Se upp i backen, fyra hål i nacken!

Min mage är fylld till bredden med popcorn. Lite godis och korv har också letat sig ner dit.
Jag och pappa har ensam-kväll. Det firar vi med att Äta för sånt gillar vi.
Här är det en lugn och harmonisk atmosfär ikväll.

Äntligen är denna arbetsvecka över! Det har bara varit jobb och sova hela långa veckan. Igår kom jag och min tvättgalna syster fram till att det enda av mina kläder som tvättas här hemma nuförtiden är arbetskläder och fotbollskläder. Resten av garderoben har hamnat i glömska. Klänningen jag hade på nyår täcks av damm och alla snygga kläder som inhandlats i höst/vinter hänger orörda på galgarna. Sorgligt. Det som stör mig mest är att nu när jag HAR RÅD att köpa alla SNYGGA, DYRA kläder jag vill ha så är det helt ONÖDIGT. Jag kommer ändå aldrig få tillfälle att använda dom.. 
Jaja, jag gör inte av med en massa pengar och slipper tvätta så ofta.
Ja' är inte bitter.

Åååh, nu kom min sötkisse in. Han är bra han. Tycker om mig trots att jag stinker svett och ruttna morötter. Han är lite rastlös. Snön erbjuder inte mycket lek utomhus och det blir snabbt kallt. Istället håller han sig inne och gör livet en aning mer besvärligt för sina familjemedlemmar genom att vända upp och ner på det mesta. Men vi älskar honom ändå. Sötis.

Nog om katter.
Jag skulle komma fram till att efter allt jobb och fotbollsspelande ska det äntligen bli lite äventyr i mitt simpla liv. Imorgon bär det nämligen av till ÅRE!! Tjohoooo!!
06.00 på hamnterminalen imorgonbitti börjar vår skidvecka.
Jäklars va kul det ska bli!
Inga morötter, inga skavande benskydd, ingen väckarklocka 04.45, inga gnälliga chefer, bara en hel vecka med härliga vänner, ljuvliga minusgrader och gnistrande snö.
Vissa föredrar att åka till varmare breddgrader men själv tycker jag det ska bli underbart med en 20 minus och bländande skidåkning.
Målet med resan blir att uppleva minst en afterski och att komma hem helskinnad utan brutna ben. Lika bra att lägga ribban högt från början..

Bloggen tar därför sportlov en vecka nu.
Ni får ha det så mysigt här hemma med lov och pulkaåkning.

Ska avsluta detta snöiga inlägg med en liten skidrese- historia. Det är mycket möjligt att de flesta av er redan har hört den eftersom jag allt som oftast berättar den såfort ämnet fjällen kommer på tapeten, men här får ni då den i skriftlig form.

Det är en historia jag hörde på radion en tidig morgon för några år sedan. Det är ett tag sen så ha överseende med att jag kanske glömt bort endel detaljer, ifall att ni hört den förut.
En tjej mailade in och berättade om ett fjällenäventyr hon varit med om.
Denna tjej var alltså på skidresa med några vänner. Vart har jag ingen aning om, men förmodligen på ett ställe där det fanns mycket snö och stora backar.
Iallafall.. Mitt under ett åk blir den här tjejen otroligt kissnödig. Efter ett snabbt övervägande bestämmer hon sig för att svänga av backen och sätta sig inne bland granarna och buskarna. Hon tänker sig att detta ska gå mycket snabbt och struntar i att ta av sig skidorna utan drar bara ner byxorna och hukar sig till rätta. Plötsligt känner hon hur skidorna börjar glida bakåt. Hon har ingen kontroll över det hela utan far rakt ut i backen. På huk och med rumpan i vädret kör hon slalom mellan skidåkarna. Hennes kompisar får syn på henne men har ingen möjlighet att hinna ifatt henne. Denna pinsamma skidtur slutar när hon slutligen kör in i en liftstolpe.
Hon får då uppsöka sjukhus eftersom hon lyckats bryta ett ben. I väntrummet hamnar hon bredvid en kille som sitter med armen gipsad. Hon blir lite nyfiken och frågar därför vad han råkat ut för. Han svarar följande:
- Du kommer aldrig tro mig, men det var såhär att jag satt i en sittlift då jag plötsligt fick syn på en tjej som kom åkandes på skidor med rumpan i vädret. Jag började skratta så mycket att jag ramlade ur liften och bröt armen på tre ställen.

Den här tjejen lät påpeka i sitt mail att hon INTE berättade sanningen bakom hennes brutna ben..

Trevlig helg på er!

PussKram


Life is hard

Usch, va är det med mig?
Jag är så förbaskat trött, har ont i halsen (igen) och tryckande huvudvärk.
Har dessutom träningsvärk alternativt sträckning i sidan, vid revebenen ungefär, efter morötterna idag..
Förstår inte vad det är som händer med den här kroppen. Jag som annars alltid varit friskheten själv!
Därav blev det ingen träning igår och efter lite övervägande blev det inget gym ikväll heller. Gymmet är jag inte jätteledsen över (alla är ävl medvetna om mitt gym-hat vid det här laget..), samtidigt som jag känner att det hade varit högst nödvändigt för de muskler jag inte äger. Skit också.

Måste hålla mig frisk nu. På lördag åker jag, Elin, Annika och Gotlands Astma- och allergiförbund till Åre för en veckas skidsemester.
Varför vi åker med astma- och allergiförbundet?
Ja, det var så att en kompis till mej, Elin och Annika är medlem där. AAF (kan det vara rätt förkortning?) fick en massa platser över efter att alla medlemmar som ville med på den här Åreresan hade anmält sig. Då fick medlemmarna lov att bjuda med vänner också, så på den vägen hamnade vi där vi är nu.
Jäklars va kul det ska bli!
En massa skidåkning, pulkaåkning (hoppas jag iaf), afterski, bad och mys med vännerna. Fantastico!

Imorgon ska jag ta mig in till stan efter jobbet och inhandla diverse skidutrustning. Underställ iaf.. Fick höra från en kompis som pluggar i de där trakterna, att det varit 22 minusgrader där förra veckan! Annat än våra ynka 4 minus som det varit här de senaste dagarna.

Nej, nu ska jag äta sen blir det sängen.
Ikväll sover jag innan åtta..

PussKram

Förresten! Ny profilbild. Det dröjde många år innan jag äntligen fastnade på bild i en något normal och anständig form. Nyårsafton för två månader sedan. Finally.

Riktiga hårdrocksband deltar inte i melodifestivalen..

Te är gott.
Speciellt Kränkus Kalkstensdrömmar.
Jag har druckit tre koppar redan.
Tänk, för två år sen tyckte jag te var jätteäckligt..
Förra nyårsafton bestämde jag mig för att jag år 2008 skulle lära mig dricka te. Mitt nyårslöfte alltså, och det gick ju galant.
I år är det jobbigare..
Jag har aldrig orken att sätta mig med munspelet och börja inlärningen.
Det får bli ett projekt på semestern i sommar tror jag..

Igår var det då Alla Hjärtans dag. Den blev inte så hemsk trots allt.
Den började tidigt på morgonen. Klockan halv nio var jag på P18 för att träna fotboll. Träningen var på ett halt konstgräs i rävhagen, men det gick bra. För min del gjorde jag nog den bästa träningen på länge. Kan till viss del bero på att jag för en gång skull inte hade en hel dags arbete bakom mig. Detta ledde till att nya tränaren berömde mig efter träningen och sa att jag jobbat bra idag. Första gången hon berömmer mig! Då blev jag glad. Fick även prata lite med Claes om jobbsituationer och allt. Han var väldigt förstående, vilket kändes bra. Så nu är jag fått nya krafter!
Efter dusch överraskade vi målvaktstränaren som fyllt 50 år, med tårta och marängswiss. Gott gotti gottgott. Han blev glatt överraskad, till vår glädje! Va kul det är att födelsedags-överraska!
Efter tårtkalaset åkte jag in till öster. Hann med en snabbis på H&M innan jag raskt traskade ner till domkyrkan. Där vankades det bröllop. Det var väl närmast alla hjärtans dag jag kom denna dag.
Jag var där med kören i uppdrag att sjunga två sånger under vigseln. Den ena låten var min favorit kärlekslåt, "Utan dina andetag" av Kent. Det var så fint så och riktigt stämningsfullt, trots att man inte kände brudparet överhuvudtaget. Fint med vinterbröllop också! Kanske nåt man själv satsar på när eller om det blir dags om många, många år.
När det var avklarat åkte jag till Elins jobb en snabbis för att planera mat och godsaker till kvällen. Vi kom inte fram till nåt klokt.. Vi köpte istället godis och glass, sen åkte jag hem och tog det lugnt i några timmar.
Kvart i sju åkte jag in till stan igen och hämtade kina-mat (som vi efter mycket om och men bestämt oss för) som jag sen tog med mig hem till Elin. Där åt vi och sen såg vi melodifestivalen.
Båda två var riktigt trötta eftersom ingen av oss sovit mer än fem timmar natten innan. Denna sömnbrist i kombination med ett alltför stort sockerintag resulterade i en väldigt flummig kväll. När "hårdrocksbandet" H.E.A.T körde sitt bidrag höll jag på att skratta ihjäl mig. Sångaren såg ju för jäkal töntig ut! Jag skrattade hela låten igenom. Ännu värre blev det när vi upptäckte en av bandmedlemmarnas klädsel. Han hade gråa, supertighta TRIKÅER!! Man kunde se ALLT. Lite för mycket och det var en riktigt obehaglig syn. När pressen efter tävlingen kom fram och började fotografera tog trikå-killen ett ordentligt tag om hela paketet och posade så framför kamerorna. ja jisses.. Dom var verkligen supertöntiga. Och inte passar dom in i melodifestivalen heller. Hårdrocksband passar inte in i melodifestivalsammanhang.
Efter melodifestivalen mådde vi illa efter allt godis så då tog vi en kort promenad.
När vi kommit in ringde vi Matilda i USA!!!
Ååååh va roligt det var! I två timmar pratade vi alla tre och allt var precis som vanligt. En jäkla massa flum, skratt och lustigheter.
Planering inför mitt och Elins besök hann vi också med. I början av Juni bär det av! Längtar, längtar, längtar!!

Idag har jag sovit hela förmiddagen. En timmes promenad har jag också hunnit med. Och lite semlor. Nu ska jag se Beck "skarpt läge".

Imorgon är det vardag igen. suck och stön.
Mm, va härligt det är med helg.
Om en vecka är jag i Åre!!

PussKram

GLAD alla hjärtans dag.

Det är Fredagen den trettonde idag.
Otursdag!!!

Jag var tvungen att kolla upp det här med denna otursdag lite närmare.  Efter lite snabbläsning på wikipedia fick jag fram att det har att göra med religion och onda kungar och påvar.
Man hade lite olika hypoteser kring det.
Den ena är att Jesus blev förrådd av Judas som var den trettonde lärjungen. 
Den andra kommer från nordiska mytologin, där svekets och ondskans gud Loke kom som den trettonde gästen till ett gästabud i Valhall, och ordnade så att Balder dog.
Den tredje har att göra med ett antal ordensmedlemmar från Tempelherreorden (grundades 1119, medlemmarna var riddare som hade i uppdrag att skydda pilgrimerna från överfall när dom färdades till Jerusalem under korstågen och för att värna korsfararstaterna. Vad skulle jag göra utan wikipedia!?). Dom blev fredagen den 13:e 1307, fängslade av Filip IV av Frankrike på order av Påven Clemens V. Därefter blev de flesta av dem torterade och avrättade.

Ja vad skulle man lära sig om inte wikipedia funnits!?...

Iallafall... den här "otursdagen" drabbar sällan mig. Jag har snarare TURDAG dessa speciella fredagar. Idag t.ex. i förmiddags hamnade jag vid den så kallade helvetesmaskinen på jobbet, den krånglar alltid! men vi har nog aldrig tidigare samarbetat så bra under hela min tid där som vi gjorde idag.  
En annan sak - mitt tröjnummer har ALLTID varit nummer 13, och det har inte varit nåt fel på det.
Tretton bringar mig tur.
Jag ÄR nummer tretton.
Undrar om jag är Oturen själv...

Ooh va trött jag är..

Imorgon är det Alla Hjärtans dag.
Skitkul.
Verkligen.
Orka bry sig.
Kommersiellt skit.
De enda som tjänar på det är affärerna. Ja, och så nån tursam jäkel som blir friad till, eller gifter sig (men har en jäkla skitdag varje gång det är fredagen den trettonde, ha.ha.) denna kärleksdag.
Love is in the air!
Förutom för alla icke-singlar som får ge sig ut på krogen för att finna lyckan. Ja, eller så gömmer man sig hemma i sin ensamhet, uppkrupen i den plötsligt väldigt stora soffan snyftandes till Pretty Woman och med en ask geléhjärtan (som man köpt på ICA och sen gett sig själv i present) i knät. Lika deprimerad som det gråa februarivädret utanför (varför kan man inte ha alla hjärtans dag mitt i sommaren? det underlättar för alla singlar när dom kan få vara lyckliga över vädret iaf) .
Men ja är inte bitter. 

Min största kärlek är söt som choklad,
och får mig alltid att bli glad.
Förutom när han på golvet pinkar,
då får jag skura med medel i hinkar.
Det stinker ur munnen när han äter äcklig kladdmat,
och på dagarna han ligger i korgen och är lat.
Trots det är han min älskade lilla hårboll.
Vit och svart, ser inte ut som ett troll.
Nej, det är ingen hatt.
Snarare en katt.
Pappa kallar honom KF, förkortning på Kattfan,
men lyssnar bättre till Bromza,
eftersom det är hans riktiga namn.
Oj, nu försvann rimmen, slut på roliga timmen.

Jag är inte det minsta bitter. Vem behöver killar när man har en katt som uppskattar en.
Nej, jag är inte bitter.
Och röda rosor.. pff, rena rama slöseriet på pengar. Dom vissnar ändå efter nån dag. Och choklad föräter man sig alltid på och får ont i magen av. Hur romantiskt är det va!?
Ja är inte bitter.

Nej, men seriöst jag trivs med mitt singelliv. Jag ska nog överleva morgondagen utan några större kärlekskrämpor.

Men f* va trött jag är..

Gå och lägg dej da'!!
- Okej.

Ha en mysig alla hjärtans dag och ta det försiktigt med geléhjärtanen.

PussKram

Belliboo

Soffan här hemma är ockuperad av mej och kommer så vara hela långa fredagkvällen.
Fy f* va trött jag är.
Känns som att jag sagt det ett antal gånger redan, men jag är verkligen helt slut.
En vecka i ide hade inte varit mej nåt emot, men nej.
Nu är det fredag och man känner ett litet lyckorus när man tänker på de två underbara helgdagarna som är att vänta nu. Dessvärre går lördag och söndag i en rasande fart och innan man ens hunnit säga helgfrid är det vardag igen, och deppresionen är ett faktum.

Men änsålänge är det iaf fredag så inte deppa. Istället ska vi ta vara på det lilla vi har att vara lyckliga över.
Själv är jag glad över att gympasset i onsdags inte blev alltför tufft och att jag därmed kan gå som en 19-åring idag och inte en 90-åring som det var förra gången vi gymmat. Lite glad är jag också över att vi fick tårta och varsin liten present på jobbet idag. Tårta för att chefen fyllt år och present för att det är Alla Hjärtans Dag imorgon. i det lilla röda paketet låg en mössa med företagets logga på. Fint som snus.

I helgen vankas fotbollsträning, sång med kören på bröllop, och melodifestival indisk middag och USA samtal med Matilda hemma hos Elin. Mys!

Trevlig helg på er!

PussKram


Snart är vi alla beiga.

Oooh va trött jag är.
Fast jag borde inte vara det egentligen. Efter två veckors hårt slitande har vi nu haft en riktigt lugn vecka på jobbet, hittills. Och med lugn menar jag då att vi jobbat våra åtta timmar och sen fått gå hem. Ingen övertid vare sig på morgonen eller på kvällen. Skönt!

Fast ikväll hade jag inte haft nåt emot övertid...
Ska göra ett nytt besök på gymmet ikväll. Urk.
Funderar fortfarande på hur jag ska övertyga tränarna om vilken urusel idé det är att låta plåga oss med det där.
suck.

Idag hörde jag en mycket bra sak på radion. Det var på morgonpasset och en av programledarna var och åt frukost hemma hos Björn Ranelid. För er som inte vet vem Björn Ranelid är så kan jag kort förklara att han är svensk författare, har skrivit ett antal romaner. Han pratar även väldigt speciellt. Han börjar plötsligt prata som att han läser en dikt. Beskriver helt vanliga saker väldigt poetiskt. Lite läskigt faktiskt. Ungefär som en shakespeare pjäs där alla pratar högfärdigt och diktande, fast på riktigt. Och år 2009.
Iallafall.. Han sa såhär: Var tredje människa i världen är antingen kines, indier eller afrikan. Det betyder att förr eller senare så kommer vi alla att vara beiga.
Riktigt smart sagt.
Så nazister och Rasister, lägg ner. Er nästa generation kommer vara beiga och se likadana ut som barnbarnen till dem ni hatar idag.
Va tråkigt egentligen att alla ska bli beiga. Beige är liksom ingen riktig färg egentligen. Va coolt det varit om alla kunde vara gröna. Eller lila kanske! Det hade vart nåt!

Nej nu ska jag göra av med lite pengar. Jag har anmält mig till Högskoleprovet. 350 spänn kostar anmälan, men det får det vara värt.


Suck. Nu är det bara drygt två timmar kvar till helvetestimman sätter in. Suck. Jag vill inte gymma!!

PussKram

Friskis & svettis i vatten

Jääsiken va kul det var med vattengympa!!

Jag ska bannimej skrota fotbollen och satsa hårt på vattengympa.
OS i vattengympa år  2015, hade det funnits hade det vart nåt.
Nu får jag väl nöja mig med den timme vi får i bassängen nästa måndag med. Sen får vi se vad som händer. Ska iaf ligga på tränarna som f*n att vi ska ha det sen i vår också.

Nä, alltså vattengympa is the shit.

Godnatt

PussKram

Bland badmössor och pianofingrar i melodifestivalstider

Montag.
Sitter i tv-soffan, hemkommen från en lugn dag på jobbet och lyssnar på lillasysters pianospelande. Fy fan vilken musikalisk syster jag har! ni skulle bara veta. Hon är grym! Jag blir avis ända ner till fotknölarna men också så jäkla stolt! När hon blir känd och får spela på jättestora scener ska jag stå ute i publiken och berätta för alla att hon är min syster. Lilla Tessan...

Helgen då.
Melodifestival hos Elin på lördagkvällen. Mina förväntningar på bidragen var som vanligt jättelåga, men det var ändå två låtar som imponerade en aning. Början av Emilias låt var inte illa, sen blev refrängen lite för glattig, men ändå klart godkänd. Sen gillade jag Caroline af Ugglas låt. Inget som passar in i schlager-ramen (kanske därför jag gillade den?) men den var faktiskt riktigt bra!
Ja, så det är nog ändå ingen omöjlighet att det ska kunna bli ett bra melodifestival år ändå.
Men det nya röstningssystemet var ju en totalförvirring! Rösta hit, så får dom tävla dit, sen röstar du dit och då går dom hit, och sen kommer dom dit om den där går hit. Qué? ja, dom gör verkligen allt för att krama pengar ur de schlagergalna svenskarna.
Sen var det då årets programledare. En tuff uppgift att ta över efter folkkära Kristian Luuk och nog har hon fått ta emot skit efter sändningen i lördags. Det är precis som vanligt. Minns att Lena Philipsson fick jättemycket kritik när hon ledde festivalen, och Luuk hade det inte så roligt till en början heller. Varför ska det alltid klagas på programledarna för? Alla klagomänniskor kan väl ställa sig där själva då och försöka göra bättre ifrån sig. Det är ett så enormt stort projekt och det är 1000 saker att hålla koll på. Att det dessutom sitter 3 miljoner människor och ser på dig gör inte saken bättre. Förstå nervositeten inför första deltävlingen! Men av det jag sett under tidigare år så brukar dom komma in i det efter nån vecka, så ge det bara lite tid. Jag hejar starkt på Petra Mede. Hon fick oförtjänat mycket kritik. Många klagade på att hon pratade högljutt, vilket jag tycker var BRA att hon gjorde. HON VÅGAR TA PLATS! Vilket krävs från kvinnor om man vill höras i den här jädra världen. Hon är dessutom riktigt rolig emellanåt. Gillar att hon bara pratar på och tar från tomma intet. Inga roliga historier skrivna på manuskort här inte, som det alltför ofta är på galor av alla dess slag. Inövade skämt är det tråkigaste som finns!
Säger bara: GO PETRA MEDE!

Nog med melodifestivalsnack för en knapp vecka nu.
På lördag kör vi hårt igen.

Sitter här och är lite i valet och kvalet. Det är läger med Island Games laget i helgen, men jag är osäker. Hade egentligen lite andra planer och hade sett framemot att göra något annat än spela fotboll i helgen. Vi tränar trots allt redan fem gånger i veckan med Dalhem/P18.
Hmm...
Läger, eller icke läger. Det är frågan.


Ikväll ska det badas med laget iaf.
Vattengympa!!
Shit, jag är så förväntansfull! Va spännande det ska bli! Jag har aldrig vattengympat förut.
Fast det verkar som att det blir jobbigt. Har alltid förknippat vattengympa med pensionärer i granna badmössor, av den anledningen att min farmor och farfar badat så i flera år. Men det finns olika svårighetsgrader och det förvånar mig inte om vi får den värsta.
Mm, men det ska bli härligt. Ett svinjobbigt träningspass är precis vad min kropp behöver nu efter två veckors träningsledighet pga jobb. yeeeh.

PussKram

Men till nästa år igen, kommer han vår gamle vän, ty det har han lovat!

Idag har jag tvättat arbetskläder, dammat, plockat ner julsakerna i mitt rum, dammsugit och skurat golvet.
Ja ni läste rätt. Idag har jag plockat ner julsakerna.
Jag är mycket väl medveten om att det är februari månad nu och att det snart är två månader sedan vi hade jul, men jag har helt enkelt inte haft tid.

Okej, ska jag vara ärlig beror det väl inte bara på tidsbrist. Jag har ett litet problem, och det är dessa avslut.
Jag hatar när saker tar slut. Som julen då tillexempel. Jag älskar julen och lever alltid upp lite extra när dessa veckor kommer. Därför blir det så himla sorgligt när den är över, och när julsakerna plockas bort nä, då strejkar jag. Fast att vänta till februari var nog lite väl. Nästa år ska jag dra fram ALLA julsaker första advent, sen får dom vara framme till en vecka in i januari nånting. Då ska väl julmängden vara nog.

Alltså det är verkligen skitjobbigt med avslut. Man får extrem ångest och vill bara spola tillbaka tiden och få uppleva det en gång till. Man blir deprimerad och allt blir grått och tråkigt. Klassbytena mellan mellanstadie-högstadie och högstadie-gymnasiet, ångest. Att sluta gymnasiet, ångest. Trots att jag egentligen längtade bort från skollivet, jag ville bort och få göra annat.
Jobb tycker jag också är jobbiga att sluta. Tillochmed Kneippbyn var lite sorgligt att lämna för sista gången. Dock en väldigt kort ångest. En-minuts-ångest.
Samma sak med resor, läger, kurser i skolan, fester, osv. Allt som är en stor del i livet, eller som gör stark inverkan på mig.  Jag HATAR avslut.
Men jag kan hantera det. Även om julsakerna får hänga uppe en månad extra.
Tur att påsken inte har någon större plats här i vårt hem.

Nu ska jag snart sätta mig i bilen och åka till Elin. Sen ska det bli melodifestival!!

Glad Påsk!

PussKram

Harmoni

Så var det fredag igen.
Har precis sett Världens Tyngsta Man skaka rumpa i en härlig samba.
Ja det är fredagkväll, ingen team sportia cup imorrn och allt är tillbaka i det normala.
Alltså - Högerhörnet i soffan, datorn i knät och Let's dance på tv:n.
Den rätta starten på helgen.

Ja fast allt är faktiskt inte riktigt som vanligt. Det är nämligen inte Josses dator jag sitter vid utan nu är det MIN EGEN DATOR som ligger här i knät. Japp, jag har gått och "blitt me dator". Den är så fin så fin, och den är min bara min.
Fantastiskt.
Jag har länge funderat på att köpa en bärbar dator och hade nu precis bestämt mig för en jag gillade (och hade fått tipsad om av min datorkunniga vän André) och skulle just slå till när pappa kom hem med en dator som hans arbetskompis skulle sälja. Liite mindre utrymme på än den först tänkta, ett år gammal, och 4000 spänn billigare. Jag slog till.
Ja, så nu sitter jag här med min fina Hp Compaq 6715s. Fiiin.
Begagnat är inte alltid dåligt. Den här duger utmärkt åt mig.

Ja helg ja.
Mm Helg..
Lördag och söndag ska bli lugna och avkopplande. Jag ska vila och bara ha det bra. Det ska bli en helg i djupaste frid och harmoni.
Oh, jag gillar ordet harmoni. Lika fint på svenska som engelska.
Harmoni. Harmony.
Mitt nya favoritord.

Imorgonkväll ska jag till Elin där vi ska se MELODIFESTIVALEN!
Yes, ÄNTLIGEN är det dags igen!
jag förstår inte vad det är som är så speciellt med melodifestivalen. Jag har nån slags hatkärlek till den.
Musiken är förfärlig. Blä. Men det är glitter och glamour, stor uppståndelse. Festligt och glatt. Dessutom är det oerhört roande att få sitta och verkligen rådissa och skratta ut dom allra sämsta bidragen.
Man liksom fastnar i det på nåt vis.
Ja, det ska bli kul.
Sen kanske vi ska slå en pling till Matilda i USA!!
Wiie!!
Vi mailar jämt och ständigt men jag har faktiskt inte PRATAT med henne sen hon åkte. Åh, va jag hoppas!

Nej, nu tar bloggen för mycket uppmärksamhet från Let's Dance.

Trevlig helg på er!

PussKram

Kärleksförklaring till morötter

Här sitter jag och äter äppelpaj. Jag firar att den tuffa jobb-perioden äntligen är över.
För jäklar vad jag jobbat!
12 timmars morotssortering per dag. Det är grymt.
Man kliver in i omklädningsrummet på morgonen och tycker att man nyss lämnade stället, då är det inte kul.

Fast jag har egentligen inte lidit överdrivet mycket. Det var så mycket värre i somras på Kneippbyn! När man började för dagen dröjde man sig kvar i bilen sålänge det bara gick, och när man slutat var det så att man sprang därifrån. Däremellan gick man hemma och grämde sig över vilken skit man hamnat i. Det är verkligen det värsta jobb jag haft hittills. Jag hatade chefen, hatade turisterna, hatade tillslut vissa delar av personalen, det var svettigt varmt och otacksamt, arbetsuppgifterna var slitsamma, man var stressad hela dagen igenom och lönen var oförskämt låg. Nej usch.
Det är när man kan jämföra med såna jobb som morotsplockning framstår som ganska soft, och det trots en massa övertid, ömmande rygg och ben, förstörda naglar och en ständig trötthet.
Jag kan stolt erkänna att JAG TRIVS MED  MITT JOBB! (obeservera trivs, det är inte samma sak som att älska sitt jobb, så extremt är det inte).
Iochförsig har jag inte så många jobb att jämföra med så kraven är ju inte skyhöga direkt, men det beror på annat också.
När det nu gått två månader har jag börjat komma in i jobbet på riktigt. Jag börjar få rutin på arbetsuppgifterna, jag behärskar de flesta maskinerna, förstår vad som händer runtomkring, vet hur jag ska göra (till en viss gräns) om nånting krånglar, man börjar kunna jobbet helt enkelt. Ska lite senare få lära mig förmannens uppgifter så att jag kan hoppa in ifall han blir sjuk eller i sommar när han ska ha semester. Vi är tre stycken som är/ska bli inlärda. Och det är ju kul. Inte för att jag förstår hur jag skulle kunna leda alla dessa stora män och gubbar, och alla dessa siffror och maskiner, ja det blir en utmaning..
En stor anledning till att jag trivs är folket där. En av dom här 06.00-18.00 dagarna gick jättefort! och allt berodde på att jag hade roligt med arbetskompisarna. På morgonen stod jag och en annan och slängde morötter på varandras rullband och även på varandra. Töntigt för omvärlden, men den timmen gick faktiskt fort för oss. Senare på dagen diskuterade vi musik i två timmar och sjöng fint för varann, även då gick det fort.
Det är lätta människor jag jobbar med, vilket underlättar nåt enormt när det känns slitigt och tungt.
Ja jisses, det trodde jag då aldrig. Att morotssortering skulle ha nåt positivt med sig.
Fast vem vet, det kanske vänder snart. Det har ju ändå hänt ett antal gånger de här två veckorna att jag stått och förbannat cheferna för deras jobbmani och slängt backar i golvet när tålamodet tagit slut.
Nej, längre än ett år blir det nog inte iaf. Det FÅR det INTE bli.

Nu ska jag göra mig iordning för lite körsång. Fotbollen får ligga tills helgen. Jag har missat en hel del träningspass nu de här två veckorna, och har mycket att ta igen, men innan dess måste kroppen återhämta sig, den är slutkörd och behöver vila. Kören ska förhoppningsvis inte vara så fysiskt ansträngande. Bara för att försvara mig nu inför alla fotbollsvänner som läser det här ;)

Nu är det snart helg, tjohoo!

PussKram

Ledighet tack.

Hejhej

Jag lever fortfarande.
Sista 06.00-18.00 passet imorrn förhoppningsvis, sen ska det väl äntligen kunna bli lite normalt igen.
P18/Dalhem tog hem segern i Team Sportia Cup i helgen. Det var jäkligt bra, och framförallt spännande! Avgörande på straffar och Moa var grym i målet. Ja, det var riktigt bra gjort av dem efter mitt lags snöpliga skitförlust.

Nu ska jag ta en dusch, sen sova.

PussKram

Helgen

Ojoj, vilken helg.

Lördagen jobb mellan 06.00-14.30.
Sov mellan 16.00-21.00.
Samling södervärnshallen 00.10 för fotbollspelande i Team Sportia Cup.
Första matchen mot P18/Dalhem (lagkompisarna alltså), 01.33, vinst med 1-0.
Andra matchen mot Gotland Södra, 02.30, vinst med 2-0.
Semifinal mot Gotland Södra (hade två lag i cupen), 04.40, förlust med 2-1.
Hemma cirkus 06.00.
Sov 06.22.
Vaknade 12.00.
Nu vaken.

Japp, så har det sett ut. Åhh va snöpligt det var i semifinalen! Vi spelade så jäkla bra hela cupen igenom och det gick bra fram tills det återstod fyra minuter av semifinalen. Då gjorde Gotland Södra 2-1 och gick till final. Så jäkla irriterande. Vi spelade grymt bra men det hjälpte inte.
Tröstande nog gick P18/Dalhem vidare, dom vi spelade mot i gruppen, så lite stolthet har vi kvar i truppen iaf. 
Vårt tredje lag, Dalhem/P18 2, hade däremot en tuff natt. Tråkigt men shit happens.
Nu ska P18/Dalhem se till att slå Gotland södra med hästlängder och gå vinnande ur den här cupen, sen ska vi köra hårt innan det blir dags för uomhussäsong igen. Då jäklar blir vi farliga.

Dags att göra sig iordning för en tripp till södervärnshallen och final.

PussKram