Nya tider

Ska fatta mig oerhört kort för jag är groteskt trött.
Sen jag skrev senast har här skett endel förändringar i Isabelles liv.
Numera bor jag i en etta någonstans i visby. Ensam i en mysig lägenhet som saknar soffa.
Det ekar lite läskigt och jag vill verkligen hitta min bäddsoffa nu, men annars är det kanon!

Igår var vi i Enskede o spelade div. 3 match mot Reymersholm. Det blev vinst med 2-5 och jag fick återigen spela vänster-mittfältare, det var kul och jag gjorde TVÅ mål även denna gång.

Nu måste jag sova.
Godnatt!

PussKram

Bättre än Björn Gustafsson?

                    (
www.bokastandup.se/soran.html)


Alltså den här killen är sjukt rolig.
Soran Ismail.
Imorse var han gäst i morgonpasset i P3 och flera gånger om fick jag kväva enorma skrattattacker (det ser nämligen ganska knäppt ut när man sorterar morötter som är så tråkigt det bara kan bli och samtidigt gapskrattar..), men oj vad förvånad jag blev när han avslöjade att han skrivit dikter och tävlat i poetryslam. Allvarsamma och sorgsna dikter alltså! En ståuppkomiker! Han blev övertalad att läsa upp en vilket han sen gjorde.
Lyssna här
 och bli berörd.

Ikväll har jag slappat precis hela långa kvällen. Jag tog en paus i mitt flyttande och hamnade i tvsoffan med datorn i knät.
Nu regnar det skitmycket ute och jag är glad att jag är inomhus. Det är mysigt med regn när man får sitta uppkrupen i soffan. Ja, intressant.

Nu tänker jag snart gå och lägga mej för imorgon ska jag bära kartonger, sängar o annat möblemang hela långa dagen. Sen ska mamma följa med mig på loppis har hon sagt. Det blir kul. 
Idag var jag i lägenheten för första gången sen den blev MIN. Det ekade obehagligt mycket och kändes väldigt tomt, så imorgon ska jag skyffla in allt mitt skräp där så blir det härligt hemtrevligt sen. Annars är min lilla lya väldigt fin, och mysig, och bra, och stor (när man bor själv iaf), och BÄST. 
Wow, snart har jag flyttat hemifrån. 
Niiice.

På söndag ska jag till fastlandet och spela fotboll. Div. 3 spelar mot Reymersholm och efter förra helgens förlust är det nu SKITVIKTIGT att vinna ALLA matcher vi har kvar. Annars kan vi hälsa hem, och det vill vi ju inte.

Trevlig helg på er allesammans.

PussKram 


Skräp förvandlas till livsnödvändigheter.

Ikväll packas det för fullt här.
På fredag börjar jag flytta in i lägenheten.
Jädrar va bra det kommer bli.

Men nu är det packande som gäller alltså.. Suck va tråkigt det är. Jag avskyr att packa, och den här gången är det extra svårt. 45kvm är inte överdrivet stort och därför gäller det nu att försöka VÄLJA UT, PRIORITERA och PLANERA varenda liten grej som ska ner i kartongerna. Jag hatar sånt av den anledningen att ALLT plötsligt känns högst livsnödvändigt för att jag ska överleva. Igår var det skräp jag bara ville bli av med, idag säger nåt till mej att det ju faktiskt kanske kan komma till andvändning nån gång, man vet ju aldrig! Jag kan inte välja bort saker.

Jag kommer få sova i badkaret..


Nej, ingen rast, ingen vila.

Packa, packa, packa.


Imorgon börjar jag klockan 06.00, det är lagom otrevligt.


PussKram


En vecka till.

Har nu ägnat snart två och en halv timme åt mail- och bloggläsande. Väldans vad mycket som händer på en vecka.
Samtidigt sitter jag och lyssnar på Lars Eriksson och Elin Sigvardsson.
Lars känner vi igen från Idol 2008 där han  dels charmade, dels retade upp både idoljury och idolälskare. Nu har han gått ihop med Elin Sigvardsson och släppt singeln "love". 
Bra låt om jag får säga det själv.

Det var dagens musiklektion det.

Helg har det hunnit bli sedan jag bloggade senast.
I veckan som gått har jag blandannat:
- Jobbat (vilken surprise!)
- Tränat fotboll (ännu mer surpriser
- Stått för maten till middagen efter träningen i torsdags
 - Överraskat mig själv med den paj jag, med viss hjälp från mor, lyckades jävligt bra med till denna middag.

Igårkväll var jag ute med mina kära vänner Elin, Annika och Jossan. Vi började kvällen hemma hos Annika med en rolig och mysig förfest innan vi styrde kosan mot munken (efter att jag och Elin lyckats paja Annikas systers cykel, det var mindre bra gjort).
Skitkul hade vi det! På munken träffade vi Johan, min och Elins gamla klasskompis, och dansade loss hela natten lång. Glad blev jag även när jag plötsligt såg Emelie och Ella där i folkvimmlet. Ella som jag träffar så sällan! 
Mm, vilken kanonkväll det var!!

I förmiddags ringde min kommande hyresvärd och väckte mig. På måndagkväll ska jag hämta nycklarna till lägenheten!
wiie!!
Till nästa helg planerar jag att vara inflyttad. Det blir nog bra de'.

Nu ska jag inte slöa här mera.

Ha en fortsatt trevlig helg på er!

PussKram




Cuz you know love, is too hard to break
Love, aint nothing you can take
It's a little thing we make

Arbetskollegor skrämmer och tvivlar på tvåmålsskytten

Hej, här sitter jag svettig och äcklig. Ikväll var det tungt i benen på träningen, och då spelade jag ändå bara en halvtimme av matchen igår.
Det blev sex poäng till oss i helgen! Tjohoo!
I lördags vann vi div.2 med 1-0 och igår vann div.3 (där jag var med och spelade) med klara 5-0. Matchen igår var verkligen skitrolig att spela! och se på för den delen med.
Jag fick spela vänstermittfältare (!), något ovant, men ack så roligt! Så roligt att jag blev tvungen att göra några mål bara för det. TVÅ mål tillochmed. Ja, dra Dig baklänges..

TACK Fredrik, för kommentaren! Mina frågor är besvarade och jag kan i fortsättningen äta asiatiskt utan funderingar.  Misstänkte att vi kräsna västerlänningar hade nåt med det hela att göra..  

Om nån vecka flyttar jag hemifrån. Då ska jag bo alldeles SJÄLV i en egen lägenhet.
Ingen som städar, ingen som ser till att jag kommer iväg till jobbet i tid, ingen som lagar mat åt mig, ingen som diskar, ingen som tvättar mina kläder, allt får man göra själv.
Det här oroar mina kollegor på jobbet. Matlagningen iallafall.
Förra veckan var jag ensam hemma i tre dygn, när resten av familjen åkte till sommarstugan. Dessa tre dagar hade jag med mig Köttbullar och Makaroner samtliga tre dagar. Helt enkelt för att jag var borta varenda kväll och inte hann laga nåt annat. Jag försvarade mig åtskilliga gånger och förklarade att det blir MYCKET BÄTTRE när jag flyttat och fått RUTIN på det. Dom tvivlar dock skarpt på mig.
Idag när jag kom in i personalrummet med matlådan i handen var allas blickar kring bordet riktade mot min matlåda.
- hmm, kan nån se vad hon har för mat med sig?
- ja, har hennes föräldrar kommit hem nu eller?

Ungefär så lät det när jag kom. Nyfikna stirrade dom på min stängda matlåda och väntade spända på att jag skulle lyfta av locket.
- Det ser inte ut att vara köttbullar iallafall, då måste dom ju kommit hem..
- Jag tycker det ser ut som potatismos?

Funderade dom vidare efter att ha försökt urskilja matlådans innehåll genom det genomskinliga men igenimmade locket.
När jag slutligen lyfte på locket och dom fick se färskpotatis, grillat kött, bearneisesås och till det en fräsch sallad, sa dom i en kör:
- Japp, föräldarna är hemma igen.
Hmm, dom har verkligen höga tankar om mig..

På eftermiddagen när vi skulle på fikarast, gick jag sist uppför trappan. Alla andra förutom en arbetskollega hade gått före upp, och nu sprang även han förbi mig. När jag närmade mig var han plötsligt försvunnen. Oj, vad snabbt han sprang upp då! hann jag tänka samtidigt som jag just svängde uppför nästa trapp, innan min arbetskompis plötsligt hoppade upp precis framför mig och vrålade världens monsterskrik:
-WOUOHUAHAAAA!
Jag blev självklart skitskrämd och skrek så det vibrerade i hela byggnaden, likt ett offer för nån psykdåre i en skräckfilm:
- AAAAAAAAAAHHHH!!!!
Min arbetskompis sprang skrattandes vidare medan mitt hjärta just fastnat i halsgropen, och i personalrummet hade alla just fått sig ett gott skratt.
Kul att man kan glädja andra med sitt eget lidande.

Nu ska jag fixa pastasallad.
Imorgon ska vi vara "ute på fältet" på jobbet och dra upp rotben.
Vad det är för nåt?
Ingen aning.
Men det får jag svar på imorgon antar jag.
Medtag Gummistövlar och regnkläder, löd ordern.
Det lär bli en blöt dag imorgon.


PussKram

Thailändskt? kinesiskt? indiskt? fotomodell?

Herregud, hur blev klockan såhär mycket?
Klockan nio ikväll såg jag på klockan och tyckte "oj, är klockan inte mer!? vad trevligt, då kan jag ännu hinna göra en massa ikväll" sen satte jag mig vid datorn och har här fastnat.
Snart läggdags ju!

Imorgon ska jag spela fotboll. Vi ska spela mot spårvägen. Dom ligger sist i tabellen. Ett snäpp under oss. Vi ligger alltså nästsist.. Vi MÅSTE vinna. Spårvägen har inte tagit en endaste poäng på hela säsongen och det vore skamligt om vi blev dom första att ge dom det. Hu.
När vi möttes i våras släppte vi in två mål i första halvlek och fick en ordentlig utskällning i halvtid. Det hjälpte för i andra gjorde vi fyra mål och släppte in noll, vilket gav oss en seger med 2-4.
Må vi vara grymt skitbra imorgon.

Det blev en jättemysig kväll på strandpromenaden igårkväll förresten. Jag trotsade mitt "suckvadjagärtröttlåtmigvaraifredochsova-humör" och tur var det. Regnet höll sig undan och vi fick tillochmed se en vacker solnedgång. Jag, Annika och Ida grillade hotdoggare, pratade med roliga och trevliga människor jag inte träffat på jättelänge, diskuterade framtidsplaner, skrattade och viktigast av allt; fick ge Hugo en avskedsfest som hette duga. När mörkret lagt sig över oss begav sig några till munken medan andra drog sig hemåt. Jag och Annika hörde till dem sistnämnda.

Idag har jag lekt fotomodell. Jag, mamma och systrarna var inbjudna av
The studio för att få sminkas och fotograferas av  professionella make-up artister och fotografer. Det var kul. Speciellt att få bli snyggt sminkad. Jag är värdelös på att sminka mig själv, gör det därför väldigt sällan, och vid de få tillfällen jag gör det så blir det väldigt enkelt, så det var inte utan att man fick sig en mindre chock efter deras trolleri. Chockad på ett positivt sätt. Fotograferingen var kul den med även fast det emellanåt kändes väldigt onaturligt med vissa poser. Dock trivs jag fortfarande bäst BAKOM kameran.
Ja, intressant var det minst sagt.

På hemvägen sen köpte vi med oss mat från den thailändska restaurangen vid söderport. Det var supergott, men en sak irriterar mig. Med risk för att dumförklaras ger jag mig ändå in på det här ämnet nu. 
Efter att ha ätit både thailänskt, kinesiskt, indiskt, osv. har jag lagt märke till att bl.a friterad kyckling, ris och sötsursås samt vårrullar är återkommande rätter i samtliga menyer ur de asiatiska köken. Menyerna är ju i princip identiska med varandra. Ni som är lite mer beresta och kan matkultulturen bättre, kan ni förklara för mig vad som skiljer dessa länders mat ifrån varandra? Om det nu inte är nån skillnad, varför inte bara slå ihop dom och kalla det asiatiskt rätt och slätt. Så mycket enklare. Jag blir bara förvirrad som det är nu. Jag hatar att vara förvirrad.
Jag har verkligen djupa och viktiga funderingar......

Nej, nu måste jag gå och lägga mig. Imorgon är det bara VINST som gäller. Inget annat.

PussKram

Fotomodell nästa??:

                       


ehh, nä.

No one's laughing at God

Hejhej.
Här sitter jag och lyssnar på Regina Spektor. Jag gillar henne.
Den här låten brukar dom spela på P3 när jag jobbar. Den är jättefiiin:

 

Sitter här och förbereder mig för en kväll på strandpromenaden. En kompis ska flytta till Norge och därför ska det bli avskedsfest för honom där ikväll. Jag tror det kan bli jättekul med mycket folk och många vänner, men just nu känner jag bara för att bädda ner mig under täcket och sova några dygn.
Är så gott som frisk från förkylningen nu så jag borde vara pigg och redo för nya äventyr, men på något konstigt vis är jag precis raka motsatsen just nu. Antar att man bara hamnar i såna perioder ibland.
Ska iallafall stå emot sovbegäret ikväll och pallra mig dit.

I helgen blir det sminkning och fotografering på strand hotell imorgon. Ska bli spännande. Därefter ska jag förmodligen se fotboll. Div. 2 match på P18. 
På söndag är det match i div. 3 i Dalhem. Ska bli spännande det med. Dags för en vinst nu.

Ha en trevlig helg mina vänner!

PussKram

Nu släpper jag bomben...

Telefonsamtalet jag gick och väntade på förra veckan kom tillslut.
I onsdagskvälls.

Telefonsamtalet handlade om en lägenhet jag sökt. En etta på 45 kvm, ett andrahandskontrakt som gäller fram till juni 2010.

Och gissa vad, JAG FICK DEN!

Så i slutet av augusti säger jag hejdå till familjen här hemma och blir ensamboende för drygt ett år framåt. Det ska bli jättekul!
Och lägenheten är jättefin. Nyrenoverat kök och rum, sovalkov så att sängen kan stå något undangömd, ganska stort kök, och läget är PERFEKT!
Den ligger vid norrgatt vilket betyder ett lungt område, nära till centrum, nära till strandpromenaden och hamnen, nära till café (yeeah).
Vad mer kan man begära?!

Oooh, så kul det ska bli.

Frisk håller jag också på att bli. Febern försvann igår så bara hostan och snorandet försvinner är jag pigg och kry igen.
Förkylningen har gjort att jag missat utgång med Elin och Annika, en dag på fårö och två fotbollsmatcher den här helgen. Men grillning på Hide strand igårkväll kunde ingen förkylning i världen hindra mig ifrån. Och idag var jag och såg matchen mellan p18/dalhem och Skå, så helt fotbollsfritt vart det ju inte. Man får roa sig så gott det går.

Nu ska jag njuta lite av mitt nystädade, sjukdomsfria sovrum. Det rum jag lämnar om några veckor!!

PussKram

Jaha, så var det dags igen då...



Host, snor, snörvel, blä, uuuhh.. 
prosit.

Då har man gått och fått feber med tillhörande halsont, snörvlande och huvudvärk. Toppen. Verkligen.
Jag som ALDRIG blev speciellt sjuk förut har nu feber för andra gången det här året. Märkligt.

Så idag är jag sjukskriven från jobbet och sitter hemma och svettas istället.
Fy fan för o ha feber mitt i sommaren. Som om man inte var varm innan liksom!

Fast mitt i allt elände kan jag ändå glädja mig åt att jag haft en ganska bra vecka.

I söndagskvälls var jag ute i När tillsammans med Mamma, syster Tessan och Elin. Vi var och såg Ronja Rövardotter på den fantastiskt vackra scenen Närsakar. Jag har aldrig varit där tidigare, men herregud vad man gått miste om!
Scenen är placerad mitt ute i NATUREN bland träd och åkrar, ligger precis där Närsån mynnar ut i havet, kor och hästar går och betar precis i närheten, inga tjutande bilar bara ljudet av råmande kor och kvittrande fåglar, och med det vackra väder vi hade blev det helt magiskt att sitta och se ut över det stilla vattnet medan solen började gå ner. Förutom den magiska platsen var även teatern superbra! Många kända ansikten också, bl.a min handledare i högstadiet, gotlands musikal-stolthet Joel Zerpe, min otroligt begåvade b-kusin, en gubbe från min kör m.fl. Oerhört duktiga var dom.
Jag råder er verkligen att gå och se en föreställning vid Närsakar om ni har möjligheten nån gång. Väl värt alla dom mil det är att åka för oss "norrbor".

Måndag, tisdag jobbade jag och tränade fotboll.

Onsdag jobb på dagen, sen var vi med fotbollslaget hos "Liljeströmarna" på kvällen. Två systrar som spelar i laget bjöd hem både tränare och spelare till sitt hus, där vi sen bjöds på hamburgare och därefter tve-kamp i uppdelade lag. Fint väder och riktigt finurliga tävlingar och vi fick en kanonkväll!

Mer klarade inte jag. Igårmorse vaknade jag med hemsk hosta och en täppt näsa. Ändå åkte jag till jobbet och led mig igenom hela dagen. Det var nog lite dumt egentligen, men idag är jag hemma iaf.

Ett smakprov från onsdagens aktivitet hos Liljeströms:

Moa och Emelie visar hur det går till:
. Låt oss kalla det "rör-grenen": . Här var det viktigt att kunna samarbeta:  Den gigantiska slangbellan!: , som skickade iväg vattenballonger:  Rolig frågesport: . Även tränarna hade ett lag:  Emelie siktar: . Den här grenen var mitt lag bäst på!: . Den här var vi sämst på: ... . Vi avslutade de tuffa tävlingarna med en fika i deras magasin: .

Jaha, vad ska jag hitta på nu då? Jag är alldeles för trött för att orka göra något speciellt fysiskt ansträngande, och bäst hade varit om jag kunde ta o sova bort det här eländet. Men jag känner inte för att sova.
Tv kanske? suck, det är ju så fint väder ute.
Det är det här jag menar med att bli sjuk på sommaren. När man är sjuk ska man ligga i soffan och se på film eller sova. På sommaren ska man göra allt UTOM att ligga i soffan och se på film eller sova. Det är för varmt för sånt.
Det klingar inte bra.

Jaja, nu får det räcka med datorsittande idag.

Förresten! Min grymma lillasyster har tagit körkort idag!! Fan va bra hon är!

PussKram

Vinst i höstpremiären!

Idag känner man sig lite mörbultad.
Vilken dag det var igår!
Vi spelade första seriematchen för höstsäsongen igår.
Motståndet hette Roslagsbro, ett lag som vi vann med 3-1 mot i hemmapremiären i våras.
Nån revansch för dom blev det inte, utan vi vann ganska klart med 3-0 igår, matchreferat är inte min grej men mina tränare är ena baddare på det så läs
här om ni är intresserade. Skitkul var det iaf, speciellt eftersom matchen spelades på deras hemmaplan vilket innebar BÅTRESA för vår del.
Det blev minst sagt en lååång dag för oss Dalhemare. Kl. 06.15 hade vi samling på lördagsmorgonen. Kl 03.45 kom vi hem på lördagsnatten/söndagsmorgonen. Uppå det lyckades jag bli fyllechaffis där mitt i sommarnatten, men vid fyra var jag i säng iaf. 
Vilken tur att vi vann! Det hade varit rena pesten att tvingas genomlida flera timmar på buss efter en förlust, usch.
Men nu vann vi och det firade vi med att gå på mongolisk restaurang. Resaturangen hette Mongolia Djingis Khan Barbecue och där bjöds vi på en stor buffé av kött och grönsaker som man fick plocka på sig för att sedan lämna över tallriken till kockarna som stekte det medan man såg på. Efterrätt med glass och en massa frukter ingick även. Så otroligt gott och något jag verkligen rekommenderar om ni hamnar i närheten av sveavägen nångång.

Ja som sagt, idag känner man sig lite mörbultad efter en tuff match, bussåkande och obekväm sovplats i form av hårt båtgolv. Men idag gör det inte så mycket, jag planerar mest att slappa innan jag ska åka med mamma, syster och Elin till När och se Ronja Rövardotter ikväll. Den ska visst vara riktigt bra så det ser jag framemot.

Vill ni veta hur det gick med barnvaktandet i onsdagskvälls?
Ja, det började riktigt bra, vi lekte med riddarborgen och dom byggde upp en "tv" bakom soffan och underhöll oss med diverse tv-program dom hittat på. Sen åt vi mat och dom åt utan tillsägelser (guu så skönt med ungar som äter upp utan att man måste truga i dom maten) och efter det åkte föräldrarna. Då fortsatte vi leka en liten stund innan vi tog fram chips och godis och tittade på Jönssonligan. Dom var glada hela tiden och allt flöt på riktigt bra. Sen kom det värsta - Nattningen... 
Klockan nio fick vi dom i säng och läste bamse och ronja rövardotter för dom. Sen sjöng vi godnattvisor och därefter sa vi godnatt. Försökte säga godnatt iaf... Lillungen började gråta efter mamma och storungen var hög på socker och låg o sparkade in i väggen samtidigt som han pratade på om allt möjligt. Sjävlklart ville ingen av dom sova. OJ.
Lillungen ville ha nån som låg bredvid henne i sängen tills hon somnat, något som även deras mamma förklarat för mig, och det var helt okej. Hon valde ut Josse och jag och Tessan sa godnatt och gick ner till tv-rummet. En halvtimme senare var det fortfarande kaotiskt uppe i barnkammaren och tålamodet höll på att gå i botten. Lillungen var sur på mej, vet ej varför och storungen var fortfarande speedad. Lite mer läsning, Lillungen flyttad till myshörnan och sen släckte vi lampan och bara satt tysta bredvid dom. Lite protester i början men förvånande nog så funkade det! Den lilla somnade efter en kvart ungefär och den stora hade lugnat ner sig. Vi flyttade över den lilla till hennes egen säng, sa godnatt till den stora och tassade ner. Storungen var uppe och gick i trappan en gång, men efter TVÅ timmars läggning sov dom båda två iaf.
Ojoj, vilken utmaning. Men vi har nog lärt oss hur dom funkar nu så nästa gång, om det blir nån, kommer det gå felfritt tror jag!

Nej, frukost hade varit fint nu..

PussKram