Idag har jag lärt mig att Kneippyn stavas Kneippbyn

Idag har nog varit den bästa dagen på länge. Toppenväder, inga lektioner, mys i almedalen, två anställningsintervjuer inbokade (Yes, kneippbyn ringde i eftermiddags efter att jag skickat ansökan i morse (!), o i förmiddags ringde ISS), glass i glassbaren, och promenad på strandpromenaden. Perfect!

Nästan så man får tacka Gunnar (musikläraren) nu i efterhand, men i förmiddags var vi inte speciellt glada på honom. Vår lektion skulle börja 11.15. 11.05 får vi reda på att alla musiklektioner denna tisdag är inställda, vilket betyder att vi inte har EN ENDA LEKTION. Så där står jag, Elin, och Wenke och vet inte riktigt vad vi ska göra. Efter lite övervägande så beslutar vi oss för att åka till pastavagnen och köpa lunch. Den åker vi ner och äter i den varma och soliga almedalen, och blir även kvar där i tre timmar. Att det kan vara så himla skönt att inte göra nånting! Vi bara låg där i skuggan från träden, pratade, spanade, skrattade, och hade det allmänt trevligt. Ännu roligare blev det när dom ringde från kneippbyn förstås. Tillslut blev vi så glassugna att vi gick till glassbaren. Sen satte vi oss i hamnen, men efter ett tag blev det så varmt att vi fick gå vidare. Det blev en liten promenix på strandpromenaden där vi bl.a träffade en f.d lagkompis och hennes lilla bebis. 
Efter promenaden var vår softdag över. Wenke åkte hem, jag och elin drog till lägenheten en snabbis för att sen dra vidare på kör. 

En TOPPEN dag utan dess like. Svenska boken (som ska va färdigläst och färdiganalyserad till på måndag) slängde vi åt h-vete, och andra tråkproblem var BORTGLÖMDA!

Tjohoo, tjohoo va glad man kan bli ibland. Det enda man behöver är riktigt goda vänner. 
Det enda som saknades idag var Matilda och ett par solbrillor, annars var det tipptopp.

Nu ska jag duscha för jag är äcklig efter fotbollsträningen.. Börjar tro att jag är allergisk mot gräs då det kliar så hemskt på mina beeen!

PussKram  

Lokalvårdare nästa??

Äntligen ger allt slit med jobbsökning lite utdelning.
Fick ett samtal från ISS (städfirma) för nån timma sen. Ska på anställningsintervju hos dem på fredag.
Ett steg i rätt riktning!

Nu ska jag snart ta lilla mischan till stan för att ha EN lektion. En rolig lektion förvisso, en riktigt rolig lektion tillochmed, men ändå...en lektion... Jaja, varför klaga, såhär bra och soft har jag aldrig haft det i skolan förut.

Ha en bra dag!

Ser ut att bli en solig och varm dag :)

PussKram

Ibland..

Ibland gillar jag min astronomilärare. Som idag, när han väljer att ställa in astronomilektionen för att vara hemma och ta hand om sina sjuka barn, då gillar jag honom.

Ibland är mina kära vänner lite konstiga. Som idag. Elin smsade förut efter att Matilda fått reda på att det finns en ledig tjänst som kyrkvaktmästare i östergarn. Den tjänsten tycker dessa knäppisar att jag borde söka. Kyrkvaktmästare, i ÖSTERGARN. Vart får dom allt ifrån??

Ibland skolkar jag. Som idag. Onödigt att åka in till skolan bara för att ha en timmes naturkunskap mellan 11.30 och 12.30. Då gör jag mer nytta här hemma..hmm..

Ibland går det bra för Dalhem IF:s damer. Som de två senaste helgerna. Förra helgen var det seriepremiär, då blev det vinst med 6-1. Denna helg var det HEMMApremiär och vinst igen! 1-0 denna gång. tjohoo!

Ibland gillar jag mina syskon. Som igårkväll. Dom muntrade upp mig genom att va sådär flummiga som bara dom kan va ibland.
Ibland hatar (milt) jag dom också, men det behöver vi ju inte ta upp nu..

Ibland är mina tränare jobbiga. Som idag. När dom nu skickar sms och har ändrat morgondagens träning som blir en timme tidigare och ute i gothem istället för i stan. Hur ska jag nu hinna med både kör och träning??

Ibland kommer stunder då humöret svänger ofta, humörsvängningar. Som den senaste veckan. Det har varit dystra dagar ett tag pg.a av jobb b.la. men just nu känner jag mig ganska glad ändå. Jag orkar inte oroa mig för en massa saker. Det tar för mycket energi. Bättre att leva i nuet och hoppas på det bästa.

Ibland är jag så himla glad över vilka underbara vänner jag har. Som i lördags. Då var jag hos Elin på grillmiddag. Förutom vi två så var det också Wenke och Annika. Vi åt grillad lax ute på terassen med stora filtar omkring oss (det var kaaallt). Till efterrätt åt vi glass, jordgubbar och chokladsås. Åt tills vi var proppmätta. Skrattade i massor, hickade en hel del (!), spelade sällskapsspel, och hade det allmänt mysigt. En PERFEKT lördagskväll som jag hoppas vi kan göra om! Det enda som saknades var en stycken Matilda som var upptagen på annat håll.

Ibland kommer stunden då man måste avsluta ett blogginlägg. Som nu.

PussKram

När kommer solen??

Fredag och helg igen.
Ingen skola på två dagar,
inga jobbtankar (förhoppningsvis) på två dagar,
inget pluggande på två dagar.
Det borde kunna bli en bra helg.

På fredagar har jag bara en lektion. Det är svenska C, och om ni läst förra inlägget så vet ni vad jag och Åsa pysslade med på den lektionen idag (varför vara seriös när man kan ha roligt liksom!). Lektionen slutar 9.10 vilket innebär att fredagarna ofta blir veckans roligaste dagar eftersom man är uppe tidigt och hinner uträtta mycket.
Denna fredag valde jag och Elin att tillbringa på stan. Wenkes bil skjutsade oss ner på stan, och det var inte wenke som körde utan det var ELIN. Hon var duktig tyckte jag.
Åter till shoppingdagen... Vi var på jakt efter lite småsaker till balen dvs. skor, smink, smycken, handskar, väskor och annat nädvändigt. Sen åt vi lunch med Matilda på ringduvan. Satt ute i solen, pratade och hade de riktigt mysigt i någon timma. Därefter tog Matilda bussen hem och jag och Elin forsatte vår shoppingtur på stan, efter att ha gjort ett snabbt besök på musikskolans toaletter..
När många timmar gått började våra fötter bli trötta så vi gick till glassbaren och köpte oss varsin glass och satte oss sen i almedalen. Där satt vi i några timmar och solade och pratade.
En riktig soft och mysig dag med frisk luft och mycket sol, härligt!

Sammanfattning av vår shopping dag:
Elin- rouge och ögonskuga till balen, balskor, en paj, och tre glasskulor.
Isabelle- En lasagne och tre glasskulor.

Nej, jag hittade inte några balskor, men det var inte direkt oväntat. Mina fötter är inte gjorda för smala, glittrande skor med meter höga klackar. Dom trivs i ett par sköna, plast/gummi flipflop på Coop för 50 spänn...
Äsch, ja ä' inte bitter. Vem var det som sparade mest pengar av mej o elin idag va??
Jo, JAG.

Ja, jag borde va på topp humör för min dag har faktiskt varit bättre än på länge, men arbetslöshet, jobbig svenska analys och ett mindre hjärtkrossande besked förstör mitt happy humör.. bajs bajs säger jag bara.

Fast som elin sagt till mej nu ett antal ggr, Det är bara nån som drar ut på spänningen. Snart vänder det..

Mm vi får hoppas på det.

Efter regnet kommer solen heter det ju...

Ha en bra helg nu och njut av varje lycklig sekund du har!

PussKram


svenska C lektion

Hyllningstal till våren


Solen

Alla motorcyklar alla

alle jänk

alle fine bilar

alle blommar

alle fjärilarna vakna

alle korte kjolar kuomma fram

iiiiiiiiiii, en bil krocka me ett yrvaket lejon
vackart, vackart

Made by Åsa och Bellan


svenska C lektion

Hyllningstal till våren


Solen

Alla motorcyklar alla

alle jänk

alle fine bilar

alle blommar

alle fjärilarna vakna

alle korte kjolar kuomma fram

iiiiiiiiiii, en bil krocka me ett yrvaket lejon

Made by Åsa och Bellan


Det var den sista..

Klockan är just nu 22:53.
har precis skickat iväg den sista jobbansökan.
Nu är det bara en jobbig väntan,
och eventuellt några ännu jobbigare telefonsamtal.
Usch vad det är jobbigt att bli vuxen. När man var yngre var det bara att ringa till "ohlssons" och fråga om man kunde få plocka jordgubbar där några dagar under sommarlovet. Svaret blev alltid ja, sen plockade man där några dagar, tjänade några hundringar och det var man nöjd med. Alldeles lagom tyckte man.
Nu däremot krävs det ett trettiotal brev/mail, några mycket krystade och pinsamma telefonsamtal, någon jobbintervju, ev. provjobbning, innan man FÖRHOPPNINGSVIS kan få ett jobb.

Suck..

Nu är jag extremt trött. Kvällarna de senaste veckorna har blivit alldeles för sena.

Godnatt!

PussKram


Jag är så j*vla TACKSAM

Nu är jag glad och nöjd.
Det har jag inte varit nu på några dagar.
Anledningarna är många, men främst är det ju ARBETSLÖSHET som skallat mitt humör. En fet dansk skalle, tjong bara. 

Igår var jag så förbannad när jag kom hem. Ute var det soligt och molnfritt, fåglar som kvittrade, en glad mormor som bjöd på spaghetti och köttfärsås, ett coopertest som jag överlevde, ja livet borde varit tipptopp. Men det var det inte. Ville bara att solen skulle försvinna långt bort och att det istället skulle börja hällregna ner över den så jävla ljusa världen, fåglarna hade jag lust att skjuta ner för dom störde mitt pluggande och jobbsökande, och mormor var jag bara irriterad på för att hon kom och störde. Jag är så TACKSAM, verkligen.
Ja, men ni får faktiskt medge att det känns ganska förjävligt att allt omkring en ska va så lyckligt och bra när man har mycket att plugga och känner sig stressad.
 
Förutom att jag satt vid datorn i flera timmar igår och i ren panik försökte tvinga ner meningar som "mina bra egenskaper är..", "jag passar till detta jobb därför att...", bla bla bla, så skulle jag även plugga inför naturkunskapsprovet vi hade idag.
Allting löste sig tillslut, nästan iaf. Gick till lektionen idag och gjorde provet som handlade om miljö, skrev ihop de sista ansökningarna idag (ska snart skicka dem, först ska mamma läsa bara), och nu fattas bara att jag FÅR nåt av de JOBB jag SÖKT också. Annars kommer jag att förevigt leva i hopplöshetens land.

Nu ska jag snart på träning.
Imorrn är det bara en timmes lektion. Sen ska jag, Elin och Matilda (tror jag) ha en heldag på stan. Planerna är att hitta "balprylar" och göra årets första besök vid glassbaren. En toppendag!
Så nu har jag lite roligheter att se framemot iaf.

Förresten, en till sak att vara lagom glad över. För första gången på länge är det inte en så kallad modeblogg som ligger högst upp på "mest aktiva" listan på blogg.se, utan det är denna blogg:
http://kickans.blogg.se/ . En kvinnlig norrländsk brandman, coooolt!
Det finns fortfarande hopp för bloggvärlden.

PussKram

George Harrison är yngst i Beatles

image147

Här har ni resultatet av Dalhem IF damers städdag på Dalhem/Roma soptipp.
Tre timmar och 45 minuter tog vår plastplockning idag. Rekordsnabbt!
Idag var vi faktiskt nästan hela laget som plockade plast, vilket gjorde att det inte tog fullt lika lång tid som det annars tagit de två andra gångerna vi varit där. Dock var det inte roligare för det. Riktigt skitjobb.

Den här söndagen hann bli ganska händelserik trots plastplockandet.
När jag kom hem från soptippen var min farbror och farfar på besök. Mamma och pappas sovrum renoveras och den billigaste bygghjälpen är förstås släktingarna. Farbror hade med sig min kusin Klara. Henne fick vi vara barnvakt åt och det var ganska kul. Det krävs ganska mycket för att få en tre åring intresserad har jag märkt men idag tyckte jag att jag lyckades ganska bra. Vi bakade blåbärs- och hallonpaj och det tyckte hon var väldigt roligt.
Sen cyklade jag ner till Carro och träffade hennes söta vovve som jag inte sett förut (trots att dom haft henne sen november). Jag, Carro och hennes syster åkte in till stan och mötte upp carros pojkvän och hans kompis, för att spela lite laserdome. Vi delade in oss i två lag, tjejerna mot killarna. En fotbollsspelare och två hästtjejer mot två datakrigsspelande killar gjorde att tjejlaget blev rejält utklassade. Att det alltid ska va killar som vinner när man gör sånt här. Typiskt. Fast vi hade kul ändå, och vinna är ju inte allt!

Har nu suttit inne på helagotland.se och febrilt letat efter fler nyheter ang. den lilla kalven som är på vift i stan, men inget nytt har skrivits. Berättade för mamma att dom tänker skjuta den stackars lilla kvigkalven, och väntade mej att få ett medhåll om att det absolut inte får hända, men vad säger då den jädra tanten!?!?
-
Jamen det är väl klart. Den kalven kommer aldrig mer kunna vara fastbunden eller gå i hagar, för såna är kalvar. Om dom har varit ute på vift en gång så kommer dom aldrig mer vilja stå inhägnade.
Jag vet att hon har rätt eftersom hon jobbat med kor, men det ändrar inte min åsikt om det hela.
Det är ju så synd om henne! och hon är ju säkert överlycklig där ute på vägarna.. Buhuuuu

Imorgon är det skola igen och jag vill inte det. Dels för att jag inte får vara ledig och ta det lugnt, dels för att jag vill att tiden ska stå still och att skoltiden aldrig ska ta slut. Det är så himla lite tid kvar nu i skolan, och jag hinner inte med att göra allt som jag vill innan dess! Vill umgås med klassen så mycket det bara går och njuta av att traska runt i skolkorridorerna, men som det ser ut nu så hinner jag inte umgås för det är så många läxor nu helt plötsligt, och traska runt i korridorerna känns bara jobbigt och påminner om allt pluggande man borde ta itu med. Då kan man lika bra vara ifrån skolan helt.
Aldrig kan det vara helt bra.
Inte har jag nåt jobb än heller vilket gör att jag snarast möjligt borde skriva iordning fler CV och skicka ut till alla företag jag bara kan komma på!

Oj, vilken snabb vändning detta inlägg tog. Från att börja med sopor och roligt laserdome till att handla om frihetsberövade kalvar och panikångest. Jo jisses...

Nåt man inte får missa ikväll är parlamentet på tv4 kl 20.30. Ikväll är både Björn Gustafsson och Johan Glans med, sveriges i särklass roligaste komiker enligt min mening. Det får man ju bara INTE missa!!

PussKram

Ett alternativ man kan spendera en tidig lördagkväll på

Ikväll kände jag mig på så gott humör att jag tyckte det var nödvändigt med en promenad i det fina vädret. Så med Solen i ögonen och glad musik i öronen gav jag mig ut på socknens vägar . Utsikten var vacker med åkrar och kyrktorn .
Oj, här är jag, OBS: jag ser väldigt stor ut på bilden, men det beror bara på att jag har en stor dunväst på mej, jag har inte gått upp i vikt eller så på senare tid, det kan min balklänning intyga för den passar fortfarande en månad efter att jag köpt den. Lång mening, bilden kommer här: . Himmelen var klarblå , Prästgårdens gräsmatta var gul av små blommor , och solen sken så fint över Källunge . Snart är sommaren här, och då lär rapsfälten lysa gula . Det dröjer nog ännu ett tag.. Tills dess får vi nöja oss med den här lilla rapsblomman som trotsat alla normer och blommat ut lite tidigare . Alla vägar bär mot.......... Källunges Prästänge??
Änget var fullt av vitsippor . Gräs, måste tagit den här bilden utan att märka det . Och här växer det upp säd typ, eller nåt . Fortfarande blommar blåsipporna, men dom börjar se trötta ut. I det här änget tillbringade jag, mina systrar och våra kusiner, mycket tid när vi var små . Den bästa koja vi nånsin byggt, så stabil att den fortfarande står kvar flera år senare . Skapligt med vatten i kanalen . Solen börjar sakta gå ner över källunge , och promenaden är slut . Hemma är maten klar och det är dags för årets första grill-middag . Mmmmm


Bättre än såhär blir det inte med den mobilkamera jag äger.
Nu ska jag sova!

PussKram


Kalvdramat på Visbys gator

Dramat om kalven på rymmen fortsätter..

Kalven ska skjutas

Den kalv som sedan i onsdags synts rännande över hela Visby kommer förmodligen att skjutas. Idag har kalven klockan 11:43 synts till vid Högklint, och klockan 12:06 på Krusevägen. Det är ägaren till kalven som meddelat polisen att han tänker skjuta kalven då den inte går att fånga in.

I fredags befann sig kalven vid P18 och har under de senaste dagarna synts till både på Gråbo, Skrubbs och Follingbo.


Paula Zielinski

helagotland.se

Nej, inte skjuta henne! Stackars liten. Hon har väl lika mycket rätt att upptäcka visby som alla jävla turister som envisas med att besöka gotland varje sommar..
Låt henne vara ett tag, hon kommer väl tillbaka när hon sett färdigt.


Premiärernas dag

Kvigkalv fortfarande på rymmen runt Visby

Kvigkalven som jagades under torsdagskvällen var fortfarande på rymmen sent i går kväll.
Efter att ha rusat runt på Kittelgatan och runt Linds växthus på Terra Nova hade hon på fredagen styrt kosan mot Langs väg.
Där härjade hon runt och hoppades som en gasell mellan villaträdgårdarna. Sedan drog hon över fotbollsplanen på P18 och var senast synlig i Vibble, enligt polisens noteringar.
Kvigkalven är svart och vit och ska enligt utsago vara svårfångad men rätt nyfiken. När en poliskonstapel lyste på henne med en ficklampa närmade hon sig men försvann sedan igen.
(GT)


Gotlands Tidningar

Gotlands lokaltidningar upphör aldrig att förbrylla. Den här notisen kan man läsa i GT idag.
Lägg extra märke till den fina liknelsen "..härjade hon runt och hoppade som en gasell bland villaträdgårdarna", och det oerhört gammalmodiga ordet poliskonstapel.

De hända grajar' på vår ö! Hohoho


Vilken hektisk vecka det varit, har knappt haft en lugn stund på fem dagar. Fotboll, kör rep. och en massa projektarbete är vad som upptagit all tid.
Gårdagen tog nog priset iaf. Klockan åtta åkte jag in till skolan och mötte upp Elin, sen satt vi vid datorn i bibblan från 8.00 till 15.40 då vi äntligen var klara med det sista i vårt projekt. Det har varit sjukt stressigt och jag har nog aldrig känt mig så uppjagad som igår. Elin blev nästan rädd för mej, och det brukar hon vanligen inte bli. Läskigt, vad skolarbeten kan göra med en.
Vi hann bli klara iaf. Vårt häfte blev färdigt och riktigt snyggt, och projektrapporten skrev vi ner på en timme. Rapporten blev väl kanske lite slarvigt gjord, men häftet är vi riktigt stolta över. Egentligen har vi gjort det på bara två dagar. Vi satt nämligen hela torsdag eftermiddag och jobbade på häftet också, innan hade vi egentligen bara planerat hur vi skulle lägga upp det. Hoppas det blir bra nu, vår lärare verkade gilla det vi gjort så förhoppningsvis blir det ett bra betyg.

Igårkväll fick man äntligen en lugn stund. Då var jag, Elin och Matilda i min lägenhet hela kvällen. Vi hade beställt pizza från sunes elefant, och köpt glass som vi åt framför några avsnitt av Frasier. En riktigt mysig kväll med mycket pratande och diskuterande men också en hel del sovande eftersom varken matilda eller elin kunde hålla ögonen öppna såfort vi satte igång tv:n. Dom och tv-tittande alltså.. :P
Elin åkte tidigt imorse för att åka till sin stuga och räfsa löv, så jag och matilda blev ensamma några timmar. De timmarna ägnade vi dels åt att se ännu mer Frasier, men också åt att bläddra bland alla lp-skivor jag har ståendes i lägenheten. Dom är inte mina och jag hade aldrig gått igenom dem förut, men blev positivt överraskad när jag märkte vad de var för "gamla godingar". Dessvärre var vi tvugna att åka efter en stund, så nästa "kväll" jag, elin och matilda har, ska vi ägna åt att lyssna igenom lp-skivor. Det har jag bestämt.

Idag är en stor dag för hela fotbollsgotland. Alla de lag som spelar i fastlandsserier har nämligen seriepremiär idag!
Tråkigt är att alla utom P18 har bortamatch så nån match fick man ju inte se, men desto mer nästa helg.
Vad jag vet så har FC Gute vunnit sin match, och Dalhem har också vunnit, men hur det gått för KIK/FG och P18 vet jag inte. Har letat nu på internet och försökt hitta en sida där dom visar resultaten, men det verkar hopplöst. Resultaten har inte kommit in än helt enkelt.
Fast mest bryr jag mig ju om Dalhem såklart och där vet jag ju resultatet redan. Dom vann mot Farsta med 6-1 (1-1), Skitbra! :D

Denna dag bjuder på ännu fler premiärer. Här hemma ska vi nämligen ha grillpremiär för året!
Finns det nåt bättre än  när man smakar den första grillade köttbiten för året, tillsammans med lite potatis och bearneisesås (stavning?). Ljuvligt!
Ännu bättre hade de vart med lite gotländsk färskpotatis också, men det får vänta några månader.

Imorrn är det dags för plastplockning igen. 9.00 på soptippen i Dalhem/Roma. Åter igen söker vi städhjälp, så har ni inget annat för er så kan ni väl komma ut till dalhem och hjälpa till på ett hörn..hmm..

PussKram


Sa du rövförskjutning??

Jag gjorde nyss en sak som kunnat få väldigt pinsamma följder för mej och Elin.
Jag lyckades maila vårt ofärdiga projektarbete till klassmappen på tjelvar!
som tur var hittade jag en knapp där det stod "återta meddelande" som jag snabbt tryckte på, men huuu va jobbigt det kunde blivit.
Klantigt klantigt.

Har nog haft årets tråkigaste lektion idag. Det var morgonens astronomilektion som verkligen höll på att ta död på mej och Elin. Ewelina, den tredje i vår astronomi-trio var smart nog att skolka från veckans lektion, vilket jag nu i efterhand önskar att även jag hade gjort.
Hela lektionen gick åt till att sitta och lyssna på vår oerhört tråkiga och osäkra lärare. Varje gång han står där framme vid tavlan hittar man något man irriterar sig på hos honom, och idag var inget undantag. Han upprepade ständigt följande mening:
Jo, de är ju ganska mycke uträkningar här, o jag har ju sagt att det inte ska va så mycke matte så vi går inte nå närmare in på de.
Ironiskt nog innehöll dagens undervisning endast en massa formler och uträkningar av avstånd. Suck*
Det enda som roade mej denna lektion var ordet rödförskjutning. Det var också något som vår lärare ständigt upprepade idag, och varje gång lät det som att han sa rövsförskjutning. Det satt jag och Elin och fnittrade åt en god stund innan vi åter igen föll in i nån slags dvala.
Riktigt boring lektion alltså.

För den som är intresserad av hur det gick i matchen mot IFk igår kan jag meddela att det blev oavgjort, 1-1 (0-0).

Måste lite opassande ändå ta upp den hemska nyheten:
Engla har hittats död, och den misstänkte 42-åringen har erkänt mordet på både henne och på en annan kvinna. Det är så hemskt! Man har ändå hela tiden hoppats på att hon skulle återfinnas levande, och så får man höra det här. Jävla psykopat!
Usch.

Nej, nu måste jag försöka gra nåt vettigt. Kanske sätta mej ute i solen i det vackra vädret :-D
Eller skriva mer på projektarbetet :-(
Nej, solen vinner nog. Jag har faktiskt redan skrivit en massa på vårt projekt idag, plus att jag nästan låtit hela klassen läsa det också. Inte illa pinkat..

PussKram


Framtidsplaner

Igår var jag på musikal. Den hemlighetsfulla trädgården som musikalkompaniet satt upp. Den var som förväntat skitbra!
Dom är så duktiga att man blir rörd. Alla är amatörskådespelande ungdomar som lagt ner hela sin kropp och själ i detta och uppträder som riktigt rutinerade och profesionella skådespelare. Helt fantastiskt!
Och Sofia (regissören) vilket arbete hon måste lägga ner på den här produktionen, helt fantastisk hon med.
Ja, jag var helt lyrisk när jag lämnade säve-området igår.
Ser redan framemot nästa års musikal, vad nu det kan bli!? :-D

Igårkväll var jag och firade min kusin som fyllde 15 år.
Pratade mycket med min kusins kompis och blev så inspirerad och imponerad av henne. Hon fyller 16 år i år och börjar alltså gymnasiet i höst. Hon har valt samhällsprogrammet där hon vill gå mediaprofilen för att senare kunna utbilda sig till journalist.
Hon har verkligen lagt upp sin framtidsbild och har så många drömmar. Hennes plan är att efter journalistutbildning flytta till Storbritannien, bosätta sig på landsbygden med några hästar, och därifrån arbeta som frilansande journalist. Det enda hon inte riktigt hade klart för sig var om hon skulle bo i Wales, Skottland, Irland eller England, men det är bagateller.
Det som imponerade så på mig var att hon hade sin framtid såpass klar för sig trots att hon bara är 16 år. En helt rimlig framtid dessutom. Det är mer än vad jag åstadkommit i mina framtidsdrömmar och jag är ändå tre år äldre.Lyxhustru är väl kanske ingen lyckad framtidsplan. Det får snarare gå under kategorin osannolika drömmar .
Nej, men alltså det här vad man vill göra i framtiden, det är så svårt!
Jag är en sån som tar ett steg i taget. Just nu letar jag sommarjobb. Min förhoppning är att jag får stanna kvar också efter sommaren så att jag slipper börja söka jobb sen i augusti/september och gå arbetslös hela hösten. Pengarna jag tjänar i sommar och i höst (förhoppningsvis) vill jag spendera på resor. Australien, England, USA, Grekland, Syd-amerika, det är så många ställen man vill åka till! Se sig om i världen helt enkelt.
Det är ungefär den plan jag har. Nångång ska jag väl börja plugga och utbilda mig till något fint och roligt yrke också, som jag sen kan försörja mig på, men vad? Det är just det som är problemet.
Förhoppningsvis stöter jag väl på något intressant och roligt jobb en vacker dag som väcker min uppmärksamhet.
Ja, och så ska man väl klämma in en familj och hus nånstans där också. Mellan resor och karriären kanske?? hmm..

Men, ett steg i taget.
1. Hitta ett sommarjobb.
2. framtiden

Jag hatar alla som har jobb. Ännu mera hatar jag dom som står och velar mellan två eller kanske tillochmed TRE jobb!
Buhubuhu, stackare som är så populär och eftertraktad.
Själv är man utstött ur samhället. Ingen vill ha mig!!
Fick mail från ett café jag sökt hos, för några dagar sen. Där stod det:

Hej!

Tack för din ansökan!

Tyvärr har vi redan tillsatt platsen.

Är det såhär min inkorg kommer att se ut nu hela april-maj??
Ve och fasa.

Nu ska jag surfa runt på arbetsförmedlingens fina sida. Är numera stammis där.

PussKram

Ps. ikväll spelar Dalhem U träningsmatch mot IFK Visby. Vi spelar på rävhagens konstgräs 18.00. Kom och titta! d.s


Musikal

Jag har inte tid o sitta här egentligen. Om en timme kommer Wenke nämligen och hämtar mig för vi ska in och se musikal, tillsammans med Emma som kommit hem från skånelandet nu!
Det är den hemlighetsfulla trädgården vi ska se. Årets musikal från musikalkompaniet.

Åhh jag älskar musikaler!!
Jag har inte varit på speciellt många men det är något så fantastiskt över denna teatertyp som gör att man bara vill se mer och mer!
Musikalnördar brukar beskriva fenomenet musikal med orden: En sammansättning av det bästa från musiken, dansen och teatern.
Och jag håller med. Att nåt så töntigt som att stå och sjunga ut en diskussion kan bli så bra och medryckande, fantastiskt var ordet.

Ikväll ska jag fira kusin Viktoria som fyller moppe idag. Grattis!!

PussKram

http://www.youtube.com/watch?v=syn5GnCcgX0
Björn, jag kan hjälpa dig komma över Katrin!

Tandfeér och Treafest

Wow, hur ska jag börja?
Veckan börjar gå mot sitt slut. Det har varit ganska jobbiga dagar den här veckan av flera olika anledningar, och allt har verkligen segat sig fram.

Men gårdagskvällen vägde upp allt tungt och tråkigt som hänt. Först var jag i domkyrkan och sjöng med kören på en gudstjänst. Det var faktiskt ganska kul och mysigt. Ganska mycket folk, bra präst, underhållande körmedlemmar, bra sånggenomförande av oss, och ja det allt var BRA helt enkelt.
Roligast var det nog under förbönen:
prästen (läser förböner som församlingen själva skrivit): jag ber för att min dotter ska bli frisk..
Körmedlem (viskande till oss andra): oj, jag tappade visst en tand.
prästen: ...hon är endast tio år och jag ber nu för att hon snart ska vara frisk igen.
Elin  (viskandes till körmedlem): vart gjorde du av den (tanden)?
Körmedlem (viskandes): jag la den i fickan.

Ja så kan man kombinera sorgligt med roligt.

Efter gudstjänsten gick jag, Elin, och även Markus som var där med sina konfirmander, till ewelina på förfest. Där hade vi det roligt i riktig Sp3f-anda i några timmar, för förutom mej, elin, markus och ewelina så var även albin, simon, matilda F, och ylva där. Bara en massa klassisar alltså :-D
Sen begav vi oss till O'learys där vi bl.a träffade Daniel och Gabriel. Satt där ett tag för att sen gå vidare till hamnplan. På hamnplan träffade vi ännu flera klassisar; Åsa, Sahra, tvillingarna, och Gustav. En spontan klassfest typ.
Vi dansade natten lång och det var längesen jag hade så roligt! Jag älskar min klass!!
Tack, det behövdes för att väga upp den annars riktigt pissiga dagen.

Tack också till Maggan som lät oss vara lediga från dagens enda lektion. Vad skulle Sp3F göra utan sin Maggan??
Igår avslöjade hon för oss att hon ska hålla tal på studentmiddagen vi bjudit in henne på. Där kommer hon i sitt tal ta upp samtliga i klassen och säga några väl valda ord om var och en av oss. Vad kan det bli??

Det enda som egentligen var dåligt med gårdagskvällen var att jag missade fotbollsträningen. Hade det inte varit för kören hade jag kunnat gå på träningen, treafesten skulle jag hinna i vilket fall som helst. Nästa vecka krockar det flera ggr men nu har jag sagt ifrån. Jag är med på kören de timmar jag är fotbollsledig, men sen går jag när träningen börjar. Sådesså.
Nej, snart är körandet över och då jädrar ska jag träna som tusan! Ska inte missa ett enda träningstillfälle!
Det börjar ju dra ihop sig nu. Seriepremiärerna är snart ett faktum. Nästa helg (exakt en vecka imorrn) är det seriepremiär för div.2. Två veckor senare är det dags för div.4. Man vill ju va med och tampas om de bästa platserna och då gäller det att va med på träningarna också..


Idag ska jag städa mitt rum och träna fotboll. Och så ska jag baka nåt också tror jag. Vad vet jag inte ännu. Några förslag??

PussKram

Den stora dagen

Ni vet när en låt fastnar på huvudet. Man nynnar på den hela tiden, ibland utan att man märker det ens. Dessa låtar brukar "stanna kvar" i huvudet nån dag sådär, men nu har jag fått en som envisas med att stanna kvar.
Det var nån gång nu i helgen som jag började sjunga på den efter att ha hört Robert Gustavsson sjunga den i så ska det låta. Tror tillochmed att jag nämnt det i bloggen en gång redan.
Iaf, den här låten vägrar nu att lämna mitt huvud.
i början tyckte jag om den, men nu börjar det faktiskt bli lite jobbigt. Med tanke på att jag bara kan refrängen och två ord i melodin så blir det lite som att trycka på repeat.
Om och om igen.

Men nu har jag nog kommit på hur jag ska bli av med den. Det enda som brukar funka när man börjat nynna på en låt såhär är att lära sig HELA låten. Därför är jag nu på jakt efter texten.
Låten heter "den stora dagen" och var en väldigt populär dansbandshit på 80-talet.
Lägg nu märke till att jag skrev dansband. DANSBAND. Jag hatar dansband, men vad gör man inte för att undvika psykisk kollaps??
Så den senaste halvtimman har jag surfat runt på alla möjliga dansbanssidor, googlat på "vikingarna", "den stora dagen", och "kramgoa låtar". Snacka om att folk tittar snett på mig här i bibblan (konsekvenserna av att inte ha dator hemma) när de upptäcker vad det är jag söker på...
Nu verkar jag ha hittat den iaf. Äntligen!
På denna oerhört rosa hemsidan hittade jag texten:
http://www.matsbergmans.nu/ -sveriges bästa dansband! host*

Här är den eftertraktade texten iallafall. Läs och förtvivlas, jag tycker så synd om den stackars tanten som tvingas fira sin födelsedag alldeles ensam bara för att hennes barn inte har tid med henne. Buhuuuu.
Jag ska aldrig glömma min mamma sådär. Hon ska tvingas umgås me mej hela dagen när hon fyller år. Inte en minut kommer jag lämna hennes sida!


DEN STORA DAGEN


EN GAMMAL KVINNA GÅR OMKRING

O PYNTAR I SITT HUS, IDAG ÄR DET HENNES

STORA DAG.

HON HAR KÖPT KAFFEBRÖD O TÅRTA

SOM SMYCKATS MED SMÅ LJUS

O EN LIKÖR AV BÄSTA SLAG

O NÄR HON LÄGGER PÅ EN DUK

DEN FINASTE HON HAR SÅ RINGER DET

PÅ HENNES TELEFON

HON BLIR GLAD O LYFTER LUREN

O HÖR RÖSTEN PÅ EN KARL

HENNES ALLRA YNGSTE SON


JASSÅ, SÄGER DU DET, DU KAN INTE KOMMA FRÅN

DU TOG FEL PÅ VILKEN DAG DET VAR

NEJ, DET GÖR INGENTING

OM DET ÄR NÅT BARA RING

FÖR JAG FINNS JU HÄR VAR DAG


HON TAR FRAM FINSERVISEN DEN MED

SMÅ VIOLER PÅ

EN KOPP HAR VISST EN GÅNG GÅTT I KRAS

MEN HON TÄNKER ATT DET GÖR NOG

INGENTING VI BLIR SÅ FÅ

PÅ MITT ÅRLIGA KALAS

O NÄR KAFFET KOKAR UPP SÅ RINGER TELEFON

HON GLÖMMER ALLT O SPRINGER DÄRIFRÅN

O PÅ ETT ÖGONBLICK HON MISTER

NÅGOT AV SIN ILLUSION

NÄR HON HÖR SIN ÄLDSTE SON


JASSÅ, SÄGER DU DET...


FLERA TIMMAR DRAR FÖRBI O DAGEN BLIR TILL KVÄLL

EN TRÖTT GAMMAL KVINNA SOMNAR IN

HON HAR STÅTT DÄR HELA DAN

O VÄNTAT SINA BARN

VID SIN BLOMMIGA GARDIN

HENNES KAFFEBRÖD FINNS KVAR

O TÅRTAN DÄR DEN STÅR

DEN VISAR HUR BARN KAN ÖVERGE

O NÄR DOTTERN RINGER FINNS DET

INGET MERA ATT FÖRSTÅ

DÅ HAR LJUSEN BRUNNIT NER


JASSÅ ...

Inser nu när jag läst igenom det här inlägget att jag låter ganska.... dum i huvudet.
Jaja, så det kan gå.

Nu ska jag cykla hem till lägenheten och vänta på elin. Ikväll ska vi på kör rep. inför en musikal vi ska va med i med kören. Oerhört tråkigt, men har man tackat ja så har man.

PussKram


Tidsoptimist

Finns det nåt värre än när man måste stressa klart med ett skolarbete!?

Jag tror aldrig att jag under mina 12 år i skolan varit klar med ett skolarbete så tidigt att jag kunnat slappa kvällen innan inlämningsdagen, och kanske till och med lämnat in det flera dagar tidigare än inlämningsdatumet. Aldrig att det har hänt.

Ute i sista minuten varje gång. Många kvällar man brutit ihop inför mamma och beklagat sig om hur hemska lärarna är som ger oss så jobbiga och svåra uppgifter. Har tappat räkningen över hur många gånger mina föräldrar hjälpt mig leta fakta, tårkat tårar, kommit med förslag, till och med skrivit några rader ibland, kvällen innan arbetet ska lämnas in.

varför lär man sig aldrig??
Nu har man snart gått tolv år i skolan och ändå blir man aldrig bättre på det.

Just nu är det projektarbetet som upptar all tid. Nästa fredag ska det lämnas in, i färdig form. Det är 10 dagar dit. T I O. Vi har nyss börjat med vårt häfte vi ska göra. En månad skulle vara lagom att arbeta med det för att få ett bra resultat och stressfria dagar.
Men jag och Elin tycker det skulle bli alldeles för enkelt, vi vill ha lite utmaning, så vi har helt enkelt väntat fram till nu.. hmm..

Vi har fått en ny uppgift i svenska C nu också. Det är en bok på ca 250-300 sidor som vi ska läsa och sen göra en textanalys av. Vi har en hel månad på oss.
 En HEL månad. Om jag börjar läsa nu så lär jag vara klar låångt innan "en hel månad" är slut, men nånting säger mig att det aldrig kommer hända.


Nej, nu har det gått alldeles för mycket tid för att jag ska hinna sitta här och lata mig.

PussKram

Ps: jag slapp sjunga idag på den där förfärliga låten. Jag fick spela gitarr. Gitarren och jag har aldrig kommit överens men det var betydligt bättre än o sjunga iaf. d.s


dötimmar

Jag är trött. Skittrött.

Min första lektion för dagen börjar 9.30. I skrivande stund är klockan 08.13. Bara en timme och 17 minuter kvar alltså. Bara.
Nu minns jag varför det var så hemskt att bo hemma och värför lägenheten är så bra. De här dötimmarna är ju bara för pestiga. Sova kan jag inte göra trots att fåtöljerna och sofforna här i bibblan egentligen är ganska sköna, men att somna såhär på "offentlig" plats det funkar inte för mig. Jag kan även plugga. Har ett svenska arbete som vi nyss börjat med och det skulle ju egentligen vara ganska kul att för en gång skull inte behöva stressa klart med ett skolarbete, men jag orkar inte. Ett annat alternativ är att gå bort till lägenheten och sova en timme. Det hade vart ett lätt val om inte vädret varit vad det nu är. Det blåser och regnar så det är inte värt den timme jag kan vila, dessutom måste jag räkna bort 20min promenad från den där timmen, och då är det inte så mycket kvar.
Nej, mycket bättre att sitta kvar här i den varma skolan istället.


Tråkigt, T R Å K I G T, tråkigt, TRÅKIGT.

ahh va svårt det skulle va o skriva nåt vettigt idag då!
När man väl har tid o sitta här så kommer man inte på nåt att skriva.

Nu kom dagens tidning hit så jag ska ta o sätta mej o läsa den istället.

PussKram

Ps: tjohoo nu är det bara en timme och sex minuter kvar tills jag börjar. d.s


Pump it up...

Sista inlägget på några dagar förmodligen.

Imorgon börjar lägenhetsboendet igen.
Det är absolut inget fel på lägenheten, tvärtom. Den är mysig, fräsch, och ligger väldigt bra till med nära till affär och skolan, men jag är inte lägenhetstypen helt enkelt.
Jag känner mig instängd. "Buren" som Åsa så fint kallar mitt stadsboende. Grannar på båda sidorna vägg i vägg, och en granne under mig. Det är såå nära. En granne över mig också och buren hade varit fullständig.
Plus att min trädgård/uteplats är en 2 kvadratmeter stor balkong, en piss i missisippi i jämförelse med trädgården och änget hemma i källunge.
Fast jag borde absolut inte klaga. Det är skönt att bo lite hemifrån emellanåt och få klara sig själv.
En dator och någon som kan tänka och packa åt mig så hade jag nog trivts otroligt bra egentligen.

Ikväll har jag spelat fotboll på RIKTIGT gräs. Det är så otroligt härligt första träningen för säsongen när man kliver ut på den blöta geggiga gräsmattan och börjar passa några bollar för att "känna in planen". Tungt som bara den däremot och träningsvärk i framförallt vaderna är nog att vänta imorgon, men åhh så värt det!

Imorrn är det ensemble i skolan. Vi ska börja med en ny låt. "Pump it up" av Elvis Costello.
Elvis Costello i all sin prakt men hans låtar är inte sångvänliga för tjejer. Jag kommer gå av på mitten om jag tvingas sjunga den här låten. Jag har att välja mellan att sjunga och att spela gitarr. Är det nåt jag inte kan så är det att spela gitarr. Kul lektion jag har att vänta...
http://www.youtube.com/watch?v=5fbhIzN9-p0
Cool låt men fan vad jag hatar den.

Sov gott kära bloggläsare!

PussKram

astronomihatare

Just nu har jag astronomi.
Egentligen..
Men jag sitter här hemma istället.
Skolkis.
Men alltså.. Jag har vart på alla astronomilektioner, vilket är jäkligt duktigt med tanke på vilken fantastiskt TRÅKIG lärare vi har.
Det är egentligen bara ett under att jag inte gjort det här tidigare. Han ska fan va glad att jag inte skolkar från alla hans sömngångar-lektioner.

Är på sånt topp-humör just nu, och har vart det hela morgonen.
Igårkväll strax innan jag skulle gå och lägga mig fick jag nån slags depressionsångest av nåt slag. Inget jobb, inte ens nån som ringt och velat ha en jobbintervju med mig, skitmycket i skolan med projektarbets inlämning nästa vecka, snart sista dag att anmäla sig till nån högskole-kurs, sjukt mycket kör, ännu mera fotboll, och en alldeles för matonyttig helg.
Idag har jag fortfarande inget jobb, ingen som ringt om intervju, fortfarrande lika mycket skolarbeten, en dag mindre till sista anmälningsdag till högskola, lika mycket kör, och lika mycket fotboll, som igår. Men idag känns det inte lika tungt.
Den här morgonen har allt bara känts så bra!
Gick upp tidigt och ringde de affärer jag sökt jobb hos ( anledningen till att jag skolkade idag, eftersom det är så krångligt o ringa när man är i lägenheten i stan), har gjort eld så jag ska kunna duscha innan jag åker till skolan, har ätit en god frukost med blåbärssmoothie, och har hunnit skriva en jobbansökan riktad till hotelljobb. Så mycket på så lite tid, fantastiskt.

Men nu börjar det bli bråttom. 11.30 börjar naturkunskapslektionen och så mycket ska jag inte skolka idag så att jag struntar i alla lektioner.
Snabbdusch sen bilen till skolan. Ikväll är det årets första träning på RIKTIGT gräs! Jippie, tjohoo!
Mer att se framemot den här veckan är treafesten på torsdag (den allra sista, för mig också den allra första), musikal på fredag, och fira kusin Viktoria som fyller moppe på lördag.

Nu är det bråttom.

PussKram


Dansbandsnörd?

Nej, nån dansbandsnörd är jag definitivt inte, men jag har haft en låt på huvudet hela helgen och det visade sig att det var just en dansbandshit. Jag hörde den för några veckor sen i Så ska det låta då Robert Gustavsson och Åsa Fång sjöng den, och jag höll nästan på att börja gråta när jag hörde texten. Stackars lilla tanten som går där alldeles ensam hemma i sitt hus och väntar på att hennes barn ska besöka henne, men dom har aldrig tid att träffa henne!
Så sorgligt så man bara vill leta upp den stackars tanten kliva på i hennes lilla hus, prata med henne, och dricka lite av det kaffe hon kokat.
Dessvärre är det hemska Vikingarna med Slisker Sjögren i spetsen, som gjort låten. Jag hatar honom. HATAR hatar HATAR. 
Han är så smörig och sliskig att jag bara vill spola ner honom och hans perfekta tandrad i toaletten när jag hör hans slem-stämma. 
Här är klippet iaf:
http://www.youtube.com/watch?v=q4SnR4RsA6I
Robert Gustavssons värmländska är ju underbar också!

Dalhem IF:s TRÄNINGSLÄGER

Ja, då var vårt "komma tillsammans- läger" över då.
Berättade om vår första dag på lägret igår, i förra inlägget. Då var det träningsmatch mot tyresö, innebandy match, och musik quiz.

Dag 2 på vårt läger började klockan tio imorse med orientering.
Jag hamnade i The Dreamteam.. Laget bestod utav: Linn som inte hittar till domkyrkan, Annie som alltid var i det förlorande laget när vi orienterade i somras, Helena som fick bli upphämtad vid två tillfällen de höll på med orientering i skolan, den tredje gången fick hon orientera inne i gympasalen mellan några koner (denna historia är helt sann). Ja och så jag då som kom in en halvtimme efter resten av klassen när vi orienterade första gången och läraren som då nästan höll på att ringa polisen.
Kan säga att de andra lagen skrattade åt oss redan innan vi hunnit ut i spåret.

Vi skulle springa tre banor sammanlagt. Första rundan skulle jag och helena springa, andra rundan Annie och Linn, och tredje rundan allihopa.

Jag och Helena sprang då först, och såhär duktiga var vi på att orientera:
Helena tittar på kartan, pekar på en stig åt söder och säger:
- vi springer hitåt mot norr.
Jag blir lite fundersam och säger:
- Men Helena... Det där är väl söder, norr ligger ju hitåt.
Helena rycker på axlarna och svarar:
- Äsch skit samma, vi springer åt det här hållet ändå.

Ja såhär chansade vi oss fram i en kvart ungefär, sen sprang vi tillbaka efter att ha gått lite vilse i löparspåren..
Annie och Linn gick det nog ganska bra för ändå, men de hittade inte första kontrollen förräns efter 10 min så när de kom tillbaka hade två av de andra lagen redan kommit tillbaka från sin sista runda. Vår sista runda gick ändå riktigt bra! Vi knappade nog in flera minuter då. Det räckte dock inte så vi kom sist i den här grenen.

Efter duschning åkte vi till Hwitstjärna och åt mat. Sen var vi nere på Björns jobb och pratade om kommande säsong. Målsättning, lagkapten, kläder, ekonomi, och liknande diskuterades och efter det hade vi en ny tävling i vår mångkamp. Det var en tvärtomfrågesport där man får en ja- eller nej fråga, och det gäller att svara tvärtemot det riktiga svaret. Vårt lag kom sist även i denna gren...
Sen åkte vi till västerhejde där vi gjorde de sista grenarna. I den ena grenen tävlade ett lag i taget. Det var en tom rund burk som stod på en bänk, och den skulle flyttas från den bänken till en annan bänk med hjälp av ett ihopsatt gummiband med sex långa snören knutna i gummibandet. Alla i laget höll i ett eller två snören och när man spände dem så blev gummibandet större så att burken fick plats inuti. I den här grenen kom faktiskt mitt lag tvåa!

Sista grenen var nästan roligast. En bana som man springer och driver en boll (en handboll). Det hade vart ganska enkelt om det inte var för att man samtidigt skulle ha på sig stora snickarbyxor, en tjock vinterjacka, en motorsågshjälm, stora arbetshandskar, och gummistövlar i strl 46, plus att man skulle hålla i en bensindunk och nåt skogsverktyg. I denna skogshuggar-utstyrsel skulle man alltså springa. Vid banans slut väntade nästa lagmedlem som klädde på sig och sprang samma bana. Såhär höll man på tills samtliga i laget gjort det. Denna gren kom vi trea eller fyra i.

Vi förlorade mångkampen som ni kanske kan förstå. Men vi var glada ändå. Svårt att vara annat när man spelar i Dalhem IF. Vi har haft det så otroligt roligt den här helgen!
Om två veckor är det seriepremiär för div.2. Två veckor senare är det div.4 premiär.
Det drar ihop sig.. :-D


Min magsäck har utvidgats denna helg tror jag. Jag orkade äta upp en hel stor pizza ikväll! Det har nog aldrig hänt förut.
 Det har verkligen inte varit en nyttig helg. Mycket mat (fet mat) och lite träning.
Var inte på träningen i fredags, var inte med på matchen igår, och idag har vi egentligen inte gjort så mycket jobbiga grejer mer än orienteringen. Därför borde man kanske äta lite nyttigare, men jag kör tvärtom.Idag har det varit fläskfilé med potatisgratäng, choklad mousse med grädde, pizza, och när pizzan lagt sig till rätta i magen ska jag nog äta lite kladdkaka som lillasyster bakat.
Jag går mot fetmans härliga dagar...
Nej, nästa vecka ska jag träna alla dagar och inte äta minsta lilla godisbit (inte innan fredag iaf).
Alla vet hur det där kommer att sluta..

Nu ska jag se parlamentet!

PussKram

Vem faaan snor mina dagar???

Uhh, jag borde inte sitta här. Jag BORDE sova nu, men hela veckan har jag varit ifrån dator och det här verkar vara den enda stunden jag får tillfälle denna helg, så då tar man ju tillfället i akt så att säga.
 
Veckan har gått så sjukt fort rent ut sagt.
En hel vecka utan bloggande, kan ni förstå då hur desperat jag är nu efter att få skriva av mej lite!?

Kan ju börja där jag slutade förra lördagen. Det var mycket på schemat förra helgen till en början. Det slutade med att jag hoppade Club Kaka (något jag ångrar nu i efterhand), struntade i picknicken, och struntade i fotbollsträningen. Det blev istället sångövning, fotbollsmatch, sångövning, sångövning, och sång i kyrkan.

Matchen gick piss. Vi spelade mot Gutes P-94:or och slutresultatet minns (hmm..förträngt) jag inte.
Sjungandet i kyrkan gick bra, med undantag för sista låten som det strulade lite med i mitten.

Denna vecka har jag spenderat i lägenheten fram till igårkväll. Har haft en inneboende hos oss hela veckan, kusin Viktoria. Vi hade det roligt med undantag för den dagen hon hade maginfluensa. Fick visa hur livet i en lägenhet är. Ganska tråkigt. Det händer inte speciellt mycket och man blir fort rastlös. Men vi gjorde det bästa av situationen med kortspel, och en hel del tv-tittande.

På onsdagskvällen bjöd vi in min familj och Viktorias familj plus min mormor och morfar (viktorias farmor och farfar). Tretton stycken var vi som tryckte ihop oss i det pyttelilla köket när vi skulle fika. Sju stolar äger vi, så en låda vi har i badrummet och diskbänken fick agera sittplats också. Det var en mysig kväll som jag och Viktoria avslutade med ett nytt rykande färskt avsnitt av Grey's Anatomy.

Vad har jag mera gjort den här veckan då??
Det känns som att någon snott måndag,tisdag och onsdag av oss. Dagarna bara svischar förbi!
Och snart är det studenten..
Nej, jag orkar inte ta upp den nu igen.. Jag har panikångest tillräckligt redan.

Igår träffade jag Katja, utbytesstudenten från Tyskland som gick i vår klass i tvåan, men som nu flyttat hem till Tyskland igen. Hon har vart på besök nu i två veckor och jag har bara hunnit träffa henne två ggr (!), och imorgonbitti åker hon hem igen. Igår fick vi träffas ordentligt iaf. Hon, jag, Elin och Matilda fikade på ringduvan och gick på stan i några timmar, och hade det riktigt myysigt.

Idag har jag varit på läger med laget. Där kommer också anledningen till att jag borde sova nu. Vi hade inget boende till vårt läger vilket gjorde att vi fick bryta upp tidigare nu ikväll och åka hem och sova i våra egna sängar. Så imorgon klockan tio ska vi samlas ombytta och klara klockan tio i svaidestugan för läger-dag nr.2.
Läger-dag nr. 1 har vi haft träningsmatch. Tyresö (div.3 lag) var motståndet, jag spelade inte. Vi vann med 4-2.
Sen var vi spelare och såg Endre förlora den andra semifinalen mot Iksu med 6-2, samtidigt som våra tränare var i svaidestugan och lagade mat åt oss.
Vid sju-tiden åkte vi då till svaide där det bjöds på köttbullar och pasta. Vi blev indelade i lag som vi ska tävla med nu i vår mångkamp som vi har på lägret. Vi gjorde första grenen i mångkampen som var musik quiz. Det var kul och mitt lag kom trea (av fem lag). Låtarna var däremot inte de enklaste och hade jag stått på mig hade vi iaf varit tvåa, kanske tillochmed trea, men nu var jag så osäker hela tiden så vi strök en hel del som faktiskt var RÄTT.
Imorrn blir det orientering, lunch på Hwitstjärna lite mer kluringar, bestämande av lagkapten, och en avslutande träning i västerhejde gympasal.
Fasar för den där orienteringen alltså. När vi orienterade i skolan för första gången kom jag in en HALVTIMME senare än resten av klassen. Värt att poängtera är dock att de båda matildorna kom in några minuter senare än jag, så jag var inte allra sist iaf.. sådesså.

Nu ska jag soovvaaa..

PussKram