Måndagkväll 30/7-2007

Det blev vinst ikväll.
11-0 vann vi med mot VSB :-D
Inte 15-0 som förra matchen mot dom, men tillräckligt ändå :-)
Jag spelade första halvlek bara. Blev utbytt inför andra halvlek eftersom jag spelade hela matchen igår. Passade mej alldeles utmärkt :-)

Kör-lektionen gick bra idag :-) Fick köra inne i ett villaområde först och sen var det att träna på back-starter i gute-backen som gällde.
På onsdag är nästa lektion, sen får vi se hur det blir i fortsättningen.

Nu saknar Elin, Wenke och Matilda :-( Jag vill leka me er nu faktiskt! Förut umgicks vi jämt i skolan, nu på lovet har vi endast vart allihopa 1 gång..
Hoppas vi kan hitta på nåt snart!

Puss o godnatt!

Gotland Just Nu, Loppis, läger & övningskörning

Hallojsan!

Nu vart de ett bra tag sen sen jag skrev sist, men de har vart mycket dom senaste 3 dagarna.
Veckan började med att jag mest gick runt här hemma och klagade över vilket hopplöst tråkigt liv jag hade.
Ett liv utan några som helst händelser.. Men i fredags förändrades det en aning.

I fredags tog jag bussen in till stan kl 10. Det var nämligen dags för den årliga tidningsutdelningen av "Gotland Just nu" som fotbollslaget ska dela ut varje år för att få annonser i gotlands tidningarna. 4000 tidningar skulle delas ut på stan på 2 dagar. Vi lyckades faktiskt dela ut närmare 3000 tidningar på fredagen, vilket gjorde att dom som delade ut på lördagen fick ett väldigt kort pass.
Nå vidare kul var de väl inte direkt, men de blev lite roligare när man stod me lagkompisar :-)
Strax efter 4 gav vi upp. Då kom pappa o hämta mej på Willys där jag hade stått o delat ut tidningarna.
Sen åkte vi hem till pappas mormor som fyllde 96 år (!) En riktig cool tant är va hon är!
Där fikade vi lite o sen åkte vi hem. På vägen hem körde jag, och fick för första gången köra i rondeller, närmare bestämt 3 st. Det gick bra, o inte var de mycke trafik heller :-)
Hemma firade vi pappa som också fyllde år, dock inte 96 utan 43 år.

I lördags var det upp tidigt igen för att bege sej till Dalhem IP och den årliga loppmarknaden. Jag har sluppit undan den de 2 senaste åren eftersom ja spelat för gothem, men i år gick det inte.
Vårt lag ansvarade fär hamburgergrillningen och den övriga kiosken. Jag hade väntat mej att det skulle bli en lugn dag där bland hamburgare och läsk, men så blev inte fallet.
När jag kom dit var jag utsedd till att ansvara för kaffe och sallad, men när folket började komma var man plötlisgt utsedd till allt i princip.
När loppisen väl öppnade så hade gamlingarna i laget åkt hem och kvar var vi väl en sådär 5 st + Claes (tränare) och Nybbe (materialare) som skötte grillen. Vi 5 fick sköta betalning, kaffe kokning, loppis prylarna, hamburgertillbehören, ja allt utom grillningen fick vi sköta. Och folket srömmade till ordentligt o kön var aslång o de blåste o röken från grillarna gjorde en alldeles tårögd och hes. Det blev riktigt jobbigt där i nån timme, men tillslut började de strömma av och resten av tiden (fram till kl 2-3) blev väldigt lugn.
När vi plockat ihop allting efter loppisen åkte jag me en i laget till stan och GFF. Där samlades hela laget för att gemensamt åka på läger.
Vi blev upphämtade me buss körd av en av tränarna och sen bar det av mot tofta. Ingen av oss hade en aning om innan vart vi skulle. Allt var planerat av våra tre tränare och dom ville hemlighålla allt.
Men tofta bar det av mot iaf, och vi blev körda till toftastrand.
Där blev vi indelade i 4 lag som nu skulle bli våra mångkampslag. Jag var lagledare i mitt lag som förutom mej själv bestod utav Moa och Jenny. Första grenen blev fotboll i tvåmottvå-spel. Planerna var uppritade i sanden och det var riktigt kul! Alla möttes i 2x2 min matcher, och mitt lag vann den lilla turneringen :-)
Efter det badade några av oss. Det blåste och var ganska kallt men efter att man spelat fotboll där på stranden var det asskönt att svalka sej i havet. Vågorna var jättehöga och det var jättekul o bada :-D
Efter badandet fortsatte färden vidare söderut. I bussen fick varje lag ett papper me 12 kluringar på som skulle lösas under vår vistelse på lägret. Dom var också en gren i mångkampen.
Frågorna såg ut ungefär såhär:
Du har tre stängda påsar med kulor i. I en påse är alla kulor blåa, i en är alla kulor röda, i en påsa är kulorna blandade röda och blåa. Varje påse har en etikett som talar om vilken färg kulorna i påsen har, men nu har alla etiketterna hamnat fel. Du får endast ta upp EN kula ur en av påsarna och utan att kolla i påsarna för att kunna sätta etiketterna på rätt plats. Hur gör du?
Såna sjuka frågor skulle vi besvara...
Bussen stannade i Levide. Levide idrottsplats och bygdegård. Där skulle vi övernatta.
Det var jättefint där faktiskt. Vi bodde i små stugor, ungefär som gillestugor, me 6 bäddar i varje stuga. Mitt lag sov med lag röd. När vi alla kommit på plats i våra stugor var det dags att grilla. Vi var alla jättehungriga och det tog inte lång tid innan vi alla fått i oss hamburgare, korv, kött o potatis.
Lite senare var det dags för gren nr 3 i vår mångkamp.
Det var dags för lite varpakastning.
Den grenen förlorade mitt lag (och det ganska stort) men kul var det :-D
Efter varpan gjorde vi gren 4. IQ-testet...
IQ-testet gick ut på att vår tränare ställer Ja och Nej frågor till en person i taget. När man får frågan gäller det att på mycket kort tid svara, och man ska svara tvärtemot de rätta svaret. Så får jag frågan: Är sverige ett land? ska jag svara NEJ och de blir rätt svar och då får mitt lag 1 poäng. Den grenen kom mitt lag 3:a i. 
Sen var det fritt resten av kvällen. Vi spelade lite kort sen gick vi alla o la oss. 

På söndagen var det upp kl 8 som gällde. Jag hade sovit skitdåligt för det var så jäkla varmt i den där lilla stugan.
Vi åt frukost och sen var det dags för några grenar till i mångkampen innan vi skulle köra ett lättare träningspass. 
Den första grenen för dagen, gren 5.
Den gick ut på att ett lag i taget, fick en resväska fullapackade med Björns (tränare) gamla kläder. Dom skulle man klä på en av sina lagkamrater, sen skulle den påklädda personen ta resväskan och springa fram till en kon (ca 10 m) där skulle den slänga av sej alla kläderna, lägga ner dom i väskan igen och springa tillbaka till dom andra lagkamraterna igen, där var det dags för nästa person i laget att göra samma sak. Detta gick på tid. Åh guu va kul de såg ut när alla sprang me alla dessa allt för stora kläder på sej. Det var ett par stora jeans med skärp, en skjorta, en skarf, en stor gammal pilotmössa eller nåt sånt, i skinn, ett par kängor i stl 45 nånting och en stor gammal armé rock av nåt slag, och till det ett svårknäppt skärp.. Vi vann den grenen :-D
Sen gjorde vi gren 6. Den är svårförklarad men den gick typ ut på att man möttes två lag i taget. Man skulle springa en raksträcka på några meter mittemot varandra. I mitten av sträckan fanns en kon som man skulle ta och springa tillbaka till sitt bo (där man börjat springa) med. Den som inte fick konen kunde slå den andra som hade konen på ryggen innan den hann in i sitt bo och då fick den andra istället konen. Ja de va jättekrångligt och svårt, men vi kom tvåa i den grenen.
Sen tränade vi i nån timme, sen dusch och sen begav vi oss till hemse för att äta. Vi åt på nån restaurang där och det var riktigt gott :-) Sen handlade vi godis och frukt på ICA, sen bar det tillbaka till Levide igen. Där fick vi vila en timme ungefär och packa ihop våra grejer samt städa ur stugorna. Sen samlades vi inne i bygdegården där vi gjorde den sista grenen, gren nr 7, nämligen "snabbis". Den gick ut på att varje lag fick ett papper som det stod olika sporter på. Sen fanns det olika termer till de olika sporterna utspridda bredvid. Man skulle då para ihop termerna med rätt sport och det skulle göras på tid. 2 min. Vårt lag förlorade för vi var för sega..
Sen skulle kluringarna redovisas. Vårt lag förlorade ganska stort om man säger så :-S
Nu var hela mångkampen avslutad och vårt lag slöt på en tredjeplats. Lite surt tyckte vi att det var, för vi hade legat tvåa hela tiden, men så förlorade vi allt på kluringarna och "snabbis". 
Efter prisutdelning i mångkampen åkte vi till Fardhem IP. Där skulle det spelas träningsmatch mot KIK/FG. Vi i gothemgänget skulle egentligen inte va me o spela eftersom vi har seriematch ikväll, men dom hade dåligt me folk och vi blev tvugna att va me. Jag fick spela från start på min ytterbacks plats och spelade hela matchen. Det vat första matchen jag spelat med Dalhems div. 3. Det var kul, men tempot är så jäkla högt hela tiden och man måste vara så snabbtänkt, vilket jag inte är van vid... Efter matchen var jag helt slut! Vi duschade sen åkte vi in till stan och därmed var lägret slut. Det blev ett jättekul läger tycker jag. Lite tråkigt bara att det var så några från vårt gothemgäng som kunde va me...
Man känner iaf att man har fått lite bättre sammanhållning med div.3 spelarna nu iaf :-)

Pappa hämtade mej vid bussen och då fick jag köra hem. Vi körde först lite inne i stan, för det har jag aldrig gjort förut., och det gick ganska bra :-) Det var kul iaf.

Idag har jag sovit till halv 12 och det var asskönt!
Snart ska jag på min första kör-lektion!
Hjälp hjälp, nervös nervös..
Sen är det match i stenkyrka kl 19.00. Match mot VSB. Senast blev det vinst med 15-0. Undrar va de blir ikväll..

Nu är jag impad av de som orkade läsa hela mitt inlägg. Märkte att de blev väldigt lågnt :-S
Men de har hänt så mycke o ja ville berätta om lägret så.. O de var ju faktiskt ett tag sen jag skrev ett riktigt lågnt inlägg..

Ha de bra!

pusspuss

Kristina-dagen

Idag har jag namnsdag :-)

Imorse drömde jag att jag och min familj blev kidnappade.
Vi fick bo i mormor och morfars husvagn och kidnapparna var jättesnälla och lät oss göra vad vi ville bara vi höll oss i husvagnen.
Vi var på nån camping tror jag, och när vi sen skulle föras iväg nånannanstans hade mina föräldrar kommit på en jättesmart plan för hur vi skulle kunna smita. Men dom ville inte berätta planen för mej ifall nån av kidnapparna skulle höra vad vi sa.
Jag fick aldrig reda på vad planen var och om vi lyckades smita, för då vaknade jag....
Det är så typiskt! jag vaknar nästan jämt precis när man ska få reda på nåt jätteviktigt i drömmen..

Idag ska jag baka rimbo-bullar. Det är gott!

Idag är det mindre än en vecka kvar till serie-start igen.
På måndag spelar vi mot VSB.
Då har jag även min första kör-lektion. Börjar faktiskt bli lite nervös :-S


pusspuss på er!

Badis!

Sitter här vid datorn och lyssnar på Peter Settman som sommarpratare på P1.
Lyssna på sommarpratare i P1 känns kanske lite..tantigt (?), men jag gillar Peter Settman, han är kul :-D


vet ni en sak!?..
Sen förra gången jag skrev har jag badat i havet hela 4 gånger :-D
Årets första dopp i havet togs vid Gothem strandbad i lördags. Jag var där me mamma, lillasyster Therese och kusinerna Viktoria och Johannes samt deras mamma. 
Var helt okej temperatur i vattnet och jättefint vatten för att vara Gothem. 
Nästa badtillfälle kom igår. 
När vi vakna sken solen och vi hade bestämt med våra tidigare nämnda kusiner kvällen innan att vi skulle åka ut till fårö allesammans om vädret var fint. Det var de ju nu, så vid halv 11-tiden åkte vi till fårö.
Badade i Ekeviken. Det blåste som faan, men solen sken och dagen blev väldigt lyckad.
Vattnet var helt fantastiskt!
Jättevarmt och klart. Det hann bli två dopp innan det var dags att åka hem.
Först tog vi en biltur förbi alla raukar, här hade familjen Nygren (alltså kusinerna) lämnat oss.
När vi sen körde iland i fårösund fick vi för oss att åka o kolla upp blå lagunen ( ett kalkbrott i Ar). Där badade jag och Tessan. Även här var vattnet jättefint! Har tidigare vart i Hejdebys och Follingbos kalkbrott, men de är lågntifrån lika fina som blå lagunen.
Men det var lite kallt att bada för nu hade solen gått i moln förlängesen och blåsten hade inte avtagit utan snarare blivit värre. Men ett dopp där blev det iaf och sen åkte vi hem.

Men idag är det dock inget badväder.. Nästan lite skönt tycker jag. Då slipper jag ha dåligt samvete för att jag inte är ute i värmen och solskenet utan istället sitter inne framför datorn och tv:n.
Så idag ska det bli en riktig softar-dag. Ska sätta mej o se en film sen tror jag.
Såg filmen Goal! igår.
Handlar om en mexikansk kille, Santiago Munez, som kommer från en fattig familj. Han är jätteduktig på fotboll och en dag får en föredetta elitfotbollsspelare se Santi spela. Han ser till att Santi får chansen att provspela i elitklubben Newcastle United. Men vägen till fotbollsproffs är lång och svår och han stöter på många motgångar innan han får chansen att spela i Newcastles a-lag.
Den var skitbra och passar även den som inte är intresserad av fotboll. Den handlar inte bara om fotboll utan också om b.la. kärlek, vänskap och önskan om att uppfylla sina drömmar.


image58


Nej nu ska jag fortsätta lyssna på Peter Settman :-D

pusspuss


Ja ä inte bitter..

Har precis sett en jättebra film med John Travolta i huvudrollen. "Fenomenet" heter den :-)
Tänk om man var så smart som han var va! Hade jag inte haft nåt emot.
Okej nu fattar ingen av de ca 3 läsarna av denna blogg, men se filmen så fattar ni..
Fenomenet heter den alltså, amerikanskt drama..

Nu får jag visst inte skriva mer av min syster som vill sova. Ahh jag vill ha en egen dator, en bärbar.
Denna dator är precis utanför syrrans rum och den låter ungefär lika mycket som grannens hö-fläkt.
För alla som inte bor på landet och vet hur en höfläkt låter så kan jag förklara en höfläkt som så att den låter  jävligt högt och surrande!
Bättre än så kan jag faktiskt inte förklara den...

jaja får väl skriva mer imorrn eller nån annan stund. Har inte särskilt mycket för mej nuförtiden. Skittråkigt liv har jag rent ut sagt!
Men fick en trevlig kväll hos Wenke i onsdags iaf :-)
Hon och hennes systrar hade grillfest och wenke bjöd in mej, emma och elin.
Hade en riktig mysig kväll. Lite kallt var det väl kanske, men riktigt trevligt och kul att få snacka av sej lite me vännerna. Sen sov Elin över hos mej :-) fast hon åkte hem ganska tidigt på torsdagen för hon skulle jobba.Längesen jag överhuvudtaget pratade med nå annan än familj eller släkt ( jag vet, det är sorgligt. Jag har inget liv). Alla jobbar och står i, medan jag går här hemma i gamla slitna kläder och städar runt som nån  jäkla hemmafru. Det enda som saknas nu är några snorungar till barn och en sur gubbe till make som ropar: tjena stumpan! när han kommer hem från jobbet, och som sen går o sätter sej i fåtöljen framför tv:n me en öl (som jag fått hämta åt honom) i handen , och som sen sitter där på sitt arsle resten av kvällen o låter mej sköta ungar och hus... Nej fy fan!
Men ja ä' inte bitter...

Nej daska upp dej nu Isabelle. Inte sitta här o sura inte. Gå o lägg dej istället!
okej!

Puss o gonatt

hmm..

Hola!

Jaha va ska man skriva i detta inlägg då??
Har inte hänt så väldigt mycket idag.

Nu måste jag visst hjälpa mamma lite.
Det bakas prinsesstårta till josses födelsedagsfirande för släkten imorrn.

Det får skrivas mera senare!

Ha de gött sålänge!

pusspuss


Dårar i Svarthäll

Min syster fyller år idag :-D Grattis Josse!
16 år.... shit va tiden går fort..
Hon får börja övningsköra nu, så framöver lär det bli slagsmål framför ratten ;P

Idag har jag nog slagit rekord..
Rekord i tidig uppstigning på sommarlovet 2007.
Kl 7 var jag tvungen att kliva upp!
Mamma skulle nämligen o jobba och vi skulle hinna sjunga för Josse innan dess, så det var bara att pallra sig upp de.. Men nu är jag faktiskt ganska pigg, men lär väl slå om inom nån timme..
Kom på nu att jag gått upp tidigare än 7 en dag på detta sommarlov faktiskt. Det var i lördags när vi skulle "gurkpyssla" me laget i slite. Kl 06.30 gick jag upp då :-S

Igårkväll var jag på stranden i svarthäll tillsammans med familjen, mormor & morfar, och kusinerna från mammas sida. Det blev en kväll vi alla sent ska glömma.
Vi kom dit ca halv sju (på kvällen alltså), solen sken och det var väldigt mysigt.
Men vi hann knappt vara där en halvtimme förrän solen går i moln och mörka moln lägger sig över oss på himlen. Trots de oroväckande mörka molnen så fortsätter vi grilla och så småningom sitter vi alla i våra brassestolar och äter korv och hamburgare, förutom Tessan och Vickan som slängde (okej tappade då) sin korv och hamburgare på marken, onödigt tyckte jag och det tyckte dom nog med för dom tog varsin ny som sen hamnade deras mage och inte i sanden. Iaf..
När vi då sitter där så kommer det vi alla befarat, nämligen regnet. I början droppar det bara lite och pappa lugnar oss och säger att "de där molnet ä´så litet, de lär va borte om 5 minuta´". Efter att han sagt det kommer stora droppar och det blir nästintill spöregn.. Men tuffa som vi är så sitter vi kvar. Övriga strandbesökare ( 2 sällskap) sprang till sina bilar och ett sällskap sprang in i sin båtbod som dom hade där.
Vi tuffingar, eller dårar kanske är mer riktigt, vi hämtade våra två paraply vi hade i bilen, några hade regnjacka, resten skyddade sig med vad som fanns- handdukar, filtar, liggunderlag.
Men hör och häpna, min pappa fick rätt! Efter 5 minuter var det mörka molnen väck och solen började titta fram. Jippie sa vi och plockade fram badkläder. Jag kom aldrig att bada. Jag hade fått nog med vatten, men systrarna och kusinerna badade :-)
Efter badandet fikade vi och fick se världens finaste solnedgång med en klarröd sol. 
Därefter åkte vi hem nöjda och glada, och en aningens blöta.

Jag övningskörde både dit och hem förresten. Det gick faktiskt riktigt bra tyckte jag, med undantag från när vi skulle åka hem och jag skulle göra en liten backstart. Det bara misslyckades hela tiden, och inte blev det bättre av att jag hade publik som bestod utav min mormor och morfar samt min morbror och hans familj då..
Men efter några försök kom jag slutligen därifrån.
Pappa var handledare för mej för första gången, och det kändes bra. Han blir inte lika stressad i pressade situationer som mamma lätt blir.
Vägarna som vi åkte till och från svarthäll var alldeles utmärkta att övningsköra på. Mycket slingriga vägar som mest gick i 70, så man får träna mycket på att växla ner, bromsa in vid möten och så..
Vad vi i familjen kom fram till efter denna bilresa blev dock att jag behöver träna mycket på backstarter.

Nu ska jag umgås med födelsedagsbarnet litegranna :-)

Ha de bra!

pusspuss

Här är lite bilder från svarthäll:

     
Innan regnet        Vickan med paraply      regn, regn 

    
Jag = blöt = sur                              Innan våg slår mot land

   
Fötter              Solen!                   Badisar           

Blåbärsskogen

Heej!

Idag har jag och min kära familj vart på söndagsutflykt till Grynge.
Det hela började med att mormor och morfar för några dagar sedan var och plockade blåbär i Grynge. Dom fick ihop hela 10kg, och då fick mamma för sig att vi också skulle åka o plocka nån dag.
Den dagen blev idag.
Mamma tog med sig hela familjen, packade en fikakorg och sen drog vi. 

Jag övningskörde dit. Det var första gången jag körde med bilen full av folk.
Man kan väl säga såhär att min bilkörning går framåt sakta men säkert..Eller  väldigt sakta och mindre säkert snarare... Ahh! det känns som om det kommer ta år och dar innan jag kommer lyckas ta det där jäkla körkortet!

Iaf.. Vi körde in på en liten skogsstig där i Grynge nånstans och sen var det bara att börja plocka.
Det var verkligen fullt me bär!
Efter blåbärsplockandet och fikapausen åkte vi ner på stranden för att ta ett dopp i havet.
Det doppet uteblev dock. Vi doppade fötterna och höll på att förfrysa. Tyckte mig minsann se ett gäng isbjörnar simmandes längre ut....
Isskallt var det och blåste som tusan så då bestämde vi oss för att åka vidare.
Vi åkte till sysne-fiskbutik (tror jag att de va iaf) där vi köpte flundror, makrill och lax som sen blev våran kvällsmat. Sen åkte vi hem (jag körde).
Det blev en riktigt trevlig dag med familjen :-)

    
 Blåbär!                     Såhär mycke blev de tillslut, ca 6kg     

                        
  Såhär fin blev man om händerna efter plockandet   
                     
   
Kaallt,                  blåsigt,              men soligt :-)

 
Imorrn kommer Elin hem från arrvika :-D yeeah!
Hon har vart på arrvika-festivalen och av de sms hon skickat har jag förstått att hon haft/har väldigt skoj, så nu när du kommer hem hoppas jag att du har mycket att berätta för mej Elin! ;-D

Ha de gött!

Puss o godnatt!


Blää för gurkor!

Jag är helt slut!
Uhh.. Har vart o gurkpysslat för andra gången idag med laget. 
Vi höll på i 5 1/2 timme!!!
Från kl 8 till halv 2 stod vi i ett varmt (36 grader) växthus och sopade upp gurkskräp.
Ahh.. Anledningen tll att de tog så lång tid var för att vi blev så några. Blir nästan lite irriterad att fler i laget inte ställde upp. Jag förstår vissa som verkligen var tvugna att jobba, men resten... I måndags på träningen var det stora diskussionerom vilken dag vi skulle ta de här. Tillslut kom vi fram till att lördagen var bäst för då kunde dom flesta (vilket under veckans lopp måste ha ändrats väldigt mycket). 
Sen var de det här med tiden.. Några tyckte att vi skulle ta det tidigt på morgonen för att det blir så varmt i växthuset sen senare på dan. Därmed bestämdes det att vi skulle börja kl 8 på lördagmorgon. De som föreslog denna hemska tid var förresten inte med idag...
11 (10 senare när veronika blev tvungen att gå) st plus våra 4 tränare blev det. Om fler hade kommit hade vi kunnat bli nästan dubbelt så många. Men nu var det jobb, stångaspelen, bröllop, bortrest, påkörd kattunge, några som inte hörde av sig överhuvudtaget (!) m.m. som gjorde att så få kunde komma..
Suck suck... Men pengar till laget fick vi för det iaf...

Nu måste jag få hoppa över till nåt annat..
Jag har vart värsta aktiv denna vecka. Det här har jag åstadkommit:
måndag: fotbollsträning
tisdag- onsdag: tog jag faktiskt ledigt efter de tuffa träningarna veckan innan me fotbollen.
Torsdag: bakade till Josses födelesdag (18 juli) hela dagen. Bakade massor och hade fullt upp så jag satt inte en minut ens på 4 1/2 timme (!) Sen hade jag ätit så mycket smet och deg så jag blev tvungen att ut o springa lite. Sprang 6 km :-D
Fredag: Städade hela huset på dagen. På kvällen gick jag till Micka (3-4 km) sen var vi ute o sprang 5 km. sen gick jag hem.
Idag: Har redan nämnt vad jag gjort. Denna städning tog på alla små krafter som fanns kvar, och nu behöver jag vila för att återhämta mig.

Ikväll är det 30-års fest hos pappas kusin. Vet inte om de kommer bli sådär fantastiskt kul, men kul o träffa kusinerna iaf :-)
Imorrn och på måndag ska jag sova sova sova, ihopp om att va helt återhämtad på tisdag... ;P

Så hej o goodbaj för ett tag!

Pusspuss

Frasier

Frasier måste va en av de bästa komediserierna som finns

http://www.youtube.com/watch?v=JvxRuuGKSlY&mode=related&search=

I klippet är det Frasiers bror Niles in action

TACK Matilda o Elin för att ni fick mej att se den här serien!

image41

Döööött

Jag har tröökigt!

Varför är det så dåligt väder för!?!?!?
Man blir på dåligt humör ju..
Katten (Amanda i mitt fotbollslag) hade hört på radion igår att dåligt väder ger:
-humörsvägningar
-irritation bland familjemedlemmar
-yrsel
-illamående.
Kan nog stämma.

Nej, va ska man hitta på en dag som denna?
Funderade ett tag på att baka nånting, men jag har bakat så mycket den senaste tiden.
Jag tror inte ens vi har ingredienser hemma till bakning...

Jaja får försöka tänka positivt.
Det har slutat regna iallafall...

image40
Såhär vill jag ha det NU.
Varmt, sol, strand, hav.


(bilden är från familjens turkiet-resa förra året)

baj baj


Regnet det bara öser ner...

Dripp, dropp, dripp, dropp, osv.....

Ja han däruppe fortsätter pissa ner på oss. Att det aldrig tar slut! Han måste ha en enorm blåsa alltså..
Nu vill jag ha sol. Jag vill ha varmt och skönt och åka til stranden, där jag kan ligga o sola o bada hela dagen lååång!

Jag är blöt...
Jag kom precis hem från träningen. Vi har varit på p18 o orienterat ikväll. Jag, Emelie och Jossan kom tvåa denna gång :-D och det trots att vi sprang sämre än förra gången när ja och emelie sprang, och då kom vi trea.. Vi är duktiga    :-D
Men nu vill jag duscha.
Det går inte. Det är för kallt.
Jag tycker att NÅGON i denna familj kunde ha gjort eld innan jag kom hem så jag kunde få duscha me en gång när jag kom hem. Men nej nej..Här får man minsann fixa allt själv... suck*
Så nu sitter jag här blöt och kall och väntar på att pannan ska bli tillräckligt varm för att jag ska kunna duscha.

Igår var jag på släktträff. Alla pappas 3 bröder var hemma hos farmor och farfar och alla kusinerna var där + lilla kusinbarnet Emina :-)
En trevlig eftermiddag och kväll blev det.
Gillar faktiskt dom här släktträffarna. Det har blivit lite som en tradition att vi (farmor,farfar och de 4 sönerna med familj) varje sommar samlas en dag/kväll hos farmor och farfar, när pappas äldre bror som bor i Gävle är hemma på ön. Så grillar vi, umgås och har det trevligt.




image39
Fick sån lust att sätta in en bild på denna lilla krabat.
Det är min kissekatt, Bromza.
Visst är han ståtlig! En riktig fotomodell ser han ut att vara på denna bild :P
Idag har han dock inte gjort några modelljobb alls. Han har legat och sovit i sackosäcken precis hela dagen. Han är inte heller nån direkt regn-älskare...


Nu ska jag förhoppningsvis duscha.

Ha de!

Pusspuss


Jag gör slut!

Kenna kenna!

Idag har jag suttit vid datorn, sett på tv, lagat mat, städat våra äckliga badrum och varit ute o joggat. Som ni märker har icke något särskilt spännande hänt idag och inget värt att skrivas mera om i denna blogg.
Därför tänker jag berätta om en film jag såg igårkväll innan jag skulle gå och lägga mig.

Filmen jag såg var "The Break Up" en amerikansk romantisk komedi. Jag har lånat den av Wenke som dissade filmen totalt o tyckte den var väldigt tråkig för att vara komedi. Jag håller med nu efter att ha sett den, men de var ändå nåt me filmen som gjorde att jag låg o funderade på den låångt efter att ja sett klart den o gått o lagt mej igårkväll (måste lära mig att inte se film precis innan jag ska lägga mej o sova). Jag har blivit en sån där som vill analysera filmen när jag sett den, jobbigt men så är det bara...

Filmen var iaf väldigt...va ska man säga.. sorglig, för att vara komedi. Det handlar om ett par som lever tillsammans i en lägenhet. Mannen som heter Gary (spelad av Vince Vaughn) är ganska lat och inte särskilt ordningssam, medan kvinnan som heter Brooke (spelad av Jennifer Aniston) är raka motsatsen.
Efter en släktmiddag råkar paret i gräl och det hela slutar med att Brooke gör slut. Sen börjar bråket...
Ingen av dem vill flytta från den gemensamma lägenheten och däför bor de kvar båda två (fast nu som singlar och rumskamrater). Och dom bråkar hela tiden! 
Brooke börjar dejta andra män för att försöka få Gary svartsjuk och därför bättra på sej och ta henne tillbaka. Gary i sin tur försöker me liknande metoder.
Det låter ju som att det skulle kunna bli riktigt kul o se hur de försöker me alla möjliga knep att göra den andre svartsjuk, men de hela känns mest sorgligt.
Det var inte många ggr jag skrattade i denna komedi ska jag säga!
Jag vet inte vad det är som gör att det inte blir roligt. Kanske är det så att det är väldigt svårt att skämta om skilsmässor. Fast ändå... Det finns ju betydligt värre saker som man lyckats skämta om. Död lyckas man ju skämta om. Se i "fyra bröllop och en begravning" t.ex. en riktig komedi klassiker ju..
Nej jag vet inte vad det är.. Fast drama skulle jag inte heller riktigt vilja kalla filmen för. För så tragiskt var det faktiskt inte.. Hmm...
Men trots alla mina funderingar och det uteblivna komiska i det hela, så gillade jag filmen. Speciellt slutet tyckte jag om. Det var inte ett sånt där typiskt amerikanskt lyckligt slut som det lätt blir i såna filmer, där dom tillslut får varann i sista sekund och återförenas inför en stor folkmassa som jublar och applåderar (jisses alltså). Nej, utan i denna film är det ett sånt där bra öppet slut. Lagom öppet slut. Man kan få bestämma själv hur lyckliga dom ska få bli :-)


Ja detta var mina funderingar om denna film.. Nu ska jag sätta mej i tv soffan o va lite social me resten av min kära familj.

ha de bra!

Och trevlig helg förresten! Nu när man har sommarlov och inget sommarjobb så blir faktiskt alla dagar som helg nästan... Lite tråkigt i längden kanske, men man ska inte klaga..

Pusspuss

image38


Bättre sent än aldrig, som man säger...

heeej!

Sitter o hoppar på stolen!
vet inte varför jag är så uppåt. Var och tränade ikväll och blev ganska trött efter men ändå är jag så pigg. har massor av överenergi som bara vill UT!
Sitter o babblar me Matilda nu lite över msn, o förhoppningsvis skriver jag av mig all överenergi me henne hehe*

Har haft två väldigt roliga dagar annars.. där matilda vart en stor del i det hela faktiskt! ;-D
Det var ju så att jag, elin o wenke inte firat matildas födelsedag än... Men i tisdags blev det av.
Vi började födelsedagsfirandet i stan på tisdag-förmiddag. Vi gick runt lite på stan, kolla i affärer. sen gick vi o åt på ringduvan, snackade o hade de trevligt några timmar :-) sen gick vi lite till, o lite till, o lite till.... Sen var våra ben så trötta så då gick vi till macedonken o åt lite glass. Jag fullkomligt AVSKYR mc donalds hamburgare och annan mat, men jag älskar deras glass me chokladsås.. riktigt yamie!
Tillslut blev klockan iaf halv 5 o då kom mamma som skulle köra hem oss till mej. Men först handlade vi lite på coop..
När vi kom hem efter ha vart en sväng hos wenke, fick matilda sina presenter av oss. Presenterna var VÄL GENOMTÄNKTA ska jag bara säga. 
Hon fick:
1. Hängmatta.
anledning: Matilda älskar att inte röra på sig och läsa böcker. I en hängmatta slipper man röra på sig (möjligen röra armen en aning om man vill puffa lite fart på den) dessutom är den alldeles utmärkt till att läsa böcker i.
2. Flugsmälla.
anledning:Av gammal erfarenhet vet jag att flugor och andra insekter älskar att reta slappande människor i hängmatta, då kommer en flugsmälla väl till pass...
3. boken: 25 myter om träning.
anledning: Som tidigare sagt så hatar matilda all form av träning och motion och försöker komma me undanflykter jämt, men med denna bok kan hon nu inte komma undan.. mohahaha ;-P

Hehe nu låter de som om vi är jättehårda mot matilda o försöker tvinga henne att träna o röra på sig. men så hemskt är de inte.. Det är bara ibland när vi vill gå en promenad eller så som vi är på henne lite ;-D

Efter presentutdelningen lagade vi mat. Det blev Elins vegetariska tacopaj som var super god!!!
Sen såg vi film och åt maräng-swiss (enkelt  ord att skriva, desto svårare att uttala)
Det blev vääldigt sent, mycket pg.a av att vi valde att se några avsnitt fraiser efter allt filmtittande, vilket resulterade i att vi somna vid 4 på morgonen. Eller rättare sagt jag somande vid 4. dom andra två (wenke hade åkt hem) däckade redan vid 3-halv 4.. :-P
Sov sen till 12 ungefär. Gick upp och åt frukost, snackade lite, spelade fia me knuff (jag vann wiiee*) o lite kort. Sen gjorde vi pasta-sallad, åt det och sen bar det av in mot strandgärdet och tiljans talanger :-D Träffade Elins kompis Sandra som hängde på o även emma o wenke dök upp :-)
Måste bara säga att tiljans artister ökat i klass, verkligen!
Shit, verkligen jätte duktiga allihop.. Var väl nån jag tyckte mindre om, men alltså inte mycket falsksång här inte!
O vinnaren i den äldre klassen, Wille, tyckte jag var skitbra verkligen! vinnarna i den yngre gruppen var väl helt okej, men de fanns andra som jag tyckte var bättre faktiskt.. Efter tiljans skildes vi åt och åkte hem..
Två jätteroliga dagar blev det och hoppas matilda blev nöjd med vårt födelsedagsfirande :-)

Pusspuss!

Snilleblixt

Jag har precis kommit fram till en sak:
Jag och Matilda är usla på att organisera.
Att det alltid ska va Elin som måste styra upp allt.
Vi försöker planera morgon-dagen, då ja, elin och wenke har tänkt fira matildas födelsedag.
Hon fyllde visserligen år i Maj, men jag lever efter: Bättre sent än aldrig.
Måste vart en mycket smart person som kom på det mottot!
Jaja, iaf så gjorde jag och Matilda några tappra försök att komma fram till vart vi skulle va imorrn o vad vi skulle göra, men de enda vi kom fram till var att vi skulle träffas på msn kl 9 ikväll för o komma fram till nåt då, eller rättare sagt att elin skulle bestämma åt oss :-D

Nej måste tillbaka till mina kära vänner på msn nu...

Pusspuss


Vi kommer att dö!

Hallojsan!

Känner mig så fräsch!
Har orienterat me laget på p18 ikväll. Blev riktigt nervös först när jag insåg att det var orientering som var kvällens träning (har aldrig orienterat förut, men vet med mig att jag är usel på kartor, kompaser, att hitta, tappar bort mig i innerstaden liksom) men jag drog tag i Emelie snabbt, eftersom jag vet att hon orienterat förut.
 Och det gick ju riktigt bra faktiskt :-D
Insåg att Emelie har betydligt bättre kondis än jag har iaf!
Shit va trött jag blev! hon höll skithögt tempo vilket slöa jag knappt orkade me. Men hon peppade på mig ordentligt så jag orkade myyycket mer än jag annars skulle gjort!
Vet inte hur långt vi sprang, men de måste ha vart en 5km iaf...

Imorrn är det träning igen. Fotbollskondition är det som står på schemat då. Kör sex tuffa träningspass nu kommande vecka. Sen är det återigen 11 dagars vila innan vi drar igång igen inför höstsäsongens matcher. Härligt!

Va händer annars imorrn då?
Ingen aning faktiskt. Ska väl slappa som vanligt. Hoppas på ordentligt me sol o värme så man kan få åka till stranden o sola o bada!
har ännu inte badat i havet en enda gång detta år!

Upptäckte en ny låt ikväll.. Emelie spelade den i bilen påväg hem från träningen. Artistten/gruppen (?) heter SÄKERT. har inte hört låten så mycket än, men jag gillar den :-D

SÄKERT- Vi kommer att dö samtidigt

Dansade bredvid dig
Ville gå hem vid fyra
Men jag stannade till sju
Utan att våga säga mer än hej
Du är rätt ung
Jag är äldre än du
Men du röker så jag skulle säga att vi är plus minus noll

Vi kommer att dö samtidigt, du och jag

Vi kommer att dö samtidigt, du och jag
Vi kommer att dö, dö

En hund jag kände dog för en vecka sen
Och några dagar senare dog hans hundkamrat
Dom kände varandra fanns ingen poäng att leva utan en bästa vän
Jag förstod det inte då men nu vet jag vem det kommer bli

Vi kommer att dö samtidigt, du och jag
Vi kommer att dö samtidigt, du och jag
Vi kommer att dö, dö

Andas, jag kan inte andas
För det låter så pinsamt kvavt där jag står bredvid dig.
För trött för att dölja, det måste vara uppenbart
Åh kom inte närmre, åh snälla kom inte närmre
Snälla kom närmre, snälla kom närmre, kom närmre... 

Vi dansade i samma takt
Likadana hjärnor som redan tänkt på allt innan någonting hänt
Gjort om allt till ironi för något som känslor men slippa
vara smart ikväll.

Vi kommer att dö....

Ha de gött!

Pusspuss