Ingen årskrönika här inte

Hjälp va tiden går fort! För en vecka sen var det julafton, idag är det nyårsafton och om några timmar är det nytt år. År 2008. Kanske stockholmarnas år som Elin sa :-)
TIden går läskigt fort. Jag hade planerat att göra värsta årskrönikan om vad som hänt mej år 2007. Hade värsta ideérna om vad som skulle finnas med, hur det skulle skrivas, början, avslutning. Låter som ett stort skolarbete nästan, men icke. Dock blir det inga tillbakablickar från det gågna året, för hux flux kom sjävla nyårsaftonen då det var tänkt att jag skulle skriva denna krönika, och jag hade plötsligt glömt bort mina planer och nu har jag också tappat lusten. Det får bli till nästa år istället. Ska försöka göra lite roliga och spännande saker år 2008 så jag har nåt intressant att berätta i min årskrönika sen.
Tills dess får man nöja sej med vad tidningarna och tv skriver och visar. Det är ju årskrönikor överallt! I vilken tidning man än slår upp så är det nån jäkel som suttit och knapprat ihop tankar och händelser från året som gått. Det är verkligen så i VARJE tidning!
Tv är inte mycket bättre. Sportkrönikor överallt. Melodifestivalen, allsång på skansen, let's dance, nyhetsprogrammen brukar ha nåt (dom enda som egentligen har nåt vettigt att komma med), och så får man ju inte glömma Kungafamiljens årskrönika!
Dagarna kring nyårsafton vimmlar av tillbakablickar från året som gått. Tröttsamt, men antagligen nödvändigt.

Ikväll blir det middag i glada vänners lag, sen får vi se om vi får se några raketer vid tolv-slaget..

 Gott nytt år på er allesammans!

pusspuss

Ps: För er som undrar om jag har några nyårslöften så kan jag svara er att: nej det har jag inte.
Det här året hade jag som nyårslöfte att inte äta godis på hela året. Inte minsta lilla chokladbit. Det började bra faktiskt och jag kände mej riktigt stark och motiverad, och trodde faktiskt jag skulle klara det. Men efter en och en halv månad ungefär sprack det. Efter en helg med fotbollslaget på nåt läger var det kört. DÅ kändes det lite meningslöst att ha plågat mej så för att sen misslyckas på detta vis. Så efter det lovade jag mej själv att inte ha nåt löfte på några år, just för att jag är så kass på att hålla dom. Nyårslöftet iår blir alltså att inte ha några nyårslöften. Bra va! D.s

NU är julen slut

Ja, nu är julen som först slut..Sen två dagar tillbaka.

Idag har vart en sånädr riktigt skön softardag. Först sov jag till halv 12. Jag verkligen SOV ända fram till halv tolv. Det har inte hänt på hur länge som helst. Oftast vaknar jag tidigare, vid halv 11-11 nånstans, sen ligger jag kvar i sängen till halv 12. Men aldrig så jag sovit till halv 12. Skönt som tusan var det.
Vaknade först vid 8-tiden och hann tänka "har jag sovmorgon idag?" och komma fram till att svaret var JA innan jag somnade om.
Idag har jag alltså bara softat. Läst "sjön utan namn" som är den bok jag håller på och läser just nu, sett på tv, och nu sitter jag här vid datorn. Ungefär så mycket hinner man en dag som denna då man sover till halv tolv. Jag har även skjutsat tessan till en kompis (till pappas stora förtjusning som slapp lämna huset på sin lediga dag, och istället kunde låta sin dotter som nyss tagit körkort göra det), och handtvättat de ulliga koftor jag äger.

Igår var jag på stan med elin, i hopp om att hitta några fynd på den "stora" mellandagsrean. Det var dock en besvikelse som vanligt. Alltså inte att va me elin (det är alltid trevligt), utan mellandagsrean.
H&M är för det första en riktig katastrof. Det dom kallar mellandagsrea är fan inte mer än en ynka utförsäljning av sånt som ingen vill ha. De flesta plagg som var rea på har jag sett hänga i butiken sen tidigt i höstas, då med fullt pris, nu nersatta en 50 spänn ungefär. En riktig besvikelse. Kollade även in Lindex, Cubus och veromoda. Nu var jag visserligen där dagen efter att det börjat, men det borde ju ändå funnits fler reavaror än vad som nu fanns kan man tycka..
Veromoda gick väl an, Lindex var inget vidare.
Cubus verkar vara de enda som vet hur en riktig mellandagsrea går till. Där var i pricip allt i hela butiken nersatt till halva priset. Så ska en mellandagsrea se ut. Minst två tredjedelar av kläderna ska vara nersatt.

Nej, mellandagsrean är ganska obetydligt för mej. Jag tror inte jag bryr mej om att åka in nästa år. Det enda som bjuds är en enorm trängsel, onda fötter och dåligt humör.
Nu ser jag istället fram emot bokrean i början av år 2008, som snart börjar!
Jag har den senaste tiden börjat läst allt fler böcker. Eller blivit mer intresserad av att läsa iaf. Har inte hunnit igenom särskilt många böcker ÄN, men intresset finns.
Just nu läser jag "sjön utan namn" av Kjell Johansson som är en fortsättning på den bok jag hade i läxa att läsa i svenskaB kursen (!). Väldigt ovanligt att man lyckas hitta en BRA bok när det gäller skolarbeten, men den här boken var ovanligt bra. "Huset vid Flon" heter den.

Nu ska jag fortsätta slappa.
Det stämmer kanske som Björn (min fotbollstränare) och nu också mina föräldrar påstår. Jag är kanske lite slö.
Nej, men man har ju faktiskt lov nu, eller hur.
Lov är väl till för att man ska slappa??

pusspuss

Julen är INTE slut än!

Snart är julen över.
Ja, det är fortfarande jul faktiskt.
Alla tänker sej julafton som "julen", men juldagen och framförallt annandag jul glöms bort..
Jag personligen behöver juldagen och annandag jul för att inte deppa ihop dagen efter julafton. För det är ju dagen efter som man inser att julens roligaste del har varit över, och att hela denna högtid snart är över helt. Då är juldagen och annandag jul väldigt bra att ha, dom drar ut på det lite. Man hinner avvänja sej.

Enligt tradition var jag idag och spelade fotboll i södervärnshallen. Svenska Spel- Cup. Cupen som Dalhem anordnar. Cupen som Dalhem vunnit de senaste åren. Segersviten bröts idag. Vi gick inte ens vidare till semifinal, och vi spelade uruselt. Jag tror vi alla i laget kan vara överens om det, utan protester. Spelade 0-0 första matchen mot P18. Förlust mot Hangvar i andra matchen, 1-0. Storstryk i tredje matchen av KIK/FG som vann med 4-1 (dock gjorde vi vårt första mål i cupen, och det enda). Nej, en riktigt usel dag fotbollsmässigt för vår del. Men vi hade kul ändå. Kiosken fick ju vi i laget sköta eftersom det är vår cup, och därför fick vi en heldag med varann. Lika trevligt som alltid :-)

Snart ska det ätas mer julmat. Har sluppit undan idag när jag vart i södervärnshallen och levt på varmkorv, men nu har mamma bjudit hem några bekanta och då kommer man inte undan längre..
Fast man måste väl ta igen det man sprungit av sej idag antar jag ;-P

Imorrn hoppas jag på shoppingrunda. Se om man hittar nåt på rean. Det brukar man sällan hitta, för affärerna är usla på att sänka priser på sina kläder. Det är väldigt få plagg som man verkligen rear ut..

Nu ska jag njuta av de sista juletimmarna!

pusspuss

Julen är mat och tradition

God fortsättning!

Julaftonen gick i rasande fart, och var över innan den knappt hade börjat. Kändes det som iaf.
Men det brukar vara så.

Varje julafton ser ungefär likadan ut, och går så himla snabbt. Likadant var det igår.
Man vaknar på morgonen öppnar ett paket under granen som vi fått av "tomten". Äter frukost snabbt. Gör oss i ordning snabbt. Åker till farmor och farfar, snabbt. Kommer alltid sist och en tjugo minuter senare än utsatt tid. Äter julmat som farmor lagat. Farmor tjatar på oss alla att ta en tredje och fjärde portion, och tycker vi är ena magra stacklar som inte äter mer. Hon själv äter knappt en tallrik och springer mellan köket och middagsbordet under hela middagen. Därefter ser vi kusiner på tv, alternativt leker med de yngsta kusinerna. Igår blev det kurragömma. två-halv tre, kommer tomten. Den modigaste av oss är den som får va tomte, alltså kusin Einar, 15 år. Julklappar delas ut, lite fotografering. Sen är det "kalle anka och hans vänner". Alla kusinerna (11 iår) plus några av våra föräldrar trängs i tv-soffan. Den första kvarten iaf, sen tröttnar några och lämnar tv-rummet.
Efter kalle är det fika. Fortfarande proppmätt tvingar man ändå i sej några av farmors alla kakor och hennes supergoda chokladtårta. Sen sitter man och jäser framför tv:n och umgås tills det är dags att åka hemåt.
Hem och elda lite i pannan, hämta julklappar, mat, och sen iväg till min morbror och hans familj där även min mormor och morfar och mormors syster med sambo är. Först lite glögg, se julkalendern och sen kommer tomten med varsitt paket till kusinerna. Det här är egentligen det enda som är nytt varje år, Vem är tomten?. Det brukar vara nån som bor här i socknen som kommer till oss. Iår tror jag de var han som jobbar uppe i verkstaden, Pär heter han.. Det lät som han iaf. 
När tomten gått ska det ätas ännu mer julmat. Och sen är det bara en olidligt lååång väntan. Föräldrarna äter betydligt saktare än barnen gör och ingen julklappsutdelning förrän ALLA ätit färdigt. Så det blir lätt att man hamnar framför tv:n igen. Andra avenyn såg vi igår. 
Efter en timmes väntan ungefär är det äntligen dags för den STORA julklappsutdelningen. När den är färdig och alla presenter är öppnade, dör stämningen lite. Iaf hos mej och mina kusiner. Då blir alla trötta och det blir åter igen lite tv tittande. Sen äter vi efterrätt, fikar och innan vi vet ordet av så är julaftonen över. 
Mycket tv-tittande blir det på julafton kan jag konstatera nu. 
Ja julen är en enda stor tradition där allt ska va som vanligt. Och det är väl det som gör att man längtar så till julen varje år. Allt är sej likt, man vet vad som ska hända.. 

Ja, såhär ser min julafton ut. Inte speciellt rolig antar jag att ni tänker, men jag trivs och jag tror släkten gör det också. Dom är väldigt glada på julaftonen iaf, och det brukar man va när man trivs.

Idag är det softar-dag här hemma. Man kollar igenom sina julklappar. Tar det lugnt, sover länge, äter mycket. Det är familjens jul-dag. På julafton är vi hos släktingar hela dagen. På annandagen är jag i stan och spelar fotboll hela dagen, och dom andra har annat sej för. Så juldagen är familjens-dag.

Jag är för övrigt PROPPMÄTT. 
På julen gör man knappt annat än ÄTER. Jag och en av mina kusiner kunde igår konstatera att från den 23 december fram till första skoldagen efter jullovet, går man aldrig hungrig. Börjar man känna att det blivivt en liten lucka i magsäcken fyller man snabbt på med mer julskinka, knäck eller annat. Det finns mat vart man än vänder sej. Och jag är en såndär som blir hungrig bara av att se mat. Jag kan innan ha sagt "nej tack, jag har precis ätit så jag ska inget ha", men när man sen plockar fram godis, mat eller vad det nu kan va, så är det som att min hjärna atomatiskt blir hungrig av att se allt ätbart. Det är jätte konstigt. Magen är proppfull, men huvudet säger mej att jag borde äta det som dukats fram. Så lik förbannat sitter jag där helt plötsligt, och trycker i mej kola, knäck och skumtomtar trots att jag nyss kännt mej så mätt. Märkligt.
Satt nyss och åt på en chokladtomte jag fått i julklapp. Hade en halvtimme tidigare ätit frukost och var ganska "ohungrig", ändå åt jag upp halva tomten (chokladtomten alltså) utan problem.

Känner ett stort behov av att ta en promenad sen. Dessvärre talar vädret emot mina planer. Får se vad det blir..

Nu låter det som att det ska ätas här igen.. Ugh..
Undrar om jag klarar stå emot matsuget den här gången??

pusspuss


Dagen innan julafton

Dan före dopparedan som man säger..

Var ett tag sen jag skrev.
Har hunnit haft avslutning i skolan med roligt spex från lärarna på richardsteffen. Hade väntat mej max ett tal från rektorn och kanske nån som skulle spela nåt. Skittråkigt alltså. men ack så fel jag fick. Dom hade satt ihop ett eget spex (andra år har ju även elfrida och polhem vart delaktiga) och eftersom jag absolut inte hade trott nåt sånt om våra lärare så blev jag glatt överaskad och tyckte dom gjorde bra ifrån sej.
Annat jag hunnit med sen senast:
- En lyckad dag på stan igår förmiddag då jag hann köpa allt jag hade tänkt mej. Brukar inte höra till vanligheten, men igår hittade jag allt jag sökte och lite till ;-)
- Vart och lyssnat på Vivetvardubor på Roxy. Lika duktiga som vanligt :-)
- Varit spontan med Elin och Wenke. Japp, de var vi igårkväll när vi 21.30 tröttnade på att va kvar på roxy (vivetvardubor hade spelat klart) och istället åkte till ICa Maxi (ICA Maski, hihihi) och köpte godis och därefter åkte hem till Elin och pratade, spelade kort till långt in på natten. Eller klockan var väl ett-två nånstans iaf.. 
- Julpyntat och gjort den årliga julstädningen i mitt rum. 

Intressant att veta eller hur??
Nej kanske inte, men jag har inget annat att skriva. Kan ju förstås skriva om snön som aldrig kommer, eller hur mycket julkänsla man har idag såhär dagen innan julafton. Eller berätta att jag inte var på julfesten i fredags pga av den enkla anledningen att jag var trött. Jag kan också berätta om hur hungrig jag just nu är för att jag inte ätit nån mat idag utan endast levt på julgodis som jag bakat idag. Jag kan också tala om hur trött jag börjar bli på alla julsånger som spelas stup i kvarten på radion. 

Se, vad jag än börjar skriva om så handlar det om julen..
 Det går inte att komma undan JULEN just nu.
Tänk på alla dom som inte firar jul, dom finns ju faktiskt (!). Eller dom som HATAR julen, för att dom inte har nån att fira den med, eller för att dom har föräldrar som super och misshandlar där hemma och blir extra odrägliga under högtider, eller dom som överhuvudtaget inte har nåt hem att fira i. Hur jävligt har inte dom det nu??

Ja det är tur att jag har underbara vänner, och föräldrar som inte beter sej som skit och har råd att ge mej och mina systrar en fin jul. Har kommit på mej själv med att tycka att det FAKTISKT är gemenskapen som är viktigast på julen, och inte julklapparna som jag sagt om någon frågat mej för några år sen. Längtar mest efter att få träffa kusinerna, farmor och farfar, mormor och morfar, min farbror som man träffar så sällan eftersom han bor på fastlandet. Julklappar och julmat är inte lika viktigt. 

Shit, ännu ett ålderstecken! ;-P

Fast julmat är väldigt gott, och det är kul att öppna julklappar. Fortfarande.   


Men nu till en sak som FAKTISKT inte handlar om julen. Det är nämligen så att Isabelle har gjort det IGEN!
Dock har hon varken tappat sin mobil i ansiktet eller gått in i en dörr den här gången. Nej detta var nästan ännu värre..
Igårkväll var vi som bekant på roxy. Jag Elin och Wenke.
Vi hade precis kommit, gick in i biosalongen och skulle leta oss upp till platserna längst upp. På roxy har man ju då självklart såna där typiska biostolar som åker upp om man inte sitter på dom. Det gör att man kan gå emellan raderna utan att behöva kliva över stolarna. Jag gick först i en sån här rad och alla stolar var uppfällda...trodde jag.. Det var mörkt i salen och jag såg inte vad som fanns framför mej. Plöstligt fanns det en nerfälld stol framför mej som jag gick rätt in i och stupade handlöst ner i golvet. Vi började alla tre gapskratta och jag tackade dom högre makterna för att det INTE var tänt i salen. Det räckte med att Elin och Wenke såg det.
Jag fick nya skrattanfall flera gånger sen under kvällen. Såfort jag började tänka på hur DUMT det måsta ha sett ut så började jag fnittra. Hu, banden som spelade måste ha trott de var dom jag skrattade åt. Fast vi satt högt upp så dom hörde mej förhoppningsvis inte..

Nu ska jag fortsätta julförberedelserna här hemma. Såfort mamma och pappa kommer hem ska vi pynta grannen (haha), nä granen ska vi pynta. Och sen ska vi äta julmat, mums.
För första året på länge så jobbar mamma och pappa dagen innan julafton. Annars brukar dom springa runt båda två och greja och gnälla på mej och mina systrar om hur dåliga vi är på att hjälpa till. Men i år är det annorlunda. Vart en riktig soft "dan före dopparedan".
Ja, kom på en till tradition vi har, införd av mina systrar. Det är att spela bingolotto, dom har ju uppesittarkväll varje år den 23 december. Jag hatar den här traditionen och har nog aldrig varit särskilt delaktig i själva spelandet, men en tradition är en tradition, och hemsk eller inte, man sitter där snällt och torteras från början till slut.

Pusspuss

Och

EN RIKTIGT GOD JUL!

(ifall att det inte ges möjlighet att säga det imorrn)


I'm a taxidriver

Torsdag.
tjugonde december 2007.
fyra dagar kvar till julafton.
Min lillasysters födelsedag.
13 år gammal.
Hon börjar bli så stor, vår lilla plutt!

Denna torsdag har varit riktigt bra tycker jag.
Blev väckt klockan sex imorse av pappa, vi skulle sjunga för tessan innan folket skulle bege sig till skola och jobb.
-Grattis, grattis tessan.
paketöppning och sen gick jag o la mej igen, medan resten av familjen stressade runt för att hinna iväg med buss och jobb i tid. Halv nio ringde klockan. Tog bilen in till skolan för första gången, wiie! :-D
Svinhalt och lång bilkö med en hastighet av 70km/h till stan. Körde förbi en poliskontroll, hade tur att jag låg där i bilkön och att de valde att ta in första bilen, så jag som låg i slutet av bilkön slapp undan. En jädra tur de, jag hade väl svimmat av om dom stoppade mej :-S
Var skitnervös när jag skulle parkera i skolan (jag är sämst på att parkera), men fick en bra parkering så det var ingen fara. Gjorde det där bokpratet. Trodde det skulle gå skit, men det gick så bra att det blev ett MVG. Wiie :-D
Gick till matsalen med Elin och åt gröt. namnam.. Sen tog vi bilen bort till Ö&B och köpte julklappar till julfesten med laget som var ikväll och en julfest som är imorrn. Det blev en tomtemask och en spargris i form av en zebra, för 30kr till lagkompisarna. Till julfesten imorrn blev det en likadan tomtemask, och ett storpack med sugrör, hela 200st tror jag det var, det gick på 20kr. Sen åkte vi till atterdags där jag handlade ingredienser till det kommande julbaket. Sen släppte jag av Sandra och Elin på öster innan jag åkte hemåt.
Hemma började julbaket med en gång. Saffransbullar skulle det bli. Första gången jag gör det på egen hand. Det gick oväntat bra till en början. Degen blev PERFEKT! MEn sen kom det svåra (det som jag först trodde var det enklaste). Det var själva formandet av dessa bullar. Dom blev några storlekar för stora om man säger så. Jag tror man kan va tre stycken på en sån där bulle, man orkar absolut inte varsin iaf. Fast det var ju faktiskt bara första plåten där bullarna blev så gigantiska. På andra plåten blev dom lite mindre.
Medan degen stod och jäste gjorde jag såna där goda hemma-snickers. Det godaste egengjorda godis som finns! Dom blev lika bra som alltid :-D (det är väldigt svårt att misslyckas med dom)
Lagom jag var klar med bakandet kom resten av familjen hem. Då gick jag och slog in min fyndiga julklapp. Födelsedagsbarnet hann vi aldrig fira nåt mer, för hon åkte på juldisco i skolan. Men det var tur det för sen åkte jag till stan för att fira jul me fotbollslaget. Vi drack julmust, åt pepparkakor och bullar och hade julklappsutdelning. Jag fick två Endre-lotter av Vero där jag har chans att vinna EM-möblem till ett värde av 25.000. Det är högsta vinsten. JAg kan också bl.a vinna en ytterdörr (kan ju alltid va bra att ha..Inte), massage (åhh, det låter bra), två körlektioner på björkmans bilskola (som att jag behöver det nu när jag äntligen fått körkort), fyra flygbiljetter (jag flyger aldrig), En matkasse på ICA kometen (Hoppas jag får fylla den där kassen med mat också), Ja lite såna priser kan man vinna. Vinner jag så är det ju en väldigt bra julklapp :-)
Susanne blev tillslut den lyckliga vinnaren av min julklapp. Blev nästan lite avis på den där zebran, den var ju så söt!
Nu är jag hemma. Det är treafest ikväll och jag hade tänkt gå, men insåg att nån begränsning måste man ha. Jag var ute i lördags, ute i måndags, spelade fotboll igårkväll, ska på julfest imorrn, och förmodligen till roxy på lördag. Det blir för mycket helt enkelt. Så istället för att festa runt på stan, så ska jag snart krypa ner i sängen och sätta på ett avsnitt av Frasier säsong fyra som jag fick från CDON igår. Önskade mej den i julklapp men mamma sa att hon inte tänkte köpa den för hon hade köot så mycket annat till mej, så jag köpte den som julklapp till mej själv.
Ja det har vart en riktigt bra dag. Inget i skolan nu, ska in på en liten avslutning imorrn bara. Bara några dagar kvar till jul. Mest är jag glad för mitt körkort. Idag fick jag verkligen känna på det, när jag först körde till skolan och sen när jag körde runt en massa i stan och skulle parkera o grejs, ikväll har jag också kört på mina fotbollsfrender med denna isbana till väg, och det gick bra. Det är en så otroligt skön känsla att ha körkort, man känner sej så fri och duktig och mogen (hahah). Kul kul..

Nej nu längtar jag efter Frasier.

Ha de gott allesammans!

pusspuss

Snark..

Här sitter jag och har egentligen inte tid med att skriva detta, men jag avsätter mej ändå lite tid..

Borde fortsätta plugga in stödorden till bokpratet jag ska ha imorrn.. Är dessutom helt slut. Jag har sovit så lite de senaste dagarna. I måndags var det helt klart värst. En klasskompis fyllde 18 år i tisdags så vi skulle va lite roliga och gå ut på krogen me honom precis när klockan är tolv. Det var bara det att väldigt få krogar har öppet på måndagkvällar, så det blev tillsut g:a masters. Kvart i tre fick jag äntligen krypa ner i sängen. 3 1/2 timme senare ringde väckarklockan och det var dags att kliva upp och åka till skolan. Wow va trött jag var, men jag hade det trevligt me klasskompisarna så det var faktiskt värt lite trötthet dagen efter.

Idag har jag haft terminens sista lektioner. Haft min allra sista religionslektion. Hoppas nu jag aldrig mer behöver läsa detta bedrövliga ämne. Vi såg film och fick skumtomtar av vår lärare. Han jag hatat under mina två år jag haft honom i religion. Men idag var han så snäll och pratade så fint om vår klass. Det man aldrig trodde han skulle säga sa han. Han tyckte det var bra att vi ibland var stökiga och så för att det viktigaste är att man trivs och det verkar vi göra när det är lite stökigt och oseriöst. Okej, inte riktigt så sa han kanske, men ungefär så. Jag uppfattade det som så iaf. I vilket fall som helst var det nästan lite vemodigt att lämna lektionen sen. Varför blir det alltid så?? När man äntligen blir av med nåt ämne som man bara pinat sig igenom en längre tid och hatat varenda sekund av, så känns det inte så skönt som man trott att det skulle bli, när man väl slutar. Det var samma sak när jag gick ut från sista historialektionen i våras. Jag har aldrig gillat ämnet och tyckt läraren varit jordens tråkigaste människa. Men sen kom jag på mej själv med att sakna ämnet och att tänka att Tryggve egentligen är lite rolig, han gör massa konstiga och oväntade grejer hela tiden. Ja, samma sak var det idag med religionen. Mystiskt. Fast jag vet att denna vemodiga känsla komemr frösvinna inom några dagar, så nån riktig saknad lär det aldrig bli.

Efter religonen hade jag gympaprov. Det var enkelt och det gillade jag.
Nu har jag egentligen jullov, men ett flyttat bokprat gör att jag iaf måste åka in till skolan imorrn till halv 11. Men man har ju körkort nu så det blir att ta bilen dit så är man snabbt hemma igen :-)

Nu ska det pluggas vidare..

pusspuss

sju dagar kvar!

Idag är det exakt en vecka kvar till julafton. exakt tcå veckor till nyårsafton, och exakt 4 skoldagar kvar till jullovet.
Det efterlängtade jullovet..

Men än är det inte jullov. Först ska det klaras av lite gympaprov och så är det ett bokprat kvar, innan man får lite ledigt. Hade min sista hälsopedagogik lektion idag. Vi såg film och åt en hälsosam frukost tillsammans som vi gjort. Alltså häslopedagogik är nog den roligaste kursen jag haft på gymnasiet. Dels för att vi haft mycket praktiskt. Vi har haft avslappningsövningar, gjort studiebesök, haft magdans, lekt lekar, julpysslat och idag var det då frukost. Dels beror det nog på gruppen vi varit. Vi är 13-14 tjejer, inga killar. och pga att vi är så några så har det blivit en helt okej sammanhållning, inte som i ens egna klass kanske, men ändå bra för att va en grupp som bara ses en dag i veckan. Och pga att det inte varit några killar med har fler vågat säga vad dom tycker, vågat prata mer vid diskussioner och så, vilket kanske hade varit annorlunda om det varit ett gäng killar med också. Tråkigt, men sant.

Helgen som varit annars då..
Jag har faktiskt haft en TOPPEN HELG, och det trots att jag hade en bok som skulle läsas ut! Längesen det var en så bra helg.
I fredags var det först körkortet på dagen, på kvällen var det luciatåg här i Källunge. Lika stämmningsfullt som vanligt, och sången gick bra för mej. Extra kul för i år var att Wenke och Micka var i kyrkan och lyssnade på oss, plus att Elin var med i luciatåget för första gången. Minus var att Matilda skulle lyssna på oss hon med, men kom lite försent, hittade inte ingången och missade det hela.
Efter lussandet var det fika hemma hos mej. Några trevliga timmar med hela skaran (,elin,matilda,micka,wenke).
I lördags var det först födelsedagsfirande och med det även den årliga granhämtningen. Lillasyster Therese fyller 13 år på torsdag så släkten var och firade henne på eftermiddagen.
Sen var det middag hos Elin på kvällen. Jag, Emma och Wenke blev bjudna på wraps och till efterrätt blev det cocktailbär och glass. Mmmm... Vi spelade lite spel och efter några timmar där var det dags att åka till stan. Chaufför, det var jag! Första gången ute på egen hand. Lite konstigt till en början, men kändes bra efter ett tag.
Färden gick mot effes och där lyssnade vi på vivetvardubor. Mina (och elin och wenkes) otroligt duktiga klasskompisar. Dom var så bra och jag är så stolt över dom :-)
Vi hann även spela lite biljard innan vi åkte hemåt. Jag hade då kommit underfund med att någon bra biljardspelare lär jag aldrig bli. Inte så länge reglerna säger att bollarna/kulorna/kloten MÅSTE hållas på bordet och inte på golvet iaf. Kul och trevligt hade jag det iaf.
Söndagen spenderades mest liggandes i sängen, antingen sovandes eller läsandes den där jädra boken. Mot kvällen var jag i hemse och spelade futsal sm-kval med seniorerna. Två matcher, KIK och Hangvar. Förvånande nog lyckades jag peta in två mål denna afton. Ett i varje match. Det första var tillochmed snyggt och väl genomtänkt, vilket är ytterst ovanligt vad gäller mej. resultaten blev iaf 1-1 mot KIK och vinst med 3-0 mot Hangvar, och det gjorde att Dalhem nu spelar futsal sm-kval-final på onsdag i södervärnshallen. Har ni inget för er, kom och titta :-)

Nu måste här pluggas. Verkar inte bli så mycket tid över för det den här veckan. 
Blev tillfrågad om jag villfölja med till effes alt. O'learys ikväll och fira en klasskompis som fyller 18 imorgon. Det låter kul så det vill man ju inte tacka nej till. På torsdag är det trea-fest, på fredag är det julfest, på lördag var det nåt på roxy och sen är det jul :-D

pusspuss  


A halleluja-moment!

KÖRKORT KÖRKORT KÖRKORT!

Dagen jag aldrig trodde skulle komma, kom tillslut ändå.
Var riktigt nervös imorse när jag vaknade och inte blev det bättre av att jag fick problem med en backstart när jag övningskörde timmen innan själva uppkörningen.
Jag trodde ärligt talat inte jag skulle klara uppkörningen när jag väl satt där i bilen och körde. Jag körde jätte ryckigt, och tyckte att jag var riktigt kass. När inspektörn dessutom sa att vi skulle åka tillbaka till vägverket när det ännu var 15 minuter kvar så trodde jag det var kört. Men fel fick jag och tur var väl det. För när vi kom tillbaka till VV så fick jag det sköna beskedet att jag blivit godkänd.
Så nu sitter jag här och har ännu inte riktigt fattat att det är sant.
Man kan ju tycka att ta körkort är väl inte världens största grej. Fråga fastlänningarna så tycker dom nog inte det är målet med livet direkt. Men här på vår lilla ö är man så beroende av bilen för att ta sej nånstans, så när man väl har körkortet så är det en sån befrielse!

Shit, ännu ett ålderstecken. Körkort. Ett steg längre in i vuxenvärlden.
Jag läste mina två senaste inlägg och insåg att det handlat väldigt mycket om rädsla över att man blir äldre och saker tar slut, men vad jag inte nämnt är hur mycket det faktiskt finns som väntar där ute. Det är nu det riktiga livet börjar. Jag är glad över att vara 18. Det är en bra period i livet då man börjar ta sej ur den jobbiga tonårstiden, man blir mer säker på sej själv, och man får styra alltmer över sitt eget liv.
Så lugna, jag har inte drabbats av nån åldersnoja, jag är tillfreds med mina 18 år.

Nu ska jag fira med lite blå tårta, sen ska jag fortsätta hjälpa till o städa här hemma.
Luciafirande ikväll, därefter har jag bjudit hit några vänner på lusse-fika. Trevlans trevlans :-)

pusspuss


Ålderdomshemmet nästa

Lucia, du bär i ditt blonda hår
en ljuskrans lik renaste gull.
Den speglar sig klar i ditt ögas tår,
och din själ är av kärlek full.

Det är min vers jag ska läsa imorgonkväll på luciatåget här i socknen.
Jag kan den inte.
Jag kommer ha fusklapp och säga fel.
kul.
inte.
Jag hatar dessa verser...
Fast annars är lucia väldigt fint.

Ja, lucia idag då alltså. Kan väl INGEN här i vårt avlånga land ha missat??
En stor svensk tradition som firats ända sen 1800-talet fick jag lära mej i roma kyrka ikväll.
Där var jag för att se romaskolans högstadieelevers luciatåg, eftersom både min syster och kusin är med där.
Det var jättefint och dom var så duktiga så :-)
Men det var väldigt annorlunda mot när jag gick på roma fortfarande. Det var fler solister och vissa av de sånger jag var med och sjöng under min tid där (2002-2004/05) har bytts ut. Dessutom är det här med att lussa i kyrkan för föräldrarna nytt för i år. När jag gick i roma så hade man endast för eleverna, och det var på dagen, och det var i romabion. Jag har tillochmed vart med när det ännu lussades i matsalen. Det var i sjuan och man hade inte kommit på den briljanta idén än att flytta firandet till romabion som är betydligt större än skolans lilla matsal. Det var nämligen så att minst tre tärnor svimmade varje gång för det blev sån syrebrist i den pyttelilla lokalen. Men när jag började åttan kom dom äntligen på att vi skulle hålla till i romabion.
Nu har utvecklingen gått framåt ytterligare och det blev alltså förutom romabion på dagen för eleverna, också lussande i roma kyrka på kvällen för intresserade föräldrar.  
När jag satt där i kyrkan och insåg att roma luciatåg "förnyats" och man bytt lokaler sen min tid i romahögstadium kände jag mej plötsligt väldigt gammal. Såg framför mej hur rynkorna letade sej fram i ansiktet, hur mitt bruna hår sakta men säkert förvandlades till en grå kalufs, och hur jag plötsligt kände för att säga att "det var bättre förr". Hemska tanke. 
Fick samma jagärgammal-känsla för ett tag sen när jag satt och bläddrade i årets skolkatalog från romaskolan. För det första så ser alla elever så SMÅ ut och jag känner knappt till nån av eleverna längre (dom är för unga för att jag nånsin ska ha umgåtts med dom). För det andra så börjar mina högstadie-lärare se så väldigt gamla ut. Dom som är kvar vill säga. Många har slutat på skolan och nya har kommit in sen jag gick där. 
Herregud, jag är 18 år och redan gammal. Buhuhuh..
Nej ingen åldersnoja än. Jag ska väl komma till 30-40 årsåldern iaf, innan gammal-tankarna börjar poppa upp. Men håll med om att tiden går fort?

Lucia är förresten en såndär festkväll för ungdomar. Det har jag missat totalt. Jag har aldrig hört talas om det. Herregud, vad är det att festa om?
Ja det är mycket man inte vet om, här i världen.


Nej nu får jag inte sitta här längre.

pusspuss

Min sista...

Idag är det tisdagen den elfte december 2007. 13 dagar kvar till julafton. 20 dagar kvar till nyårsafton. 21 dagar kvar till år 2008.
Igår började jag som först, inse ur kort tid tid det är kvar i skolan denna termin. Jag fick panik nästan. Tiden går så himla fort. Det känns som om det nyss var augusti och skolan hade just börjat...eller...nä, så känns det inte heller riktigt. Jag kommer faktiskt inte ens ihåg vad vi gjorde då när vi kom tillbaks till skolan efter sommarlovet. Det har raderats totalt ur mitt minne.
  Nu är det alltså bara 10 dagar kvar i skolan om jag räknat rätt (huvudräkning är inte mitt hetaste ämne), och det känns lite smått sorgligt. Trean har varit väldigt slapp hittills. Inte så många skolarbeten. Vi har inte särskilt många lektioner helle, och defenitivt inte många tillsammans HELA KLASSEN. Fem lektioner i veckan, tre ämnen, är vad hela klassen har gemensamt. På övriga lektioner är det profilvalen och inriktning som styr vilken lektion man har. Lite tråkigt tycker jag, för jag gillar min klass. Oftast iaf ;)

Min sista hösttermin på gymnasiet.

Det där med "mitt sista.." har använts flitigt av mej det här året. Sen jag började trean tänker jag så om varje sak jag ska göra för sista gången. "mitt sista höstlov", "min sista svenska lektion" osv.. Och nu har jag snart gått min sista hösttermin här, och då börjar mitt sista jullov, och sen börjar min sista vårtermin. 
Hjälp, jag börjar bli lite väl sentimental.
Men hu, jag får alltid sån ångest när nånting börjar gå mot sitt slut. Kanske är det dags att börja inse att saker faktiskt nån gång måste ta slut, att man faktiskt måste gå vidare i livet efter ett tag. Man kan inte stå och stampa på samma ställe hela livet.  
Fast varför inte egentligen?? Jag trivs här på skolan. Varför ska jag va tvungen att sluta med nåt jag tycker om?
Hmm.. Jobbigt när man kommer till såna här skeden i livet.

Trots att det är kort tid kvar till jullovet så har jag en bok som ska läsas ut först. En bok som jag ska ha bokprat om den artonde (december), och som jag knappt börjat med.
Juloratoriet heter den, för de som vill veta. den har väldigt dålig början, om den blir bättre vet jag inte än. Jag har bara läst ca tio sidor hitintills.

Ikväll är det luciaövning i källunge kyrka.
"Sankta luciiiiia, ljusklara hägriing"

pusspuss

Love actually

Hej hopp!

nu sitter man här i skolan igen och har håla som vanligt. Snart kan man nog låta en kurs heta "Håla" för den har sån stor plats i vårt schema nu för tiden.
- Vilken är din favoritkurs i skolan?
- Håla A. Den är så bra så jag funderar på att välja håla B till nästa termin.
Jag skulle lätt få MVG i ämnet Håla.

Igårkväll såg jag filmen "Love actually". Jag har sett den en gång förut, och då blev jag käär.
Den är så fin och mysig, bra musik, och bra skådespelare. Handlingen är väl lite töntig ibland och lite väl lätt kanske. T att en liten kille (10år) lyckas smita förbi och springa ifrån en massa vakter o tullar på flygplatsen bara för att få säga till en tjej att han älskar henne. Men det gör inget att handlingen ibland är lite tönt varning på för den har ett fint budskap och är så mysig

"Om du vågar se dig omkring, kommer du att upptäcka att kärleken finns överallt"

image82

pusspuss


Sankta luciiia

Andra advent.
Tiden går fort nu.
Om 15 dagar är det julafton.
Jag har fortfarande inte köpt en enda julklapp.

Idag har jag vart med i årets första (för mej) luciatåg.
Nej, det stämmer att det inte är lucia-dagen än, men det förstår inte våra körledare. Vi har alltså haft luciatåg ikväll på almedals biblioteket.
Det gick väl helt okej. Den kör jag är med i har trots allt inte övat särskilt mycket på lucia-sångerna för vi har hållit på med ett annat projekt samtidigt, så om man ser det på det viset så var vi väldigt bra.

Imorrn är det måndag igen. Då får jag förmodligen tillbaka provet i hälsopedagogik och svenska nationella..

Nu ska jag se Love actually :-D

pusspuss


Vart tog Andreas "sune" Hoffer vägen??

För nån dag sen satt jag och såg några inspelade avsnitt av sunes-jul.
Jag älskar sune! både böcker och filmerna.Dom som spelar Håkan och Sune är så otroligt bra och roliga, och jag imponeras av vilka duktiga barnskådisar dom är. Så började jag fundera på vad dom gör nu. Det är ju trots allt 16 år sedan "sunes jul" spelades in..
Gabriel Odenhammar spelar Håkan och honom har man kunnat se i svenssonsvensson nu under hösten, så honom har man ju koll på.
Den viktiga frågan blev istället: Vart har Sune tagit vägen? 
Jag fick först ta reda på skådespelarens namn. Andreas Hoffer heter han. 
Nu har jag suttit och googlat på nätet men inte funnit särskilt mycket. Fick dock fram att han pluggat i Lund, och att han nog inte fortsatt sin skådespelar-karriär överhuvudtaget. Hamnade på någons blogg som ställt sig samma fråga och fått ungefär lika mycket svar som jag. Däremot hade hon också fått en massa kommentarer från olika personer som hade endel intressant att berätta. Bl.a så var det nån som vart på samma fest som "sune" och fått reda på att han absolut inte vill bli påmind om "sune-tiden" för han blev så mobbad för det. Någon annan sa att han såg ut som en riktig brat. En person som också hänvisade till nån speciell sune-sida sa att SVT haft problem det året med julkalendern och sunesjul manuset hade skrivits ihop väldigt snabbt och sen hade man raggat upp en sune på stan bara. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro på av det här..
Det bästa vore nog om Andreas själv kunde ta och kliva ut i rampljuset igen och berätta vart han hållit hus nånstans, så att vi stackars sunefans slipper gå och grubbla så!

 Sune is the best, ingen protest!

 Vart har du tagit vägen??


Här är bloggen föresten: http://dorleen.blogg.se/151206141532_where_did_the_hoff_go.html

Snön är slut!

Oj nu är det ett bra tag sen jag skrev senast. Fast det har inte hänt så mycket egentligen. Jag har inget att skriva om nuförtiden. Kan det bero på vädret?? Det gråa, trista, regniga, blöta, tråkiga, tröttsamma, vädret som aldrig vill upphöra och som gör att man inte har lust att lägga nån energi på sitt bloggskrivande. Hade inte haft nåt emot ett ordentligt snöväder nu.
Kan man beställa det av väderguden kanske?
- Hej du store vädergud, skulle man kunna få beställa lite snö, tack?
- Nej tyvärr det är slut för tillfället, men vi har prima regnoväder på lager som du kan få istället.

Jag är knäpp, jag vet.

Sen jag skrev senast har bl.a följande hänt:
- Jag har haft LILLA uppkörningen som gick ganska bra. Nu börjar det dra ihop sig till den RIKTIGA uppkörningen..
- Haft två otroligt sköna sovmorgnar, och inte behövt gått upp förrän nio.
- Åkt bil med Matilda som chaufför. Hon är ju numera "med körkort" ;-P 
- Har spenderat alldeles för många timmar på stan, och ändå inte köpt några julklappar än. Köpte dock för mamma idag.
- Haft Idol-kväll hos elins kompis bror. Det var trevligt :-)
- Vart ute en sväng på stan och gjort en mindre krog-runda.
- Sovit över hos Elin.
- Inte kollat upp lucia-kläderna som jag ska ha imorrn.
- Marie Picasso har vunnit idol 2007. Amanda var min favorit, men vinnar-låten (som för övrigt sög!) passade Marie bättre. Ska nu undvika radion det närmsta halvåret för att slippa höra Idol-låten uttjatas så mycket att jag tillslut kan hela texten utantill. För låten var verkligen inte bra!
Amanda var i vilket fall som helst bäst och kan nog liksom Daniel kommer göra, gå långt ändå. 

Ikväll ska jag bara hänga framför tv:n och äta godis. Mer än det orkar jag faktiskt inte.

Egentligen har jag en till punkt på listan. En rolig sak, men jag väntar nog med att berätta den ifall att det inte blir av. Nu blir ni allt nyfikna ;-P

Förresten, idag fyller Micka 17 år!
GRATTIS GRATTIS om du läser det här :-)

Trevlig helg!

pusspuss

Ensamvarg?

Hej hopp!

Idag har det vart en betydligt bättre dag mot vad det var igår. Det har till och med vart en riktigt bra dag :-)

På religionen i morse såg vi film om en familj där pappan just hade dött i en trafikolycka. Man fick följa dom under ett år och se hur dom bearbetade sorgen. Väldigt bra film och gripande. Däremot var det lite dystert efter lektionen,  men då kom vår gympalärare och piggade upp oss. Vi hade nämligen dans idag på gympan. Pardans.
Det var vals, bugg, foxtrot, chacha, och nån konstig dans som ingen av oss vet vad det är. Det var kul iaf.

Sen kom min morbrors fru och hämtade mej för hon var i stan och så körde hon hem mej. Jag var hemma innan klockan ett och hade huset helt för mej själv. är fortfarande själv hemma och det är så otroligt skönt! Det händer så himla sällan när man är en familj på fem personer. Alltid är nån hemma. Men så idag helt plötsligt, var huset tomt hela eftermiddagen.
Ett problem när dessa ensamdagar kommer är att man inte vet vad man ska göra. Det är så sällan man har en stund såhär för sej själv och det finns så mycket man skulle vilja passa på att göra, så man vet helt enkelt inte vad man ska välja. 
jag har iaf sen jag kom hem ätit glass sett på film och nu sitter jag här. Sånt jag ofta gör när jag kommer hem från skolan (fast glass äter jag inte så ofta faktiskt), om jag nu inte råkar ha en massa läxor. Men skillnaden är den att jag idag har fått: ta hur mycket glass jag vill utan att nån annan familjemedlem klagar på att jag tar för mycket, jag får välja själv vilken film jag vill se, jag får tvsoffan för mej själv. Och det bästa, allt detta får jag göra utan att bli störd av någon. Det är så tyst och lugnt här och jag stormtrivs.
Jag skulle nog inte ha några större problem med att flytta in själv i en lägenhet just nu. Det skulle va toppen!
Ett tag iaf. Och bara på dagarna. På kvällarna är det lite läskigt att vara alldeles ensam så länge. En liten stund kan gå bra, men inte för länge. Och jag skulle nog inte vilja bo själv jämt. Det skulle bli långtråkigt i längden.
Men ett litet tag hade det vart skönt faktiskt. Man får känna sej lite fri, och behöver bara se till sej själv, ingen annan man måste tänka på. Ego, jag vet.

Nu ska jag gå och ta vara på de sista minuterna av frihet och tystnad i detta hus. Snart kommer syskonen hem och inte långt senare kommer pappa, sist kommer mamma hem. Så snart kommer det åter igen att gnällas om att ingen ställt in i diskmaskinen, det är kallt, "byt kanal, jag vill se på MTV", vem ska laga mat?, vad ska vi äta?, och friden är över. 

pusspuss
 


Värdelösa tisdagen den 4/12-2007

Ja denna dag har inte varit så bra om man säger så. Som jag skrev i det tidigare inlägget, EN VÄRDELÖS DAG. Det skrev jag strax efter åtta imorse, och det har hållit i sej hela dagen.
För att bara nämna några grejer:
1. Hade ingen lektion på hela skoldagen. Ensemblen var som sagt inställd. Nästa lektion skulle börja 11.15. Läraren kommer 11.35 och säger att vi inte har nån lektion, istället ska vi hålla på med projektarbetena. Sen ska vi ha föreläsning klockan två om tinnitus vilket kommer betyda ännu mer väntan och åka hem 15.30.
2. Projektarbetet kunde vi inte hålla på med till 100. En tredjedel saknades, nämligen wenke. Vilket skulle betyda att vi ännu en vecka inte skulle få öva, och det skulle bli ännu mer dö-tid i skolan denna tisdag.
3. Jag gick in i en dörr. Skolans dörrar öppnar man med en sån där knapp. Sen står dörren öppen ett tag. Det gjorde den när jag skulle gå igenom den. Just när jag är framme så vänder jag mej om samtidigt som jag går för att se vart elin tog vägen. Just då släpper dörren och jag går rakt in i kanten på dörren. Ont gjorde det inte, ty jag hade en stor vinterjacka på mej som skyddade, men skammen över att jag är så otroligt klantigt klumpig gjorde ont. Inte nog med det så har några av mina kompisar sett det hela och har väldigt roligt.. Plus att jag hade folk bakom mej som nog tyckte jag var en aningens dum i huvet. Pinsamt värre..
4. Blev utsedd att vara med i juryn i steffens poetry slam final för tvåor.
Jag, Elin och Linn tänkte att eftersom vi alla tre var uttråkade kunde vi lika bra gå och se på finalen. När vi då satt där blev jag helt plötsligt tillfrågad av min förra historialärare om jag ville va me i juryn. Blev helt paff och hittade inte på nån bra bortförklaring så jag sa ja (jag ÄR dum i huvet). Tyckte det var lite konstigt att han frågade mej som var trea men tänkte inte mer på det. När juryn sen skulle träffas och bestämma etta,två och trea så var vi en för mycket. Med ens kände jag mej skyldig när jag insåg att alla andra jurymedlemmar var tvåor. Efter ett tag kom Tryggve (historialäraren) och jag frågade om jag verkligen hamnat rätt. Han svarade "mm, jag trodde du var tvåa, men du får va me iallafall". Kul. Inte. Jag ser för ung ut för min ålder. Jag ser ut som en tvåa. Andra får åldersnoja när de börjar se för gamla ut för sin ålder. Jag blir tvärtom.
 Jävla tryggve. Jag har faktiskt varit hans elev i två av mina tre år här och han borde då kunna räkna ut att jag är trea nu!
4. Jag grät öppet inför Gunnar (min musiklärare). Jag vill inte gå in nåt närmare på det, men man kan säga att efter den här dagen var jag grymt trött och arg vilket tillslut framkallade tårar. Så otroligt pinsamt var det, men det gick inte att hejda. Jag slapp iallafall gå på tinitus-föreläsningen och fick åka hem me två-bussen. Behövligt.
5. Jag var på lucia träning ikväll. Det suger rent ut sagt. Jag fick ikväll höra en sång jag aldrig hört förut och den ska vi sjunga på söndag. Jag stod där som ett fån och fattade ingenting. Ungefär samma sak var de med de andra sångerna trots att jag kunde dom. Jag fattar absolut inte hur stämmorna går längre. Jag får helt enkelt mima när vi har luciatåg på söndag.

Där tycker jag att det räcker med bitterhet. Jag skriver ner detta för att för alltid minnas denna dag, och för att varna er som läser. Om jag nån gång i framtiden en dag tycker att allt är ett helvete så ska jag tänka tillbaka på den här dagen som vart idag och med ens kommer jag må mycket bättre när jag kan tänka att: Jag har mycket läxor, jag hinner inte med allting, men det är ändå inte så pissigt som det var den där tisdagen, den fjärde december 2007.. 

Nåt bra som hände idag var iaf att jag fick va med och påverka ett historiskt ögonblick i steffens poetry-slam tävling. Det var nämligen en kvinnlig vinnare för första gången, och jag fick va me och utse henne! Hon var jättebra.
Fast samtidigt som det här var jättekul så tycker jag det är lite jobbigt att det alltid ska va så speciellt när tjejer vinner eller får nåt som annars killar plockar hem. Som idag, wow en tjej vann! en kvinnlig vinnare. Hade det varit första killen att vinna hade det ändå bara varit "en vinnare". Samma det här med idol. För första gången är det "tjejfinal", men förra året då det var två killar i finalen var det bara "final". Samma sak med fotboll och damfotboll. Alltid lika speciell uppståndelse när tjejerna plötsligt börjar ta plats. 
Nu valde vi självklart inte vår vinnare för att hon var tjej, utan för att hon hade den bästa dikten. Tvåan var en kille och han var jättebra han med, men hon var bättre.

Nu ska jag gå och lägga mej. Klockan är tjugo i tio och såhär tidigt går jag sällan och lägger mej, men igår gjorde jag det och tyckte det var helt underbart. Hoppas jag tycker det ikväll me.

Godnatt allesammans!

pusspuss   


Skit också!

Vilken jävla värdelös morgon!
Kommer hit till skolan klockan åtta som vanligt, för att ha ensemble. Ingen är där och den andra ensemblen säger att min lärare ligger hemma i vinterkräksjukan, och därför är min ensemble inställd. Jaha, kul. Ingen från min grupp är där och alla verkar veta att det är inställt. Hur kommer det sej?? jo, de är så att igår klockan 15.34 skickade vår lärare mail om detta, och det verkar som att alla utom jag har läst det..
Så nu sitter jag här, fast i skolan, och har inte lektion förrän 11.15, om vi ens ska ha det. Har nån föreläsning om tinnitus klockan två.
Fy fan va jag hatar såna här dagar. Dessutom mår jag illa och är livrädd för att den där vinterkräksjukan ska drabba mej me. 
Jag vill hem till MIN SÄNG!!
Tänk vilken sovmorgon jag kunde haft..
VÄRDELÖST säger jag bara. värdelöst.

Nej  nu ska jag gå och dra nåt gammalt över mej.

ha de så jävla bra

  

Tekniska apparater

fan vad jag hatar datorer och dess jävla teknik. Aldrig funkar skiten!

Hade precis skrivit klart värsta inlägget som handlade om sång, akustik, livstolkningar, vad händer efter döden?, konstiga tränare och allt möjligt. Så ska jag bara publicera inlägget. Då står det SIDAN KAN INTE VISAS. Dra åt helvete!
Allt borta, inget sparat. Ingen idé att ens försöka skriva om inlägget. Det blir inte lika bra andra gången, och då är de lika bra o strunta i de.

Jag får väl ta o plugga lite hälsopedagogik istället. Imorrn är det prov. "hälsopedagogik på samhällsnivå". Ganska intressant egentligen, men inte lika intressant när man vet att det är prov i det dagen efter..

piss o pest, vällinghäst.

pusspuss

Knip-knap

Fasen också. Jag borde gå och lägga mej nu. Jag ska faktiskt upp hyfsat tidigt imorrn.
Nu kom min mamma och pappa hem från nån fest de vart på. Jaha.

Nej men alltså.. Jag hatar att gå och lägga mej. Fast sova är det bästa jag vet, men det är just dom där förberedelserna innan själva sovmomentet. Borsta tänder o allt sånt där..
Jag önskar man bara kunde knäppa med fingrarna och swisch så låg man sov-redo i sängen. Hade inte det varit den ultimata uppfinningen?? Knipp-Knap skulle det heta, med sånt där snyggt amerikanskt uttal.
 
Nu vet jag vad jag ska fundera på innan jag somnar iaf..

Godnatt!

pusspuss

Ps. klockan är över midnatt nu faktiskt, vilket betyder att det är söndag och första advent. Så Glad advent! eller va man nu säger.. D.s


Nån som vill adoptera min familj?

December 2007 har börjat!
Och jag har druckit vinterns första julmust. För mej är julmust lika mycket julstämmning som glöggen är för de flesta andra. Jag gillar inte glögg. Det luktar däremot väldigt gott, men smaken är inte god. Julmust däremot, kan jag dricka hur mycket som helst av. Eller inte hur mycket som helst. Efter ett tag säger magen emot.. Men lagom många glas julmust är bland det bästa som finns! :-D

Vad har jag då sysslat med denna lördag, den första december 2007?
När jag vaknade imorse hoppades jag på att det skulle bli en såndär fridfull dag, då man går runt i huset o hänger upp adventsstjärnorna, städar litegrann, slappar framför tv, sitter vid datorn ett tag. En lugn dag hade jag sett fram emot helt enkelt. Blev det så eller? Icke!
Hann äta frukost i lugn och ro iaf men sen skulle det köras till stan. Familjen skulle tillsammans se på julklappar. Det som jag hade hoppats vi skulle klara av imorrn på julskyltningen, men mamma hade kommit på det att det är ju så mycket folk på stan imorrn och då är det så jobbigt att kolla på julklappar.
Så vid 11 satte vi oss hela familjen i bilen och körde mot stan.
Enligt mej finns det inget värre än familje-dag i stan.
Varje gång är det samma sak:
Pappa gör klart sina ärenden på en kvart sen tycker han vi vart i stan tillräckligt länge och vill åka hem. Då har vi andra knappt hunnit in i affär nr. ett ens. Pappa muttrar surt och det slutar med att han sätter sej ute i bilen och väntar ( han hatar allt vad shopping innebär).
Så har vi minstingen therese. Hon går för det mesta i sin egna lilla värld och försvinner iväg emellanåt utan att säga nåt till oss andra. Hon har ingen fungerande mobil vilket resulterar i att en tjugo minuter går åt till att leta reda på henne. Ja och så är det mellansystern Josefine. Hon som hatar att bestämma själv och blir förbannad så fort mamma säger "jamen Josse, du kan väl bestämma lite själv". Mamma i sin tur blir då stressad och irriterad, och det hela förvärras när jag och Tessan också försöker få kontakt me henne och ber om lite råd och tips. Jag själv då. Jag blir tillslut så trött på hela min familj och önskar jag tillhörde en annan familj. En snäll familj som inte bråkar, försvinner och gör bort sej bland annat folk. Så jag bestämmer mej oftast för att gå vidare på egen hand. Mycket lugnare.
Allt detta hände förstås idag också. Pappa åkte till butiken "comfort" och beställde några lister till badrummet, sen gick han till systemet och efter det var han klar med sitt. Då hade det gått en halvtimme ungefär. Han stod ett tag och suckade nere på H&M vid oss tills vi bad honom att gå ut i bilen.
Therese försvann inne på H&M, vi trodde hon gått till Lindex. Det hade hon inte. Men vi hittade henne tillslut och hon slipper sova bland a-lagarna på öster inatt. Skönt för henne.
Josse var lika velig som vanligt och mamma blev precis lika frustrerad och stressad som vanligt. Efter två timmar tröttnade jag på min kära familj och gick till Bokia i min ensamhet. Allt var som vanligt. Viktigt att hålla på traditioner.

sen ringde mamma och hade kommit på den briljanta idén att jag och pappa kunde övningsköra lite i stan medan dom andra handlade klart. Det var en usel idé märkte jag efter ett tag. Lyckades orsaka en mindre trafikstockning inne på obs-parkering, gjorde en lagom farlig sväng nere vid lasarettet då jag glömde blinka. Fick motorstopp ett antal gånger, nåt som inte hänt på länge. Ja, jag blev tillslut riktigt förbannad och höll på att köra in i en annan bil när jag skulle parkera efter en timmes övningskörning. Som att dagen inte varit tillräckligt outhärdlig..

Efter tre 1/2 timme fick jag ÄNTLIGEN åka hem. Då riktigt längtade jag efter att få komma upp till mitt skit stökiga rum och börja städa. Aldrig har det väl vart så avkopplande och lätt att städa.
  Nu ser man dessutom golvet igen. Förut låg det en klädhög lika stor som mount everest över hela mitt golv. Idag fick jag bort den, och vet ni vad jag hittade under denna gigantiska klädhög? jo, två madrasser som legat där sen två veckor tillbaka då Elin och Matilda var här på besök.
Det som göms i klädhögen kommer upp vid städning.

Kan meddela också att vi inte åker in på julskyltningen imorrn. Vi fick nog av stan och shopping idag.

Igårkväll gjorde jag nog årets klantigaste grej.
Jag skulle hjälpa mamma hänga upp en lampa i fönstret. I händerna har jag sladden till lampan, och min mobil. Att hänga upp denna lampa visar sej vara svårare än jag trott och jag blir tvungen att ändra grepp för att kroka i lampan. Då glömmer jag att jag även håller en mobil i handen och den ramlar ur mitt grepp, och landar på golvet efter att först ha gjort ett stopp strax under mitt öga. Ett fult litet rött märke lyser under mitt vänster öga idag. Inte större än en liten finne är den och inte gör den speciellt ont heller, men att jag är så jädra klantig! det tar hårt att erkänna det..

Nu ska jag sätta mej framför tv:n och dricka ännu mer julmust.

fortsatt trevlig helg, och se upp för flygande mobiler!

pusspuss