The DreamTeam

Bloggeriet har blivit lite övergivet den senaste tiden, anledningen är väl inte så mycket mer spännande än att jag inte har haft lust. Ibland har man inte det helt enkelt.
Inget intressant att skriva heller. Var nere i den djupaste rastlöshet förra veckan dessutom. Alla folk jag känner var överallt förutom på ön. En i Uppsala, en i USA, en i Norge, en i Halland, en annan i skåne, ja och så var det ju en drös med folk i skolan och på sina jobb. Själv satt jag här hemma och hade varken lust med det ena eller det andra. Inte ens fotboll fick jag spela. Säsongen i div. 2 är över, och vi har bara två matcher kvar i div. 4 och seriesegern är redan säkrad, så av de anledningarna har vi nu dragit ner träningsmängden till två timmar i veckan! det är typ ingenting.
 Ja så här går man nu hemma och drar benen efter sig. Längtar såå efter att få komma iväg till Norge nu! in med lite action och äventyr (vilket man ju garanterat finner i Norge liksom!) så att man får känna att man lever. Nåt sånt.

I lördags blev det iaf lite fartfyllt. JA förmiddagen var lite tråkig förstås. Stod i kiosken i Dalhem två timmar och sålde äcklig varmkorv och gamla godisar. Det var tråkigt, fast Helena var är också så lite roligare blev det ju förstås.
På kvällen var det avslutningsfest med laget. 17.45 åkte jag Micka och Vero till stan. Släppte av dom på diverse ställen och drog sen ut till västerhejde till en  lagkompis. Nån timme hann vi öva in vårt abba-medley med egenskriven text, innan det var dags att ta sig in till stan igen. Släppte av henne vid farmeks restaurang där festen skulle äga rum och drog sen till ICA Maxi för att köpa dricka. Hem till Linn och plocka upp några spelare som skulle med, en snabbis in förbi shell-macken, och sen tillbaka till farmeks restaurang. Hade skitroligt hela kvällen, åt super god mat, och stormtrivdes bland alla Dalhemare. Sången gick bra för mig och Nirs också, men nog hade det vart bättre om laget hört när vi repat istället. Det går alltid mycket bättre när man övar än när själva uppträdandet är. Men jag tror vår sång uppskattades ändå. kvart i ett började jag, micka och vero fundera på att dra hem. En kvart till sa vi till Linnea som också skulle med hem. En och en halvtimme senare lämnade vi farmek.
Det är så kul när det blir så! trots att man är så grymt trött att det värker i hela kroppen så stannar man kvar, bara för att man trivs så himla bra.
Jag tycker det är så lycko mig som hamnat i det här laget. Alla är så himla roliga och snälla, bryr sig om varandra, bjuder på sig själva, och gör fotbollen ännu roligare. The DreamTeam.

Nu ska jag sätta mig i bilen och åka till Elin som vart i uppsala i över en vecka.
För exakt en vecka lämnade Matilda oss för amerikanarna. Nu har hon kommit på plats hos sin värdfamilj och allt verkar bra. Förhoppninigsvis kan jag och Elin komma iväg till USA nån gång under nästa år och hälsa på. Ett helt år är ju så långt liksom!

PussKram 

Norrbagge

Nu har jag suttit i nästan fyra timmar framför datorn och försökt ta mig fram i detta Norgeträsk. jobbannonser, skidorters hemsidor, arbetsförmedlingen, bostadssidor, ALLT. Det är så himla mycket som ska göras och det är så mycket man ska förstå, och vart ska man börja? Vart i Norge ska vi va? vilket slags jobb? hur ska vi bo? vart ska vi bo? vad betyder koselige?
Så många frågor.

Ikväll ska jag och delar av familjen se mamma mia på bio igen. Tänk att man skulle hinna se den En Gång Till innan den släpps på DVD!!!
Mamma mia here I go again
my my I should not have let you goo!

Dags att vila huvudet nu tror jag. För mycket datorsittande kan vara skadligt.

PussKram


Futbol

...En stund senare i parken kom det tre katter springandes. Dom köpte glass av en gubbe med konstig hatt, och jamade glatt i kör. Plötsligt började det regna. Dropparna var stora som kalkoner och dränkte hela den lilla parken. En av katterna blev träffad av en regndroppe och dog. Den andra katten trodde dropparna var riktiga kalkoner och åt så många "kalkondroppar" att han sprack. Den tredje katten blev då så olycklig att han gick och dränkte sig i dammen. Efter en stund slutade det regna och solen började skina. THE END

Fotboll för hela slanten i helgen.
Igår var jag med på fastlandet när Dalhem spelade årets sista div.2 match. Den här gången som åskådare bara. Det blev vinst med klara 6-0 och det blev tillslut en 4:e plats i tabellen. Inte illa pinkat.

Idag var det match ute i När med div.4. Hatar att spela ute i När. Hela socknen osar fientlighet. Fientlighet mot Norrborna. Domaren vi hade har jag utsett till universums sämsta domare, han är väl värd den bemärkelsen.
Ja men vi vann iaf. 1-4 blev slutresultatet och det får vi vara nöjda med.

Nu är det två matcher kvar innan 2008 års fotbollssäsong är slut.
Sen tar jag Elin med mig och drar till Norge. Här ska tjänas PENGAR!
Waaaa, pengar! pengar! pengar! mohahhahahah!!!

Vad ska jag nu skriva? Det händer ingenting nu för tiden. Man går här hemma och ugglar, eller så springar man runt på fotbollsplanen. Ett ganska enformigt liv som ingen mer än jag intresseras av.
Så är det väl kanske ibland. Allt är inte så jädra roligt jämt.

PussKram

Inte hejdå, vi ses!

Nu har jag varit vaken en timma denna torsdag.
Vaknade 12.30!!
Herregud, jag har inte vaknat så sent på flera år!
Anledningen till att jag sov så länge var dels att ingen väckarklocka väckte mej, men framförallt för att jag kom hem klockan tre i nättras.
Så om man räknar efter har jag inte sovit så många timmar ändå, och då är det faktiskt okej att låta hela dagen sovas bort.

Anledningen till min sena hemkomst var Matilda.
På måndag åker hon iväg som au pair till USA. Ett HELT ÅR ska hon vara borta och det kräver ju en låång dags avsked, så klockan två igår eftermiddag styrde jag och Elin kosan ut mot Hemse. Meningen var väl den att vi skulle stanna några timmar, överräcka vår lilla avskedspresent och äta lite tårta.
Det gjorde vi också, åt tårta och gav present alltså, men det blev också en hel del mer. Vi såg idol, handlade på hemse, beställde pizza och lyckades som vanligt göra bort oss vid beställningen. Velande människor är oerhört irriterande och pizzagubben blev nog lite smått irriterad som vi höll på, och när vi sen skulle hämta pizzorna frågade han om vi verkligen ville ha pizzorna eller om vi ångrat oss igen, dock med en något skämtsammare ton. Sen blev det en hel del flumbilder när kamerorna åkte fram, men mest satt vi och pratade och skrattade alla de 11 timmarna vi blev kvar där.
Jag älskar dessa tjejer, dom är fantastiska!

Nu är vi snart bara två kvar här men planen är väl den att jag och Elin efter att ha tjänat en jädra massa pengar i Norge ska åka och hälsa på Matilda där borta i väst. Längtar redan!

Nu ska jag försöka sortera ut lite bilder som jag ska framkalla för att sen sätta in i album, åhh så roligt o få pyssla litegranna!
Ikväll är det kör. Började förra torsdagen i vuxenkören, fortfarande med samma körledare dock, och det var jättekul. Lite svårare men så lärorikt och mer utvecklande.

PussKram

Förresten, lyssna på den här låten:
http://www.youtube.com/watch?v=ypL3bW8V13o
Skitbra, hörde den för första gången för nån dag sen.

Färdig!

Släkten har nyss åkt hem och mitt 19 års firande är nu över.
Mycket fint har jag fått av vänner, familj och släkt, och så har jag hunnit njuta mer av min födelsedag denna gång än förra året.

Min 18 årsdag såg ut som följande:
Sång på morgonen av familjen. Presenter, frukost på sängen och sen skola 8.00.
Hälsopedagogik, religion (tror jag??) och en avslutande lektion med matte C. Skoldagen slut 15.30. Bilteori 16.00 - 18.00. Mamma (eller om det var min tränare??) hämtar mig 17.45, åker till träningen på rävhagen. Tränar till 19.30, åker hem för att äta en trevlig middag med familjen. Blir dock störd av en massa ringande. Ska därefter duscha men klockan har blivit mycket och systrarna vill sova. Jag vill duscha innan tårtan men det slutar med att familjen sitter samlad och äter tårta under tystnad, jag svettig och obekväm i träningskläder och två trötta och sura systrar. Åhhh vilken rolig födelsedag det var!
Vill dock upplysa om att det blev bättre dagen efter då vi hade lite mer tid, och så kom ju släkten på besök en kväll också och det var ju självklart kul.

Men I år var det lite lugnare iaf.

Idag har det varit fotboll i Dalhem. Match mot GUSK, serieledarna, och självklart hoppades vi på vinst men visste att det skulle bli svårt. Det blev det också, men oavgjort fick vi iaf. 2-2 och Dalhem har nu tagit poäng av samtliga lag i serien. Inte illa pinkat.
Imorrn är det match med B-laget igen, wiie :D
Motståndet är KIK/FG och vinst är det som gäller.


Nu är det bedtime.

PussKram


Idag är det Min dag!

Denna dag i historien:

  • 1627 - Kardinal Richelieu inleder den långvariga belägringen av hugenotternas fäste La Rochelle.
  • 1964 - Gibraltars invånare väljer i en folkomröstning att fortsätta tillhöra Storbritannien.
  • 1978 - Svenske formel 1-föraren Ronnie Peterson skadas så svårt i en olycka på Monzabanan att han avlider följande dag.
  • 1990 - Notre-Dame de la Paix, ofta räknad som den största kyrkobyggnaden i världen, invigs i Yamoussoukro av påve Johannes Paulus II.
  • 1993 - TV-serien Arkiv X har premiär i USA.
  • 2003 - Sveriges utrikesminister Anna Lindh knivhuggs på varuhuset NK i Stockholm. Hon avlider nästföljande morgon.
  • 1989 - Isabelle kommer till världen

Källa: Wikipedia (minus Isabelle faktan)


Jepp numera är man 19 år. Jag har precis påbörjat mitt sista år som Tonåring.
Oj va gammal man blivit, ålderstecken börjar märkas som att jag:
1. Har börjat gilla småkakor allt mer. Mandelkubb är kakan som gud glömde.
2. hör till dem som tycker att "musiken var bättre förr" (och det trots att jag inte ens var född då).
3.  börjar bli senil. Senast igårkväll glömde jag fotbollsskorna hemma och fick träna i mina vanliga skor (hade ändå turen att jag inte hade tagit foppatofflorna)
4. Tycker Doobidoo och Så ska det låta är otroligt underhållande program.
5. Börjar uttrycka mej med ord som "herrejisses" ovh "gudars skymning" (ord som min mormor andvänder ofta).

Men det kunde vart mycket värre faktiskt...

Sitter här och lyssnar på min  nya fina skiva med musiken från Mamma Mia filmen!
Just nu spelas min favorit our last summer där bl.a Colin Firth sjunger.
Colin Firth fyller för övrigt också år idag (fan va coolt jag och Mr Darcy fyller år samma dag liksom!!!)
Han fyller dock inte 19 år (synd..). 
Han är några yttepytte år äldre än jag, en sådär 29 år äldre...
Jag är glad ändå.
Nu ska jag lyssna vidare.

Ha en bra dag, för det ska jag ha!


PussKram

Födelsedagsbarnen:

    
 48 år                                                               19 år


Oavgjort

Ja det är hemskt va butter man kan vara ibland. Men idag är jag faktiskt på lite bättre humör.

Gårdagskvällen blev mysig och rolig hos Annika. Vi lagade mat, klippte och klistrade ihop peacemärken, och pratade. Det var ju klub kaka med woodstock tema och vi var riktigt snygga när vi sen åkte till Rindi som var lokalen för kvällen, med blommor i håret, bruna skinnvästar, och våra gjorda peacemärken om halsen, vackart vackart.
Det blev dock ingen längre vistelse för min del. Ca 19.30 igårkväll ringde Claes och frågade om jag kunde va med och spela mot Valbo idag. Självklart svarade jag Ja, men det innebar också att jag missade några timmar med Elin och Annika, lite tråkigt. 

Matchen idag då. Det blev oavgjort, 3-3. En match som gick lite upp och ner och ja, vet inte riktigt vad jag har att säga om det hela. I och med att vi inte vann så har vi fortfarande inte en säkrad plats i tvåan nästa år, vilket är ett måste. Ett år i trean igen går bara inte! Nej, så nu är det bara vinst som gäller i de två återstående matcherna.
Själv satt jag på bänken hela matchen idag, men får vara nöjd ändå.

Ikväll ska jag till Elin och sno bilder av henne. Förmodligen ska vi se film också. 
Ja jag och Elin kan ju inte klara oss utan varann. Vi har ju så roligt!



Kolla coola bilen. Det är vår lånebil medan vi väntar på en annan bil vi köpt.
Körde den för första gången idag, o snacka om o känna sig cool!
Wiie

Förkyld är jag dock fortfarande. Och imorgonkväll ska jag sjunga. Hur ska det gå??
Svaret kan ni få om ni kommer till Vallstena kyrka 19.30 imorgonkväll (söndag alltså).


PussKram

Varning för buttert inlägg

Jag är på pisshumör idag.
Hatar allt och alla.

Förkyld har jag blivit, och det TROTS att jag hällt i mig glas efter glas med HÄLSODROPPAR som ska MOTVERKA förkylning. Äckligt och helt i onödan.
Nån match imorgon verkar det inte bli för mig. Tränarna har inte sagt något, och nu vill jag verkligen SPELA. Det är bara TRE matcher kvar, alltså har jag TRE chanser på mig.
Norge planerna går framåt, i huvudet! Jag är alldeles för trött för att göra verklighet av planerna och det gör mig så irriterad. Latmask!
En jäkla räkning från Östsvenska Foton har jag fått. Dom skickade ett foto taget på alla studenter i almedalen, plus en fet räkning. Mamma tog 1000 såna bilder själv, GRATIS under studenten. Jag har inte bett att få nåt jädra kort hemskickat. Jag vill inte ha det. Och nu har vi slarvat bort kortet, och första räkningen glömdes (förträngdes) bort vilket nu ger en påminelseavgift på 50 spänn. Ahhhh
Inget klokt blir gjort här hemma heller. Orkar inte engagera mig i nånting. 
Jag hatar att bo på landet långt från stan. Ja, idag är faktiskt 2 mil alldeles för långt.
Har inte haft tid eller hals till att kunna öva på de sånger jag ska sjunga i vallstena på söndag. Risken för flopp ligger nära.
Läsarstatistiken på den här jädra bloggen ligger på 2 läsare om dagen. Kan det bli bättre!? jo, 1 eller 0 läsare förstås.
Min ordentliga sovmorgon jag skulle ha idag eftersom det väntas bli en sen natt denna fredag, kom av sig imorse gång på gång. Ett irriterande telefonsamtal 07.29, en dörr som small till 09.00, och en kattjävel klockan 10.00. Jag gav upp då. Hade tänkt att sova till klockan 11 minst. Det har jag faktiskt bara gjort en enda gång under hela min arbetslöshet. suck.
Dessutom är det soligt väder idag. Det passar inte min sinnesstämmning och gör mig bara ännu mer deprimerad.

Bajs också.

Det finns dock en sak som håller mitt humör uppe litegrann iaf. Vi vann mot IFK Visby igårkväll och är därmed i principhelt klara som serievinnare detta år med. Skönt att avgöra lite tidigare iår och slippa en nervretande seriefinal i den absolut sista matchen för säsongen.
Ikväll hoppas jag dock att det buttra humöret ska vara över. Det är Klub Kaka med Woodstock tema och jag ska dit med Elin och Annika. Hoppas på en superkväll.

Nej nu ska jag gå och muttra nån annanstans.

PussKram


 

Stackars stackare

Så nu har jag gjort min enda uppgift för dagen- sätta i kort från fjällen resan som vi gjorde i romaskolan när jag gick i nian. Det är över tre år sen. Då hade jag med mig en engångskamera och knäppte en massa kort. Den engångskameran hamnade sen i nåt skåp här hemma och därför framkallades inte bilderna förrän tre år senare, när jag en dag plötsligt hittat denna kamera.
Bättre sent än aldrig som jag numera lever efter.
Bilderna är inte speciellt vackra. En billig engångskamera med halvkass blixt, ett gäng vinterbleka niondeklassare uppe i det kalla fjällen, och en obildlig fotograf, det kan inte bli särskilt snyggt. Ansiktena är vita förutom näsor och kinder, dom är röda. Allt i bakgrunden är svart. Fint.

Jaha, vad ska jag nu göra av resten av dagen?
Förutom att va sjuk. Min hals är inte bra idag. Sitter här med en tjock vinterhalsduk lindad flera varv runt halsen, käkar halstabletter och dricker äckliga hälsodroppar. Här ska halsont botas innan det ens hunnit bryta ut. Jag SKA va frisk till torsdag. Då är det match.

Ska iaf ta mig till stan sen och träffa Elin och Annika en stund. Annika har precis kommit hem från sin tågluff i europa. Hon har varit borta nu i två hela veckor och har ju förstås en massa att berätta. Jag ska lyssna med stora öron, sen ska jag åka till norge och tjäna jättemycket pengar, och sen ska jag också tågluffa.
Japp så blir det.

PussKram

Tankeverksamhet

Wow va lite man får gjort om dagarna trots att man är ledig och har all tid i världen.
Det här är vad jag åstadkommit sedan 09.30 imorse:
- Gått en promenad
-  Ätit frukost
- Sett på tv
- Sms:at me Annika
- Slökollat på lediga jobb i norge
- Hittat en tackkortsbild från studenten (äntligen ska de där jädra tackkort skickas)

Synd att man inte tjänar pengar på det.

Jag tror jag håller på att bli sjuk. Halsen har värkt hela morgonen och näsan känns täppt.
Neeeej, jag har inte tid att bli sjuk!
Det är så mycket roligt som händer nu ju. Match mot IFK på torsdag, match mot Valbo på lördag (hoppas fortfarande att jag får va me, långt ifrån säkert), sjunga i vallstena på söndag. Det går helt enkelt inte just nu.
Sorry förkylningen du får boka tid precis som allt annat.

Det är så typiskt det där med sjukdomar. När man gick i skolan kom perioder då man verkligen önskade att man var sjuk. Retligt nog så var man alltid som friskast just då och tvingades därför genomlida en massa tråkiga lektioner som man annars sluppit undan med en förkylning. Sjuk blev man först när de efterlängtade loven började närma sig. Ja sen gick man och snorade hela höstlovet. Det är som att kroppen vill jävlas med en. Jag trodde Kroppen och Hjärnan skulle hålla ihop, Teamwork you know!?
Det där med att det blir som man tänker funkar visst inte i alla lägen.. 
Tänker man att man kommer missa målet i ett friläge under en match så missar man garanterat målet.
Tänker man att man ska drabbas av jättehög feber och halsont så blir man förmodligen bara friskare.
Så typiskt.

Nej, nåt vettigt måste jag väl kunna få ut av den här dagen. Frågan är ju bara vad.

PussKram