Tråk-dag

Nu hade jag kunnat vara vid busstationen och snart påväg hem. Istället sitter jag i tråk-skolan och väntar på  att kl ska bli 3 så jag kan pallra  mig bort till aulan. I aulan ska  jag sen ha tråkigt fram  till halv sex, då är eländet slut och jag kan få åka hem. Idag är det nämligen premiär för den där pjäsen vi gjort på sceniskgestaltning. Pjäsen där jag från början hade en delad huvudroll men sen drog mig ur och numera är ljustekniker. Trots att jag tycker detta är sjukt o-roligt så är jag glad att jag lyckades dra mig ur. Snacka om att jag varit nervös nu annars, och förmodligen avsvimmad redan nu!! 

Idag har vi haft konsert med ensemblerna, då kulturveckan här på skolan just börjat. Min ensemble spelade två låtar. Den första var "summer in the city", den gick väl hyfsat. Sen var det "daytripper", och jag fullkomligt hatar den låten! iaf o sjunga den, men resten av ensemblen älskar den.. Vi gjorde väl inget speciellt felspelande så gruppen i helhet tycker jag var bra, men usch, jag stör mig på mig själv.. Ja jag vet att det låter knäppt men det är så. Jag tycker jag låter konstigt när jag sjunger, får sån konstig röst som blir ett stort störningsmoment för mig! 


Oj nu spelar visstVivetvardubor, så jag får väl gå o lyssna på dom :-)

ha de gott allesammans! 

Pusspuss
 

Kilamockaskogen!?

Mmmm.. Jag sitter här och äter chokladglass och bara njuter :-) Alla hemska arbeten är över och jag kan äntligen andas ut och få satsa lite mer på fotbollen! Har bara pjäsen på SG som ska bli klart, föreställningarna är onsdag och torsdag, men jag är bara ljudtkekniker så jag bryr mig inte så mycket. Fast idag fick jag hoppa in för Jonna som var sjuk. Jag var skitdålig, men orka bry sig då! jag är alldeles för glad för att bekymra mej över det! :-D

Jag mår prima!!

Ikväll på fotbollsträningen fick jag höra en jätteskojsig låt av Jossan som jag sjöng på när jag var liten, men som jag glömt bort. Så här går den:

I kilamockaskogen, där bodde en familj
och mamma laga maten och pappa rensa sill.
Och Lillan satt på pottan, och gjorde ingenting
då kom den lilla råttan och fråga: vad gör du?
-håll käften lilla råtta, det angår inte dig,
för det jag har i pottan, det ska jag ge min tjej.
Och tjejen satt på taket och tjejen ramla ner
hon ska nu begravas, imorgon klockan 3
o vi har ingen flagga, men det gör ingenting,
för vi kan ta en kärring och slå henne gul och blå!

haha skitkul tycker jag! :-D fast den gick lite annorlunda när jag sjöbg den för några år sen, men den här var mycke roligare!

Pusspuss på er!

Söndag 27/5-2007 (Mors-dag)

Vi har ett litet problem hemma hos oss just nu.
Igår var vi och köpte en sån där stor pool ni vet som är så populära just nu. Den rymmer 10 kubik och igår skulle vi då fylla den. Vi började hälla i vatten och den hann väl bli halvfull på ca 4h. Idag fortsatte vi, men när jag kommer hem finns inget vatten kvar i vår brunn... Allt vatten har gått åt till poolen! När pappa prövade att ropa ner i brunnen fick han bara ett bauta eko tillbaka. Så just nu har vi inget rinnande vatten här hemma, för det ligger i våran pool! Ganska komiskt men suck*
Fast vi lär nog ha vatten tillbaka till imorrnbitti. Förmodligen är det bara så att vattnet inte hunnit cirkulera runt när vi börjat fylla poolen med så mycket vatten. Så det ska vara tillbaka till imorrn, men jag vill ha vatten nu! Tur att jag duschade i Gothem efter matchen iaf, annars hade det vart jobbigt!

FOTBOLL
Det blev vinst ikväll mot KIK/FG. Hela 7-0 blev det, och vi spelade skitbra! personligen tycker jag detta var den bästa match vi gjort hittills i serien.
Har visserligen fått lite "inside-information" om att KIK/FG haft dåligt med folk eftersom det är pingsthelg, och dessutom ville inte div. 3 låna ut några spelare till dom, så det var visst nära att KIK/FG tänkte lämna vo men slutligen fick tag i några spelare. Så det var kanske inte ordinarie spelare vi mötte, men iaf! jag tyckte vi var jätte bra. Många bra ideér och fina passningar, först in i närkamperna där vi oftast är de som vinner bollen. Well done everybody, Gothem you're the best!
Var inte bara nöjd med lagets insats ikväll, utan ganska nöjd med min egen insats också. Kändes bra redan från början och hade några bra målchanser som jag tyvärr sumpar totalt. En stor anledning till att det gick så bra var nog att kommunikationen mellan oss på backlinjen funkar väldigt bra :-)

Har varit en väldigt bra helg för oss i Gothem/Dalhem, för förutom vår vinst idag så vann Dalhem igår mot Älta borta med 2-0. Älta var tidigare serieledare men nu är alltså DALHEM serieledare!
Målet om vinst i div. 3 kommer allt närmare :-D



Imorrn är det slut på helgen och ledigheten. Förut har jag alltid hatat måndagar bara för att det är så långt kvar till helgen, men nu känns det helt okej faktiskt. Det värsta plugget är över så det ska nästan bli kul o gå i skolan o få lattja runt bara :-D

Pusspuss på er alla!

p.s Glöm inte att det är Morsdag idag, så var extra snälla mot er mamma idag! d.s

Hemma igen

Ja så har man då anlänt till Gotland igen.

Har varit på en kulturstudieresa me klassen. Har haft väldigt kul och fått ordentligt med motion.

Onsdag
kom vi till Sthlm. Först incheckning på Zinkensdamms vandrarhem. Sen var det besök på kulturhuset för oss musikare där vi var på en utställning om Astrid Lindgren. Därefter var det rundvandring i gamla stan med Bernt. På kvällen var det fritt val. För mej, Louise, Idill, Wenke och Elin blev det att gå runt i hela Zinkensdamm i jakt på ett bra och billigt matställe, det slöt med pizza och onda fötter efter en lite för lång promenad (enligt mej).

Torsdag
förmiddag var det meningen att vi "musikare" skulle gå i skivaffärer. Gunnar (vår lärare) drog med oss ut på stan kl 9.00 där han upptäckte att affärerna ju inte öppnar förrän kl 10, smart Gunnar! så det blev kaffe på ett café. Efter den kaffepausen hade jag tröttnat på tanken att gå i skivaffärer och då visade det sig att det inte var ett måste att gå med i dessa skivaffärer, så jag, Elin, Wenke, Louise, Ylva och Matilda valde shopping istället.
På eftermiddagen var det besök på ett musikmuseum. Det var roligt :-) vi spelade och gick runt där och hade de så trevligt så. På kvällen var vi på dramaten och såg "Ett drömspel". Jag fattade inte ett skit men hade ganska kul ändå!

Fredag
var vi på moderna museet, ganska tråkigt egentligen. Det där med museum där man bara går runt är inget för mig har jag märkt. Mycket roligare på museum där man får pröva på saker t.ex. musikmuseet vi var på. Efter museet var kulturresan över och vi gick och shoppade loss, Härligt! hade inte shoppat kläder på flera månader kändes de som!

Resan har varit jätte trevlig. Bäst var ju att få umgås med alla vännerna, Elin, Wenke, Matilda, Louise, Idill, Ylva, Matilda F, Katja, Emelia, ja det var väl dom jag var mest med. Det sämsta var lärarnas kassa planering. Vi hade inte tillräckligt med tågbiljetter, och så hade dom inte en tanke på att vi skulle hitta på nåt HELA klassen vilket iaf jag tyckte var lite tråkigt :-(


Blev nu bara tvungen att ta med denna bild. Detta är den bästa gummiskrapa jag någonsin skådat! den fanns i vårt badrum på vandrarhemmet och den skrapar alldeles torrt och är jättelätt att styra med!

Men nu är man åter hemma och allt är som vanligt igen förutom att jag numera går med mycket ömmande fötter.
Imorrn är det match igen. Vi spelar mot KIK/FG. Hoppas på finlir och en ny tre poängare såklart :-) Vinst är det som gäller, alltid! Kom och heja. Gothem Goif- KIK/FG 17.00 suderängen i Gothem.

Pusspuss 

ps: tro nu inte att jag är nåt knäppt städfreak lr så. Jag blev bara väldigt förtjust i denna skrapa då vi här hemma alltid får problem med översvämmning i badrummet för att vår skrapa inte tar så bra, så jag blev bara väldigt glad över att för en gång skull inte behöva simma ut ur badrummet efter att ha duschat ;P d.s

Fri!

Har precis gjort det förhoppningsvis det sista provet för denna termin. Provet var i spanska och jag har nog aldrig blivit klar med ett spanskaprov så snabbt som idag, och det  var inte för att det gick ¨dåligt som jag gick så snabbt utan det var bara så att det gick snabbt att göra. Kändes helt okej trots att jag inte pluggat så överdrivet mycket dirket, men man ska inte ta ut något i förskott vi får se vad det blir.. 

Så var det match igår också, mot När. Matchen var väldigt upp och ner från vår sida. Ena stunden är vi så bra och spelar runt bollen och När har inte en chans, i andra stunden börjar vi stressa och tjongar iväg bollen så fort vi får den och slår mesiga fjutt passningar till varann som Närkarna snabbt får tag i, dessutom hade När ett jäkla tempo! aaahh ja höll på att bli galen på dom. En stor hög "mini-domare" var dom allihopa. Så fort vår forward fick bollen på deras planhalva skrek dom offside, och så fort vi nudda dom så skrek dom att det skulle bli frispark. Tyvärr hade vi en väldigt lättpåverkad och tönt till domare som blåste så fort Närkarna öppnade munnen, så Helena (vår forward) blev avblåst för offside flera  ggr och många av dem var absolut inte offside, därmed försvann många av våra målchanser. Vi vann tillslut med 4-2 (2-0) iallafall, och jag tycker vi är så bra som lyckas hålla uppe laget trots att vi har våra nergångar under matchen, och att vi kämpar ända in i 90:e minuten och därmed får ännu en härlig tre poängare :-D
 
Min egen insats däremot var inget vidare igår. Hade bara  sovit 3 timmar natten innan + nästan en timme på eftermiddagen, så jag var riktigt seg i både ben och huvud.
Vet inte vad det är med mig riktigt just nu. Är bara så otroligt trött och orkeslös, men lyckas ändå aldrig somna på kvällarna. Ligger vaken i minst en timme innan jag somnar, och i måndags var de ju extremt.
Men måste hålla ut ett tag till, har en klassresa att genomföra och en kulturvecka att överleva, sen tar jag lov.

Okej tro nu inte att det här är värsta allvarligt. Jag är bara lite överstressad men det går över. Så oroa er inte för mej ;P

Nu ska jag ut  till min mamma som står o väntar på säveparkeringen, sen ska vi o köpa frukost till imorrn, För imorrn drar jag och klass Sp2f till Storstaden!!!!

See you later!

pusspuss


Fröken Duktig

Idag har jag varit ganska duktig faktiskt. Jag har börjat plugga till spanskaprovet, jag har snart "lyssnat ut" ljudboken, jag har tvättat två maskiner tvätt, dessutom har jag bättrat lite på brännan ute i det fantastiska sommarvädret. Är så stolt över att jag lyckats göra allt detta idag! :-D

Och igår hann jag faktiskt göra allt jag skulle, trots att det tog ett bra tag att komma igång.. very proud!

Var och såg dalhem matchen igår också. För alla som undrar så vann dom mot Haninge med 9-1 (5-0). Dom var riktigt duktiga tycker jag, och många fina mål :-)
Imorrn är det vår tur. När-Gothem 19.00 i När nånstans..Självklart hoppas vi på en ny vinst, och det ska väl inte va helt omöjligt, bara vi går in med rätt inställning från allra första början.

Ha de gott!

Pusspuss

I'm busy today!

Idag ska jag vara jätte duktig och göra massor av bra saker som måste göras.
Jag ska:
1. tvätta mina snuskigt stinkande fotbollskläder
2. lyssna på min engelska ljudbok som ska redovisas på måndag
3. plugga spanska, har prov på tisdag
4. se dalhemmatchen (det enda som verkar bli kul denna dag)
5. börja tvätta kläder till klassresan till Sthlm

Jag har varit uppe i mer 2 timmar och har fortfarande inte avverkat någon av dessa punkter, så vi får väl se hur detta slutar..

Har annars lagt märke till hur ljust det blivit den senaste tiden. Det är ju inte mörkt förrän 10-halv 11 på kvällarna, och det blir ljust redan vid 5 tiden på morgonen (tror jag iaf, är inte vaken vid 5-tiden så ofta). Ännu ett steg närmare sommaren alltså. :-D 
Åhhh ja längtar så. Tänk, sena kvällar jämt, softa dagar i solen, massor med glass, massor med bad, konserter, slippa ha på sig 10 lager kläder, massor med trevliga kvällar och dagar med mina kära vänner, och det nästan bästa av allt: inget pluggande och ingen skola! Shit va skönt de ska bli!!
Fast man har alltid så stora förhoppningar på sommarlovet, sen händer inte så mycket. Man tröttnar på alla sena kvällar, hälften av sommarlovsdagarna regnar bort och man tråkar fast inne i huset, man blir trött på o svettas var eviga dag, badvattnet fylls med giftalger, konserterna uteblir för man har inga pengar, man får ont i magen av all glass man ätit, och vännerna har inte tid med en för de jobbar, dessutom börjar man längta tillbaka till skolan för att få återgå till vardagen och få träffa alla kompisar igen......Neeeeej hu va tråkigt det lät, det blir vad man gör det till, och jag tänker göra mitt sommarlov skitbra :-D 
Det kommer bli en toppensommar i år!!

Nu måste jag bara få ta upp en annan sak också innan jag lämnar datorn för att ta tag i sakerna som måste göras idag. Jag sitter och lyssnar på p3. För en vecka sen skulle jag ha suttit och lyssnat på Rix fm just nu, men i måndags hände nånting.
Jag har lyssnat på rix fm jätte länge, speciellt på morgnarna bara för att få höra Titti, Roger och Gert på Rix morronzoo, men helt plöstligt så blev jag så jävla trött på dom.
Roger pratar bara om sig själv HELA tiden. Titti hon skrattar som en häxa kl 6 på morgonen, och glada människor på morgonen är det värsta jag vet. Gert han pratar bara om hur ofta han och hans fru har sex.. Dessutom älskar dom att sitta och äta när dom sänder och smackar så där äckligt rätt in i mikrofonerna. I måndags märkte jag alltså detta och fick nog. Då bytte jag till p3 och känner just nu att jag har gjort ett mycket bra byte. Radiopratarna är MYCKET bättre där och dessutom spelar dom inte samma låtar hela tiden och varierar musikstilarna lite. Till skillnad från rix fm som spelar samma jävla låtar om och om igen och som bara spelar sina pop-dängor och just nu bara en massa melodifestival!
Nej ja har bara en sak o säga: Lyssna på P3!

Okej nu minskade mitt omdöme om p3 lite, dom spelar Ukrainas bidrag i eurovision song contest.
Fast egentligen.. Man blir glad av låten, den är sådär hoppig och gladig. men den hör inte hemma i eurovision iaf!

Verka Serduchka - Danzing

Hello everybody, my name is Verka Serduchka
Me English nicht verstehen
Let's speak dance
     
Sieben, sieben, ai lyu-lyu
Sieben, sieben, ein, zwei
Sieben, sieben, ai lyu-lyu
Ein, zwei, drei
     
Sieben, sieben, ai lyu-lyu
Sieben, sieben, ein, zwei
Sieben, sieben, ai lyu-lyu
Ein, zwei, drei
     
Tanzen
Weiter, weiter
Ich liebe
     
Sieben, sieben, ai lyu-lyu
Sieben, sieben, ein, zwei
Sieben, sieben, ai lyu-lyu
Ein, zwei, drei
     
Sieben, sieben, ai lyu-lyu
Sieben, sieben, ein, zwei
Sieben, sieben, ai lyu-lyu
Nur ein, zwei, drei
     
Tanzen
Gdye nogi, gdye nogi?
     
(I want to see ? aha...) To dance or not to dance
(I want to see ? aha...) It's not a question
(I want to see ? aha...) Don't live to dance
(I want to see ? aha...) Dance to live
I love you
     
(I want to see ? Lasha tumbai)
(I want to see ? Lasha tumbai)
(I want to see ? Lasha tumbai)
(I want to see)
     
Tanzen
     
(Lala lalala... la lalala lalala...) Tantsevat korosho
(Lala lalala...)
(Lala lalala... la lalala lalala...) Ukraine, tanzen
(Lala lalala...)
     
(I want to see ? aha...) To dance or not to dance
(I want to see ? aha...) It's not a question
(I want to see ? aha...) Don't live to dance
(I want to see ? aha...) Dance to live
I love you
     
(I want to see ? Lasha tumbai)
(I want to see ? Lasha tumbai)
(I want to see ? Lasha tumbai)
(I want to see)
     
Tanzen
     
Malatsi
Ukrayina tse kruto? (Kruto)
A Ukrayina tse klyovo? (Klyovo)
Tansuye maidan
     
(Lala lalala... la lalala lalala...)
(Lala lalala... la lalala lalala...) Ukraine, tanzen
(Lala lalala... la lalala lalala...)
(Lala lalala... la lalala lalala...) Tanzen
     
(Lala lalala... la lalala lalala...)
(Lala lalala... la lalala lalala...)
(Lala lalala... la lalala lalala...)
(Lala lalala... la lalala lalala...)
     
Okay, happy end




Tack för mig!

pusspuss


Fredag 18/5-2007

Så var det fredag då.
Har varit och tränat ikväll, kändes riktigt bra. Det är så kul o träna när det bara är gothem-gänget. Det blir lätt lite ofokuserat men ikväll tyckte jag att de gick riktigt bra :-)
På måndag är det match mot När, dom ska vi slå!
Imorrn är det dags för Dalhems andra hemmamatch, motståndet står Haninge DFF för. Dem ska Dalhem slå!

Vad har jag annars gjort dessa två extra lediga dagar?
Jo jag har haft Elin på besök här. Hon kom igår vid 4-tiden. Vi har spelat badminton (haha guu va bra vi var på de då!), vi har gått en promenad på 6 km, vi har spelat kort, vi har ätit grillat, vi har spelat kubb mot mina systrar, 3 ggr närmare bestämt och vi vann 2 ggr, den tredje gången fick vi ge oss för att systrarna vägrade sluta spela förrän de vunnit en gång. Sen har vi sett Zuper Zebran och ätit gammal chips. Idag har vi spelat kubb igen, så har vi spelat fotboll med mina två 8-åriga kusiner, vi har lekt lekar med dem också och så har vi fikat inne hos min mormor och morfar. Vi har hunnit massor, och vi har varit såå sportiga och duktiga, och vi har haft jätte kul tycker jag :-) Tack Elin!! det blev två riktigt roliga lov-dagar :-)

Nu ska jag sätta mig o se Gustaf  2 med familjen...

Pusspuss!

Ny dag

Så vart man uppe igen då. Guu va skönt de va o få sova ut ordentligt, vakna inte förrän kl 10! :-)

Idag är det städning som gäller här hemma verkar det som. Boring! Men det är bättre än att plugga till prov. Oj va optimistisk man kan va.. hehe*

Kollade just in lite tabeller på svenskfotboll.se och kolla vad jag fann på Division 4 damer:

TABELLSVOF+/-P
1. Gothem GoIF330028 - 39
2. Hangvar SK330017 - 49
3. IFK Visby330015 - 29
4. P18 IK B310213 - 93
5. KIK/FG21016 - 83
6. IF Hansa-Hoburg21014 - 63
7. När IF31029 - 133
8. P18 IK C31027 - 143
9. Hangvar SK B30035 - 200
10. VSB FF30030 - 250


I år är det vår tur tjejer!
Världens bästa lag Gothem :-D

pusspuss på er och ha en trevlig krille-ballong!

snark

När jag kom hem från avslutningsmiddagen med kören vid 10 ikväll tänkte jag att: nu ska jag gå och lägga mig med en gång, så mycket som jag längtat efter det! Istället för att göra som jag tänkt sätter jag mig framför TV:n och börjar se på Grey's Anatomy som syster min spelat in, och jag har fortfarande inte kommit i säng. Trots att jag är supertrött så lyckas jag inte ta mig upp för trappan in i mitt rum och ner i sängen.. hmm konstigt det där.. Men imorrn ska jag sova lääänge iaf.

Bye The Way, Grey's Anatomy är världens bästa tv-program! Sitter som uppslukad av tv:n när det går.

Grey's anatomy


Avslutningsmiddagen med kören blev lyckad föresten. Vi var på Nunnan och åt grekisk buffé. Är väl inte så jätte förtjust i grekisk mat men det gick ner iaf :-) hade så trevligt så med kusinen och övriga körmedlemmar. Nu är det uppehåll från kören några månader, får se om jag fortsätter i höst. Det är mycket på schemat nu för tiden och det skulle va skönt att få ta det lugnt emellanåt, vilket försvåras när jag har kören utöver skolan och fotbollen. Men det är kul så egentligen vill jag faktiskt inte sluta, men vi får se..

Nu ska jag iallafall ta o masa mig upp till sängen och få mig en välförtjänt sömn, och tack vare att det är krille-ballong får man en extra dag ledigt. thank you!

Pusspuss

Trååååk

Här sitter jag nu i skolan. Klockan är 8.30, min första lektion för dagen börjar 9.30.. Suck*.. Tänk om man var så rik så man kunde anlita en privatchaufför som kunde köra mig till skolan precis när jag ville. Då hade jag sluppit ta bussen in till klockan 8 varje dag, vare sig jag börjar 8 eller 10..
Fast idag åkte jag med mamma, eller rätare sagt hon åkte med mig för jag övningskörde.. Börjar kännas lite säkrare nu faktiskt, mamma håller inte i sig lika hårt i bilen längre som hon gjorde tidigare när jag körde ;-P 

Idag har jag gehörs-prov. Jag har pluggat ca 10 minuter.. Jag har en känsla av att det kommer gå åt helvete. Fast vad vet jag, Matilda och jag kom igår fram till att jag inte är synsk iaf, så vem vet, jag kanske får MVG..
Hahah skulle inte tro det va! 

åhhh va ja längtar efter sommarlov! Är så trött på skolan just nu!!!!

Pusspuss

Ljudtekniker Nr.1

Idag har jag varit jätte modig (tycker jag själv iaf). Jag har länge gått och grämat mig över den där pjäsen som jag ska spela i på kulturveckan, med Scenisk gestaltning (vilket ni som följer min blogg vet om).
 Iallfall så tog jag mod till mig idag på SG-lektionen och drog med mig Matilda som inte heller vill va med, och så sa vi som det var. Jag sa bara att jag inte ville ha huvudrollen, eller helst inte ville spela överhuvudtaget. Jag väntade mig då att få en liten utskällning kanske, eftersom vi kommer och säger detta när det bara är 2 lektioner kvar, men hon bara nickade och sa att det var tråkigt men att hon absolut inte tvingar nån att stå på scenen. Sen fick vi uppdraget att bli ljudtekniker. Så jag är numera ljudtekniker :-D
Ljudtekniker... hmm de låter riktigt coolt och proffsigt ju! Det blir superbra tror jag :-)

Är så glad att jag slapp undan att spela den där pjäsen. För det första kan jag ju absolut inte spela teater har jag kommit fram till redan för ett antal månader sedan, och då vill jag ju absolut inte visa upp mina dåliga skådespelartalanger. För det andra känner jag mig så totalt utmobbad i denna grupp, alla verkar tycka jag är en idiot, sopa, amatör. För det tredje stör jag mig på att dom flesta i gruppen verkar se sig själva som proffs och alla andra i gruppen som sopor, de försöker att inte visa det men vissa har misslyckats kan man väl säga..

Jag känner att något mycket tungt har lämnat mig nu. Den sista månaden har verkligen varit jobbig. Har gått o grubblat såå mycket på den här pjäsen + att jag hade det där historiaarbetet att göra. Men jag har ni klarat ut båda, och ska väl nu slippa de där mardrömmarna jag haft den senaste tiden :-)


 
Här är min cooling till katt som jag bara blev tvungen att lägga in en bild på!


 
Och här är Bromza när han inte orkar vara cool.. Men han är alltid min älsklingskisse, vare sig han är cool eller inte <3


Pusspuss på er!

Fotbollsmatch och ESC 2007

Hmm vilket ska jag börja med? Jag har två händelser jag vill ta upp idag,
jag tror jag börjar med det senaste:

Kom nämligen nyss hem från Gothem. Har spelat match idag mot P18 B. Efter mycket slit och kämpa så vann vi tillslut. 5-3 blev det närmare bestämt.
Vår första halvlek var väl lite smått bedrövlig, vi schabblar bort bollen lite hur som helst och gör 1000 felpassningar. Men i halvtid tar vi oss alla en riktig funderare, vilket leder till att andra halvlek blir MYCKET bättre. En jobbig och tuff match blev det, och det gör att dom här 3 fina poängen nu känns extra värdefulla :-)
Tack ni underbara tjejer, jag spelar fotboll i världens bästa lag!

Nästa sak jag nu tänker ta upp är: Eurovision Song Contest 2007. Riktigt bedrövligt får man ju säga! Serbien som vann gick väl an (haha det rimmar ju ;P), det var väl helt okej. Människan kan ju sjunga och gör ett bra framträdande, men resten av tävlingen... Jag trodde jag skulle tuppa av när Ukraina fick 12-poängare efter 12-poängare.. Detta är inte längre en tävling i musik. Det är så lågt att sitta o rösta på grannlandet, bara för att det just är ens GRANNLAND! Okej för att vi i sverige röstade på Finland och att våra enda tolvpoängare kom från Danmark och Norge (eller hur de nu var) men The Ark är stora här omkring och förhoppningsvis har man röstat på låten i detta fall. Men vad gäller dessa östländer så tvivlar jag på att så är fallet. Dessutom kan man ju fundera på VILKA de egentligen är som röstar i dessa länder? Nu ska jag inte säga nåt mer innan det blir nåt dumt, men jag tycker iallfall vi bojkottar ESC i fortsättningen. Antingen så kan vi ju bara ha den svenska melodifestivalen där vinnaren får ett fint pris, eller som Ewelina föreslog, att vi gör en egen tävling tillsammans med västländerna. Det är ju en bra idé faktiskt!

Ha de gott allihopa!

pusspuss

ps: ni kan ju gärna kommentera att ni läst min blogg, bara så jag får en hum om vem som läser :-) d.s

Ikväll smäller det!

Har haft en riktigt lugn och trevlig lördag. Kört lite bil, och idag gick det alldeles fantastiskt bra faktiskt :-D
Har även städat rummet, vilket jag tycker var väldigt bra gjort av mej.

Ikväll är det Eurovision song contest 2007, och The Ark:s tur att visa vad dom går för! Har absolut ingen koll på vad de har för motstånd. Har endast sett en liiten snutt av Ukrainas bidrag, och är alla andra bidrag som deras så ska väl The ark kunna vinna ganska lätt, om det finns nån rättvisa här i världen.

Imorrn är det en viktig match för Gothem. Vi möter P18 B hemma, och dem ska vi väl kunna klå hoppas jag!
17.00, Suderängen i Gothem är det som gäller. Kom och kolla för allt i världen!


image23   


Pusspuss

Fredag 11/5-2007

Halloj!

Fick nyss höra en jätterolig apa på TV. Zillah och Totte i Talang 2007. haha* det är så bra! han är så sööt lilla Totte, o hon Zillah, guu va duktig hon är! jag vill också kunna buktala. Kolla in dom på den här sidan (det är från första uppträdandet, idag är det semi lr nåt):  
http://www.youtube.com/watch?v=WqpBwSicnfo

Idag var det då dags för det där seminariet  i historia med Matilda. Hu va jobbigt det kändes innan, jag hade ingen riktig koll på vad jag skulle säga, och ingen koll på vad det var vi skulle diskutera egentligen. Men när vi kom dit så var det inte så farligt faktiskt. Vi gick igenom upplägget i uppsatsen och sen var det själva innehållet och så fick man säga vad man tyckte om den andres uppsats, sen sa Tryggve vad han tyckte. Sedan var det klart och jag har nu avslutat min sista Historia B lektion, min sista historia lektion överhuvudtaget föresten.

Ska bli så skönt o slippa historia nu! Har aldrig gillat historia. Jag somnar nästan på lektionerna när läraren står och pratar, och krig, gamla kungar och andra gubbar intresserar mig inte så där väldigt mycket direkt. Men samtidigt var det nästan lite vemodigt att gå därifrån idag. Kalla mig sentimental eller vad ni vill, men jag har trots allt haft historia lektioner i 5 år, och nu kommer jag aldrig någonsin mera ha en historia lektion, det blir nästan lite tomt utan lektionerna med Tryggve längst fram vid tavlan som står och pratar så entusiastiskt och engagerat, om något dammigt gammalt krig, inför en hög sovande elever. Alla krig och diktatorer, gamla händelser som man läser om, allt det är slut nu, jag kommer aldrig någonsin lära mig nåt mer om vår historia. Så lite sorgligt var det faktiskt, fast mest lättande ändå :-)

På söndag är det match igen som gäller. P18 B står för motståndet denna gång. Dem ska vi slå! haha*
Hörde att deras kommentar när dom förlorat mot Hangvar senast var: nej hu va jobbigt, hur kan vi förlora mot ett lag från landet?.. hahah* vänta bara, på söndag lär ni åka på stryk från ett till lag från landet, och det blir Gothem!!!! 

Pusspuss 

 image22 
Totte och Zillah, sveriges just nu coolaste talanger :-D


Jag bryr mig inte

Idag har jag gjort nationellt prov i matte. Det gick skitdåligt. Men jag bryr mig inte. Jag orkar inte. Jag är alldeles för trött för det. Dessutom tror jag att mitt G är säkrat redan så desså.

Blev äntligen klar med historian igår också! Så nu är det bara själva seminariet kvar. Jag och Matilda ska läsa varandras uppsatser, sen är det meningen att vi tillsammans med tryggvis (historieläraren) ska sitta och kritisera varandras uppsatser. Jag har nu läst Matildas 14 sidor (!) långa uppsats 1 gång och jag tycker det är en klar MVG uppsats och har inget att klaga på. Jag tycker därför det här seminariet är en urkorkad idé. Jag vill väl inte sitta och granska Matildas uppsats ord för ord, mening för mening. Pratade med henne förut och vi har absolut ingen aning om vad vi ska säga på seminariet imorrn, men jag bryr mig inte. Jag orkar inte.

Så måste jag ta tag i manuset till Sceniska gestaltningen, och försöka lära mig mina repliker. Annars blir det jobbigt på måndag när jag ska ha första lektionen SG på nästan 2 månader. Men jag bryr mig inte. Jag orkar inte plugga in det.

Jag är riktigt skoltrött märker jag. Ska bli riktigt skönt med sommarlov sen. 
För min del är det faktiskt bara 19 "riktiga" skoldagar kvar. Men då är inte den tre dagar långa klassresan till Sthlm inräknad, för den räknar jag inte till "riktiga" skoldagar. Men alltså 19 dagar, det är ju nästan ingenting ju :-D

Åhh längtar så till sommaren. Har inte fått nåt sommarjobb så jag ska bara vara ledig o bada o sola o må toppen! Visserligen lär jag vara superpank till hösten, får gå runt med sopsäckar till kläder, leva på skorpor och vatten och sitta hemma varje helg resten av året, men det är det nästan värt, för så hårt som jag slitit med skolan detta år! 
Fast lite jobb kanske jag kan få.Jag ska vara lite frilansare o ta lite småjobb om någon behöver hjälp med något. Mormor och Morfar har faktiskt redan bett mig hjälpa till att måla deras hus i sommar, så jag har iaf jobb i ca 1-2 dagar, alldeles lagom ;P

Oj, idag blev det mycket pluggsnack. Det kan bero på att det är vad mitt liv inehåller just nu, Plugg och så lite fotboll emellanåt också.

Pusspuss på er!

Tisdag 8/5-2007

Sitter här och plågar mig igenom historiaarbetet, fortfarande! guu va de är tråkigt.. Och jag har kommit på att jag tycker Marie- Antoinette var helt blåst i huvudet. Man skulle kunna jämföra henne lite med dagens fjortisar nästan. Hon älskade fester, kläder och smycken (typ det enda hon brydde sig om) och det var just dessa saker hon la hela frankrikes ekonomi på! hon hade ingen som helst koll på de politiska frågorna och hon fattade inte hur illa ställt det franska folket hade det. Det enda hon brydde sig om var sina fester och utnyttjade sin makt till 100%.. hu korkade människa!

Igår spelade vi då match mot P18 C.. Det blev vinst med 0-8 (0-6) till oss!!! fii faan va bra vi är :-D
Men jag fick bara spela en halvlek :-( det tyckte jag var tråkigt..
Fast först under matchen brydde jag mig faktiskt inte så mycket om att jag blev utbytt, men sen satt jag o pratade med Ella som också blivit utbytt och hon var lite irriterad över det. Sen i bilen påväg hem efter matchen DÅ blir jag också irriterad över att jag inte fick mer speltid, så jag blev tvungen att klaga lite för mamma. Men hon tyckte inte om att jag klagade eftersom jag haft full speltid på försäsongens nästan alla träningsmatcher och inte varit avbytare på skitlänge. Så när jag kom hem så insåg att jag överreagerat en liiiten aning. Herregud  mitt gnällande lät ju som om jag alltid sitter på bänken, men så är ju faktiskt inte fallet. Men hu va lätpåverkad jag är. Efter att ha hört Ellas klagomål så blev jag alltså så påverkad av det.. huhu. O inte nog med det, så fick Micka utstå allt mitt gnäll också, så, sorry Micka! om du läser detta.
Nej jag ska inte låta mig påverkas mer, de har jag bestämt!
Nästa match är på söndag. P18 B är det som gäller då :-) skoj skoj!

Fick föresten tillbaka filosofiuppsatsen idag. Jag var 99,999% säker på att jag skulle få ja högst G iaf. Men det visade sig att jag fått MVG(-)! Vår filosofilärare har fått för sig att istället för att ha 3 betygnivåer som man vanligen har så ska han ha 13 nivåer. MVG (-) som jag fick är tolfte nivån, och det är 10 steg högre upp än vad jag trodde jag skulle få! så jag är supernöjd och nu bryr jag mig inte alls hur det kommer gå med historian faktiskt! :-D

Pusspuss

Operation Dagsverke Och En Hatad Drottning

Idag har min skola operation dagsverke. Det innebär att jag ska jobba ihop 200 kr idag som sen ska skänkas till Albanien (har jag för mig) och en skola där. Såg en informationsfilm i skolan om det i torsdags. Barnen i den skolan får lära sig hur man använder datorprogrammet Paint genom att läraren förklarar på svarta tavlan. Några datorer har dom nämligen inte råd med så jag förstår inte varför dom överhuvudtaget ska lära sig Paint då för?! men iaf, en riktigt skabbig skola var det. Hu va hemskt endel har det..
Så jag ska jobba hårt och skänka dom där 200 kronorna. Men det får bli en annan dag. Idag jobbar jag nämligen med mitt historia-arbete, och jag verkligen tagit mig "vatten över huvudet" som man brukar säga.. Jag ska skriva om varför den franska drottningen Marie- Antoinette blev så impopulär under hennes regeringstid. Hela franska folket verkligen hatade henne alltså! Och jag har lånat på tok för svårlästa böcker och fattar absolut ingenting om vad som skrivs i dem.


image21  I hate you!



Ikväll är de seriematch nr. 2.. P18 C - Gothem,  visborgsvallen 19.00, kom och heja på oss (Gothem alltså ;P)

vi ska vinna, vi ska ta dom
vi ska göra losers av dom
visborgsvallen, här är vi!

Pusspuss

Lördagnatt/Söndagmorgon

Hej hopp!

Idag (eller egentligen igår eftersom klockan är över 00.00) har jag varit o plockat skräp.. I nästan 4 timmar. Vi skulle tjäna in lite pengar till Dalhem IF och det gjorde vi genom att plocka skräp bakom tippen i Dalhem. riktig skitgöra var det! Jag ska ALDRIG nånsin mera slänga skräp på marken.. Usch säger jag bara..

Så har jag även varit sjungit med kören på vår vårkonsert.. Det gick bra, men det är lite tråkigt att det aldrig kommer någon publik nästan och att dom som kommer sällan är under 60år.. Imorrn är det dags igen iaf.. Har ni inget annat för er kan ni väl komma och titta/lyssna.. 19.00 Fole Kyrka

Föresten, Jag kom undan vår intensivhelg med scenisk gestaltning! Skulle egentligen ha det lördag och söndag. Jag kunde inte idag eftersom jag skulle på fotboll och så var det vårkonserten.. Så imorrn skulle jag komma.. Men nu är det visst inställt imorrn av någon anledning, så jag kom lindrigt undan och får en väldigt lugn söndag. Skönt*

Nej nu måste jag verkligen sova.. Hu tiden bara rinner iväg när man har kul.. Wenke har nämligen varit här ikväll. Hon ringde vid 8-tiden och ville att jag skulle rädda henne från en middagsbjudning hemma hos henne, och snäll som jag är (hehe) så fick hon komma hit istället :-) så vi har bakat lite muffins och sett filmen Offside, haha den var askul! :-D

image20

ha de gott- Igelkott

Puss o godnatt

Engelska B-Nationellt Prov

Idag är det nationelltprov-dag för oss tvåor på rickardsteffen.. Gjorde writing provet imorse, det gick väl hyfsat hoppas jag, blarrade på om lite av varje..
Nu är det snart dags för speaking, 12.20.. Hade hamnat i "dödens-grupp" (till och med läraren tyckte synd om mig) om man säger så, men jag lyckades ta mig ur det  så nu ska jag va med Elin oh Wenke :-)

Men nu ska vi gå och äta så vi får i oss lite energi inför speakingen..

Pusspuss

Panikångest

Jag börjar få panik nu!
Jag har haft scenisk gestaltning som individuellt val nu i tvåan. Jag har hatat ämnet sedan första veckan men har tagit mig igenom det.. nästan... Det är nämligen så att vi ännu har själva slutprovet kvar. Slutprovet ska spelas upp v.22, på skolans kulturvecka. Det är shakespeares En midsommarnattsdröm som gäller och den ska spelas upp för elever och förmodligen en föreställnig för föräldrar också. Jag sa att jag helst ville ha en liten roll, det slöt med att jag fick en av huvudrollerna! som tur var delar jag den rollen tillsammans med en annan, men ändå! 
Nu är det så här va att vi inte har haft någon lektion på flera veckor eftersom vår lärare arbetat med en musikal som spelats på ön sen några veckor tillbaka. Så denna pjäs har legat lite på is, men nu ska den återupptas och det ordentligt. Hon har tänkt sig en intensivhelg då vi ska mata in hela pjäsen. Denna intensivhelg är planerad 4-6 maj, alltså den kommande helgen. Tills dess ska vi kunna hela manuset utantill, så att vi snabbt kan mata oss igenom pjäsen i helgen. 
Nu har jag fått ett litet problem. Jag har inte ens kollat på manuset, bara försökt trängt bort det. Men nu börjar det krypa så tätt inpå mig så jag måste nästan börja plugga in mina repliker nu. Men jag klarar verkligen inte av att läsa in det. Jag får panik bara jag ser manuset, har tillochmed drömt mardrömmar om det. Jag vill verkligen inte göra det här!! jag kan inte spela teater! och jag kan absolut inte spela teater inför folk!
Har funderat på att prata med Sofia (läraren) om det här, men det blir aldrig av, dessutom är hon typ aldrig i skolan så jag vet inte hur jag ska få tag på henne. Nu börjar det dessutom bli lite sent att komma med det här. 
Vet inte ens vilka tider det är som gäller i helgen. Hon är så urkass på att ge ut information, jag var inte på sista lektionen vi hade innnan detta uppehåll, när hon berättade om den här helgen, så jag vet absolut INGENTING!
Tänk om det inte blir nåt, guu va skönt!! har alldeles för mycket annat, roligare att göra i helgen..

ahh va ska jag göra?
Hatar sån här panikångest!



image19


Ett varnande ord på vägen: Välj aldrig scenisk gestaltning..


Nostalgitrip

Igår fick mamma nån knäpp och fick för sig att vi skulle göra rent uppe på vår hall och då också rensa ur vår lilla minivind.. Så igår eftermiddag drog vi fram allt vad som fanns på vår vind, ställde ut det på hallen bland allt annat skit och så fram med stora svarta sopsäckar. Sen var det bara att börja rensa och slänga.. Hittade gamla kompisböcker, dagböcker, kramdjur och gamla skolbäcker från lekis och uppåt. Åh det var så kul o bläddra igenom alla skolböckerna och se alla gamla teckningar man ritat.. Vissa saker minns man exakt och gamla minnen dyker upp.. Hittade bl.a min första läsebok som man fick i ettan när vi skulle lära oss läsa. "Mini" nånting vet jag att den hette, och jag kommer ihåg att jag verkligen älskade att läsa i den boken, och lära mig nya bokstäver, och läsa om Mini, Moa och Max äventyr.. Har alltså haft två dagar riktig nostalgitrip, och det är nästan så man önskar att man var liten igen när man ser alla dockor och lego och läser om alla sina lov man skrivit och berättat om när man var 7-8år. Man hade mycket bättre fantasi när man var liten, och en annars tråkig dag kunde lätt bli väldigt rolig helt plötsligt.. Blev ändå tvungen att kasta en heldel, som gamla matteskrivhäften och sänt där. Jag hade även lagt in en låda med ickefungerande tuschpennor på vinden. Tänkte väl att dom kanske kom till användning om 20år eller nåt (inte). Mycket skräp var det så det blev ungefär ett tiotal kassar och säckar med papper och trasiga leksaker, och nu ser man golvet uppe på hallen för första gången på mycket länge och man slipper kliva över boxar och kassar så fort man vill komma åt nåt. riktigt nice*

Men iochmed att jag hållit på med urrensningen så har det inte blivit något pluggande. Guud jag har inte ens öppnat nån av böckerna jag skulle jobbat med.. Det kommer gå så käpprätt åt helvete med allting. Det läskigaste är att jag på nåt sätt inte bryr mig. Min hjärna skiter i att jag ligger efter med det superviktiga arbetet, och att jag inte ens har börjat läsa på manuset till SG och att jag ännu inte ens kommit halvvägs med nån av engelska böckerna som ska va utlästa till mitten av Maj.. Hu detta är oroväckande!

Och imorrn är det back to school som gäller.. Musikdag.. Ska förhoppningsvis inte bli en så jobbig dag så att jag orkar ta tag i historian när jag kommer hem iaf..

Nu ska mamma plåga mej säger hon.. hjälp :S

Puss o godnatt