God Jul!

Fredagkväll och här sitter jag i myskläder framför datorn och äter choklad :-) Lovely!
Har snart tryckt i mej en 100 g chokladkaka på mindre än en timme :-S Tur man tränar så mycket..

Var o träna förut, o nu måste ja visst ta me fotbollsgrejer imorrn till fastlandet. Några är lite halvt skadade i laget och det är oklart om dom klarar att spela imorrn.
 Så just nu kanske jag ska spela. Är väl inte så jättesugen på det just DEN HÄR helgen. Vi har en viktig match med gothem på söndag och jag skulle helst vilja vila mej inför det imorrn. Men men, i år är det Dalhems div.3 som är viktigast. Nästa år ska vi va tillbax i tvåan igen, så är de bara!

Denna dator är såå seg.. Pappa håller på att ladda ner nåt program samtidigt så datorn riktigt seeegar sej fram ikväll..

Nu börjar jag längta efter julen. Det är så mysigt då! :-)
Det som gör julen är:
1. mörkret ute, för det innebär:
2. tända ljus inomhus. Hah, de rimma ju :-) Det är såå mysigt på vintern o få tända en massa ljus o bara mysa.
3. Släktingarna. Ja ibland retar dom gallfeber på en, men just julen är speciell. Alla är hemma o träffas på julafton, umgås äter gott o delar ut julklappar. Mys me stort M.
4. Julskivorna. Julmusiken är helt fantastisk! det finns hur många bra jullåtar som helst!
5. Julbak. Hela huset fylls av doften från pepparkakor, lussekatter, knäck, kola, ischoklad (blä). Ljuvligt!  
6. Julmaten. Finns det nåt godare? Denna buffé av prinskorvar, köttbullar, julskinka, sill, rödbetssallad, risgrynsgröt osv. osv. Nam nam.
7. Julklapparna. Ja jag vet att jag snart är 18 år och därför borde vara lite mer "vuxen", men julklappar är kul! Jag skriver önskelista redan i början av november bara för att va säker på att jag inte hinner glömma nåt.
8. Snön. Sällan är det snö på julafton, men när det väl är det är julen för mej, perfekt. Snö ger en extra mys-känsla, och vem vill se jultomten komma gåendes på grön/brun barmark?? 

Med denna lista kan jag sammanfatta julen med ett enda ord, nämligen mys. Kände nu att ordet blev väldigt kort och lite fult, men det är faktiskt så att julen är mysig. Man håller sej inomhus undan för kylan utomhus, tänder några ljus och burrar ihop sej i soffan framför tv:n eller brasan tillsammans me resten av familjen. 

Detta inlägg blev väldigt juligt nu, o som grädde på moset avslutar jag nu detta inlägg me denna jättejuliga (nyuppfunnet ord?) låttext, made by Falk Adolphson (?)

  Mer Jul
Jag är en lugn person
med takt och ton
måttfull och balanserad.
Jag är tyst och still
och det ska mycket till
innan jag blir exalterad.
Men jag har en last
som håller mig fast
i ett järngrepp varje vinter.
När året är slut
och snön ligger djup
och slädarnas medar slinter.

Jag vill ha mer jul.
Ge mig mer jul.
Jag vill ha mer jul.
Ge mig mer jul.
Tusen stjärnor som tindrar,
glitter så långt jag ser.
Av juleljus som glimmar,
vill jag ha mer.

En show glöms bort
om den bara visar opp
effekter som man knappast anar.
Så ge mig trettio grader kallt,
tomtar överallt
och en skog av gröna granar.
Jag vill ha snötyngda hus,
tusentals ljus,
kulörta kulor i drivor,
bjällerklang
som ackompangemang,
på alla julens skivor.

Jag vill ha mer jul ...

Ge mig en svårknäckt nöt,
sötare gröt,
djupare dopp i grytan,
glittrigare glim
och grötigare rim
och mer Arne Weise i rutan.
Jag vill ha rymligare säck,
segare knäck,
fetare fläsk från grisen,
krimsigare krams,
längre långdans
och raskare räv på isen.

Jag vill ha mer jul ...

Jag vill ha mer, mer.
Ge mig mer, mer.
Jag vill ha mer, mer.
Ge mig mer, mer.


Merry Christmas, gott folk!

Pusspuss
 

3 timmar kvar till helg!

Håla nu till halv tolv. Hu man gör inget vettigt i skolan nu för tiden.. Passar mej perfekt ;-D

Usch va kallt de är nu på morgnarna. Imorse när vi åkte hemifrån var det 5 ynkliga grader ute.. Burr..
Det var det igårkväll också. Klockan halv 9 ungefär var jag ute o hämtade ved och höll på att frysa ihjäl. det kändes verkligen som en kväll i mitten av november o inte en kväll i slutet av augusti som det faktiskt är!
 Det enda som saknades var knastrandet av frost på marken när man gick. Vilken värdelös sommar det vart alltså! Jag menar då vädermässigt. Annars har det vart jättebra i sommar faktiskt.

Igår var jag som tidigare nämnts, ledig från skolan, fotbollen också för den delen. Då städade jag och möblerade om mitt rum. Blev fiint tycker jag :-)
 Skönt me lite omväxling. Ingenting står på samma plats som förut. Alla möbler har fått en ny plats i rummet, förutom hyllor och lampor som sitter fastskruvade på väggen. Det tyckte jag var lite väl mycke..
men kände mej förvirrad när jag jag vaknade imorse och upptäckte att jag inte låg på samma ställe som igår när jag vaknade. Men man vänjer sej antar jag :-)

Snart är de helg igen :)
Det blir endast fotboll denna helg. Har först träning ikväll. Imorrn ska vi som inte spelar i a-laget ändå få följa me upp på fastlandet när dom spelar mot Haninge. sista bortamatchen på fastlandet. Sen är det bara en bortamatch kvar för dom och de är mot P18 o då behövs ingen båtresa :-P
 Så det blir en slags supporter-resa då kan man säga.
På söndag har vi (gothem) match. Hemmamatch mot IFK Visby som just nu ligger tvåa i serien men med en match mindre spelad. Så det är en viktig match för oss i Gothem om vi vill vinna fyran i år. Alltså:
Gothem Goif- IFK Visby 17.00, suderängen i Gothem.

Trevlig helg!

Pusspuss


BraDag

Denna dag har varit en mycket bra dag. Kände det redan imorse att det skulle bli en bra onsdag, såg tillomed fram emot att gå till skolan o läsa lite religion o ha gympa.

Onsdagar är nog min favoritdag förutom torsdagar (torsdagar är jag nämligen ledig). Börjar kl 8 me religion till 9.15. Sen är det gympa från 9.30 till 10.45. Därefter är den mycket "jobbiga" skoldagen över.
 Idag var jag o Elin dessutom extra duktiga, för istället för att drälla runt på stan fram tills bussen kommer vid 2 så satt vi faktiskt i bibblan o gjorde läxorna. Duktiga med stort D skulle ja vilja säga att vi var!
 Så nu har jag gjort alla mina läxor ja har förutom gympa-läxan till nästa vecka, o kan därför ägna mej åt betydligt roligare saker dom närmaste dagarna :-)

På gympan idag höll vi på me friidrott. 
 Jösses, att de kan va så svårt! När man ser alla stjärnor på tv, som Karolina Klüft, Susanna Kallur, Stefan Holm m.fl. så ser de betydligt enklare ut än va de i verkligheten är!
 Hahah, jag, Matilda o Elin fick ett tufft gympa-pass kan man säga.. Vi är inga duktiga friidrottare har vi nu insett.. ;-P

Imorrn är de LEDIGT på schemat :-D
Finns de nåt bättre än att gå i trean??? kan knappast tro de..
Har därför bestämt mej för att ägna hela morgondagen åt att städa o möblera om mitt rum. Var jätte längesen ja möblerade om senast. När jag var yngre möblerade jag minst 1 gång i veckan!
 Är dessutom ledig från fotbollsträning både ikväll o imorrnkväll så de blir slappa skööna kvällar också :-)

Måsre få berätta en sak till också innan jag avslutar detta inlägg.
 Idag ringde vår präst här i bygden hem till mej. Han undrade om jag i höst skulle vilja sjunga på några av högmässorna eller va de nu var. Jag sjöng på lucian i vintras o det gav visst intryck på dom.
 Jag blev så chockad så jag svarade JA. hmm... Var de verkligen så smart gjort av mej??
 Va i hela världen ska jag sjunga.. o ensam dessutom...?
 Dom skulle i varje fall höra av sej senare i höst. Kantorn i pastoratet ska väl antagligen kontakta mej så vi kan komma överens om nåt bra.. 
hjälp, hjälp, hjälp.....

Ha en trevlig afton kära läsare..

pusspuss

Måndag...igen...

Jaha, måndag igen då... Helgen går alldeles för fort nu för tiden...

Hann med en hel del i helgen iaf :-)

Började lördagen med att se Dalhem ge Älta storstryk me 7-0, härligt härligt!
 Division 2 nästa :-D

Efter fotboll och en snabbdusch var det bowling som stod på schemat.
Det var skitkul :-D
Jag, Matilda, Elin och Wenke bowlade i två timmar, och hann med några fina strikes, coaching i att uttrycka sej när det gått bra eller dåligt av en kul snubbe på banan bredvid, några fina klot i rännan m.m.
 Det var asskoj iaf o hoppas vi kan göra de igen snart :-)
Sen följde Elin me mej hem o sov över här. Vi gjorde god smoothie och såg Shrek 2, sen spelade vi gitarr o sjöng till sent in på natten.
 På söndagen såg vi musikalen chess (min o elins favorit musikal) efter att ha blivit så inspirerade kvällen innan när vi sjöng en massa av låtarna ur den. Jätte trevligt o kul att du ville komma elin :-)

Sen kom det enda som var lite tråkigt me denna helg.
 Gothem har inte längre full pott i div. 4. Matchen mot KIK/FG igår slutade oavgjord. 3-3 efter en usel första halvlek från vår sida.
 Vi pratade ikväll om matchen på träningen o vi var alla överens om att det var två helt olika matcher i de olika halvlekarna.
 I första är det ingen som vill va först på boll o ha den, vi är alldeles för slappa o bara väntar på att nån ska ta tag i det hela, men ingen vill göra det. KIK/FG har spelövertaget helt och det gör att dom leder med 3-1 i halvtid.
 I andra halvlek tar vi i gothem tag i oss själva och kommer ut på planen med en stark kämparglöd. Vi spelar runt, hittar varann är först på bollen o har spelövertaget i hela andra halvlek, utom ibland då vi släpper in dom lite för lätt, men då gör vår briljanta målvakt "katten" några fina räddningar. Så andra halvlek vann vi med 0-2 faktiskt, men va hjälper de?
 3-3 är slutresultatet,o vi åkte från fardhem med endast 1 poäng.. Nu är resten av alla matcher superviktiga för oss. Vi har fortfarande chansen att vinna serien, vi leder fortfarande. Men då måste vi göra båda halvlekarna lika bra som vi gjorde andra halvlek igår...
Nog om fotboll...

Idag har jag haft ett nytt för mej helt obekant ämne, nämligen hälsopedagogik. 
 läste lite kort om det när man fyllde i blanketten för ind. val i våras, men hade totalt glömt bort vad det var jag läst. Men fick ganska positiva intryck av det hela. 
 Innan visste jag att Elin skulle gå där och så hennes kompis Jossan. Förutom dom trodde jag mej inte känna nån. Men när vi väl kom dit var det ändå några bekanta ansikten. Gruppen verkar väldigt bra trots att det saknas killar, gruppen består nämligen av 14 tjejer och en kvinnlig lärare dessutom!
 Ämnet verkar helt okej de me, orkar inte gå in på vad hälsopedagogik handlar om ( är fortfarande lite osäker själv). Men det kan nog bli bra :-)
På eftermiddagen idag hade jag min första Matte C lektion.
 Läraren vi har är galen och nästan lite smått sexfixerad ( en gammal gubbe dessutom), han hann berätta om hela sitt liv på en tio minuter ( iaf vart han var född, uppvuxen, skolgång, fru, hur han träffade sin fru, barn, hur han kom på att han ville bli lärare osv..) men han verkar väl helt okej. Kursen är jag nöjd me också, o blev överlycklig när lärarn sa att nationella provet i Matte C kommer vara frivilligt! Yes jag slipper det!!!

Imorrn är det musik och projektarbete för hela slanten. Hoppas att vi framöver gör roliga saker på musiken o att vi kommer igång klokt med vårt projektarbete så dessa tisdagar kan bli roliga :-)

Nu ska jag nog gå o lägga mej (!)
 När de var sommarlov var detta bara början på kvällen, då var man ju uppe minst 3 timmar till.. Suck*

puss o godnatt!

Näs 2007

Hittade några fina bilder tagna i Näs vid vår stuga när ja o familjen var där slutet av juli.

           
solnedgång kväll nr.1  många rabbisar i näs   kaninhål

  
        stugan                fiskar (svårt o se)    Me and my family  
    

  
    Nere vid den lilla båtbryggan en halv km från stugan


                      
årets helt klart finaste          vackert så man blir tårögd!
solnedgång, o en båt
som hamnade mitt i allt


          
många vindkraftverk  nära från stugan till stranden


Jag vill dit igen... Nästa år ska mina kära vänner få följa me ut dit. Då ska vi ta bilen dit, för då har vi körkort :-D

pusspuss


Allvaret har börjat

Jupps, så är det. Idag började skolan på ALLVAR.

Började kl 8 med svenska. Vi gjorde väl inget speciellt egentligen. Pratade mest om hur kursen Svenska B ska läggas upp nu sista höstterminen. Sen blev det också en livlig diskussion om misshandel, våldtäkter och polisens slöa ingripanden vid dessa fall.
 Sp05F är fenomenala på att sätta igång diskussioner. Både bra och viktiga diskussioner till mindre och totalt oviktiga saker, idag var det iaf en diskussionen tillhörande det förstnämnda.

Därefter var det en håla på en sådär 2 timmar nånting.
 Sen började vår första lektion i Religion B.
Tanken som gick i huvet innan jag gick in på den lektionen var:
- Okej Isabelle, första religionslektionen kan du väl iaf lyssna och koncentrera dej på va Bernt säger, o försöka att inte försvinna bort i din egen värld.
Det funkade sålänge han gick igenom våra namn som han förövrigt glömt bort under sommarlovet (!), men efter det så började tankarna i mitt huvud försvinna iväg på annat håll, och vad han berättade om kristendomen, judendomen, islam, hinduismen och buddhismen har jag ingen större koll på. Suck* hur ska detta gå??
Är verkligen ingen älskare av vare sej religion eller Böörnt...

Efter dessa två lektioner var min första "riktiga" skoldag som trea på gymnasiet, avklarad.
 Mitt sista år på gymnasiet.. :-S


Nu börjar helgen (som börjar uppskattas av mej igen efter att sommarlovet är slut), jag har inplanerat lite fotboll och bowling m.m med Elin, Matilda o Wenke :-)

Ha de gott o Trevlig Helg :-)

Pusspuss

Tidsfördriv

Hej hej!

Jag har inget att göra.
har håla fram till 11.30.

Elin har hjälpt mej fixa face book..
hmm....

Dom har nya tangentbord här i bibblan. Eller hela datorn är kanske ny!?!?
onödig information, jag vet...

jag slutar nu innan de går utför..

Pusspuss

Tankar om Skolstarten

Jahauu.. Va ska man skreve idau da??

Skolan är igång igen ja.. Nähä de mena du inte!?!?

Känslorna är väldigt blandade va gäller att börja skolan igen, ska ja väl säga. Kul o va tillbaka i klassen, men jobbigt att åter komma in i det där trista, vardagliga livet igen, då dagarna mest går åt till att sitta o räkna minuterna tills lektionen är slut och gå o längta efter de två magiska helg-dagarna.
Ja för helgen blir nästan magisk när man trampar runt i skolan. Man börjar redan på måndagen med att planera vad man ska göra helgen därpå. När helgen sen kommer hinner den knappt börja innan den tar slut igen.
Ja jösses vilket liv vi människor utsätter oss för..
Tänk om man kunde få va ledig jämt! O göra det man VERKLIGEN gillar.. Så funkar det tyvärr inte.

Men nu har jag bara detta ynka lilla år kvar i skolan, och tiden går fort har jag märkt.
Det känns om jag började gymnasiet igår. Allt var nytt, skolan var stor, klasskompisarna var nya och läskiga (hehe) o jag trodde att gymnasiet skulle vara för evigt nästan.
Jag o Matilda diskuterade detta lite idag.
 När vi började ettan trodde vi att dessa tre år skulle gå jääätte långsamt, eftersom allt nu skulle va mycket allvarligare och annorlunda. Man var ju numera vuxen i princip ;-P
Men det blir sällan som man tänkt sej, tiden har flugit iväg och så värst vuxen tycker jag mej inte heller ha blivit!

Hoppas nu att trean blir ett bra år, minnesvärt.
Det blir förhoppningsvis inte alls lika tufft som tvåan vart. Kände mej verkligen nere på botten ibland förra året, nertryckt av en massa jävla skolarbete som lärarna prackade på oss.
Schemat ser väldigt bra ut änsålänge. Men man ska väl inte säga allt för mycket. Många ändringar kan ännu komma o göras..

So long people, nu ska jag ta o vila mej ett tag. Den här förkylningen gör en alldeles tung i huvet!


Pusspuss

Schools NOT out for summer...

Jaha, så är man inne på sista lov-dagen då...
Depressionen har nått sin botten.
Tänk va många bloggar som handlar om just detta ämne idag.
För oss gotlänningar är det sista lov-dagen, för fastlännigarna börjar skolan idag. Tänk va många barn och ungdomar som just nu sitter trötta o uttråkade i skolbänken igen. Tittar ut på det fina vädret o önskar sej låångt bort från den trista skolbyggnaden...
Ja, sen finns de väl dom som FAKTISKT ser fram emot att börja skolan igen. Få komma in i vardagen, träffa kompisar m.m.
Men jag hör inte till dom kan ja säga.. Jag har inget emot att skippa vardagen, o kompisar kan jag träffa utan skolans hjälp..
Men man ska inte deppa. Nu är det som det är. Skolstarten kommer vare sej man vill eller inte och de är bara att "bryta ihop o komma igen" som min kära far brukar säga :-) 

Har åkt på en ordentlig förkylning nu också, såhär lagom till skolan börjar.
Har känt mej lite "små-snorig" i några dagar nu, o imorse när jag vakna var det stopp i näsan......
Orka förkylning!!
Men en rolig grej som gör förkylningen mindre jävlig, är att jag nu har fått en ny mobil :-)
Efter att den förra badat o därmed lagt av, skickades en ny mobil till mej som jag hämtade ut i lördags. Yeeaah*
Så varsågod o börja sms:a! ;-P

Blev vinst igår förresten.
Gothem spelade hemma mot När IF.
Det blev en ganska klar seger med 8-1 :-D
VI gjorde 1-0 på första anfallet. Det blev frispark strax utanför straffområdet. Jag fick ta den, slog en skruvad boll in mot Vero som efter lite trixande lyckades slå in bollen. Sen rulla de på :-)
Kul att Micka fick göra mål också :-D
Hon spelar annars H.ytter-back eller H.yttermittfältare, men fick för första gången spela forward med Dalhem i lördags. Det tyckte Claes och gänget att hon gjorde så bra, så hon fick spela där igår me. Det enda krav som ställdes var att hon skulle göra ett mål.
Det tog ca 90 minuter (alltså hela match-tiden) innan hon slutligen fick stänka in det som blev 8-1. BRAVO Micka :-D


Undrar va man ska hitta på för skoj idag då...
Man kan ju inte gå här hemma o deppa iaf.
har pratats här hemma om att åka till Ar och blå lagunen o bada idag. Får väl se hur de blir me det.
Ikväll ska vi bada me fotbollslaget iaf, på svenska spel.
 Det har vart två tuffa veckor för många av oss spelare me mycket matcher, så därför behövs återhämtning ikväll tycker våra tränare, och vi spelare också för den delen.
Är dom inte fantastiska va, våra tränare :-P

pusspuss

Fotboll för hela slanten :-D

Detta har varit en mycket lyckad fotbollsdag :-D

Dagen började tidigt.. 04.45 ringde väckarklockan.
Kl 06.20 var jag på plats tillsammans me resten av dalhem-gänget på terminalen.
Efter båtresan bar det då av till västerängs IP.
Dagens match skulle spelas mot Segeltorp.
Det blev hela 0-9 :-D
O kan ni gissa vem som gjorde sista målet!?!?!?
Det var JAG!
med högerfoten o allt, alla som känner mej vet att jag har en usel högefot, är så vänsterfotad man bara kan bli :-P
Det var på en hörna som bollen gick till Linda som sen gick vidare till mej som stod vid främre stolpen o ja satte dit högerfoten o bollen for rakt upp i nättaket efter att ha snuddat vid nån segeltorpsspelare..
Ja blev så chockad!
Spelade vänsteryttermittfältare, är ju annars ytterback, men de kändes lite bättre att spela yttermittfältare än back när ja spelade me Dalhem. Man har inte samma ansvar på nåt vis, men de är lite jobbigare..

Sen på båtresan hem blev allt ännu roligare, när Claes kunde meddela samtliga att P18 (två:a i serien) förlorat med 0-1 mot Stuvsta (4:a i serien tror jag). haha Nice nice :-D

Så ikväll är de en mycket glad Isabelle som sitter här o skriver.
Endast lite kass i magen.. Vet inte om de beror på skolan eller den konstiga dagen.
Magen är ju inte så van vid att äta frukost kl 05.00 o middag kl 10 o så kvällsmat kl halv 9..

Imorrn är de fotboll igen.
Hemmamatch mot När IF.
Gothem Goif - När IF 17.00 på suderängen i Gothem.

Hu ja skriver bara om fotboll jämt tycker jag. Det kanske förklarar varför jag i genomsnitt har 3 läsare av denna blogg. Haha*

Pusspuss


Fullspäckat schema = botemedel mot skolstarts-depression

Endast 4 1/2 ledig sommarlovs ledig dag återstår nu. Sen börjar HELVETET igen.
Sommarlovet har gått alldeles för fort, vilket jag tror många håller me mej om..
Men jag har nu kommit på den ultimata ideén om hur man bäst undviker fullständig skolstart-depression.
Jag har nu sett till att ha i princip fullspäckat schema fram till tisdag. Är de inte smart så säg! :-D 

Har vart ute hos kusinerna i deras sommarstuga i sandhamn nu i två dagar.
Jättemysigt har de vart o knappt tänkt på skolan en enda gång :-O
O att de skulle vara så skönt att bada näck, de trodde jag då aldrig! varför har jag aldrig prövat de förut för??

Efter sandhamn var de hem, duscha iväg till gutavallen. Där spelade Dalhem DM-final. Dom vann me 6-1 :-) 
Tyvärr skadade sej två av de bästa spelarna o de ser inte ljust ut för en av dom :-/

Idag började dagen väldigt tidigt. Hade klippning kl 9.30 o syrran skulle in o klippa sej innan, kl 9. så 8.50 var vi i staden. 
Efter klippningen som ja tyckte blev helt okej :-), så träffade ja Elin o Matilda o vi fick en riktig shoppar dag :-)
Eller ja o Matilda shoppade kan man väl säga.. Elin köpte Shampoo o strumpor hehe.. O hon som är den enda av oss som jobbat i sommar o därmed har betydligt mer pengar än mej o matilda :-P
Det blev en toppendag iaf, o hade jättetrevligt me brudarna på stan :-D

När ja kom hem från stan var de till o åka på träning i dalhem. Fick där reda på att jag ska åka me dom upp på fastlandet o spela i helgen :-D
Första bortamatchen för mej i div.3 :-)
Så hela lördagen kommer spenderas på fastalandet. Samling 06.20, hemma 19.05 (eller om de va 19.10)
Sen ska ja kanske vidare till Elin på filmkväll :-)

Imorrn ska ja förmodligen träffa min älskade kanin. Han sålde jag till mammas jobbarkompis i vintras, pga tidsbrist. Tidsbrist kan man gott kalla det.. Har blivit inbjuden flera gånger att komma o hälsa på dom o få träffa min kära lilla ninis, men har verkligen aldrig tid!!
MEn imorrn då jäklar..
På kvällen är de träning igen.
O sen ska ja till Micka :-D
Vi ska äta, prata o ha de trevligt. De låter kul tycker jag :-D

På söndag är de gothem match igen :-) mot När hemma :-D
Då jädrar!

Måndag har jag faktiskt inget inplanerat än.. Kanske ska ta de lugnt den dagen o varva ner nu inför skolstarten..

Hu den där SKOLSTARTEN återkommer flera gånger i detta inlägg.. Fatta va de är som går i min skalle nu!!

Nej time to move nu!
Eller fortsätta babbla me Matilda över internet :-P

Pusspuss på er!

image62
Här är min lilla guldklimp. Singoalla heter han, mera känd som Zingo..
Världens sötaste kanin! O inser nu hur mycke ja saknar honom :-(


Snuskdjur och härligaste segern hittills

Nu har dom vart framme igen!...
Dom blodtörstiga små äckelkrypen.. Fästingarna..
Har i min blogg tidigare berättat att jag i sommar fått 4 fästingbett. Nu kan jag lägga till ett bett till. Upptäckte det lilla äcklet på träningen ikväll. Den satt på handen (!) o sög i sej av mitt härliga blod.....
Bläää säger ja bara!

Damer Div.4 Gotland, P18 B - Gothem Goif, 12/8
Oj, vilken match de va igår alltså!
Vi (Gothem) mötte då P18 B på visborgsvallen. Kände me ens vi började värma upp att de skulle bli en MYCKET varm och framförallt tuff match. Det blev de verkligen, i dubbel bemärkelse.
Vi inledde skitdåligt, dom gjorde första målet. Men efter att Susanne tog plats på planen (hon hade jobbat o kom senare) satte hon vårt första mål för kvällen.
Vi fortsatte spela som skit, men lyckades ändå hålla det oavgjort första halvlek.
I halvtid kom vi alla överens om att vi alla individuellt skulle behöva höja oss ett snäpp för att kunna ta en ny 3-poängare.
Vi började andra halvlek lite halvtaskigt och det blev också P18 som gjorde första målet i andra halvlek.
När de var ca 20 min kvar stod de fortfarande 2-1 till P18, men så fick Susanne tag på bollen precis framför P18:s målvakt och passade bakåt till Vero som kom me fart mot målet och petade in bollen i mål.
Sen blev det ÄNTLIGEN lite fart på oss!
2-2, blev 2-3 som sen blev 2-4, och segern var Gothems :-D
Å fy faan, vilken känsla de va efter den matchen!
Att gå från ett sånt underläge och sånt skitspel till att tillslut vända o vinna, o när förlorarna dessutom var ärkerivalen P18 så var de ju en helt fantastisk seger!
Klart härligaste segern hitills i år!
Kanske inte särskilt rättvis, för P18 var ärligt talat de laget me minst dåligt spel om man säger så..
Tack Gothem, ni är underbara allesammans!
Fortfarande obesegrade!

Imorrn ska man ut till Sandhamn i kusinernas stuga en natt. Ska bli mysigt :-)
Bada, äta pizza, cykla kanske, ha de myyysssiigggttt :-D

Ha de gott!

Pusspuss

Ps: Har nu lämnat in min badande mobil till försäljarna och kommer snart få en ny. Vi hade som tur var tecknat en drullförsäkring och behöver nu bara betala en självrisk på 295 spänn, istället för att köpa en heöt ny mobil för en sådär 2000-3000 :- Tur i oturen kan man säga! D.s


P.p.s: Om en vecka börjar skolan :-S Jobbigt... D.s

Matilda, hoppas du inte har nåt emot att ja lånade din idé om Ps:arna hehe*

12-0!

Det blev vinst med 12-0 till Dalhem idag mot Rönninge/Salem!

Var inte så mycke snack om saken. Riktigt bra gjort av Dalhem att inte sacka ner i deras tempo i andra halvlek utan fortsätta mala på och sätta ytterligare några mål. Härligt härligt!

Jag spelade min första div.3 match i seriespel. Den sista kvarten fick jag hoppa in. Det var kul :-)

Imorrn är de Gothem-match. Den ska vi vinna!
P18 B - Gothem Goif 17.00 på visborgsvallen. Kom o kolla! :-D

Pusspuss

Dalhem IF
Fotboll är härligt!

Drullförsäkring till en drulle

Hallojsan!

Har nu varit ute i Grynge hos Elin och hennes familjs stuga i 3 dagar.
Dessa dagar har varit skitkul, och va ska man säga... händelserika..
Detta är speciella punkter som hänt, både roliga och mindre roliga.
1. En rolig punkt. När jag kom till Elin på onsdag-kvällen hade hon besök av sn moster. Mostern är en av dom mest kända i Sverige och det var ju lite kul o få träffa henne då :-) De skulle på middag på hamnkrogen så jag fick snällt följa med. Fick bord med havsutsikt och solen sken så fint och middagen var god och trevlig.
2. En rolig punkt. Elins familj äger en båt, så när jag och Elin i torsdags legat och gassat på stranden hela dan plockade Elins pappa upp oss me båten och vi åkte till Sysne o åt glass. Guu va roligt de är o åka båt! :-D
3. En mindre rolig punkt. När vi ska gå iland i Sysne får min mobil för sej att han vill ta ett dopp. De gör han också. 
Den lilla springan mellan båten och kajen lyckades han ta sej emellan och hamnade nere på havets botten. Men vi fick låna en håv av ägarna till fiskbutiken i sysne så Elins pappa håvade upp telefonen. Klantig me stort K är va jag är!
Om mobilen fortfarande funkar återstår att se. Fick tips av en kille där vid butiken som hade lyckats me samma sak me sin mobil o han hade plockat isär den så mycket de gick och låtit den ligga o torka i 3-4 dgr. 
Så just nu vilar min mobil... 
4. En mindre rolig punkt. På torsdagkvällen kom ett åskväder in över gotland igen. Det var lite läskigt me tanke på att blixten slagit ner i en stuga och en tall bara några hundra meter ifrån Elins stuga. Bullrade ju nästan konstant ett tag och blixtrarna var många. Men den som mådde sämst i den stuga jag befann mej i var Elins hund alfons. Hu stackars lilla vovve. Han skakade som ett litet asplöv och virrade runt i stugan. Stackars liten. 
5. En rolig punkt. En kille i affären i kattvik kom fram o fråga om ja spela i landslaget. Berodde på att jag just då bar mina blåa träningsbrallor och en vit pikétröja med reklam för intersport och SvenskaSpel på. Hjälp va han stirra ett tag. O han såg så arg ut att ja trodde han ville slå ner mej eller nåt.. Men så var alltså inte fallet.
6. En rolig punkt. Elin lärde mej gitarr. Nu kan jag snart spela Balladen om Fredrik Åkare och Cecilia Lind. Yeeah* Elin är numera min personliga gitarrlärare hehe* :-D

Nu har jag punktat upp mina dagar hos Elin i hennes stuga. Självklart hände en massa annat skoj också. Vi såg Frasier, låg o sola på stranden i två dagar och fick soleld, gick en promenad, snackade i massor och hade de trevligt :-)
Tack Elin för att du bjöd ut mej i din stuga!!!

Och nu måste jag verkligen gå inser jag nu!! Ska spela me Dalhem idag :-D
Får se om man får nån speltid denna match.

Pusspuss 


Blodtörstiga småkryp!

Alltså fästingar måste älska mej och mitt blod!
Imorse plockade jag bort den fjärde fästingen på mej denna sommar, den fjärde som suttit fast alltså. Jag har också haft en 2-3 st som krupit runt på mej.
Jag slår vad om att fästingarna har gått ihop o kommit överens om att kasta sej över mej o sjuka ner mej o döda mej i borrelia (Ja jag vet att man inte kan dö i borrelia, men me alla dessa bett är ingenting omöjligt). Äckliga små kräk!
Dessutom verkar nåt mer ha bitit mej inatt.
Hittade nämligen ytterligare 3 bett förutom den där fästingen (som var microskopiskt liten) på min arma kropp. Dessa bett måste ha hamnat på mitt ben inatt, för igårkväll kan jag inte minnas att dom fanns där.. hmm..

Men vilket fint vääder de är!!
Igår var ju en riktig kanon-dag ju :-)
Låg o sola nästan hela dan, sen badade ja o syrran i poolen o sen på kvällen var vi ute o cykla 1 mil typ!
O idag verkar det varma vädret fortsätta, men det har visst varit en regn- och åskskur emellan nu på morgonkvisten.

Hoppas regnet håller sej borta nu för snart ska jag ut till Elin och hennes stuga i Grynge, och vi har planerat mycke bad...

Ha de bra alla människor, och se upp för de blodtörstiga äckliga snusk fästingarna!

Pusspuss

I'm hoome!

Jaha, så vart man hemma igen då, efter 4 dagar i stugan ute i Näs.

Har haft en underbar helg!
Lugnt och skönt, fint väder, badat 3 ggr och inte vart trött på övriga familjen en enda gång (!)
Såg dessutom årets hittills finaste solnedgång därute.
Det var igårkväll. Dagen hade vart helt underbar med sol och inte ett moln på himmeln. På kvällen sken solen fortfarande och kvällen var varm och skön. Vid tio-tiden skulle jag tro, började solen sjunka.
Vi har stugan precis i en vik ute på näsudden och vi satt hela familjen nere på stranden och såg solnedgången. 
Havet var alldeles stilla, solen var stor och gul och speglade sej så fint i det stilla vattnet. Vår stug-granne var ute med ekan o rodde. Allt var så stilla och fridfullt. Det enda som hördes var årorna från båten och vindkraftverkens susande (Ja, dom där vindkraftverken har blivit som endel av naturen därute).
Det var sååå fint. Nästan lite magiskt faktiskt! 

Jag återkommer med bilder därifrån. Fick några helt okej bilder på solnedgången.

Sen har Dalhem spelat match i helgen. Dom vann me 0-3 borta mot Vendelsö och utökar sin ledning i stockholmstrean. Speciellt nu när P18 gick och förlorade sin första match för i år (Skadeglädje när den är som bäst, hehe*). Dom hade tidigare bara 1 poäng ifrån Dalhem som ligger etta, men efter denna förlust har dom nu 4 poäng upp till Dalhem. yeeeah :-D
Gothem har haft match-vila i helgen. Eftersom P18 C drog sej ur nu till höstsäsongen. Nästa match har vi på söndag mot P18 B.

Nej nu börjar snart Frasier, så nu måste ja kila!


Aj löööv dem!

Pusspuss

Roddan och klantskallen

Hej svejs i lingonskogen!

Sitter här o lyssnar på lite fin musik :-) Just nu är de Rod Stewart som spelas i mina öron. Han är bra.. Ibland.. Ikväll är han de iaf.

Idag var jag jätte klantig.
Lyckades tappa min parfymflaska i golvet.
Kras sa de, sen låg det parfym över hela golvet i mitt rum. Nu luktar de starkt parfymfabrik i mitt rum. Inte kul.
Parfym i lagom mängd luktar ofta väldigt gott, men nu blev det liite väl mycket. Lär ju behöva sova me gasmask inatt ju!
Näe så farligt är de nog inte. Har fönstret öppet nu o vädrar.

ikväll har jag tränat fotboll. Oj va alla blev överaskade nu!... Eller inte...
Har endast varit fotbollsledig en dag av 7 dagar och imorrn är de träning igen. Men de är kul och jag har inget bättre för mej, så mej går de ingen nöd på :-)

Imorronkväll åker jag och familjen ut till stugan i näs. Ska bo där fre-mån. Ska blir riktigt skönt att komma dit!
Det blir bara av att åka dit nån gång varje sommar, så man längtar jämt efter att få åka dit och blir lika glad när man väl är där ute. 
Det är så himla mysigt där!
Lugnt och fridfullt. varmt oftast både i vattnet och i luften. Ingen elektricitet så vi har oljelampor och tända ljus på kvällen, hemskt kan vissa tycka att det låter, men jag tycker bara att de höjer mysfaktorn ytterligare några grader :-)
Inga ringande telefoner, störande grannar, skräniga tv och datorer, oljud från trafiken. Endast jag, min familj och ett gäng rabbisar :-) 
Kan bli jobbigt i längden och efter ett tag blir vi nästan galna på varann om vi måste umgås så mycket och så tätt på varann, men en helg såhär är perfekt!
Det enda jag skulle vilja önska bort var ormarna, men dom har väl inte stört mej så mycket änsålänge. Jo och så utedasset.. Jag gillar inte utedass.

Bilder från förra årets vecka i stugan:

           
Stugan, pappa grillar        Nära till vattnet

                        
Jag och mina söta systrar nere vid stranden, på vår båt

                       
En av de fina solnedgångarna man kan få se i Näs


Ha de gott och en trevlig helg!
Det ska jag ha iallafall :-)

Pusspuss

OBS. Nej Coop forum heter de ju!

Haj haj!

Nyss hemkommen från staden.
Har haft körlektion nr dos (två, för er som inte förstår spanska)
Det gick bra idag me :-) repeterade backstarterna, prövade på uppfångning i motlut och övade lite backning. 
Fick även domen över hur många lektioner jag kommer behöva. Ca 15 verkade det som, och om jag verkligen fortsätter köra och verkligen går in för det här så sa min lärare att det var fullt möjligt att jag skulle kunna ta körkortet i höst redan.
Började ju ganska, nej väldigt sent med att övningsköra. Inte förrän i påskas började jag. Eller om man vill ha körkortet strax efter sin 18-årsdag som jag vill så var de iaf sent att börja.

så fick jag träffa Elin idag också :-) Vi träffades i stan, gick o handla på OBS, eller Coop Forum som det numera heter.
Jag tyckte OBS var ett mycket bra namn, men någon tyckte inte som jag och bytte till ett tre gånger så långt namn.. Dåligt tycker jag och jag tänker fortsätta säga OBS ändå! Precis som min mormor och många andra äldre säger Domus till OBS/Coop forum och Tempus (?) till Åhlens. Jag och gamlingarna! :-D

Okej åter till mej och Elin. Vi handlade som sagt var på OBS, sen gick vi ner o satte oss i östergravar och åt och pratade i några timmar. Riktigt nice :-)
Tack Elin för att du ville va me mej! :-D

Snart ska jag till Roma och min mammas moster, som fyller år idag.
Grattis Evy! (inte för att jag tror att hon läser min blogg direkt)

Första fotbollsfria dagen idag på 6 dagar! 
Känns välbehövligt....

Pusspuss


Idag ska jag...

Idag är det fint väder. Det gillar jag :-D

Idag ska jag köra min livs andra kör-lektion.

Idag ska jag träffa Elin på stan. Vi ska äta lunch tillsammans o babbla. Det ska bli kul :-D

Pusspuss