Promenad i bilder

Här är lite bilder från min promenad idag:


Idag sken solen över hela Källunge
, så jag bestämde mig för att ta en liten promenad . Ingen snö denna vinter, men däremot en massa vatten som lägger sig som sjöar på åkrarna   . Med vinden i sitt hår gick hon där på vägen och njöt av solens varma strålar . Porlande vatten i dikena   längs med vägen  . Vem faan vågar skräpa ner i mina hemtrakter ! Stackars träd, vad dom måste frysa . Här är det 70 km/h som gäller. Vatten, vatten, vatten . I rabatten hittade jag fina vitsippor  och min fina gröna plastboll som jag letat efter  :-D Här ligger ännu den stackars julgranen och skräpar eftersom ingen orkar slänga den på brännhögen 

Slut på promenad och bilder.

PussKram

Barnprograms-freak

Ledig dag nummer två.
Jag gör inget annat än är ledig nuförtiden.
Stackars mig...hahaha..

Igårkväll var jag inte ledig däremot.
Vi hade spelning med ensemblerna och det var faktiskt riktigt kul :-)
Jag har aldrig några större förväntningar på dessa spelningar, och det är väl inget speciellt så mer än att man får chansen att lyssna på vad de andra ensemblerna haft för sig. Men igårkväll var det tillochmed roligt.
Alla var glada och spelade och sjöng så fint. Det gick bra för min ensemble med förutom att slutet blev helt kaiko i en av låtarna, men det var inget publiken märkte speciellt mycket av.
Så nu ser jag med glädje framemot nästa spelning. När det blir av har jag ingen aning om. Tror inte det är nåt inplanerat änsålänge.

Idag är det betydligt finare väder än vad det var igår. Det firade jag med att ta en promenad förut. Det blåste men var ändå riktigt skönt.
Våren är här snart känns det som, ja för kan det inte bli en RIKTIG vinter så kan man väl få en ordentlig vår iallafall. Att hoppas på vår i januari är kanske lite att ta i, men visst hade det ändå vart härligt att ha aprilväder redan i januari-februari!
Mobilen hade jag med mig så jag tog lite kort ute på bygden. Kanske hamnar dom här på bloggen senare idag.
Den som lever får se.

Lyssnade på P3 populär förut där dom diskuterade favorit- och hatbarnprogram. Många hade minnen att komma med, och efter ett tag insåg jag att jag kände igen i princip alla barnprogram som togs upp.
Det var bl.a: pingu, björnes magasin, skrotnisse, mysteriet på greveholm, ika i rutan, rädda joppe, trolltider, simpor och grodfötter, ducktales, räddningspatrullen, luftens hjältar,  fem myror är fler än fyra elefanter.

Jag var ett barnprograms-freak utan dess like när jag var liten. Det finns inte många barnprogram under 90-talet som jag ALDRIG har sett. Favoritprogrammet var nog björnes magasin. Han ser ju så go' och mysig ut och så är han så snäll mot sina djur Snigel och Hugo. 
Simpor och grodfötter, och skrotnisse minns jag med skräck. 
dom där snurpingarna var ju jätteäckliga i sina gröna algkroppar, och skrotnisse pratade läskigt och hade konstiga grannar. de programmen tyckte jag inte om när jag var liten, men jag tror ändå att jag såg mer än hälften av de avsnitt som visades. 
Ja, ett tag under min uppväxt var det verkligen barnprogram som stod i centrum. 
Tv-nörd redan då.

Nu ska jag se vänner, sen ska jag packa väskan inför helgen. Till och va ute i tid!

PussKram 

Var god skriv rubrik

Idag är jag ledig.
LEDIG LEDIG LEDIG LEDIG

Jag kan inte påstå att det är så där otroligt skönt med en ledig dag och att den är välförtjänt efter allt slit i skolan. Lektionerna har ju inte vart jättemånga den senaste tiden direkt, och läxor vet jag snart inte vad det är längre. Men jag klagar absolut inte!
Såhär lugn och avslappnad har jag inte vart på åratal.
Och så mycket annat jag hinner med istället..

Ute regnar det så något promenerande lär det inte bli idag. Lite bra kanske, då kan jag sitta inne och se film hela dagen och det utan att ha dåligt samvete för att jag inte är ute i solskenet.

Min katt Bromza har gjort minimala framsteg i sitt ätande. Han har inte ätit sen i fredags har vi räknat ut nu, och det är lite oroväckande. Igårkväll försökte jag ändå få honom att äta nånting. Han slickade (inte tuggade alltså) i sig liite köttkorv som varit kvällsmat här hemma, och idag fick jag honom att äta lite av sin egen mat. Men det är fortfarande så lite att det absolut inte kan mätta hans tomma mage. Han verkar dock inte bry sig överdrivet mycket. Hoppas snart att det går över.

 
Min stackars lilla kisse

Ikväll är det spelning med ensemblerna. 18.30 på Fenix tror jag att det är. Undrar hur det kan gå?

Igårkväll på träningen fick jag frågan om jag vill åka med laget till hultsfred på futsal SM i helgen. Förrförra helgen frågade dom kvällen innan vi skulle åka, lite väl sent så då hade jag andra planer och tackade nej.
Sen gick dom vidare i det SM-gruppspelet den helgen, så nu är det dags igen, och den här gången var dom ute i tid och jag tackade ja. Hela helgen kommer alltså att spenderas på fastlandet. Vet dock inte om jag kommer få spela nåt, men det rör mig inte så mycket. Det är kul att bara få åka med.

Ha en bra dag!

PussKram

Sjukstuga i e-huset

Ja, så vart man hemma igen då.

Ute i e-huset i musiksalarna råder sjukstuga just nu.
En av musiklärarna har haft kräksjukan nu i två dagar, och den andra musikläraren var genomförkyld, gick knappt att höra va han sa ibland. Men kom till skolan gjorde dom, bara för oss treors skull som hade ensemble med dom idag. Snällt av dem. Men när lektionen var slut var det också slut på snällhet och dom åkte hem båda två.
Förutom två sjuka lärare var det även förkylningar på olika håll i klassen också. Alla snorade tyckte jag.
Rena smitthärden så jag blev glad att resten av lektionerna blev inställda så jag kunde få åka hem och slippa undan alla baciller, för jag är faktiskt ännu frisk (!)
Mitt immunförsvar är starkare än alla berg, sumobrottare, tungviktslyftare, elefanter och alla andra starka ting som finns. Mig smittar man inte i första taget. Fast för säkerhetsskull har jag svalt ett gäng pepparkorn som enligt Elin förebygger all vanlig sjukdom som finns.

Min katt har blivit sjuk också. Han har inte ätit på flera dagar. Konstigt nog så är han annars precis som vanligt. Lika busig och olydig som annars, det enda som är skillnad är att maten aldrig tar slut i hans skål trots att vi aldrig fyller på. Min mormor och morfar hade samma problem med sin katt för ett tag sen. Han botade sig själv på nåt sätt och utan att mormor och morfar gjort nåt så började han äta igen efter några dagar.
Hoppas det är samma sak för min lilla Bromza, annars vet jag inte vad jag gör.

Ja medan alla andra ligger hemma och snyter sig eller spyr så ska jag nu plugga lite naturkunskap och sen tänker jag se Vänner. Vad annars kan man hitta på en dag som denna?

PussKram

Aptråkigt

Mitt glada om något flummiga humör från igår har försvunnit. Idag är jag precis lika bitter och trött som alla andra dagar då jag tvingas åka till skolan klockan åtta på morgonen trots att jag inte börjar förrän en och en halvtimme senare.

Har försökt räkna lite matte, men lyckades inget vidare med det.
Jag fattar inte vad du snackade om Åsa, när du sa att de där talen var lätta!? Jag förstår ju ingenting.
Det där om en karriär som mattelärare tar jag tillbaka nu. stackars Kjell, vem ska nu ta över efter honom när han går i pension?
Ingen fattar nu vad jag menar mer än jag och Elin.
Hemlis.
Nej inte så värst hemligt kanske.

Idag är det den vanliga musikdagen. Ensemble, arrangering och komposition, och projektarbete. Fortsätter sen med kör nere på kulturskolan, men ikväll tänker jag nog vara lite sjuk och skippa det.

Nej vad ska man nu hitta på?
Ännu 50 minuter kvar tills lektionen börjar. Bibblan har inte fått ut dagens tidningar än så dem kan jag inte läsa, matten har jag fastnat i, naurkunskapen tänker jag spara tills imorrn när jag är ledig (den som spar han har), ja vad mer skulle man kunna ha gjort?

Jag har T.R.Å.K.I.G.T'

PussKram

En helg i fotbollens värld

Coop forum cup är avslutad.
Tillbaka i verkligheten och skolan.
Det har varit en otroligt rolig och givande helg, men OJ så jobbig.

För min del började cupen 01.45 på söndagmorgon, eller lördagnatt, kalla det vad du vill.
Jag hade försökt ladda ordentligt hela lördagen. Vaknade klockan nio men tvingade mig själv att ligga kvar och iaf vila till klockan 11. Dagen ägnade jag åt att äta mat och frukt, dricka mycket vatten, samt hålla igång någorlunda med städning och en kortare promenad i solskenet.
På kvällen gick jag och la mig vid åtta för att försöka sova några timmar innan det var dags att åka in till stan.
Det gick skitdåligt kan jag säga.
Klockan tio fick jag ge upp och steg därför upp och försökte få tiden att gå på annat vis. Det gick sådär..
Blev tillslut trött, men då var det dags att åka och det fanns inte längre någon tid för sömn.
Kom in till södervärnshallen strax innan kvart i två och möttes av en gympasal full av folk. Blev ganska förvånad över hur många det var som frivilligt ser på fotboll klockan två en lördagnatt (det var nog många som inte var i nyktert tillstånd vilket kanske kan förklara endel..).

Matcherna var lite försenade vilket gjorde att vi kom att spela matcherna ca tjugo minuter senare än utsatt tid.
Första matchen spelade vi mot KIK/FG där vi vann med 3-0. Vi spelade hyfsat bra, men i ärlighetens namn får jag väl medge att målen vi gjorde fick vi billigt. Iaf två av målen var rena målvaktstabbar och hade nog inte gått in om det stått nån annan i mål. Men vann gjorde vi iaf och det är ju det som räknas.
Efter första matchen var det bara en låååång väntan. Väntetimmarna ägnade vi åt att se andra lag spela (bla våra gamla lagkamrater från Gothem-laget innan vi slogs ihop) och äta frukt, korv, och mackor.
Andra matchen spelade vi mot VSB. Det borde vara en ganska så enkel match, men ack så fel vi hade. Pressen som lätt uppstår när man möter ett sämre lag kan förstöra ens spel och det var just vad som hände i denna match. Vi stressade upp oss så otroligt när vi inte gjorde mål i de första minuterna. Hela matchen var ett enda orosmoment för Dalhem där vi slarvade bort varenda boll vi vann och brände varenda målchans vi fick, men med ca 30 sek kvar gör vi äntligen mål. VSB hann inte göra så mycket mer och matchen slutade 1-0 till oss.
Tredje matchen spelade vi mot IFK Visby. I den här matchen räckte det med oavgjort för att vi skulle ta oss vidare till semifinal.
Vi kom överens om att alla behövde lugna ner sig en aning för att nå en tredje vinst, och det lyckades vi bra med.
Matchen mot IFK Visby såg betydligt bättre ut än matchen mot VSB. Vi hittade varandra bra, samspelet mellan oss på backlinjen funkade bra och allt gick vår väg. 2-1 till Dalhem blev slutresultatet och vi var klara för semifinal.
Semifinalen blev lite av ett träningspass. Motståndet var nämligen Dalhem 1, våra lagkamrater. Våra lag var uppdelade så att Dalhem 1 bestod utav de spelare som är med och spelar SM i futsal den här vintern, även kallat "gamlingarna" eftersom medelåldern i Dalhem 1 är betydligt större än den i Dalhem 2. Mitt lag, dalhem 2 bestod utav resterande spelare, vi "jangisar".
Vi visste nog allihopa redan innan semin att Dalhem 1 skulle vinna men vi var ändå beredda på att ge dem en match.
Den här semifinalen spelades halv tio på söndagmorgon och vi var väldigt trötta allihopa efter natten.
Det blev som vi alla trott, utklassning med 5-0 till Dalhem 1, men inte lika mycket som hangvar fick stryk med iallafall där det blev 7-0 till Dalhem.
Jag tycker nog ändå att det var Dalhem 2 som inledde bäst, men det vände efter en stunds spelande. 
Det var kul att spela mot sina egna lagkompisar, fast ännu roligare hade det vart att mötas i en final... Det får bli nästa år!
Klockan tio var vi klara och kunde ÄNTLIGEN få åka hem och äta, duscha och sova. Så mycket sömn blev det visserligen inte när jag kom hem, men lite slappande i soffan och lite frasier hann jag med innan wenke kom och hämtade mig och vi åkte in för att se finalerna.
Damjuniorerna, som mestadels betod utav de 90:or, 91:a, och 92:a som även spelade i mitt lag, hade gått till final de också. 15.50 började deras match mot hansahoburg som dom vann med 1-0. Målskytt var vår egna lilla målvakt Amanda (!).
Damseniorerna vann tillslut med 2-1 efter förlängning. Det såg lite mörkt ut ett tag. KIK/FG som var motståndet, gjorde första målet och dalhems 2-1 mål kom när det bara var tio SEKUNDER kvar av förlängningen. Hade dom inte gjort mål där hade det blivit straffar och då vet man aldrig hur det kunde gått. Men nu slapp dom det och det var ju bra :-)
När jag kom hem åt jag och sen gick jag och la mig på en gång. Då var klockan 19.20 men jag somnade nog med en gång.
Sammanfattningsvis kan jag bara säga att den här helgen gått väldigt bra för Dalhem. Vi kom så långt man bara kunde komma. två guld och en tredjeplats, bättre kunde det inte blivit med de förutsättningar som fanns.


Efter en sånhär helg är man otroligt trött. Jag sov nästan 15 timmar inatt, med undantag för en kvart imorse. När jag vaknade av väckarklockan imorse 06.15 slog jag på mobilen och såg att jag fått sms av elin. Hon hade skrivit att astronomin var inställd idag vilket innebar att min skoldag skulle börja 12.45, en ordentlig sovmorgon alltså. Gick ner till mamma och frågade henne om jag kunde ta bilen idag, fick ett ja till svar och gick upp och somnade gott om.
Sen vaknade jag 10.15. Då tog jag och mamma en promenad i solskenet, riktigt skönt faktiskt!
Efter promenaden åt jag frukost...Lääänge.. Sen duschade jag, klädde mej och sen var det dags att åka till skolan.
Fick tillbaka matteprovet, ett VG precis över VG-gränsen. Satt i caffis med Elin, lekte mattelärare och räknade några tal, sen åkte jag hem igen.
En perfekt måndag :-) Speciellt med den där promenaden i morse. Den var riktigt uppfriskande. Något jag önskar man kunde göra varje morgon, men det finns inte tid för det helt enkelt.

Det här inlägget blev så långt att jag blev helt slut. Trots 15 timmars sömn inatt så är jag faktiskt trött nu trots att klockan inte ens är halv nio. Så det blir nog sängen snart.

PussKram


Fel i dygnsrytmen

Hjälp mig.
Jag är trööött.. men kommer inte få sova på flera timmar.
Har nu försökt sova i två timmar. Klockan åtta ikväll gick jag och la mig. Jag var inte det minsta trött och låg mest och vände och vred i två timmar. Klockan tio gav jag upp, jag var fortfarande inte trött.
Nu passar det sig inte att gå och lägga sig igen för då orkar jag aldrig upp sen vid tolv-tiden då jag senast måste börja göra mig klar för natten/morgonen. Men det är NU jag vill gå och lägga mig, och det är NU jag lätt skulle kunna somna. Varför!?

Det är omöjligt att lura sin egen kropp.
När jag gick och la mig vid åtta gjorde jag den vanliga gåochläggasig-rutinen. Klädde till och med om till pyjamas just bara för att kroppen skulle tro att det var läggdags.
Ack så fel jag fick, kroppen är inte speciellt lättlurad. Jag blev snarare piggare av att göra den här "rutinen", och trött blev jag inte förrän det var dags att kliva upp igen.

Så nu sitter jag här, dödstrött men tvungen (nästan) att vara vaken.
Ska sätta mej och se 'brottskod försvunnen' nu iaf. Sen kanske man kan äta nåt och efter det kanske man kan packa väskan och göra sig iordning, och SEN har klockan förhoppningsvis blivit så mycket att Wenke kommer och hämtar mig och det äntligen blir dags för lite fotboll.

Godnatt på er alla!

PussKram

Coop Forum vs. Åldersnojja

Här är mitt lags speltider i Coop Forum-cup inatt/imorgonbitti

Söndag 27 januari i södervärnshallen

02.52 Dalhem IF 2 - KIK/FG 1

lång paus.............

06.30 Dalhem IF 2 - VSB FF

07.34 Dalhem IF 2 - IFK Visby

09.15 Ev. semifinal

17.20 Ev. final


Idag har jag sovit länge. Vaknade redan vid nio-tiden men låg ändå kvar i sängen i nästan två timmar. Så otroligt underbart med sovmorgon!
Så nu är jag ganska så ordentligt utvilad inför nattens fotbollsspelande.
Det ska bli riktigt kul. Hoppas det går bra för oss också, det skulle vara ännu roligare.
Första året jag ska spela i seniorserien i denna cup. Passerar junioråldern iår och spelade därmed mitt sista år i juniorserien förra året, då gick det inte så bra. Oj va många år-ord det blev i den meningen.
Usch man börjar bli gammal. Nu räknas jag inte ens som junior längre. Då blir man senior och ska så småningom klassas som "rutinerad" och "en av de mer erfarna".
Typiskt, nu kan man snart inte skylla på orutin längre heller.. Vad ska jag då skylla mina misstag på!?
Jag pratar fotboll nu alltså..

Nej men det här med åldern känns ändå ganska bra. Äntligen börjar man känna sig lite mer mogen och vuxen. Det jobbiga tonårsstadiet försvinner sakta men säkert, med kompisproblem och annat skräp. Man börjar bli mer säker på sig själv, bryr sig inte riktigt lika mycket om att man hela tiden ska vara som alla andra (vad nu "alla andra" kan betyda?) m.m m.m. 
Visst finns det stunder då tonårstiden uppenbarar sig igen och man tycker man är ensammast och fulast i hela världen, men det är mer sällan nu än vad det var då.
Självklart kommer ju nya problem istället, som: vad ska jag göra efter studenten, jobb eller plugg?, flytta hemifrån eller bo kvar hemma ett tag till?, större ekonomiskt ansvar, större ansvar vad gäller allting, osv., men det som skiljer en nu mot hur man var för ca tre-fem år sedan är att man känner sig mycket starkare till att ta sig igenom alla dessa frågor och dess ansvar. I högstadiet fick jag panik varje gång det började snackas avslutning eller gymnasieval.
- jaha, och snart börjar gymnasiet för dig Isabelle, nu är det inte långt kvar..
- mmm... jag vet...
- och vad har du tänkt gå för linje då?
- JAMEN HERREGUD, FRÅGA INTE MIG, JAG HAR VÄL INGEN JÄVLA  ANING. JAG VILL INTE BESTÄMMA REDAN NU VAD JAG VILL GÖRA OM TIO ÅR!

Det var en vilsen period. Nu tar jag det hela mycket lugnare.
- jaha, och snart är det dags för studenten Isabelle, inte långt kvar..
- äsch, det är ju en hel termin kvar ju.
- jamen ändå. man måste ju börja planera inför studenten, och vad hade du tänkt göra sen när du gått ut gymnasiet då?
- äsch, jag tar det lite som det kommer. Ska försöka hitta ett sommarjobb till sommaren, sen får vi se hur länge jag blir kvar där.

Lite väl optimistisk och slö kanske jag är, men det känns betydligt bättre än den nervösa- och hjälpjagkommergåunder- människa jag var när det var dags för gymnasiet.

Igår gjorde jag dessutom en till väldigt vuxen-grej. Jag ställde mig i bostadskö vid Gotlandshem. Vuxenpoäng till mig!

Nu ska jag göra nåt väldigt tråkigt. Städa rummet. Städning lär iaf aldrig bli roligt hur vuxen jag än blir..
 
PussKram



Bildlig information

Google Answers
Answer these questions by posting the first image that comes up on google image for the answer.

1. Din ålder nästa gång du fyller år


image86


2. Din favoritfärg

image87

3. Ditt mellannamn

image88

4. Det senaste du åt


image89

5. Din värsta ovana

image90

6. Din favorit-frukt eller grönsak

image91
7. Ditt favoritdjur

image92

8. Din hemstad socken

image93

9. Den mest användbara saken i ditt hem

image94

10. Ditt husdjurs namn

image95

11. Ditt senaste köp

image96

12. Något som gör dig glad

image97

13. Ditt förnamn

image98

14. Ditt efternamn

image99


Menlöst skrivande och slappa fredagar

Det är verkligen dött här på bloggen nuförtiden. Cirka tre läsare/dagen, inget att skryta med direkt. Men så skriver jag inte heller för att samla läsare, snarare skriver jag i behov av att..ja..skriva..

Idag har jag gjort matteprov (det prov som egentligen skulle göras i måndags men som jag flyttade fram till idag). Matte C kapitel 2. Det tog sin lilla tid men det gick nog ganska bra. Mina ambitioner i denna mattekurs är väl inte speciellt höga heller så ett G räcker för att jag ska bli nöjd.

Endast en lektion annars på schemat idag. Svenska C en timme imorse, och det kan kanske tyckas vara lite onödigt att ta bilen in bara för en enda lektion men faktum är att det känns väldigt skönt att gå på den här lektionen. Eller snarare när man får åka hem efter lektionen. 
Det känns helt okej att kliva upp tidigt på morgonen, ta bilen till skolan, gå på den här ganska lagom svåra svenskalektionen och få träffa klasskompisarna en sista gång innan helgen, hänga kvar lite utanför klassrummet alt. bibblan efter lektionen och höra vad som händer i helgen eller planer inför resten av dagen, sen det bästa av allt: sätta sig i bilen kolla på klockan och inse att den inte ens är halv tio än och jag kan redan åka hem från skolan. Så åker man hem och dagen har knappt börjat och man kan göra va man vill. 
Är det inte fantastiskt så säg.
Detta gäller dock BARA om jag har tillgång till bilen. Annars är fredagar väldigt jobbiga om man måste sitta i skolan från 9.10 till 14.00 bara för att vänta på bussen, det är mindre fantastiskt.

I helgen är det dags för fotbolls-cup igen, Coop Forum Cup :-D Enligt mej den roligaste inomhus-cupen här på ön (ja faktiskt tillochmed roligare än Dalhems egen cup i mellandagarna).
Det enda som kunnat vara bättre är tiderna. Mitt lag spelar lördagnatt/söndagmorgon och första matchen är 02.52. Så dags vill man snart gå och lägga sig om man inte redan sover vid den tiden! Då ska jag spela fotboll.
Gruppspelet håller på sen i flera timmar trots att vi bara är fyra lag i varje grupp. Sista matchen (om man inte går vidare till semi) spelas vid halv åtta-tiden på morgonen..Uhh..
Men man ska väl inte klaga. Jag har ju faktiskt valt det själv.

Trevlig helg!

PussKram


Jag är nära en undergång

Idag missköter jag mej om och om igen. Skulle inte äta godis eller annat onyttigt alls idag (egentligen inte på hela veckan) men så åkte jag med Åsa till busstationen och först skulle hon till Ica maxi och köpa godis. Självklart kan jag inte stå emot godissuget och det blev lösgodis för 21.50 kr. Det har jag snart ätit upp och mår nu lite illa för att jag äter så snabbt. Jag som inte ens var sugen på godis när vi åkte till Maxi ju!

När jag nu kom hem tidigt idag skulle jag med en gång sätta mej och plugga matte eftersom jag bestämt mej för att göra matteprovet redan imorrn istället för på måndag. Jag har nu vart hemma en timme och femton minuter och inte ens öppnat matteboken.

Jag tänkte vara lite duktig och gå till busstationen (nån kilometer) och sen gå hem från bussen (2,6 km), men blev erbjuden skjuts både till busstationen och från bussen hem, och promenaden uteblev.

-Din late jävel!

Ikväll är det träning. Den vill jag inte gå på. Känner inte för att träna och så missar jag första halvleken av handbollsmatchen mellan sverige och tyskland. 
Kanske ännu ett tecken på att jag börjar bli väldigt lat!?

Har blivit så bekväm av mej nu sen jag fick körkort. Har nu haft sån tur två dagar i rad att jag kunnat ta bilen till skolan och därmed fått sovmorgon eftersom jag inte börjat förrän halv tio. Sen har jag dessutom haft tillgång till en lägenhet inte alls långt ifrån skolan som är min mammas mosters för tillfället obebodda lägenhet. Jag har alltså i princip slappat mej igenom både tisdagen och onsdagen, med undantag för en fotbollsträning och en gympalektion.
Fast idag fick jag dock ta bussen till skolan, och dessutom började jag klockan åtta. Sen fick jag dessutom vänta i skolan flera timmar eftersom jag slutar 11.15 på torsdagar men bussen går inte förrän 14.00.
Så idag var jag tillbaka på det gamla spåret igen.

Hur ska detta sluta!?

PussKram


En riktig rysare

Helt sjukt är vad det är.
Jag pratar om handbollsmatchen mellan Sverige och Spanien som spelades nu i eftermiddag. En match Sverige vann med 27-26. Spännande in i sista sekunden.
Nu förstår jag precis vad Matilda talar om när hon säger att handboll är nåt som kan göra en så jädra förbannad.

Sverige börjar matchen med att storspela och leder med flera mål. Plötsligt händer nåt och dom börjar göra tekniska fel och tappar alltför många bollar vilket leder till att Spanien går ifatt, går förbi och leder med fyra bollar ett tag tillochmed. Som tur var skärper sej sverige liiite och spanien börjar göra fel dom med, så mot slutet står det lika mestadels.

När det är mindre än en minut kvar står det 26-26.
Spaniens bästa spelare (enligt de svenska kommentatorerna) blir utvisad och strax därefter får Sverige straff.
Kan det bli ett bättre läge för dem? Nej det kan det inte.
Tar Sverige vara på denna otroliga chans till att faktiskt vinna matchen? Nej det gör dom inte.
Istället missar dom sin fjärde straff och inte långt efter blir en svensk utvisad dessutom.

Men så händer det man absolut inte tror ska hända.
Det är mindre än tio sekunder kvar. Spanien har tagit in en sjätte spelare. Spanien är i anfall och alla är säkra på att dom kommer få sista målchansen denna match, mål eller inte spanien kommer få sista skottet. 
Men vad händer!? Jo, spanien kommer till ett halvtaskigt avslut när det återstår FYRA SEKUNDER av matchen, som tomas svensson (svenska målvakten) räddar. Han kastar bollen till källman som är påväg mot spanska målet och eftersom spaniens målvakt är utbytt så kommer han till öppet mål och kan lätt kasta in bollen. Sverige vinner med 27-26 och jag svimmar nästan.

Herregud va nervös man kan bli över nåt sånt här!
Sitta och bli frustrerad, irriterad, förbannad, och överlycklig över ett gäng svettiga killar/gubbar som springer fram och tillbaka över ett gympasalsgolv och kämpar för livet om en boll som ska kastas i ett mål.
Idrott när den är som bäst. 
Handboll har jag dessutom alltid tyckt vart lite mer spännande att kolla på än annan sport på tv. Ja tillochmed roligare än fotboll. Snabbt tempo, många mål, och många matcher som avgörs i sista minuten gör handbollen till en extra spännande sport att titta på. Däremot skulle jag nog aldrig börja spela handboll.   
Och som jag saknat dessa svenska handbolls herrar nu i flera år när dom befunnit sej i en "svacka". Kommer ännu ihåg de sista åren som de riktiga handbollshjältarna med Bengan Johansson i spetsen var med: Stefan Lövgren, Magnus Wislander, Ljubomir Vranjes, Tomas Svensson (med i årets landslagstrupp också, trots sina 40 år), Staffan Olsson mfl. Jag missade nog deras absolut största framgångar som var då under 90-talet, men fick ändå se de sista åren för dem i landslaget och det är jag glad för. 
Nu är det svenska landslaget äntligen på gång igen, och några år yngre har dom blivit också. Jag tycker det ser ljust ut för svensk herrhandboll. Hoppas damerna också kan få ihop ett så här bra lag, så man kan få njuta av ännu mer handboll. 
Jag gillar nämligen inte att se dåliga svenska landslag. Lite taskigt kanske.
-Jag stöttar er bara om ni är bra.
Så är det.

Ett blogginlägg innehållande bara Handboll. Lovely.

Nu ser jag framemot att få se Sverige-Tyskland imorgon. Då hoppas jag att dom spelar bättre än idag så jag slipper bli så där jobbigt nervös igen, och att dom vinner och får spela ytterligare några matcher och låta svenska folket få njuta av ännu mera handboll.

PussKram

Summering av helgen

Så var det söndag igen och helgen börjar gå mot sitt slut.

Den här helgen har vart ganska bra tycker jag.
Klassfesten i fredags var konstig men kul, och endast fyra klassisar saknades vilket måste va rekord, så många är vi inte ens på lektionerna. Nej nu överdrev jag, men sant är att bara fyra stycken inte kom, och det var väldigt positivt :-)

Igårkväll var jag på svenska spel och badade med familjen plus kusinerna. Det var också kul. Lite pinsamt blev det däremot när mamma och min morbrors fru fick för sej att vi skulle gå en rundvandring på svenska spel och se vart mamma jobbar. Hon jobbar på svenska spels kundsupport och där stormade vi in 13 stycken för att se vart hon satt. Fyra män/gubbar som är mammas jobbarkompisar och som jobbade denna kväll fick en smärre chock när vi kom där allihopa. Jag kände mej som en dum turist och ville bara sjunka genom golvet när mamma glatt berättade för de förvånade herrarna att hon bara ville visa släkten vart hon jobbar nånstans...uhh...
Men bada var kul iaf.

Idag har jag städat bort julen i mitt rum. Resten av huset blev rent från jul redan förra helgen, men jag kände att julen behövde en vecka till i mitt rum. Men nu är det alltså dags.
Det är så tråkigt att plocka undan alla julsaker, det känns som att man precis plockat upp dem och så ska dem ner med detsamma. Det är så mysigt med alla små tomtar, julstjärnor, och julgranar, och nu vet jag inte riktigt vad jag ska placera där tomtarna stått nu i snart en månads tid. Vet inte vart jag gjort av alla prydnadssaker som annars brukar stå där. De har försvunnit spårlöst. Får väl ge mej ut på prydnadssaks-jakt sen. Bli en sakletare som pippi :-D

Nej, nu är jag hungrig. Har inte ätit än sen jag kom hem från träningen.


PussKram

Begravningsparty

Så har snart hela denna långa fredag sprungit iväg också.
Idag har jag vart ledig från skolan. Denna termin har jag enligt schemat endast en lektion. Svenska C från 8.00- 9.10. Men så föll det sej så lyckligt att vår lärare Maggan är på begravning i småland idag, därmed ingen lektion. Jippie! Fast synd om hennes 93 åriga morbror förstås som dött. Fast hans släktingar verkar ta hans död ganska bra för dom skulle visst ha "party" imorgon enligt Maggan.

Jag har gjort en massa bra saker idag. Skrivit klart svenska uppgiften, skrivit loggbok till projektarbetet, gjort klart naturkunskaps uppgiften, tvättat en maskin tvätt, bakat, gjort eld..
Väldigt bra gjort för att vara jag. Ibland kommer jag in i såna perioder då jag verkligen ser till att få saker gjorda. Då jag gör klart läxor i tid, städar snällt när min mamma ber mej, osv. Det vägar upp de perioder då jag stresspluggar i sista minuten, låter bli att lyssna när mamma ber mej städa så att det slutar med att hon själv får göra det eller någon annan i familjen, ja osv.
Om jag bara kunde öppna matteboken också så hade det ju vart aldeles otroligt bra, men nu orkar jag inte vara duktig mer, någon måtta får det vara.

Ikväll ska jag på klassfest. Vår första klassfest om man inte räknar med den där misslyckade vaddetnuvar i ettan. Hoppas det blir skoj, jag tackade nej till att åka med till eskilstuna för att kolla fotboll bara för den här klassfesten faktiskt. Jag gör framsteg..

PussKram

Blomkruka som toalett

Kom just hem från skolan. Fick gå en promenad hem på 2,6 km från bussen också. Det hade jag vart sur för om det inte varit så att jag nu när jag kommit hem upptäckt att jag är ensam hemma!
Jag ska få en hel eftermiddag alldeles själv här hemma, helt fantastiskt underbart. Det händer så ytterst sällan och nu måste jag ta tillfället i akt och göra allt jag inte kan göra när alla andra är hemma.
hmm.. va vill jag göra egentligen? Jag hade tänkt sätta mej och se en film, men det kan jag ju göra när dom andra är hemma också.. Nej jag måste komma på nåt bättre. Måste utnyttja denna frihetsdag.
Alltså, såhär är det ju jämt. Man går dagligen och längtar efter att få en egen stund här hemma i huset utan vare sej syskon eller föräldrar, och man går och drömmer om allt man skulle kunna göra då. Men när dessa oerhört sällsynta stunder kommer så vet man iaf inte vad man ska göra, och det slutar med att det blir det gamla vanliga. Sitta vid datorn, se tv, se film, spela piano, göra läxor (inte alltför ofta).
 
När jag kom hem idag stank det bajs i hela huset. Det kom inte från nåt av badrummen och jag fick motvilligt gå på jakt efter det stinkande vad det nu kunde vara. I mammas och pappas sovrum hittade jag en stor blomkruka vars jord låg utspridd på golvet runt blomman. I krukan fanns förutom blomman och liite jord även kattbajs. Min söta rara lilla katt Bromza hade tröttnat på sin fina kattlåda och istället satt sej i en trevlig blomkruka. Mysigt. Inte.
Äckelkatt! dessvärre är han förutom världens äckligaste katt också världens sötaste katt så jag kunde helt enkelt inte skälla på honom (va förstår han av vad jag säger förresten?) men slängde ut honom gjorde jag, lite som ett straff:
 -Sitt du där ute i kylan och tänk över dina toalettvanor.
Fast jag tror att han ville ut...

Så det är vad min katt gör när han är ensam hemma. Bajsar i blomkrukor.
Jag tänker dock inte följa hans tips. Jag ska komma på den bästa sysselsättningen man kan göra när man har FF (familjefritt).



PussKram

Planeten Pi

Sitter här och är alldeles nostalgisk. För en stund sen hittade jag ett avsnitt av "planeten pi" på youtube. Det är ett barnprogram som gick på tv när jag var yngre.
Jag älskade det programmet när jag var liten, men nu när jag inte sett det på flera år så hade jag såklart glömt vad programmet heter. Men så idag spelade Johan i min klass upp en låt som finns med i programmet och han kom ihåg vad barnprogrammet hette.
Tack Johan!
Så direkt jag kom hem nu ikväll blev jag ju tvungen att kolla upp om programmet möjligen kunde finnas på youtube, och visst fanns det!
Vad skulle man göra utan youtube!?

Här är det avsnitt som finns på youtube, i tre delar:

http://www.youtube.com/watch?v=f1J6oCAMgr4&feature=related
 
http://www.youtube.com/watch?v=z8vMQ6DwHV4&NR=1 
http://www.youtube.com/watch?v=TKTcyLX9anA&feature=related

Just nu har jag egentligen träning inne på rävhagen, men jag är trött och känner mej hängig och tycker mej göra rätt i att stanna hemma från träningen ikväll. Det får bli en liten joggingrunda imorrn istället.

PussKram

Sovmorgon, jomen tjeena..

Så hamnar man i skolan alldeles för tidigt igen. Idag har jag sovmorgon till 09.30. 09.40 går närmaste buss vilket gör att jag istället blir tvungen att åka in nu klockan åtta. Idag har jag ändå tur, mamma börjar 08.30 så jag åkte med henne in, men ändå. Vad gör man klockan åtta en morgon om man inte har lektion eller kan ligga hemma och sova?
Jag ska försöka plugga till matteprovet vi har nästa måndag, men just nu har jag ingen ork..

Idrottsgalan igår var bra iaf. Den bästa jag sett tror jag. Peter Settman gjorde nog mycket, han är rolig bara att se på. Dock blev det ju inte som jag ville med priserna direkt. Charlotte Kalla fick inte pris som årets nykomling, det gick istället till Jens Byggmark. Fast Charlotte har iochförsig inte uppmärksammats förrän nu de senaste veckorna, och priserna är ju för 2007, och då var faktiskt Jens Byggmark liite bättre. Kalla fick ändå mycket uppmärksamhet, speciellt från programledaren själv som gav henne ett hederspris bara för att hon lyssnat så mycket på ronny & ragge innan skidtävlingarna. Priset var i form av en Wunder Baum fastknuten i blågult band som han hängde runt hennes hals.
Så var det Zlatan som fick alla priser han kunde få. två stycken, och det är väl egentligen inte så mycket. Han är väl värd att få jerringpriset antar jag. Första gången en enskild fotbollsspelare får priset, tidigare har det varit ett helt fotbollslag som fått ta emot det (landslaget 1994 och IFK göteborg 1982).
Ja, idrottsgalan iår var riktigt bra. Bäst var nog att jag såg min lekisfröken som jag hade en gång i tiden, i tv där bland gästerna ;-P Hon är gift med Tommy Wahlgren (svenska spel och kenomannen) som självklart var på plats, och då fick hon också va med.

Nu väntar matteböckerna på mej.

PussKram

Men till nästa år igen, kommer han vår gamle vän, ty det har han lovat.

Så var det måndag igen då. Dagen har innehållit: astronomi med en konstig lärare som är lika osäker på ämnet som en ko är ute på hal is och älskar raster, naturkunskap där vi disikerade mossa och en annan grön växt av nåt slag, och matte där vi (jag, åsa och elin) mest diskuterade hur våra ansiktsuttryck ser ut när vi är avslappnade eller sitter på lektion och "lyssnar" på läraren, en väldigt givande lektion.

Har nu avverkat julen, och det ordentligt. Det har tagit två dagar att få undan den. Igår var det julgransskakning här hemma i huset. Mommo och moffa samt mina fyra kusiner på mammas sida och deras föräldrar kom på julgransskaknings-fika. Först åts det överblivna bullar som inte gått åt i jul, biskvier, chokladbollar och marängswiss i massor. Sen skulle det dansas kring granen. Precis när vi ska stämma upp i sång råkar josse (syster) titta ut genom fönstret och får i mörkret se blåa sirener komma åkandes mot vårt. strax innan den är framme vid vårt hus börjar den sakta av. Vi tror det har hänt nåt med grannen i huset innan vårt men den kör förbi. Istället stannar den utanför mormor och morfars gård (granne med oss, endast ett staket skiljer gårdarna åt). Vi tittar frågande på varann, det kan ju inte vara nån hemma hos mormor och morfar som blivit sjuk och behöver åka ambulans, dom är ju här.
Då utbrister mommo: det står en bil i min trädgård!
På två sekunder är samtliga kusiner hack i hälarna på mommo, ute i trädgården bland ambulans och nu även polisbil och brandkår. Det visar att den plötsliga halkan överraskat två killar i min ålder (17 och 18 år) som kommit körandes i sin fina golf, och att de efter den skarpa kurvan strax innan mormor och morfars hus inte lyckats räta upp bilen utan fått en ordentlig sladd och kört rakt in i mormor och morfars staket. En av dom bröt visst armen men annars verkade dom oskadda, fysiskt iaf. Men bilen däremot var bara skrot kvar av. Dom måste ha haft änglavakt!
Dom drog med sej mormor och morfars stora stengrindstolpar i fallet, grindstolpar som sitter en 30-40cm ner i marken och som stått där i en hundra år sen momors morfar en gång satte upp dem, och det ska krävas MYCKET för att dom ska flytta på sej. Det hände en liknande olycka för några år sedan men då hade de här stolparna knappt flyttat sej av krocken men bilen hade blivit mos. Igårkväll drog bilen med sej en av stolparna in i trädgården och slogs av, den andra åkte upp den med.
Ja så vår julgransskakning kom av sej lite, men när det var kollat och konstaterat att olyckan inte blivit alltför allvarlig så kunde vårt dansande komma igång.
Idag var det julgransskakning nr.2. Kusinernas julgran skulle sjungas ut. Det blev dock inte lika dramatiskt idag, som tur var.
Nu ska jag bara städa undan julen i mitt rum också, sen kan våren komma. Det får dock vänta till helgen. Jag känner mej inte tillräckligt redo ännu för att slänga ut julen.

Ikväll ska jag se idrottsgalan. Hoppas det blir som jag vill att det ska bli. Det blir det sällan när det ska delas ut priser på stora galor och liknande. Svenska folket verkar ha en helt annan syn på vad som är bra än vad jag har.
Jaja, bara Charlotte Kalla får ett pris, Zlatan inte får alla priser, och Peter Settman gör årets programledarprestation så är jag nöjd.

PussKram

Uppe i arla morgonstund

Idag är det lördagen den tolfte Januari 2008. Jag sitter här vid datorn med blött hår, mätt mage, och med P3:s trackslista på radion.
Klockan är bara 13:20 och jag har redan hunnit med två timmars fotbollsträning inne på A7 idag. Duktigt jobbat tycker jag. Det var ganska kul också. Vi hade rolig uppvärmning med "lekar" och sen spelade vi resterande tid, ungefär 1 1/2 timme. Det enda som jag inte gillar med dom här träningarna är de låånga diskussionerna som uppstår ibland. Idag var det extremt. Spelet stoppades en tio minuter säkert. Det slutar alltid med att alla pratar i mun på varann och ingen lyssnar på den andre, tills vår tränare bryter och styr upp diskussionen.

Snart ska jag ta itu med mitt rum. Det ska städas, ordentligt!
Men jag måste samla krafter först och det görs bäst framför datorn.

PussKram

Ack du ljuvliga helg

Helg Helg Helg Helg Helg Helg Helg Helg Helg Helg!
Nu är det helg. 

Idag hade jag bara en lektion. Den började 8.00, slutade 9.10, och hette Svenska C.
Idag verkade det också som att allt gick min väg. Mamma skulle inte börja jobba förräns klockan 11 så jag kunde ta bilen till stan vilket betydde att jag sen kunde åka hem direkt efter lektionen. Det gjorde jag också. Efter lektionen där jag suttit och skrivit på ett personligt brev/CV så åkte jag hem direkt, i sällskap av Elin. Vi ägnade sedan dagen åt att se på film. Ja, och så gjorde vi pannkakor också. Det var avkopplande, och kul som alltid när Elin är me ;-D.
 
Har nu ÄNTLIGEN sett Forrest Gump som jag så länge velat se. Den var lång och liite seg men ändå väldigt bra.
Nu kan jag också använda uttrycket run forrest, run! utan att behöva fundera över vad det egentligen betyder.
För dig som inte sett den, se den!

I helgen verkar det bli en hel del fotboll, efter önskemål om en extra träning innan några ur laget åker till fastlandet för att spela SM i futsal (inomhus-fotboll). Så två timmars träning imorrn, alltså en halvtimme längre än annars, och träning på söndag som vanligt.
I övrigt vet jag inte vad jag ska hitta på riktigt. Vet bara att mitt rum skulle behöva städas. Har återigen fått besök av de fruktade dammråttorna..
Egentligen var det klassfest den här helgen. Ikväll närmare bestämt. Men det visade sej att många inte kunde och stället vi skulle va på var icke tillgängligt. Det blev därför flyttat till nästa helg.

Nu funderar jag på att ta en promenad efter allt stillasittande och filmtittande idag..
Undrar om det fortfarande blåser lika kraftigt ute??

PussKram

Bye Bye Lunarstorm

Avslutade just mitt lunarkonto.
Efter knappt fyra år så fick de vara nog. 
Anledningarna till varför jag avslutar mitt lunarkonto är följande:
1. Har inte varit aktiv på lunar sedan jag startade den här bloggen (förutom ett fåtal ggr), vilket är snart ett år sedan.
2. Börjar känna mej för gammal för att "ha lunar" ( ja de finns dem som är äldre än mej som är medlemmar men personligen tycker jag det är en aning töntigt)
3. Väldigt få av mina vänner är aktiva på lunar. Numera är det facebook som gäller.
4. JAG GILLAR INTE LUNARSTORM. 

Tanken att gå ur lunar slog mej redan för några månader sedan, men kom på att jag först ville spara ner alla mina blogginlägg jag skrivit (bra att ha för minnet). Så det har jag pysslat med sen dess, att spara alla dessa inlägg. Kanske inte hittat det effektivaste sättet, men tillslut var allt sparat.

Det har varit väldigt underhållande att läsa alla blogginläggen jag skrivit. Satt och verkligen hånade mej själv när jag läste. Så oerhört fånigt skrivet, och kass svenska med  "asså", "typ", "liksom", i varenda jädra mening. Undrar om jag skriver så dåligt fortfarande? Får ta och läsa igenom inläggen på den här bloggen också kanske..

Den 28 Augusti 2004 blev jag medlem som "froken_sverige89". Den 9 januari 2008 lämnar jag lunarstorm. För gott.

PussKram


Bridgetberoende..eller Darcyberoende

Så var Bridget Jones utläst. Snyft*
Den är så bra bra bra bra bra bra bra.
Va ska jag göra nu då? Jag har blivit nästintill beroende av hennes galna upptåg, och...Mark Darcy, allas vår drömprins. 
Det förgyller min gråa, trista vardag.. Buhuu..
Får inte jag filmen 'på spaning med Bridget Jones' av elin idag så tänker jag sätta mej och se ettan 'Bridget Jones dagbok', som jag redan har, istället. Trots att jag såg den bara för några dagar sen.
Kan ett sånt här beroende va farligt??.. hmm...

Nu ska jag iallafall ha gympa.

PussKram

Kallare än Nordpolen

Uhh, va kallt de är i  den här skolan. Sitter med fet vinterjacka och halsduk i den varmaste delen av richard steffen (bibblan) och ändå fryser jag. 
Dom borde verkligen göra nåt åt värmen i den här byggnaden.

skolan har börjat igen då. Inne på tredje skoldagen nu. Har  hittills haft fyra lektioner på tre dagar, varav tre av dom var i måndags. Igår var det en lketion, idag ingen hittills.
Första (och enda) lektionen börjar inte förrän halv tio, och ändå sitter jag här i skolan redan nu och det är fortfarande en timme kvar tills lektionen börjar. suck*
Ingen buss som passade bättre än den som kommer hit vid 8. Körkort, men ingen bil. meningslöst.

Nu har jag dragit ner dragkedjan på jackan iallafall. Då börjar de bli liite varmare iaf..

Nu ska jag läsa ut 'på spaning med Bridget Jones'. Så liiite kvar nu..
När jag kommer hem ska jag förhoppningsvis se filmen också, om Elin har kommit ihåg den vill säga..

PussKram

Vilken hjältinna!

Snart är jullovet slut!
Buhuää.. Ge mej en vecka till, tack.
Senast igår såg jag framemot att börja skolan igen. Började bli lite trött på att gå här hemma och vara så osocial och totalt isolerad från omvärlden, men imorse när jag vaknade och insåg att jag imorgon måste gå upp skittidigt för att gå till skolan och genomlida en massa lektioner som man ändå bara längtar ifrån hela tiden, så försvann min entusiasm ganska snabbt.
Uöhh..

Idag har jag iallafall inte gått här hemma och grånat.
Först var jag i Vallstena och tittade på alla blommor som lagts på Gunnars (en gammal tränare som nyligen dött) grav. Dom var så fina och många, med massor av fina hälsningar.
Klockan tolv var jag hos min farmor och farfar för att fira farfars 71-årsdag. Massor med mat och släktingar samt en hel del skidåkning (på tv).

Jag måste bara få ta upp en grej när jag ändå nämnde skidåkning, och det är denna Charlotte Kalla. Vilken människa!
Jag är annars inte speciellt intresserad av skidåkning men idag var det så att tillochmed jag satt och gapade framför tv:n när hon ryckte förbi finskan med bara några hundra meter kvar till mål, och tog hem totalsegern i Tour de ski. Kände knappt till namnet innan. Inte förrän det började gå så bra för henne i den här tävlingen fattade jag vem hon var. Ingen hade väl trott att det skulle gå såhär bra för henne, inte ens hon själv. Helt otrolig.

Ja tillräckligt med skidåkning. Var en tripp i idrottshallen sen och tränade fotboll. Oh va skönt de va o få springa av sej lite. Har inte tränat sen i torsdags och nuförtiden när man bara sitter hemma och ugglar längtar man bara efter att få röra på sej.

Nu ska jag läsa Bridget Jones. Jag är frälst i de böckerna. Filmen också för den delen.
Min nya favorit helt klart.

PussKram
 
image85
Dagens Hjältinna: Charlotte Kalla

Ta hand om er!

Lördagen den femte januari 2008.
En dag och två kvällar kvar av detta underbara lov..
Mitt sista jullov..
Nu börjar jag med "mitt sista..." igen.

Kan inte komma på vad jag ska göra. The Sims -spelet ligger här bredvid mej sen i tisdags när jag och Elin fick ett plötsligt infall och satte igång the sims och satt nån timme och spelade det. Fast vi insåg snart att det var mycket roligare förr. Nu tröttnar man så snabbt..
Men kanske ska ge det ett till försök nu då??

Jag känner mej nere. Det har varit ovanligt många dödsfall den senaste tiden. Det dör människor varje dag, ofta går det oss ganska obemärkt förbi, men ibland sker undantag. Ofta i samband med att någon man står nära dör eller när man uppmärksammar stora katastrofer som tagit väldigt många liv.
Sen nån månad tillbaka har det varit så många jag antingen känner eller känner till som gått bort och det kommer så nära inpå en.
Först dog min förra tränare (tränare för oss under en väldigt kort tid, han var sjuk redan då) Gunnar. En mycket snäll och glad liten man men som kämpat med dåligt hjärta en längre tid. 
Så var det 35-åringen som dog under en helt vanlig innebandyträning.
Sen dog mina kusiners släkting precis dagarna innan jul så dom är uppe på begravning nu. Han var frisk och uppvisade inga som helst tecken på att något var fel för så lite som ett år sedan. 
Så var det den här killen som dog på nyårsafton i en MC-olycka. Han blev inte mer än sexton år!
För nån timme sen fick jag dessutom reda på att mammas mosters sambo fått en hjärtinfarkt idag och dom befinner sej just nu på semester i Thailand. Dom har fått igång hjärtat igen men vet ännu inte hur stor skada hjärnan tagit av infarkten. Man får bara hoppas på det bästa.
Ingen av dessa jag räknat upp nu var/är speciellt gamla och dör inte pga hög ålder, och det är det som är så läskigt.. 
Får bara hoppas på det bästa nu för Kurt, att det inte blev några allvarliga skador på hjärnan..

Ta väl hand om er där ute!

PussKram   


Källungespöket har kommit för att hemsöka dej..

Fredagen den fjärde januari 2008.

Nu förtiden händer inte mycket. Hela lovet har gått supersnabbt och är snart över. Det känns som att man bara går här hemma och hänger och slösar bort en massa dyrbar jullovstid. Men vad ska man göra då?? 

Idag  har jag ändå spenderat några timmar på stan. Skulle byta en klocka jag fick i julklapp för att den var för stor. Jag bytte till mej en finare klocka som hade en massa roliga finesser. Eller, finess och finess.. Man kan byta armband på den. Man kan ha antingen svart, silver eller guldarmband. Sen är det själva ringen eller ramen runt klockan som man kan byta också. Antingen har man svart, blank, eller strass ram. Så nu kan jag designa min klocka själv.
Fiffigt va! :-D

På stan köpte jag tre filmer också.
- Forrest gump som jag velat se sen min klasskompis Ewelina spelade musiken till den som var så fiint. 
-Bridget Jones Dagbok  som jag visserligen sett förut, men den är så bra att jag ville ha den själv så jag kan se den hur ofta jag vill!
Den tredje filmen är jag nästan nöjdast över. Det är: Rena Rama Rolf säsong ett. Visserligen bara första delen (av tre tror jag) men ändå. Det var en serie som gick på tv4 när jag var yngre och jag älskade den!
Tv4 som annars är väldigt duktiga på att visa repriser av alla sina program har aldrig visat Rena Rama Rolf i repris, så när jag nu såg att den fanns på dvd blev jag överlycklig :-D
Ikväll blir det med andra ord FILMKVÄLL!

Idag hände något konstigt.
Jag satt i vardagsrummet och kollade på Rena Rama Rolf när plötsligt alla rummets lampor slocknar. Dock fungerar tv:n fortfarande (?). Vi fick ringa pappa och be honom köpa hem en propp, eller va de där vita sakerna som göra att alla elektronik i huset fungerar, eftersom en säkring gått.
När pappa tillslut kom hem skulle han va en såndär händig man som snabbt byter proppen och löser sin kära familjs problem. Men efter att ha gått igenom hela proppskåpet hade han fortfarande inte hittat den "felande" proppen. Efter ett tag började fönsterlampan i vardagsrummet att lysa, men ingen av de andra lamporna i rummet lyste. Pappa har då inte rört någonting på länge och det hela är mycket mystiskt. Efter en stund slockande den igen..
Det kan va glapp, fast det verkar inte troligt heller verkar det som. Så problemet är fortfarande inte löst, pappa får erkänna sej misslyckad, och vi får sitta i totalt mörker och se på tv ikväll (för den funkar konstigt nog fortfarande).
Fast jag vet nog vad problemet är.
Det spööökar.. De måste va så!
Källungespöket hemsöker familjen Hallgrens hus denna månad. Nästa månad drar den vidare till grannhuset..

Nu ska jag se film. På MITT RUM. Inte vågar jag sitta i vardagsrummet iaf bland spöken och gastar...

PussKram
PussKram

Vart har du tagit vägen Magnus Uggla??

Jag är ledsen.
Magnus Uggla har åkt till Thailand och skiter i sina fans här hemma i kalla Sverige som bara vääntar på att han ska skriva nåt nytt i sin blogg, men kommer det nåt eller. Icke!
Jag blir ledsen.
Han bryr sej inte om oss. Han hatar oss.
Dumma fågel. Flyg hem hit och skriv för sjutton!

image84

Har du det trevligt lilla gumman?

Här sitter jag framför familjens dator (jag har FORTFARANDE ingen egen dator) och dricker en varm, nej förlåt, ljummen, kopp te.
Det går bra med mitt nyårslöfte, att lära mej dricka te alltså, och för en gång skull tror jag att jag kommer lyckas med mitt löfte.
Det börjar tillochmed bli gott, nästan så jag njuter när jag dricker det.

Ikväll har jag tränat. Inte den vanliga fotbollsträningen. Nej, utan det var vår kära lagkamrat Susanne som höll i träningen. Hon är aerobicinstruktör och skulle ha lite genrep med oss inför sin stundande premiär med våra rivaler P18 IK. Det var skitkul men äckligt jobbigt. Tur att träningen inte var längre än en timma, då hade jag dött.

Har nu kommit på ett ord jag HATAR, och det är ordet trevlig. Upptäckte det helt plötsligt idag när jag läste det nånstans.
Tycker det låter så falskt på nåt sätt. Det är ett typiskt ord man har användning för när man inte riktigt vet vad man tycker, eller inte har några andra snälla ord att komma med.
-Vad tycker du om mej egentligen?
-tjaaa, ehh, du e'... Trevlig..
Det är ungefär som när någon säger "lilla gumman" till en. Den som säger det menar kanske inget illa, men det är verkligen ett nedlåtande ord som inte är det minsta gulligt eller snällt att säga..  

Jag lovar härmed att aldrig mer använda ordet T.R.E.V.L.I.G på denna blogg så länge den existerar. Vet att jag använt det vääldigt många gånger förut och då har jag verkligen menat att det var trevligt (typ kul,roligt,mysigt) men efter min lilla upptäckt idag så har ordet fått en annan innebörd. Nu har jag alltså skrivit det sista gången.
Trevlig...tss..

Nu ska jag dricka upp mitt te som börjar bli äckligt kallt, sen ska jag nog börja läsa 'Briget Jones Dagbok' som jag fick i julklapp/födelsedagspresent av Matilda. Har äntligen läst ut 'Sjön utan namn' som visserligen var väldigt bra, men olidligt lång när man vet att Bridgets roliga berättelser ligger och väntar på en.. 

PussKram

Förresten, tack Elin för tipset med den där sidan. Jag tror jag hittade rätt :-)

Jag är duktig

Idag är en såndär dag då jag ska va duktig och ta tag i saker jag skjutit upp hela lovet men som är väldigt viktiga att jag gör nu innan skolan börjar igen.

Det första är att hitta en låt med tillhörande ackord att ta med till ensemblen på tisdag. Där ska jag presentera låten och få alla att spela den, fint och harmoniskt. Bajs va.
Jag hatar såna hära uppgifter. Prestationsångesten ligger som ett tungt täcke över mej och sumpiga betyg är att vänta. Iallafall i Ensemble A.
Har iallafall hittat en låt nu tror jag. En lätt låt. Simpel nästintill.
"Killing me softly with his song" heter den. Någon som känner till?
Ja förmodligen, det är nog inte många som missat denna låt. Jag hoppas den inte är alltför tråkig för grabbsen att spela. Jag och Saranna har den roliga uppgiften att sjunga, och det går alltid att trixa till sången lite om det känns för tråkigt. Hoppas det går att göra på instrumenten också..
Ett problem har jag bara. Hur ska jag hitta ackorden till låten??
Jag vet inte vart man hittar sånt här på nääätet .
Nån som vet och kan berätta för mej? Skriv det i en liten kommentar isåfall så blir jag glad.

Den andra uppgiften jag har idag är att skriva en sommarjobbsansökan. I år MÅSTE jag ha ett jobb till sommaren, annars går jag under..
Men det är jobbigt att ta tag i, verkligen skriva den här ansökan, gå runt till olika företag och i princip sälja sej själv. Hur fel låter inte det??
Måste göras iallafall så det är väl bara att sätta igång.

Ikväll är det träning. Första träningen detta år. puuh..

PussKram


Gott Nytt År

Klockan är i skrivande stund 12:30. Vid den här tiden sov jag ännu igår. Klockan stod på 13:22 när jag vaknade. Så går den fem minuter för fort också förstås så den var 13:17, men det var ändå länge.
Faktiskt så har jag nog aldrig sovit så länge någon gång förut. Max till klockan 12 och det är inte ofta det händer..
Men igår var alltså ett undantag, och jag är glad att det inte händer för ofta, för usch va man känner att dagen bara försvunnit iväg. Man hinner knappt kliva upp så mörknar det ute och kvällen är här. Man känner sej dessutom tung i huvet och trött i kroppen trots att man sovit längre än vanligt.  
Nu tycker väl alla som älskar att sova och sover till ett MINST varje ledig dag, att jag är en präktig tönt och kränker er som gillar att sova länge. Men så menar jag absolut inte. Nästan tvärtom faktiskt. Jag AVUNDAS er som kan sova länge utan att bry sej om klockan står på 07:30 eller 15:40, ni sover lika gott i vilket fall som helst. Det skulle va så skönt om jag kunde känna så också, men något säger mej varje gång jag sovit för länge att " nu kommer du in i fel rytm, du kommer aldrig kunna somna ikväll och sen när skolan börjar blir det helt fel". och "ajaj, nu har du sumpat denna ljuvliga dag med att sova när du istället kunde tagit vara på varenda minut och gjort nåt vettigt av det".
JAG HAR EN TJATKÄRRING INSTOPPAD I MITT HUVUD.
Tjenna, som att jag skulle göra nåt vettigt när jag är ledig. Det enda som händer en lovdag är några slötimmar franför datorn, en kort promenad (om det är strålande solsken och vindstilla vill säga, vilket inte sker varje dag denna dystra vinter) och dagen avslutas med någon timme framför tv:n. Hur väl tar jag vara på dagen genom detta? Det är ju rent slöseri, så därför skulle jag lika bra kunna sova den tiden kan man tycka. Men av någon anledning funkar det inte..

Fast igår förtjänade vi verkligen att sova så länge. På nyårsdagen borde ALLA sova till klockan 2 minst!
Jag hade en rolig och trevlig nyårsafton. Var på middag hos Elin först. Matilda hade ordnat förrätt, Elin huvudrätten och jag efterrätten. Fint ska de va på självaste nyårsaftonen. Kvällen gick fort och helt plötsligt var det dags att bege sej till staden. I was the driver. Ner på hamnen och ta plats bland alla fulla ungdomar som inte var inne på hamnplan. Båten tjöt vid tolvslaget och det skålades och jublades medan raketerna smällde högt över våra huvuden. Fast raketer sköt vissa av tidigare än tolv, vilket är FEL. Folk som inte har tålamod nog att vänta tills det verkligen är dags och som det kliar i fingrarna på som bara mååste få panga litegrann.
Jag, Elin och Matilda hade en trevlig stund där på hamnen. Träffade en massa klasskompisar, lagkompisar, andra kompisar, och några av mina klasskompisar från högstadiet som jag inte pratat med på evigheter :-D 
Jättekul, och det var så mycket folk!
Sen sov Elin och Matilda över hos mej.

Nytt år då alltså. 2008.
Jag bestämde mej lite hastigt igår för att ändå ha ett litet nyårslöfte. Nämligen att lära mej dricka te. Det är dags att lämna läskochsaftperioden bakom sej nu och man vill ju inte dricka vatten när man fikar eller när det nu kan tänkas vara nödvändigt med läsk,saft,te,kaffe..
Kaffe kommer jag nämligen aldrig lära mej dricka. Det smakar förjävligt.
Drack te till frukost imorse. Inte lika äckligt längre, men fortfarande inte gott.
Undrar om man kan tvinga sej själv till att börja tycka om något?
Det kommer visa sej inom en snar framtid.

Vad har annars 2008 att bjuda på då?
Studenten självklart. Innan dess ska man ta sej igenom sista terminen på gymnasiet med projektredovisningar och treafester. Någon resa i höst förhoppningsvis, först lite jobb i sommar får man hoppas på.
Fotboll kommer det också bli mycket av antar jag. Division 2 spel igen för laget efter snabbvisiten i div.3 förra året, men för min del blir det väl till att fortsätta knega i div.4.
Som vanligt hoppas man att det nya året ska bli speciellt. Att det ska hända nåt stort som förändrar ens liv, eller nåt. typ.
Det brukar i slutändan inte bli så "speciellt" som man hoppats på. Förväntningarna är stora i början av året men när man sen står där på nyårsaftonen och tänker tillbaka på vad som varit inser man att det mest blivit pannkaka av allt. Platt fall.

Nej, nu ska det göras nåt vettigt av den här dagen. Jag har redan varit uppe i nästan tre timmar och fortfarande inte åstadkommit något. 
Kanske ska man ut och leka i snön, eller vad det nu är för vitt som ligger där ute på gräsmattan.
Blev helt paff när jag vaknade i morse och såg att det låg vita fläckar på marken.
Visserligen är inte marken helt täckt av snö, men att det ändå kommit LITE är roligt. Man kan iallafall ana att det är vinter.

PussKram