Fredag hela veckan, tack!

Fredag.
Jag gillar fredagar.
Oftast.
Idag gillar jag fredag,
därför att jag haft en rolig dag.

Jag började dagen ganska o-roligt. Hade glömt mobilen hemma och så var det svenskaprov. Jag gillar inte svenskaprov. Inte när det handlar om modernismen och konstiga författare. Det blev nog inget bra reslutat men jag var glad ändå, var ju äntligen av me skiten! Sen gick jag och fotograferade mej. Jag hatar att bli fotograferad, men en bra bild vill man ju ha på sej själv och ingen har hittills lyckats me de så då tillkallar man proffshjälp. Jag började med att kritisera fotografens "jag är söt och snäll-pos" och kallade den mesig. Han gillade nog inte att jag sa så, för han själv verkade tycka väldigt mycke om den. Det blev tillslut en lite coolare pos där jag lutar mej mot väggen me tummarna nerstoppade i fickorna. Kortet blev någorlunda bra. Det var väl en 4-5 bilder och endast en bild där jag ler så tänderna syns. Jag gillar inte att le sådär stort, men trots det så valde jag faktikst det kortet. Efter att fotografen sagt att jag såg "tråkig" ut på de andra bilderna, och Elin puffat lite i sidan på mej. 
 Alltså, varför tycker man alltid de är så jobbigt att bli fotograferad?? och varför är det så svårt att säga "fan va snygg jag blev på den bilden". Det är nåt märkligt med de där. Såfort nån viftar me en kamera så åker händer upp i anisktena på de flesta. Det är aldrig nån som säger "åh, fota mej! jag vill posa!". Jo föresten, små barn brukar gilla det där. När det sker på deras villkor vill säga. 
Man borde ändra inställning alltså. Våga bli kamerakåt!
Guu, va jag säger emot mej själv nu. Jag är ju aldrig nöjd me en bild på mej själv och gömmer mej så fort nån bara nämner ordet kamera.. Snacka om dubbelmoral..

Oj, jag kom lite långt ifrån min braiga fredag nu..
Efter fotograferingen gick jag och Elin till bibblan och pluggade hälsopedagogik...eller..nu ljög jag lite. Vi tänkte plugga men det var så ansträngande att fotograferas så vi orkade helt enkelt inte, utan vi satt o lyssna igenom musiken på min Ipod. Sen åt vi gröt i matsalen tillsammans me Matilda och hennes forna högby-klassisar, nämligen Kajsa och Mårten. Sen hade vi en intressant (?) religionslektion. det som var intressant var att jag lyckades ta en massa bilder på Bernt (läraren) med Elins kamera utan att han märkte ett skit. Det var kul. Kul var också att jag fick VG på provet om apostlagärningarna som jag trodde skulle bli ett G- eller nåt sånt. Sen fick vi svara på frågor om vår livsåskådning. Det var nog det tråkigaste med hela lektionen. 
Sen överraskade jag Elin och Matilda med att föreslå att vi skulle gå och ta en fika. Jag tillochmed gick på Matilda om att hon skulle skolka från sin lektion i nåt tråkigt kultur-ämne. Det brukar annars oftast vara så att jag vill åka hem me två-bussen såfort skolan är slut och fikar väldigt sällan för det är svindyrt. dessutom brukar det vara Elin som tjatar på Matilda att hon ska skolka. Men idag förbluffade jag alla genom att själv föreslå det.
Vi fikade på ringduvan ( och Matilda behövde aldrig skolka, dom hade kompledigt idag faktiskt). Jag gillar det cafeét. Det är så mysigt där och så har dom god blåbärspaj :-) Det enda som är negativt me stället är att man tror man hamnat i lutande rummet i lustiga huset eller nåt sånt. Golvet är ganska ojämnt om man säger så..
Trevligt var det. Sen lämnade Matilda oss och Jag och Elin gick en sväng på stan och kollade julklappar. Riktig mys-fredag. Och i skolan har det börjat julpyntas me stjärnor och glitter, och vaktmästarn gick runt idag och plockade upp plastgranarna.

Julstämmningen har fortsatt här hemma. Sitter nu och lyssnar på julmusik samtidigt som mamma går omkring i huset och plockar me adventsljusstakarna. Imorrn är det första december :-D
Det betyder att det snart är jul, och att julkalendern börjar. Undrar om julkalendern är bra i år?? Isåfall ska jag se den. Annars får de va. Jag kan ha julstämmning utan julkalender.

Mer kul som hänt idag är att jag fick reda på att Matilda fick körkort i onsdags :-D Hon har hållit det hemligt tills nu, den lilla hemlighetsmakarn. Det andra som också var vädligt kul är att min mamma idag fick fast jobb på svenska spel på kundsupport. Hon har vart vikarie där nu nåt år men aldrig fått fast anställning. Det har varit ganska hoppigt. i ena stunden har det vart massor me jobb där på svenska spel, sen har hon åter igen gått arbetslös några veckor innan hon fått hoppa in ett tag igen. Men nu är det alltså slut på detta hoppande. Mer lön, vilket innebär mer julklappar till mej! tjohoo ;-P

På söndag ska jag sjunga i kyrkan igen. klockan tio ska jag vara på plats i källungekyrka. Blä för den tiden, och faktiskt lite blä för sångerna jag ska sjunga också. Dom är så tråkiga och "vanliga" och jag har sjungit dom varje lucia sen stenåldern. Hade hoppats på nåt nytt som jag aldrig hört förut, men kantorn (som väljer sångerna och även håller i luciatåget) tyckte att det var lättast att ta nåt vi båda kan eftersom vår rep. tid oftast brukar vara endast en halvtimme lång fyra dagar innan det är dags. Okej, brukar är kanske fel ord. Det är bara andra gången jag ska sjunga. Solo. 

Ska även försöka hinna med lite julskyltning på söndag. Mmmm.. Älskar december!

trevlig helg och god jul och allting!



pusspuss
 

Odysseus är obegriplig

Snart är min underbart, härligt, lediga dag slut. Inte mycket har åstadkommits idag, men jag har fått slappa och sova ut så jag känner mej ganska tillfreds ändå.
Lite svenska har jag ändå lyckats med. Imorgon har jag prov om modernismen och alla dess ismer. Förutom det så ska vi kunna lite om tre författare och deras texter, också. Vladimir Majakovskij, James Joyce och Franz Kafka heter dom. Jag känner inte till nån av dessa författare sen innan och är inte särskilt ledsen över att jag missat dom. Speciellt Joyce är konstig. Han har skrivit en roman som heter "Odysseus". Den handlar om en dag i Leopold Blooms liv. Men den är inte skriven utifrån att han berättar eller att författaren berättar. Nej, utan det är han Leopolds tankar som hela boken handlar om. Alltså hans tankar ordagrannt nerskrivna. Som alla vet så är det inte ofta man tänker fullständiga meningar. Man vet ju själv vad man menar och därför är det ju oftast bara några få ord som poppar upp i huvet, alternativt bilder. Det gör att det är ganska obegripligt för utomstående att förstå, och så också med denna bok. Jag fattar nada. Jag har som tur var inte behövt läsa hela boken utan vi har fått ett utdrag ur texten. I utdraget har Bloom precis klivit in på en bar och beställt en smörgås och ett glas vin.
"vinet blötte och mjukade upp en bit bröd senap ett ögonblick fadd ost. Gott vin. Smakar bättre för att jag inte är törstig. Beror förstås på badet. Bara en bit mat. Sen kan jag omkring klockan sex.Sex,sex. Då är det över. Hon..." 
Så börjar texten ur det utdrag vi fått. Jag fattar iallafall ingenting.. I slutet av boken så får man följa Mollys (leopolds fru) inre monolog när hon inte kan somna. En hel A4 sida med en jädra massa text, utan en enda punkt! Inte ett enda avbrott. I boken sträcker sej denna monolog över ca 50 sidor, utan ett enda avbrott. Inte ens ett litet skiljetecken finns. Jag blev trött bara av att läsa en sida, hur orkar man läsa 50 sidor då?? Jag beundrar dom som läst hela boken... Undrar hur man tänker för att tycka en sån här bok är bra.
Jag gillar böcker som har fullständiga meningar och en klok handling.

Nej, nu ska jag trycka in all modernism i huvet, sen ska jag sova.

Sussa gott!

pusspuss

Säsongsavslutning av Grey's anatomy

Finns det nåt värre än när man efter att ha sett ett riktigt bra tv-programs' säsongsavslutning har tusen frågor, och som man vet, inte kommer att besvaras inom de närmsta månaderna??
  Jag har precis lämnat tv-soffan efter att ha sett säsongsavslutningen av Grey's anatomy. Alla som känner mej, vet att jag är ett stort fan av det programmet. I grey's anatomy händer det spännande saker i nästan varje avsnitt (vissa avsnitt kan ibland va skittråkiga), men när man nu kommer till säsongens sista avsnitt vill man att det ska va spännande och oroväckande NÄSTAN hela avsnittet, ända tills de sista tio minuterna kommer. då ska det ordna upp sej och så ska säsongen avslutas lyckligt, så man sen slipper gå och grubbla ända fram till nästa säsong börjar. Risken är annars förutom att man grubblar sej till vansinne, stor att man glömmer vad som hänt i säsongsavslutningen och när man väl få se lösningarna i första avsnittet vid säsongsstarten så har man glömt vad som hänt sen förra säsongen. Ett jädra virrvarr blir det. Mycket enklare att göra på mitt "lyckliga slut"-vis. Men gör dessa manusförfattare som jag vill eller?? NEJ, det gör dom inte. Dom vill dra ut på det så mycket det går. Dom förstör min spänning. Jag är så otålig så det slutar med att jag klickar mej in på youtube och letar febrilt reda på kommande säsongs avsnitt. Dessvärre får man aldrig se HELA avsnitt av ett program där, utan det blir små snuttar av "det bästa". Jag vill inte bara se "det bästa", jag vill se hela avsnittet! och det utan att jag vet vad som kommer hända..
Förstår ni vilket problem jag har!? 
Jag vet. Jag är en äkta tv-nörd som brusar upp mej över såna småsaker som ett tv-program.. men erkänn, visst kan det vara störande ibland?

   Grey's anatomy
Glädjedödare!

Imorrn är jag ledig :-D
PÅ RIKTIGT!
Jag har vart ledig från skolan varje torsdag sen jag började trean, men smart som jag är så har jag också bokat in alla mina körlektioner på torsdagar, vilket resulterat i att jag ändå blivit tvungen att stiga upp en viss tid och ta bussen in till stan, och därmed vara iväg i princip hela den lediga torsdagen.
Men imorrn blir det andra bullar (mm.. saffransbullar), då ska jag först ha en ordentlig sovmorgon. sen ska jag äta frukost läänge, minst en timme. Sen ska jag ägna dagen åt att plugga lite svenska (har prov på fredag) och om mina krafter räcker till så ska jag också städa rummet. Det som legat i min väska under helgen, ligger just nu och skräpar på mitt sovrumsgolv. Det borde det inte göra.

pusspuss

eMiL JENSEN

Mitt dåliga humör börjar lägga sej nu. Lagom tills jag ska gå och lägga mej. Perfekt. Då kanske man kan somna klokt ikväll då :-)

Idag var Emil Jensen på besök i skolan. Han håller på med poetry slam. Han har varit och uppträtt i skolan en gång varje år sen jag började ettan. Förra året hade han samma repertoar som året innan, så det var väl sådär eftersom man kände igen väldigt mycket. Men i år hade han nytt material :-)
Jag tycker han är jättebra, men många av dom jag pratade med idag verkar inte hålla med mej. Varför det för?? jag tycker hans dikter, texter, låtar o allt vad det är, är väldigt bra, roliga och tankeväckande. Men det är vad jag tycker. Alla behöver inte tycka som mej. Vi lever i ett fritt land.

Ikväll hade jag mörker och omkörning på trafikskolan. Det blev en händelserik lektion. Vi var två bilar från trafikskolan med två elever + en lärare i varje bil. Vi började med att köra ut på fårösundsvägen (jag var då chaufför), och när vi kommer fram till räddningstjänsten ungefär så stannar bilen framför oss och ska göra en vänstersväng. Det kommer många mötande bilar så han får stå still och vänta. Helt plötsligt svänger bilen helt plötsligt trots att det fortfarande kommer en massa mötande bilar. Den första mötande bilen har ingen chans att hinna stanna och kör därför rakt in i den svängande bilens högra sida, ganska långt bak. Jag kör fram en liten bit och stannar vid en avfart. Min körlärare kliver ur bilen och går bort för att höra hur det står till. Den svängande bilen är det en gubbe som kört. Han tror att det är Göran (körläraren) som kört på gubben och ger honom därför värsta utskällningen. Göran förklarar att han har inget med saken att göra. Gubben är fortfarande sur och påstår att det absolut inte var hans fel, det var den person som kört in i honom som gjort fel (gubbjävel). Göran går bort till den andra bilen där en gammal tant suttit bakom ratten. Hon är jättechockad och jämrar sig över sin nya bil. Göran ber henne att hon ska ringa någon, men då svarar tanten att hon inte vet hur hon ska göra, så Göran hjälper henne leta fram mobilen och ringer polisen. Slut på den historien. Vilken tur de hade att tanten ändå hann veja undan lite så att smällen tog långt bak på gubbens bil, annars kunde det blivit betydligt allvarligare skador.
   Efter denna lilla incident åkte vi vidare mot väskinde och övade omkörning i mörker. Det var mycket att tänka på kan man lugnt säga. Blinkers, hel-halvljus, flacka med helljuset, öka farten bestämt, gå inte tillbaka inte på högersidan igen efter omkörningen förrän man ser den bakomvarande bilens båda framlyktor i backspegeln. Jisses jag blev helt virrig. Vi avslutade med att kolla hur bra/dåligt man ser gående med och utan reflexer. Grym skillnad vill jag bara säga! En mörkklädd människa utan reflexer som går i mörkret ser man tidigast på 20-25 m när man har halvljuset på (!) det är inte mycket...
Blev riktigt skrämd en gång också. Vi satt alla elever i en av bilarna, den andra körläraren Lennart körde, och Göran fick gå ute i mörkret med reflexer för att vi skulle se. För att visa varför man INTE ska ha motorn och halvljuset på när man tillfälligt parkerat vid vägkanten, så körde vi mot den bil som inte användes för tillfället. Den hade då motorn igång och halvljuset på. När vi är nästan jämsides med bilen så står Göran på högersida om vägen och sträcker ut en arm. Inga reflexer har han och vi har bara halvljuset på. Jag sitter i framsätet och märker honom inte förrän vi är mindre än en meter framför honom. Jag blir skiträdd och hoppar till. Vilken tur att det var Lennart som körde, annars hade vi stackars elever kört rakt på lärarn. Så det är vad trafikskolorna håller på med. Skrämmer sina elever för att dom inte ska göra fel..och det funkar kan jag säga. Jag kommer defenitivt slå på parkeringsljuset (som är det rätta när man parkerar i mörker på vägkanten) nästa gång jag ska parkera.
det var kul med mörker och omkörning. Även fast jag klantade mej på mycket. Gjorde ett grymt misstag då jag inte stannade vid en stopp-skylt. Ajabaja.

Nu ska jag gå och lägga mej. Men en sista varningens ord:
ANVÄND REFLEX!

pusspuss

image79 Japp, det är Emil Jensen på bilden :-P

Varning: Jag bits!

Idag är en dålig dag. Jag är sur på allt och alla, har sovit dåligt inatt, genomlidit en för dagen jobbig  ensemblelektion där jag bara längtade tillbaka hem till den varma goa sängen. Som "pricken över i:et" eller "grädden på moset" kalla det va fan ni vill, så är wenke inte i skolan idag, vilket betyder att ännu en projektarbetstid försvinner, alltså ännu en övningstid för vårt tvärflöjtsspelande. Vi går ju aldrig framåt när dessa tider försvinner. I den här farten lär vi inte va klara till i vår när projektet ska avslutas.
Nej, riktigt grinig är jag idag.

Har dessutom upptäckt att jag börjar bli senil. 18 år och lika klar i minnet som en 100-åring. suck*
Bara för att ge några exempel:
1. "Hittar inte rätt ord". jag kunde inte komma på rätt ord och sa "valsvårigheter", ordet jag letade efter var "besltsångest". Jag skulle säga "övergiven", ordet jag sa blev "överbliven". så håller jag på dagligen.
2. glömmer saker på olämpliga platser. Har slarvat bort  en bok jag lånat från bibblan här i skolan. Förmodligen ligger den kvar på hotellet i växjö, förhoppningsvis har susanne den i sin väska..
3. Slarvar. Kom inpå maxi i helgen och kände att plånboken inte var med mej längre. Sprang i ren panik ut i bussen och fann den liggandes på golvet. Såna saker TAPPAR man bara INTE.
4. Säger fel namn, glömmer bort namn. Ibland är det som att vissa namn bara raderas från mitt minne. Jag kan stå och se på personen och veta att jag kan dennes namn, men just vad namnet är det kommer jag inte ihåg.
Tror jag håller på att drabbas av tidig alzheimers (stavning??). 

Dags att sätta igång med nåt av alla skolarbeten jag har nu då. Idag är det verkligen ingen pluggdag. Så kände jag att det inte var igår heller, men arbetena är många så det MÅSTE göras idag. 

pusspuss

Växjö 23/11-25/11 2007

Ja, så vart man hemma igen då efter en helt otrolig helg!
När jag för 1 1/2 timme sen (!) satte mej här hade jag tänkt att jag utförligt skulle berätta varenda detalj från vår växjö-resa, men så började jag läsa bloggar och kolla mail som skrivits och inkommit som jag missat under helgen. Dessutom var jag ju bara tvungen att kolla idol-sidan eftersom Daniel åkte ur i fredags! Kan verkligen inte förstå hur detta är möjligt! Jag har sett idol varje år sen det startade. Egentligen är jag väl inte så förtjust i idolerna och är inte den som sitter o röstar på favoriter eller köper deras plattor och så, men just Daniel har varit annorlunda. Han skiljer sej så från mängden och är fullkomligt briljant. Okej nu börjar jag prisa honom lite väl mycket, men han är ändå den som vart klart bäst av alla idoler sedan det började 2003, 2004 eller när det nu var... riktigt tråkigt!

Ja, men hur ska jag nu göra då? Borde försöka göra nåt vettigt med denna skollediga måndag. Ligger efter i matte, har prov i hälsopedagogik om en vecka, svenska prov på fredag osv. men just idag orkar jag faktikst inte.
Äsch, kör i vind. Här kommer berättelsen om fotbollslaget från Dalhem IF:s dam U-lag som gjorde en oförglömlig helg i Växjö den 23/11-25/11 2007.

Fredag: Jag (chaufför), Wenke och Micka anlänäder till Visby hamnterminal 6 minuter senare än den bestämda samlingstiden för laget. Efter en sur kommentar från tränare Björn packar vi in oss i två minibussar och kör ombord på båten. Inget större liv på havet är det denna fredagkväll och allt blir lugnt och bra. För andra gången denna dag äter jag köttfärsås och spagetti. Som tur var gillar vi i laget pasta och alla dess såser så det gör mej ingenting. vi åtta tiden anländer vi till Oskarshamn och vi styr kosan mot Växjö. Efter två timmars bussresa anländer vi ÄNTLIGEN till Scandic hotell i Växjö. Då är vi trötta och  kissnödiga men ändå spralliga och förväntansfulla. Vi får våra rum, jag hamnar med Jossan, Micka och Susanne. En liten samling har vi i konferensrummet på hotellet där vi går igenom morgondagens schema och vårt spelsystem (det är trots allt ett år sedan vi senast spelade 7-manna). Sen får vi krypa ner i sängen och sova. 

Lördag: Väckarklockan ringer 06.00, tio minuter senare ringer Claes och väcker oss ytterligare. Spelarsugen kan jag inte påstå att någon av oss var vid denna tid på morgonen så lite motvilligt klär vi på oss fotbollskläderna. 06.30 är det frukost nere i matsalen, och till skillnad från förra året när vi på lördagsmorgonen kom ner i en helt tom matsal, så fylls matsalen denna morgon av förutom oss Dalhemspelare även KIK-spelare och IFK-spelare. 07.10 börjar den tio minuter långa promenaden ner mot Växjö Tipshall där cupen ska spelas. Vi börjar värma upp i den oerhört varma kvava hallen. 8.00 börjar första matchen. Motståndet heter Bors SK. Den matchen vinner vi med 2-0. Därefter är det någon timmes väntan innan nästa match börjar. 10.25 börjar match nr.2 där vi spelar mot Vretens BK. Även där vinner vi med 2-0. sedan är det återigen lite väntan innan dagens tredje match börjar. Den är mot Växjö FF som vann cupen förra året och som vi då spelade oavgjort mot. Ska detta återupprepas?
Nej så blir det inte. Dom vinner med 1-0, men vi står upp ganska bra emot dom hela matchen. Dom hade tidigare under dagen vunnit med siffrorna 5-0 och 7-0 så vi var ganska nöjda ändå. Efter växjömatchen är det middag. Nudelwok med kyckling. Gott men starkt. Sen är det fotografering, seriöst foto och plojfoto. Efter det åker vi tillbaka till hotellet för att vila några timmar. 16.40 är vi tillbax i hallen och sista gruppspelsmatchen ska spelas. Vi är då medvetna om att bara vi vinner denna match är vi klara för kvartsfinal. Det blir vinst mot Frändefors IF med 1-0 och därmed är vi klara för kvartsfinal efter att ha blivit en av de tre bästa tvåorna av fem grupper. Helt ofattbart är det för oss alla. Vi hade inga höga förväntningar innan vi åkte, utan hoppades bara att vi skulle spela ungefär som förra året då vi vann en och spelade tre oavgjorde, ingen förlust alltså. Nu är vi plötsligt klara för kvartsfinal! Det trodde nog ingen av oss. Väntan blir lång innan kvarten ska spelas (19.35) så vi drar till Maxi och köper frukt och godis, sen sitter vi i hallen och hejar på de andra gotlandslagen. Kvartsfinalen som spelades mot Hässleholm sen då.. hela matchen är oerhört jämn och när slutsignalen ljuder efter 22 minuter står det 1-1 (har jag för mej :-S). En kvartsfinal kan inte sluta oavgjort så det blur sudden. Det betyder att man börjar med fem spelare från varje lag på plan, har det inte blivit något mål efter två minuter tar man bort en spelare från varje lag och så håller man på tills det endast är två spelare kvar från vardera lag. Då spelar man tills en gör mål. Just detta hände. Tillslut var det endast Amanda (vår målvakt) och Susanne kvar på plan att försvara Dalhem IF. Här kändes det ganska tungt får jag säga. Hässleholm hade ett väldigt högt tryck mot vårt mål ett bra tag, och man stod där hjälplös på sidan och kunde inte göra ett skit, men amanda gör några riktigt avgörande räddningar och efter en kontring gör tillslut Susanne mål och vi var klara för SEMIFINAL! Vi fullkomligt jublar och springer ut på plan när Susanne får in bollen. Visst hade vi vart väldigt glada och förvånade när vi gick till kvartsfinal, men när vi nu nådde semi var det ännu större lycka! Semin spelar vi mot Gislaved. Även den matchen blir jämn, och inte förrän det endast är 45 sekunder kvar får vi in 1-0 målet. Efter det hinner Gislaved inte göra så mycket mer och även semifinalen är vunnen. Helt makalöst var det, och glädjen var enorm. Vi ska spela FINAL! mellan semifinal och final är det kort paus. Vi pratar, passar runt litegrann, tar det lugnt och laddar. Finalen ska spelas mot Växjö FF, dom vi förra året spelade oavgjort mot, dom vi idag förlorat med 1-0 mot, dom som vann hela cupen förra året. Men det skrämmer oss inte och vi är laddade till hundra. Dom ska få revansch.. Finalens matchtid är lite annorlunda. istället för 1x22 minuter som det varit i alla andra matcher är det nu 2x15 minuter. 21.00 börjar matchen mot Växjö. De är starka och snabba och har oerhörd press på oss emellanåt, och i halvtid står det 2-0 eller 3-0 (ska ännu kolla upp det där lite mer noga). Vi peppar varandra, hjälper varandra att orka igenom andra halvlek. Dagen har varit mycket lång och påfrestande för kroppen och många är helt slut. Ändå går vi in med samma käparglöd i andra halvlek och ger Växjö lite darr i benen genom att göra både 3-1 och 3-2. Något 3-3 lyckas vi därmed inte och matchen slutar därför 3-2 till Växjö men vi är ändå supernöjda med vår insats och är nästan lika glada som Växjö när slutsignalen går. Prisutdelning blir det, och därefter lite snack. Vi kollar på klockan och räknar ut att vi spelat fotboll i nästan 14 timmar denna lördag. Helt utpumpade men så otroligt glada åker vi tillbaka till hotellet för lite hamburgare från max och mcDonalds. Efter en skön dusch får man äntligen krypa ner i sängen, med värkande ben, bultande huvud och en mycket trött kropp får man äntligen sluta ögonen och somna.

Söndag: Sover till halv tio, äter frukost i hotellets matsal sedan en stor diskussion om vad vi ska göra denna söndageftermiddag. Båten från oskarshamn går inte hem förrän 21.05 så något måste vi hitta på. Veln står mellan äventyrsbad, bodaborg eller shopping på nåt köpcentrum. Efter handuppräckning faller lotten på Bodaborg. Det blir till att packa fort och göra sej klar innan färden går mot sävsjö där bodaborg ligger. Sedan leker vi runt där i fyra timmar, medan några i laget som inte vill va med är på någon julutställning och "upptäcker" sävsjö. Sedan åker vi och äter på en pizzeria. Samma som vi var på förra året. Efter att ha åkt fel ett antal gånger hittar vi dit slutligen och får i oss lite fet mat. Sen åker vi mot Oskarshamn. Anländer till terminalen en timme tidigare än nödvändigt och vet inte vad vi ska hitta på. Det blir så att vi åker en rinda i Oskarshamns centrum och tittar i skyltfönster (ingenting var ju öppet denna söndagskväll). När vi tröttnat på det åker vi tillbaka till terminalen och ställer oss i bilkön. 21.05 lämnar båten oskarshamn och nu ska vi snart få komma hem. Hem till egna sängen!
Spelar lite kort, kollar i skolkatalogen, äter godis och skrattar. Det är vad vi gör på båtresan hem. 00.05 är vi hemma på gotland och får åka hem. Kommer i säng vid ett-tiden och är helt slut.

Sammanfattningsvis kan jag säga att detta var nog den bästa fotbollsresa jag vart på. Sa samma sak förra året med, men iår slår det. Det var kul också att det var fler lag från gotland som var med. När vi gick vidare till slutspelet var både KIK och IFK där och hejade på oss. Vi blev lite som ett team allihopa. Hur det gick för dem då?
Ja, KIK hade med sej två lag. Det ena laget gick inte vidare från gruppspelet, men det andra laget gick till kvartsfinal. Där hade dom oturen att möta det vinnande Växjö och förlorade. IFK gick inte heller vidare i gruppspelet. Lite tråkigt att KIK inte vann kvarten, det hade vart kul o möta dom tycker jag :-)
Målgörare i vårt lag var först och främst susanne som gjorde dom flesta, men micka gjorde även hon några mål, och jossan gjorde något mål också.
En helt fantastisk resa blev det. Min egen prestation var väl väldigt blandad. Jag var verkligen inte på topp när slutspelsmatcherna drog igång. Men vad gör det? lagets insats är viktigast. Det finns en anledning till att jag valt en lagsport. Man är aldrig själv att vinna, och man är heller aldrig själv att förlora ;-D

Nej nu måste jag verkligen gå och göra nåt vettigt. har suttit här i snart två 1/2 timme...

pusspuss

 forever!

Om jag hade körkort..

Sitter i skolan och hänger i bibblan idag igen. Det börjar bli en ful vana. Så fort jag inte vet vad jag ska göra hamnar jag här.
Hade faktiskt tänkt sätta mej och plugga inför morgondagens prov i Religion B om  apostlagärningarna, men det tar emot att slå upp den där jädra bibeln och börja läsa. Det är ju så trååkigt och fullkomligt ointressant..

Tänk, hade jag haft körkort nu hade jag aldrig behövt sitta här. Jag hade inte behövt ta bussen in till stan 9.40 för att ha körlektion, och sedan behövt sitta i skolan och vänta på att klockan ska bli två så jag kan få ta bussen hem igen. Nu har jag inget körkort och därför sitter jag här och börjar dessutom få lite smått resfeber..

Vi åker imorrn. Vi som varit div.4 spelare i dalhem under året ska få åka iväg på en egen liten cup i helgen. En cup där "tanterna" och dom duktiga inte får va me :-)
Självklart är det ju kul  att spela med dom också, men det är lite roligare att spela med det lag man är van vid och där alla ligger på i princip samma nivå. Vi hade ju en lyckad helg i samma cup (samma helg som i år dessutom) förra året och var väldigt nöjda och glada när vi kom hem på söndagkvällen, så sjävlklart vill vi ju att det ska bli MINST lika kul iår :-)

Nej jag får väl ta och försöka börja plugga lite nu då.. Fast, det är ju bara religion, orka bry sej liksom.

pusspuss 

Dags att söka till universitet!?

Äntligen en ledig eftermiddag! Dom har varit sällsynta på den senaste tiden.
Höll på att missa denna lediga eftermiddag då jag missade bussen idag. Som tur var så var min mormor hemma och kunde hämta mej vid den andra bussen som går tio minuter senare, men stannar 6km hemifrån (lite väl långt att gå).

Har på dessa två timmar jag varit hemma hunnit äta, räkna matte, bli sur på matten, och nu sitter jag och lyssnar på den en låt vi spelar på ensemblen.
En skitbra låt, men lite knepig. jag står för sången (som vanligt) och det är mycket text att få ur sej på väldigt liten tid, så sitter nu och pluggar text.

Om två dagar åker jag till Växjö med laget. Det har vi sett framemot sen förra gången vi var där som är exakt ett år sedan. Då hade vi en kanonhelg, och nu hoppas vi att vi kan upprepa det i år med :-)

Idag när jag kollade posten hade jag fått en tjock tidning från ett sånt där universitet. Tidningen innehöll en massa information om hur bra universitetet är och en massa erbjudanden som man absolut inte klarar sej utan! Igår fick jag ännu en sån där tidning tror det var nåt tekniskt. Antar att jag har ännu fler tidningar att vänta de närmsta veckorna. Universiteten och högskolorna fullkomligt kastar sej över oss stackars sistaårs elever och slåss om varenda förvirrad student. Men jag tänker inte gå på deras trick. Jag har redan bestämt mej för att pluggandet får vänta några år efter att jag slutat gymnasiet. Aldrig i livet att jag sätter mej i skolbänken igen det första jag gör när jag slutat trean. Never.
Nej, så dessa universitetstidningar åker direkt i pappersåtervinningen.

Nu ska jag försöka göra nåt vettigt. Typ läsa religion. Eller kanske Magnus Ugglas blogg istället...

pusspuss

Hänt sen senast??

Ja nu vart det ett tag sen jag skrev senast. Sitter nu i bibblan och vill bara att tiden ska gå lite fortare, och helst hoppa över 16.00 och istället gå till 17.00 med en gång. Då börjar min kör nämligen. Tills dess har jag absolut inget att göra..
huu va mörkt de är ute...Jag kommer inte våga gå ner till musikskolan alldeles själv..

Hänt sen senast då?
i helgen var jag med Elin och Matilda. Vi åt oreganokyckling fast med vegetariska fileér istället. Vi var ute och gick i mörkret vid halv tio tiden upp till kyrkan och strosade runt lite inne bland gravarna. Vi hade hoppats på lite övernaturliga grejer, men allt var så tyst och stilla. Inte ett skit hände. Fint var det iaf med alla gravlyktor nu såhär en vecka efter allhelgona. Sen såg vi ÄNTLIGEN stolthet och fördom som vi pratat om så himla länge. Till filmen åt vi glassen Ben&Jerrys som var grymt god!
i söndags var det kör och fotboll mestadels.

Igår var vi på musikkväll med kören. det var faktiskt ganska skoj :-) och bra gick det också.

Nej nu stänger dom snart bibblan så jag får väl gå..

pusspuss

Ett steg närmare målet

Igår klarade jag uppskrivningen. På första försöket. Fick 61/65 (eller 70?). Var faktiskt inte så nervös förrän jag klev in genom dörren till vägverkets reception, då började hjärtat slå några extra slag. Men det gick vägen och jag är nu ett steg närmare körkortet.
Vi åkte direkt bort till körskolan för att boka uppkörning. Fick då ingen tid förrän i mitten av Januari! Jag hade oturen att ha hamnat mitt i en massa jullov och ledighet, men idag skickade mamma sms med den glada nyheten att det kommit in flera tider innan årets slut. Så mamma ringde körskolan och bokade tid, innan jul! :-D
Nu jädrar ska här köras så jag klarar uppkörningen på första, annars lär jag garanterat få vänta till Januari, minst..

Fotboll
Igårkväll hade laget spelarmöte innan träningen. Det har skrivits en hel del i tidningarna de senaste dagarna om Dalhem P18 och KIK/FG. Vi spelare vet inte särskilt mycket om vad som sägs och bestäms just nu och har heller inte fått säga så mycket om vad vi själva tycker, därför bestämdes detta spelarmöte igårkväll. Jag blev inte så mycket klokare på vad som gäller. Något farmaravtal är inte bestämt ännu, de enda vi vet är att det inte blir nåt Team Gotland. Det känns lite smått hopplöst just nu. Vår styrelse känns inte riktigt framåtsträvande. Jag börjar så smått tvivla på att det blir nåt med KIK/FG ( nåt samarbete med P18 blir det inte iaf) överhuvudtaget. Det skulle kännas väldigt tungt och tråkigt, för iochmed att vi avstod från att kvala med Gothem bara för att inte knuffa ner P18 eller KIK/FG från trean, så hade vi ju faktiskt väntat oss nåt slags samarbete, men uteblir det så hade det känts bättre om vi kvalat och kanske tagit en plats själva i trean. Man vill ju rädda sitt eget skinn i första hand.


Idag har vart en riktig slöardag. Har redan gjort den muntliga presentationen i svenska B så jag hade sovmorgon idag till halv 12. tog 10 bussen in och lallade runt me wenke elin o matilda en stund innan religionslektionen började. Lektionen idag bestod utav i princip bara Böörnts babblande. Jag orkade lyssna på gubben i ca tre minuter, sen föll min blick på klockan som hängde på väggen rakt framför mig. Där stannade den sen i 45 minuter ungefär tills lektionen slöt (vi fick sluta lite tidigare idag). Ja eller emellanåt kollade jag sms:en jag fick av mamma angående uppkörningen. Efter lektionen fick jag skjuts av åsa till öster, precis som det varit de tre senaste fredagarna. Vi gick på Max och åt tillsammans me Elin o Sandra och sen tog jag bussen hem.
Ikväll ska jag till min kusin som fyllt år. Det ser jag framemot. Det är inte så ofta man träffar kusinerna nuförtiden och de är lite tråkigt. Då hoppas jag få se deras hypergulliga kaninungar :-)
Drömde förresten om detta födelsedagskalas inatt. Då hade dom två kattungar också som var brunspräckliga och med smala gröna och blåa ränder på. Jag och alla andra tyckte det var helt normalt med blå- och grönrandiga katter.

Snön har kommit och börjar nu försvinna igen. Jag har känt mej lite smått julig sen snön kom. Det är så himla mycigt när den första snön kommer. Man får en riktig myskänsla :-)
Nu är det faktiskt inte så långt kvar till jul! snart bara en månad!
Måste börja köpa julklappar snart tror jag :-S

God jul!

Nåt som kommer först är växjö-cupen med det forna gothem-laget. Det är exakt en vecka kvar idag tills vi åker. Skitkul ska de bli :-D  
Ja vi är ju numera Dalhem-spelare igen. Farmaravtalet med Gothem är uppsagt och avslutat. Tack och goodbye. Fast så sorgligt känns det inte. Vi hade endast en gothemspelare kvar i laget, och hon räknas till Dalhem nu. Vi är samma gamla gäng, med annat namn bara.

Nej ha en trevlig helg nu alla människor!

pusspuss

Svenska B

Är nu av med ännu en jobbig skoluppgift, nämligen nationella provet i Svenska B, som gick ut på att skriva en uppsats inom någon av de 9 olika alternativen som gavs,i fem timmar. Hur det gick?? hmm.. vill nog inte riktigt gå in på det. Det är ju såå typiskt. Så fort man ska skriva en sån här uppgift på tid så drabbas man plötsligt av både hjärnsläpp och skrivkramp. Konstigt är va de är..

Var klar med skrivandet ca kvart över tolv. Det är tre timmar sen och jag sitter fortfarande kvar i skolan, och än är det inte slut. 16.45 börjar min kör. Den slutar klockan sex och då ska jag ännu vänta två timmar till innan jag får åka hem, bara för att tessan ska ha nån konsert grajs. Tänk, hade jag haft körkort hade jag vart hemma nu. Hade kunnat åka hem då vid halv ett, åka in igen till kvart i fem och åka hem igen klockan sex.
Fast hade jag haft körkort nu hade det nog vart stor risk att jag sulle ligga i diket nu. Det är ju så halt!
Kom tio minuter försent till provet imorse, bara för att bussen inte kan komma i tid. Möttes i dörren in till skolan av en sur Gunnar (läraren för dagen) som surt påpekade att vi minsann hade väldigt bråttom. Jaha, som att jag inte redan visste det, surgubbe! han är lite märklig ibland, oftast är han glad men imorse var han inte på bra humör..surgubbe..

Jaha, så vad ska man hitta på nu då?? Jag har varit duktig och tagit vara på tiden ordentligt och har därför hunnit bli klar med den långa,sega, tråkiga religionsläxan till imorrn. Läxan är att läsa fram till kap. 18 i apostlagärningarna, blöö. Ingen läxa man läser på bussen direkt, då börjar väl folk tro man blivit knäpp som sitter och läser bibeln en tisdag-morgon.

Ja, nu har jag fått skriva av mej lite granna.

pusspuss

Vad ska sägas??

Hade förberett mej på att skriva ett långt inlägg nu och berätta om min och Elins slappar-eftermiddag, men så vart jag inne på Magnus Ugglas blogg där de stod att han ska va me i fotbollsgalan ikväll (förhoppningsvis för att sjunga). Den hade jag ju glömt bort, så nu måste jag snart palcera mej framför tv:n istället :-)

Men jag hinner berätta lite kort vad jag och Elin gjort i eftermiddag. På mattelektionen idag blev vi lite deppiga och eftersom vi hade lite av en "valfri" lektion så åkte vi hem till Elin i stället. Där åt vi rostade onyttiga mackor med smör och ost på och till det, varm choklad. Mums* samtidigt såg vi några frasier-avsnitt av säsong 6 och blev genast på bättre humör. Sen kollade vi på elins nyköpte kläder, för att den sista halvtimmen ungefär ägna oss åt skolarbete som var tanken med denna eftermiddag. Hade de riktigt trevligt :-)
Körde hem från henne, och det var lite läskigt nästan med hala ställen och vattensamlingar här och var..
Fick förresten VG på matteprovet, vilket jag inte väntat mej, så de var kul :-)

imorrn är det dags för den läskiga skrivuppgiften i Svenska B nationella provet. Hu, vi ska sitta fem timmar i sträck och skriva (!)
Måste hinna förbereda texterna lite innan jag går och lägger mej ikväll..

Nej, nu måste jag gå o sätta mej vid tv:n.
Hörde att Zlatan är med på fotbollsgalan i år :-O 
Verkar som han äntligen övervunnit sitt ego!

pusspuss


Neil Young

Nu har jag upptäckt en ny artist. Neil Young. Han är definitivt inte ny men jag har bara lyssnat lite halvt på honom förut. Pappa gillar honom och det förklarar varför jag inte lyssnat så väldigt mycket. Det är så att det pappa lyssnar på brukar jag kategorisera til gubb-musik och låter bli att lyssna på det, men sen min syster fick upp öronen för Neil Young så har även jag så smått börjat lyssna lite mer noga och upptäckt att han är väldigt bra faktiskt! :-)
Heart of gold är en av favoriterna just nu.

Hittade honom på Youtube. Vad skulle vi göra om inte youtube fanns va!?
http://www.youtube.com/watch?v=c7M1Se-p7uk


Just nu har jag väldigt platt hår. För alla som känner mej eller iaf vet hur jag ser ut så är inte mitt hår känt för att vara speciellt platt, men igårkväll när jag skulle iväg på fotbollsgalan åkte plattången fram. Resultatet blev riktigt bra faktiskt. Såhär ett dygn senare börjar väl lockarna komma tillbaka, men det är ändå väldigt rakt om man jämför med hur det annars ser ut. Trodde att  håret skulle locka till sig igen under natten men när jag vaknade imorse var det lika rakt som när jag gått och lagt mej. Plattången, en mycket bra uppfinning.

Idag har jag vart riktigt jäkla seg. Det tog flera timmar att städa mitt rum och då dammade jag ändå jätte slarvigt. Det var inte så att det var mycket att städa eller så nej, utan det var bara så att jag var så väldigt tröögg..

Imorrn är det fars dag. Då ska jag äta tårta och försöka vara snäll mot min pappa...

pusspuss

Det snöar!!

Det var vad Josse (min syster) skrek imorse vid halv 11 tiden så jag vaknade.
Åhh jag älskar snö! :-D synd bara att temperaturen ligger över plusstrecket, då stannar ju snön inte kvar på marken och lyser sådär fint, men det är helt klart ett steg närmare vintern. Tyvärr har jag en känsla av att det blir en ganska mild och tråkig vinter (fast jag har inte sett på några som helst väderprognoser och vet ju inte vad dom säger förstås).

Idag ska jag städa mitt rum är det tänkt. Får se om den goda tanken genomförs, jag verkar ju inte kunna slita mej härifrån.
  Det är verkligen på tiden att jag städar. Kläder ligger i stora högar över hela rummet. Skrivbordet syns knappt under alla papper och skolböcker. En fet madrass ligger kvar på golvet sen Elin sover över, och under sängen förökar sig dammråttorna i en rasande fart. Dags att plocka fram dammvippa och dammsugare.. blää
  Dammvippa förresten, vilket konstigt ord. Har jag nog aldrig använt förut, här hemma heter det dammtrasa. Skitsamma, nåt som torkar bort damm iaf.

Igårkväll var jag på fotbollsgalan. Det var faktiskt ganska trevligt. Fattar inte varför jag inte gått de tidigare åren för. Några priser bliv det till lagkamraterna iaf. Frida vann årets back, Helena årets mittfältare, Rebecka årets forward och vinnare av GA-trofén. Hade ju hoppats på att katten eller Moa skulle få pris som årets målvakt och att Claes skulle få som årets ledare, men så blev det inte.
Kul var det iaf, men nåt festande med laget efteråt blev det aldrig så jag åkte hem och mysade (eller heter det mös?) med familjen istället.
  För er som undrar hur jag löste det där med "vårdad klädsel" så blev det en klännigsaktig grej som jag fick i födelsedagspresent och leggings. Ville egentligen inte ha de eftersom jag hade det på dalhems avslutningsfest, men dålig fantasi ihop med en dålig ekonomi gjorde att valet föll på samma kläder. Hade stort skoproblem däremot som jag inte insåg förrän fem minuter innan min skjuts skulle dyka upp. Tänkte låna skor av syrran, men när jag satte på mej dom såg det ut som jag var släkt med janne långben. Det fick bli svarta ballerina skor istället vilket egentligen kändes lite opassande med tanke på vädret, men det var den enda lösningen och galan var ju faktiskt inomhus!

Nej får väl ta och leta upp dammvippan/dammtrasan nu och börja städa så jag är färdig till kvällen :-P

pusspuss

Det är över nuuu!!

Jaaa, jag överlevde!!
Kommer precis ifrån svenska lektionen. Jag har hållit mitt tal, eller muntliga presentation.
Igårkväll när jag höll det för mamma gick det skitdåligt, och jag trodde allvarligt att jag skulle tuppa av om jag skulle tvingas stå där framför klasskompisarna och prata. Men imorse när jag kom till skolan så var vi endast tre stycken att hålla tal (vi är indelade i 3 grupper) och vi var lika nervösa allihopa, då lättade det lite faktiskt.
 Vi blev aldrig fler än tre, eller jo, en till dök upp men hon var inte klar.
Jag fick hålla presentationen sist, vilket kändes som en lättnad. Ja det gick ganska bra till skillnad mot vad det gjorde igårkväll. Så nu är jag av med det muntliga i svenska B.

Fast helt fri är jag inte än. Jag har religionsinlämning i eftermiddag på ett arbete jag inte ens börjat skriva på.
Så det är nog dags att börja på det. Skillnad och likheter mellan en gudstjänst inom katolska kyrkan och en gudstjänst inom pingstkyrkan.kul.inte.

Ikväll är det fotbollsgala. Insåg igårkväll att "vårdad klädsel" inte innebär tröja och jeans, utan snarare fin klänning. Uhh, ska jag verkligen gå??

nu ska jag dissa katolska kyrkan och hissa pingstkyrkan.
ha de bra!

pusspuss

Kidnappare på Swebus!?

Nu har jag gått igenom hela min blogg-runda jag dagligen (oftast) läser. Alla utom en blogg. Användaren vill inte att jag ska läsa den för att hon vill kolla upp hur många förutom hennes "stammisar" som läser den. Jag hör till dessa "stammisar" och får därför inte besöka hennes blogg förrän på fredag. Skit-Elin!

Höll på att inte komma hem från stan idag.
Jag klev på 22:an som vanligt vid 2 och väntade mej att vara hemma tjugo över två. men vi hinner knappt ut ur stan så svänger han in på en liten väg och stannar där. Buss-chaffisen ringer nåt samtal, kliver ur bussen och börjar mixtra med nåt framme på bussen. Efter en tio minuter kommer han på att han inte får ställa bussen där han ställt den, och ringer ytterligare ett samtal. Därefter vänder han bussen och kör in mot stan igen! Dock inte mot busstationen utan ut mot fårösundshållet. Då börjar min syster som sitter i sätet bredvid mej, fantisera om att busschaufören tänker kidnappa oss fattiga kollektivåkare, kräva våra stackars föräldrar på pengar, och sen dumpa av oss långt ute i skogen. Som tur var så var detta inte något kidnappningsdrama, utan han kör oss dit bussarna står parkerade när dom inte är i trafik, och vi får kliva på en annan buss. Sen får vi ÄNTLIGEN åka hem. Då är vi en halvtimme försenade, och syster min fullkomligt kokar av ilska över att inte få komma hem i tid.
 Får senare höra att felet på bussen var att vindrutetorkarna inte funkat. En halvtimmes försening för ett par VINDRUTETORKARE!
Jaja, vi kom hem tillslut iaf.


För övrigt mår jag ganska bra. Sitter för tredje kvällen i rad nu och läser på Svenska talet som ska hållas på fredag. Tänk, om två dagar är jag av med skiten. tjihoo :-D
Då ska jag förhoppningsvis på fotbollsgala också. Ja inte den stora fotbollsgalan då. Jag ska på Gotlands egna fotbollsgala. Spännande :-)

Upps, min syster kom på mej med att skolka från pluggandet. Dags att återvända till skolböckerna då..

pusspuss

 

Björnen sover

Jaha, så sitter man här igen.
Det är onsdagkväll, jag har just ätit potatis och köttfärslimpa framför ännu ett avsnitt av Ugly Betty. Vet inte varför jag ser på den serien. Tror det är för hennes tandställning, den fångar ens blick..

Idag har vi ( jag, elin och wenke) tagit ett stort steg framåt i vårt projektarbete. Vi har nämligen träffat en riktig tvärflöjtslärare. Carina heter hon, och är jättesnäll och trevlig. Vi spelade litegranna ikväll efter kören, och det var riktigt roligt :) Hon lärde oss bl.a en ny version av björnen sover som var jättekul o spela. Dessvärre har jag glömt hur den gick så jag fick inte nöjet att fortsätta spela den här hemma :(
Men nu jädrar ska jag bli flitig med mitt flöjtspelande. Ska det bli något av detta projekt är det dags att det sker förbättringar nu faktiskt! och det kommer endast uppnås genom practiceee..

Fick skjuts hem av wenke sen.
Hon har ju nämligen tagit körkort idag!!!
Halleluja va kul! :-D

Nu ska jag skriva klart mitt svenska-tal, eller muntlig presentation som det så fint heter. Kom på värsta bra slutklämmen imorse när jag åt frukost. Är så stolt över mej själv  :D 
Så om resten av presentationen går skitdåligt på fredag, så hade jag ett bra avslut iallafall!

Ha de bra nu kära vänner.

puspuss

Smitare

Men va..! hur hamnade jag här??
Jag skulle ju börja förbereda mitt tal jag ska hålla på fredag. Nationellt prov i svenska B :-S
Jag hade planerat denna eftermiddag väldigt bra. Jag skulle komma hem vid fyra som vanligt, äta lite snabbt och sen direkt sätta mej framför datorn (utan att gå in på internet) och direkt börja skriva på talet.
Istället blev det så att jag åt i en 40 min, gick sen och satte mej vid datorn och började läsa bloggar och annat. Det blir aldrig riktigt som man tänkt sej...

Skrev matteprov idag också. Vet inte riktigt hur det gick. Det började väldigt bra. Jag svarade på de 6 första frågorna väldigt snabbt, men sen gick det utför.
Svarade iaf på 12 av 15 frågor, så förhoppningsvis räcker det till ett G. Om jag nu inte svarat jättefel på frågorna vill säga.

Ja va ska jag nu skriva då.. Borde kanske avsluta och istället börja skriva lite tal. Årets tema är "dröm och verklighet". Hur ska detta sluta??

pusspuss

Sjung nåt vackert

Nu har det vart söndagen den fjärde november i över en timme.

Mina kära släktingar åkte hem nu för någon timma sedan.
Det värsta som finns med dessa sammankomster är när mommo börjar gå på en om att man ska "sjunga nåt vackert", speciellt nu sen jag sjöng i kyrkan för några veckor sedan har hon blivit extra tjatig. Det finns inget värre än att tvingas stå och skråla framför mamma och mommo, som glada lyssnar med tindrande ögon, och med resten av släkten sittandes uttråkade stirrandes med måttligt roade ögon. Jag ställer mej gärna och sjunger nåt i stil med "fula gubbar" eller nåt annat oseriöst, men jag VÄGRAR sjunga nåt på "riktigt". Det känns bara så....töntigt, obekvämt, generat, pinsamt, otrevligt....
Jag uppträdde tillräckligt när jag var yngre. Då var det alltid nåt nytt på gång vid varje släktkalas. Antingen var det någon ny sång, ett dansnummer, mima till nån ny hitlåt, spela flöjt, spela piano, spela upp nån liten pjäs. Ja alltid var det någon form av underhållning från mig och mina syskon och kusiner. Men nån gång måste det ta slut. Den gången är nu. Jag har istället yngre kusiner som gärna ställer sej upp och sjunger nån liten trudelutt. Kan dem inte nöja sej med det va??
Min kära mormor tjatade på mej säkert en timme ikväll. Tillslut visade vi henne in till datorn så fick hon lyssna på inspelningen vi gjorde när jag sjöng i kyrkan senast. Då blev hon ÄNTLIGEN nöjd.
Fast anledningen att hon går på så är ju för att hon är så stolt över sina barnbarn, det får man väl förstå, men envisare människa får man leta efter!
Ja släktingar alltså.

Musik förresten.
Det var kvällskonsert med ensemblerna i onsdags. Ingen höjdarkväll för vår ensemble kanske. Problem på alla håll och kanter, men skitsamma. Jag brydde mej inte och då kändes det faktiskt mycket bättre. Onödigt att ställa så höga krav hela tiden, allt blir så mycket tråkigare och seriösare då. Jag gillar roligt och oseriöst.

Nej klockan är mycket (eller lite?) nu, så man får väl pallra sej i säng. "det är en dag imorrn också" som min kära morfar så ofta brukar säga.

Ha de gott!

pusspuss

November grå och trist

Helgen är här, vädret är förjävligt och jag har matteprov på måndag. Kul.
Hela oktober flöt på i ett väldigt lugnt tempo. Inte särskilt mycket att göra i skolan, bara man var på lektionerna så hängde man med, fotbollsträningarna var frivilliga och man kände sej inte lika TVUNGEN att gå på dom trots att jag var på alla träningar, teorilektionerna till körkortet var över och körlektionerna hade sin tid och plats i veckan. Allt var liksom LAGOM.
November månad ser ut att bli jobbig istället. I skolan har jag på bara en vecka överrösts av nationella prov, religionsarbeten, matteprov, musikläxor, redovisningar m.m m.m. Väntar nu bara på att Gympaläraren ska komma med sitt prov i bollspel....
Fotbollsträningarna är inte längre frivilliga. Dock är det fortfarande bara två träningar/veckan som man måste gå på. Växjö-resan börjar närma sej och det gör att man känner lite press över att prestera bra på träningarna och ge det sista nu så man är så bra som möjligt sen när det är dags. Nu är bara problemet att en knöl framme på min fot har svullnat upp till en gigantisk onding, och för varje träning som går blir det värre. Mamma och pappa tjatar nu på mej att jag ska kolla upp det hos en läkare, men hu, tänk om dom måste göra nåt med den så att jag inte kan va me sen i växjö-cupen. Hu hemska tanke..
Ja och så är det körkortet som aldrig kan bli färdigt. Jag kämpar på med dataproven, men ibland känns det så totalt omöjligt att jag nångonsin kommer hålla MITT körkort i handen. Varför ska det vara så jävla svårt för??

Ja som ni märker är inte humöret på topp idag. Undrar om det till viss del kan bero på den där gudstjänsten jag, elin och Josefin var på i katolska kyrkan igårkväll.
Nej jag har inte blivit katolik, och nej jag går inte frivilligt i kyrkan en fredagskväll, utan anledningen till det lite udda besöket var att vår käre religionslärare gett oss en uppgift att jämföra två olika såna dära religionsgrejer. Valet föll på en gudstjänst inom katolska kyrkan och en gudstjänst inom svenska kyrkan.
Men det var nog det läskigaste jag varit med om på länge. Man fick en slags sektaktig känsla. Jag som är van vid svenska kyrkans ibland lite slappare gudstjänster blev chockad när jag såg hur djupt troende alla i församlingen var. De kunde i princip alla texter som lästes utantill + alla psalmer (dom flesta på latin dessutom), visste precis när man skulle stå, knäböja, sjunga, rabbla boner osv., och alla var gravallvarliga.
Så något mer besök inom den katolska kyrkan lär nog dröja länge. Mycket länge.

Plikten kallar. Jag har fått i uppgift att dammsuga husets alla golv idag. Därefter väntar matteboken, uugh..
Ikväll kommer släkten på kalas för att fira mamma som fyllde år i onsdags. hurra hurra.

...... helg! (det brukar bli trevlig helg, men nu vet jag inte, bestäm själva istället)

pusspuss