Rubrik

Onsdag 30/9-2009 kl 05:54, personalrummet på morotsjobbet:
E: - Isabelle, varför sitter du och spretar sådär med dina fingrar?
I: - Jag funderar på hur det här skulle se ut i skuggbild..
T: - Du är väldigt konstig ibland, Isabelle.


Under dagarna när jag jobbar kommer jag alltid på en massa bra ideér på saker jag ska ta upp i bloggen. När jag kommer hem är dom inte lika bra längre. Jag önskar jag kunde skriva blogg direkt från huvudet in här i datorn. Det hade vart smidigt.

Igår fick jag höra att Uffe Larsson dött. Det tyckte jag var jättesorgligt. Jag minns att jag tyckte jättemycket om honom i söndagsöppet när jag var liten. Han verkade vara så snäll och rolig. Hu, dom går och dör på löpande band alla kändisarna. Först Michael Jackson, sen Patrick Swayze och nu Uffe. Sorgligt.

Igårkväll var Annika och Elin här. Vi drack te och åt drömmar som Annika bakat. Vi hade det jättemysigt och pratade om många intressanta saker. 


Snart ska jag på kör. I två timmar. Roligt, men det gör att jag missar början av Grey's Anatomys säsongspremiär!! Det enda program jag följer på tv och jag ska missa det! Det är surt. Jag får trampa hem snabbt och hoppas att det inte är alltför spännande de första tio minuterna..

Det roligaste idag är att Matilda är hemma igen! Min USA aupair-resande vän som varit i amerikat i ett helt långt år. Dock vet jag inte om hon är på ön än. Hon har nämligen inte hört av sej. Hon verkar prioritera att sova och sin familj hon inte sett på ett år, framför att träffa sina Matildatrånande vänner. Lååågt.

Nej, nu har jag verkligen inte tid att sitta här längre om jag vill komma i tid till kören.

PussKram

Wohoooo

Ojojoj, vart tog all tid vägen?
Vi är redan i slutet av september och höstvädret blir bara tydligare och tydligare för var dag som går. Jag som tyckte augusti månad nyss tog slut!
Tiden går så läskigt fort just nu och det finns inte en chans i världen att hinna med.
Kanske därför jag inte uppdaterat bloggen på över en vecka då?

För tillfället jobbar jag rumpan av mej. I onsdags började helvetet med övertid och 12-timmars pass. 6-18 är min arbetstid nu denna vecka. Jag åkte hemifrån 05.20 imorse och kom hem 18.35 ikväll! Är det då så konstigt att man tycker tiden försvinner bort? 
Jag slösar dyrbar tid på morötter. Sorgligt. 
Men det blir lugnare mot slutet av veckan säger dom.. Ja, vi får väl hoppas på det.

Vad har annars hänt sen sist då? 

Vi kan börja med lördagen den 19:e september då jag hade hela tjocka släkten på besök för 20-årsfirande. Vi blev 34 pers tillslut och det rådde kaos, men ett glatt kaos och stämningen var på topp! 
Jag fick många fina presenter som: armband, pengar/presentkort, matberedare, vattenkokare, en lila (!) mixer, glas, ett kakfat jag förälskat mig i och en massa krukväxter (som jag nu har pressen på mig att lyckas hålla liv vid!). Det var en rolig kväll.

På söndagen spelade vi div. 3 match mot AIK DFF i Dalhem. Dom var klara serievinnare men vi tänkte ändå ge dom en match. Och vilken match det blev! Vi vann med 6-0! Åh, det var så himla kul o spela!!
Jag var helt lyrisk efter matchen! Vi var så bra!

Sen blev det en ny vecka med jobb, fotbollsträningar, kör osv.

I fredagskvälls var Elin här. I lördags var jag på fastlandet hela dagen. Vi spelade SÄSONGENS SISTA SERIEMATCH i div. 3. IK Frej stod för motståndet. Dom spelade riktigt tufft och många var vi som gick därifrån helt blåslagna. Dock vann vi med 5-2 så det var värt varenda lilla blåmärke. En härlig avslutning på 2009 års säsong. På båten hem satt jag och babblade glatt med min arbetskompis som varit på demo med chefen. Det var trevligt.
På söndagen sov jag länge (trots att jag vaknade första gången innan klockan ens slagit åtta!) innan jag begav mig bort till P18 för att se SÄSONGENS SISTA div. 2 match. Det blev vinst där med. Mot serievinnarna Bajen med 3-0. Grymt bra insats. 
Sen blev vi avtackade med rosor och applåder ute i det fina soliga höstvädret. 
På kvällen hade jag besök av Annika och Elin. Vi bakade supergod paj och uppdaterade varann om diverse händelser den senaste tiden. Annika har t.ex. hunnit med en vecka på Cypern sen vi sågs senast! 

Nu sitter jag här och väntar på att matakuten ska börja så att jag kan få se Bert Karlsson skälla ut Gotlands kommun. Det kan bli trevlig underhållning. 

PussKram 

Födelsedagsfirande att vänta

Helg har det blivit.
Befinner mig just nu hemma hos familjen i Källunge. Här har det städats och lagats mat sen tidigt imorse.
Ikväll vankas det nämligen 20-års firande för HELA TJOCKA SLÄKTEN.
Ca. 35 pers ska in i vårt hem ikväll och så mycket folk har vi inte haft här på besök samtidigt på många år.
Det ska bli jättekul!
Känns fint att så många vill komma och fira min födelsedag.

I övrigt är jag fortfarande förkyld. Det börjar dock kännas lite bättre nu så imorgon kommer jag va med och spela div. 3 matchen mot AIK.
Det ska bli spännande.
I vårmötet var det 90 minuters försvarande för oss i P18/Dalhem. Vi hade inte många chanser på dom inte. 6-0 till AIK tror jag att det slutade.
Det var en jobbig match..
Men imorgon blir det revansch.
Då jädrar ska vi spela fotboll som proffs! Shit va bra vi kommer va!

Nu måste jag fortsätta förberedelserna här.

Ni får ha en fortsatt Trevlig Helg!

PussKram


Nobody puts Baby in the corner

Nu vet jag varför jag var så hängig igår. 
Det berodde på en väntande förkylning som sen bröt ut inatt.
Jag är nu alltså förkyld igen!
Det var bara några veckor sen senast.
Kan det vara svinis?
Nej, jag tror inte på svininfluensan. Dock verkar jag vara ganska ensam om det. Jag har verkligen svårt att ta saker likt det här på allvar. Inte förrän dom står precis framför mig börjar jag så smått fundera på om det kanske är dags att börja oroa sig.
Nej, jag tror verkligen inte att det är någon fara.

Min näsa svider som tusan.
Blä.

Ingen träning blev det ikväll pg.a förkylningen. Då kom min kusin Ida och hennes pojkvän Mattias på besök istället. Dom fick se lägenheten, jag fick fina, lättskötta blommor och så bjöds det på fika. Det var trevligt.

Vet ni, idag är det på dagen ETT ÅR sedan finanskrisen drog igång. I mitt liv har jag dock inte märkt av den speciellt mycket. Jag har aldrig haft det så gott ställt som under det här året. Fast jobb och egen lägenhet, hyrd men ändå, det är vad jag lyckats åstadkomma under denna ekonomiska krisperiod.
"Inget ont som inte har nåt gott med sig" som dom så fint uttryckte sig i radion idag.

Sen dog Patrick Swayze inatt också. Hu va sorgligt. Åhh va jag älskar honom i Dirty Dancing, liksom många andra tjejer/kvinnor/tanter/homokillar. Jag har inte sett honom i nån annan film, men dirty dancing räckte för min del. Jättetråkigt att han gått bort, men förmodligen skönt för honom som kämpat mot cancern så länge.

 
En hyllning till Patrick Swayze och en fin avslutning på kvällens inlägg får bli en av de finaste scenerna ur Dirty Dancing.

 
- Nobody puts baby in the corner



PussKram


Today I've seen Jimmy Dean

Okej, en snabb uppdatering får det bli.

Helgen har sprungit iväg med personalfest och fotbollsspelande.

Personalfesten var jättekul! Vi lekte lekar. Mitt lag, Kloakråttorna, kom på en tredje plats och mina vinstplaner gick inte riktigt vägen. Besvikelsen var stor (hahahahaha), men sen bjöds vi på skitgod mat i form av helgrillat lamm, och allt var glömt och förlåtet.

På söndagen, igår, spelade jag fotboll mot Hässelby. Årets tyngsta förlust kom det att bli. En otroligt jämn match där Hässelby lyckades göra 3-2 målet med bara två minuter kvar. Vi hade sedan en indirekt frispark med bara sekunder kvar, och bollen gick tillslut in men domaren hade hunnit blåsa i pipan och vi fick erkänna oss besegrade. Suck, suck, suck.

Idag har jag jobbat hela dagen lång. Det har varit årets segaste dag. Seriöst trodde jag ett tag att nån gick och vred tillbaka klockan gång på gång, för det var hemskt vad långsamt tiden gick!
Till på köpet har jag haft tung huvudvärk precis hela dagen, och kroppen har inte riktigt hängt med den heller. 
Därav hoppade jag träningen ikväll och har nu legat framför tv:n hela kvällen. Väldigt skönt.

Nu ska jag sova. Hade tänkt gå och lägga mig riktigt tidigt ikväll men mamma störde dom planerna när hon ringde och behövde prata födelsedagsfixande. I helgen kommer hela tjocka släkten på 30 pers o firar min 20-årsdag. 
Men NU ska det äntligen bli sova av.

En fin avslutning fåt ni här i form av en låt jag hörde för första gången idag på radion. Den är lika gammal som jag och gjord av ett tjejband vid namn Troll. Den här låten fick mig att digga loss några minuter idag iaf, innan jag åter föll in i seghetslunkandet.



He's a blue jean boy
He's the real McCoy
But the best for sure
He's the boy next door




PussKram


Så var det helg.

GRATTIS ELIN PÅ 20-ÅRSDAGEN!!!

Min fina vän har nu även hon gått och blivit gammal.

Sitter här och väntar på skjuts. Idag är det PERSONALFEST. Hela dagen ska vi leka lekar och sen blir det middag ikväll.
Det ska bli skitkul!
Jag ska dock hålla mig lugn och nykter. Imorgon är det match i div. 3 igen. Bortamatch mot Hässelby är att vänta.

Oj, nu kommer dom!

PussKram

Nu är jag gammal!!

Oj, är det redan kväll!?! Den här dagen har gått så otroligt fort!
Min 20-årsdag! :D :D :D :D :D

Imorse blev jag väckt med skönsång av familjen. Jag fick kökshanddukar, en ljusstake, choklad, ljus och mycket pengar till en gotlandsring i guld.
Klockan åtta gick jag upp och slöjade runt ett tag.
Sen började det som skulle bli en stressig dag. Skala och skära äpplen, smälta smör, röra ihop smet, och skjuts in i ugnen. Äppelpajer till ca 40 personer skulle göras. Däremellan skulle jag även hinna äta middag med mormor som var min hjälpreda dagen till ära. Det blev jobbigt stressigt att få allt klart till klockan halv tre då jag skulle bege mig till staden igen för att spela match. Men jag hann klart i tid, nästan. Fotbollsmatch mot Viksjö spelade jag 16.30. Vi vann med 5-0 och blev en fin födelsedagspresent. Innan matchen fick jag näsblod. Det var en mindre fin present... Därefter var det middag med laget och matchkallning till helgen. Nu åkte även några av äppelpajerna fram, och de verkade uppskattas. 
Nu är jag hemma igen och kan pusta ut efter en hetsig men ändå rolig födelsedag. Mer firande väntar om en vecka så vi drar ut lite på firandet.. 

Nu sitter jag och ser Doobidoo. Ja, när man nu är 20 år är man gammal och som gammal får man se doobidoo utan att skämmas. Nyss visade dom ett gammalt klipp där Jimi Hendrix spelar gitarr med tänderna. De' ni!

Imorgon är det jobb igen. Då ska jag bjuda på mer äppelpaj. Hoppas dom gillar det!

Vill avsluta med att TACKA ER för alla Grattishälsningar!
Ni är så fina! :)

PussKram

Snart....

Om några timmar smäller det.
Det vi alla gått och väntat på så länge.
Den stora dagen.
Dagen D.
ISABELLE 20 ÅR!!!!!

Ikväll befinner jag mig hemma hos föräldrarna. Då får jag sång och paket på sängen imorgon. Inte illa.
I övrigt får firandet vänta till nästa helg då släkten kommer. Vännerna kommer få vänta ytterligare ett tag.
Jag har kommit på den smarta idéen att sprida ut firandet under några veckor för att på så sätt få fylla år extra länge. Ganska smart va!
Ja, och så var det ju personalfest på lördag också...

Trevligt nog blev jag ledig från jobbet imorgon på den stora dagen. Vi har verkligen jättelite att göra för tillfället. Så nu har jag ännu mer tid för firande och bakande.


Ooh, vilken harmonisk dag jag haft idag. Vaknade först kl 7 av att hela huset lät. Samtliga grannar på alla håll var i den värsta morgonjäktningen. Jag har knappt märkt av grannarna tidigare men imorse var det verkligen livat. Jag kliver alltid upp en timme tidigare än vad dom verkar göra och det är alltid tyst och lugnt då.
Somnade lyckligt in igen till tonerna av barnskrik, rusande steg i trappuppgången och irriterade röster. Ha.Ha.
Nästa gång jag vaknade var det återigen knäpptyst och klockan kvart över tio så då klev jag upp.
Ooh, så härligt med sovmorgon mitt i veckan!

Åt frukost och började pyssla runt i lägenheten, städade badrummet, skruvade åt sängben, diskade, och packade. Sen tog jag en promenad nere vid strandpromenaden och njöt av det härliga sensommarvädret (ja, det var riktigt varmt faktiskt!) och därefter lunch innan jag åkte till posten för att posta lite brev. Efter handlande på Willys åkte jag hem till Källunge och där är jag nu.
Guu, va jag älskar dessa stressfria dagar där man ändå känner att man får så mycket gjort!
Det önskar jag mej i födelsedagspresent. En stressfri dag.
Ge mej det, mor!

Nej, om man skulle gå och lägga sig kanske. Så gjorde jag jämt när jag var yngre, gick och la mig tidigt för att födelsedagen skulle komma snabbare. Att man sen låg sömnlös i tre timmar innan man somnade av ren utmattning av den enkla anledningen att man var nervös, det är en annan sak.
Tidigt o tidigt förresten, klockan är elva.

Förresten. Visste ni att det heter citationstecken och inte cituationstecken? Det visste inte jag förrän jag hörde det på morgonpasset imorse.
Varje dag lär man sig nåt nytt.

Nej, godnatt...
...Och glöm inte säga Grattis imorrn, tack.

Pusskram

NU GLÖMDE JAG DET IGEN...

... NU PÅ TORSDAG, DEN 10:E SEPTEMBER BLIR ISABELLE 20 ÅR. VIKTIGT VIKTIGT VIKTIGT ATT KOMMA IHÅG!!!!


Förföljd

Här halvligger jag i sängen och klockan närmar sig midnatt.
- Herregud, vad gör hon fortfarande uppe så sent!? hon som vill lägga sej så tidigt om kvällarna! tänker ni nu.
- Hon kan säkert inte sova för hon är så nervös inför den stundande 20-årsdagen, funderar ni.
- Eller så har hon hemlängtan och saknar sina föräldrar där hon ligger alldeles ensam i sin ekande lägenhet, tänker ni vidare.
Ja, eller så tänker ni inget alls utan bara väntar på att jag ska sluta fåna mej och komma till saken istället.

Anledningen till att jag fortfarande inte sover är att jag tänker sova bort halva dagen imorgon istället. På en onsdag! De' ni, det hör inte till vanligheten i mitt liv kan jag meddela.
Jag är LEDIG imorgon nämligen. Det är väldigt lugnt på jobbet just nu.

Niiiice.

Idag har jag träffat många poliser. Dom verkar gilla att förfölja mej.
Halv sju imorse blev jag och min arbetskamrat stoppade i en poliskontroll. Jag var väldigt lättad över att det inte var jag utan Tobbe som satt bakom ratten, trodde att jag skulle bli så nervös att jag inte ens klarat av att veva ner rutan. Allt såg bra ut och några minuter senare fick vi åka vidare.
Ikväll när jag körde hem från träningen stod det plötsligt en polis och vinkade mitt i vägen. Han viftade in mej på signalens parkering och där fick jag gå igenom samma procedur som Tobbe gjort tidigare på morgonen. Det gick bra iaf. Jag hade körkortet med mej, klarade av att blåsa i alkomätaren utan att svimma av, och bilen var helt i sin ordning. Polisen var snäll och berömde mej för att jag kommit ihåg körkortet trots att jag tränat. Vad han nu menade med det. Förmodligen såg jag vettskrämd ut och han ville väl bara lätta upp stämningen lite. Vettskrämd och äckelsvettig.

I övrigt är jag lite småputt. Ikväll har jag skickat 4 sms. Jag har fått svar på ETT av dom. Dom andra tre ignorerar mej verkar det som. fyyyyy. Dålig stil.

Nu ska jag se scrubs och dricka vatten. Sen sova tror jag.

Godnatt.

PussKram

Bara en massa fikande.

Ikväll ska jag va i säng SENAST klockan 10.
Det är mitt mål.
Uppnås det kommer det vara en glad och utvilad Isabelle imorgon.
Idag har det varit en urtrött och flummig Isabelle.

Vi fick sluta jobbet redan klockan 2 idag, och snabbt styrde vi kosan hemåt.
En HEL LEDIG EFTERMIDDAG måste tas tillvara på bästa sätt så jag ringde Annika och vi gick en sväng på stan innan vi tog en fika på ringduvan tillsammans med Elin och hennes syster Sandra.

Sen cyklade jag hem och hann duscha innan det var dags för nästa café besök. Norrgatt med fotbollslaget. En fika istället för träning.
Ja, vi har det lyxigt här i Dalhem/P18 ska ni veta!
Jobbigt med förstås. Den här veckan är det inte mindre än TRE matcher att spela. Därav denna fikastund istället för träning.

Nu har jag lagat korvstroganoff till tonerna av Tracy Chapman. Ännu en riktig pärla att lyssna på.
Än så länge klarar jag av matlagningen hyffsat faktiskt! Det har inte blivit köttbullar och makaroner en enda gång hittills. Fast ett tag funderade jag på att bara steka vanlig falukorv till matlådan imorrn, men sen tog jag mej i kragen o såg till att det blev något lite mer iaf.

Ja, herregud vilken häpnadsväckande och intressant information jag har att bjuda på ikväll...

Nej, klockan tio var det sagt. Klocku tie ska de' blei.

Godnatt.

PussKram


AAAAAAAAH, VÄNTA VÄNTA, JAG MÅSTE PÅMINNA ER!! GLÖM INTE TORSDAG DEN 10:E SEPTEMBER!! DÅ ÄR DET MIN MIN MIN DAG!!!

En VIKTIG vecka att vänta.

Jaha, här ligger jag i sängen och lyssnar på Norah Jones.
Hennes softa musik passar sig utmärkt när man ska varva ner. Rekommenderas starkt.

Helgen igårkväll och framåt då:
Emmas 20-års firande var jättetrevligt. Vi bjöds på god mat och därefter blev det SingStar. Förutom mej och Emma var där Wenke, Ella och Jonna. Ingen av dem träffar jag särskilt ofta och det var riktigt kul att se dom igen!

Idag spelades det match i Dalhem. Div. 3- laget spelade mot Åkersberga och slutresultatet blev tillslut 5-4 till P18/Dalhem. Inget vidare spel från vår sida, men vinst blev det, och det är det som räknas. ALLTID.

Efter det blev det middag med familjen hemma hos föräldrarna. Dessa söndagsmiddagar har plötsligt fått en viktigare innebörd sen jag och ena systern flyttat till stan. Vår chans att uppdatera varandra om vad som händer omkring oss och få umgås hela familjen. Det blir så ytterst sällan. En värdefull middag minst sagt. 
Och då har jag och Josse ändå bara bott i stan en vecka...

Ikväll har jag haft Emma och Wenke på besök här. Vi skulle egentligen gå på bio först var tanken, men då det var fullt fick vi snällt ändra våra planer. Hyrfilm på Statoil och sen hem hit till lägenheten. Efter lite krånglande fick vi iaf igång filmen och hade en trevlig kväll. Vi såg Kenny Begins och den var skitrolig. Kenny är min idol! Boli boli. Tilläggas kan det att vi nästan vräkte i oss 1 kg lösgodis (OBSERVERA: NÄSTAN! Det var alltså inte riktigt ett helt kilo.), men det behöver ni ju inte säga till nån...

Nu väntar en ny vecka. Det är en VIKTIG VECKA vi har framför oss. På torsdag den 10:e september blir Isabelle nämligen 20 ÅR!!
Ja jag vet, ni tänker precis som jag:
- Hur kan hon ha blivit så stor?!
Well, I don't know men galet är det iaf. 
Så kom nu ihåg att anteckna detta viktiga datum: 10:E SEPTEMBER.

Nej, klockan är över 11. Jag som tänkte få ihop åtta timmars sömn inatt. Det gick visst och sket sej. Jaja, imorgon är det min tur att skjutsas till jobbet så då får jag en kvarts vila där också. 
Samåkning- vilken smart idé.


Godnatt!



PussKram


Jaha, kul. Nu är det någon som röker från grannbalkongen. Jag som öppnat balkongdörren för att få lite frisk luft innan det är dags att sova. Mm, frisk luft ja... trevligt...


Bloggen som återuppstod.

Ja, jag lever än. Mer än väl faktiskt.

I exakt en vecka har jag nu bott här i stan. Det har varit fullt upp från första stund och det var först igår som jag äntligen fick en lugn kväll.
Träningar, jobb, kör, panikhandlande och nädvändiga lägenhetsgrejer-köp, middagar och viktiga telefonsamtal har avlöst varandra och det är inte utan att man känner sig lite utmattad.

I onsdags började kören igen. Jag hade inte varit med sen 19:e april så det var ett kärt återseende. Att rösten var lite rosslig och låtarna vi sjöng var av det mindre roliga slaget gjorde inte speciellt mycket, bara att få skråla med glada folk räckte för att göra mej nöjd.

Igårkväll hade jag Annika och Elin på besök här i min lilla lya. Vi bakade kladdkaka och åt tills vi blev äckelmätta. Elin gick runt kl två, Annika hade gått någon timme tidigare, och då hade vi suttit i köket och pratat kvällen. Skratt och prat om allt möjligt, och det var så mysigt!
Fy fan va jag älskar mina vänner.

Idag har jag haft en heldag på stan med mamma. Vi gick runt i affärer där jag pekade ut vad jag vill ha i födelsedagspresent. Ja, om en vecka är man ju 20..
Jag fick en massa inspiration till lägenheten och jag hoppas jag snart kan få ordning på hur jag vill ha det här. 
Vi hade iaf en jättemysig dag på stan, bara jag och min mamma, som vi avslutade med en fika på ringduvan.

Nu är jag hemma igen och har diskat. Diskbänken var överfylld av skiit. Dt är ingen ordning på det här stället. Vem f*n är det som ska hålla rent här, va!?
Oj just det, det var jag ja...

Jag har även slagit in en present till Emma som jag ska åka och fira om några timmar.
Det var svårt. Idag köpte jag fint lila presentpapper och grönt paketsnöre på coop.
Något mer man behöver när man slår in paket?
Jo just det, TEJP. 
När jag bodde hemma hos föräldrarna behövde jag aldrig tänka på det där. Där finns det alltid en tejprulle i nåt hörn. I den här lägenheten finns inte det, men det kom inte jag ihåg där i affären.
Det är sånt som är jobbigt med att flytta. Alla dessa tråkköp. Igår te.x skulle jag städa. Golvet har varit lite kladdigt sen jag flyttade in och därför tänkte jag skura av det. Problemet var bara det att jag inte hade nåt SKURSPANN (skurmopp hade hyresvärden dock lämnat, märkligt att inte lämna spann då också..). Så efter att jag släppt av min arbetskompis som jag samåker till jobbet med, fick jag åka till Ö&B och köpa ett spann. 
Ett blått för 45 kronor. 
Rolig utgift. Verkligen.    

Imorgon blir det fotboll. Div. 3 match i Dalhem mot Åkersberga. Vinst är det enda som gäller. Därefter blir det middag med familjen hemma i Källunge.

Nej, nu finns ingen mer tid för det här. Snart ska jag bege mig till Emma på 20- års firande. Det blir trevligt. Hoppas bara hon inte blir missnöjd med min otejpade present. Jag la faktiskt ner extra omtanke i snörandet istället och gjorde det extra fint.


Trevlig helg mina vänner!


PussKram