Filosoferar

Just nu är det meningen att jag skall plugga filosofi.. Det var därför jag åkte hem tidigt idag annars hade jag stannat kvar i stan och hittatr på nåt skoj med wenke och Elin..
Men nu sitter jag här o ruttnar framför datorn istället, och pluggandet går inte heller någe vidare.. Arbetet ska lämnas in på Tisdag, vi har hållit på med det här i snart en månad och igår bytte jag ämne.. Liite sent kanske om man säger så, men Epikuros är verkligen ointressant, undvik honom! Så nu ska jag försöka komma fram till om det är moraliskt rätt att äta kött?, sen ska jag skriva det jag kommit fram till..smart va!? suck*

Men våren är här och den gör mig jätteglad och skolan känns inte som någon större last, och ärligt talat skiter jag i hur de går i filosofin!
Solen skiner, blommorna blommar, fåglarna sjunger, om en vecka har vi påsklov och jag mår bra (förutom min fucking jävla benhinna).. Livet leker helt enkelt :D
 
Puss o kram alla glada människor!


Spanskaprov

Jag har precis skrivit spanska-prov. Det andra för detta läsår.. Och hör och häpna men jag tror faktiskt att det gick ganska bra! Det gör det sällan när jag skriver spanska prov..

O igår var vi ute i Gothem o tränade.. Säger bara: kul  att vara tillbaka på riktigt gräs..
Mer tänker jag inte kommentera om den träningen...

Nej nu måste jag gå ut till bussen så jag inte missar den som jag gjorde efter förra spanskaprovet :S

Puss o kram

Fotboll, sol och övningskörning

Idag var det Gothems första "riktiga" träningsmatch för säsongen.. Vi skulle spela mot KIK:s div. 4 lag men dom kom med stora delar av sitt div. 3 lag. Vi inledde väl lite sådär, fick nån lite enkel boll som det blev mål på, men vi blev bättre och bättre ju längre in i matchen vi kom.  Dom ledde ganska klart över oss när nästa halvlek började, men då jäklar visade vi att dom inte skulle få fortsätta köra över oss, och det slöt med att vi iaf vann sista halvlek med 1-0 (målskytt: Samantha). Vi var nog ganska nöjda efter matchen ändå trots förlust, vi spelade helt okej för att vara första gothem matchen, o så fick ja nyss höra från wenke att dom trott att dom skulle vinna med 7-8 mål! Nu vet jag inte vad slutresultatet blev, men så mycket vet jag som att det inte blev fullt så många mål iaf :P

Otroligt varmt har det vart idag också! märks att våren är här nu :-D Höll på att dö av värmeslag under matchen, hade underställ på mej och det har de andra matherna varit väldigt nödvändigt, men ida blev det vääldigt varmt.. 
När jag kom hem satte jag mig direkt ute i solen o satt o pluggade där en stund, o de va så himla skönt!

Förutom att spela fotboll och solat har jag faktiskt övningskört på vägen för första gången idag! och vi åkte riktigt långt faktiskt. Vi började på en jättelång skogsväg där vi slapp trafiken, sen fortsatte vi ut på vägen i Gothem och sen hem. Höll på att gå illa några ggr men gick ändå ganska hyfsat.. Men det är ännu lååång väg kvar till körkort ska jag ju bara meddela..

Fick en glad nyhet idag också :-) Imorrn när vi har träning så ska vi inte va på grus, utan det är dags för riktigt gräs! :D Har längtat så hela vintern när man spelat inne i den dammiga, ruttna A7-hallen, men nu äntligen är det dags! ännu ett tecken på att våren kommit till Gotland :-)

Oj, idag blev det mycket fotboll, men det får gå, fotboll är ju kul :)

Helgen är om några timmar över o imorrn är det vardag och skola igen.. Vi ska ha framtidsdag i skolan hela dan och slipper alla vanliga lektioner. Det innebär för mej: Ingen scenisk gestaltning! :-D yeeh 

ha de gott, gott folk!

image10 Den här bilen är inte fullt lika svår att köra ;-)


pussss

24/3-07

usch va jag är uttråkad. Varför händer aldrig nåt roligt för?
Är så irriterad på mig själv för att jag gick den helt meningslösa skoldagen igår. Istället kunde jag vart hemma, haft sovmorgon och gjort en mssa läxor här hemma. Men nej jag pallrar mig till skolan, går på en helt meningslös lektion och när jag kommer hem krånglar min Ipod och datorn och då är jag så förbannad så jag klarar inte av att plugga.. så inget vettigt blev gjort denna fredag.. men jag fick en trevlig eftermiddag med Elin på glassbaren iaf :)

Så var ja o sjöng i domkyrkan i förmiddags. Alltid lika kul och sjunga men allt det kyrkliga skrämmer mig ibland alltså :S jag lär väl få ångra att jag skriver det här nu, men usch vad jag inte tycker om att gå  i kyrkan! Speciellt inte domkyrkan, alla är så otroligt extrema! Säger som kusin Ida sa idag, " det känns som om man hamnat i nån slags sekt". Alla är verkligen extrem-kristna.. hu.. jag är ju bara där för att få sjunga, speciellt kristen känner jag mig ju inte :-/  
Så idag kändes det faktiskt lite jobbigt att sjunga, men det är faktiskt domkyrkan som är värst, i övriga kyrkor ute på landsbygden går det bättre, där är folk lite mer av det normala slaget ;-P

Imorgon ska vi spela träningsmatch mot Klintehamn :-) ska bli kul o få spela igen. Två veckor sedan jag spela träningsmatch senast..

 


Hoppas jag inte tråkade ihjäl någon med allt mitt blarr nu, fast det är ju ingen som tvingar dej att läsa detta..

Ha de bra gott folk!

pusspuss


Ledig

åhh va skönt o få va ledig!! Men nu är det slut med det..

Har haft studiedag nu i två dagar.. Skulle väl ha pluggat en massa (mycket inlämningar och arbeten nästa vecka) men det blev mest tv-tittande, dator-sittande och några promenader (!).. Och idag fortsätter slappandet. Jag hade gympa nu på morgonen men benhinnan har krånglat lite så jag valde att skippa gympan idag, så jag kan spela träningsmatch på söndag :-) Nu har jag håla till 10.45 då har vi svenska 40 min sen slutar jag för denna vecka..

Har sett en del tv nu dom här lediga dagarna och jag måste bara få ta upp ett asbra program.. Och det programmet är Grey's anatomy..
Det handlar om 5 AT-läkare som utbildar sig på ett sjukhus, dom får in alla möjliga konstiga patienter med endel mycket annorlunda skador. Men allt kretsar inte bara runt patienterna, även AT-läkarnas privatliv blandas in i programmet (självklart), några av dom inleder förhållanden med varandra och mycket blir väldigt komplicerat.

image7 

Grey's anatomy Onsdagar 21:00 i Kanal5, gamla repriser Mån-Tors 16.30.. Väl värt att kolla in!! :-)

Det var nog allt jag ville ha sagt för denna gång, i helgen är det kör i domkyrkan på lör kl 12 (för den som är intresserad) och på söndag är det träningsmatch kl 11 mot KIK :-)

Puss o kram


weekend is over

Usch vad helgerna går fort nu för tiden. Det hinner ju knappt bli lördag så är det måndag igen.

Igår var jag iallafall på Intersport och "storhandlade" med familjen. Dalhem IF hade 40% på allt utom cyklar där igår. Fullt av fotbolls- och köpgalna dalhemare var på plats och så även jag. Fick tag på det jag skulle ha, ett par grusskor (mina första på 5 år) och ett par vårskor :) hörde att många lagkompisar verkligen gick lös därinne och handlade för över 2000 spänn.. det hade jag också velat men tyvärr är jag ganska pank sen jag köpte min Ipod så jag fick nöja mig med mina två par skor, och det är väl inte så illa.

Annars har helgen varit väldigt lugn. Helt fotbollsfri för min del. Lite tråkigt men samtidigt ganska skönt att få vila kroppen :) men imorrn är det träning igen som gäller.

Var på kör ikväll också för första gången på ja.... väldigt länge... skoj o få sjunga av sig lite, tråkigt bara att det inte var så många där.

Blä skola imorrn, och scenisk gestaltning :-( fullkomligt hatar det! Passa er för hjärnsläpp när ni fyller i valblanketter till Ind. val.. " - Okej varmkök i första handsval.. Nej men va är de här? scensik gestaltning, låter spännande, det tar jag.. scenisk gestaltning första handsval" suck*

puss o kram

Stolt*

Skönt nu är de äntligen helg, och idag är jag riktigt stolt över mig själv. Jag har lyckats hålla mig ifrån allt godis, glass, läsk och kakor hela veckan! Så i helgen ska jag äta gott :) men måttligt..

Hade konsert i steffen foajén i onsdags med ensemblerna, och jag har då aldrig varit så nervös inför ett uppträdande förut som jag var då. Inte ens de ggr jag varit med i Tiljans har jag blivit så nervös.
Det började redan när vi skulle repa inför de andra ensemblerna, benen skaka och det var allmänt jobbigt att hålla tonen. Men jag överlevde och efteråt försvann all nervositet.
Sen började själva konserten. Min ensemble var sist så vi fick vänta ett tag, och under den väntetiden var jag inte det minsta nervös, men så blev det vår tur och helt plötsligt började hela kroppen skaka. Jag kunde knappt hålla micken för hela armen skakade. Så började vi spela, jag kämpade på med att försöka hålla tonen stadig, men det var inte det lättaste.
Hela uppträdandet igenom skakade jag. Men jag kom iaf på ett knep för hur jag skulle dölja skakningarna för pupliken. Jag fick helt enkelt röra mig till musiken litegrann, då syntes det inte så mycket (tror jag iaf)..
Jaja..spelningen gick bra för oss alla, inga tabbar eller misstag och jag tror hela gruppen var nöjda efteråt :)

Och så var det melodifestival-final förra helgen :) jag har hejat på Andreas Johnson hela tävlingen igenom men när The ark väl stod där som segrare kände jag att det nog var det bästa ändå. Låten är riktigt bra, mycket fart i och dom bjuder på ett väldigt orginellt och glittrande showframträdande :-)
Så på frågan, Vann rätt låt? svarar jag: Ja.

Detta var nog allt jag hade att komma med denna gång. Imorrn är de shoppa loss på Intersport som gäller. Klubben har 40% på allt så då måste man ju passa på ;P

Trevlig Helg!

Puss o kram

Mysko..

En jätte mysko grej hände mig idag.
så här var det:
Jag och Elin gick från busstationen upp till öster. På vägen möter vi Elins gamla musiklärare från Solberga. Tanken slog mig då att "hmm, tänk om ja skulle träffa min gamla musiklärare också,de va längesen".
Sen tänkte ja inte mer på det och vi gick vidare upp mot coop forum. Sen kommer vi in i gallerian och av nån anledning slänger jag en blick in på coop forum och vem får jag då se, om inte Göran (min förra musiklärare alltså)!! Han stod där i kön, o fatta va paff jag blev! för bara några minuter tidigare hade jag ju precis tänkt tanken att ja skulle träffa honom.. ja måste va synsk eller nåt!

okej nog om detta..
Imorgon är de melodifestival-final :D ska ha melodifestivalkväll me vännerna, ska bli skoj de :)
hejar på Andreas Johnson, He's the best!!
fast The ark funkar också :)

På söndag är de fotboll som gäller för min del, internmatch :)

Trevlig helg!

Pusspuss

image5 
var tvungen att visa den här bilden.. Idag fick jag den första RIKTIGA vårkänslan, o dom här snödropparna tycker jag representerar våren bra. Bilden är visserligen från förra våren men vi har minst lika fina blommor i år :)

Sportlovet är över! =O

ja de är SANT!! o shit va fort de gick, men jag lyckades med de jag planerat in: att inte göra nånting och stå i kiosken.. båda sakerna lyckades jag med hyfsat :D

men hu va godis jag ätit under lovet.. fy skam! åt kakor och godis exakt precis varje dag, o inte blev de bättre av att jag stod i kiosken bland hur mycket godsaker som helst..
Så i söndagskvälls bestämde jag att hela den här veckan skulle jag hålla mig borta från alla onyttiga sötsaker som: godis, glass och kakor.
Det funkade jätte bra hela måndagen och i tisdags funkade det bra också för då mådde ja illa hela dan, MEN... idag sprack det.. åt glass när jag kom hem + en muffins och så var ju självklart glassbilen tvungen att komma just ikväll, och då var ja ju tvungen att smacka den nya glassen vi köpt, så...
Jag har sagt det sååå många gånger att jag ska minska på onyttigheterna, men de funkar max några dagar.. Snälla hjälp mig!! är det nån som har ett bra tips så berätta det för mig!


 Mmm...


Nu över till nåt helt annat..
Var och såg 'Se upp för dårarna' i torsdags, med Elin :)
Den handlar om två unga tjejer som söker till polishögskolan. dom har ett ganska struligt liv o en massa grejs händer. Helena Bergström har regisserat den, o ja tyckte den var helt OK, väldigt lättsam och rolig. Så vill man se en film där man kan skratta och vill slippa tänka och fundera så mycket så är den här perfekt :)

 Se upp för dårarna!

Nej nu ska jag nog sova.. skola imorrn igen ju :/

Puss o kram alla människor