När första ljuset brinner...

Yes, nu börjas det!

Julstjärnan hänger i fönstret, första ljuset tänt i adventsljusstaken, Stiiiillla natt skrålandes i bakgrunden, ståendes på micron en burk med julgransmotiv på fylld med pepparkakor, tomtar och köphysteri i tvreklamerna, chokladkalendern jag fått i adventspresent av mor, ljus i varenda fönster och ett visby åter fyllt av långa köer i varenda affär.
Det är ADVENT och 25 dagar kvar till julafton jag talar om!
December är bannimej ÅRETS MÅNAD.

Nu har jag dabbat mej på uppdateringsfronten igen, men jag hade sån ångest över bloggen förra veckan. Jag kunde inte komma på nåt bra o skriva och den kändes så tråkig och blaha, vem bryr sig om vad jag blarrar om liksom!?
Men nu har jag nog fått gnistan tillbaka tror jag!

En kort sammanfattning kanske.

Onsdag skrev jag senast. Efter det jobbade jag torsdag-fredag 06.00 till 16.00 utan några större överraskningar.
I lördags var det heldag med Annika, Elin och Matilda. Vi började dagen med att baka pepparkakor hemma hos Annika till tonerna av härlig JULMUSIK. När mörkret lagt sig på sena eftermiddagen lagade vi mat och sen kom det födelsedagsgäster. Annika blev ju nämligen 21 år i lördags! Du kloka och mogna av oss, Grattis i efterskott! 
Vi åt, pratade skrattade och hade det allmänt härligt som man bara kan ha det med en nybliven 21 åring och med endast en dag kvar till första advent. Sen såg vi "tomten är far till alla barnen", och jag blev påmind om hur jäkla roligt dråplig den filmen är!
Vi hade en riktig mysdag och kväll iallafall.
På söndagen sjöng jag med kören på stan under julskyltningen. Hann även med att strosa runt där på gatorna en stund innan jag gick med mor och syster Tessan till Coop och handlade kvällsmat. Sen bjöd jag familjen på tacos här hemma i lägenheten och i gengäld fick jag hjälp med att sätta upp julstjärnan.
Det var min helg det.

Nu är det ny vecka igen. Ikväll har Elin varit på besök. Med ullared på tv:n i bakgrunden och med varsin tekopp i handen har vi suttit uppkrupna i soffan hela kvällen och pratat o skvallrat.
Nu har hon åkt hem, jag har ont i handleden och det är dags att sova. 
Bloggångesten är bortblåst and I'm back!

PussKram 

Bättre sent än aldrig hette det va...

Här ligger jag och har det bra i min nya Ikeasoffa.
Ja, ÄNTLIGEN får man väl säga!
Det tog nästan tre månader i nya lägenheten, men tillslut fick jag "tummen ur.." och skickade efter en. Det blev inte den soffa jag från början ville ha, alldeles för stor och alldeles för dyr, men denna Ikeas Ektorp soffa blev ganska bra ändå.
En fotpall köpte jag till också. Den skruvade jag och kusin viktoria ihop sent igårkväll. Vi var mäkta stolta när vi efter en halvtimmes skruvande, dragande och klurande stolta kunde konstatera att vi lyckats skruva ihop en stabil ikeamöbel för första gången i våra liv.
Ja, så går det när man ska bo över en natt hos Isabelle. Här får man jobba för husrum...

Ikväll är jag dödstrött. Har gått och lagt mej alldeles för sent på kvällarna den här veckan och så jobbar vi 06.00-16.00 dessa dagar med. typiskt.

Så ikväll orkade jag varken kör eller fotboll och ägnar istället kvällen åt att "sitta in" soffan och se Bonde söker fru. Tjohoo, oh va jag saknat bönderna!

Snart tänker jag sova. Godnatt

PussKram

Om att vara tacksam

Jag överlevde dagen på åkern igår. Till en början var det tungt men framemot eftermiddagen sprack molnen upp och solen tittade fram. Då blev det med ens lite lättare att gå där i geggan, nästan så att man tyckte det var trevligt att få vara utomhus.
Dock gick det humöret över några timmar senare när jag fick reda på att jag även på måndag skulle med ut i palsternacksåkern. Denna gång utan mina packerikollegor. Då sjönk mitt humör ner i den djupaste botten som någonsin skådats. Inte många positiva meningar kom ur min mun resten av dagen.
Klockan 5 kom jag äntligen hem från jobbet. Ilsken och gnällig, frusen och geggig från topp till tå. 
Efter en varm dusch, ett besök på Ica där min arbetskompis Carola hade demo för företaget vi jobbar på, och ett telefonsamtal till en arbetskompis för att beklaga mej lite, ringde jag chefen. Jag måste nämligen hem tidigare på måndag för att ta emot en soffleverans vilket försvåras när man är ute på åkern, så jag ville helt enkelt fråga hur vi skulle ordna det. Då gav hon mej det högst glädjande beskedet att dom bestämt att jag inte behövdes ute i åkern på måndag! Det räckte med de andra två.
Kunde dom ju sagt liiite tidigare, men därmed var min helg räddad iallafall!

Så istället för att tröstäta pepparkakor och tycka synd om mig själv igårkväll firade jag med att åka hem till Elin och hennes syster Sandra och ha myskväll med dom framför Idol.

Ja ibland har man tur. 

Postat av: Mickis
Nej men Isabelle lilla, så kan du ju inte säga! Man ska vara glad för att man HAR ett jobb, tänk alla som inte har jobb! Visst att de kanske inte är världens roligaste kanske, men det finns nog många som hade sett att dom hade ditt jobb! :) Jag ska väl kanske inte säga så mycket då jag har jobb, och är mammaledig och mitt liv just nu är helt fantastiskt! MEN ÄNDÅ ;) Om inte annat är morötter gott!
2009-11-20 @ 21:23:37


Tack Mickis för din kommentar! Jag är väl medveten om de arbetslösa som mer än gärna skulle ta över mitt jobb. Jag var själv i den sitsen för ett år sedan.
Det är intressant det där med att alltid vara glad över att man har ett jobb, och jag har många gånger grubblat på det. Varje gång man tycker ens jobb SUGER SKIT, dyker det antingen upp i ens huvud eller så kommer nån annan och påpekar det, att man ska vara glad som HAR ett jobb, vilken jädra skitgöra man än har åkt på. Men ibland är det faktiskt jäkligt svårt att vara så himlans tacksam!
Att jobba kan emellanåt vara groteskt aptråkigt, och som igår när jag mer kände mig som en slav än som en arbetare, jag gick åtta timmar i en geggig åker och drog upp de palsternackor som upptagaren missade och la dom i en hink i, då är det förbaskat svårt att INTE tänka: "lyllos alla dom som slipper det här, får ligga o sova nu och bara göra vad dom vill!".
Vill nu bara klargöra att det här absolut inte är nån kritik till er som någon gång påpekar detta. Jag är glad att du Mickis, upplyser mej för det är trots allt ändå ett jobb som ger pengar, något som vi alla strävar efter.
Men som sagt, ibland är det tungt att vara tacksam över sitt jobb. Bortskämt men sant.

Nu är det lördag och klockan närmar sig 12.00. Jag har absolut ingen aning om vad jag ska göra med denna helg. Shoppa julstjärna, kolla julklappar, baka bröd, fira kusin Johannes som fyllt år, träffa Annika, träna fotboll och träffa familjen är vad jag skulle vilja göra den här helgen. Dessutom behöver jag som vanligt tvätta och städa. Vi får se hur det blir. 

Ha en trevlig helg på er allesammans!

PussKram

Klagomuren

Här sitter jag bitter och riktigt jävla förbannad.
Försöker tränga undan den äckliga cigarettrök som sipprat in i lägenheten. Nån idiot till granne som röker inomhus. Säkert samma jävel som stört min sömn TVÅ NÄTTER I RAD. Hata lägenhetsboende!

Men framförallt är jag förbannad på det pissjobb jag har. Vi har nu jobbat flitigt och duktigt hela veckan och ligger så bra till att det inte är mycket jobb att göra i morgon. Det installeras även nya maskiner i packeriet så vi KAN INTE jobba så mycket under morgondagen heller. När vi nu varit så väldigt duktiga kan man ju tycka att vi förtjänar en ledig dag, när det är fredag och allt, eller iallafall en halvdag. Men så funkar det inte riktigt på mitt jävla jobb se ni. Nej, istället för att sortera morötter ska jag ut i en jäkla leråker och jobba i morgon, PÅ EN FREDAG!!
Jag och två andra blev utsedda till denna skitgöra. Aaaaaaahhhhh!!!!!! Kallt, blött, geggigt, kall mat och åtta timmars tråk!
Det enda som glädjer mej är att jag inte är ensam där ute. Den glädjen räcker dessvärre inget längre. suck.

Den senaste kvarten har jag ägnat åt jobbletande på arbetsförmedlingens hemsida. Så förbannad är jag! men varken biomedicinisk analytiker, nätverkstekniker eller libanesisk kock är inom mitt arbetsområde.. Den här ön är värdelös.

Dessutom blev det ingen badminton för min del ikväll heller. När jag kom hem var det samtal som var tvungna att ringas (folk jag inte ens fick tag i!) och hungrig var jag och allt var BAJS. Så jag hann helt enkelt inte. Fan.

Och idag sa dom på nyheterna att sverigedemokraterna bara blir större och större. Vad är det för ena sjuka jävla idioter som röstar på såna INKOMPETENTA fummlare. Jag ska inte gå in nåt närmare på detta just nu, eftersom det här inlägget är tillräckligt deprimerande redan, men Jimmie Åkesson kan gå och dra nåt gammalt över sej. 


Nu ska jag fortsätta se 'Christine' på kanal 5. Det enda som får mig på något mindre kasst humör, hon är rolig och misslyckad. Samtidigt ska jag fortsätta tycka synd om mej själv genom att tröstäta ett paket glass. Suck, nu ska jag väl bli fet också.

Känner för att slå sönder nånting. Undrar om det skulle kännas bättre då?..


Ja ä inte bitter..

Döden närmar sej..

Så, då var den träningen avklarad.
Fotboll är ju bara för skojsigt alltså. Inomhus som utomhus.
Och många var vi också!

Så vart det redan tisdag då. Jag har sagt det förut och säger det igen-  jisses, va tiden går fort!
Det var ju nyss nyår, skidor i åre, seriepremiär, usa-resa, sommar, inflyttning i lägenhet, 20 års fest, slut på fotbollssäsong, fredagkväll och mys framför idol. Snart är det december o sen är det nytt år och sen är det seriepremiär och sen är det utflyttning ur lägenhet och sen blir det deprimerat och sen är det semester och då är det sommar och sen är det höst och sen kanske jag reser och sen blir det nytt år och sen börjar jag plugga eller nåt och sen blir jag gammal och sen är det helt plötsligt år 2040 eller nåt.
Ja, tiden går fort. 


Helgen gick fort den med. I fredagskvälls hade jag lillasyster tessan på besök. Mestadels befann hon sej på fenix där det var konsert, men lite idoltittande med storasyster offrade hon sej för iallafall.
I lördags förmiddag var jag och såg mina lagkompisar gå vidare till kval-final i futsal SM. Finalen spelas den 12 december. Samma kväll har vi julbord med jobbet. Jag har samma vanliga tur.. EN DAG I DECEMBER MÅNAD ska det spelas kval-final. EN DAG I DECEMBER MÅNAD är det julbord med jobbet. Hur!? jag sägar bara - HUR kan dessa TVÅ dagar hamna på JUST SAMMA DAG!
Jag blir så less.
Min förhoppning ligger just nu på att gotlands fotbollsförbund skänker en snäll tanke till mej och lägger finalerna på dagen. På så vis hinner jag spela fotboll på dagen och äta julbord med jobbet på kvällen. Hoppas..
...Jaja, nog om det. Lördag eftermiddag spenderade jag på stan där jag köpte onödiga saker som jag egentligen inte behöver men ville ha ändå, och hittade en julstjärna som jag inte köpte. Sen träffade jag Annika och vi handlade inför middagen samma kväll.
19.00 kom Elin, Annika och Wenke och det blev middag och lite förfest. Senare kom Jossan och då blev det utgång för oss alla utom Annika som var lite trött efter veckan. Annika gör ju nämligen lumpen. De' ni!
Sen kväll resulterade i att jag sov länge på söndagen. En slöar dag som var precis vad denna arma kropp behövde. Jag gjorde så lite som möjligt hela dagen förutom en timmes promenad nere på strandpromenaden. Jag ÄLSKAR att bo så nära havet!.
Sen vart det måndag igen och jobb igen.
End of story.

Nu har jag fått sova ut iallafall. Har sovit djupt hela helgen och knappt märkt när mina inneboende klivit upp.
Lillasyster Tessan sov över på fredagen och skulle upp tidigt på lördagsmorgonen. Jag vaknade till när hon klev upp men märkte inte ens när hon gick. Elin sov över natten mot söndagen och skulle upp och jobba på söndagförmiddag, och inte heller denna morgon vaknade jag. Djup sömn. Niiice.

Nu längtar jag efter mer djup sömn.
Godnatt på er!

PussKram

Lyckan är total

Ikväll är det dags igen!
tjohoo, tjohoo!!
INOMHUSFOTBOLL!!
tjohoo tjohoo!!
Det är snart ett år sedan man spelade det senast!
Har aldrig varit så pigg när jag åkt från jobbet tidigare som idag.
Inte ens att vi ska åka hela vägen till slite kan dämpa min lycka.

Men ska jag få spela nån fotboll ikväll är det kanske bäst jag skyndar på nu.

tjohoo tjohoo!

- Åh du svettiga gympasal, här kommer jag!!!!

PussKram

Efterlängtad helg och vädersnack i trappuppgång

Här sitter jag och stoltserar med klarröda nylackade naglar.
Mina naglar har inte varit såhär fina sen jag började på morotsjobbet, vilket snart är ett år (!), och det är med glädje jag nu pillar upp svåröppnade förpackningar, knyter knutar och petar bort smuts under naglarna.
Vardagslycka på hög nivå.

ÄNTLIGEN är det helg igen! Den här veckan har varit tuff.
Mycket tuff.
Morotsjobbet är riktigt krävande emellanåt.
Så vilken tur att det kom att bli fredag nu då! 
Väldig tur, för kroppen går i förkylningstider nu. Blä.

Tänker dock trotsa huvudvärk och snörvel dessa LEDIGA DAGAR genom att ha skitskoj och på lördagens dagordning står följande: futsal-SM tittande i sävehallen där Dalhem ska spela, advents- och annat braoha-shoppande på stan, städning av lägenhet, tvättning av smutskläder, brödbak (optimistiskt, men ändå värt att försöka hinna med), och som avslutning- middag och därefter utgång med goa vänner. En fullspäckad rolig lördag.
Söndagen blir återhämtningsdag och förhoppningsvis kan vädret bjuda på lagom kylig luft och solsken för då blir det en långpromenad. Fiiint.

Ikväll pratade jag med en granne i trappuppgången. Vi har aldrig pratat förut, bara hälsat sådär grann-trevligt på varann när vi mötts. Men idag höll han upp dörren åt mej när jag kom med händerna fulla av kassar och då vi skulle åt samma håll (uppåt i trappan) så kändes det ju med en gång tvunget att säga något mer än -tack för att du höll upp dörren åt mej. Ni vet sådär tvunget det kan kännas ibland när man bara är två stycken och det blir sådär pressat läge att säga något. Iallafall så sa han första meningen:
- Det har börjat torka upp nu iallafall.
- eh ja, det har det, väldigt skönt,
svarade jag och sen diskuterade vi vidare om det ruskoväder som varit den senaste tiden.
Den korta minut vi pratade där påväg uppför trappan kom alltså att handla om VÄDER.
Det ÄR verkligen det absolut vanligaste att prata om. Perfekta kallpratssamtalet.
Ja, vad skulle vi göra utan vädret?
Men grannen var trevlig iallafall.

Nej, nu somnar Isabelle snart. Sovdags.

PussKram

Jag vill vara ledig, ledig ledig!!

"...Jag vill vara ledig ledig ledig, bara sitta brevi' brevi' brevi',  inte göra nånting nånting alls, bara göra nånting nånting nice..."

Mange schmidt måste ha tänkt på mej när han skrev den här låten. Den brukar muntra upp mej dagar som dessa när jag bara känner för att lägga mej ner på golvet och skrika "sluta plåga mej, lämna mej ifred!! LÅT MEJ SOVA FÖR TUSAN!!!".
Jag är så trött i kroppen så det finns inte. På jobbet råder sjukstuga. Alla hostar, febrar ner sig och mår allmänt kasst, lägligt nog nu när vi har så extremt mycket att göra! och snart kommer jag gå och bära på det med..
Övertidstimmarna har varit många den här veckan men nu börjar det lugna ner sej. Imorgon ska vi tillochmed börja KLOCKAN SJU! Sovmorgon alltså. yeeeh!

Jag missade fotbollsträningen igår pg.a jobbet. Första inomhusträningen för året! Och första träningen med "gamla" dalhem. Samarbetet har som bekant upphört och nu är det blåvitt som gäller igen. Fy fan va jag älskar mitt fotbollslag. Dom är så snälla och duktiga och smarta och grymma. Nu har dom fixat en blogg också!
Kolla
här. Vi är inte bara grymma fotbollsspelare, vi är även jäkligt kreativa!
Nästa vecka blir det träning iallafall. Inte en morot i världen kan ändra på det.

Nu är det dusch, sen kör. Jag kommer somna där.

PussKram


Shoppingsvenskar vs. obekväma fotbollsspelare

Idag är det 20 år sedan Berlinmuren föll. En stor dag.
Love and Peace Forever.

Fyyyy faaaaaaan vilken seeeeeeg dag det har varit. Den har verkligen lunkat fram i snigelfart. Inte blev det bättre av att tröttheten låg som ett tjockt täcke över oss alla på jobbet. Vi har gått runt som zombies hela bunten idag.
Det har förmodligen dels att göra med att det är måndag, och dels att vi just nu jobbar rumpan av oss. Denna arbetsdag blev kl 06.00 till kl 17.30. Det var inte kul.
Usch, låt det snart lugna ner sig.

Men nu är det kväll och jag zappar mellan kanal 5:s Ullared och Tv4:s fotbollsgala.
Alltså, är det inte ett härligt program, 'Ullared'!?
Den såpatrend som pågått de senaste 100 åren med korkade rikemansungar och annat galet folk som gör vad som helst för att få lite tid i rampljuset, och alla outsidersprogram där man ska följa groteskt överviktiga människor som håller på att fördärva sina liv eller föräldrar som inte nöjer sig med två-tre barn som normala människor utan måste klämma ur sig åtta-tio ungar, den verkar ha gått över!
Nu är det VANLIGT folk som tar plats i tvrutan. Alla svenssons får chansen att visa upp sig från sin starkaste sida. Det började med 'semestersvenskar' och följdes upp av 'Färjan', och så 'Ullared' nu.
Det unga paret som handlar inför sitt bröllop. De två tanterna som kör bil dåligt.
Och inte minst Rose-marie och hennes familj som spenderar hela sin två veckors långa semester i detta bauta varuhus och handlar upp hela sin årslön. Ett helt förtält fullt av skit hade dom!
Underhållningsfaktorn är hög...
Rose-maries man Kjelle har just fått nog efter en halvtimme i varuhuset och gått tillbaka till campingen:
Reporter: - Vad tycker du om att han lämnar dej här ensam?
Rose-marie: - Äsch, lämnar han bara kvar sin årslön här åt mej så klarar jag mej bra själv.

Och den stackars Morgan, en av de tappra i personalen på Ullared:
Morgan: - vi som inte lyckas så bra på jorden får det kanske bättre i himlen..

hoho...

Och så var det galakväll på fyran.
Fotbollsgalan känns lite seg.
Stel framförallt.
Programledarna kämpar för att vara roliga och lätta upp stämningen men det blir oftast platt fall, och fotbollsspelarna ser mest ut att vilja sjunka genom jorden i sina klänningar och kostymer. Dom sitter där vid de uppdukade borden i sina stela leenden och bara väntar på att tvkamerorna ska släckas så att dom kan få lossa på slipsen, ta av sej de på tok för höga klackarna och byta till betydligt skonsammare skor för fötterna, sen supa sej redlöst fulla, ropa ut hur mycket dom älskar sina lagkamrater och tränare, och stöta lite på fotbollspelarna av motsatt kön (eller samma kön för all del!). Sveriges fotbollselit goes wild and crazy!
Sen finns det nåt som stör mej otroligt. Damfotbollsspelare (ja det heter ju visst fotbollsspelare för killarna och damfotbollsspelare för tjejerna..) blir jämförda med killarna av andra gubbar/män/mansgrisar som inte fattar bättre och det klagas på att spelet är för mesigt och "tjejigt", för lite muskler och kapningar. Man ska VA SOM KILLARNA! Killarna är coola för dom får rött kort och springer fortare. Som om det är allt i fotboll. 
Sen är det dags för gala och alla klär upp sig så fint. Då klagas det på att fotbollstjejerna ser för knäppa ut där dom GÅR FEL i sina fina klänningar och skor!
- Herregud, hon ser ju ut som en karl i högklackat!
Inte en jävel påpekar att fotbollskillarna ser ut som högfärdiga gubbar i sina jädra kostymer med fluga o grejs.
ALDRIG DUGER DAMFOTBOLLSSPELARNA!! 
Fy fan va trött jag blir på sånt.

Nej, jag tror det blir Ullared ikväll.
Undrar om den där killen ångrar sitt frieri nu? Fästmön handlade just för 7000 spänn.
Spännigen är olidlig..

Snart är det slut. Då ska jag sova!
Zzzzzz....


En nyupptäckt (för min del) sångerska, me like!:

Melissa Horn - Långa nätter



PussKram

En veckas paus.

Den här veckan tänker jag ta bloggpaus.
Jag ska jobba lååånga pass kommande dagar och när det inte jobbas ska jag sjunga kör och sova.

Helgen som var blev bra. Linns 18 årsfest var kul! trots att en viss trötthet kunde anas från en viss person (jag). Jobbet som funktionär på GGN för fotbollslaget var en långtråkig historia. Cyklarna var roliga i en halvtimme ungefär, sen hade jag fått nog av enduro och ville åka hem. Då hade dagen precis börjat. Förutom att nästan avlida av tristess blev jag utskälld av ett norskt äldre par, fick jag ringa taxi åt tre väldigt fulla killar (klockan 11 på förmiddagen), och så förlorade jag i samtliga tidsfördrivslekar: "kastagris", "kasta sten längst" och ordleken som vi kan kalla "kom på systemet".
Dock hade jag väldigt trevligt sällskap hela dagen och vädret var kanon för att vara GGN. så det kunde ju faktiskt varit mycket värre.
På kvällen firade vi mamma med släkten.
På söndagen sov jag länge, länge. Ändå hann jag med att både storstäda lägenheten, baka muffins, hämta matilda och nästan glömma bort min gammelmoster som skulle komma förbi och hämta lite grejer. När Elin slutade åkte jag och Matilda och hälsade på Elin på hennes jobb. Vi handlade mat där och sen åkte vi alla tre hem till mej och hade myssöndag.
En effektiv söndag. 

Nu är det alltså ny vecka och jag ska bloggpausa, men gråt för all del inte över det, jag är tillbaka om en vecka.

Under tiden kan ni ju lyssna på lite Muse.
Den här låten är lillasyster Tessans favorit, och jag tycker inte så illa om den heller.
Knights of Cydonia heter den.




PussKram