Flummeli flum

"...men fredag är ändå den dagen som känns bäst.."
Usch vad jag hatade den reklamen.. Det var nån kycklingreklam va?
Men fredagar hatar jag inte, dom älskar jag. Så bra då att det är just FREDAG idag.

Denna fredag har jag jobbat. Fredagar är veckans flumdag på jobbet. Det skämtas och retas mer än vanligt, folk hoppar runt som apor, ordvitsarna flyger i luften och ingen kan bete sig. Skulle en utomstående se oss skulle den förmodligen tycka att vissa av oss borde söka hjälp.
Den här fredagen har inte varit ett undantag. Bl.a kallade jag vår produktionsledare för 'gubbjävel' men det förtjänade han för han kallade mej 'snorunge'. När han försökte beklaga sej för chefen svarade hon att "du förtjänade det säkert". 
Som straff skickades jag ut för att städa ikörningen. Där var det geggigare än vanligt och som ett fint avslut på dagen slog jag en nergeggad spade i ryggen på produktionsledaren. Tillbaka fick jag en lerklump i ryggen.
Geggigt värre.

Igår var det torsdag. Då jobbade jag och sen spelade jag badminton. Det var lika roligt som i tisdags. Det är verkligen skitkul! Dels får man alltid ett varmt och glatt välkomnande från alla som tränar där. Dom är snälla och tycker det är kul att vi kommer och spelar. Sen är det ju så att jag spelar med typ VÄRLDENS BÄSTA FOTBOLLSLAG. Mina roliga fotbollskompisar som alltid är lika flummiga och hoppiga. 
I gott sällskap blir det alltid bra.
Efter badminton, dusch och mat åkte jag till kusin Ida och hennes pojkvän Mattias och fikade. Fick se deras mysiga lägenhet och hade en riktigt trevlig kväll.
När jag kom hem och skulle sova var jag och Tessan på knäpphumör och låg och skrattade åt toaletter i en halvtimme. När vi äntligen lyckades säga godnatt somnade jag på två röda.

Min lillasyster Tessan var med på radion igår också! Hon har haft praktik på radio gotland en vecka nu och fick vara med och sända firarvärt. Hon var cool och tog radiolyssnarna med storm. Typ. Jag var stolt.

Nu ska jag snart ge mig iväg till Linn som fyller 18 år idag. Grattis grattis!!
Det ska bli födelsedagsfirande med de flummiga och hoppiga fotbollsvännerna och kan nog bli en toppenkväll!

Imorgon ska jag ut till tofta skjutfält och leka funktionär i geggapölarna på GGN. Suck vad tråkigt. Har gått hela dagen och hoppats på att jag ska hinna drabbas av lite svinis tills imorgonbitti. Men utsikterna ser inte så goda ut.
Så typiskt, när man väl vill bli sjuk är man friskare än friskast.

Nej, nu är det dags att börja göra sig i ordning för kvällen.

PussKram


Pengar i matlådan.

Jag förstår att ni alla sitter och fullkomligt hoppar framför datorn och håller på att avlida av nyfikenhet. Hela dagen har ni gått och undrat, oroat er, hållit tummarna på att allt ska gå bra, och bara väntat på att ett besked skulle ploppa upp här i bloggen. Nu ska jag inte hålla er på sträckbänken längre.
Jag kan säga så mycket som att....
-Det gick alldeles utmärkt! Min vita pärla skötte sig utomordentligt och gick felfri igenom besiktningen!
Är det inte fantastiskt så säg.
Jag är stolt som en mor.

Åh, äntligen av med besiktningen. Som jag (läs: Elins pappa) hållit på med denna bil den senaste veckan! Men jag har lärt mig på vägen. I fortsättningen ska jag sköta min vita pärla. Jag ska kolla oljan och vattnet och se efter däcken. Då går hon fint ett år till, och jag slipper få tillsägelse av Förste serviceman, Jörgen (ja, elins pappa då).

Nu raskt över till nåt helt annat..
NU HAR DET GÅTT FÖR LÅNGT!
Dom finns inte längre bara på frimärken, i slottet och i skvallerpressen, nu kan du få dom på din disktrasa också!

Det är det här jag talar om: kitsch.se
Snälla nån, vem vill ha sveriges kronprinsessa och hennes gymkille som motiv på sin disktrasa??
Jag ÄTER hellre upp dom där 35 kronorna än spenderar dom på en sån sak.

Annars tyckte jag den där sidan var ganska kul faktiskt. En sida full med onödigt skräp. Sånt gillar jag!
Förutom en köksmaskin som är skitfin så är den här telefonen min drömpryl. En vacker dag kommer den där skitfina köksmaskinen och en sån motivtelefon pryda mitt hem. 

Nej, men det var väldigt vad klockan gick fort ikväll! Nu är det hög tid för sängen.
Mmmmm, sovaaaa...

PussKram


Gudrun gör affärer..

Nu har jag varit iväg med min vita pärla på en sista kontroll innan den stora dagen imorgon.
Då ska vi åka till bilprovningen och besikta oss. Eller pärlan ska det.
Snälla gode gudrun, må det gå bra!

Ikväll har jag huvudvärk och funderar på att gå och lägga mej snart. Kan det bero på att min kropp fick sej ett svettigt träningspass för första gången på nästan fyra veckor?
Mycket möjligt.
Det är så att jag varit och tränat badminton ikväll! Jädrar i min gata va roligt det var!
Imorgon kommer min kropp vara trött. Det är bra.
Jag ÄLSKAR känlsan i kroppen efter träning. Man känner sig mör och utarbetad men samtidigt så pigg och fräsch på nåt makalöst vis. Jag har saknat den känslan dessa fotbollstomma veckor.
Men nu har jag fått mersmak, på torsdag blir det förhoppningsvis ännu mer bÄdminton.

Nej, mitt huvud känns tungt nu. Dags att sova.

PussKram


Den här låten hade en lyssnare önskat i P3musik igår. Jag höll på att skratta på mej samtidigt som jag var vettskrämd.

Tom Waits - God's away on business


Gud(run), imorrn är du f**n inte iväg på affärer för då ska du se till så att min vita pärla går igenom besiktningen!


Muuuuuuuse!!

Har den senaste timman ägnat mig åt att hitta bilder och smaskigt skvaller om fotbollsgalan som gick av stapeln i lördagskvälls i visby, och en bild säger mer än 1000 ord, skvallrar om att det varit en toppenkväll!
Mitt fobollslag var så snygga ska ni veta! Och duktiga med, en massa priser.
Ja, det känns allt lite sorgligt att man missade galan i år.
Fast ska jag vara ärlig hade jag det minst lika festligt som gotlands fotbollslirare i lördagskvälls..

Jag spenderade nämligen min lördagkväll på Hovet tillsammans med Lillasyster Tessan och tre grymt duktiga musiker. Ja och så 9000 Muse-fans också.
Vilken tur att Tessan introducerade mej för Muse. 

Expressen ger betyget 5/5 och skriver:
"Det är en rockshow utan en enda svacka, där varje låt övertrumfar den föregående."

Aftonbladet  ger betyget 2/5 och skriver:
"Muse är större än någonsin. Därmed inte sagt att deras uppskruvade känslor och pompösa riff blivit mindre tålamodsprövande."

Summa summarum: Expressen har stil och smak, medan aftonbladet kan stoppa upp sin tidning nånstans där solen aldrig lyser..

Muse var helt fantastiska. Dom var coola, grymma, spelade bättre än någonsin (skriver hon som känt till dom i sex månader..), sjöng gudomligt och jag var uppslukad hela konserten igenom.
Det var fint.

Men vi hann med mer än konsert också! Jag har shoppat upp 2000 spänn på kläder o porslin den här helgen. Inte illa va! Vi hann med både farsta centrum, nacka forum och en sväng ut på värmdö.
Nästa månad ska jag leva på luft och vatten.
Vi bodde hos min mammas kompis Kicki och hennes man Vaclav och hade det väldigt bra där. Dom bjöd på supergod mat hela helgen, körde oss överallt så att vi slapp gå vilse nere i stockholms mörka tunnelbanor och inte nog med det så var dom väldigt snälla också. En riktig toppenhelg blev det!

Nu är det ny vecka. Denna vecka har jag en inneboende i form av Tessan. Ja, vi får helt enkelt inte nog av varandra nu efter vår stockholms-weekend. Nej, riktigt så är det inte. Hon har praktik här i stan och såg chansen att slippa åka buss dit varje dag. Smart drag.

Denna vecka ska jag även besikta bilen. Den var på service hos Elins pappa (han jag köpte bilen av) förra veckan och det var endel som behövde fixas med. Jag har inte skött min bil så bra. Igår kom nästa bakslag när vi upptäckte att ett vinterdäck var punka på. Mönsterdjupet är för lågt i sommardäcken därför jag nu ska ha vinterdäck. Men med pappas hjälp är det nog fixat nu det med.
På onsdag ska den va i toppskick.

Så, nu har jag en syster här som vill sova. Som den snälla hyresvärd jag är så får jag väl ge mig då.

PussKram

Jag, syster och Muse!

Så var det åter helg.
Jag har lillasyster Tessan på besök här i natt. Tidigt imorgonbitti ska vi nämligen med båten.
Vi ska till huvudstaden för att se Muse på hovet. För ett halvår sedan var detta ett okänt namn i mina öron, men systeryster fick mig att börja lyssna på dom och sedan stod jag där med konsertbiljetterna i handen. 
Det ska bli kul. 
Vi ska bo hos min mammas barndomskompis Kicki och hennes man. Dom är jättetrevliga så det ska bli roligt o träffa dom! 
Vad vi ska göra imorgon på dagen och hela söndagen det har vi inte planerat nåt större. Det enda jag hoppas på är att vi kan göra ett besök på Ikea. Det är ett ställe man aldrig kan besöka för många gånger.. 

Idag har jag varit på la vie och köpt jättefina muggar. Dom ska det drickas mycket te i framöver..
Har även varit på creperiet och ätit med Annika och Elin. Crepes med saffransglass, salmbärssylt (hihi jag skrev sLambärssylt först) och grädde. Det var inte äckligt, snarare skitgott.


På måndag rycker Annika in i lumpen. Det tycker jag är ascoolt (jag har en tjejkompis som gör lumpen liksom!!), men samtidigt tycker jag det är förfärligt tråkigt. Det blir ju så tomt här hemma då ju! Men hon kommer åtminstone hem på helgerna iallafall.


Ja, så nu får jag önska er alla en trevlig helg, och hoppas ni som ska gå på fotbollsgalan får det skitkul!
Det känns liiiite bittert att jag missar den faktiskt.

PussKram

Snart så...:


vart tog pumporna vägen!?


Här är det lilla ljuset som lyser upp i lägenhetens mörker.
(ursäkta den kassa bildkvalitén, har inte lärt mig ta bilder i mörkare miljö än) 
Mitt fynd idag.
Det är väldigt vad halloween mattats av i år. Det blir bara mindre och mindre känns det som och butikerna är inte alls lika fyllda av pumpalyktor, screammasker, spindelväv och plastiga fladdermöss längre.
Vart tog maskeradens högtid vägen!?
Fast i ärlighetens namn tycker jag personligen att det är ganska skönt. Maskerad är kul men det blir sånt jippo av det.
En pumpalykta med spöken på,det är alldeles lagom.


Ja, idag fick vi sluta lite tidigare på jobbet och det resulterade i några timmar på stan. Jag höll mej själv sällskap och traskade runt på visbys gator på jakt efter ingenting egentligen. Hittade förutom den fina pumpalyktan (rea på hemtex!), lite muffinsformar med hjärtan på, blommiga burkar, underkläder och mat. Så blir det när man spontanshoppar. 
Hittade även riktigt fina muggar på La vie som jag nu funderar på att investera i till min lya. Ska komma fram till det slutgiltliga beslutet imorgon har jag tänkt.. 

För övrigt trivdes jag utomordentligt bra med att gå på stan med endast mig själv idag. Ibland tycker jag det är hemskt att gå runt själv, och tråkigt med för den delen, medans jag andra dagar inte kan tänka mig nåt bättre än att få shoppa loss alldeles ensam. Som idag. 

Nu är det snart helg och det ser jag framemot. Jag och lillasyster, minstingen, åker till estocolmo för att gå på konsert. Muse är här och spelar på hovet på lördag, och där kommer jag och systeryster också vara då! 
Tjohoo!

Läggdags.


PussKram  


Jag vill också vara stark!!

Här sitter jag på en av mina obekväma köksstolar och är äckligt mätt på pannkaka.
Jag sa senast vid lunch idag till mig själv att: nej, Isabelle, nu är det dags att börja äta nyttigt och leva sunt, du kan inte ha det såhär med frysta vårrullar o annat halvfabrikat, det är dags att damma av den där tjocka kokboken som står orörd i kökshyllan.
Sen gick jag hem och tyckte att jag haft en sån kämpig eftermiddag så jag förtjänade lättlagad och onyttig mat, och därav blev kvällsmaten- pannkakor med drottningsylt.
Usch, jag har verkligen ingen självdisciplin..

Fast jag har faktiskt haft det kämpigt idag. Faktiskt. 
I eftermiddags blev jag utslängd i "ikörningen" på jobbet där jag skulle städa. Det är skitigt och tråkigt om man måste göra det själv. Förutom det blev jag även tillsagd att göra ett jättetungt arbete, som förövrigt är alldeles för jobbigt att förklara så ni får helt enkelt lita på mej när jag säger att det är JÄTTETUNGT. För en tjej som jag är det tungt iallafall. Som tur var kom en annan arbetskompis till undsättning och hjälpte mej, hon är visserligen ungefär lika klen som jag, men TILLSAMMANS klarade vi det, om än med en viss klumpighet, men ändå. Han som bossar där ute i "ikörningen" hade väldigt, VÄLDIGT roligt åt oss. Jag har nog aldrig sett honom så road förut vid närmare eftertanke.
Det är nog bland det värsta jag vet. När jag är FÖR KLEN för nånting som andra klarar. Speciellt när det motsatta könet klarar det och inte jag. Jag AVSKYR när KILLAR står och har ROLIGT åt min KLENHET och när jag måste be dessa MUSKELPAKET om HJÄLP!!
Det är en sak att be om hjälp när det är nåt man inte förstår, då kan man få det förklarat för sig och förhoppningsvis har man lärt sig och klarar ut det själv nästa gång. Men när det kommer till dessa avsaknadavmusklerproblem blir det genast förnedrande att be om hjälp.
- Ja, jag fattar precis: ta bautaträlådan lyft i den i den andra bautaträlådan, lyft den tredje bautaträlådan och lägg som ett lock över de andra två bautaträlådorna. 
Ingen speciellt avancerad och svårförståelig uppgift, MEN jag kan ändå inte klara den eftersom jag inte är TILLRÄCKLIGT STARK. Aaaaaah!!
Nej blä säger jag bara. 

Sen var jag på vippen att hamna på åkern med nån tung skitgöra från 06.00 till 18.00 imorgon. Jag fick sån panikångest när jag insåg vad jag nyss tackat ja till, men på nåt vis klarade jag mig undan tillslut. Puuuh. Gå runt på en åker o knuffa lådor o peta på morötter med tre bönder sittandes i varsin traktor. Skoj. Inte.

Nej, nu ska jag snart ta den blåa faran (min cykel...) ner till kulturskolan o sjunga lite kör. Förra veckan missade jag kören, veckan dessförinnan kom jag tio minuter försent och gången innan det kom jag tjugo minuter försent. Ikväll satsar jag på att vara i tid, och eftersom jag tänkt ta en lång och välbehövlig dusch innan dess så är det hög tid att jag avslutar det här inlägget nu.

Lite musik som avslutning.
Hörde den här låten på P3 musik igår och blev för några minuter väldigt pigg och glad:

Haha, roliga pojkar. Inte ser dom ut att vara såna som skrattar åt såna utan jättemuskler heller.

 
PussKram

 

Sååååååå låååååååångsaaaaaamt

Ikväll har jag varit och lämnat bort min vita pärla för lite småjusteringar inför den kommande besiktningen.
Min lilla bil har med andra ord bosatt sig hemma hos Elins pappa i några dagar nu så han kan göra lite service på den. Så går det när man säljer bilar till mej.
Han hade blandannat klagomål på att jag inte kollat LUFTTRYCKET i däcken.
- ja men alltså, jag har ju TÄNKT göra det flera gånger...
Det godkändes inte som ursäkt.
Ja, jag är inte den skötsammast när det kommer till bilar kanske, men den grå ju fortfarande utmärkt iallafall!
Nästa vecka är det besiktning..

Vet ni, idag upplevde jag den långsammaste halvtimmen i mitt liv. Jag överdriver inte, det var verkligen de LÄNGSTA 30 MINUTERNA I HELA MITT LIV. Det var passet efter lunch. Jag tyckte jag hade hunnit tänka en massa vettiga tankar och var säker på att 20 minuter måste ha hunnit gå, MINST. När jag tittar på klockan har det gått FEM minuter.
- Hur kan det va möjligt!? tänkte jag.
Jaja, jag försvann in i djupa tankar igen samtidigt som jag fortsatte sorteringen. När jag vaknade upp ur tankarna igen var jag bergis på att det gått en 45 minuter iaf, men när jag tittade på klockan visade den 12.55. 
- VA!?! HAR DET INTE GÅTT MER ÄN 25 MINUTER!?!?!?! 
Jag var såå nära att skrika ut:
- VEM FAN HAR VARIT OCH VRIDIT PÅ KLOCKAN, VRID GENAST FRAM DEN!!!
Jag blev djupt deprimerad där ett tag. Men av nån anledning lyckades de sista 35 minuterna innan rast gå liiite fortare.
Det var riktigt hemskt faktiskt. 

Nej, jag ska fortsätta se matakuten nu. Jag diggar Södervärnsskolans mattanter/gubbe, till skillnad från programmets andra skolor där personalen verkar ha missuppfattat programideén totalt.
Hahahahahaha, pausgympa, det var kul!
Ja, jisses.

PussKram

Traktor, landsväg och barnkalas

Idag har jag varit hemma på landet!
Det var mysigt, vi åt mat hela familjen, gjorde ett snabbt besök hos mormor och morfar, jag och syster tog en promenad på bygden och så fick jag spela en snabbis på pianot.
Lite märkligt kändes det dock att komma dit en månad efter att man varit där senast. Det första jag gjorde när jag kom in genom dörren var att gå ett varv i huset, liksom bara för att stämma av att allting var som det skulle. Det mesta var sig likt förutom att dom krympt köksbordet till en rund liten ö, och att lillasyster beslagtagit mitt rum. 
Det var trevligt att komma hem en stund iaf.  

Ikväll har jag varit på 5-års kalas hos kusin Klara. Jag vet inte hur jag någonsin ska kunna bli förälder. Inte om ungarna är så vilda som hon är. Hon är jättesnäll och rar men far runt överallt. När hennes storbror sen går igång också blir det ohanterbart.
Jag måste se till o bli rik innan jag skaffar barn. Då ska jag anlita en nanny.
Hu va hemsk jag är.

Till denna söndag kan även noteras premiärkörning av automatväxlad bil. När vi var uppe med jobbet på fastlandet i veckan hade vi med oss en av företagets bilar. Den blev kvar på min parkering sen och då jag skulle ut till landet idag och ändå passerade jobbet så tog jag tillfället att köra ut den. En merca från början av 80-talet, segast i universum och låter som en traktor. Jag är glad att det var söndagförmiddag då vägarna är tomma på trafik.
Det gick iaf alldeles lysande och både jag, bil och medtrafikanter klarade sig oskadda.

Såg parlamentet förut. Leif Pagrotsky var med. Hade jag inte haft en väldigt fin farfar och en precis lika fin morfar hade jag velat ha Leif som min morfar eller farfar. Han verkar så bra som det.

Nu är det snart en ny vecka igen. 
Är man studerande på ön har man sovmorgon hela veckan.
Höstlov heter det visst om jag inte minns fel.
Ja, man är ju numera så gammal att man har lite svårt att minnas det där..
 
Själv hade jag inte tackat nej till lite mer helg, men man kan väl inte få allt här i världen antar jag.


PussKram


Det funkar, det funkar!!!

I'M BACK!!

I en hel vecka har jag varit utan internet här hemma. Vet absolut inte vad som varit fel, datorn har bara vägrat koppla upp sig.
Så kommer jag hem efter en tredagars tripp på fastlandet och gör ett nytt försök att få igång den här sabla tekniken, och huxflux så funkar det!
Märkligt.

Jag har haft sån ångest över att inte kunna komma in på nätet den här veckan! Jag är ett levande bevis på att "forskningarna" om datormissbruk STÄMMER. Har haft sån ångest över att inte kunna uppdatera bloggen här, eller läsa om Mickis lilla bebis, Micka och Emelies resa till Turkiet och alla ni andra bloggerskor jag följer! Haft panik över att jag kanske missat nåt viktigt mail, missat nåt stort som hänt på vår lilla ö då jag läser dagstidningarna via nätet osv.
Jag har inte datorspelsberoende men däremot internetberoende.

Men nu är jag alltså tillbaka så jag får väl dra veckan som varit då.

fredags förra veckan firade jag och Elin våra 20 årsdagar tillsammans med våra härliga vänner här i lägenheten. Det var stressigt som bara den att få klar maten, men när den väl stod på bordet var stämningen på tipptopp och vi hade en helt fantastiskt rolig kväll!! Vi fick så fina presenter, det sjöngs och sen avslutade vi med att ha skitkul på munken. Årets partykväll enligt min mening. 

Helgen blev relativt lugn. Vi spelade den andra och sista kvalmatchen på söndagen mot IFK Visby och spelade oavgjort, 1-1, mot dom. Det var långt ifrån en bra insats av oss P18/dalhem, men det räckte ändå för att vi ska få spela kvar i trean nästa år. Detta firade vi med middag på Joda där tränarna avtackades och pris utdelades till spelare. Mysigt.

Måndag och tisdag kändes lite annorlunda. Jag jobbade som vanligt men till skillnad från de senaste tio månaderna hade jag absolut INGENTING att göra när jag kom hem. Träningarna är slut nu så kvällarna ekar tomma. Det var en märklig känsla att ha en massa tid för kvällens matlagning och tv-tittande, men också riktigt skönt. Precis vad kroppen längtat efter.

På onsdagen var det meningen att jag skulle på kör efter jobbet, men planerna kom att ändras tvärt.
Jag och min arbetskompis Carola skulle åka upp på torsdagmorgon till Botkyrka för en demo (man marknadsför vårt företag, vi bjöd på hemmagjord soppa och berättade om rotfrukterna) vid deras Ica Maxi. sen skulle vi åka hem på fredagskvällen. 
Vi hade en lugn dag på jobbet på onsdagen och efter att jag och Carola gjort klart soppan vid ett-tiden var vi klara att åka hem. Då fick chefen mail från Destination Gotland att morgonturen på torsdagen var INSTÄLLD pg.a av dåligt väder. Efter mycket om och men bestämde vi oss snabbt för att åka redan på onsdagseftermiddagen. Sagt och gjort, TVÅ TIMMAR senare satt vi på båten.
Det blev en gungig färd men vi klarade oss bra. Vi hyrde en kupé för att kunna se Bonde Söker Fru (wiie*), och tiden gick ganska fort ändå, trots att båten körde så sakta att vi kom fram två timmar senare än vad som egentligen var meningen. Vi åkte båt i FEM TIMMAR. Blä.
Av på båten tog vi oss, efter lite felkörande, till hotellet där vi skulle sova för natten. 
På torsdagen åkte vi i tid, och hann hänga på låset, för att hinna en timme på IKEA innan vi behövde vara på plats i butiken. Jag hittade en massa onödiga och nödiga saker!! 
På kvällen åkte chefen hem medan jag och Carola åkte till hotellet vi skulle bo på denna natt. Till vår absoluta lycka upptäckte vi att hotellet låg precis BREDVID Ikea!!!!
Lyckan var total.
Så på fredagen gick vi upp lagom i tid för att hinna till Ikea till klockan tio. En timmes onödigt, men ack så roligt, shoppande innan vi åkte till butiken.
Demandet gick över allas förväntan. När vi åkte hem igårkväll lämnade vi en överlycklig frukt&grönt-chef och ekande tomma rotfruktsdiskar. Det gick superbra och jag och Carola är mycket nöjda. 

Idag är jag trött och seg. Hatar att åka båt och demandet igår var väldigt stressigt.
Ska försöka städa av lägenheten ordentligt och tvätta en massa.
Ska även försöka ta mig ut till föräldrarna nu i helgen. Jag SAKNAR mitt Källunge!!! Familjen har jag träffat ändå, men min kissekatt saknar jag som bara den, o pianot! jag har inte spelat piano på tre veckor! abstinens, abstinens.
buhuuu....

Nej, nu har jag väl uppdaterat färdigt.
Nu håller jag tummarna på att datorn fortsätter bete sig så jag slipper uppleva detta internetberoende igen.

Trevlig Helg på er!


PussKram

En dag

Jag har fått gardiner till mitt kök nu. Yeeah!
Igår gick jag i sällskap med Mig Själv, en sväng på stan. Mig Själv kan vara lite jobbig att gå med ibland. Hon börjar ofta se på saker som hon inte har tid med eller inte borde se på, och hon tar ofta lite väl lång tid på sig. 
Men igår gick det bra.
Nej, jag är inte schizofren..

De nya lila panelgardinerna hittade jag på rusta (!). Ja, rusta har faktiskt endel fina saker. 
Jag tror jag strövade runt där i säkert en timme. Hittade en dörrmatta, en rosa sprayvattenflaska, schampoo & balsam, en flätad brödkorg och blockljus.
Det var riktigt kul o shoppa loss på "Rusta - mycket för pengarna". 
Sen postade jag några brev, handlade på willys och gick en sväng på Jysk och köpte torkställ och badrumsmatta.
Sen var jag några hundringar fattigare så då åkte jag hem och lagade en massa mat. Tvättade gjorde jag också. Sen var jag på kör och sjöng roliga sånger. Och så hann jag se Grey's anatomy.
Effektiv - that's me!

I tisdags träffade jag Matilda för första gången sen hon kom hem från ett år i USA. Hon, jag och Elin lagade mat och pratade om dittan och dattan. Det var kul!

Mer då..?

Mickis har fått en liten bebis nu. Grattis, grattis!!

I morgon är det fredag och sen blir det helg. I morgonkväll kommer ett gäng trevliga människor hit för att fira min och Elins 20 årsdag. Middag och sen utgång är planen.

På söndag är det returmöte mot IFK Visby i kvalet till trean. Denna gång på P18.
Söndag 13.00 på visborgsvallen, Be there!!

Nu har jag inget mer att skriva.
Hejdå.

PussKram


Kanelbullensdag-Kval-Körsång

Sitter just nu och ser på den värdelösa tyska miniserien "Kommisarien och havet". Vilken kass serie. Avsnitten är baserade på de böcker jag har som sommarläsning, och böckerna är ju såå mycket bättre! Dessa tyskar fullständigt stryper historierna.
Trots mitt missnöje kan jag inte låta bli att se den. Har suttit här nu tre söndagar (missade förra veckan) framför tv:n och slitit mitt hår i ren vrede. Manus, vissa skådespelare, deras sätt att skildra karaktärerna - bläää, men den är inspelad på Gotland..
Jag ser det mesta som spelats in på gotland. Hemmakär som man är. Och så gillar jag faktiskt att sitta och svära över kass tv också..ibland.

Helgen är nästan slut. Uuh, vad tiden går fort. Först idag insåg jag på riktigt att vi faktiskt står mitt i hösten just nu. Då har det ändå varit riktiga ruskväder flera gånger om den senaste tiden. Men alltså, hur kunde det gå såhär fort? vart tog augusti, denna vackra sensommar månad vägen? och september sen, min födelsedag kan jag knappt minnas för den var över så fort!! Ja, jisses.

I helgen har jag hunnit med körsång. Vi var i domkyrkan och sjöng klassiskt. Vivaldi, Mozart, Händel, och hela ligan sjöngs.

Efter konserten bjöd jag in familjen, mormor och morfar samt min ingifta moster som sjunger i samma kör som jag, för att få se lägenheten och fika. Det blev dock inte riktigt som vi täkt oss då hela huset låg i totalt mörker när vi klev in genom porten. STRÖMAVBROTT, suck. Lätt och visa lägenhet när det är becksvart liksom. Dessutom kunde jag inte koka kaffe till mina fikasugna gäster. Vi löste det hela med massvis av stearinljus som lyste upp och kaffe åkte mamma till statoil och köpte. Kassörskan var väldigt snäll och lät mamma fylla hela termosen hon tagit med sig och bara ta betalt för tre koppar. När vi kommit en kvart in i vårt fikande ungefär kom strömmen tillbaka och allt var frid och fröjd igen.

Kvalmatch har jag också hunnit med. Div. 3 laget måste kvala om fortsatt spel i div. 3 nästa säsong och laget som vill spela ut oss är IFK Visby. Vi lyckades dock vinna med 1-5 och i returmatchen nästa helg krävs mycket för att dom ska gå vinnande ur striden. Helt nöjda var vi ändå inte efter matchen. Vi spelade riktigt uselt ibland. Men vi vann så vad gör det!

Farmor fyllde 66 år i fredags så henne har jag varit och firat också. Det bjöds på god smörgåstårta och lika god gräddtårta. Framförallt den där smörgåstårtan alltså.. Det vattnas i munnen på mig när jag tänker på den...

Och så är det ju KANELBULLENS DAG idag!! Detta har jag, Elin och Annika firat med att baka dessa goingar. Det blev en rolig tillställelse. Att jag är nyinflyttad märktes tydligt. Vi handlade först på coop där jag var tvungen att köpa en bunke eftersom de jag hade hemma inte var tillräckligt många och stora. När degen sedan jäst färdigt och vi fått upp den på vårt provisoriska bakbord i form av stor skärbräda, kommer jag på att jag inte har nån KAVEL! En termos som min hyresvärd lämnat åt mig kom väl till pass.. För få plåtar var även ett problem. Det blev köbildning snabbt kan vi säga. 
Trots dessa små problem gick det över förväntan för oss. Ingen av oss har bakat bullar överdrivet många gånger, men tillsammans löste vi uppgiften utmärkt!
Goda blev dom också, bullarna.

Kameran åkte självklart fram:
Kavel för dagen:
. Ehm....lite spill får man alltid räkna med, dom här hamnade inte på plåten igen iaf: . Många bullar blev det. Lägg särskilt märke till det rosa kakfatet i mitten. Det är min skatt här i lägenheten, jag blev förälskad vid första ögonkastet och nu är det mitt!: . Grattis på kanelbullens dag!!!!: .



Nu borde jag sova. Imorgon är det jobb igen. Wohoööuuuu. blä.

PussKram


Kristdemokratlover??

Nu är det fredagkväll och jag ligger som en död sill i sängen och orkar inte aktivera mig något större.
Kroppen är verkligen helt slut. Armarna liksom bara hänger lealöst över tangentbordet just nu och benen somnade bort från mej för nån timme sen.

Jag tog kanske ut mig för mycket idag? 
När jag kom hem från jobbet vid fyra idag klädde jag snabbt om och tog sen en långpromenad nere vid havet. Jag trivdes så bra där i det soliga och kyliga höstvädret, med musik spelandes i ena örat och havsbruset i andra örat, så det blev en enochenhalvtimmespromenad. 
En promenad som heter duga. 
Ikväll har jag bakat chokladmuffins och ätit så jag blivit äckelmätt. Bara för att kompensera alla kalorier jag gick bort idag..

 Imorse var Göran Hägglund gäst i morgonpasset. Han är faktiskt jäkligt rolig. En gubbe som gillar ironi. Jag älskar ironi (vilket ni borde märkt här i bloggen. Som i onsdags när jag skrev att det var lågt av Matilda att prioritera sova och träffa familjen framför att höra av sej till mej. Självklart skämtade jag bara, det är klart hon måste träffa familjen hon inte sett på ett år! Dessutom har hon faktiskt hört av sej nu) så det var kuligt. 
Dock tycker jag inte om honom politiskt. Hans politik är bajs enligt mej. Och så är jag sur på honom för den lilla incidenten i almedalen i somras när han och hans kristdemokratpolare hade "hyrt" gräsmattan vid scenen så vi oskyldiga fotbollsspelare fick inte dela ut vår gratis allmänna politiktidning till politiska människor. Lååååågt!

Min mormor tycker förresten att Göran Hägglund är snygg. Usch. 
Hoppas killsmak inte är genetiskt. Jag vill inte tycka att såna där mysgubbar i fula glasögon som får näsan att se stor ut, är heta.
Nej fina mormor, det där får du stå för själv. 

Nu ska jag återgå till mitt idoltittande. Jag gillar Mariette och Tove. Dom andra kan gå och spola ner sig (dom andra som jag hört hittills iaf..)

Trevlig helg på er!


PussKram 


- vikken heting.
- NEJ mormor!!


In a happyland

Alltså bärbara datorer är inte illa. Egen lägenhet är inte heller illa.
Jag har båda.
Just nu ligger jag i sängen med datorn i knät och lyssnar på Ducktales-soundtracket som av någon väldigt märklig anledning spelas på Wisby FM..

Jag har egentligen ingenting att skriva ikväll. Mitt huvud är tomt.

Jag kan berätta en rolig och äcklig historia jag hörde på radion imorse.
Det var morgonpassets programledare Hanna som varit med om detta.
Hon hade två ormar som skulle matas. Hennes pappa sa till henne att ge dom den frysta vita råttan som låg i frysen. Eftersom ormar inte kan äta djupfrysta råttor var hon tvungen att tina den först, och det skulle hon göra i micron. Vad hon inte visste var att denna micro hade ovanligt hög effekt..
Hon la in råttan i micron satte den på tre minuter, och FULL effekt. Vad defrost var för nåt, visste hon uppenbarligen inte.
Efter ett tag började det lukta råttkiss i hela huset. Fort var hon framme vid micron och fick upp luckan. Synen som mötte henne var inte vacker. Den vita råttan hade svält upp som bara den, och petade man på den så guppade den och var alldeles uppsvälld av vätska. I mitten var den dock fortfarande djupfryst..
Så det kan gå.

Det var dagens historielektion det.
Igårkväll kom jag jättesent till kören. Min tränare lyckades ringa precis när jag skulle avsluta blogginlägget och sätta mig på cykeln för att bege mig dit. Det var ett viktigt samtal och när kören hållit på i 15 minuter var vi färdigpratade som först. Detta ledde till att jag i all hast fick komma på en rubrik till inlägget (oj så bra den var..) och dessutom fick jag strunta i den låt jag tänkt spela för er som avslutning. Därför tar vi den nu istället.
Det är Amanda Jenssen som släppt en ny singel. Snart kommer hennes andra album också. Dom spelar den på P3 för fullt nu och jag blir lika överlycklig varje gång.

                 

Imorgon är det fredag och det ser jag mer än fram emot för sen blir det helg. Och helg är precis vad jag behöver.

PussKram