We are the winners!!

yeeh vi vann vår seriepremiär idag mot VSB, med 15-0! Det var inget snack om saken faktiskt. Har varit lite orolig nu den senaste veckan att vi skulle gå in o ta vinsten för given och då inte kämpa som vanligt, och göra värsta floppen. Ungefär som Dalhem gjorde mot P18 förra veckan. Men vi gjorde vårt jobb och tog 3 fina poäng :-)

Sitter och pratar med Elin, hon säger hej!
 
Nu väntar ytterligare 2 dagars ledighet, skönt! ska väl plugga lite, men jag ska minsann va liite ledig också iaf..

pusspuss

Löördag

Åh vilken lugn och skön lördag jag haft :-) 

Det enda jag gjort idag är:
1. kört bil. 2ggr tillochmed (!)
2. Stekt pannkakor
3. Ätit pannkakorna

En riktigt soft dag.. Men snart vill mamma ha hjälp med att städa bilen, så dagen blir inte soft riktigt fullt ut. 

Imorrn är det seriepremiär!!! Gothem- VSB, 17.00 ,suderängen i Gothem.. Kom o kolla om ni har möjlighet vetja!

Fick reda på av Jossan nyss att Dalhem vann sin bortamatch idag med 4-1!! Very good girls!! :-D

Pusspuss
 


Svårt att bestämma sig?

Nu är det exakt 3h och 15minuter kvar till helg!långhelg :-) ingen skola förrän på onsdag!
Fast jag funderar lite på att åka hem med 2-bussen så ja kan skriva klart svenskan lite snabbare.. Fast jag borde verkligen jobba med historian som ska va klar mycket snart.. hmm... hur ska jag göra??

Några planer för valborg finns inte än..  Men antingen blir det firande med elin,wenke o matilda tror jag.. Lr så blir det Källungebrasan och sen lite fika hos mormor.. hmm... vilket är roligast??

Okej jag bestämmer mig nog för att åka hem med 2-bussen och fira valborg med Elin Wenke o  Matilda.. Se, det var väl inte så svårt??

Pusspuss


Mattenörd!

Idag har jag skrivit matteprov :-D det gick nog ganska bra trots allt.. hade det lite tungt med pluggandet igår..
Jag har kommit på att jag tycker matte är ganska kul faktiskt! det passar mig. Inte för att jag är nån MVG-elev i matte men det är kul med matte. Matte är logiskt och man behöver inte vara "aktiv muntligt" som alla andra lärare annars påpekar att jag måste förbättra. När jag då skriver "aktiv muntligt" menar jag alltså inte att läraren vill att jag ska sitta och snacka skit med kompisen bredvid utan jag menar alltså att man deltar när det är diskussion på lektionerna. MERA MATTE röstar jag för! 


hejdå!

Ons 25/4-07

Halloj halloj!

Sitter här vid datorn och försöker förbereda en uppsats som jag ska skriva på svenskalektionen imorrn. Den ska handla om kulturnissen Kung Gustav III. Han verkar vara en ganska rolig prick.. Vet ni varför han ville ha 18 ledamöter i svenska akademin istället för 20? Ja det var nämligen så att han tyckte att ordet "arton" vid högtidligt uttal ("aderton") var mycket mer klangfullt än "tjugu". Därför blev dom 18st istället för 20st. Okej onödig fakta men iaf.. 
Annars är det mycket geometriräknande idag. Jag har matteprov imorrn och ligger lite efter. Just nu fattar jag nada så det lär väl gå åt pipsvängen antar jag.. Jaja målet får bli G..

Var och såg "spelman på taket" i säveaulan i fredags. Oh guu va bra den var! Alla är så duktiga och allt är så proffsigt gjort och.. ja allt är var så bra helt enkelt! Det är bara tre föreställningar kvar nu tror jag. På fre, lör och sön, så har ni inget annat för er gå o se den! Ni kommer inte bli besvikna.

Föresten! tänkte bara informera om att vi vann mot Hangvar i söndags med 4-3 :-) tyckte verkligen vi kämpade riktigt bra även fast det gick lite upp o ner just spelmässigt. Extra plus till Linn som hoppade in i mål när Amanda skadade sig. Linn har ett förflutet som målvakt i 7-mannamålet men har nog aldrig vistats i ett 11-mannamål, men ja tyckte hon va skitduktig! släppte inte in ett enda mål ju :-D Får hoppas nu att haltalottas (Wenke) fot blir bra till på söndag och att Amanda inte hittar på nåt dumt med sin fot som också är lite skadad, så dom kan va me på söndag i seriepremiären :-)

Nej nu får jag ge mig. Måste återvända till pluggandet.. suck

pusspuss

 
 Gustav III, Kul kille!?

Bedrövligt!

Har precis kommit hem från årets sämsta match! Dalhem IF- P18 IK, slutresultat: 3-5.
Dalhem spelade så otroligt dåligt! förlåt tjejer men det var verkligen inte något toppspelande idag... Ingen vilja eller kämparglöd överhuvudtaget, tvåa på varenda boll, dålig bollkontroll och allt för många småmissar. P18 sprang lätt ifrån det "tung-föttade" Dalhem.
Många i laget gick nog in på planen idag och trodde det skulle bli en enkel match, och gav därför inte allt kanske? Jag var själv övertygad om att vi lätt skulle slå P18 idag, men så blev det alltså inte.. Jag hoppas detta bara är tillfälligt, vi vet ju att vi kan MYCKET bättre. Nästa helg är det dags igen och jag hoppas alla tagit sig en ordentlig funderare tills dess, vi vet ju alla vad målet för oss är i år!?

Förutom denna tunga förlust så har jag haft en mycket lugn och trevlig lördag. Var ute och övningskörde med mamma och Josse (min syster) sen hade vi lite picknick och så åkte vi till Gothem strandbad och kollade in stranden och havet. Väldigt tomt, inte så många badisar direkt ;P men fint var det :-)
 
    
Några fina strandbilder från Gothem idag :)

Imorrn är det träningsmatch mot Hangvar för mej som gäller. Sista träningsmatchen innan seriepremiär! Imorrn är det nämligen exakt en vecka kvar till vår seriepremiär, mot VSB :-D Ska bli så kul o komma igång med serien, det är ju det som är roligast av allt vad gäller fotboll!

Nu har pappa fått fyr på grillen ser jag, så det nalkas grillat kött ikväll, Gott!! och välbehövligt efter denna bedrövliga eftermiddag..

Pusspuss

Skoltrött!

Oj nu var det ett tag sen jag skrev.. Fast har väl kanske inte hänt så mycket den senaste tiden..

Åkte hem tidigt idag.. Egentligen har jag historia på fredageftermiddagarna men vi håller på med eget arbete och har då ingen samling så vi kan jobba när vi vill och vart vi vill.. Jag valde att inte jobba alls och istället åka hem.. Jag borde väl egentligen stannat i skolan och jobbat med mitt arbete (som jag inte ens kommit igång med och som ska va klart 11/5) men jag orkar inte!! Börjar bli så otroligt skoltrött.. Vi har hur mycket i skolan som helst just nu ändå gör jag inget.. Idag t.ex: Jag och Wenke gick till bibblan för att hitta fakta till vår intervju, men istället för att göra det så hamna vi inne på olika damallsvenska lags hemsidor och började läsa om dom istället.. Inget vettigt gjort på hela den lektionen alltså.. och så har nästan alla mina lektioner denna vecka sett ut.. Jag gör allt utom det som är meningen att jag ska göra, för det är ju såå tråkigt!!

Nåt som däremot blev lite roligare i skolan idag var gympan.. Vi ska ha en vikarie fram till sommarlovet nu och idag hade vi honom för första gången.. MYCKET bättre än vår ordinarie gympalärare. Vet inte riktigt vad jag har emot honom, men det är nåt som stör mig. Han försvinner ivåg från lektionen lite hur som helst, han engagerar sig inte under lektionen och ibland får man nästan känslan av att han inte ens vill vara där.. Den här vikarien däremot var bättre. Han hittade på roliga övningar och han hänger med mer under lektionerna, försvann inte iväg var femte minut... Så jag tror gympalektionerna framöver blir mycket lyckade :-)


I söndags var jag i vår nya kongresshall.. Inredningen gillade jag väldigt mycket. Många små snygga detaljer, sköna fåtöljer :) och fin utsikt m.m. Däremot kunde väl utsidan av hallen varit liite snyggare kanske..
Men vi var ju då inte där för att se på byggnaden.. Vi var ju ute efter att se idolerna 2006: Markus och Erik ;-)
Erik var först ut. Jag har inte hört så många låtar med honom så det var lite svårt att hänga med.. Men han var jätte bra! och sån bra och nära publikkontkat. Den klart bästa låten var "Knockin' on heavens door", den är så fiiin.. Men tusan elin vi skulle tagit med våra biskvier alltså ;p hehe*..
Ja sen var det då Markus tur.. Hans låtar känner jag till lite bättre eftersom jag lyssnat endel på hans skiva.. Hans scenframträdande var ju lite coolare, hade massa coola lampor och så hade han en jättehäftig elgitarr :-D men hans publikkontakt var inte lika bra. Han fick inte med sig lika många i publiken som Erik, fast dom han fick med sig fick han med sig vääldigt bra, men Erik kändes ändå mer, va ska man säga?.... "nära" kanske är rätt ord?! Jaja jag var iaf jättenöjd och det var väl värt pengarna. Jag hade innan inte haft några större förväntningar, dom är ju bäda två relativt nya i den branschen, men jag blev mäkta imponerad av dom båda... Ingen falsksång och dålig publikkontakt, inget dåligt alls faktiskt. Dom var jätteduktiga verkligen!

 Idolerna :-)

Om några timmar ska jag in till stan och se musikalen " spelman på taket" med kören.. Har hört att den är jättebra, och förra årets musikal var ju superbra så det ska bli kul :-)
Och imorrn är det seriepremiär för Dalhems div.3.. Ska självklart dit och se! dom möter P18 och ska fullkomligt krossa dom ;-P kl 15.00 på Dalhem IP, kom dit om du har tid över!

Nu ska ja sätta mej o se sista avsnittet av playa del sol som jag missade i söndags.. Så ha de gott folk! 

pusspuss

Söndag 15/4-07

Sitter och lyssnar på en låt som mina braiga klasskompsiar, ViVetVarDuBor spelat in :-) kolla in dom på http://www.myspace.com/vivetvardubor 

Ska försöka sumera fredagen och lördagen så kort som möjligt:

I fredags kom Matilda och Elin till mej. Från början var det meningen att även Wenke skulle komma, men hon mådde inte bra så hon kom inte :-(
Vi skulle alltså ha bakdag och baka en massa kakor. "massa kakor" blev tillslut 29 biskvier..
Biskvier är bland det svåraste att baka (enligt mej själv iaf) och så hade vi världens sämsta recept också, för enligt det receptet skulle 150g mandelmassa räcka till 30 biskvier, det tyckte vi var lite väl lite och det visade det sig sen vara  också, så vi blev tvugna o lägga i lite mer på måfå. Sen hittade vi också ett annat biskvi-recept där 300g mandelmassa skulle räcka till 20 biskvier (mycket mer rimligt) så hädanefter ska jag ta det receptet istället. Men trots vårt lilla "mandelmassa-problem" så blev dom bra och himmelskt goda :-) men det tog flera timmar så vi orkade inte baka något mer sen..På kvällen gjorde vi egen pizza, också den var himmelskt god :-P så såg vi lite film, men då somande Matilda nästan så då åt vi fler biskvier och spelade kort istället. Gick väl o la oss vid 2-tiden och låg o prata någon timme. Sedan följde en ganska sömnlös morgon med pipande brandvarnare och ett alldeles för ljust rum.. Men jag hade riktigt kul och jag hoppas vi kan göra om det här snart tjejer ;-)

image11
Här är några av våra 29 supergoda biskvier. Har nog aldrig smakat godare biskvier faktiskt.. hehe*

Nu är ni väl nöjda, matilda och elin? Ni slapp va med på bild! hihi* ;p


I lördags var det match i dalhem mot Rågsveds 91:or. Väldigt duktiga tjejer :-) 0-0 blev det. Vi storspelade väl inte direkt. Vi gör oss av med bollen alldeles för snabbt, Istället för att stanna upp kolla sig omkring hitta ett bra passningsalternativ och lägga en bra passning när vi får bollen så drar vi iväg bollen det första vi gör när vi får den, utan någon som helst aning om vart den kmr hamna, och de många målchanserna vi skapade lyckades vi inte sätta.. Men ändå ett stort plus tycker jag, att vi alltid kämpar in i det sista och aldrig ger oss, hur dåligt det än ser ut :-)

I lördagskvälls var jag på Jockes och Andrés födelsedagsfest i Vänge. Kvällen började lugnt oh så men höll på att sluta riktigt illa.. Jag blir så förbannade på vissa idioter till killar! hur fan kan man dra med sig en full tjej som absolut inte har någon som helst kontroll för tillfället, dra med sig henne ut i nån jävla dunge och ens försöka sig på något med henne! fy fan säger jag bara! som tur var hann det nu aldrig hända något..

Ikväll ska jag iaf till vår nya, fina och onödiga kongresshall. Jag ska se Markus och Erik från Idol :-D Dom är väl inte mina direkta idoler men det ska ändå bli kul o se dom :-)

Och imorn börjar skolan.. Har sovmorgon till halv tolv så jag ska väl inte klaga, men det är ändå usch o fy o blä!

Föresten.. Jag var o klippte mej i Onsdags :-) såhär blev det:



Har färgat håret nu med, men har ingen bild på det..

ha de bra gott folk!

Pusspuss

Tors 12/4-07

Halloj!

Sitter o kollar lite olika kakrecept.. Imorrn kommer nämligen mina kära vänner: Elin, Wenke och Matilda på besök och då ska vi ha bakdag. Riktigt skojsigt ska det bli, har inte träffat Elin och Matilda på hela lovet! (Wenke o jag har setts på fotbollen) Så det ska bli kul hoppas jag :-)

Snöslasket försvann lika snabbt som det kom, och tur var det.. Usch va förbannad jag var i Måndags. Hade verkligen sett framemot lite fotboll sådär efter påsken och allt godisätande..
Men idag var snön borta iaf och vi kunde för första gången i år träna i Dalhem! åhhh de va så skoj!!! har inte tränat där på två år eftersom vi förra året mestadels höll till i Gothem, där det iochförsig är väldigt bra o träna, men det är lite speciellt med Dalhem IP. Det är ändå där man är "fostrad". Jag har spelat och tränat där ända sedan 9-års ålder och det gör att man får starka band till planerna där.. Hmm det låter knäppt och puckat, men så är det bara!

Och på lördag är det match på Dalhem IP mot Rågsveds 91:or.. Ska bli spännande och möta ett yngre fastlandslag som vi för övrigt aldrig spelat mot förr :-)
På kvällen är det fest i Vänge som gäller! Längesen man var på fest så det blir förhoppningsvis skoj 

Snart är lovet slut. Måste njuta av varje lediga minut nu.  Men jag har roliga saker inplanerade resterande lovdagar så det ska nog bli ett roligt lov tillslut ändå..


Ha de gott- Igelkott



    Dalhem i mitt hjärta <3

AAAAAAAH!!

Det är nåt vitt, kallt, blött pulver av nåt slag som yrar runt utanför fönstret och täcker den varma, mjuka, gröna gräsmattan med nåt vitt äckligt täcke.. inte kan det vara snö??! det är ju APRIL nu för f*n!!


Jag har gått hela veckan o sett fram emot den här dagen, då jag skulle få spela träningsmatch mot När och kanske äntligen få vinna lite igen. Så vaknar jag kl 9 idag, ser ut genom fönstret, och allt jag ser är vitt.. vitt vitt vitt vitt vitt.. Jag sms:ar tränarn och frågar hur det blir med matchen.. Får först tillbaka: vet ej! hör av mej senare.. En stund senare får jag det hemska beskedet: matchen inställd!
Fan va jag just nu hatar snö! jag är annars snöälskare, PÅ VINTERN! nu är det ta mej fan vår. Då ska det vara varmt, sol, grönt och blommor..

Hoppas verkligen att det här ovädret och det där blöta, äckliga, vita försvinner illa kvickt. Annars är iallafall mitt lov förstört.


Nu är det Påsklov!

yes nu är det påsklov! Sitter här med en stor godispåse o njuter för fullt :D 
Det är ju egentligen bara torsdag idag och då brukar jag ju inte äta godis, men det är ju bara påsk en gång om året så då kan man festa till de lite tycker jag ;-) dessutom ser det ut som om jag lär träna bort allt godis ganska snabbt nu på lovet. För enligt fotbollsschemat så ska ja va ledig nu i påskhelgen, men sen är de träningsmatch på måndag mot När, sen träning Tis, Ons och Tors och en träningsmatch nästa helg mot Rågsved..
Alltså mina tränare verkar inte veta vad LOV betyder!? Fast på lovet ska man göra roliga saker och enligt mina två fotbollsnördar till tränare så är ju fotboll det roligaste man kan hålla på med så det kanske inte är så konstigt att schemat ser ut som det gör.. :P

Usch va glad jag är :D fast "usch" kanske är fel ordval, men iallafall, glad är jag!
meeen (som Tony Irving i Let's dance alltid säger) vädret kunde vart bättre. Nu när jag den senaste veckan haft så mycket pluggande och inte kunnat sitta ute och njutit av solen, har den stått högt på himlen, inte moln och över 10 grader varje dag. Så blev jag äntligen av med allt pluggande och hade all tid i världen för solande, men då går soljäveln och försvinner och så blir det kkaaaallttt!! hoppas verkligen att vädret inte fortsätter dumma sig såhär hela lovet, för då är jag inte glad längre.

Nej nu har jag blarrat tillräckligt.. Ha en riktigt glad påsk och ät så mycket godis ni bara kan!


image9 

Påskpussar från mej, till alla!

Finally!

Jag är ÄNTLIGEN av med allt pluggande! skickade precis iväg filosofiarbetet till läraren. Så nu är det bara två slappa skoldagar kvar (slutar innan 1 både ons-tors) sen är det lov och påsk :D då ska jag äta massor av ägg.. Fast inte ägg med äggula och äggvita i, jag ska äta ägg med godis i för det är mycket godare och onyttigare!

O ikväll är det träning..på konstgräset.. Inte lika kul som att vara på äkta gräs men helt klart bättre än grus, och så missade jag träningen igårkväll bara för jag skulle plugga så ikväll kan jag vara på vilket underlag som helst (fast inte på is kanske, jag har så svårt att hålla balansen) bara jag får spela fotboll :-)

På påsklovet ska jag:
1. äta godis
2. spela fotboll och på så sätt träna bort allt godis
3. ha bakdag med elin m.fl ;-D
4. Se Markus o Erik (från idol) i kongresshallen.. grymt*
5. SOVA!

ha de gott o ät inte ihjäl er på ägg i påsk!

April april din dumma sill!

Idag är det första April. Den roliga lurar-dagen :D men jag har inte kommit på nåt roligt lureri så det får vara för i år tror jag :P

Spelade match tiiidigt imorse.. lr kl 9.. ganska tidigt.. iallafall, vi spelade mot Rödeby (fastlandslag) ett div. 3 lag. vårt a-lag slog dom med 7-3 igår så vi hoppades väl att dom inte skulle vara allt för svåra, men det blev en jobbig match för oss. Vi i backlinjen och mittfältet slarvade lite på några hörnor o gick inte i för fullt vilket resulterade i att dom gjorde mål, vår målvakt tappade in en boll och ja så fortsatte matchen.. det blev slutligen 2-6 till dom och ja vad ska man säga??
vi fick hjälp idag från junior-laget, Mikaela heter hon. Jätte duktig tycker jag och kul att hon fick göra 1-1 målet :) wenke satte en straff, well done wenkis! :D  

Nu har jag suttit med den här jäkla filosofin i flera timmar, och igår flera timmar också! jag har ingen som helst aning om jag skriver rätt saker överhuvudtaget, men jag har bestämt mig för att inte ta det här arbetet så hårt. det får bli vad det blir helt enkelt!

Föresten har ni sett att jag bytt bakgrund. Jag tyckte den passade så väldigt bra just nu med vårvädret och allt :) och så tyckte jag att jag behövde en bild på mej också, men jag inser att jag helt enkelt inte kan se normal ut på kort. jag gick igenom hela familjens bildarkiv i hopp om att hitta iallafall 1 passande bild på mig, men inte en endaste normal bild på mej! jag gör bara en massa grimaser hela tiden! Så istället fick det bli en sol som representerar hur bra jag mår just nu :D

image12 så här ser jag ut på nästan alla kort!!




Nu ska jag snart till Lokrume kyrka o sjunga.. inte så värst sugen på de, ingen som vill gå i mitt ställe??

pusspuss