Onyttig

Helgen går mot sitt slut.
 Har haft det lugnt och skönt nu lördag och söndag, men oo så mycket onyttigt jag ätit :-S
Fast frukostarna håller sig nyttiga iaf. Ekologisk a-fil med müsli som jag tror är nyttig. Förpackningen verkar nyttig iallafall. Till det äter jag någon form av bröd med något pålägg på, oftast ost och gurka eller paprika, men ibland blir det lite skinka eller lite mjukost.
Ja nu har ni hört om mina frukostvanor, intressant eller hur?

Igår vann Dalhem över P18 me 2-4. Det tyckte jag var skitskoj :-D
Hahahahah där fick dom igen för seriepremiären hemma i dalhem i våras, när P18 vann me 3-5.. Då var Dalhem INTE bra.

Känner mej lite nervös. Imorgon på träningen får vi förmodligen reda på hur vi ska göra med farmaravtal och kval till trean och allt det dära.

Imorrn har jag också min allra sista körteori lektion. Sen ska jag börja med dataproven och snart HOPPAS jag kunna skriva upp. Körlektion är bokad på torsdag, så då drar jag igång med körningen igen. Har ju kört hemma nu hela sommaren och hösten, men inget på bilskolan..

pusspuss 

Facebook och hus till salu

Sitter här och försöker sätt mig in i fenomenet FACEBOOK..
 ALLA har facebook har jag förstått nu. Tillochmed han den där politikersnubben Rolf K Nilsson, har ju facebook!
När jag läste det i tidningen för några dagar sen tänkte jag att, antingen är facebook en sida för 50+, eller så är det bara så att ALLA har facebook!
 När jag sen tänkte efter och insåg att flera av dom jag känner som är i min egen ålder är medlemmar så fick jag väl ge mej och försöka bli lite "inne".
Så nu sitter jag här och försöker tyda vad som står. Allt ska ju jävlas genom att stå på engelska. Just nu ska jag försöka få in lite bilder så folk tycker man är trevlig som delar med sej av sina upplevelser (?) Addar nya vänner som en tok gör jag också, man vill ju inte verka enstörig, daaaa...
Kanske man ska försöka hitta några kändisar så man gör sej ännu populärare??

Mitt barndomshus är till salu!!!
 Såg annonsen i tidningen idag. Det fina röda trähuset i sanda, mitt första hus jag bodde i...
Fick värsta flashbacks av att se bilden. Gamla tanten Märtha som bodde i huset bredvid där jag och syster smet in en gång och sminkade oss med allt hennes smink, bonden "olsson" som hade sin gård mittemot vårt där jag så ofta stod och skrek på "oslon", det fina gröna badrummet.. Ja minnena är många...
Visserligen var jag bara 3-4 år när vi flytta därifrån, men iaf.. nånting minns man väl!

Igår var en rolig dag.
 Skolan gick snabbt. Prov på morgonen, 3 timmars håla och sen en  väldigt fnittrig och skojig religionslektion där alla var glada utom vår lärare Bööörnt. Han såg riktigt uppgiven ut flera gånger och sade om och om igen "va ni är jobbiga". Igår försökte han sej nämligen på psykologsnack, men inget biter på Sp3f! Vi flummade oss igenom hela den 75min långa lektionen..
Sen gick jag på stan me Elin och Sandra i några timmar. Vi gick på Märthas och åt svinigt god äppelpaj med vaniljsås. Innan dess hade vi vart me Åsa och Wenke på bÖgB som Åsa så fint kallar vårt överskottsbolag. När Elin och Sandra lämnade mej ensam kvar på stan halv 4, hade jag tröttnat på stadslivet, och Micka tänkte inte sluta förrän 5 så då gick jag till Mamma på svenskaspel där hon jobbar. Han knappt in o slå mej ner i deras sköna soffa förrän Micka ringde o glatt sa att hon fått sluta tidigare. De var bara att pallra sej iväg åt rustahållet. Mötte Micka vid reno typ, gick hem till hennes fasters hus och fick ta de lugnt några timmar.
 Sen gick vi ner till hamnen där vi mötte upp gothemgänget. Så var det då middag på packis nyöppnade ställe Joda. Åt nachostallrik och hade jättemysigt me laget :-)
Sen körde wenke hem mej i sin nya bil, så var jag inne hos mommo och firade hennes 65-årsdag resten av de timmar som återstod av fredagen.

Idag ska jag se årets sista seriematch för Dalhem i div.3. Deras sista match i division 3 någonsin! Fy faan va skönt att de säkrade div.2 platsen!!!

Nästa helg ska det partas me hela Dalhem/Gothem, då det nalkas avlsutningsfest! :-D

Ha en fortsatt underbar helg för det ska jag ha!

pusspuss

Sisten ut!

Svenska provet är avklarat!
Jag gick sist ut (Knut satt ännu kvar, men han gälls inte för han kom 30min försent) från klassrummet, vilket typ betyder jagärsuperseriösvärstapluggisensomendastleverförskolan, eller ungefär iaf... SÅ NU SKA JAG FAN FÅ MVG PÅ DET HÄR PROVET MAGGAN!!!! Annars hoppar jag av kursen.

Ikväll blir det kul. Då ska gothemgänget ut och äta och fira vinsten i div.4, Jippie :-D
Först ska jag till Mickas faster. Alltså Micka är i fasterns lägenhet. Fastern är inte där. Jag ska hålla henne sällskap några timmar fram tills vi ska ut me laget. Trevlans trevlans :-)

Igår var jag i stan och tog lagfoto med Dalhem. Efter var det middag, men innan skulle det diskuteras Dalhem/gothems framtid. Vi kom väl inte fram till något direkt utan det var snarare så att vi bara diksuterade de olika alternativen.
  Ja hur ska det gå?? det är ingen som vet än, det enda man vet säkert är att stora förändringar kommer ske..

Nej nu måste jag plugga lite körteori. Har sista lektionen på måndag och då ska hela teorihäftet vara klart. Jag ligger 4 veckor efter och har nu 3 dagar på mej att bli klar... puuhh..

Trevlig Helg!

pusspuss

Jag är sjuk!!!!

Idag är jag "sjuk". Ja ibland får man faktiskt göra så! Idag skulle vi ha religion och sen orientering ute på terra nova. Jag hatar både religion, orientering och terra nova ( jag har faktiskt nåt emot terra nova, man kan orientera där och det tycker jag är blä) så därför tyckte jag att det var NÖDVÄNDIGT att stanna hemma och istället ägna mej åt lite svenska B.
Idag har jag faktiskt varit jätteduktig. Jag har skrivit en massa anteckningar till svenska provet som vi har på fredag, så nu är de bara att lära in alla anteckningarna. Smart va!

Imorrn är jag ledig. Ledig utan kaninöron. Ledig på riktigt.

Faan nu skrev jag ju ändå om plugg i bloggen! jag hade ju lovat mej själv att inte förpesta bloggen nåt mer med sånt..

Ikväll har jag varit på nästsista teori-lektionen till körkortet. Ganska skönt, men nu måste jag plugga resten alldeles själv och jag är usel på att ta tag i saker, förhoppningsvis är körkortet ett undantag! Viljan att få körkortet är större än viljan att plugga till det...

Imorrn ska jag ta kort me Dalhem. Det är en skitusel tid (17.30) på gråbo och jag hatar den som kom på den usla ideén att vi skulle fotas i STAN! vad är det för fel på Dalhem idrottsplats nu då???

21.00 på Kanal 5 ikväll är det ett jättespännande avsnitt av Grey´s anatomy! Jag vet att det ärr spännande för jag tjuvtittade på Youtube, det ångrar jag nu för jag hade velat se avsnittet med spänning, nu vet jag ju slutet!


Pusspuss

Blajs

Vinsten har börjat sjunka in nu :-) Efter att ha läst tidningarna som FAKTISKT hör och häpna, skrev om oss. En hel sida i både GA och GT. Ja ibland imponerar dom ;P

sitter i bibblan nu och har håla fram till 11.15. De är så TRÅKIGT o va här! o ännu tråkigare kan de bli, måste börja plugga till svenska provet vi har på fredag. Provet handlar om realismens och naturalismens författare o deras texter. BOOORRIIINNNGG.....

Nej BLÄ för att förpesta bloggen med skolsnack!
Varför plågar jag den så??

Pusspuss

www.laget.se/gothem

För att läsa om matchen igår mellan Gothem och Hangvar så kolla denna hemsida:

www.laget.se/gothem

Nu ska här läsas hälsopedagogik.

pusspuss

Fy fan va vi är bra!!!

Gothem Goif är SERIESEGRARE av division.4 Gotland damer!!!!

Helt JÄVLA underbart är vad de är!

Spelade mot Hangvar A som låg två poäng under oss. Oavgjort skulle räcka för att Gothem skulle vinna, men vi var inte nöjda me oavgjort så vi såg till att vi vann också. 3-2 blev det :-)
 Herregud vilken känsla de va, o va folk det var o såg! Hela hangvars herrlag var och såg för att dom skulle ha lagfest med damerna sen efter matchen, o några dalhem-spelare var o såg, o de båda lokaltidningarna var på plats, o radion o alltihopa! Grymt kul var de!
 Det enda som kunde varit bättre var min höft. Ramlade och landade lite olyckligt, så den lär göra ont nu nån dag. Men det är det fan VÄRT! Även steff fick offra sig lite för lagets skull. Hennes lår såg inte så trevligt ut efter den smällen :-S

detta innebär att vi nästa helg är spellediga, men sen är det dags för  den första kvalmatchen mot KIK den 6/10. spännande, spännande...

Vill tacka Elin och Matilda också för att ni ville komma o kolla idag :-) o har lite dåligt samvete fortfarande för att jag lämnade er i klorna hos familjen här hemma, men ni verkade ha haft trevligt iaf. 

Ha en fortsatt trevlig helg nu, för det ska jag ha!

pusspuss

Duktig flicka

Yeeees! jag är klar med min romananalys av boken Thérèse Raquin! :-D
Tog endast två och en halv timme...

Snart är det helg. Min helg började redan igår egentligen. Idag är det studiedago och då brukar jag annars slappa och inte ägna mej de minsta åt studier, men idag är det andra bullar. Idag har jag vart jätte duktig :-) Nu ska jag bara göra en analys av mitt liv och min hälsa också.. Mm, flummigt jag vet.. Men det är en hälsopedagogik uppgift jag har till måndag.

Igår natt drömde jag att jag satt och drack oboy. Precis när jag druckit upp det, kom jag på att: Nej! Jag har ju min turkosa vecka. Oboy är onyttigt, nu har jag förstört allt!. Sen vaknade jag och blev väldigt glad att jag bara vart en dröm. Jag är ju inte ens särskilt förtjust i oboy. Fast oboypulver på glass är gott! ...mmm...glass.... Nej hu, måste tänka nyttigt, nyttigt, nyttigt..
 Ja ni ser hur det går med min turkosa vecka. Men jag har faktiskt skött mej excellente, till skillnad från elin som glömde bort sej igår och åt bullar och småkakor, ajaj elin! ;-P
Äsch, man ska inte va allt för hård, ta det inte så hemskt elin.
 Fast jag ska faan klara den här veckan ut!

Ha de gott!

Pusspuss

Grattis förresten Elin! du fick skriva den 100:de kommentaren i min blogg. kul va, vsst förgyllde jag din dag nu! ;-P

(fan vilken tönt jag är)

Från div.3 till div.2

Så blev det bestämt då. Elin och Matilda kommer imorrn me halv 5 bussen och sover över hos mej till lördag då dom åker me och ser matchen mellan Gothem och Hangvar A i damernas div.4 seriefinal. Visst är vi duktiga! på mindre än en timme kom vi fram till det på msn. Måste va rekord! Brukar annars ta minst 2 timmar innan vi fått nåt bestämt.

Ja det börjar dra ihop sej. Den här fotbollssäsongen har gått så jäkla fort!
 Känns som att dalhem åkte ur tvåan för en vecka sen och då div.3 var ett faktum, o de känns som igår vi sprang runt i snöslask på grusplanen i rävhagen i minusgrader. 
 Men så är det inte. Det är snart ett år sen det var. Idag är det istället så att dalhem tagit sej upp ur träsket och lyckats vinna sej till en plats i tvåan igen år 2008. Gothem i sin tur, står inför sin sista seriematch denna säsong med chansen att  vinna div.4, och därmed få kvala mot Gotlands två div 3 lag P18 och KIK/FG, och då kanske få spela i div. 3 nästa år.
 Det har varit så kul att spela i år! Kan vara det som är anledningen till att säsongen gått så fort.
 Var först lite skeptisk i vintras när Roine o c:o avgick och VÅRA tränare skulle ta över dalhems damer som skulle spela i div.3 kommande säsong. Många av oss i gothem tvivlade nog på att Claes och Björn skulle hinna med att  få upp Dalhem i div. 3 och samtidigt inte glömma bort oss i gothem, men det har gått utmärkt!
 det löstes genom att vi i gothem tränade två ggr  i veckan me dalhem och hade en egen träning med bara gothem i veckan. Sammanhållningen mellan gothem dalhem stärktes, vi i gothem fick träning på hög nivå samtidigt som dalhem fick lära sej spela med och mot sämre spelare. Alla har vi vunnit nåt på det som skedde för ca ett år sen. 
 Dalhem har spelat bra i år och gjort vad som behövs för att ta sej till tvåan igen. Vi i gothem har i sin tur spelat väldigt sammansvetsat och verkligen tagit fram kämparglöden i alla matcher, speciellt de matcher då vi kanske inte vart det spelmässigt bästa laget. Vi har också haft sån tur att det inte vart speciellt många skador i dalhem endast Frida har "gått åt". Det har medfört att vi i Gothem har kunnat ha i princip samma lag varje match eftersom dalhem inte har behövt ta spelare från oss,vilket också gjort oss mer samspelta. Dessutom har vi haft flytet med oss i de matcher där vi kanske inte kommit upp i den standard vi annars är i.  Det flytet hade vi inte förra året. Det där flytet som behövs ibland då man får stolpe in, istället för stolpe ut osv.
   Vad som kommer hända efter att den här säsongen är slut vet ingen ännu. Men nån förändring inom klubben och laget kommer det bli. Fler spelare kommer behöva värvas för att få ett fungerande div.2 lag nästa år, "gamlingarna" i laget kanske slutar efter det här, vem vet?
 Något jag oroas över är om planerna på ett "Team Gotland" kommer bli verklighet. DÅ blir det inte Dalhem som spelar i div.2 nästa år utan det blir Team gotland istället och dalhem blir endast farmarlag. Något jag inte är förtjust i. Det är trots allt DALHEM som kämpat sig till en plats i tvåan, inte någon i varken P18 eller KIK/FG. Dessutom är det väl meningen att dom bästa spelarna ska gå till bästa laget på gotland, inte ska det behövas bildas ett nytt lag som är "klubb-neutralt" för att det ska bli så rättvist som möjligt för de olika klubbarna på gotland. Inte tramsas det så på herrsidan! där kommer gotlands bästa spelare till Gute. Där har de andra klubbarna accepterat att Gute är gotlands bästa lag och också kan få värva de bästa spelarna till sej.
 Jaja, det ordnar sej nog till det bästa. Nu ska jag och resten av Gothem lägga allt fokus på lördagens match. Vi fick ett smakprov redan i söndags när vi spelade mt Hangvar B som hade med sej några A spelare. Då hade vi stora problem med dom i början av matchen, och dom gjorde de två första målen innan vi slutligen kom loss och tog över matchen. Det får INTE hända på lördag. Då är motståndet svårare och chansen att gå ifatt i 0-2 underläge är inte stort. Men oavgjort räcker för att Gothem ska bli seriesegrare, men vi vill SJÄLVKLART vinna!

nej nu får det vara nog me fotbollssnack och jag är imponerad av den som orkade läsa allt det här. Ni/du kan ju skriva en liten kommentar, typ: jag har läst. så vet jag om även det som är ointressant för andra än mej ändå läses.

Puss o godnatt!

Tv-nöööörd

Yeeees
Ikväll
ÄNTLIGEN
börjar
Grey's anatomy
igen
:-D

Som jag längtat!
Åh nu skiter jag i er som tycker jag är knäpp i huvet som blir så exalterad över ett tv-program!
Jag bryr mej inte!

Grey's anatomy

Sitter o ser Idol ( dock inte just nu för minuten) o Jörgen gick inte vidare :-( heja Jörgen! han var gammal (57) o därför tyckte jag att han kunde få gått vidare längre o höja medelåldern lite, men de tycker visst inte juryn. Dumma Jury..

http://www.brainfall.com/test20_R.php
På den här sidan kan man kolla vem i serien "Vänner" man är mest lik. Jag har gjort testet två gånger nu ihopp om att det ska visa nåt annat än de gjorde första gången. Dock försöker jag svara sanningsenligt så långt det går, o faaaan jag blir samma igen. Jag är inte lik Joey nånstans ska ni veta! Monica kanske stämmer på nån liten sak, men Joey och jag har VERKLIGEN inget gemensamt.

Detta blev ett långt inlägg om tv-program.
Jävla tv-nörd jag är!
Fast jag har FAKTISKT knappt sett nåt på tv den här veckan. Det hinns liksom inte med nuförtiden.

Kan meddela också att min turkosa vecka (inget godis-glass-kakor-läsk- m.m) går mycket bra :-D Har skött mej felfritt hittills. Höll dock på att falla för frestelsen att ta en liten strassburgare som blivit kvar sen släktkalaset förra helgen, men jag tog mej själv i kragen och stängde locket igen, utan att så mycket som rört vid en enda liten kaka. Duktig flicka, Isabelle :-)

Nu är jag LEDIG i 4 härliga dagar :-D

Ha de bra!

Pusspuss

Tankar nerskrivna på 5 minuter

Jag hade planerat att jag skulle få sitta i lugn o ro framför datorn ikväll och skriva i min kära blogg o surfa runt lite. Så blev icke fallet...
 Pappa snodde datorn mitt framför ögonen för han slulle göra nåt "viktigt", vafan de nu kan va för nåt som är så mycket viktigare än min BLOGG??

Ja så nu fick jag datorn för ca 5 min sedan och får sitta här i ca 5 min till, innan lillasyster blir galen på mej för att hon ska sova, vilket försvåras för henne när datorn står o surrar precis utanför hennes sovrumsdörr..
Kan någon skänka mej en bärbar dator TACK!?

Idag blev en bra dag iaf. Tack vare strömavbrottet som rådde över hela Visby idag :-D
 Jag och Elin bestämde oss för att ta bussen hem till henne 12.35, fick springa ner men vi hann ;-) Hemma hos Elin åt vi pannkakor ( som vi gjorde själva! ) och så såg vi fotboll, Sveriges Damers sista VM-match för detta år visade det sej... Hu, vart ett dåligt VM-år för både sveriges damfotboll och friidrott. Jaja, så de kan gå.

Jaha va ska jag nu skriva de sista minuterna jag har kvar framför datorn??
 Kan berätta att jag håller på att bli finne. Har just nu hamnat i finn-träsket. Nu menar jag inte finne som i finländare utan jag menar finne som i äckligstöranderödvarigsnuskprickiansiktet, en sån finne menar jag. Dom ploppar upp i mitt ansikte precis som svamparna gör i skogen just nu. Blä dom är fula och äckliga!
Finne (finländare) förresten, tänkte jag vara på skolfotot vi tog förra onsdagen. Passande eftersom vi hade F som tema.. Men jag hann aldrig o planera de nåt bra och i brist på annat blev det nåt så tråkigt som frisör. Inget ont mot alla frisörer nu, för frisörer är jätte bra att dom finns, men att klä ut sej till en är kanske lite tråkigt. Men valet stod mellan det eller fantasilös, vilket skulle innebära att jag kom dit utan att va utklädd, bara helt vanligt klädd. Och det tyckte jag var snäppet tråkigare än frisör.

Nej nu har jag blarrat ointressant tillräckligt, och dessutom är mina 10 min framför datorn slut. Så nu får jag väl stänga av datorn o lägga mej o sova istället, eller kanske läsa den urtrista svenskaboken, som ska va utläst och skriftligt analyserad till måndag.

Imorrn är det en stor dag för Wenke. Då kliver också hon in i vuxenvärlden..scarry....
Grattis på 18-årsdagen i förskott Wenke! :-D

Pusspuss


Mina presenter

  • http://www.lindex.se/Products/Product.aspx?ID=7849&subid=9654&prodid=744018&parentid=0&color=608216&NewView=true En jättefin klännig som jag är helt förälskad i
  • mysiga turkosa fleccestrumpor
  • jeans
  • Honey (en film)
  • cykelstöd
  • cykelsadel
  • pengar till körkortet
  • två toppar, vit och en svart/vit prickig
  • choklad ask (vet inte när ja ska kunna äta upp den bara)
  • en isskrapa
  • smyckesställning i form av en hand (mycket bra uppfinning)
  • Cd-skiva me Maia Hirasawa
  • örhängen
  • leksaksbil (nån riktig bil hade dom inte råd me :-( )
  • Nytt berlockarmband (slaravade bort mitt gamla för en tid sen)
  • godis
  • fint halsband, me olika stenar som hette olika saker och skyddar mot en massa hemskheter.
  • godis
  • blommor

m.m m.m kan ha glömt nåt nu.
Blev en hel del saker :-)

pusspuss


Nån som vill ha blå kalsonger?

Stormen har lagt sej.
 Veckan börjar närma sej sitt slut. Den som började riktigt jobbig och stressig övergick till att bli ett riktigt kanonveckoslut.
 Hela helgen har vart trevlig och rolig och lugn. Jag känner mig riktigt lugn o harmonisk o lycklig o glad o, ja de räcker där va!?
 i förra inlägget beklagade jag mej nåt enormt över allt, men idag kan jag bara skriva positiva saker. 

 I fredags fick jag känna på "vuxen-livet" (livet som börjar vid 18år) för första gången.
 Elin hade 18-årsfest hos sin kompis Jossan i stan, och jag var bjuden (yeeah) ;-D
Blev först bjuden på middag tillsammans me Jossan o Elins kompisar, sen kom några klasskompisar och skojade till det ytterligare lite, hade förfest där nån timme, sen tog vi taxi ner till O'Learys. Där var vi alltför länge och mina öron fick pinas utav DÅLIG musik. Men mitt sällskap av Elin, Matilda, Felix, Johan o även Jossan en liten stund gjorde att det var kul även där :-) Dessutom underhölls jag av bartendern där som stod o övade på o trixa me en flaska. Han hade stora problem me o hålla kvar flaskan i händerna o den flög i golvet otaliga gånger, o de tyckte ja var lite kul sådär ;P. O TILLSLUT fick vi då höra Gustav ( klasskompis) och hans band spela (väntade minst 1 1/2 timme) Inte min musiksmak men ändå...
 Sen gick vi till Hamnplan o höll till där en stund. Därefter skulle vi bege oss till Albin för lite efterfest, men alla var dödströtta så vi gick dit och gick sen hemåt me en gång.. Sov hos Jossan. Blev väl ca 5 timmar ungefär.
 Jag hade jättekul o har absolut inget o klaga på. Fick visa mitt leg. flera gånger :-D haha*
Men om ja absolut måste klaga på nåt så skulle de väl isåfall vara att förfesten tog slut så snabbt o att vi sen splittrades så hemskt allihopa. Fast det var ändå kul sen, så de kan ja inte heller riktigt klaga på.
 Hade nog den roligaste fredagen på länge, trots att jag skippade fotbollsträningen ;-P
Tack Elin! :-)

Igår hade jag min RIKTIGA FÖDELSEDAG.
 Fick ju inte njuta av 18-årsdagen i måndags eftersom jag hade så mycket annat då, men igårkväll var släkten på besök så jag kunde få fira av mej lite :-P
 Det var nog den roligaste födelsedagen på länge, för släktingar som annars inte brukar komma var här o va gäller presenterna hade jag inte väntat mej så mycket eftersom jag mest har önskat mej bidrag till körkortet, men jag fick en massa oväntade o roliga presenter :-)
 Lekte me kusinerna o såg svensson,svensson som börjat igen, nu en sådär 10 år senare.. o så såg vi Babbens talkshow.
Svensson svensson var bra, fast det är självklart inte lika bra som det var då för 10 år sen. Men det är inte särskilt många serier o filmer där uppföljaren är bättre än den första..
 Babben tyckte jag gjorde bra ifrån sej i sitt alldeles egna program. Det enda jag hade önskat var att hon kunde ha med några andra än töntarna Martin Stenmarck o "charlie klämma". Allan Svensson var bra men jag är smått allergisk mot den egotrippade Martin o vibratorn Shirley.
Sen sjöng mina 8-åriga kusiner en jättefin liten sång  för sina släktingar, som dom lärt sej på en kräftskiva dom vart på.
Den heter "kalsonger Blå" och här har jag tagit ut några verser från den:

Du ska få kalsonger blå
med fina nakenbilder på
om jag blott får söva
söva bakom röva.

Nej Å nej det får du ej
för du vill bara killa mig
killa mig på mitten
 med den långa....

Du ska få en hink med färg
att måla på ditt venusberg
om jag blott får söva
söva bakom röva.

Nej å nej det får du ej
för du vill bara killa mig
killa mig på baken
med den stora...

Du ska få en sidensärk
att hänga på ditt kisseverk
om jag blott får söva
söva bakom röva

Nej å nej det får du ej
för du vill bara killa mig
killa mig på buken
med den stora....

Jo jisses va ungar lär si ida'...

Idag var det åter match för Gothem. Hangvar B stod för motståndet.
Vi började jättedåligt! Vi spelade nervöst och slarvigt. Deras första mål kom tidigt i matchen, på en hörna då vi tappar markering TOTALT! Andra målet gör dom några minuter senare. Då på en frispark där vi tror dom gjort offside och släpper allt vad markering heter.
 Men sen kommer vi igen när Hilda gör Gothems första mål för dagen.
 Ett skitsnyggt skott långt utifrån på högerkanten som svävar in i mål. Nästa mål kommer några minuter senare. Har totalt glömt bort hur det gick till ,  men har för mej att Susanne gjorde det.
 I halvtid står det 2-2. I andra halvlek är vi alla överens om att göra en dubbelt så bra andra halvlek, och alla i laget skärper sig och höjer sig ett snäpp. Det visar sej att det räcker, för vi gör mål på första anfallet ( har ja för mej) och sen rullar det på. 
 Jag började matchen som ytterback, men i mitten av andra halvlek ungefär så får jag flytta upp till yttermittfältet. O då lyckas jag göra ett mål :-) Målet jag velat göra hela säsongen o som jag tränat så mycket på på träningarna hela året. Få komma själv med målvakten o lugnt placera bollen till höger om målvakten rätt in i mål. Ingen kraft, bara en enkel bredsida. Nice :-)
Matchen slöt 6-2 till oss.
 Nästa helg är det dags för årets sista seriematch. En seriefinal mot Hangvar A. För oss räcker det med oavgjort, men självklart vill vi ju vinna.
 En serieseger för oss innebär kval mot KIK/FG och P18, och vårt mål i Gothem i år är uppnått :-)

Ikväll har jag dessutom pluggat lite körkortsteori så nu ligger jag bara 2 läxor efter! jippie.

Ja jag har haft den bästa helgen på mycket länge!
Känner mig dessutom lite äldre nu faktiskt. Kan inte säga exakt vad det är, men NÅNTING är annorlunda...
Fast helt vuxen tänker jag aldrig bli. Jag har lovat mig själv att aldrig bli en såndär grå, tråkig gammal kärring som aldrig leker med sina barn o sen barnbarn o som bara klagar o gnäller om sånadära tråkiga vuxengrejer, aldrig släpper loss o låter barnasinnet få ta över... :-D

Imorrn börjar vardagens slit igen. Men glädjen jag samlat på mej i helgen, räcker nog de få skoldagar jag ska gå nästa vecka. Är ledig på torsdag som vanligt, men också på fredag är jag ledig, för då är det STUDIEDAG :-D

Imorrn börjar också min "svarta vecka". nu undrar ni antagligen vad svarta veckan är.
Men såhär är det: När man kör med "vit vecka" så håller man sej ifrån alkohol. När man har svarta veckan är det istället strängt godisförbjud som gäller. Inget Godis, läsk, kakor, bullar, tårtor, glass, snacks, saft eller annat sött får förekomma på hela veckan. Det kommer bli hårt, det kommer bli tufft, jag kommer bryta ihop många gånger, men jag ska FAAN klara det alltså!
 Är laddad till 1000!

Nu kör vi!

puss o gonatt

Tight schema.....

ÄNTLIGEN får jag lite tid att skriva blogg.
Vill egentligen få mer tid till o sitta här framför datorn o skriva blogg, läsa bloggar, skriva/svara på mail och ha det allmänt lugnt och skönt.
Men det är mycket o göra nuförtiden, nåt som iaf Elin, Matilda o Wenke får märka av, lessen om ja besvärar er genom att gå o gnälla hos er hela tiden, Jag har trots allt valt det här själv.
 Skola, fotboll, kör, körkort, födelsedagar; hela septembermånad kommer se ut såhär, och det är bara att bita ihop. När körkortet är avklarat kommer mycket bli enklare, när fotbollssäsongen är slut om några veckor blir det lite luft i schemat och snart är födelsedagsbarnen avfirade då inclusive mej själv.

I måndags fyllde jag år. Dagen gick svindlande fort o hann knappt börja innan den tog slut.
 Dagen började när familjen kom o sjöng kl 6. Fick presenter o frukost på sängen. Sen var det skola med Hälsopedagogik, svenska och matte C. Därefter hade jag velat åka hem o umgås me familjen resten av dagen/kvällen, men istället var det bara att bege sej till Gotlands trafikskola för två timmars körkorts-teori. Kl 6 slutade teorin men jag skulle träna då och hade sån tur att jag kunde bli hämtad vid bilskolan av min tränare tjugo i 6 och hann därmed både ha teori ( visserligen en lite kortare stund) och träna. På träningen var dom snälla och hurrade för mej och gulliga Micka gav mej jättefina blommor :-) 
 Klockan åtta var jag hemma. Åt med familjen som tålmodigt fick vänta medan släktingar och vänner ringde o gratulerade och sen fick jag duscha snabbt för min kära familj ville gå o lägga sej men skulle först äta tårta.
 Hela kvällen var så konstig. Jag fick aldrig sitta o bara njuta av födelsedagen, och på frågan om det känns annorlunda att vara 18 år nu? kan jag fortfarande inte svara annat än: nej allt känns likadant som när jag var 17..
 Men än kan det förändras :-)
 Imorrn ska jag ut på krogen för första gången som 18-åring ( nästförsta gången i hela mitt liv, första gången blev mindre lyckad). Elin ska ha 18-års fest som så smånigom ska avslutas på nån krog inne i Visby.

På lördag ska jag ha speciell 18-årsdag. I måndags gick allt så fort, så på lördag ska jag njuta.. På kvällen kommer släktingarna o då blir de mat o tårta o presenter o trevligt :-)


By The Way..... Nästa vecka ska jag ha HÅRD diet.. Inget sött som godis, kakor, läsk, glass, snacks, saft eller annat onyttigt ska få röra min mun!!

 Jag har misskött mej oerhört den senaste tiden o ja mår illa bara jag tänker på va jag proppat i mej. Det här bestämde jag mej för i lördagskvälls ( läs: Hittar inte på nån bra rubrik...) efter att ha ätit alldeles för mycket godis. Men eftersom det den här veckan firas födelsedagar (födelsedag=tårta=sött=onyttigt=DÅLIGT) både hos mej och hos Elin så fick jag skjuta upp det en vecka.. Istället blir det veckan då Wenke fyller år.. Men jag får väl offra mej om det av nån anledning skulle behövas ;P

Nu har jag inte mera tid o sitta här. Läx-böckerna kallar!

Ha de bra!

Pusspuss


Ca 2 timmar kvar

Jag är nu inne på mina sista timmar som omyndig.
Om några timmar är jag fri att göra nästan vad jag vill. Gå på krogen, köra bil ( tillstånd att ta körkort iaf), köpa öl och cider på ICA, slippa be mamma fylla i lappar på: målsmans underskrift, få betalningsanmärkningar, köpa cigaretter m.m m.m.
Visst är det härligt att fylla 18.....

Ja jisses va tiden går fort när man har roligt....

Idag hade jag roligt.
Gothem spelade mot hansa/hoburg. Matchen spelades långt bort åt helvete, också kallat Havdhem. 1 timme tog de ut dit nästan!
 Matchen var rolig o spela tyckte jag. Kan bero på att jag fick spela på min "gamla" plats idag, nämligen vänster yttermittfältare :-D
 Det har jag inte gjort på snart två år, förutom nån match hit o dit.. O mål fick jag göra också :-) Me högersläggan (högst ovanligt för mej som är väldigt vänsterfotad). Andra målet med högerfoten denna säsong och andra målet överhuvudtaget denna säsong. Har konstaterat att vänsterfoten inte gillar att göra mål...hmm...
0-3 blev det till oss iaf. Det var kul. Speciellt eftersom vi inte hade me några av div. 3 spelarna idag!

Nej nu ska jag nog gå o lägga mig så jag kan få vakna o få paket snart :-D

Pusspuss  


Hittar inte på nån bra rubrik...

Jippie nu är det helg :-D
Sitter proppmätt på alldeles för mycket godis och lyssnar på konstig musik som pappa laddat ner. Just nu spelas Så länge skutan kan gå med Plura, Peter Lemarc, Totta Näslund, Per Persson, Magnus Johansson, Toni Holgersson och Ola Magnell i mina öron. Jag känner knappt igen hälften av namnen och man kan väl säga att det är en salig blandning av röster.. Den är inge bra, lyssna inte på den. En mycket konstig version av den så fina visan "så länge skutan kan gå".

Idag har jag haft en heldag på stan :-)
Började kl 8 i skolan som vanligt, o hade svenska. Sen gick jag ner på stan me Elin o Wenke för ja skulle kolla på lite kläder att önska mej i födelsedagspresent. Jag fyller ju 18 år på måndag, en påminelse för alla er som glömt ( jag själv t.ex ). Men vi var så sega innan vi kom in i klädaffärerna så när vi kl 11 var tvugna att gå tillbax till skolan för att ha religion var jag inte ens halvklar me mina ärenden, så då gjorde jag nåt lite busigt och nåt som jag förbjudit mej själv att göra detta läsår. Jag stannade kvar på stan och skolkade från religionen.. Inte ens en månad höll alltså detta löfte om icke-skolk.. Jag är värdelös på att hålla löften.
Men kläder hittade jag iaf :-) och ett par skor som var skitfina, men också skitdyra så det blir nog inget..
 Fick några timmar för mej själv på stan. Tyckte först att det var pest o pina att gå som nån  utböling alldeles ensam på stan, men efter ett tag kändes de faktiskt ganska avkopplande. Få gå runt i affärer o kolla på precis va jag vill och hur länge som helst utan att ha pressen på mej att skynda mej kolla klart för att resten av sällskapet vill gå vidare. Jag blev så modig att jag tillochmed gick och åt alldeles ensam på Max. Det jag tidigare har fruktat. Sitta alldeles ensam och utelämnad vid ett eget bord som en "jagäterensamförjagharingavännerochärenenstörigperson". Det gick bra, jag överlevde :-P

Så var jag på Studio Blå och fick mina ögonbryn plockade. Min mamma och syster har vart på mej jätte länge att jag ska gå till nån och få dom plockade o lite iordninggjorda. Tillslut beställde mamma en tid idag. Det var lite jobbigt. Man fick lägga sig på en sån där stol som man har hos tandläkarn, en såndär hiss-stol. sen riktade hon en stor lampa/förstoringsglas mot mitt ansikte och sen började hon plocka. Ooo de var inte det skönaste jag gjort i mitt liv nej.. Men vill man vara fin får man lida pin, som man säger ( nästan det första hon "plockarn" sa när jag kom in ) och fina blev dom ju, mina kära ögonbryn :-)

Sen gick jag till Obs eller som det numera heter coop forum (töntigt) . Där köpte jag kattmat till Bromza. Då kom mamma och hjälpte mej välja sort för vi har världens kräsnaste katt... Han äter endast paté, nån "bitar i sås eller gele" det duger icke...
 Sen tänkte vi även köpa godis till kvällen där, men då kom vi på att videomix har mycket godare och större sortiment av godis. Så då åkte vi dit. Det var meningen att vi BARA skulle köpa GODIS och UNDER 1 kilo.
Vi kom ut därifrån med 1,2 kg lösgodis och 10 VHS-filmer....
Anledningen till så många filmer var att dom hade utförsäljning av gamla hyrfilmer. 15 kr/st eller 10 st för 100 kr.
Dessa filmer köpte vi, för den som så nyfiket vill veta:
- The prefect catch (såg vi ikväll faktiskt!)
- The forgotten
- Miffo
- Hans och hennes
- Grabben i graven bredvid
- Änglarnas stad (eller nåt sånt ???)
- Message in a bottle- kärleksbrev
- Den galna jakten på ringen
- Showtime
- Ya ya flickarnas gudomliga hemligheter
Har ingen aning om dom är bra, men billigt var de :-D
Ja så det blev inte riktigt som planerat... Dessutom hade vi bestämt att vi skulle va hemma senast halv 4, vi kom hem strax efter 4.. suck* De där me o hålla löften är inte min o mammas starka sida har vi nu märkt..
Men jag övningskörde hem och fick backa ut från parkeringen vid videomix o så tog vi en tur i villaområdet där bakom, sen väntade ju två rondeller och hetsig eftermiddagstrafik, men de gick finemang :-)

 Dagen har varit jättebra och jag ångrar INTE att jag skolkade från religionen.. Hoppas inte Bernt läser detta nu bara :S hahahhahah

Nu ska jag nog snart sova tror jag!

Ha en trevlig helg!

puss o gonatt!

Hallonsmoothie Brännvin och Fågelholkar

Den här dan' har börjat bra :-)
 förutom att jag blev väckt ur min skönhetssömn kl 9 av telefonen så har allt vart bra.
Lyxade till frukosten och åt egengjord hallon-smoothie som elin lärt mej och några rostmackor. Till det såg jag på söderkåkar (brännvin och fågelholkar), en såndär stefan och krister fars ni vet.. Det var iallafall den sämsta farsen av alla de föreställningar dom gjort.. De enda som var bra var som vanligt Annika Andersson som Malin och Jojje Jönsson som Dagotto och Snickarn Larsson.
 Så har jag vart duktig också :-) Jag har tvättat två maskiner tvätt och snart ska jag skriva på mitt reportage som ska vara klart till svenska-lektionen imorrn.
 Planerar att göra äppelpaj till fikat sen också, nam nam.. Det ger lite trevlig höstkänsla sådär tycker jag :-)

Ha de gött!

Pusspuss

Blarr-Blarr-Blarr

Dagarna springer iväg, och jag kämpar för att hänga med.
 Det har varit många långa timmar i stan nu varje dag sen i måndags.
Hemma halv 9 i måndags, halv 7 igårkväll och 7 ikväll, efter att ha vart i skolan från kl 8 på morgonen.
 Anledningarna har varit: två teorilektioner, en fotbollsträning och en körövning ( kör som i sång alltså, inte kör som i köra bil )
Nu ska jag äntligen få lite ledighet från staden imorrn. Torsdagar är min absoluta favoritdag bland de fem vardagarna. Inga lektioner vilket innebär ingen skola, perfect :-)
 Tyvärr ligger jag efter med läxor så helt fri lär jag väl inte bli..

Matchen i söndags mot IFK Visby blev dramatisk. Från start var vi endast 10 spelare från Gothem på plats, vilket ledde till att vi inledde väldigt skakigt, och trots att två spelare till dök upp senare så stod det 1-2 till IFK Visby när första halvlek var slut.
 Andra halvlek började lite bättre, men så hände det som absolut inte fick hända. Vår målvakt "katten" skadar sig och kan inte spela mer. Det är då ännu 22 minuter kvar av matchen. Istället fick Wenke ställa sig i mål, och det gjorde hon med glans. Man kan ju tro att vårt lag nu brakade ihop totalt. Ovan målvakt, ingen avbytare, två skadade spelare på plan + en skadad målvakt påväg till lasarettet, Men ICKE!
 Istället skärpte vi oss och gjorde vårt yttersta för att mala ner IFK, och det lyckades! Vi kvitterade och helt plötsligt stod det 2-2, inte långt senare blev siffrorna 3-2 till oss! Då fick jag GÅSHUD! Det var så härligt att se hur alla kämpade för varann och verkligen gav ALLT dom hade!
 Men så händer det som inte får hända. Det återstod ca 30 sekunder av matchen, vår backlinje ställer tre IFK-spelare i offside, alla väntar på att domarn ska ge signal för offsiden, men signalen kommer inte. IFK- spelarna som börjat sakta ner för att invänta signalen får fortsätta att driva bollen mot mål och kan lätt lägga in bollen i målet bakom wenke som inte har en chans att kunna ta bollen.
 Efter det hinner vi inte göra så mycket mer innan slutsignalen har gått och matchen är slut, 3-3.
 Domarjävel, säger jag bara! Dom stod offside minst två meter! alla stannade upp! Hur svårt kan de va o se???
Besvikelsen var STOR efteråt. Jag har ALDRIG varit så besviken över en match lika mycket som jag var då.
Men nu såhär några dagar efter matchen är jag så otroligt stolt över laget, att vi lyckas hålla ihop och verkligen rycka upp oss när det verkligen tar emot, som det nu gjorde när katten skadade sej.

På lördag är det insparken. Den ska jag inte på.
 Jag har aldrig varit på insparken och lär aldrig komma iväg på nån heller..
Insåg att vi hade match på söndag ganska tidigt ute i Havdhem, vilket gör att jag måste va pigg redan tidigt på söndagmorgon..
 Nu ska jag istället se fotboll Sverige - Danmark på tv på lördag tillsammans med fotbollslaget och då ha en liten lagfest o äta mat tillsammans :-)

Och så har ÄNTLIGEN Idol börjat igen!
 Sitter här hemma i tv-soffan och asgarvar åt alla sopor som ställer upp i de där! Förnedrings-tv när den är som bäst!!
 Ja sen när det gått några veckor och man sållat bort alla sopor, då är det inte lika roligt längre. När man hittar sin favorit och juryn bara dissar den hela tiden och när man sen ska börja låta tittarna rösta, så röstar dom på FEL och alla sliskiga "pojkbandsfalsettdarinkopiortöntar" får va kvar bara för att små fjortistjejer sitter o röstar upp hela sitt barn/studiebidrag på dessa töntar! Och de bästa, dom som verkligen KAN musik åker ur... 
HEJA IDOL!

 
Har inget vettigt att skriva i mitt inlägg just för tillfället märker jag. Det är alldeles för mycket just nu.
 Men detta får duga sålänge.

Ha de gott!

Pusspuss

Div. 2 Nästa!

God morgon kära läsare! (ni är cirka 3 st som läser)

Jag har den glada nyheten att berätta, Dalhem är nu klara för div 2. spel nästa år!
 Efter att vi/dom vann me 2-4 mot Haninge igår och P18 förlorade med 2-8 mot vendelsö är nu allt motstånd avhängt från Dalhems damer. Vilken lycka de blev igår på bussen när vi fått höra att P18 förlorat och att vi därmed hade vunnit serien! Nu återstår 3 matcher av vårt år i div.3 sen är det VILA och nya tag inför säsongen 2008 i DIV 2!
 Vet nu att nån av er som läser kanske sitter som frågetecken o läser detta, vadå alla matcher är inte spelade men ändå så står det klart att dalhem har vunnit serien?
Det har med poäng att göra kan jag säga. Är det nån som vill ha det mer detaljrikt så får man fråga mej isåfall..

Ja, matchen igår va ska man säga om den..?
 Har aldrig sett ett så kaxigt lag som Haninge förut. Riktigt fula i mun var dom och fula på plan också me armar i ryggen, efterslängar m.m...
 Därför var denna seger extra skön för Dalhem igår. Det finns inget som är så kul som att se ett kaxigt lag som tror sej kunna vinna matchen, förlora så snöpligt. Hahahaha*
 Jag som mest åkte med som supporter fick i sista stund klä om o hoppa in i laget. Men då som avbytare. Nåt spel blev det aldrig, vilket var en lättnad för mej och oss andra gothemare som var avbytare, för matchen var jätte jämn rakt igenom och att som orutinerad och ovan div.3 spelare komma in på planen under en match som denna är inget skoj alls. Minsta misstag kan få förödande konsekvenser just i en sån viktig match. Det där lät dramatsikt jag vet, men igår kändes allt dramatiskt under matchens gång..

Idag är det en viktig match för oss i Gothem. Jag har skrivit om det tidigare och orkar inte gå in på det nåt mera. Men kl 17.00 suderängen i Gothem, Gothem Goif - IFK Visby.

Jag vill nu avsluta detta inlägg med, GOD JUL!
Nä skoja bara.. Hade lite långtråkigt i fredagskvälls, idag längtar jag inte riktigt lika mycket efter julen. Men lite finare väder hade jag faktiskt inte haft nåt emot, skitväder är va de är!

Pusspuss