Nödlarm

Jaha, här sitter jag vid datorn halv tio en lördagförmiddag och har redan klarat av morgonens bestyr som frukost, tidningsläsning och påklädning.
Har varit uppe sen klockan åtta, vilket inte var riktigt enligt mina planer denna lördag. Jag skulle ta sovmorgon idag eftersom det blir upp i ordentlig tid imorgon när jag ska spela fotboll, men icke.
Istället blev jag väckt av en sur syster som försovit sig till sin konfirmationsläsning, och som nu insett att hon inte hade nån skjuts dit. Som den snälla storasyster jag är ryckte jag självklart ut och körde iväg med henne i ilfart.

Det är nämligen såhär att mamman (hon som OFTAST står för den typ av nödkörning) här i huset lämnade oss igårmorse för en vecka på mallis tillsammans med sina väninnor. Denna plötsliga semester innebär att jag automatiskt får ta på mig nån slags mammaroll här hemma, eftersom jag nu haft oturen att vara äldst. Me don't like, men tillsammans ska vi nog klara det bra.. Av någon anledning fungerar allt här hemma extra bra när modern inte är hemma. Vi hjälps åt med diverse hushållssysslor, matlagning och skjutsande, och allt flyter på riktigt bra. När sen mamma är hemma igen får hon återigen ta över den rollen, ENSAM. Det är konstigt, inget vi egentligen gör med flit, det blir bara så liksom. Man slappnar av och glömmer bort att tänka när hon är hemma. Det har väl med överlevnadsinstinkten att göra antar jag. När människor drabbas av katastrofer eller är i nöd, kan alla hjälpas åt utan problem. Så det är väl så vi har det här hemma då:
- Utan mor i huset är vi nödställda.
- Med mor i huset är vi trygga och kan leva gott. 
Äsch, en vecka klarar vi nog av själva. Förhoppningsvis har vi inte raserat totalt när mamma kliver in genom dörren om sex dagar.

Nu får jag väl göra nåt mer nyttigt än datorsittande och utnyttja den vakna lördagförmiddagen då.
Rummet skulle verkligen behöva städas...uuh..orka.

Om två timmar och 15 minuter spelar dalhem/p18 div. 2 premiär!! Jädrar va bra det kommer gå!! Vi är bäst! 
Jag är inte uttagen men ska dit och heja! GOOO DALHEM/P18!!! WOOOOHHOOO!

Trevlig helg på er!

PussKram

Jaha, så var den här dagen avklarad då..

Premiärträning i Dalhem, avklarat.
Pastasallad uppäten, avklarat.
Avtaggande på facebook, avklarat.
Raderat minne, avklarat.

Sängen nästa då..


Ingen ångest här inte!

Hej på er!
Dålig uppdatering på sistone.. ajaj..
Fast på radion idag pratade dom om bloggande, och det nya microbloggandet som blivit den nya trenden i vår, och dom sa att det gjorts undersökningar där man kommit fram till att bloggande och att ständigt vara uppkopplad på internet kan skapa ångest hos oss. Ja, när man inte hinner med att via nätet berätta för alla vad man gör, då får man ångest över det och mår jättedåligt.
Så för att inte drabbas av ångest bloggar jag lite mindre nu, för att inte göra det till ett beroende.

...Eller inte...

Jaha, vad har jag då pysslat med under dessa ångestmotverkande dagar?
Kan inte komma på nåt av intresse som hänt nu under veckan. Det har varit jobb, träning, jobb, träning osv. Så vi hoppar dessa dagar.
I helgen däremot, då hände det grejer!

I lördagskväll var jag på musikalen Curtains. Den var som väntat skitbra! Herregud, va duktiga dom är! Det är så man blir både förundrad, rörd, lycklig och lite smått avundsjuk när man sitter där i säves sunkiga aula och ser hur ungdomarna, som alla är i min egen ålder, spelar som om dom vore profesionella musikalartister trots att dom egentligen bara är amatörskådespelare. Helt otroliga är dom. Ja, det var en föreställning jag aldrig ville skulle ta slut.

Men det gjorde den, och då åkte jag hem med min mor och syster och gick och la mig för på söndagen vankades det SERIEPREMIÄR!
tjohoo! va nervös jag var.

Nervositeten släppte dock något när Mimmi gjorde första målet efter knappa minuten. Aah va härligt det var! Vi vann matchen med 8-2 mot IK Frej, som motståndarna hette. Första matchen (för min del iaf) på riktigt gräs, solsken över hela visborgsvallen, möjligtvis kallt men något man snart glömde på planen, och en vänsterfot som äntligen gjorde som den blev tillsagd. Ja, det var en skön seriepremiär. Visst drabblade jag bort mig stundtals och sådär, men det kändes ändå okej en dag som den.
Fick dessutom göra assist på sista målet. Det var skoj.
På lördag väntar div. 2 premiär. Det blir den RIKTIGA utmaningen. Om jag spelar då får vi se ikväll. Om en halvtimme ska jag nämligen bege mig till DALHEM IP för träning och väl där får vi reda på uppställningen till helgen.
Ååh, älskade Dalhem, snart kommer vi!! Skönt att få träna lite i dalhem nu. En gång i veckan iaf. Det var ju trots allt där, på Dalhems vackra arena som jag en gång i mina unga dar påbörjade min världsomtalade fotbollskarriär som tog mig till stjärnorna.. Ja och så är det ju närmare än till stan förstås. 20 minuter senare kan jag åka. De' ni!

På söndag spelar vi mot AIK DFF i div. 3. Då ska jag va me iaf! Första bortamatchen för iår, och det ska bli spännande.
Tills dess ska jag överleva en till arbetsdag. Ska nog inte vara några problem. Och imorgonkväll ska jag fira Carro som fyller 20 bast! Jisses, va tiden går fort. Och snart är man där själv också.. drygt fyra och en halv månad kvar bara...

Nej, dags att klä om till fotbollsstjärna..

PussKram

19 timmar och 23 minuter....

....är det kvar tills det smäller.
Den stora seriepremiärssmällen!
P18/Dalhem spelar  imorgon, söndagen den 19:e april, 11.00 på Visborsvallen mot IK Frej.

Shit va nervös jag börjar bli.
Känner mig inte alls redo för seriepremiär än. Det var så längesen vi spelade seriematch, och tillskillnad från tidigare så är det ett nytt lag jag spelar i och svårare motstånd också. Det blir skillnad mot div. 4 som jag är mest van vid.
Till på köpet är det nästan ingen som tror på oss. Tidningarna har flera gånger påpekat avsaknaden av de mer rutinerade div. 2 spelarna som valt att sluta till denna säsong, och dom flesta tror att vi kommer ramla ur tvåan.
Det hela gör att man ännu mer vill vinna, bara för att bevisa för alla som tvivlar så på oss. Ge dem en knäpp på näsan. Eller en diskret knuff i ryggen kanske...
Men imorgon är det "bara" div.3 premiär. Kraftprovet kommer nästa vecka när div. 2 sätter igång. Fast för mig är det bannimej inte något "bara" div. 3. Jag kommer vara lika skitnervös vilket som, men jag ska göra allt för att det ska gå bra. VI ska göra allt för att det ska gå bra, alltså VINNA.

Auuh.. Ikväll ska jag, mamma och lillasyster på musikal.
Det om något ska väl ändå kunna sansa mina nerver en stund.

Önska oss lycka till!
P18/Dalhem! tjohoo!

PussKram

The sun is shining and I like pirates.

Såå, nu sitter jag här i tvsoffan med datorn i knät igen med "Så ska det låta" på tv:n i bakgrunden. I ugnen står en blåbärspaj och blir god.
Min sköna MysFredag. Det var ett tag sen nu faktiskt..

Idag fick jag NÄSTAN sluta halv ett. Nästan alltså. Vi hann städa, gå upp och äta och ställa in i diskmaskinen och skulle bara gå till omklädningsrummet och hämta våra grejer och sen gå hem. Då hade vi helt plötsligt fått mer jobb och vi som inte hunnit gå hem än fick snällt vända ner till packeriet igen och jobba en dryg timme till. 
Aaaah va drygt och irriterande det var!! Just det att man först förberett sig på att få gå hem tidigare och så snor nån det nöjet ifrån en. Visserligen fick vi ändå gå hem en och en halv timme tidigare än vår ordinarie arbetstid och visserligen har jag slutat tidigt hela veckan lång, men det var ändå störande. I mitt huvud var jag ju liksom redan hemma!

Jaja, inget man ska klaga över egentligen. Det har verkligen inte varit mycket jobb den här veckan. Och det har varit OTROLIGT skönt.
Vad har jag då gjort under mina lediga eftermiddagar?
Svaret är självklart: Solat.
Tidigare har den här tiden på året varit den mest stressiga och jobbigaste. April-maj, de två sista månaderna innan skolavslutning. Lärarna jobbade hårt för att planera in alla prov och inlämningsuppgifter under en och samma korta period och vi stackars elever fick lägga all fritid och ledighet åt sidan. Och jag minns att under den här hektiska perioden var det EN sak som var EXTRA jobbig att lämna åt sidan. April-maj bjuder ofta på en massa sol som värmer en allt mer ju längre in i månaden vi kommer så det jag tyckte var tråkigast med skolan var just det att jag aldrig kunde få njuta av det där vackra vårvädret. Sitta ute i solen med en bra bok och fånga upp varenda liten solstråle som letar sig ner.
Därför har jag nu tagit igen alla missade soltimmar dessa fem dagar. Det har varit enormt skönt.

Jaha... vad har jag mer att skriva ikväll då?
Idag kom domen i pirate bay rättegången. Antar att ingen av er missat den?
Domen blev ett års fängelse för de fyra IT-killarna.
Men alltså det är en sak jag funderat på åtskilliga gånger medan den här rättegången pågått.
Dom här fyra killarna ska nu alltså sitta bakom lås och bom tillsammans med andra lagbrytare. Lagbrytare som begått mord, våldtäkter, misshandlare, pedofiler och så dessa IT-killar då. Hur ska dessa datanördar klara sig bland alla mördare?
Det verkar så knäppt liksom. Dom har gjort musik och film lättillgänglig för fattiga/snåla människor illegalt, men det känns som att det är ganska milt i jämförelse med att skada eller döda en annan människa.
BIffig, rakad, tatuerad man med brölig stämma: - Jaha, och vad har du gjort för att hamna här då?
Datanörd med pipig röst: - Ehm... ehh alltså... jag gav bort musik...typ...
Biffig, rakad, tatuerad man med brölig stämma: - Hahahahahahaha, jävla mes, tro inte att du är nån.
Datanörd med pipig röst: - Hjälp, slå mig inte.

Tjoff*

Något sånt kanske...
Under veckan har jag även fått mindre skrattattacker varje gång man pratat på radion om de pirater som härjar utanför Somalias kust och kapar de fartyg som passerar där. Jag ser nämligen Jack Sparrow och Pirates of carribean framför mig när dom pratar pirater. Det hela blir så lustigt om man tänker så. I verkligheten är det helt vanliga bovar i helt vanliga kläder, utan lapp för ögat, utan maffiga träskepp med dödskalleflaggor, och som dödar sina kidnappade fångar om det är nödvändigt. Hemskt. 
Jag tar alla nyheter på största allvar. Alltid.

Imorgon ska jag träna. Sen ska jag städa. Sen ska jag kanske sola lite. Sen ska jag på musikalkompaniets uppsättning av "Curtains" i säveaulan.
På söndag är det SERIEPREMIÄR! Spännande! Sen ska jag till Lokrume och sjunga med kören. Vi ska ha afternoon tea, vilket innebär att vi bjuder in en massa hungriga människor som får äta scones, tårta, kakor och diverse godsaker som vi i kören bakat samtidigt som vi körsångare sjunger och underhåller dem. Trevlans. Det blir sista körgrejen för min del i år. Fotbollen kommer uppta all den tid som kören ligger på. Det blir en ren omöjlighet att hålla på med de båda. Igår var jag på sista kör repet. Hoppade den ganska så viktiga fotbollsträningen och ägnade två och en halv timme åt körsången. Det var trevligt.

Nu ska jag äta paj!

Trevlig helg!

PussKram


Den effektiva onsdagen

Japp, idag har jag varit grymt effektiv om jag får säga det själv.
På jobbet är det läskigt lite att göra. Lugnet före stormen. Väntar bara på att det plötsligt ska bryta ut i en ordentlig åskskur som ger arbete 06.00-18.00 i en vecka.
Men nu är det alltså lugnt och därför slutade vi dagen redan kl 12.00.
Det var då min effektiva dag började.
Åt mat.
Satte mig i solen.
Läste nästan ut den superbraiga boken.
Somnade i solen en stund.
Började städa bilen INVÄNDIGT.
Fikade hos mormodern.
Städade klart bilen.
Ringde vänner och släkt och försökte truga på dem biljetter till körens "afternoon tea" i helgen.
Läste igenom samtliga bloggar jag följer.

Mm, effektiv det är jag det.

Nu ska jag åka och styrketräna snart. Som grädde på moset liksom.

PussKram


En påsk i lugnets och harmonins tecken

Påsken är över..
Nu ska det bli hårddiet här hemma.
Har ätit en årsförbrukning av diverse sötsaker på bara fyra dagar.
Är ändå inte speciellt deppad över det då jag vet att de flesta i vårt avlånga land har gjort precis samma sak i påsk. Ha.Ha.

Våra högtider infördes bergis av en gottegris som kände sig ensam i sitt ätande och ville få fler att börja hetsäta.
 Smart drag..

För tillfället mår jag jäkligt bra kan jag tycka. Med undantag för ett knappt synbart  blåmärke  bredvid höger öga som uppstod efter att lillasyster kastat en flaska med sminkborttagningsmedel där. Inte med flit förstås, men ändå. Drummel.

Nej, men seriöst. Jag har haft en fantastisk påsk och inte har det blivit sämre nu när den är över.
I söndags hade jag inget inplanerat under dagen och gjorde därför  vad som föll mig in för stunden. Sov först hela förmiddagen. Vaknade klockan tio men låg kvar till halv tolv om jag inte minns fel. Fy f** va skönt. Spelade piano i säkert en timme, något jag inte gjort på månader! Satt en stund i solen och läste en skitbra bok. Fick till på köpet lite färg i ansiktet och på bröstet. Niiice. Gick en promenad med mamma, välbehövligt för oss båda tror jag..
På kvällen nalkades det födelsedagsfirande hos kusin Viktoria. Vi spelade Guitar Hero och jag var Grym! ....nä det var jag inte... men kul var det iallafall..
Åt tårta halv 11 på kvällen vilket var oerhört dumt gjort för direkt efter fikat åkte vi hem för att jag skulle jobba. Fick en sån enorm sockerkick av tårtan att jag höll på att aldrig somna!
Vaknade på måndagmorgonen smått illamående och något förvirrad (ni vet: vad är det för dag? vart är jag? vad ska jag göra?). Kom iallafall upp i tid och iväg till jobbet.
Det visade sig vara en väldigt slö dag på jobbet. De flesta gick hem redan kl. 11.20. Själv hade man oturen att bli kvar till 12.20 för att hjälpa till med lite annat.
Men trots det hade ju dagen bara börjat och hela eftermiddagen låg framför mig. Då ringde Elin och tillsammans med Wenke bestämde vi oss för att åka på piknick. Wenke som är hemma på ön för påsklov hade jag inte träffat sen i julas så det var ett kärt återseende. Vi åkte ner till Gothem hammar och picknickade i flera soliga, men något kalla, timmar. När jag vinkat av Elin och Wenke var det raka spåret in till P18 för lite härlig fotbollsträning. Vi var sex stycken på träningen och tränade lite tillslag i en timme. Vi gjorde övningarna i tävlingsform och var uppdelade i tre lag, och det var skojsigt. Trots att jag och Helena, The Green Team, förlorade..

Idag har det fortsatt vara lugnt på jobbet. Fick gå hem redan kvart i två! hoho!
Så i eftermiddag har jag tagit vara på mina plötsligt så fria timmar och gjort en massa nyttigt. Nej, nu ljög jag. Jag har spelat piano och suttit här framför datorn och läst bloggar. En chokladmuffins har jag ätit också. Så gick det med den hårddieten...

Nu är det snart dags för träning igen. På RIKTIGT GRÄS!! Najs. Igår var årets första grästräning för min del, och mmmmmm va härligt det var.

Ja det mesta är härligt för stunden!
Det tackar jag våren och påsken för.
Tack, tack.

PussKram


Påskharmoni

Glad Påsk får jag väl börja med!

Jäklars vad fint påskväder vi fått! Jag njuter i fulla drag och önskar att det alltid kunde vara såhär vårigt och härligt.
VÅREN ÄR VERKLIGEN DEN BÄSTA ÅRSTIDEN!

En lagom ansträngande vecka blandat med jobb, fotboll och trevligt sällskap samt ett soligt vårväder har gjort mig på riktigt toppenhumör.
I onsdags fick vi sluta en hel halvtimme tidigare på jobbet (kors i taket). På kvällen gymmade jag!
De' du Anonym, det var väl bra gjort av mig!
Var sjukligt trött men jag och Hilda kämpade tappert på och tog oss igenom hela programmet smärtfritt.

I torsdags hade vi en ovanligt lugn dag på jobbet. Det var ju skärtorsdag och det skulle självklart uppmärksammas.
Vill tacka för alla förslag på påskutklädnader som fullkomligt strömmade in i kommentarsfältet här på bloggen. Hade ett tufft uppdrag att välja den bästa.... nej skämt o sido... det blev ett förkläde och lite rouge och kajalprickar på kinderna. Många hade klätt ut sig, även om det var långtifrån alla, och vackrast måste ändå två av de manliga ryssarna varit som blivit "stylade" av våra chefer i långa klänningar, peruker och smink.
Vi hade inte speciellt mycket att göra på jobbet denna skärtorsdag och stängde av redan 13.30 för lite påskfika.
Därefter åkte jag in till stan för att träffa Annika och Elin. Annika kom lite senare så jag och Elin tog en fika på ringduvan sålänge (observera att det blev fika TVÅ gånger denna dag). När så Annika väl anslutit gick vi på presentjakt till vår vän Lovisa. 
Sen åkte vi ner till hamnen och satte oss i solen ett tag. Då blev vi hungriga och bestämde oss, helt spontant, för att gå och äta på Joda. Så det gjorde vi. Där satt vi och åt, pratade, diskuterade och skrattade i några timmar. Sen åkte vi till Ica Maxi och köpte glass som vi åkte hem och åt hos Annika. 
En toppendag och kväll helt utan planerande och krångligheter. I lööööv it.

Långfredagen (igår) var jag på släktmiddag hos farmor och farfar. Fick agera lektant samt matare när småkusinerna som är snart 5 och 7 år gamla drog igång. Det hade blivit lite sent kvällen innan vilket gjorde att jag var något trött så jag var väl måttligt  road när jag först skulle ha springtävling runt huset sjuttiotusen gånger med dem och sen vara "fånge" och plocka låtsasäpplen i deras "palats". Och matandet sen.... Unge till å inte vilja äta! Jag är nog ingen vidare barnpassare..
Jaja, dom är söta och nästa gång hoppas jag vara på bättre humör för lek.
Efter släktmiddagen blev jag avsläppt hos Annika. Där bjöds jag på god mat och sen gjorde vi oss iordning för Lovisas 18 års-fest.
Festen hölls i Lovisas mysiga lilla "fjällstuga", vi var tjugo pers, det var trångt, det var varmt, men det var mysigt. Eftersom det var 90-tals tema blev det en massa dansande till godbitar som Aquas "barbie girl", smurfarna, Spcie Girls, och "macarena" (med rörelserna till!) såklart!
Vid tolv-tiden bar det av ner till Hamnplan där överlyckliga Lovisa numera även har tillträde! dansade natten lång bland hemvändare och stockholmare och hade en trevlig kväll.

Idag vaknade jag upp hos Annika klockan: eftermiddag.  Elin som jobbat kom på besök och vi åt frukost innan vi åkte ner till hamnen för lite glass i glassbaren. Tre coolingar i solbrillor och glass i handen spatserade vi sedan strandpromenaden fram och hade det fantastiskt underbart i solskenet och värmen.
 Sen kom mamma och den övningskörande systern och hämtade mig. Hemma igen blev det grillat för andra gången i år och sedan påskägg. 

Ja det var min påsk såhär långt. 
Ikväll slöar jag i soffan och känner mig så lugn och harmonisk.
Fantastiskt vad lite sol och goa vänner kan göra!  

Imorgon är det tomma blad i kalendern. Ska bara ta det lugnt och njuta av solen som förhoppningsvis sticker fram även imorgon.
Ja, förutom kvällen då jag ska fira kusin Viktoria som fyller 16 år.
På måndag är det röd dag men jag får snällt pallra mig iväg och jobba. Hoppas ändå det ska bli hyffsat lugnt.
Sen är det träningar veckan lång. Jag ska träna omänskligt hårt och få bort ALLT godis och socker jag tryckt i mig den här veckan. Det är helt sjukt verkligen, hur mycket man stoppat i sig!
Jaja, det är ju bara påsk en gång om året, eller hur!
Imorgon är det EXAKT EN VECKA TILL SERIEPREMIÄR I DIV. 3!

Ha en fortsatt trevlig påsk!

PussKram

p.s Tack Matilda för att du ökar kommentarsstatistiken, haha d.s

Dagdrömmande och Påskproblem

Usch, jag känner mig blä. Vet inte varför. Vädret är fint, jag är frisk, jag har haft sovmorgon idag, och allt borde va bra. Ändå är det nåt som är fel. Vad vet jag inte, men ibland är det som att kroppen är på dåligt humör men hjärnan har inte riktigt kopplat det. Känner ni igen er? eller är jag vrickad?
 Idag har jag stått och sorterat hela dagen för att jag ville det. Arbetskompisarna försökte ändå få mej att byta till packningen en liten stund, men nej, idag ville jag stå och dagdrömma. Det är det bästa med att göra exakt samma sak i flera timmar. Efter ett tag sköter händerna sig själva och tankarna kan få försvinna iväg på annat håll.

Dagdrömma är det absolut bästa som finns. Näst efter Sova och Mat.
En helt annan värld där allt blir precis som man vill. Allt är möjligt och det finns inga men eller om. Fast det värsta med dagdrömmar, ja med alla drömmar förutom mardrömmar egentligen, är när dom blir så bra att man verkligen önskar att dom skulle vara på riktigt.
Nu ska jag inte gå närmare in på det här med dagdrömmande. Risken är alltför stor att det blir alldeles för filosofiskt. Usch, jag hatar filosofi. Det var tvåans nästsämsta ämne. Det sämsta var scenisk gestaltning, den var läskig, men filosofi var nog det allra tråkigaste.

Ett tag tog jag en paus från mitt dagdrömmande och började rimma (kanske räknas det som dagdrömmande också?)och slutprodukten blev en vacker påskdikt, om något tidig.

Nu är det påsk och det är kul,
Nästan lika skoj som jul.
Påsken är gul och inte särskilt ful.
Nu blir det sill och kyckling i massor
och påskkärringar som springer runt med godisfyllda kassor..
Bäst man låser dörren och gömmer godispåsen,
annars kommer dom och snor hela gåsen!
Nej, på påsken ska man vara snäll,
inte ge någon en käftsmäll.
Ge istället någon ett påskägg
själv tänker jag ge ett till min granne som heter Hägg.
Nej det tänker jag inte,
För jag känner inte honom...
Jag är inte sen att påpeka hur dålig jag är på att rimma
och därför avslutar jag mina dikter med att jag ska gå och simma.
Glad Påsk!


Vackert så man blir tårögd.

På torsdag är det skärtorsdag. Då ska vi sluta lite tidigare på jobbet och påskfika tillsammans. Man ska även klä ut sig under temat PÅSK. Jag gillar inte att klä ut mig till påskkärring, inte påskhare eller nåt annat påskigt heller för den delen.
När jag var liten och vi gick "påskrunda" med kusinerna var jag alltid utklädd till prinsessa. Ja, inte ville jag kladda läppstift på kinderna och pricka ansiktet fullt av svarta kajalprickar, och kläderna var ju alltid skitfula! Nä, jag ville ha glittrig klänning och stor krona, och läppstift visste jag mycket väl skulle sitta på läpparna liksom kajalen vid ögonen. Ja så det var ett gäng påskkärringar, en påskgubbe och en påskprinsessa som traskade Källunge runt. Ett år hade jag även med min fina kanin Stampe som fick agera påskhare. Han var en stor grå vädur, gosig och jättesnäll. Han satt still nästan hela tiden i min lila cykelkorg under vår vandring.
För att komma till saken... Jag vill inte klä ut mig till påskkärring eller påskhare, men jag vill inte vara en tråkmåns heller. Ett tag funderade jag på Jesus. Han om någon hör ju till påsken iallafall. Men sen ville jag inte det heller.
nu vill jag ha hjälp med att komma på en bra utklädnad där jag egentligen inte behöver klä ut mig.
Hjälp tack.

Nu ska jag äta.

PussKram

Inbrott i hjärnbanken

Här sitter jag och är lite småtrött.
Idag sov jag till halv elva.
Det var förbaskat skönt.
Det är verkligen underbart med sovmorgnar.

Igårkväll var jag hos Elin.
Vi åt en massa våfflor och sen blev vi så mätta att vi tog en promenad i mörkret.
Då var klockan nästan halv tolv på natten.
Nu har jag ätit våfflor fyra gånger i år. Intressant va.
Nåt mer som är intressant är att Hitler var Vegetarian.
Nej, det var inte så intressant, men iallafall sant enligt en bok med onödigt vetande som står i min bokhylla.

Idag har jag städat rummet. Ordentligt! Nu är det riktigt fräääscht.
Har även varit i stan och träffat Carro. Vi såg när hennes pojkvän spelade innebandy. Dom förlorade. Inte bra. Fast jag hade det trevligt ändå. Har inte träffat Carro på månader så det var fantastiskt roligt att vi fick babbla av oss lite med varann.
Ikväll har vi gjort årets premiärgrillning här hemma! Shit, va gott det är med grillat kött!

Vet ni vad som hände imorse!
Jag skulle knäppa på min mobil efter att den legat på laddning hela natten. När jag ska slå PIN-koden upptäcker jag att jag glömt bort den! Det är som att någon borrat sig in i min hjärna under natten och snott koden ur minnet på mig. Gör två snabba försök med de koder jag kommer på först, men det är fel. Börjar rabbla en massa olika sifferkombinationer men inser att det kan vara vilken som helst. Har alltså helt glömt bort min pin-kod som jag skriver in nästan dagligen. Lappen med koderna på har jag slängt för länge, längesen så vad gör jag? Gör ett sista försök med en kod jag tycker mig känna igen. FEL IGEN! och nu måste jag skriva i PUK-kod. Vilken jag inte kan överhuvudtaget.
Det hela slutar med att jag får ringa kundtjänst och be om en ny PUK-kod. suck.
Lite senare visar det sig att den kod jag slog in som pin-kod i sista försöket passar i min gamla mobil. Hur kan det komma sig att man kommer ihåg koden till en mobil man inte använt på flera månader och inte den kod man skriver nästan dagligen?
Kan man få alzheimers innan man ens fyllt tjugo?
 
Nej, nu är det snart läggdags.

PussKram

Sommardäck och solbrillor

Det är vår, det är sol, det är varmt och det är fantastiskt, ljuvligt, underbart på vår ö.
Fy fan vad jag älskar våren!

Hänt i veckan:
Måndag - Mamma förstör min bil. Missar därför träningen. Springer sex kilometer i härligt vårväder.

Tisdag - Samåker med jobbarkompis till jobbet. Kvällen spenderas i sävehallen där det tränas spänst. Vi hoppar blandannat jämfota över häckar. Är i ett slags sovtillstånd hela dagen igenom.

Onsdag - Väckarklockan kör ett aprilskämt med mig och låter bli att ringa. Arbetskompis ringer och väcker mig 05.45 (börjar 06.00), då han sitter ute i bilen och väntar på mig. Kommer försent. Pinsamt. Har huvudvärk och är slö hela dagen. Skippar gymmet. Inte bra.

Torsdag - Maskiner brakar sönder på jobbet. Dom flesta får gå hem 13.30. Själv hamnar jag vid universums tråkigaste arbete och får slita med det fram till 16.00. Orättvist och är riktigt förbannad är jag när jag äntligen får åka hem. Kvällen är det träning på rävhagen därefter lite sång med kören. Underbart väder att träna fotboll i.
Fredag - BILEN FIXAD! Lycklig som bara den. Jobbet flyter på bra och när klockan närmar sig 16.00 har fredagsfeelingen infunnit sig hos oss alla. På kvällen blir det Kenny Starfighter, godis och glass hemma hos Hugo. Många trevliga människor och Kenny är ju grym! boli boli.

Ja, det var min vecka det.

Nu är det helg och för första gången på mycket, mycket länge har jag noll inplanerat i princip.
Idag väckte pappa mig klockan nio och frågade om jag skulle till stan. En mycket svår fråga för mig att svara på tio sekunder efter att jag vaknat.
pappa: - ska du till stan idag?
jag: - ehm, va?? ööh, jag vet inte.
pappa: - nähä, vet du inte?.. Tessan ska nämligen ha målvaktsträning och behöver skjuts. Om du kan köra.
jag: - eeh, vad är det för dag?
pappa: - det är lördag.
jag: - jaha. Jag minns inte vad jag ska göra idag.
pappa: - ookej... det hade iallafall varit bra om du kunde köra in och vänta i stan tills hon tränat färdigt.
jag (efter en stunds betänketid): - Aah, nu vet jag. Nej, jag ska egentligen inte till stan idag.


Man ska aldrig väcka folk genom att slita upp dörren och börja ställa frågor. Det är lönlöst. Tänk på det.

Ja, så idag har jag varit en tripp i stan. Strosade runt med nya vårjackan på mig och var allmänt cool i mina nya snygga solbrillor. Det gjorde mig ännu mer vårlycklig att äntligen få ha på sig vårjacka och solbrillor. Hittade  sen en snygg bikini också, och blev ytterligare lite lycklig.

När jag och syster kom hem idag hade mamma bakat blåbärspaj som vi åt med mormor och morfar. 
Och vet ni vad jag gjorde sen!?
Jag bytte däck på bilen!! Med en viss hjälp från pappa givetvis, men jäklar va stolt jag var efteråt!
Fick skruva, hissa o greja.  Blev helt svart om händerna och kände mig riktigt duktig. Tjohoo! Bilmekaniker nästa!
Coolt.

Nu ska jag ut och hjälpa min syster räfsa lite löv.
Ikväll blir det våfflor hos Elin. 

Ha en fortsatt underbar helg i vårvädret!

PussKram