Gott Nytt År

Jaha, så var vi inne på sista dagen av detta händelserika, uppseendeväckande, magnifika år 2008.
Tänk va tiden går fort.. Det känns som att det var igår man stod nere på hamnen bland fulla fjortisar och lika fulla vänner, duckandes för Elins vilda champagneflask-öppnande.
Ett år går fort alltså...

Jag ska tillbringa nyårsaftonen hemma hos Hugo och hans flickvän Lovisa. Tillsammans med Annika och Elin ska vi äta en stor och fin nyårsmiddag. Senare ansluter sig även André till sällskapet och vad som händer sen, ja det får vi se imorgon..

Oj, nu går tiden lite väl snabbt tycker jag.
Klockan har slagit görasigiordning-tid, så jag får allt pallra mig upp i duschen.

Nu vill jag bara önska er alla ett Riktigt GOTT NYTT ÅR!!



PussKram


23.59.60

Fy attan va tråkigt det här är.
Alla har jullov och glömmer bort sina bloggar.
Tråkisar!
Jag är beroende av min dagliga mängd bloggläsning, men det finns inget att läsa.
Tråk.

Idag hörde jag på radion att år 2008 kommer bli längre än år 2009. Det är nämligen så att en skottsekund kommer läggas in på nyårsnatten. Det hade att göra med jordens rotation eller nånting sånt, osäker på orsaken, men en skottsekund skulle det bli iaf.
Så imorgonnatt kommer klockan slå 23.59.59, sen 23.59.60, sen 00.00.00.
Undrar vad man ska göra av den sekunden? nånting måste man ju ju göra. Varje sekund ska utnyttjas till fullo.
Skåla en extra gång kanske...

Idag har jag jobbat. Det var en LÅÅÅNG dag som aldrig verkade vilja ta slut, men det gjorde den tillslut, tog slut alltså.
Då hade jag fått lönepapper, så nu klirrar det snart till i kassan. Tjohoo!

När jag äntligen slutat dagens hårda morotssorterande så firade jag med att åka en sväng till stan. Där handlade jag frukt på Ica Maxi, som vi ska ha till efterrätten på nyårsmiddagen imorgon.
För att fira lite extra att det om ett visst antal timmar är nytt år så gick jag på skokanonen och köpte mig ett par snygga stövlar. Finfint.
Sen åkte jag och hälsade på Elin på Willys där hon jobbar. Dom hade väldigt tomt i fruktdisken idag..

Nu är jag hemma och ska förbereda morgondagen då det ska bakas bröd samt firas nyår.

PussKram



Juletid - Julefrid

Sitter här och tuggar på den sista knäcken.
Godiset börjar ta slut och så även julen.

Det har varit fem avkopplande dagar.
En "vanlig" jul utan några oväntade händelser eller krussiduller.
Bara allmänt LUGN.
Lugn och ro, det enda som behövs för en trevlig jul.

Julaftonen gick till precis som vanligt. Middag hos farmor och farfar, tomte, kalle anka, och fika. Det enda som skilde sig från tidigare år var att antalet kusiner var färre. Sen var det hem en vända och hämta julklappar innan färden gick tre kilometer bort till kusinerna på mammas sida. Tomte, julmat, guitar hero, julklappsutdelning, svenssonsvensson, efterrätt, fika, godis.
Mat, Mat, Mat.
Sen var julaftonen över och mätta och trötta åkte vi hem och sov.
Juldagen kändes som söndag. En söndag dagen efter en stor fest. Sov hela förmiddagen, gick en långpromenad i solskenet, slöade i soffan framför tv:n och umgicks med familjen. Slappt och alldeles lagom.
Annandagen däremot skilde sig från tidigare år. Det har varit tradition sen en fem år tillbaka att tillbringa annandagen i södervärnshallen med Svenska Spel Cup, men i år fick fotbollen stå över för JOBB.
Japp, i åtta timmar sorterade jag morötter i fredags. Men det gick an, jag tjänade STORA pengar på det!
På kvällen hade vi bekanta på middag här och mer julmat förtärdes.

Igår var jag på stan med Elin. Shoppade lite reakläder till nyår och köpte sista julklappen ( den skulle ändå inte ges innan julafton så varför stressa innan jul då det är så mycket annat som MÅSTE fixas?). Och kvällen spenderades hemma i mitt finrum med Elin och Annika. Vi bytte julklappar, planerade nyår och fikade. Hann även med lite ABBA Singstar innan det var dags att säga godnatt.

Idag är det söndag på riktigt. Hittills har det varit lite av en repris av juldagen. Sov LÄNGE, söndagspromenad med mamma och Josse, fika, och nu ska jag snart sätta mig och se Björn Gustafsson DVD:n som jag fick av Elin igår!
Ikväll är vi bjudna på middag hos mormor och morfar. Mer julmat med andra ord, men förhoppningsvis årets SISTA julmat. Det är fantastiskt gott när man smakar första köttbullen den 23:e men nu en 30 köttbullar senare börjar julmaten stå en upp i halsen..
- Ska bli skönt med lite diet, som mamma sa idag.

Imorgon är det åter vardag. Börjar jobba klockan 6 och sen rullar det på.
Onsdag är det nyårsafton och tills dess ska man åtskilliga gånger minnas tillbaka på året som gått och planera upp år 2009 med nyårslöften, dieter, träningsprogram, resebroschyer och annat för att göra nästa år till just Det året.
Året man aldrig ska glömma.
Ja, vi får väl se hur det blir med det..


PussKram

Då var det dags igen

JUUL, JUUL, STRÅLANDE JUL..

Ja ÄNTLIGEN är det jul!
Granen är klädd, julmaten påbörjad och bingolottos uppesittarkväll rullar på tv:n.
Det är den 23:e december!

Ojoj va December månad gått fort. Precis som vanligt. Jag har ändå lite panik över att jag inte hunnit njuta tillräckligt av den här speciella myskänslan som infinner sig första advent och stannar kvar tills julen är här på riktigt. Jag har verkligen inte hängt med med heltidsjobb, kör, fotboll o allt vad det nu är dom kommer ivägen, och det känns lite tråkigt nu när Julafton nalkas om några timmar.

Idag fick vi lite julmys på jobbet iallafall. Vi stängde av maskinerna och började städa vid halv två. Sen hade vi julfika uppe i personalrummet med chefer och anställda fram tills klockan slog fyra.
Den äldste av ägarna i detta familjeföretag jag jobbar på är allmänt känd som en ganska barsk och rå person. Dock visade han andra sidor idag. Tillsammans med ena dottern  klädde de ut sig till tomtefar och tomtemor och delade ut julklappar till sina anställda. Julklappen var en svart vindjacka och en almanacka, men det som var roligt med presenten var att det var rim på dem! Hela familjen hade suttit och klurat ut roliga rim om var och en av oss. De hade alltså kommit på 40 olika rim, och det var inga korta små rader, det var en hel dikt ju! Det var kul!

Nu ska jag inte tillbaka förrän på fredag. Det får jag vara glad över. Hela Julafton och Juldagen ledigt, tjäna pengar på annandagen, det blir nog bra de.

Nu ska jag göra snöbollsgodis och tvinga mig att se bingolotto. Allt för familjefridens skull.

Väntar nog en liten stund till. Det verkar vara familjen Wahlgren- tema i bingolotto ikväll. Suck.
Kan ingen strandsätta den där familjen på en öde ö nånstans långt bort från all civilisation? Där kunde de få sjunga musikal och älska varandra ostört och lämna övriga Sverige utanför deras jäkla familjelycka. ahh.
Nej Isabelle, det är jul nu. På julen ska man vara snäll annars får man inga julklappar.




 Ha nu en riktigt GOD JUL med många julklappar, julmat och annat julemys!!

PussKram

Jullov! Icke.

Här sitter jag och känner mig bitter.
Imorgon måste jag kliva upp klockan 5 för att gå till jobbet för att slita hela dagen lång. Allt medan landets alla skolmänniskor ligger hemma och sover till tolv och sen i lugn och ro pysslar med julklappar julmat och annat julemys resten av dagen. Det är orättvist.
Ingen nämnde nånsin det här tråkiga med jobb när jag klagade över skolan förr. Det är TRÅKIGT att jobba. Den enda anledningen till att man jobbar är PENGARNA. Därför hatar jag nu pengar. Ikväll på parlamentet visade dom en artikel som handlade om en man som ska leva hlet utan pengar i ett år. Hur han ska klara det har jag ingen aning om, men det hade kanske inte vart så dumt...
Nej, pengar är livsnödvändigt, iallafall för mig.

Den här söndagen har bara sprungit iväg. Först sov jag till halv 12. Helt fucking jävla underbart var det. Tänk, alla studenter som kan sova så länge nu i hela två veckor. Fan va bra vissa har det..
Ja, sen övade jag lite sång efter att ha ätit frukost och plötsligt kom en bekant till familjen på besök så då fikade vi och åt upp resterna av Tessans tårta.
När besöket åkt hem så fick jag och mamma för oss att koka knäck och kola.
Helt plötsligt var klockan halv 4 och jag var tvungen att göra mig iordning för kvällens julkonsert. Så då lämnade jag mamma bland all kokande julgodis.
Något försenad kom jag med moster till lokrumekyrka där min kör skulle sjunga. Vi övade ett bra tag och sen blev klockan 7 och då var det inte övning längre utan på riktigt. Konserten gick bra och vi sjöng fint. Oftast..
Dock höll jag på att förfrysa för fy attan va kallt det var!
Nu har jag sett årets sista avsnitt av parlamentet och ätit bränd kola och knäck som blev överkokt och därmed stainhård. Fast det var rätt gott ändå. Ett tips: koka inte julgodis under tidsbrist.

Jaha, jag får väl ta o krypa i säng då eftersom man till skillnad från vissa andra måste kliva upp äckeltidigt imorgon. suck.

PussKram

Mumma

Mätt och glad,  Kex choklad

Tiden går fort när man har roligt

Blogg.se hatar mig.
Den struntar i att publicera mina inlägg och även errorar dem titt som tätt.
Blä.

Sitter här i tvsoffan och har nyss sett sista avsnittet av SvenssonSvensson. Åh, det var ett så gulligt avsnitt. Nu vill jag ha jul med en gång. Det får vi snart. Om fyra dagar närmare bestämt. Wiie :D

Min älskade lillasyster Therese fyller 14 år idag. Bebisen börjar bli så Stoooor.. Minns första gången jag träffade henne där på BB i sin lilla plastlåda till säng (nej, jag minns det inte egentligen, men för stämningens skull säger vi att jag gör det) liten, röd och skrynklig, sovandes så sött. Nu är hon 14 år äldre, fortfarande liten, något mer åt det rosa hållet och inte speciellt skrynklig men hon är fortfarande min lillasyster. Jag har en till lillasyster. Hon är precis lika söt och snäll som Therese.
Syskon är bra dom..

Idag har jag tillsammans med familjen och släktingarna varit i skogen och huggit julgran. Therese årsdag firas enligt tretton år gammal tradition med att vi först likt skogsmullar letar julgran. Efter det åker alla hem hit där vi firar födelsedagsbarnet med glögg och tårta. En fin tradition som aldrig rubbas på.
Granen är egentligen det enda som inte håller på traditionen. Ibland är den otroligt vacker och ståtlig, andra år är den ful som stryk. I år är den nåt mittemellan.

Ikväll har pappas yngsta bror varit här med sin familj då det inte hade tid när övriga släktingar var här. Deras barn, mina kusiner, är 4 och 6 år gamla med en enorm energi. Ojoj, det är ett heltidsjobb att hålla dem sysselsatta. Tur att Disney Channel finns. Ikväll visades kalle anka och därefter Mulan 2. Det höll dem upptagna i några timmar iaf!

Nu ska vi äta.
Klockan visar 22.29 och familjen ska alldeles strax sätta sig och äta hamburgare. Vi har levt på kakor och tårta hela dagen, de sista gästerna åkte inte hem förrän halv tio och vad gör man då när magen skriker efter MAT?
Just det- man äter!

Ha en god natt!

PussKram

Skrivet sent igårkväll (19/12)

Klockan är två. 00.55, för att vara mer exakt.
Jag har jobbat 06.00-16.00 idag. Jag borde därmed sova nu. Konstigt nog gör jag inte det.

Usch vilken dag det varit. Pga. av denna övertidstimme på morgonen så har alla varit lite slöa och hängiga idag. Två gånger sa förmannen till oss att skärpa sorteringen. Alldeles för fina morötter sorterades bort. suck*
Och som om det inte var nog så stod jag flera pass tillsammans med en ryss som just börjat praktisera på jobbet. Han är lite märklig, han visslar på ett konstigt sätt och får det till nåt slags drillande fågelläte.Ganska coolt egentligen, men bara KONSTIGT när han gör det i tid och otid. Han är märklig på flera sätt, gör liksom konstiga ljud och tittar finurligt på en. Mm, märklig människa.

Och som grädden på moset så har jag idag spänt mig så mycket att jag tillochmed fått ont i framtänderna (!). När det kommer många morötter på bandet blir jag stressad och då spänner sig kroppen automatiskt. Idag gick det alltså så långt så att tänderna blev spända. Hade så jäkla ont i framtänderna vid eftermiddagsfikat, så jag fick lägga in bitar av apelsinen långt in mellan de bakre tänderna där det inte gjorde ont. Det var en jobbig och kladdig fikastund..

Dags att sova nu iallafall.
Lillasyster Therese fyller år imorgon och det lär bli full fart hela dagen.

PussKram

Årets jullåt


http://www.youtube.com/watch?v=My5Bzf0PQhc



Shit va bra den är!
The Hives and Cyndi Lauper in a christmas duel.

Bara början är ju så rolig!

(Howlin Pelle)
I bought no gifts this year
and I slept with your sister
I know I should have thought twice
Before I kissed her
But with the year we had last
And the dress that she wore
I just went along for the ride
And I came back for more

And I'm sorry baby.....

(Cyndi)
That's all ok honey cause see...

I bought no tree this year
And I slept with your brother
I wrecked your Daddy's car
And went down on your Mother.
I set your record collection on fire
And said I never knew
Felt kind of bad about that
And I know you did too

Juligt och fint, inte sant!


Nu är det sista avsnittet av Bonde Söker Fru!

PussKram

What a wonderful day

När jag vaknade imorse trodde jag att dagen skulle bli lång, tråkig och smärtsam. Kunde knappt hålla ögonen öppna och ryggen värkte som om jag sorterat morötter nio timmar i sträck.

Men det som var en dålig morgon var bara starten på det som sen blev en väldigt bra dag.
Vi blev klara rekordtidigt på jobbet vilket gjorde att vi slutade redan klockan 11 (!).
En hel eftermiddag ledig alltså. Det måste man ju bara ta vara på!
Ett utmärkt tillfälle att köpa julklappar nu när det bara återstår EN ENDA VECKA till JULAFTON!!
Nu är nästan alla julklappar köpta och jag kan andas ut en aning.

Jag tycker det är alldeles underbart att ha fem minuter till jobbet. Inte ens en mil är det, MEN det är inte kul när det ska handlas julklappar I STAN och man slutar klockan 4. En timme på stan är ungefär vad man hinner med innan alla affärer stänger för dagen. Det är inte mycket att ge på såhär en vecka innan julafton.
Därför var denna lediga eftermiddag guld värd.

Och förutom att nästan bli klar med alla julklappar så träffade jag Åsa, Sahra och Alex som jag inte träffat på jättelänge! Eller jo Alex hälsar jag på ibland när jag är på Clas Ohlsson (gubbdagis rules!!). Det var kul! man tänker på sin kära klass ibland och undrar vad alla pysslar med nuförtiden. Då är det kul att träffa dom ibland och se att de ännu lever!

Ikväll har jag sett en massa Frasier och bara slappat. Gudomligt! jag har verkligen upptäckt värdet av hemmakvällar och sovtimmar efter allt jobb och stressande. Varje ledig minut njuter jag till fullo. Man riktigt känner hur kroppen slappnar av och blir sådär behaglig. Mmm..

Imorgon är det full rulle igen. Jobb 7-16 (om vi inte är supersnabba igen!), fotboll och kör på kvällen. En jädra massa rännande..

Ha en god kväll!

PussKram


Senil?

Ögonen går i kors och kroppen värker efter dagens hårda arbete, men vad vore dagen utan bloggskrivande?!
Och så  måste jag ju skriva så att Mickis har nåt att läsa på jobbet imorrn ;)

Jag vet att jag är 19 år och att det "inte är nån ålder", men ibland blir jag orolig. Gårdagen gick helt i glömskans tecken.
Det hela började när jag kvart i 11 på förmiddagen anländer till Rävhagens konstgräsplan där jag ska träna fotboll inför Island Games och upptäcker att FOTBOLLSSKORNA ligger kvar HEMMA. Måttligt kul. Som tur var har jag gympaskor på mig och får då spela i dem.
Efter träningen ska jag duscha för att sedan ta mig in till domkyrkan där det ska bli luciatåg. Upptäcker till min FASA att jag har glömt TROSORNA! Neej!!
Men med turen på min sida så har jag några timmar kvar tills lucian så jag beger mig till Kappahl (typ den enda klädbutiken på öster som hade öppet en söndagetermiddag) och shoppar underkläder. Sen går jag och Helena, som jag fått med mig ner på stan, till Ringduvan där jag snabbt smiter in på toaletten och klär på mig de nyköpta trosorna. Faktiskt väldigt fina trosor om jag får säga det själv.
Därefter hinner jag och Helena med en fika där på cafféet och pratar om dittan och dattan. Tack så mycket för det Helena :)
Sen börjar det bli dags att ta sig ner till Domkyrkan för lucia. När vi står och repar några av luciasångerna och kommer till staffan stalledräng slår det mig:
- Shit, jag skulle ju öva in den här STÄMMAN och lära mig TEXTEN! Det har jag totalt glömt bort!!
Och kort därefter inser jag att jag inte heller lärt mig självaste sankta lucia stämman heller och en stämma i nu tändas tusen juleljus.
Det  var bara att försöka höra vad de andra sjöng och sen trycka in den i skallen. Panik var ordet. suck*
Jag överlevde luciatåget iallafall och som tur var så hade inte resten av kören/körerna fallit i total glömska. Dom är duktiga dom.
Ja så var det. Förhoppningsvis beror denna glömskhet och tankspriddhet bara på att det är mycket nu. Nytt jobb, luciakonserter, julkonserter, och julförberedelser. Det blir nog bättre.

Mitt luciafirande var egentligen inte över efter domkyrkan igår. Efter det så åkte jag hem till Annika (som tillsammans med sin mamma och syster varit och lyssnat på oss) där vi åt lite risgrynsgröt (allt för julkänslans skull) innan vi åkte till Väskinde för årets sista (iallafall för mig och Annika) luciaframträdande. I väskindekyrka sjöng våran Elin så fint och det blev en riktigt mysig avslutning på denna förvirrade dag. Efter kyrkan så åkte vi hem till Elin där hon bjöd på Lussebullar, pepparkakor och glögg. Julefint.

Idag har vart en trött och tråkig dag. Jobb och sen träning där jag var så trött att inget stämde och till på köpet lyckades jag sträcka ljumsken när det bara återstod två minuter kvar av träningen. Bra start på veckan, verkligen.

En sak kom jag dack att tänka på idag och det var när jag såg mig själv i spegeln:
- Fy fan va ful jag ser ut! tänkte jag.
Bli inte oroliga, det var kläderna jag syftade på. Våra arbetskläder är så grymt fula.
I fredags när jag fick dom var jag så mäkta stolt. ÄNTLIGEN var jag liksom EN AV DOM!
Idag såg jag mig själv i spegeln för första gången och det är inte vackert...
Byxorna är alldeles för stora, men pga av längden så var jag tvungen att välja stora byxor. Alla byxor i herrmodell dessutom. Tröjan i sin tur är en svart alldeles förstor collegetröja. Man ser ut som en riktig biffig alternativt väldigt överviktig, blekfis. Den svarta färgen gör att man ser ännu blekare ut i ansiktet än vad man egentligen är. Ja, huhu. Tänkte först ta en bild och lägga ut här, men risken är stor att ni skräms till vanvett och drömmer mardrömmar och groteska coolegetröjor. Det är inte värt risken.

Nej, sängen kallar!

PussKram 

Sankta Lucia

Glad Lucia på er!


Nyss hemkommen från julbordet med jobbet. Två veckors arbete och man blir redan bjuden på julbord, det är fint de!
Det var trevligt och jag fick chansen att lära mig lite fler namn. Hamnade bredvid The Big Boss under middagen och fick se till att bete mig, men han var snäll ikväll även om man nån gång under vårt samtal mellan raderna kunde läsa att "sköter du dig inte så finns det inget som hindrar oss från att sparka dig!", så är det.
Maten var väl inte den bästa däremot. Julmaten hemma känns finare och nåt större utbud var det inte. Mamma scans köttbullar och lite sill och lax. Platsen var Hamnplan och tankarna var väl inte jättehöga innan jag kom dit heller så besvikelsen var inte så stor. Hamnplan är till för dans och bar helt enkelt.
En fin gest från jobbet var det iaf.

Imorgon (idag eftersom klockan nu närmar sig 01.30) är det Island Games träning (fotboll), lussande i Domkyrkan och lyssnande på luciatåg i Väskinde som står på schemat. Full fart!

En till sak värd att nämnas är att jag om drygt 10 timmar har haft körkort i ETT HELT ÅR!!
Shit va tiden går fort!
Och så har ju Micka fått körkort nu med! Grymt!

Nej, nu är det raka vägen ner i bingen som gäller. Snark*

Godnatt!

PussKram

Freaky Friday

Här sitter jag i tv-soffan med Josses dator i knät. Wow va lyxigt det känns!
Jag kan liksom kolla på tv och sitta vid datorn samtidigt! I min värld är det coolt.

Vilken toppendag det varit!

Hela veckan har jag slitit på jobbet. Varit trött och seg, förbannat mig över att jag tackade ja till luciaspektaklet med ungdomskören, gnällt över ond rygg, och skolkat en massa från fotbollen. Men så kom fredagen. Denna fina fredag den tolfte december.

Jobbet började jag klockan 07.00 som vanligt. Kände redan när jag klev in genom dörren att det v ar positiv fredagsstämning bland arbetskompisarna. Härligt, tänkte jag där jag stod med P3 i hörlurarna och sorterade mina morötter.
Och bättre blev det. Till förmiddagsfikat (som vi dessutom fick fem minuter tidigare) hade cheferna tänt ljus och gjort det riktigt julmysigt med glögg, pepparkakor, lussebullar och muffins från en av våra leverantörer. Sen bjöds vi på skönsång från Fole skola som var och lussade för oss. Pausen som annars bara brukar vara en kvart blev idag 25 minuter lång! LYX är ordet, iaf på min arbetsplats.
Tillbaka vid sorteringsbordet frågade förmannen oss om vi hade nåt emot att sluta tidigare idag. Tjohoo. Klockan två var jag påväg ut till bilen. Vanligen slutar arbetsdagen klockan fyra. LYX även där.
Hemma fick jag lite efterlängat slappande innan jag, min syster och våra föräldrar åkte till Roma kyrka för lite mer lussande. Lillasysters skola sjöng och julstämningen blev ännu lite starkare.
Hann även prata lite kort med min musiklärare från högstadiet. En otroligt bra musiklärare som jag har mycket att tacka. Kul.
Hemma igen är det hemmkväll. Åh vad jag har längtat efter det. Det är så många helger sen man hade det lugnt. Välkommen slappa fredagkväll!

På tal om lucia. Det var första gången idag som jag satt och såg ett luciatåg jag inte varit det minsta involverad i. Den första tanken som slog mig var - Nu är jag gammal. Jag sitter och ser skol-lucia istället för att medverka. Jag är vuxen. Barn lussar på mitt jobb.
Den andra tanken som slog mig var - oj, det finns verkligen dom som inte tycker det här är kul. Vissa i luciaföljet (ett gäng tomtenissar och stjärngossar) såg ut att vilja sjunka genom golvet. Jag har alltid hört till dem som älskat luciatåg. Har aldrig kunnat förstå varför endel protesterar så hemskt varje gång det vankas sankta lucia o staffan stalledräng. Idag fick jag då bevis. Vissa var verkligen dödligt uttråkade. 
Ja, varje dag lär man sig nåt nytt..
 
Nu ska snart idols vinnare presenteras. Spännande!
...
Naaaaw, det blev Kevin! Åh va söt han är.
Vilken hoppetossa han är.
Slutet gott, allting gott.

Trevlig helg!

PussKram


Nåbel Fest

Har precis lämnat tv:n och nobelfesten.
Uppdukat med trerättersmiddag och champagne i vackra glas satt jag och skålade med de fina gubbarna och tanterna..
Nä det gjorde jag inte.
Men det finns säkert många svenskar som dukat upp lite extra fint ikväll när årets snobb-middag äger rum.
Ja, snobbigt är vad det är. Jag satte mig ett tag att titta på middagen. Har aldrig sett mer än två minuter max innan jag tröttnat, men i år tänkte jag ge det en chans. Bara för sakens skull. Men det var outhärdligt efter fem minuter. Dom säger att det är jättemycket "vanligt" folk med på middagen. Med vanligt folk antar jag att dom menar de 120 studenter som blivit inbjudna (inte fan kan dom ha betalt själva iaf!). Utöver dem tror jag inte det är så många "vanliga" människor med. En "vanlig" människa har inte råd att betala 3200 spänn för en middag bland kungligheter och nobel-smarta gubbar och tanter.
Nej det jag såg mest av var kungafamiljen, svenska tråkpolitiker, pristagarna, en jädra massa japaner (japp, dom hadekameror om halsen, inte speciellt passande till frack och långklänning) och så han den där Horas som fick vara med och agera under nåt uppträdande där servitriser åkte på rullande bord. Märkligt att folk tycker det är underhållande..

Under den dryga kvarten jag ändå stod ut med att titta på det hela spektaklet hann jag lära mig detta:

- Ca 1200 gäster var på plats.
- Varav 120 gäster är studenter.
- Bordsplaceringen var extra svår i år då antalet japaner var så många, och många av dem kan inte tala engelska vilket försvårar det hela eftersom det inte finns så många janpansktalande svenskar. Problem.
- Många lämnar in önskemål på vem dom vill sitta bredvid vid middagen, men många lämnar också in listor på vilka dom INTE vill sitta bredvid.
- Kocken som ska komma på de tre rätterna meddelas i April. Han har sen fram till Juni på sig att testa sig fram. Därefter ordnas fyra provsmak på rätterna tills man fått rätterna så bra det bara går.
- Årets nobelpristagare i medicin (tror jag), forskar i vårtor. Han får även mycket hjälp av sin fru som numera är chef över honom då han ingår i hennes forskargrupp.
- Madeleines (herregud, jag kan inte stava hennes namn) klänning var designad av Lars Wallin, vars namn upprepades ett antal gånger. Tror att han i grund och botten designade alla nobelgästers klänningar, men det är bara min lilla teori förstås..

Nej, nåt fan av nobelfesten lär jag nog aldrig bli. Programledarna gjorde några desperata försök med att få det till en glad, "vanlig", tillställning, där duktiga människor får belönas med lite pengar och middag. Men mig lyckades dom inte övertyga. Allt är organiserat ut i fingertopparna. T.ex. serveringspersonalen måste ta sig till sina bord på X antal sekunder. Strikt och stramt är vad det är. Vart finns allt partyparty?? Kungen ska skåla en jädra massa och den musik som underhåller är opera- snobbarnas musikverk. Dessutom måste medelåldern ligga på 70 år. Bara en massa vithåriga, alternativt hårlösa, gubbar och så deras rynkiga små fruar. För att inte tala om könsdiskrimineringen. Bara EN enda KVINNLIG nobelpristagare i år. Utöver henne var det mest kungligheterna och pristagarnas fruar som stod för den kvinnliga fägringen. Ja jisses..

Jag undrar om Alfred Nobel ville att det skulle va såhär? Stramt och strikt, dötråkig musik och bara en jäkla massa gubbar.

Jaja, vissa finner väl charmen i det med. Jag har dock väldigt svårt att se det roliga och underhållande i denna Nobelfest, så nästa år blir det nog återigen i reklampauserna i Bonde söker fru som jag kan slå över och kolla nån minut på snobb middagen.

Påtal om Bonde söker fru, det har ju börjat nu!
Varför sitter jag här och blarrar!?

PussKram


Kill me, please.

Ööhhh va trött jag är. Om 40 minuter börjar fotbollsträningen men jag ORKAR INTE!
Vad håller på att hända? är det verkligen såhär hårt att jobba heltid? Snälla gode gud låt det bara vara detta morotssorterande som gör mig trött och inte lathet! Tänk om jag aldrig kommer klara ett heltidsjobb utan att vara helt färdig vid arbetsdagens slut!? Nej, då blir jag tråkig. Jag hatar mig själv som tråkig.

Zzzzz....

Godnatt

Andra Advent

Stoppa tiden!! Jag hinner inte med!

Helgen har gått så sjukt fort och det händer så mycket hela tiden. Ständigt är man ute på språng. Nånstans.
Det har ändå varit roliga saker i helgen.

I fredagskvälls var jag hos Annika på 20 års middag. Hon hade ålderstema och alla blev ombedda att ta med sig ett par tantiga/gubbiga glasögon. Snygga som få, var vi!
På plats fick vi välkomstbål i små kaffekoppar med tefat. På bordet hade hon dukat upp med vinglas innehållande vatten och löständer! goda godislöständer (som dock inte var så goda efter en timme i vattnet) som vi alla fick trycka i oss. Innan middagen serverades fick vi alla varsitt julkort. Ett typiskt kristet julkort, gammaldags med bilder av jesusbarnet och julkrubban, precis som alla äldre släktingar skickar till en varje jul. Inuti kortet stod ett uppdrag som man skulle utföra under kvällen. Jag hade - använd kommentaren "dagens ungdomar..." vid minst tre tillfällen under kvällen. 
Dessa uppdrag kom att bidra till många skratt. En skulle desperat leta efter sina glasögon som hon egentligen hade på sitt huvud. En skulle minnas tillbaka sin ungdom och berätta om det vid minst två tillfällen. En skulle berätta om sina katter. En skulle ta mått till en tröja hon höll på att sticka, till valfri person. I den stilen var uppdragen och när man klarat sitt uppdrag fick man ett oranget kuvert som det stod "din personliga premiepensionsfond" på. I kuvertet låg en tia-lott. 
Det var en rolig middag med god mat och trevligt sällskap. 
Kvällen fortsatte sedan med mer maskerad på Klub Kaka. Platsen var Surfers och temat var Astrid Lindgren. Många hade verkligen ansträngt sig och kom med riktigt fyndiga utstyrslar. Själv hade man fått informationen kvällen innan och hade därför inte hunnit skaffa fram någon utklädsel. Men vi kom in iallafall och dansade natten lång. Nån timme iaf. Sen var vi en stund på donken innan vi gick hem. Jag och Elin sov över hos Annika och avslutade kvällen med nattmackor och lite nyårsplaner. En riktig kanonkväll!!!

Lördagen började tidigt för min del. Efter endast fyra timmars sömn kravlade jag mig upp från madrassen hos Annika och åkte iväg för lite lucia rep. med kören. Äckligt trött skrålade jag på i två och en halvtimme innan det var över och jag kunde köpa frukost och åka tillbaka till Annika. Hann precis få i mig frukosten innan det var dags att säga hejdå till Annika och Elin och dra vidare till P18. Först Internmatch på rävhagen och sedan pizzabuffé och bowling med Dalhem/P18. En rolig lördag trots att tröttheten hängde över en hela dagen.

Idag sov jag LÄNGE. Fyyy faan va skönt det är att sova!!
Det måste vara det mest fantastiska i hela världen. Åt helvete med kärlek, familj, vänner, mat, hus och allt annat som anses "viktigast i livet", min mening är den att bara man har en säng och tid att sova så är livet fulländat!
Denna fantastiska sysselsättning! Inga krav på att vara social, ingen känsla av hunger, inga krossade hjärtan, bara lugn och skön sömn i drömmens värld.
Det var så underbart ljuvligt när jag igårkväll hade kommit hem, packat upp fotbollskläderna, borstat tänderna, fått av mej kläderna och äntligen fick krypa ner i sängen. Jag lyfte det tjocka fluffiga duntäcket, kröp upp i sängen, la fötterna på plats, sänkte huvudet mot den mjuka kudden och drog täcket över mig. Låg där och kände hur kroppen sakta men säkert värmdes upp och andades in den ljuvliga doften av nytvättade lakan (bäddade nytt för bara nån dag sen!). Sträckte mig mot klockan för att sätta den på ringning, men kom på att jag faktiskt kunde få sova HELA morgondagen om jag ville. Ögonen slöts och sen låg jag där och myste och log en liten stund för mej själv innan sömnen slog in.
Underbart, rent magiskt!

När jag väl kom upp ur sängen idag (11.30 för den som så gärna vill veta) blev det frukost och sen satte julbaket igång. Pepparkakor och lussebullar skulle det bli. Hela dagen har vi nu pysslat runt i köket till tonerna från Adolpson & falk, Tommy Körberg, Cris Rea, Band aid, Ainbusk, Carola och allt vad dom nu heter och haft det riktigt julmysigt.

Härligt att man hann med lite julpyssel den här helgen, nu i dessa stressade tider. Mycket är det på schemat och med heltidsjobb inser man att man inte är så jäkla perfekt att man hinner med allt!! jag skulle behöva en dag till i veckan. Kan man föreslå det till regeringen kanske? eller kan kungen göra nåt åt det kanske? Nej nu vet jag, ett brev till Obama, han kan nog fixa det!

Nu vankas det mat här hemma. En god söndagsstek från julslakten sitter fint nu efter all pepparkaksdeg och bulldeg som man levt på hela dagen.

PussKram 

Hej på er, fan!

Har nu klarat av min första vecka som sorterare och paketerare av morötter. Det går framåt. Idag har jag stått själv vid sorteringsbordet och inte gjort bort mej märkbart mycket. I övrigt känns det ganska bra, förutom stel nacke och ständig trötthet, men jag vänjer mej snart. Fick första utskällningen/tillsägelsen av den Stora Bossen i förrgår. Dock gällde kritiken inte mej egentligen men jag och min "lärare" lyckades vara närmast för stunden.
- Han brukar göra så ibland, men det är bara o lyssna färdigt, sen tyst gå därifrån. Strunta i honom. Så sa dom till mej, och det ska jag nu göra. Vissa människor har ett behov av att få skrika av sej på folk och Bossen hör antagligen till dem. Men det är som sagt var inget att haka upp sig på. Dessutom är han bara där nån gång i veckan..
Ett litet problem med det här stället har jag ändå upptäckt, och det är alla svordomar som haglar i luften ständigt. En säger fan i nästan varje mening, ganska underhållande att lyssna på, men det smittar av sej!
Snart kommer jag också börja svära så fort munnen öppnas.
- Tack, fan.
- vart fan ska du da?
- Kan jag åke me di till träningen, fan?
- och sen kom han ba, och fan ska du vete.
Japp, så kommer det låta inom kort.
Dom fördomsfulla påstår att bönder, ställen med majoritet av manliga arbetare, arbetsplatser med mycket maskiner och teknik, ja ställen som man kan tycka är lite tyngre och manligare, att där drar man grova skämt och slänger ur sig lite vad som helst. Jag kan säga att där jag jobbar (som passar in i "manliga arbeten"-kategorin) stämmer det alldeles ypperligt, och jag är inte fördomsfull!
Man har konstiga smeknamn som "haschmannen" på varann, samtalsämnena är emellanåt riktigt äckliga (inte för den skull snuskiga varje gång) och som tidigare skrivet - det svärs en hel del. Jag tror dessa arbetare har hamnat i nån slags vuxen kiss och bajs ålder. Humorn ligger ofta på den nivån iallafall. Lite roligt att lyssna på, men hur länge orkar man!?
Jaja, trots svordomar och kiss & bajs humor så trivs jag bra. Det är skönt att jobba ordentligt igen och trots att allt är nytt och att man ständigt ser förvirrad ut så kan jag se mej själv där ett tag. Ett halvår iaf.

Fick med glädje sluta tidigare på jobbet idag.
-Mycket ovanligt så njut ordentligt, sa förmannen till mej innan han skickade hem oss.
Så här ska njutas med en skön vilostund nån timme. Det ska laddas upp inför kvällen då vi ska fira Annikas 20 årsdag!! tjohoo, tjohoo! Det blir middag och Klub Kaka, kan bli Fantastiskt roligt!

Trevlig helg på er!

PussKram


Morötterna dansar framför mej när jag blundar.

Sitter här och försäker läsa ifatt alla bloggar jag missat under den datorlösa veckan. Guu vad mycket som hinner skrivas på en vecka!

Ikväll är det inte den vanliga Isabelle som skriver, nej ikväll är det Rotfruktsförädlaren Isabelle som sitter här. Japp, så står det i mitt anställnigsbevis - Rotfruktsförädlare. Sorterare och packeterare av rotfrukter och grönsaker.
Min första dag på jobbet gick helt galant. Nästan iallafall. Min "lärare" är en äldre herre, smålänning som jobbat där i ett år. Han är trevlig och jag har väldigt kul åt honom. Han är glad fast så värst rolig är han väl inte egentligen, men hans småländska är rolig och då blir jag glad. Sen är produktionsansvarige lite rolig också. När han blir irriterrad får han såkallade "kalle anka- utbrott", alltså han hoppar och sparkar och svär när nånting krånglar, precis som Kalle Anka gör när han blir förbannad. Det ser lite lustigt ut. Som tur är så får han bara dessa utbrott på maskiner och annan teknik. Mot oss som jobbar är han väldigt trevlig. Nåt mer kul då? dom har ljuslyktor som ser ut som äpplen.
Nej, men det verkar vara väldigt bra där faktiskt, och om bara kroppen tål påfrestningarna som blir när man står upp i samma ställning hela dagen, så ska jag nog kunna vara kvar ett tag nu!

Idag är det första december också! fii fan va kul!
Jag missade julkalendern och det grämer mig lite. men visst kan man kolla på den på nätet?
Måste ju se julkalendern, annars blir det ingen riktig jul!

Måste nog gå och lägga mej nu. Börjar redan klockan 6 imorgon för att det är så mycket att göra. Få övertid redan andra dagen. Det luktar kosing!

PussKram