Första Advent

HERREGUD VAD DET ÄR SKÖNT ATT SITTA NER!
Rumpan får bära det tunga lasset vilket den klarar väldigt bra, medan fötterna bara behöver hänga där nere vid golvet.
F.y .f.a.n vad underbart.

Det har varit mycket stående och gående de senaste dagarna som ni kanske kan förstå.
Fick jobba ons-fre på ISS, till min lycka, trots att min veckoplanering som jag hade lagt upp så bra gick i stöpet. Det var mycket trappstädning förutom de vanliga ställena så benen fick jobba hårt. Fotbollsträningar och kör har kvällstiden gått åt till i veckan och ännu mer fysisk prestation att utföra. Igår serverade vi i fotbollslaget på vår förra tränares 50 års fest. Skitkul men ack så mycket springande, gående och stående det var. Och idag har jag tillbringat dagen på stan och julskyltningen där jag sjöng med kören, alltså ännu mer stående och gående. Kan ni förstå hur mina fötter mår just nu!?

Det är som bekant första advent idag. Jisses vad jag längtat efter denna stund! Fritt fram för julmusik, julstjärnor, pepparkakor, glögg, och mer därtill. Årets mysigaste månad tar sin början imorgon, fantastiskt!
Trots denna jullycka så känner jag att första advent återigen inte blir som jag tänkt. Sen oktober har jag längtat och planerat att det här året ska jag göra riktigt julmysigt. Tanken var att veckan skulle ägnas åt städning (mitt rum är verkligen inte vad det en gång varit...), adventspyntning och lite julbak. Men icke.
Klockan är 19.30, och första advents söndagen går mot sitt slut. Mitt rum är upp och ner, julstjärnan ligger tryggt i sin kartong och lussekatterna har ännu inte sett dagens ljus. Det blir aldrig riktigt som man tänkt sig.
Vilken tur att man fortfarande har 24 dagar på sig.

Fast en sak som jag faktiskt inte hade tänkt så mycket på var julskyltningen, och den kom jag ju iväg på!
Det finns egentligen bara EN negativ sak med dessa folksamlingsdagar. Det är kul att träffa folk som man känner, stå och prata lite och ha det trevligt. Men så går man där i folkvimmlet och får plötsligt syn på någon man känner igen. Man vet namnet på personen, man har träffats lite kort på någon fest, evenemang, jobbet eller liknande. Dock en så kort stund att man är osäker på om personen i fråga känner igen en själv. Personen får syn på dej och blickarna från er båda börjar svaja något. Genast dyker tankarna upp: ska jag hälsa? nej han verkar inte känna igen mej? eller? jo men det borde han ju göra? eller? nej vad gör jag? oj nu har jag kollat lite väl länge på honom utan att säga nåt, bäst att dra undan blicken?
Antingen låtsas man som ingenting och går vidare utan minsta lilla hej, eller så utbrister man ett litet svagt hej, alternativt mimar hej. Hälsningen från den andra personen blir antingen ett hej tillbaka, eller en pinsam blick som säger -vem fan är du?
Jag hatar detta! jag vill inte verka arrogant men jag vill inte säga hej till var och varannan människa som om jag vore knäpp i huvudet.
Hur gör man ni som vet??


Nu börjar det bli dags att ladda upp inför morgondagen. Första December betyder inte bara ny månad för mej i år. Det betyder även nytt jobb för Isabelle. Japp, imorgon börjar jag på mitt nya jobb. Spännande och jobbigt på samma gång. Håll tummarna.


PussKram

ps: här kommer lite bilder från 50 års festen igårkväll. Vilken otroligt rolig kväll det var! många hade verkligen ansträngt sig i sitt klädval och kom med riktigt fyndiga 50-tals utstyrslar:


Födelsedagsbarnet själv (iförd peruk): . Jag och Micka:
 Serveringspersonalen:  och vår arbetsplats för kvällen:  många glada människor var det den här kvällen, och ännu gladare blev de när musiken drog igång: .


Vem döljer sig bakom masken?

Åh älskade dator vad jag saknat dej!

Och bloggen. Kan ni förstå hur mycket som poppar upp i huvudet på några dagar och som man bara VILL SKRIVA AV SEJ här! Mitt huvud håller på att sprängas.

Här sitter jag i gul/svart prickig klänning och försöker tänka mej in i 50-talets glada dagar. Ikväll ska jag nämligen på 50 års fest hos min förra tränare. Temat är 50-tal men eftersom jag och mina lagkompisar skulle servera så trodde jag att det intr gällde oss lika mycket. Ack så fel jag hade.
- Ni ska ju vara med på festen efter så självklart ska ni också klä er i 50-tal!
suck*
Det är kul med maskerad, men inte när man får höra det bara några dagar innan den infaller. Speciellt inte när man dagarna innan jobbar rumpan av sej och inte har tid att leta kläder, då är det inte så kul.

Vilken tur då att jag har en morbror vars fru alltid har en massa kläder som kan passa. Den här gången hittade vi en gul blus med svarta prickar som hon sytt i slöjden för många år sedan. Till den en matchande utsvängande (finns det ett sånt ord?) kjol. Jag lär synas ikväll...

Maskerad är egentligen skitkul. Jag har inte varit på så jättemånga, men nån gång i mitt liv skulle jag vilja vara med och ordna såna här tema-fester. Man kunde ha nån fest i månaden, eller varannan månad. Bara för att man skulle ha lång tid att klura på nästa tema. Nya teman skulle det vara varje gång med dekorationer, musik, mat (om det går) som passade in. Shit va kul! Det svåraste är kanske att få folk att vara lika entusiastiska och fantasifulla varje gång. Risken finns att det efter den andra-tredje festen dör ut. Man orkar inte engagera sig så mycket i utklädnaden och antalet deltagare blir färre och tillslut vill ingen komma. Men va kul om man lyckas!!!
Nån gång ska jag göra det... nån gång..
Vill ni vara med då??


Ja en vacker dag ska det bli maskerad så det står om det!
 Men först Pers 50-års fest.
Ska se om det kan bli några bilder som kan hamna här sen.

PussKram

Krasch bom

Här kommer ett litet kort panik inlägg.

Datorn hemma har kraschat. Hårddisken har gått åt skogen. Jag hoppas pappa kan fixa det men just nu ser det inte ljust ut.
Av den anledningen sitter jag nu här vid annikas dator och skriver. Hon lånar ut den till mej några minuter.

Så fort Josse fått hem sin dator från skolan ska det bli uppdateringar från helgen i växjö och lite mera.

PussKram

Familjen Dalhem

Wow, snön har kommit till Gotland! Tjooho!
Min morfar har fixat vinterdäck på bilen också så jag kan bara säga: välkommen snön!

Det har varit tunga dagar nu sen i tisdags.
Laget hade första styrketräningen på tisdagen och mina lår dog efter första styrkeövningen.
Sedan dess har jag plågats av träningsvärk av värsta sort. På jobbet hade jag lust att svimma när det var dags för städning i ett flygtorn. Jag skulle upp för en trång, milslång och brant SPIRALTRAPPA, och promenaden ner därifrån var nog den smärtsammaste jag gjort på mycket länge. Fy fan för gym säger jag bara!

Uppdatering:

Onsdagen jobbade jag med städet. Slutade vid 1-tiden och hämtade Annika för att sen åka hem till Elin för planering, grötätande, och vänner-tittande. En mysig eftermiddag/kväll som resulterade i att jag inte kom i säng förrän 01:30.

Torsdagen. Väcks väldigt abrupt klockan 06.00 av telefonen. 
- Hej det är Ingrid! Förlåt så hemskt mycket, men jag glömde ringa dej igårkväll och säga till dej att du skulle jobba idag. Är du upptagen eller skulle du kunna komma in nu fortast möjligt?
- gäsp* ehm, jo jag kommer. Men jag behöver en timme på mej.
- Javisst kom du när du är klar. Tack så mycket du.

Fyra timmars sömn alltså. Fy fan, var ordet. Hela dagen gick jag som i nån slags dimma. Jag fummlade och tappade saker om vartannat och allt tog dubbelt så lång tid kändes det som. Ingen kanondag precis men min kollega är en glad skit och höll mej i vaket och något så levande tillstånd arbetsdagen igenom.
När jag kom hem bestämde jag mig för att strunta i både fotboll och kör och istället gå och lägga mig.
19.15 låg jag i sängen. Det ni! Så tidigt har jag nog inte gått och lagt mig på minst 10 år. 


Idag packas det här för fullt. Om några timmar ska jag till stan och ner till hamnen för att möta upp fotbollslaget. Div.4 gänget gör en sista resa tillsammans nu i helgen, och det blir SMP-sparken i Växjö. Cupen som vi varit med i två gånger tidigare. Första året gick vi obesegrade ur gruppspelet ( 1 vinst och 3 oavgjorda, eller hur det nu var) men gick inte vidare p.g.a att vi inte gjorde tillräckligt med mål ( 2 stycken närmare bestämt). Förra året tog vi oss ända till final men besegrades där av cupmästarna Växjö FF. I år ska vi ha revansch och siktar på seger. Det skulle vara en fin avslutning på våra tre år tillsammans :)

Gu va jag kommer sakna den här tiden med vårt lag. Vi har haft så himla många roliga stunder tillsammans och sammanhållningen i det här laget är det få som kan slå! "vi är som en familj" säger vi ofta och det är ingen överdrift. Så mycket tid man lägger ner på fotbollen gör att man ofta träffar laget mer än familjen här hemma och då är det skitviktigt att man trivs bra ihop, vilket vi gör.
Nu låter det kanske som att laget ska läggas ner. Det ska det ju inte förstås, vi finns ju fortfarande kvar i Dalhem/P18 truppen, men "familjen" splittras ändå. Vi går från en 10-12 spelare till 35 spelare, det lär aldrig bli samma familje-känsla igen. jag tror förstås det blir bra i den stora truppen också, alla verkar trevliga och positiva men nog kommer man sakna den gamla tiden..

Ha en jättebra helg nu allesammans. Det ska jag iallafall ha, med min stora familj!

PussKram

Rena rama tortyren

Ska nu försöka fatta mig kort för ikväll ska det somnas i tid,  imorgon ska jag upp tidigt och jobba. Inget sitta uppe till klockan två ikväll då, som det varit den senaste tiden... vart tog alla rutiner vägen!?

Fy fan vad min kropp mår dåligt ikväll. Benen värker och viker sig när man minst anar det. Kan inte ens gå normalt i trappan utan tvingas gå baklänges ner för låren bär inte.
Anledning: Min kropp har torterats. Tortyren ägde rum i södervärns styrketräningslokal och torpeden var en brutal tyngdlyftarkille som anlitats av hemska gubbar även kallade "tränare" från det nysatsande fotbollslaget Dalhem/P18. Förfärliga knäböjningar och tunga lyft hit och dit med stångar och grej. Uhhh.. Blir svimfärdig bara jag tänker på det. Varför inte bara döda oss med en gång?

Jag hatar verkligen allt vad gymaktiviteter heter. Har alltid gjort mitt bästa för att undvika hävstångar (heter dom ens så), vikter och andra styrkemaskiner och redskap. Alltid gått en omväg för att slippa dom grottliknande gymlokalerna. Tills idag har det funkat ganska bra. Vår förra tränare hade roliga styrkepass där man använde sig av sin EGEN KROPP. Inga jävla vikter eller obekväma stångar. Bara den vanliga hederliga kroppen. Okej, några övningar med bänkar och liknande hade vi men styrkepassen ägde alltid rum i en GYMPASAL. Inget läskigt och otrevligt gym. Gymatmosfären skrämmer mig. Blä.

Imorgon ska jag städa. Vad glad jag blev när Ingrid ringde! Ska bli kul att få jobba där några gånger till innan det är dags för grönsakspacketering. Jag fick förklara för henne att jag kommer få svårt att kunna jobba på ISS sen när jag börjar jobba med morötterna, men hon tyckte det var okej och sa att hon ringer ändå ifall att jag kanske är ledig nån dag och kan hoppa in. Inte särskilt troligt att en sån ledig dag kommer finnas, men man vet ju aldrig..

Nog skrivet ikväll. Nu väntar ett avsnitt Vänner (näst sista avsnittet av den allra sista säsongen, buhu) och sen är det bums i säng. Godnatt!

PussKram   

Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor

På afternoon-tea grejen vi hade igår var det en av killarna som sjöng Utan dina andetag made by Kent. Hade aldrig hört den tidigare men jag blev FÖRÄLSKAD!
I låten alltså..
Det var kärlek vid första ögonkastet (tonen),
Vilken underbar text!

Den ska vara med på mitt bröllop. Då ska min Man få sjunga den för mig och jag ska bli så rörd att tårarna börjar spruta och sen ska jag lova att älska honom i alla mina dar.  
Fast är han tondöv ska jag nog sjunga den för honom istället. Om han inte absolut VILL sjunga den ändå. Isåfall får han det, för jag är en snäll Fru som låter honom sjunga trots att han saknar allt vad taktkänsla och musikhuvud är.
Nån av oss ska framföra den iallafall.

Åhhhh såå fin!

http://www.youtube.com/watch?v=NZfKXOlA7L0

Jag vet att du sover
Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu

Jag skulle ge dig
Allting du pekar på
Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag

Min klocka har stannat
Under dina ögonlock
Fladdrar drömmarna förbi
Inuti är du fjäderlätt och vit

Och utan ett ljud
Mitt hjärta i din hand
Har jag tappat bort mitt språk
Det fastnar i ditt hår

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och färglös som en tår blir jag
Utan dina andetag

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
Om du inte ser på
Och genomskinlig grå
Vad vore jag
Utan dina andetag

Vad vore jag
Utan dina andetag


Nu ska jag tvätta bilen och räfsa löv med Mormor och Tessan. Imorgon ska det nämligen bli SNÖ enligt väderleksrapporterna.
den 1:a december börjar jag jobba som morotspacketerare. Ännu två veckor kvar så jag HOPPAS iss ringer mycket nu framöver så att jag får chansen att städa en sista gång där.

PussKram

It's Fantasy, people

Elin och Annika har nu lämnat mitt hem för denna gången och här sitter jag nu och småler lite för mig själv.
Vi har nämligen PLANERAT ikväll. Det är bland det roligastesom finns, att planera. Planering som gäller framtidsplaner, fester eller nåt annat roligt vill säga. Den här planeringen var rolig iallafall.
Men vad vi planerat tänker jag inte avslöja än för det är ännu så FÄRSKT. Jag lär inte avslöja det överhuvudtaget ifall det inte blir av, men vi har iallafall planerat nu.
Planera.

Idag har jag varit i Fole och sjungit en massa fina sånger med den nya kören jag är med i, också anledningen till varför Elin och Annika var här. Vi (kören) hade Afternoon Tea i Fole Bygdegård och bjöd in Elin och Annika och annat löst folk på scones, te, kakor, tårtor och annat gott och underhöll dem med musik.
Det var varmt som bara den men också kul som bara den. Det är en duktig kör jag hamnat i och emellanåt känner man sig riktigt proffsig!
Stad i Ljus var dagens favorit hos mej  iaf. Så otroligt fina stämmor som är roliga att sjunga och hjälper oss att lyfta låten till stämningsfulla och mäktiga höjder. Mm, det var fint.


Igår hade vi FÖRSTA träffen med P18 och dom nya tränarna. Detr blev ju förstås jättemycket prat om målsättning och allt annat kring vårt NYA lag såklart, men även några lekfulla tävlingar, och hela eftermiddagen ägnades åt Dalhem/P18, P18/Dalhem, kalla det vad man vill.
Det kan nog bli bra. Det verkar väldigt seriöst, en väldig satsning,  och tränarna tror stort på det här. Dom berättade att dom nu de närmaste månaderna kommer att lägga stor vikt vid att skapa sammanhållning i laget, vilket jag tycker är otroligt bra  för det är så VIKTIGT. Ett lag som inte funkar ihop kan inte vinna speciellt många matcher hur bra varje individuell spelare än är, det bara är så.
Första träningen tillsammans blir imorrn. Spännande var ordet.

Efter en hel fotbollsdag varvade jag ner på lördagskvällen med lite film hos Emma. Det var väldigt kul att umgås igen efter så många månader! Det är ju så många som är bortresta åt alla håll och kanter så det känns skönt att någon kan vara hemma en stund och umgås med grönsakspaketeraren Isabelle.
Vi såg Narnia film nr. 2 igår. Vilken mysig historia Narnia är egentligen. Jag älskar dessa sagor med djur som pratar och prinsar och barn som blir hjältar. Kan tyckas töntigt, men jag står för det. Fantasy är kul! Fast i lagom mängd dock.
Ja, Narnia.

Sen såg vi en stand-up show med en hysteriskt rolig komiker. Han heter Chris Rock och dom hade filmat under en av hans turneér när han uppträdde i New York, England och Afrika. Så jädra kul och vi skrattade så tårarna sprutade emellanåt.

http://www.youtube.com/watch?v=3erEqfFxTlE
Här är ett klipp från programmet vi såg. Långt ifrån allt han tog upp, men sök vidare på "Chris Rock- Kill the messenger" så kan man hitta ännu mer därifrån.
Han är kuuuul!


Nu ska jag sova. Imorgon ska jag ringa Grönsaksföretaget och tacka ja till jobbet.
Money, money money, must be funny in a rich mans world.

PussKram

Lika som bär

Tycker ni att Sarah Palin, ni vet skandalkvinnan som var vice president kandidat åt McCain i presidentvalet, och Elin Ek, mer känd som Grynet bland barn och ungdomar som alltid hade rosa ballerinakjol och hade ledningsorden "ta ingen skit!" och "sjukt bra", är lika? Det tycker jag, kolla här:
 
Elin Ek?                                                         Sarah Palin?


En liten likhet kan ni väl ändå se..


Blä vilket tråkväder det är.
Idag hade jag behövt sol och en knippe plusgrader, för min bil ser förjävlig ut.
Det är kallt och jobbigt att tvätta bilen när det är dåligt väder men det hade verkligen behövts.

Ja så dagen ska jag ägna åt att pyssla runt här hemma. Det behövs städas här och mitt fotoalbum som jag klippt och klistrat i så länge ska ännu slutföras. Jag kan nog få dagen att gå, men än så länge har jag inte orkat ta tag i det riktigt.

Har dock varit uppe flera timmar och hunnit ta en sväng till grannsocknen. Jag har varit på anställnings-intervju nämligen! På ett företag där man packeterar grönsaker. Jag fick se hur dom jobbar där med maskiner o grej och hon (personalansvarige) berättade allt som kunde vara bra att veta om stället.
Är fortfarande lite i valet och kvalet. Arbetsuppgifterna är ju väldigt monotona och slitsamma, arbetstiderna är mellan 7-16 eller 6-16 måndag-fredag och endel helger när det är mycket att göra, och ja, endel småsaker som gör att man tvekar en aning.
Dessutom kan jag inte fortsätta med städjobbet. Det är mer varierande med städningen, man får se många nya ställen och man träffar hela tiden nya människor. På grönsaksstället är det visserligen väldigt många anställda, men efter ett tag har man ju vant sig vid dem. Jag är en människa som behöver variation. Det där företaget andas inte variation, men däremot får jag några kronor mer i lön och betydligt fler timmar. Det blir heltid + endel övertid och högre lön än städningen, och det är ju DÄRFÖR jag tar jobben.
Har till på måndag på mej att fundera, så helgen lär gå i grubblandets tecken.

Nej, här kan jag inte sitta längre. Hushållerska som jag nu är dessa arbetslösa-dagar så har jag mycket att stå i...

Trevlig helg på er!

PussKram

Mårtensafton och ny tränare genom tidningen

Nån som firade mårtensafton igår? inte?
Skåningarna förstår nog vad jag pratar om iaf. Mårtensafton var iallafall igår. Har inte hört talas om det tidigare men blev ju självklart väldigt nyfiken när jag läste det i almanackan.

Wikipedia, som har svar på allt, fick förklara denna mystiska högtid:

"Mårtensgås (äv. Mårten) är en
svensk högtid där man äter gås på Mårtens afton. Högtiden firades förr i hela Sverige, men är idag främst firad i Skåne. Högtiden firas på liknande sätt på kontinenten, främst i Tyskland."

"På en klassisk gåsamiddag äter man
svartsoppa som förrätt, därefter gåsen, och till sist skånsk 'eblakaga' som efterrätt."

"Martinsdagen firades ursprungligen inför den 40 dagar långa fastetiden som sträckte sig fram till jul, en influens i kristendomen som bottnar i det då starka bysantinska inflytandet. Fastan inom katolska kyrkan är idag i princip borta, men återfinns ännu i delar av den ortodoxa kyrkan.

  • Sista kvällen för fastan, benämnd 'fastenatt' i Skåne, var befolkningens sista chans att smörja kråset. I delar av Tyskland, främst i Mainz och det övriga Rhenlandet, är detta firande än idag av stor betydelse.
  • Martinsdagen var av tradition den dag då tiondet inkrävdes. Skatt betalades långt fram i historien i naturalier, bl.a. i gäss, inte minst eftersom vinterhållning av djur var dyrt. "

"Dagens tradition hänger samman med ett helgon man firar den 11 november. Helgonet hette Martinius eller senare Martin av Tours. Detta var ursprungligen en romersk soldat från det område som idag är Ungern som hade konverterat till kristendom. I staden Tours ville ortsborna göra honom till biskop men själv var han inte lika intresserad av detta, enligt sägnen p.g.a. det stora ansvaret det förde med sig.

  • Enligt den allmänt vedertagna sägnen gömde Martin sig bland gässen. I samband med detta kacklade gässen och avslöjade honom och han blev ändå biskop. Gässen äts således som "straff" för att dessa avslöjade honom, händelsen lär ha utspelat sig den 11 november 371.
  • En alternativ sägen berättar att invånarna i Tours använde list för att locka fram Martin: Rusticus skall ha känt till Martins gömställe, och bad honom besöka hans svårt sjuka fru. Eftersom Martin var hjälpsam tog han sina saker och följde med Rusticus hem. Vid ankomsten lär han ha varit väldigt smutsig, som efter att under en längre tid ha bott i en gåsastall. "


Gårdagen blev väldigt mysig. Jag, Elin och Annika träffades på stan vid ett-tiden och hamnade ganska snabbt på Café Ringduvan. Där satt vi sedan hela eftermiddagen och pratade, pratade och pratade. Tre timmar senare lämnade vi cafeét och gick o handlade kvällsmat. Därefter åkte vi hem till Elin alla tre och räknade matte (Elin och Annika). Sen åt vi risgrynsgröt med julmusik i bakgrunden och blev alldeles Julyra. Åhhh va kul det ska bli med jul!!
Sen satte vi oss i tvsoffan och såg vänner i några timmar. Efter det fortsatte våra spännande samtal till långt in på natten.

Idag sov jag till tolv, låg och drog mej till ett (vad håller på att hända!?) och gick sedan upp för att avnjuta min frukost i lugnan ro. Till frukosten behöver man även en morgontidning att läsa. Denna morgon var tidningen inte rolig att läsa. Det första jag får syn på i tidningen är detta: http://www.helagotland.se/sport/artikel.aspx?articleid=4470472 . Nej nej nej, inte nu igen! Laget har hela tiden vetat att det ska komma nya tränare, men vi blev lovade att få reda på det INNAN det skrevs i tidningarna. Så blev dock inte fallet. Det är så förbannat surt att genom tidningen få reda på vem som ska ta över laget och bli ens nya tränare. EN dag hade dom väl ändå kunnat vänta. Bara så att laget själva kunnat få chansen att bli informerade. Men icke!
Just nu orkar jag inte tänka på fotboll och dessa framtidsplaner. Det gör mig så sjukt irriterad att VI som ändå är de som berörs mest, får veta genom en jädra tidning. suck.

Dagen kunde helt klart börjat på ett bättre sätt. Men det blev bättre. Strax innan jag skulle bege mig till stan ringde dom från ISS. Jag ska jobba imorgon och det blev jag väldigt lycklig över.
Dagen fortsatte sedan på samma fina sätt. I bilen in till stan ringde dom från Ryftes. Igår ringde jag dem och frågade om det fanns några lediga jobb där. Tyvärr hade dom inte det för tillfället men tyckte ändå att jag skulle skicka in min ansökan. Och självfallet gjorde jag det.
Idag ringde dom alltså igen, och hade då diskuterat lite fram och tillbaka och kommit fram till att det nog behövdes en iaf. Så på fredag ska jag dit för en intervju. Vilket flyt man kan ha ibland!
Ryftes är kanske inte det glamourösaste jobbet, men vem har sagt att det måste vara det. Får jag bara pengarna så är jag nöjd. Nu hoppas jag bara att det inte kommer krocka med städjobbet så att jag tvingas sluta där. Det hade varit riktigt tråkigt att behöva släppa det nu när jag börjat komma in i det och trivs. Hoppas, hoppas.

I eftermiddag har jag varit på möte/info på arbetsförmedlingen. 45 minuters lyssnande. Tröttsamt, men nånting snappade jag nog ändå upp som kan vara till nytta i framtiden. Sen var det mat på Max med mamma och Tessan innan jag åkte för att träna badminton.
Det blev match ikväll igen. Dock bara en dubbel, för nån singel hade jag inte tid med. Jag spelade ikväll med en duktig tjej som heter Linnea. Hennes första match och min andra match mot två spelvana Garda-spelare, vilket betydde att vi inte hade så mycket att sätta emot. 9-21 i första set, 5-21 i andra set och förlusten var ett faktum, men det var kul ändå och vi var nog nöjda båda två.

Nu är det duscha och sova som gäller. Halv 7 börjar jag imorrn...

PussKram


Det var på tiden.

Oj vad tiden springer iväg. Det hann knappt bli fredag så var det måndag igen.

Helgen har rullat på hyffsat snabbt. I lördags försov jag mej nästan, när jag skulle vara 13.30 i stan (!). Mamma väckte mig 12.45 och då hade jag sovit oavbrutet hela natten, morgonen, förmiddagen, och början på eftermiddagen. Har aldrig hänt förut men kan mycket väl hända igen.
Ja, till stan kom jag iaf. Fotbollslaget hade hand om kaffeservering på en LRF träff i säveskolan så där stod vi hela eftermiddagen och serverade kaffesugna bönder. Vi hade ganska kul ändå och det var lättförtjänta pengar, plus att vi fick med oss en massa överblivna mackor och bullar hem. Inte illa.
Kvällen slappade jag bort framför dansbandskampen (vad gör man när man inte när man vill slippa stjärnor på is?!) och svensson svensson.

I söndags var det fars dag. Far min firade vi inte förrän på kvällen så dagen spenderades hos mormor och morfar och senare i västerhejde gympasal. Farsdags fika och fotbollsträning. Fikat var gott och fotbollsträningen var annorlunda men rolig. Vi var fyra tappra spelare som tog oss till träningen och det blev en del special träning med bla skruvteknik och lite snabbhet med boll. Roligt och lärorikt med träningar av det slaget ibland!

Nu är det vardag igen och jobb eller skola står på mångas scheman. Änsålänge finns det dock inget arbete inskrivet i mitt schema. ISS har inte ringt än så om det blir nåt städjobb denna vecka återstår ännu att se. Trots uteblivet jobb så har jag ändå varit riktigt flitig idag.
09.30 steg jag upp och ringde till några arbetsplatser för att fråga om jobb. Det var ingen som hade nåt nu på direkten men två ställen verkade inte helt omöjliga. Sen åt jag frukost i lugnan ro och därefter städade jag rummet. Allt detta hann jag på två timmar. Duktigt var ordet.
Nu måste jag snart lämna den obekväma datorstolen och göra mig iordning för en tripp till stan. Ska träffa Annika och Elin för lite shopping (fönstershopping för min del) och senare matte (Annika och Elin), film och mys hemma hos Elin.

Ha en trevlig Måndag!

PussKram

FF

Jippie, fick just reda på att jag får FF en stund ikväll.
-FamiljeFritt.
Endast jag och katten hemma.
Ska bli riktigt skööönt!!!

Fredag 7/11-2008

Jag är trött trött trött, skönt trött.

Det är ju helt fantastiskt att jobba! Man känner sig så nyttig och flitig och man vet att det snart klirrar till i kassan.
Förstår inte dom som ägnar hela sitt liv åt att plugga. Min arbetskamrat för dagen berättade för mej om en kille som pluggat i 18 år i rad. Han började, som alla andra, lekis när han var sex år och fortsatte pluggandet direkt efter gymnasiet. Nu är han nån jättesmart el-kille med fint ansvarsfullt  jobb som ger skyhög lön samtidigt som han pluggar de sista åren på utbildningen.
Det låter jätteflashigt och bra, men just alla dom där åren pluggandes och utan uppehåll! Hur orkar man?
Självklart är utbildning viktigt, och själv vill jag ju plugga vidare när jag väl vet vad jag utbilda mig till, men som nu efter 12 års skolgång så låter plugg, utbildning, kurser, poäng och andra skol-termer väldigt avlägset, medan jobb låter som musik i mina öron.

Jaja, man ska väl passa sej för o uttala sig om det. Rätt som det är sitter man i skolbänken igen med en skitjobbig sju-årig utbildning och tycker det är det bästa som hänt i livet.


Igår fick jag träffa Annika igen! Äntligen har hon lämnat norrmännen och återvänt till det lugna, trygga Gotland. Jag, Annika och Elin bestämde oss för att äta middag tillsammans på torsdags eftermiddagen (alltså igår). Solen sken, vindstilla, lite lagom kyligt i luften - perfekt för picknick! tänkte vi och åkte till stranden vid Fridhem. Picknick i Oktober låter kanske inte jättevarmt och smart men det tyckte vi. Vi satt där på stranden under stora filtar och grillade sojakorvar och drack julmust. Det var jättemysigt och vi satt där o pratade om allt möjligt tills solen gick ner och det började mörkna! En riktigt härlig eftermiddag men även svinkall.
När jag gick och la mig igårkväll vid 11-tiden kände jag mig fortfarande lite frusen, men det var det värt!


Barrack Obama är president nu. Ingen som har missat förmodar jag.
Det tycker jag är skitkul! Isabelle är intresserad av politik, och politik i USA dessutom, detta mina vänner är lika märkligt som att vita huset har 31 badrum. 
Alla har så stora förväntningar på honom, han är Mannen som ska rädda vår värld och återställa världens ekonomi, reda upp kriget i Irak osv. 
Jag tycker han verkar vara så fantastiskt klok och begåvad! Snäll och omtänksam och ingen girig gammal vithårig gubbjäkel. Han är inte otrogen mot sin fru (vad vi vet iaf) och inte heller krigs-älskare. Han tror på mänskliga rättigheter, jämställdhet och har förutsättningarna för att göra sig bra som president. Dessutom går han till historieböckerna som den första svarta presidenten i USA, vilket var på tiden!  
Jag är egentligen inte speciellt insatt i vare sig hans eller nån annans politik och har aldrig förr brytt mig om USA:s  presidentval tidigare, så jag har ingen koll alls egentligen (fast det där om 31 badrum, det är faktiskt helt sant! undrar varför man behöver så många?) men från det lilla jag sett och hört så VERKAR det ju vara så otroligt bra!
För bra för att vara sant nästan. Det är så man blir orolig att nåt ska hända honom.
Jag vet att jag inte är ensam om att bli nervös varje gång man ser honom stå inför stora folksamlingar och hålla sina tal.
- Herregud människa, stå inte sådär inför en massa människor! Nån kan ju skjuta dej! Låt sätta en skottsäker glasbubbla runtom dej, eller tala till folket genom tv:n istället, som du spelar in i hemlig tv-studio.
Tänk om nåt händer honom!
Nej hu, hemska tanke.
  Tänk vilken uppgift han har framför sig. Det är ju inga små uppdrag direkt som han ska ta itu med. Rädda världsekonomin och sluta fred.
Själv är ens största uppdrag på jobbet att se till så papperskorgarna blir tömda.

Hurra åt Obama!
Nu är jag hungrig.

Trevlig helg och må så gott!

PussKram

Happy happy!

Ja Ja Ja!!
Jag har fått jobb nu i två dagar. Ska städa Torsdag och Fredag.
Varje liten minut av arbete gör mig överlycklig.
Dessutom är arbetstiden så jädra bra imorgon att jag slutar absolut senast klockan två och hinner med den planerade lunchen med Annika och Elin! Great!
Ja Great var ordet.

Träningsvärk från gårdagen har hägrat i min kropp idag. det var J O B B I G T igårkväll!!

Ville egentligen skriva ett långt inlägg om lyckan över att Obama blev den nya presidenten i USA, men nu måste jag verkligen sova. Upp klockan 5 imorgon, Ojoj, så jag får ta det en annan stund istället.

PussKram

Vad gäller?

Idag har jag sålt mig själv. Jag åkte in till stan och gick runt i olika affärer och frågade om jobb. Har gått o dragit på det länge nu, jag tycker ju det är så jobbigt! men idag tänkte jag: Nej skärp dej nu Isabelle, idag gäller det. Nu eller aldrig! Och så åkte jag.
Blandade resultat blev det. Vek ut mej totalt, lät mig lyssna på "vi har tillräckligt med personal", "kom igen till sommaren" osv. 
Uhh jag hatar jobbsök. Fick inte ut alla idag heller så jag måste även ägna några timmar av min morgondag åt denna förnedring. suck.
Efter min förnedring så gick jag till arbetsförmedlingen och skrev in mej.  Fick skriva på en dator, och prata med en tant som bor i ekeby och var i källunge i somras och skrek (det berättade hon för mej).
Den här dagen gjorde mig bara ännu mer deprimerad och irriterad.
Fan vad svårt det ska va da! Ursäkta mej så jädra mycket att jag inte har 10-årig högskoleutbildning och livslång arbetserfarenhet. Jag är 19 år vad kan ni begära av mej?!
suck.
Men nu har jag ansträngt mig lite iallafall, och jag har gjort en liten överenskommelse med mej själv att om ingen hör av sej nu efter detta jobbsökande så lämnar jag denna skit-ö. Förhoppningsvis kan nån annan här i detta avlånga land ge mig ett arbete så jag kan få leva jag med.
Skit-gotland får skylla sig själva att det avbefolkas. Ska man få jobb på den här ön krävs det kontakter eller så ska man vara världens tursammaste person. Det har inte alla, inte jag heller, och då är det ju inte så konstigt att vi försvinner härifrån.
Nej hu, jag blir förbannad bara jag tänker på det.

Tur man har idrottens värld att koppla av i då. Eller koppla av är kanske inte rätt ord, men det är skönt att ha fotbollen och badminton att få ägna sig åt en stund och släppa alla jobbiga jobb- och vuxenbestyr emellanåt.
Ikväll tränade jag badminton för fjärde gången. Kom dit utan min kompanjon Hilda och var lite orolig att jag skulle få spela med en massa jag inte känner och göra bort mej.
Kvällen blev inte alls som jag trodde.
Träningen flöt på som vanligt. Jag fick spela med Amanda, men när vi var klara fick jag frågan om att vara med och spela match. Tänk nu på att jag bara har tränat FYRA ggr och aldrig spelat en enda riktig badminton-match i hela mitt liv. Har dom blivit tokiga tänkte jag.
Men det var kris och jag ville ställa upp för Amanda så så blev det. En dubbel-match med Amanda, vi förlorade med 11-21 i första set och 12-21 i andra set, men det kändes inte så hemskt ändå. Vi var ju två och hade roligt ändå. Men så fick jag spela en Singel-match också. PINSAMT var ordet. För det första var tjejen jag spelade emot hälften så stor som jag och säkert hälften så gammal som jag, men tredubbelt så bra som jag. För det andra var det läskigt att plötsligt tävla alldeles ensam, i fotboll är man ju 10 til på plan.
Första set var utklassning på riktigt 4-21 blev det, men andra gick det lite bättre och slutade 12-21. Det var ändå en jobbig situation, jag är inte van att tävla på egen hand och förlora ensam. Det känns mycket jobbigare att förlora själv kan jag säga. När man är fler blir förlorandet inte lika stort, man delar det ju på flera liksom. Att va kass ensam är inte kul.
Men jag ska bli bättre. Nästa gång vi möts ska hon bara få vinna med 5-21 och 13-21, tillslut ska jag besegra henne. Det lär kanske ta hela livet men det ska gå.

Nu borde jag gå o lägga mig. Planerar att åka in till stan tidigt imorrn och göra mig av med mina sista ansökningar.

Godnatt på er!

PussKram


Nu eller aldrig

Nu gäller det.....

En blogg om blogg

Kände mig tvungen nu att skriva blogg. Men jag har inget att skriva idag. Jag skulle kunna skriva om igårkväll när mina småkusiner var på besök. Jag skulle kunna skriva att dom är jätteroliga och att vi lekte hela kvällen. Jag skulle också kunna skriva att jag var på fotbollsträning igår och blev skittrött, så trött att jag nästan svimmade. Ja allt det skulle jag kunna skriva, men det gör jag inte för jag har ingen lust.
Bloggandet har blivit ett slags beroende. Har man inte skrivit på ett tag börjar hjärnan larma och så måste man gå in på bloggen och skriva ett litet inlägg. Ibland har man inte ens nåt att skriva om, ändå måste man. Bara för sakens skull.

Undrar om Magnus Uggla känner samma sak. Han borde det med tanke på hur många inlägg han skriver varje dag. Innan hans blogguppehåll skrev han oftast uppemot en 5-6 inlägg om dagen. Nu är det inte fullt lika många, men det är ändå mer än vad man tror en människa hinner med på en dag. Man har väl andra saker för sig än att skriva blogg? Fast endel har det snart som heltidsjobb att blogga. Snacka om värsta bomben. Ena dagen var det som vanligt för att nästa dag, BOOM, slå ner värsta bloggbomben och helt plötsligt ville var och varannan människa berätta om sitt liv för hela internetvärlden. Jag med.

Men det är kul. Jag älskar att läsa bloggar. Vänners bloggar är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad på. Har två vänner som är iväg i Norge nu och dom skriver dagligen i sina bloggar vilket gör att jag har full koll på dem trots att jag inte träffat eller pratat med dem på jättelänge. Väldigt behändigt för dem också som slipper berätta hela sitt Norge-äventyr om och om igen. Det kan ju lätt bli lite jobbigt i längden..
- hej va kul o se er! hur hade ni det i Norge då?
- Hej, ja vi hade det jättebra! gå in o läs bloggen så får du veta allt.
Behändigt var ordet.
Sen är det ju bloggarna man inte känner i verkliga livet. Det finns en speciell blogg jag följt i snart två år. Hon bor här på Gotland men jag har aldrig träffat eller pratat med henne. Ändå kan jag så mycket om henne. Gymnasiehändelser, släkt, jobb, matvanor, ja allt möjligt som jag inte skulle veta utan hennes blogg.
Jag hamnade på hennes blogg av en ren slump egentligen. Hon hade en rolig visningsbild och jag blev nyfiken. Jag blev fast  och fortsatte följa hennes smarta funderingar och något ovanliga livssituation. Så det kan gå.

Ja, bloggandet är ett kul fenomen...


PussKram 

Julhysteri!!!!!!!

Första november.
Exakt en månad kvar tills den stora nedräkningen börjar.
Nedräkningen till årets höjdpunkt.
JULAFTON!

Lite av julaftonens charm har dock försvunnit med åren. Högtiden var betydligt roligare och fantastisk när man var i åldern 5-12 år nånting. Alla traditioner, man visste exakt vad som skulle hända härnäst. Klockan tolv var det middag hos farmor och farfar, klockan tre började kalle anka, klockan fyra kom tomten, direkt efter var det fika, klockan sex hos mormor och morfar, halv sju kom tomten, mat direkt efter, sen en eeeevig väntan på den STORA julklappsutdelningen med alla paket från mormor och morfar, mamma o pappa, kusiner och mostrar. Runt 10-11 tiden på kvällen var allt det roliga slut. Paketen öppnade, proppmätt av julmat och godis och otroligt trött. Sen en kortare depp-timme när man blev lite ledsen över att årets roligaste dag börjat gå mot sitt slut.
Allt följde detta tidsschema. Det gör det i princip fortfarande, förutom att tomten hos farmor och farfar har börjat jävlas med oss och ofta dyker upp just när Ferdinand ska till o sätta sig på biet, men annars är allt precis som vanligt. Dock uppskattar man det inte fullt lika mycket, eller njuter inte av det på samma sätt längre.
Jag älskar fortfarande julafton, helt klart, men ja, det var annorlunda när man var yngre..

Däremot uppskattar jag denna nedräkning så mycket mer nuförtiden! Från den dag man sätter upp adventsstjärnan i fönstret, till morgonen då familjen samlas kring granen.
Det är så mycket som händer under dessa 24 dagar!
Först Och Främst: Julkalendern. Dålig eller inte, man ser den! Den är ett MÅSTE under julförberedelserna. 
Men efter det finns det så mycket mer: Mysfaktorn ökar en aning när alla stjärnor och stakar placeras i fönstrena. Det är julbak med lussekatter, pepparkakor, kola och knäck. Den underbara JULMUSIKEN som man bara inte kan leva utan. Lucia enligt traditioner, så stämningsfullt och fiint. Julklappsletandet (nåt som däremot alltid medför lite prestationsångest).  Julpynt, julmat,  julkonserter, julbord, julglögg, julgodis, jultomtar, julskyltningar,  julbockar, julgranar, julklappar, julgrisar, julkalender, julstjärnor, julprogram, julfest, julkul, julduk, juleskum, julefrid, juletid, julestrid (???)
Jul jul jul, så himla kul!

Det är en rolig tid vi har framför oss nu kära vänner.
Inte ens regnslasket utanför kan få oss på fall.
Jul blir det med eller utan snö.

För alla ouppmärksamma kan jag nu meddela att klockan närmar sig 02.30 denna lördagnatt, och det är numera söndag. Endast 29 dagar kvar till första december!


PussKram och God Jul!