Turistjävlar

Dålig uppdatering på bloggen känner jag, men jag skyller allt på jobb och fint väder.
Det blir bättre senare. Eller nu i veckan redan kanske. Det ska visst bli regn.

Foten mår bra nu. Tränade för första gången ikväll. Tejpad men det gick bra.
Jobbet är jag sjukt trött på. Lovade att inte klaga mer utan va glad över att jag faktiskt har jobb, men förra torsdagen var DROPPEN. Chefen satte upp en lapp på vår ansalgstavla med resultat över enkäter som de campinggästerna på kenippbyn får fylla i. Alla ställen (dvs. vattenland, sommarland, restaurangen) fick bra kritik. Endast lite klagomål på att matköerna var långa och att det var ett litet utbud på restaurangen. Kul för dom!
Mindre kul för oss i gatuköket som fick läsa detta:
Sibylla: God mat, slö personal x8, dålig hygien på personal, långa matköer, skräpigt, slö personal, prisvärt.
Ja vi har god mat som är prisvärd iaf. Men resten då!
Här kämpar man i nästan 40 grader (det är sjukt varmt i vårt kök!), endast fem pers. på hela stället, och sliter för en SKITLÖN. Trots det gör iaf jag alltid mitt bästa, och vad för man som tack!?
På enkätredovisningen hade chefen skrivit SKÄRPNING!
Tack för den.
Nej usch va jag vill därifrån. Kritiken är orättvis. Vi gör vårt bästa utefter våra förutsättningar. Vi är absolut inte slöa, alla i personalen kämpar hårt under de hektiskaste timmarna, men vi är inte tillräckligt många och vissa dagar är det väldigt mycket folk, vilket gör att vi inte får lunch eller ens en kort paus förrän klockan fyra tidigast. Det är oerhört tufft att hålla så högt tempo under så många timmar i denna sommarvärme. 
Och vad gäller dålig hygien vill jag verkligen höra mer om. Att svetten lackar på oss alla är inte så konstigt med tanke på den otroliga hettan, och att vi jobbar i mörka långbyxor och tjock pikétröja gör inte saken bättre direkt. Men nånting är uppenbarligen fel eftersom alla turister klagar.
Dom skulle pröva att ställa sig där själva, bortskämda äckelmänniskor.

Varför jag skriver mina klagomål här har jag faktiskt ingen aning om. När jag började på detta inlägg skulle jag bara skriva en kort liten kommentar. Men jag behövde lätta mitt hjärta en aning. Kanske jag ska skicka det här till "da boss". Han borde faktiskt stötta oss när turisterna klagar så orättvist på oss, men han tar visst deras parti.

Två veckor, Nio arbetsdagar kvar. Jag klarar detta.
 
Imorgon är jag iaf fri från griniga stockholmare, kaxiga skåningar, och gnälliga finnar. Imorgon ska jag åka till svarthäll med mina småsystrar och avnjuta en dag i solen. Detta ska toppas med ett förhoppningsvis lagom ansträngande träningspass i Gothem på kvällen. Kanon!

Over and out

PussKram


Golfboll

Jaha
Sitter här med foten i högläge och försöker komma på hur jag ska kunna jobba imorgon.
Stukade foten igårkväll på träningen. Väldigt onödigt gjort. Jag skulle täcka en boll. Den tar på foten i luften och när jag sen ska sätta ner foten i marken har den inte hunnit tillbaka till rätt läge så jag trampar snett.
Blää. FIck sjukskriva mig från jobbet idag och kalla in Cissi som egentligen skulle va ledig idag innan hon sen ska jobba sju dagar i sträck. 
Ska försöka jobba imorgon ändå, det är bara fyra timmar så det ska nog gå.
Jag och Micka ska nog sluta göra övningarna på fotbollen tillsammans. I vintras gjorde vi en övning och slog ihop med varann så att jag vrickade foten (samma fot och samma ställe som denna gång).
Micka, vi är inte ämnade för varann helt enkelt! ;-P

På kvällen är det Lars Winnerbäck m.fl i östergravar. Dit ska jag!
Tillsammans med Elin och Annika ska vi ha picknick och ha det trevligt hela kvällen lång.
Resten av familjen åker till Näs imorgon. Jag följer efter på torsdag efter jobbet, sen ska det bli lugnt och skönt några dagar. Lovely!

Såg klart Stolthet och fördom ikväll. Åhh, den är ju så bra!
Och Mr "Colin Firth" Darcy är ju helt....ja....bra!

Nu ska jag gå litegrann.

PussKram

Hjulet snurrar men hamstern är död.

Nu har jag precis skickat sms till min tränare.
Klockan är 22.31, undrar vad han tycker om att få sms så dags?
Jag undrar hur dags träningen slutar imorgon.
Vi ska fira Josse som fyllde år igår, så släkten kommer klockan 19.
Hurra för Josse!
Inte Hurra för att träningen förmodligen krockar med firandet.
Äsch, släkten får klara sig utan mej ett tag.

Idag har jag jobbat igen.
Det var inte roligt, fast inte lika tråkigt som det brukar, och det var ju bra..
Nu är det inte så många veckor kvar faktiskt, om man börjar räkna efter. Vi stänger den 13:de Augusti, då får jag SOMMARLOV!
Resten av augusti hoppas jag blir ledig. Sen börjar skolan och september kort därefter. Jag har ingen skola att gå till, så därför hoppas jag att jag i september har skaffat mig ett jobb och slipper hjälpjagskaaldrigmertillbakatillskolan,uschnuärjagvuxen-ångesten.
Vad som händer sen återstår att se. På ön stannar jag året ut iaf. År 2009 är ännu ett oskrivet kapitel och vad som helst kan dyka upp inför det. Hoppas på nåt roligt som ligger långt bort. Vi får se.

Nu ska jag se på Colin Firth och "Stolthet och fördom". Jag lånade den av en lika Jane Austen förtjust jobbarkompis, så nu sitter jag och ser den nästan 6 timmar långa miniserien på dvd. Känns lite extra tråkigt att jag måste jobba kommande dagar.

PussKram

ps: jag tryckte helt ovetandes på en knapp som gjort att allt är vitt och skrivet i fetstil. Jag vet inte hur man får bort det!


Typiskt svenskt

Jag är LEDIG.
Det är så underbart skönt!

Jobbat sju dagar i sträck nu och det har varit en riktig helvetesvecka.
De fyra första dagarna gick bra, men nu de tre sista dagarna har varit en riktig pest.

Om vi börjar med måndagen.
Hade stängningen då vilket innebär arbetstid 11.00- ca 20.00. Varm dag vilket resulterade i sjukt mycket folk och kilmometer långa matköer vid lunchtid. Fick ta emot en hel del klagomål och sura miner från de hungriga kunderna som tyckte att de fått stå för länge i kö. Tack för den.
Stängningen började bra. Vi hade bara en kund kvar i serveringen när vi stängde klockan 19 och kunde börja städa i lugn och ro.
Plötsligt hör jag ett plaskande från fritösen som jag börjat tömma (man drar i en spak så rinner oljan ner i en hink under fritösen, där den rengörs innan man pumpar tillbaka den). Till min förskräckelse får jag se frityrolja rinna ut på golvet under fritösen och pommesvärmeriet. Får panik och springer fram till fritösen för att dra tillbaka spaken och hindra resten av olja från att rinna ut, men det är tyvärr redan försent. Fritösen är tömd så till sista droppen och allt ligger nu på golvet. Ringer chefen i ren panik. Oj! säger han och kommer på att han glömde tömma den på morgonen efter att han bytt den gamla oljan i fritösen. På golvet ligger nu alltså ca 10 liter olja.
Den kvällen kom jag hem klockan tio, vanligtvis brukar jag vara hemma senast halv nio. Olja över hela mig själv och var på riktigt dåligt humör. Hatade jobbet, chefen (det var ju hans fel att det runnit ut olja eftersom han inte tömt ut den gamla oljan, faktiskt), och framförallt var jag äckligt trött på OLJA!
Det var den måndagen det. På tisdagen hade jag skönt nog det kortaste passet, 12-16.
Mycket folk även denna dag, och lika sura som vanligt. Dagen gick iaf fort och när jag slutat gick jag upp till caféet och hämtade Annika, sen åkte vi till Ygne och hade en fantastisk eftermiddag vid havet där vi bara satt och solade och pratade. Klockan 6 skyndade vi oss tillbaka till Kneippbyn där jag lämnade av annika för att sen åka vidare mot rävhagen där jag skulle ha träning halv 7. sommar- och vattenland hade just stängt vilket gjorde att jag hamnade i en lååång bilkö och kom 10 min försent till träningen. Tisdagen var ändå den bästa dagen den här veckan, och fick en massa idéer till vad jag vill göra i höst och nästa år. Än så länge är det bara drömmar och idéer så jag återkommer med dessa när jag tänkt igenom dom lite bättre.
Onsdag sen då. Det var alltså igår.
Jättemycket folk hela dagen. Kände ändå till en början att jag var på bra humör vilket smittade av sig på de annars ganska griniga matkunderna, men efter att en gubbe kommit tillbaka med tre stora pommeskartonger och skrikit högt över hela inneserveringen mitt i matkön att: dom här jävla stripsen är ju faan kalla, dom går ju inte att äta!, då sjönk mitt tålamod och goda humör till botten. Tack för den, gubbjävel!
 Mot fem-tiden var det iaf väldigt lugnt och klockan fem kunde de som öppnat gå utan att jag och Cissi ,som jag skulle jobba med denna kväll, fick några problem.
Klockan sex stänger sommarland vilket gör att vi bara behöver hålla koll på en kassa, och oftast hinner städa serveringarna och räkna den ena kassan, vilket gör att städningen sen går mycket fortare. Detta gick dock inte denna kväll. Fem i sex har vi plötsligt långa köer i båda kassorna. Vi har bara folk till att bemanna en kassa, och det uppstår ett mindre kaos. Klockan sju när vi stänger är det fortfarande jättelång kö till inneserveringen och det kommer hela tiden nytt folk. Efter sju säger vi dock åt dem som kommer in att vi stängt, men så är det ju stockholmsveckan och sjävlklart dyker det upp två äckel 08:or. Dom vägrar gå och vi säger att de får vänta till sist och isåfall ta det som finns kvar. När det väl blir deras tur ca 19.20 vill dom ha två jumbomeal (200 gram hamburgare) Självklart har vi inte kvar några såna och dom blir skitsura över att vi inte vill steka några nya till dom. Tillslut ger dom med sig och tar det vi har kvar: en 45 grams hamburgare, en 150 grams hamburgare, två stora pommes, och en bratwurst.
Halv 8 får vi äntligen börja städa. Då ligger vi ordentligt efter. Klockan kvart i tio går vi från kneippbyn, och jag är nästan ännu surare än jag var när all olja läckt ut.

Fy fan för mitt jobb. Jag hatar det. Stressigt, sura kunder, klagomål på maten dagligen, dåliga mattider (vi äter när vi hinner, vilket brukar vara runt kl 16-17), dålig lön (tjänar mindre än min syster som plockar jordgubbar!), Slavarbete, tungt, osv.
Det enda som är positivt och verkligen väger upp allt det dåliga är personalen. Alla jag jobbar med är så snälla, glada och trevliga. I gatuköket kommer vi jättebra överens allihopa, och det finns ingen som jag verkligen inte tycker om. Chefen är också jättebra. Gnäller inte över småsaker och har en bra inställning, där det viktigaste är att vi har kul, typ. Resten av kneippbynpersonalen hälsar glatt på en och pratar på trots att vi inte ens kan namnen på varandr. Det är en positiv och glad stämning bland personal tycker jag, och det är väldigt skönt när resten av jobbet känns piss och blä.

Jag lovade mig själv efter förra inlägget att inte gnälla nåt mer över jobbet, men efter den här långa arbetsveckan kändes det bara hopplöst. Men jag lyckades ändå att göra det lite positivt på slutet, eller hur.

För övrigt har jag fastnat totalt i ABBA-träsket efter mamma mia filmen förra fredagen. 
Den gjorde ett så starkt intryck på mig, och gav de dammiga abbalåtarna helt nytt liv. Så nu sitter jag här och lyssnar på dancing queen, mamma mia, super trouper, the winner takes it all, chiquitita, I have a dream, och allt vad dom nu heter. På jobbet går jag ständigt och nynnar på nån av låtarna. Man blir så glad av dom!
Vad man gått miste om som inte föddes förrän i slutet  av 80-talet (coolt jag är 80-talist). Tänk vad hela SVERIGE egentligen gick miste om. Här var det ju pinsamt att lyssna på Abba, ingen vågade erkänna att dom gillade Abba. Trots att resten av världen gick i abbafeber.
Typiskt svenskt, som elin brukar säga.

PussKram
 


Super trouper

Så var man nyduschad och Fräsch igen.
Först sju timmars arbetsdag bland frityrolja och stekos, och sen två timmars fotbollsträning.
Härligt härligt
Nån som vill ha kramkalas me mej??? :D

Alltså jag har inte kontroll över veckodagarna längre. Imorse kom jag ihåg att det var söndag, men nån gång under dagen ändrades min tidsuppfattning och jag fick för mej att det var måndag. Hade det vart måndag hade jag bara haft två dagar kvar av min jobbsjudagaristräckvecka innan jag äntligen är ledig. När jag väl kom på att det bara var söndag blev denna dag plötsligt en väldig besvikelse.
Jag kan inte jobba för många dagar i rad. Fyra MAX säger jag bara. Sen behöver man en dag att vila upp sig.
Och imorrn stänger jag dessutom, vilket innebär ett nio-timmars pass.
Orka.
Tiden går sååå sakta denna sommar.
Orka.

Nej, usch va mycket jobbklagande det är nuförtiden egentligen. Man ska va glad att man har ett jobb så man tjänar pengar och får råd att göra roliga saker. För bara tre månader sen gick jag och svor över att ingen ville anställa mig (jag som är den ultimata arbetaren liksom!) och började se framför mig en sommar i ensamhetens och fattigdomens tecken.
Nej, jag borde vara nöjd. ALLA som har jobb och tjänar pengar borde va nöjda.
Amen.

Nu ska jag leta mamma mia filmmusik.
Amen för mamma mia också.

PussKram




 

Jag har sett den!



Den var helt  fantastisk, magnifik, enastående, lysande, briljant,
och alldeles.. alldeles.. underbar..

Överväger nu, seriöst, att se den på bio en gång till. Jag har aldrig sett en film två ggr på bio förut, inte sett speciellt mycket bio överhuvudtaget, men den här var såå bra.

Jag har inte sett musikalen visserligen, så jag har ju inte den att jämföra med, men så ska man nog inte heller jämföra musikalen och filmen eftersom de båda är bra på olika områden. 

Dock har jag nog aldrig hört så många skratta på samma gång i en biosal, eller upplevt att man applåderar när filmen börjar nå sitt slut, så det i sig måste ju vara ett klart godkänt betyg. 

Skulle kunna mata på i timmar om allt som var bra med mamma mia, men det tänker jag inte göra. Gå själva och se den istället. Den är värd alla de 85 kronorna.



Så, nu har jag kopierat hela detta inlägg så nu ska det väl inte vara några problem.

PussKram 

Jävla blogg.se

Dra åt helvete!
Nu har jag suttit här i nästan en timme och skrivit ett inlägg.

Trycker på publiceringsknappen och det står ERROR.


Dra åt helvete jävla blogg.se!


Ahhh jag börjar nästan gråta!
Allt är borta!

Och nu måste jag gå för jag börjar jobba snart, och en hel timme av min lediga förmiddag har gått till spillo. Fatta va mycket annat jag hade kunna gjort då istället!


Satan


Nå, hur gick det?

Nej jag var aldrig ute och sprang i söndags morse.
Till mitt försvar skyller jag på att jag kom hem klockan tre i lördagsnatt efter att med mycket möda fått hem mina föräldrar, moster och morbror, och en annan kille/man/gubbe i socknen, från en 40-års fest i Lokrume.
Att gå upp frivilligt klockan 08.00 morgonen därpå för att springa, det var inte ens ett alternativ längre.

Inte heller igår var jag ute och sprang.
Till mitt försvar skyller jag på VÄDRET.
Det var världens regnoväder igår faktiskt.
På jobbet fick vi översvämning lite här och var. Blandannat precis utanför vår ingång vilket gjorde att de hungriga turisterna fick leka inte nudda vatten och klättra på utemöblerna. Det var en ganska lustig syn.
Lite sur över att jag inte tog några kort på det roliga vädret, men jag fick stå och skura golv eftersom det helt plötsligt var översvämning i serveringen också.
Det var en ganska rolig dag på jobbet igår. Trots avsaknad av kunder. Dessutom slog jag och min "städpartner" för kvällen rekord. På ca 50 minuter lyckades vi städa klart hela gatuköket och därmed leder vi nu städarligan.
Very goodie.

Idag har jag inte heller varit ute och sprungit.
Istället har jag tillbringat fem timmar på stan.
Där har jag shoppat upp mina sista slantar, men nya kommer in på kontot nästa vecka då det är LÖNINGSDAG!, så jag är inte speciellt orolig över min ekonomi ändå.
Dessutom handlade jag allt på rea. Jeans för 300 spänn (ord. pris 700 kr), inte fy skam.
Det blev fyra toppar en tröja och ett par jeans. Det kändes bra.
Sen träffade jag Annika och vi letade oss ner till Rosas Café för att äta lunch. Jag har varit där en gång i hela mitt liv, vilket var för 6 år sedan, och Annika har aldrig varit där. Det gjorde att det hela blev lite mer intressant. Vi satt där i trädgårdscafeét bland politiker och rosor, åt paj och pirog, och var allmänt nöjda. otroligt mysigt café kunde vi konstatera senare med väldigt god mat. Dit går vi fler gånger!
Sen gick vi till kaffe och chokladaffären och köpte varsin dyr pralin. Den var god.
Sen letade vi rullgardin till Annika men utan resultat.
Riktigt mysigt och kul hade vi det.
Nu är jag hemma och har fått mitt sista paket från Ellos. Det börjar nu se bra ut i min garderob. Alla fula tråkkläder kan jag nu ersätta med Nytt Fräscht och Snyggt. Tjohoo!

Hmm.. Vädret är faktiskt helt okej nu. Ska nog ta mej en långpromenad. Men nån Springning blir det inte av.
Orka.
Jag kommer nog dö på söndag när vår träning sätter igång igen, och ändå har jag bara varit fotbollsledig en vecka.



PussKram




Ps. På fredag ska jag se bio --->


Tjohoo!

Optimist, javisst!

Lördagkväll.
På jobbet har det vart väldigt lugnt idag, hemma har jag ikväll spelat kubb med kusinerna.
Trots en ganska fridfull dag är jag så trött, så trött.
Jobbigt nog måste jag hämta mamma och pappa från en fest klockan två inatt.
Uhh..
Och jag jobbar imorrn.

För att hålla mig vaken ytterligare några timmar går jag nu igenom mina bilder på mobilen och lägger in dem i datorn.

Igårkväll var jag ute och gick i den fina sommarkvällen:
. Sen såg jag Bromza i vårt änge, smygandes i höggräset: .Usch den här bilden minns jag när jag tog. Vårt sista naturkunskapsprov. Jag började plugga dagen innan provet och det var jättefint väder vilket gjorde att det blev ännu tråkigare att plugga. Men ALDRIG mer! tjohoo!: . KonstvÄrk likt dessa brukade jag rita på tråkiga (naturkunskapen) lektioner  . Bromza poserar: . En tisdag i våras var alla våra musiklektioner inställda vilket betydde att vi var lediga. Denna information hade jag, wenke och elin missat, men vi gjorde då en picknick i almedalen istället: . Här var vår utsikt för dagen, bla. en papperskorg: . Plastplockning med laget. Riktig skitgöra men klirrar skönt i kassan: . Alfons, Elins hund. Hoppas det är okej för dej Elin att jag lägger ut en bild på denna lilla söting: .En dag fick Bromza för sig att leka "katt i kokboks-låda". Där låg han sen och åt på receptböcker: . Ibland tycker han det är kul att se lite psycho ut: . Musikprojekt i skolan, väldigt vackert, inte bara musikaliskt: . Fin utsikt vid vår studentbal: . Solen skiner!: . Årets midsommarstång nyss uppstånden igen från de döda: . Förra veckan var det fint väder (precis som denna vecka). Då var jag och Elin i Gothem och badade inte. Vi solade en massa istället: , . Jag och Elin tog även en massa flumbilder på oss, dock inte så vackra. Av den anledningen väljer jag att inte visa dessa på bloggen.

Uhh.. Jag har fortfarande inte badat i havet i år än. Och snart kan det ju vara försent!! Tänk om vädret slår om imorgon och att det sen regnar oavbrutet resten av sommaren. Nej!

Något som är mer rofyllt än Östersjöns kalla vatten är Mamma Mia (???).
Snart har den premiär på biodukarna och jag SKA se den. Kommer den inte till Röda kvarn i visby så tänker jag fan dra till fastlandet och leta upp närmaste biograf med mamma mia.
Såg "bakom kulisserna" ikväll på tv. Den verkar ju vara såååå bra!
Med Colin Firth med i ensemblen kan det ju inte bli misslyckat, det säger jag bara!

Imorgon börjar jag klockan 11. Min tanke är att gå upp klockan 8. Då ska jag dra på mig träningskläder och ge mig ut på en liten joggingtur. Sen ska jag ta en avkopplande dusch. Därefter äta frukost i lugn och ro innan det är dags att bege sig till jobbet. Optimistiskt med tanke på att jag inte får sova ordentligt inatt, och jag i vanliga fall är sjukt morgontrött??
Nej inte alls.

PussKram 

Badabada

Är nu inne på min lediga dag nr.2 denna vecka.
Slappardagar har det varit, vilket har varit behövligt efter två hektiska (och en seg) dagar på jobbet.
NU har turisterna börjat strömma in på Kneippbyn, och runt lunchtid vill alla ha sibyllamat verkar det som. Kön ringlar sig lång oavbrutet från 11.30 till ca 14.30. Svettigt värre!
Usch.

Är lite missnöjd över att jag fortfarande inte badat i havet i år.
Har vart på stranden tre ggr hitills men varje gång har jag bangat ur. Det är ju kaaaallt!
Har inte ens badat i poolen här hemma.
Ännu ett ålderstecken..uhh..

Nej, nu har jag bestämt mej.
IDAG ska här badas.
NU är det dags för årets första dopp.

PussKram