Snobberiar

Igår hade jag och yngsta lillasystern en systrar-dag. Vi gick på stan, picknickade i Ygne nere på stenstranden, åt glass i hamnen och avslutade vår dag med att dela ut tidningar i almedalen för mitt fotbollslag. Slutet var väl kanske inte jätteskoj, även fast tidningarna gick åt som smör i solsken, men annars var dagen väldigt bra.
Planerna var dock inte såhär från början. Vi hade tänkt ta oss ner till Landshövdingens trädgård för att lyssna på Emil Jensen som skulle uppträda där en stund innan Almedalsveckans första seminarium skulle dra igång. Vi stod där utanför länsstyrelsen och grindarna in till trädgården och såg kostym efter kostym gå in blandat med enfärgade, diskreta matchande kjol/linne- kläder.
Vi kände oss sååå fel.
Varför ska politik vara så snobbigt för!?! Och politiker undrar varför ungdomar inte bryr sig om politiken?
Där har ni svaret tråkmånsar.
Varför ska det vara så stramt och rikemansaktigt för? Och språket sen. Man måste ha med sig uppslagsverk för att förstå alla krångliga ord dom slänger sig med! Bara för att få det att låta intelligent och proffsigt. pff..
Tänk om folk som är smarta på riktigt kunde sitta där i vårt styre. Kloka, vanliga människor, som hatar kostymer och annat snobberi.
Varmt var det också. Tjocka svarta kostymbyxor och en lika tjock kavaj, hur överlever dom i sommarvärmen!?
Nej slappna av, det är mitt råd. Annars lär ni aldrig fånga min uppmärksamhet iaf
Emil Jensen kunde gärna få bli statsminister för mig. Han är smart. Så smart att man själv framstår som hjärndöd i jämförelse med honom. Aldrig har jag sett honom bära kostym heller.. 

Annorlunda var det på kvällen nere i almedalen. Där fanns precis ALLA olika slags människor. Unga och gamla, kostymer och shorts, allt i en härlig röra. Almedalsveckan har sina fördelar. Alla kan lätt ta del av den. Det är så stort och så många människor rör sig där så man behöver aldrig känna sig felplacerad vare sig i kostym eller träningsbrallor. Sålänge man har råd med båtbiljetten till ön vill säga..

Ja så vi lämnade kostymerna ifred och åkte till Ygne istället. Lika bra var det, trots att det inte blev någon Emil Jensen..

Nu är det dags att ta systrarna in till stan.

PussKram

Vem uppfann ångloket?

Hejhopp i sommarvärmen!
(Mmm, jag njuter av att få skriva det där, sommar är inte helt fel ändå..)

Sitter just nu och funderar på vilken strand jag och mina familjemedlemmar ska åka till idag.
Den här ön kryllar ju av badstränder men alla är inte roliga och vackra.
Undrar vilken som är BÄST egentligen? Vackrast, störst, minst, finast sand, bäst badvatten, bäst havsbotten, bäst bäst.
Bäst rimmar på häst.

Igår stod jag och Vero på Ica Maxi och trugade på folk gratistidningar. Många tyckte vi var riktiga pain in the ass (förstår icke varför, gratis som är så gott!?) andra tyckte det var trevligt att få lite helgläsning.
En kvinna utbrast:
- Åh vad lycklig jag blir nu! när jag gav henne en tidning.
En annan skrek:
- DEN KOMMER VISST MED POSTEN! när jag sa att den inte gjorde det. Hon var lite konstig..
Ja mycket folk fick man se (uppleva).
Inatt gick meningen "gratis evenemangstidning, ny för idag!" på repeat i huvudet på mig..

Gårdagskvällen spenderade jag hos Elin. Vi såg fotbollsmatchen mellan Sverige och England, sen spelade vi Familjegeni med Elins bror och hans flickvän. Vet ni vilka bröder som uppfann den första luftballongen? Inte jag heller, men igår kunde jag iaf svara på vad dessa två bröder uppfann.
Ja, sen avslutade vi med en promenad innan jag åkte in och hämtade lillasyster vid båten.
Hon har varit på elitläger med distriktslaget i Halmstad. Min lilla elit.

Matchen då. Pinsam första halvlek. Det spelar ingen roll hur sverige spelade. Man kan inte släppa in TRE hörnor på TRE möjliga. Men vilket uppsving sen! Åh, jag önskar det "riktiga" landslaget kunde spela lika helhjärtat och roligt som dessa U21:or. Skittråkigt att dom förlorade sen. Då ville jag fälla en tår, men det gjorde jag inte för Elins pappa och bror satt i närheten.. Dessutom är det lite fånigt att lipa över fotboll.

Svarthäll verkar det bli nu. Den stranden gillar jag.

Dags o kila.

PussKram

Kräftlår.

Jahapp. Ännu en solig dag. Tjohoo!
Fast dagen har jag spenderat inomhus.
Skyddat mina kräftröda lår.
Ja, jag har bränt låren. Baksidan av låren tillochmed.


Jag, Elin och Annika var på fårö hela dagen igår. Mina lårbaksidor är icke vana vid solljus och fick en smärre chock.
Annars hade vi en riktigt mysig dag på fåröen. Gick upp i ottan och gav oss iväg (klockan 9.00..). Dagen spenderade vi på sudersands strand i en egen grop dit ingen kom och störde oss. Årets första dopp i havet avklarades.
De' ni! Premiärdopp den 24:e Juni! det har hört till ovanligheterna hos mig de senaste fem åren iaf. Tror det dröjde till slutet av Juli förra året...
Kallt som satan var det, men ooh så ljuvligt ändå.
Mot kvällen åkte vi en vända till Langhammars och fotade bland alla raukar. Sen åkte vi vidare till Digerhuvud där vi satte oss och åt i en rauk. Eller det kanske bara var en vanlig sten, ingen aning. Satt som små fågelungar i ett bo gjorde vi iaf, men det var mysigt.

Japp japp. Så är det.
Nej vad ska jag mer berätta?

Jo! nu vet jag!
Imorgon ska jag och Vero stå och dela ut gratistidningar på Ica Maxi. HELA Dagen. Kom dit och ta en bunt är ni snälla. Laget ska bli av med 4000 tidningar. Så please! Gratis är dom. Läste ni det? G-R-A-T-I-S.
Och handla mat behöver man alltid, ifall ni tycker det är onödigt att åka till Maxi bara för en Gratis Tidning.
Fast det är inte så bara. Alla evenemang på Gotland står med i den. Och korsord har den med. 
Fint som snus. 

Nej, hejdå.

PussKram


Nu är det sommar, nu är det sol, nu är det...

Ännu en RIKTIG sommardag har vi haft på ön idag.
Inte helt fel att ha semester just nu..hoho

Jag har egentligen inte så mycket att skriva, ingen har väl det den här tiden på året och med detta väder. Man vil pressa så mycket man kan i solen.

Två dagar har jag hunnit avverka på stranden. I söndags var jag med Elin och Annika i Brissund och idag blev det Åminne med syster och hennes vänner.

För övrigt läser jag en läskigt bra bok just nu. Den gick på bio för några månader sedan så mycket möjligt att ni känner igen den. "Flyga drake" heter den och är så bra att man blir helt matt. LÄS DEN.

Nu ska jag snart åka iväg och träna. Vilken tur att Vero ringde förut och kunde upplysa mig om att träningen börjar 18.30 och inte 18.00.
Virrhönan i mig har vaknat till liv igen..
Har börjat träna ordentligt nu. Först i söndags med laget och igår var jag i Hemse och spelade med Dalhems B-lag. Vi vann med 3-1 efter en hård match med två lag som inte drog sig för att "gå i med kropp". 
Min egen medverkan kan summeras följande: ett missat friläge, blodstopp i foten efter för hård benskyddstejpning och skapare av förvirring i Dalhems backlinje. Alltid kul o kunna hjälpa till..pff..
Trots min inte alltför glänsande insats var det ändå riktigt kul att få spela div.4 match igen. Det är ändå en viss känsla att spela mot de sina (gotlänningar alltså..).

Ha det skönt i sommarvärmen!

PussKram

Naturelover.

Fy fan vad jag älskar naturen.
Det är helt otroligt vad fridfull och lycklig man kan bli av lite träd och solsken.
Jag förstår inte hur jag någonsin ska kunna komma till ro i en liten lägenhet i en betongklädd stad.
Man står ut antar jag.

Midsommarfirandet är över. En fågel flög in i stugfönstret och dog, det tyckte vi var lite sorgligt men i övrigt hade jag och mina  två goa vänner en lugn och mysig midsommarafton i sommarstugan.
Men det är väldigt vad tiden går fort. Jag vet hur mycket jag tjatar om det, men det är ju verkligen så. Jag menar, vi firade ju NYSS nyår! 
Finns det ingen pauseknapp nånstans?

Nu ska jag ägna mig åt musikens värld ett tag.

PussKram


små grodorna dansar över ängarna och bannar dig så hårt

Jag känner en bot
Hon heter Anna. Anna heter hon,
och hon kan banna banna dig så hårt
Hon röjer upp i våran kanal.
Jag vill berätta för dig att jag känner en bot.


Japp, där har ni min midsommarmelodi. Jag hatar låtfan men en midsommar för några år sedan var jag med några vänner i Åminne och campade och den här låten tillsammans med Linda Bengtzings "alla flickor" gick på repeat hela helgen. Jag hatade dem båda men det var en fantastiskt rolig helg och får mig att minnas tillbaka ett av de roligaste midsommarfiranden jag varit med om.

Denna midsommar ska bli av det lugnare slaget, dock inte tråkig för det. Jag tänker fly alla midsommarfester och åka med mina två kära vänner Elin och Annika till förstnämndas sommarstuga. Där ska vi njuta av sommarvärmen (hmm..) , äta och dricka gott, sjunga midsommarvisor och dansa på stranden vid soluppgången.. ja eller nåt sånt..
Precis vad jag behöver just nu känner jag!


Nu ska jag gå och gömma mina jordgubbar i matkällaren så att ingen kommer och snor dom.
Japp, jag är en av dom få lyckliga som lyckats få tag på gotländska färska jordgubbar till midsommar! haha!




               Glad Midsommar mina vänner!


PussKram


Slut pÅ det roliga.

Nu Är jag hemma i mitt hus, pÅ gotland, pÅ Ön.
F**n va hÄrligt o Äntligen fÅ komma till ro!
Jag Är trÖtt efter Över ett dygn utan klok sÖmn, jag stinker svett och Äckel eftersom jag varken duschat eller borstat tÄnderna pÅ Över ett dygn, jag Är glad och fel i tiden och Är dÄrfÖr inte sÅ sugen pÅ att sova.

Jag Är Även vÄldigt glad att Återigen fÅ sitta vid ett tangentbord med bokstÄverna Å,Ä,Ö.

Jaha, dÅ var vÄl usa fÄrdigt fÖr den hÄr gÅngen dÅ.
Tack Amerika fÖr att ni slÄppte in mig!

Over and out.

Godnatt!

PussKram


Two Halleluja weeks!

Sista kvallen hos familjen Leveque i New Hampshire borjar ga till anda... 
Idag tog Jag, Elin, de tva Nygifta, Sandras kompisar Linn och Nina, Elins och Sandras mamma, John som vigde Sandra och Aaron och Jeff som kompade oss pa brollopet tva bilar och akte till Boston for en sista dag tillsammans. Vi gick runt i staden, at god mat och umgicks. Linn och Nina stannade sen kvar i Boston medan vi andra akte hemat, efter en otroligt god middag pa en kinarestaurang. Det var en trevlig dag.

Det har verkligen varit toppenveckor har. Sa manga nya manniskor man traffat och lart kanna, sa manga man kommer sakna nar man aker hem! Alla nya intryck, jag har fatt en san inblick i den "amerikanska kulturen", sett sa manga nya platser, bade fina, trevliga platser och fula, mindre trevliga platser. Jag har fatt uppleva ett brollop "inifran" for forsta gangen, alltsa inte bara kommit som gast till brollopet utan faktiskt fatt folja med i alla forberedelser och fixande innan Den Stora Dagen. Allt sjungande! vi har sjungit och ovat saa mycket. All engelska jag tvingats prata! har upptackt hur oerhort begransat ens ordforrad ar!
Resan blev sa mycket mer an jag nagonsin kunnat tro och jag tar med mej sa manga minnen harifran nar vi nu aker harifran imorgon. 

Ja, jag ar SENTIMENTAL nu, jag vet. Det blir sa nar man ska avsluta nagot roligt (och manga av er vet ju hur jag ar med "det har var sista gangen..." ocksa), men jag kan ju alltid komma tillbaka nan gang...
Kan aven erkanna att det ska bli ganska skont att komma hem till min skona BREDA sang igen efter en vecka pa luftmadrass och atta dagar i en skakig husvagn. Och familjen, ja jag har saknat er! Och fotbollen... En kvall nar vi ovade sang i kallaren hittade jag en fotboll och borjade jonglera lite och slogs av en enorm langtan efter mitt fotbollslag! jag har saknat er med! Och alla vannerna ocksa, stackars Annika som jobbar livet ur sig, maste hem och radda henne! och alla ni andra som jag inte traffat pa evigheter! 

Nej nu far jag nog ge mig innan jag borjar lipa har..
Ska nu vacka Elin som somnat pa soffan har bredvid sen ska vi nog forsoka umgas lite med familjerna Leveque/Karlsson innan det ar dags att ga och sova sista natten i husvagnen...

Imorgon gar flyget fran Boston 18.30 amerikansk tid. Vi mellanlandar i Philadelphia nan timme senare och darifran flyger vi sen raka vagen till Sverige och arlanda. Vi blir bestulna pa en natts somn for vi kommer till sverige nan gang pa eftermiddagen tror jag (ni vet det dar med tidskillnader, klockan kommer vara sex timmar tidigare i USA). Vad vi ska gora hela onsdag eftermiddag har jag ingen aning om, men pa kvallen gar baten hem fran Nynas klockan atta eller nio. Vid midnatt kommer vi hem till var kara o igen!!

Godnatt pa er!

PussKram 

Nu ar det inte langt kvar...

Oh herregud vad dessa tva veckor har gatt fort!
For exakt tva veckor sen befann vi oss i philadelphia vid den har tiden tror jag. Pa vag med flyget till New York for att traffa Matilda.
Endast en dag aterstar innan vi ska aka harifran. Pa tisdag blir det buss och flyg for hela slanten. Kanns lite vemodigt far jag saga..

Veckan har i New Hampshire har rusat forbi i en valdig fart!
Det har varit mycket brollopsbestyr i huset. Mycket sangovande for min, Elins och Jeffs del, och en massa nya manniskor att traffa. Men det har varit kul och larorikt. 
Fast i torsdags tog vi gaster i huset plus brudparet ledigt fran allt brollopsfix, hyrde en minibuss och akte norrut upp i bergen. Det blev mycket bilsittande forstas men det var det utan tvekan vart! Aaah vilken vacker natur dom har har! och vilken utsikt vi fick se! Bilder kommer laggas upp nar jag kommit hem igen.
Pa kvallen hade vi mohippa har i huset. Grabbsen akte till en restaurang nagonstans och vi kunde festa loss utan att bli storda. Det blev mexikansk mat, ballonger och fjaderboa, margaritas i massor, fragesport om bruden, lekar och tarta. en jatterolig fest!

Igar var det da sjalva brollopet. Ceremonin var inte forran klockan fem sa hela dagen fixades det en massa.  Sandra och Aaron vigdes i en park har i Hooksett. Innan hade vi varit oroliga for vadret. Hela veckan har det regnat och varit mulet och skulle det aven vara sa pa brollopet skulle dom bli tvungna att flytta in i en lokal. Men nagon dar uppe maste ha tankt pa dom for nar vi vaknade i lordagsmorse sken solen och det var varmt i luften. Det holl hela dagen och vigseln blev jattevacker! Vid nio-tio tiden pa kvallen kom regnet igen och fortsatte hela natten, men da befann vi oss inne i restaurangen dar brollopsfesten holls sa det var inget som storde.
Ja, det var verkligen ett jattefint brollop. Otroligt vackert brudpar, god mat, god tarta, jag och Elin klarade av latarna jattebra (trots viss falsksang fran en viss Isabelle vid nagra tillfallen...) det uppskattades fran bade brudpar och gaster, och amerikanarna var riktiga dansare sa nar dj:n drog igang blev det riktigt PARTY!! Ah, det var jattekul verkligen.
Det enda som var trakigt var att vi inte fick ha lokalen langre an till midnatt, sa klockan tolv stangdes musiken av och sen fick vi aka hem. Dock fortsatte festen ute pa terassen (ett stalle som manga av oss valt ut som favoritstalle i detta hus) och holl pa till tidig morgon.

Idag har vi slappardag har. vi har sett film och snart blir det indisk mat.
Oh, jag ar hungrig...

PussKram

The Wedding Is Over!

Klockan ar snart 04.00 har i New Hampshire och det borjar bli dags att ga och lagga sig och lata denna fantastiskt roliga dag ga till historien.
Aarons och Sandras brollop idag var saa vackert, det var en harlig stamning pa festen och sangerna gick jattebra for bade Elin, mig och Jeff. 

Nu har det varit efterfest pa terassen i nagra timmar, men sangen borjar nu locka faktiskt..
Godnatt!

PussKram 

Da var vi i New Hampshire!

Hej pa er!
Ska forsoka fatta mig kort for har ges inte mycket utrymme for slappartid. 

Jag och Elin har nu alltsa lamnat Matilda och New Jersey och rest vidare till New Hampshire. Resan hit innebar inga problem utan allt gick mycket bra.
Anledningen till att vi nu akt till NH ar den att Elins syster ar tillsammans med en amerikan och nu ska dom gifta sig pa lordag, med Elin som brudtarna. 
Vi bor hos Aarons (brudgummen) foraldrar i ett stort hus i Hookset som det heter. Just nu ar vi tio personer som lever under ett och samma tak, och om nagon timme blir vi ytterligare tva till da brudens vanner fran Sverige kommer. Huset vi bor i ar stort, men inte tillrackligt stort for att rymma tolv personer sa jag, Elin och Sandras tva vanner sover i en husvagn som star pa tomten. Det blir alltsa campingliv en vecka nu!
Idag har vi varit och halsat pa Aarons farforaldrar som bor i ett markligt sommarhus vid stranden. Det ar valdigt litet, tank er en husvagn som man byggt ut och sen tagit av hjulen pa. Mycket markligt, men ocksa mycket gulligt. 
Sen korde Aaron runt oss i bilen (det regnade ute...) och visade oss runt. Vi stannade aven till vid stranden for att blicka ut over atlanten. Fint fint. 


Snart ska jag och Elin ova sang med en van till Sandra och Aaron. Jag och Elin ska namligen sjunga for brudparet pa lordag och denna roliga typ ska kompa oss. Vi ovade forsta gangen igar och det gick valdigt bra faktiskt! Jeff som han heter ar otroligt duktig pa pianot ocksa sa jag och Elin kanner oss trygga.

Ingen mer vila nu.

PussKram

Redan en vecka!?!?!?!

Ja, det var ungefar sa jag tankte nar jag vaknade till liv imorse. Den har forsta veckan har gatt sa otroligt fort!!
Imorgon lamnar vi Matilda och Glenrock for att resa vidare till New Hampshire. Det blir en bussresa pa cirka fem timmar sa imorgon blir det slappt.

En uppdatering kanske??
Nu ska ni allt fa lasa....

Som jag tidigare berattat sa regnade (Inget snoovader iaf, Moa ;P) det i onsdags nar vi var vid frihetsgudinnan. I tre dagar regnade det sedan konstant, sa i torsdags bestamde vi oss for att lata New York vila fran vara lustigheter och istallet tillbringade vi dagen har i Glenrock.
Glenrock ar en ganska liten stad med begransat utbud och en regnig dag som da, slutade det med att vi hamnade pa bio. "Natt pa museet 2" hette filmen och utspelas pa "American Museum of Natural history" som ligger i NY precis vid Central park. Skona biostolar och bautastor filmduk = sammanfattning av biobesok.
Sen langtade vi hem litegrann och akte till IKEA for lite svenska kottbullar. Men amerikanare ar kassa pa att tillaga kottbullar sa middagen var lagom god.. Dessutom tyckte dom att man kunde blanda potatismos och kottbullar med lax, det tyckte inte Elin som ar vegetarian.
Pa kvallen at vi middag har i huset tillsammans med hela Matildas vardfamilj. Vardpappan fyllde namligen ar sa det blev lite fodelsedagsmiddag.
Senare pa kvallen hade regnet ett uppehall sa da besokte vi ett tivoli som ligger bara nagra kilometer harifran. Det tog oss dock en evighet att ta oss dit, da Matilda tyckte att aka pa motorvag var otroligt skoj (las: mindes helt plotsligt inte hur vagarna gick). Elin blev uttrakad och utbrast: Matilda, jag vill inte aka den har karusellen nat mer! Tillslut hittade Matilda ratt iaf och vi fick en rolig stund pa tivolit.

I fredags regnade det enormt pracis hela dagen. Vi ville dock bestamt spendera var dag i New York. Egentligen hade vi tankt ga runt i Central Park och China town, men eftersom vadret var som det var bestamde vi oss efter ett snabbt overvagande, att det fick bli MUSEUM! Narmare bestamt "American Museum of Natural History", samma museum som filmen vi sett dagen innan handlade om. Resan dit blev daremot onodigt lang.
Tunnelbana ar inte den starkaste sidan hos nagon av oss tre och vi akte fel ett otal ganger, klev pa fel, klev av fel, akte at fel hall osv, innan vi kom ratt. Nagra platser mindre trevliga med skumma manniskor, sunkiga dofter, laskiga storrattor springandes i sparet (det har ar inget ni behover namna for min kansliga mormor, hon kanske tvangshamtar mig da. och mamma: ingen fara jag lever ju fortfarande!). Vilken lattnad det var nar vi efter en timme och 15 minuter antligen kunde kliva av pa ratt stalle.
Museumet sen da? Nja, roligare platser har jag besokt, men jag larde mig lite nytt och Theodore Roosevelt (president nan gang i borjan av 1900 talet eller nat, duktig pa mycket annat ocksa, typ...), sag dinosaurieskelett och elefanter (uppstoppade). Tva timmar lyckades vi traska omkring iaf och nar vi kom ut darifran regnade det fortfarande. Sen skulle vi tillbaka till Penn station dar vi skulle aka hem. Latt som en platt men vi borjade prata om annat och akte tva hallplatser for langt. Det var bara att hoppa av och kliva pa nasta som gick tillbaka. Mycket tunnelbana denna dag alltsa.


Igar (lordag) akte vi till Philadelphia. Dagen borjade tidigt med buss harifran Glenrock till NY kl. 07.30 (dock inga problem for en som borjar jobba 06.00 i vanliga fall, hoho). Darefter tva timmars buss fran NY till Philadelphia.
Igar kom solen tillbaka igen forresten!! Det var varmt som attan dar i Philadelphia och vi trivdes som fiskar i vattnet. Vi hade en fantastiskt rolig dag och akte ducktour genom stan med en rolig guide. Ducktour aker man i ett markligt fordon, fungerar som bil pa land och bat nar den kommer ner i vatten. VI blev guidade runtom i gamla stan och fick se otroliga byggnader i alla mojliga former och farger. Avslutningsvis blev det en battur i vattnet. Mycket fart och flakt var det. En sommardag i Visby ungefar. Guideturer med hast och vagn, orkestrar som spelade, manniskor med kameror, osv. 
En toppendag var det!

Igarkvall kom vi hem till Glenrock strax efter klockan ett pa natten och var ordentligt trotta. Darfor tog vi lite sovmorgon idag innan vi akte in till NY for en sista heldag tillsammans. Vadret har varit helt otroligt varmt och skont idag med klarbla himmel, stralande solsken och varmt som attan! Solbrannan borjar ta form...
Vi har varit i Central Park nastan hela dagen. Promenerat omkring, tagit bilder, picknickat och bara njutit av sommaren.
En valdigt avkopplande och mysig dag.
Den borjade lite samre daremot..

Mitt minneskort pa kameran blev fullt igar och jag bestamde mig darfor far att ga och kopa ett nytt idag. Ett storre.
Vi hittade en liten elektronikaffar pa vagen till Central Park och klev raskt in. Forsaljaren dar var snabbt framme for att hjalpa oss. Jag visade hur mitt minneskort sag ut och berattade att jag ville kopa ett till, ett storre. Han plockade fram ett nytt, oppnade forpackningen och satte i det at mig (fast jag kan faktiskt satta i det sjalv ocksa! lite teknisk ar jag iaf..). Kameran funkade utmarkt och jag hade nu plats for 650 bilder. Perfekt! tankte jag och slangde fram kortet for att betala. Kolla pris det glomde jag, hungriga var vi och ville bara fa det har med minneskortkopet avklarat sa fort som mojligt.
Nar vi klivit ut ur affaren kollar jag kvittot och upptacker att jag nyss kopt ett minneskort for 173 dollar!! Det ar nastan 1500 svenska kronor! Hemma kostar dom 500 kronor!
Vi gar tillbaka och fragar om priset verkligen stammer. Forsaljaren svarar:
oh yes yes, this is high tech, real good quality.
Jag fragar om det inte ar KAMERAN som avgor huruvida en bild blir bra kvalitet pa eller inte, men han ar fast besluten vid att det har svindyra minneskortet gor bilden sa mycket skarpare. Jag fragar om vi kan fa byta tillbaka det men han sager nej, forpackningen ar ju uppbruten (en forpackning som han sjalv brutit upp!). Vi ser lite fundersamma ut och antagligen tillrackligt ledsna ut for plotsligt oppnar han en annan forpackning och sager:
Here, I give you a bigger card, this is double. I want you to be happy. Is it okay?
Ja, vad sager man? vi kunde ju inte fa pengarna tillbaka sa ett minneskort dubbelt sa stort var val inte fel.
Han satter i det, jag tackar sa mycket och vi gar darifran. Nu har jag alltsa hela 4 Gb!
Lagom jag kommer ut upptacker jag att kameran inte vill reagera pa kortet. AAAAAAHHHH!!!!
Jag: Matilda, vad heter pinsamt pa engelska?
Matilda: emberrasing.

Vi far helt enkelt ga tillbaka och jag far forklara att det har stora minneskortet inte funkar i min. Han kollar kameran och plockar sedan fram och oppnar en ny forpackning med lika stort minne fast annat marke. Kameran reagerar inte denna gang heller.  Vi kommer fram till att kameran inte klarar alltfor stort minne och det hela slutar med att jag gar darifran med hela TVA minneskort. Det pa 2 Gb som jag kopt och ett pa 1 Gb, fin kvalitet som han ger mig istallet for det pa 4Gb. Forsaljaren har da oppnat fem forpackningar med olika minneskort, ett av dom har han salt, ett har han fatt ta sjalv till eget bruk, ett har han fatt gett bort och de andra tva vet jag faktiskt inte vad han ska gora med..
Han pustade nog ut nar vi antligen lamnade honom ifred, men han verkade anda inte jattesur. Han fragade om jag studerade. Ja svarade jag och ljog. Det ar ju sa komplicerat att forklara det dar med jobb! men han svarade att det kommer ga bra for mig i det jag nu pluggade... tack sa jag. Sen tackade jag igen och vi gick nojda darifran.


Ojoj, nu ar klockan mycket. Dags att sova sa att man orkar sova pa bussen imorgon...

Nar nasta inlagg kommer ar fortfarande mycket oklart. Jag vet inte an hur det ser ut med dator och nattillgang den kommande veckan.

Tills dess far ni ha det sa bra darhemma pa on!

PussKram

Ps: Grattis till alla er studenter!! Har smygtittat lite pa facebook och ni verkar ha haft en riktig toppenstudent! :) d.s

Resan fortsatter

Hejhej pa er!

Har har vi nu onsdagkvall och vi har precis kommit hem fran starbucks (var vistelse har kommer stavas STARBUCKS efter det har da vi fikat dar dagligen sen vi kom hit) dar Matildas au pair kompisar hade en liten avskedstraff for en som aker harifran om nagon dag.

  De tva senaste dagarna har vi spenderat i New York bland skyskrapor, stressiga manniskor och gula taxibilar. Igar var vi uppe i rockefeller center och kunde se hela NY uppifran. Det var coooolt. Sen borjade det regna och da var det inte sa kul langre.
Under dagen hann vi aven med att skramma upp nagra stackars pizzabagare...
Innan vi tog bussen tillbaka till Glenrock dar vi bor, gick vi en svang genom Times square. Omrade dar byggnaderna ar fyllda av reklamer och lysen overallt. Herregud vad neonskyltar och stora reklamtvapparater o grej. Det lyste ordentligt.

Idag var vi aterigen tillbaka i NY. Det var dags for Frihetsgudinnan. Det blev en blot historia men visst var det kul anda!
Vad jag hort av rapporter hemma sa ar det riktigt bajsvader hos er. Kan gladja er med att det varit lika daligt har idag med. Vi hann precis fotografera fardigt sa kom regnet och sedan har det fortsatt till och fran, men inget vader stoppar oss nu!

Efter lunch gick baten vidare till Ellis Island som ligger bara nan kilometer ifran Frihetsgudinnan. Dar gick vi runt i musset ett tag innan vi akte tillbaka till fasta landet.


En kort redogorelse over de senaste dagarna fick det bli.
 Nu ska jag umgas med mina tva favvotjejer.

PussKram

Forsta dagen i USA

Sa, da var vi antligen pa plats!

Klockan narmar sig halv tolv pa kvallen, amerikansk tid och Elin och Matilda borjar sa smatt gora sig iordning for natten, medans jag sitter har och forsoker komma underfund med detta tangentbord...
Vi  har alltsa anlant till Amerikat nu dar vi i veckan ska bo hos Matilda och hennes vardfamilj i staden Glen rock som ligger i New Jersey. Dom bor i en fin, typisk amerikansk villa i ett lungt och mysigt omrade och hittills gillar jag det mycket.
Forsta dagen har vi promenerat har omkring och Matilda har visat oss runt. Ikvall har vi varit i den storre gallerian och tittat runt i affarer samt tagit en kvallsfika pa starbucks.

Resan hit gick till storsta delen mycket bra. Nagra stackars amerikaner kande sig nog ganska forfoljda emellanat visserligen, men dom skulle bara veta till vilken hjalp dom var..
Vi tog baten till nynashamn i lordagskvall och fick bo en natt pa arlandas hotellby. Inga problem sa langt. Flyget gick till Philadelphia 13.00 pa sondags eftermiddagen. Resan dit tog nio timmar men gick anda hyffsat fort. I philadelphia mellanlandade vi for att sedan ta oss vidare till New York. Vi hade lite ont om tid mellan flygen och fick det annu stressigare nar vi upptackte att dom hade bytt gate. vi holl pa att hamna i Nashville istallet for NY, men med tjugo minuter kvar till avgang markte vi detta gate byte, och hann som tur var komma pa planet i sista stund. Puh.

Pa plats i New York skulle vi bli hamtade av Matilda. Dock hade vi inte riktigt klargjort motesplatsen, utan tankte nog mera "asch, det loser vi nar vi kommer fram". Som tur var fick vi tag pa Matilda pa mobilen och hon bad oss ta bussen till 'Penn station' dar hon skulle hamta upp oss. Vi kom pa bussen men klev av pa fel stalle. Detta gjorde att Matilda fick se helt nya delar av New York samt tva mycket trotta ben. Men efter drygt en timmes letande var vi antligen samlade alla TRE!

Aah, det ar sa harligt o vara tillsammans alla tre igen!
Det har kommer verkligen bli en toppenvecka!!

Imorgon blir det en heldag i New York. Upp ganska tidigt sa det ar dags att krypa till sangs.

Hoppas ni har det bra dar hemma, har kan det iaf inte bli sa mycket battre!

PussKram