Två dagar kvar - och Isabelle flippar snart ur!

Jaha. Då var man i princip klar att lämna hus och hem för lite semester nu då.
Sista arbetsdagen avklarad och nästan helt färdigpackad.
Nu är det bara att vänta då...
Vänta på att klockan slår 16.00 lördagen den 29/5. Då går båten härifrån.

Tänk ändå vad tiden går fort. Det känns som om det var igår jag äntligen fick jobb efter att ha gått arbetslös till och från i nästan fyra månader, började sortera morötter och lärde känna de knäppa men ack så roliga och vänliga människorna som arbetade där. Men det var faktiskt inte igår. Det är SEX MÅNADER sedan på måndag.
Det känns även som om det var igår vi sa hejdå till Matilda och sa "vi kommer snart och hälsar på dej!!". Men det är ännu längre sen. Närmare bestämt ÅTTA MÅNADER sedan, plus några dagar.
Ja jisses, tiden bara springer iväg.

Det är lätt att bli såhär fånigt sentimental och tillbakablickande nu i resetid och semestertid. Något som vänder allt lite upp och ner för en tid. Man lämnar vardagen för ett tag och gör saker man inte annars gör. 

Hade iaf en riktigt bra "sista" dag på jobbet idag. Beskedet om att ÅRETS ALLRA SISTA morötter skulle sorteras under dagen gjorde ju självklart alla lite extra lyckliga. Ett gott tecken på att ledighet väntar runt hörnet. Jag var på flumhumör (förmodligen resfeber) och hoppade glatt runt och mobbade alla andra som ska jobba en vecka till. Ha.Ha. 
Till på köpet var det riktigt fint väder så på lunchen satt de flesta av oss ute i solen och hade det trevligt. 
Till fikat bjöds det på tårta för att fira den gångna morotssäsongen och sen gick vi ner och tog tag i de sista morötterna som fanns kvar. 
Halv fyra var dom slut och vi gjorde en snabbstädning innan jag äntligen fick säga adjö för några veckor. 
Skönt som attan ska det bli! Kommer däremot sakna mina arbetskamrater som man nu vant sig vid att träffa nästan dagligen sen ett halvår tillbaka. Vem ska jag nu retas med i fem och 1/2 vecka!? Hotade idag med att ta reda på några av mina arbetskamraters mobilnummer och ringterrorisera dom under hela ledigheten. Ingen tog mig på allvar..
Fast semestern tar ju slut nån gång..
Mmm, ledigt... Ja, det ska bli riktigt skönt. 

Herregud, vad jag känner mig hoppig och studsig. Klockan är liksom kvart över tolv! Ska ännu föra över pengar också... Hur mycket borde jag ta?? hmm....
Ja, jag har lite att fundera över så jag får väl avsluta detta blogginlägg nu..

Imorgon 16.00 avgår båten från Visby. På söndag går flyget från Arlanda 13.00 svensk tid.
Kl 13.00 amerikansk tid (detta med tidsskillnader snurrar alltid till det) mellanlandar vi i Philapelphia innan vi slutligen hamnar i New York där Matilda hämtar upp oss. Under första veckan ska vi bo hos Matilda i New Jersey. Det blir några dagar med henne i New York, någon dag i Boston och så i hennes "hemtrakter" förstås. På kvällen, måndagen den 8/6, säger jag och Elin hejdå till Matilda och åker till New Hampshire. Där blir det bl.a bröllop för Elins syster Sandra och hennes amerikanske blivande man Aaron, och lite annat förmodligen. Vi tar flyget hem från Boston kl 18.30 (om jag inte minns fel) tisdagen16/6 och är  hemma på ön igen natten till torsdagen 18/6. Alldeles i tid för midsommarfirandet.

Så ser det alltså ut nu de kommande två veckorna.
Imorgon ska jag först hinna med lillasyster Tessans konfirmation. Det är nog bra för att lugna mina nerver. Då har man lite annat att sysselsätta sig med. Får dessutom säga hejdå till hela släkten samtidigt och det är ju bekvämt!

Vi får se när nästa inlägg kommer. Det kan dröja två och en halv vecka, men det kan också dröja mindre än ett dygn. Allt beror helt på tillgänglighet av datorer och internetuppkoppling nu de närmsta två veckorna.
Så jag får väl säga: Ha det så bra alla härhemma! Ni som tar studenten, Grattis och Lycka till, hoppas ni får en toppendag! Ni som går på semester, ha en trevlig ledighet! och ni som fortsätter jobba och stå i, lycka till och tjäna mycket pengar!!

Och sist men inte minst: GLAD SOMMAR!!


Nu får det vara slutflummat för min del.


Hej och godnatt


PussKram 


Tre dagar kvar!

Ojoj vad jag yrar runt. Jag är verkligen SÄMST på att packa. Ingen packlista i världen kan få ordning på mig. Kläder utspridda överallt, skor i högar, flaskor hit flaskor dit, kom ihåglistan med kryss och krumelurer överallt.
HJÄLP, någon.
Dessutom tycker jag det är skittråkigt, och när jag tycker saker är skittråkiga gör mitt undermedvetna allt för att slippa undan det tråkiga. Då gör jag andra saker istället som kanske inte är prio ett, för att sen fortsätta det tråkiga i någon halvtimma innan jag återigen blir sysselsatt av något annat.

Ja, det var nog tur att jag hoppade träningen ikväll.
Äsch, det ska nog ordna sig tillslut..

Vet ni en sak.
Idag försov jag mig, och det ordentligt!
Vi började klockan sju på jobbet imorse. Kl 08.40 vaknar jag!
Herregud, har nog aldrig försovit mig så mycket.
Klockan nio var jag iallafall på jobbet (ibland är det bra att bo under milen ifrån arbetet) och kunde straffas av mina kollegor... Nä då, mina arbetskompisar var faktiskt oväntat vänliga mot mig även fast dom mot slutet av dagen ändå var tvungna att reta av sig liite.
Så det kan gå ibland.

Nu är det bara en enda ynka arbetsdag kvar innan jag får min sköna fem 1/2 veckors semester.
Härligt, härligt.

Nej, om man skulle ta o gå och lägga sig nu.
Försova sig två dagar i rad är inget jag vill prova på.

PussKram

Fyra dagar kvar!

Ja tiden fortsätter löpa på.

På schemat är det packning, handlande, velande, fixande, samt lite fotboll och jobb däremellan.
Hur jag ska lyckas reda ut allting gällande packning och diverse bestyr, är för mig en gåta, men förhoppningsvis reder det sig på nåt vis.

Bara TVÅ arbetsdagar återstår innan jag går på en låång och härlig semester.
Då ska jag inte tillbaka till morötterna förrän den 9 juli. Härligt.

NU är det sommar iaf. Jädrars va skönt det är ute!

Nu är det packingtime som gäller.

PussKram

Sju dagar kvar!

Japp, med sju dagar kvar till USA-äventyrets början spelade jag min sista match för vårsäsongen idag.

Vi spelade mot IFK Täby. Dom låg tvåa i serien innan dom spelade mot oss. Nu ligger dom trea efter att vi, P18/Dalhem, spelat oavgjort mot dom idag.
1-1 blev slutresultatet, men vi borde ha vunnit.
Faktiskt.
Vi var mycket bättre.
Deras mål var dessutom offside. Det var inte vårat mål.
Det var riktigt kul att spela idag! Vi hade lite ont om folk eftersom även div. 2 spelade idag vilket gjorde att vi fick plocka in spelare som inte tränar så mycket men snällt och tappert ställde upp. Dessutom hade vi målvaktsbrist så vi fick kalla in Maja som står i b-laget i dalhem. Hon har endast spelat några få div. 4 matcher tidigare men klarade uppgiften bra!
Med detta hopplock visste vi inte alls vad det skulle bli, men vi fixade det galant allihopa!
Det var kämparglöd från första början och när vi låg under med 1-0 i paus gav vi inte upp utan kom ifatt. Nästan lite gothem-gängs känsla blev det.
Fotboll är grymt skoj ibland.

Ja, nu blir det ingen mera match för min del förrän i augusti.
Herregud, det är två, nästan tre, månader dit!
Vad ska man göra av all den tiden??

Nej, nu är det dags för nattning.

PussKram

Åtta dagar kvar!

Nedräkningen fortsätter.
Idag har jag varit i stan och inhandlat ny, större resväska, nackkudde samt  rutiga tygskor.
Först en sen frukost med Annika och Elin innan shoppingrundan började för mig och Elin.

Imorgon väntar match mot Täby IFK för min del. På bortaplan, vilket betyder flygplan imorgon.
Kanske man kan få sig en pratstund med Mikael Persbrandt då? eller varför inte Stellan Skarsgård!?

Imorgon ska vi ta en ny seger. Sådesså.

PussKram

Nio dagar kvar!

Tiden tickar på. Snart är jag och Elin hos Matilda ute i vida världen. Mycket surrar i huvudet just nu men högst surrar alla USA-förväntningar. Åååh...Längtar!

Fast den här veckan har verkligen gått lååååååångsamt.
Tiden gör så ibland. Går långsamt.
Ibland går den fort också. Hoppas den gör det nästa vecka.
Då blir det söndag fortare.

Alltså, när blir det sommar egentligen? Är det sommar nu? Kan någon svara på den frågan?! Det är väldigt grönt nu och solen börjar hetta ganska bra, men fortfarande är det bara under kortare perioder. Mina sommarkläder har inte åkt fram än tillexempel.

Nu har jag sytt fast ALLA knappar på min vårjacka. H&M är verkligen VÄRDELÖSA på knappsyning (ehm, möjligtvis att jag just hittade på ett splirrans nytt ord) så jag vart tvungen att dra loss knapparna och sy fast dem på nytt. Händig, det är jag det...

Jag har verkligen inget klokt att skriva.. I huvudet spelar myror pingpong med mina tankar och i vänstra hjärnhalvan spelar grodor fotboll med mina hjärnceller. Lägg av! 

Inatt ska jag sova gott. Det har varit dåligt med den varan på senaste, men inatt ska det bli ändring på det.

-Isabelle, du svamlar. Gå och lägg dej.
-okej.

Trevlig helg på er!

PussKram


Tio dagar kvar!

ÄNTLIGEN!!

Idag kom den efterlängtade segern!
Men den satt långt inne...
Vi gjorde en extremt dålig första halvlek mot Spårvägen, som dagens motståndare hette. Dom fick styra spelet för det mesta och det resulterade i TVÅ mål för deras del. Fatta, vi släppte in TVÅ mål mot ett lag som spelade skitkasst.
I halvtidsvilan var vår tränare inte glad på oss.
- dom är riktigt dåliga men ni spelar ännu SÄMRE!  gjorde hon klart för oss.
Med den utskällningen i ryggen gick vi ut på planen och gjorde en betydligt bättre andra halvlek. Fyra mål hann vi göra plus att vi inte släppte in ett enda till.
4-2 blev slutresultatet och Emelie fick dessutom sätta en straff!

Fy faaaan va härligt!!!
Jag är så lycklig. VI är så lyckliga!!

Dessutom började vår dag lite extra roligt också då självaste MIKAEL NYQVIST åkte samma flyg som oss!
Det om nåt var coolt. Han bara satt där, skäggig, glad, respektingivande och allmänt cool.
Är riktigt avis på Hilda och Ronja som placerade sig framför honom på flyget och pratade med honom under HELA resan. Och till på köpet var det han som tog första kontakten då han undrade vad vi spelade för nåt (de resekläder vi bär när vi åker på våra bortamatcher skvallrar om att vi är ett idrottslag av nåt slag) och sen fortsatte deras samtal så.
Avundsjuk var ordet. Han är ju Sveriges i särklass bästa skådis. Shit.

Nej, nu ska jag väl gå och sova. Imorgon är det åter till jobbet och morötterna.
Ingen rast, ingen vila.

PussKram

Elva dagar kvar

Hej hopp!
Ojoj, tiden den bara springer iväg. Det är fotboll, jobb, packande och fixande var eviga dag.

Kortfattat:

- Lördag var det fotboll på P18 för både div. 2 och div. 3. Det blev vinst mot Nacka med 1-0 för div. 2, härligt! och förlust mot Reymersholm med 2-4 för div. 3, vilket var mindre härligt. Jag var då med i div. 3 och det kändes grymt surt och tråkigt att gå av planen efter matchen. Aaaah jag är så trött på att förlora!
- Eurovision song contest hos Annika med goa vänner. Jag var trött som attan efter matchen men det var trevligt.
- Norge och Alexander Rybak vann ESC. För första gången någonsin tyckte jag verkligen vinnarlåten var bra! Halleluja. Sverige på en 21:a plats, I don't care. Det är som vanligt.
- Söndag eftermiddag träffade jag Cissi. En jobbarkompis från Kneippbyn förra sommaren. Hon kommer från Norrköping men var på ön under helgen. Vi fikade på Rosas och sen blev det en promenad genom stan. Riktigt kul o träfas igen!
- Måndag, tisdag har jag jobbat och tränat fotboll. Inget uppseendeväckande.
- Ikväll tvättar jag kläder, äter muffins (kan inte hejda mig!!), väntar på att Elin ska ringa samt att Grey's Anatomy ska börja och försöker koppla av. Det går hyffsat bra.  

...

Det börjar dra ihop sig nu. Om elva dagar sitter jag och Elin förmodligen på planet, vid den här tiden. Planet som ska ta oss till USA och Matilda. Eller vi kanske redan är framme då.. verkligen full koll...
Men fatta, ELVA dagar. Det är mindre än två veckor. Det är nästan ingenting.

Jisses vad jag längtar! Men jisses vad mycket som är kvar att göra!
Har fortfarande en massa som ska handlas, det ska registreras nånting, pengar som ska växlas, och svårast av allt: VAD SKA JAG HA MED MIG??? och HUR MYCKET???

Ja många frågor ska besvaras innan vi kan lämna ön, men shit va kul det ska bli.
Saknar Matilda så jag blir tokig!
Men nu är vi snart samlade igen. Den roliga, smarta och snygga trion. Wiiie!

Imorgon ska vi i div. 3 till fastlandet och spela mot Spårvägen. Vi hoppas nu att vinden vänt för oss och att det blir en efterlängtad SEGER. Det är bannimej på tiden nu! Orkar inte förlora mer.

Mina arbetskamrater ska dock jobba imorgon, trots röd dag. Ja, på mitt jobb är det aldrig vila. Det ska nämligen bli visningar av företaget för allmänheten imorgon och då måste vi jobba så folk har nåt att se på.
Vilken otur att jag skulle spela match just den dag det ska stå en massa folk och glo på oss när vi jobbar! (förstå min ironi.)

Ha en fortsatt trevlig kväll.

PussKram

Håll Käften!

Äntligen fick man tid o sitta här vid datorn och blogga!
Känns som en evighet sen man satt här senast.

Mitt humör är väl inte sådär tipptopp denna fredagkväll. Det har varit en helvetisk vecka som slutade på sämsta tänkbara sätt.
Vi fick nämligen jobba över ikväll, och det TROTS att vi STRESSAT som tokar hela dagen. Tolv timmar har jag arbetat med dom förbaskade morötterna idag. suck. Och inte blev det bättre av att jag hela eftermiddagen fick jobba bredvid ställets värsta skvallerkärring. Guu va trött jag var på henne!
Stod där och staplade upp aggressionerna på hög inombords och spelade upp i huvudet hur jag röt åt henne att hålla käften o arbeta istället:
- tänk om du sorterade morötter lika bra som du snackar skit, då hade vi varit klara till lunch idag!!
Ja, så skulle jag ha sagt. Det borde väl ha fått henne o tiga en stund iaf. Men sjävklart gjorde jag inte det. Det är jag alldeles för feg för.

De andra dagarna den här veckan har bestått utav huvudvärk, trötthet och yrsel. Det började i söndags när vi var på fastlandet och spelade div. 3 match. Vi åkte båt och det betydde tidig morgon och sen kväll. Jag kände mig ändå hyffsat pigg på morgonen men matchen hann knappt börja innan jag började känna huvudvärken komma smygandes. Det blev bara värre o värre så i halvtid bad jag om att få byta. Då var jag så trött och alldeles svimfärdig. Andra halvlek låg jag på bänken och var yr.
Måndagen var som en dimma. Jobbade men minns knappt att jag var där. När jag kom hem somnade jag på soffan och låg där hela kvällen. Hela veckan har jag varit alldeles orkeslös och haft återkommande huvudvärk. Det suger.

Igår kände jag mig ändå piggare så då tränade jag och imorgon blir det match mot Reymersholm på P18. Jädrar va bra vi ska va den matchen!
Nu är det VINST som gäller!! Mm, det blir bra!

Idag fyller Matilda 20 år också! Grattis du gamle, hoppas du haft en bra dag!
Åååh, nu är det bara två veckor kvar tills jag och Elin åker o hälsar på henne i USA. Det ska bli så kul!!!!
Jisses va jag längtar!

Nu är jag dödligt trött och tänker sova.

Godnatt och trevlig helg på er!

PussKram 


Händelserikt...verkligen...

Host, host, aoooh. (jag är suuk. har halsont. tyck synd om mig, tack.)

Sååå.... torsdag, vad har hänt sen sist då?
-Frukt är fortfarande onyttigt, men jag äter ändå. 
-Svininfluensa-snacket har lugnat ner sig lite.
-Om en månad är jag och Elin hos Matilda i USA (tjohooooo!).
-Regnovädret som drog förbi i början av veckan har tvättat och löst upp fågelskiten på min bil och den lyser nu vit och fin igen när solen letat sig tillbaka.

Ja inte kunde det vara så mycket bättre!?
Jo, jag kunde ha vart frisk i halsen förstås.

Nu ska jag gå och slå min mamma med nåt hårt i huvudet för hon ligger o  snarkar i soffan så att taket snart lyfter.
Sen ska jag sova.

Godnatt.

PussKram

Ät en banan och bli fet

Jag är svettig.
Det är äckligt.
Det beror på att det inte finns VARMVATTEN i detta hus ännu.
suck.

Ikväll har jag fotbollstränat. Lite som vanligt. Men det var kul trots tunga ben efter helgens match/matcher.

Vet ni. En läkare vid namn Christer Enkvist, har skrivit i DN debatt om att FRUKT inte alls är så NYTTIGT som man kan tro. Nej, det gör snarare så att  man går UPP i vikt. Ja hu, fruktsocker är farligt.
Tänk alla överviktiga som dagligen äter på donken. Nu har dom nåt nytt att skylla på.
- Nej men vadå, hamburgare är ju nyttigt! däremot tar jag ett äpple då och då. Får ta och sluta äta äpplen tror jag. För mycket fruktsocker, sånt är ju inte bra.
Nej, jag tror att den här läkaren är lite ute och cyklar. Visst att fruktsockret kanske inte är jättebra, men det finns ju så mycket annat nyttigt i t.ex. en banan. Fibrer och vitaminer som kroppen behöver. För den skull tycker jag inte att man ska leva på enbart frukt.
Allt i lagom mängd, det tror jag däremot på.

Nu tänker många av er säkert att "oj Isabelle har blivit en riktig samhällsvetare, läser DN debatt och blir så klok och allämnbildad. vuxet.", men så är icke fallet..
Dom sa det på morgonpasset i P3 imorse...
P3 RULES!!!!!

Nu ska jag duscha.

Hej o godnatt!

PussKram

Alle motorcyklar

Oj vad min blogg vanvårdas just nu.
Jag kommer snart åka dit för bloggplågeri.


Äsch, man kommer ur form ibland.

Det är helt fantastiskt vilket väder vi har!!
Nu börjar det bli grönt på träden också, och tulpanerna har slått ut. Naajs!


Ehm, vad har jag då gjort den senaste tiden då..

Jag har jobbat och spelat fotboll mestadels (ja ni kan väl det där nu, det är som vanligt). Jobbet var lugnt fram till i tisdags, nu är det återigen jobb 06.00-16.00, och ska så vara fram till morötterna tar slut i början av juni och vi går på semster.

Fotbollen förra helgen: div.2 hade seriepremiär i Dalhem. Det blev vinst med 3-1 mot roslagsbro och jag tror att samtliga lagkamrater och tränare drog en lättnadens suck, plus att vi fick visa alla som inte trott på oss att VI FAKTISKT KAN, trots saknad av RUTIN. Tråkigt i matchen var att Jenny oturligt bröt benet och blir borta ett tag nu. Inte kul.

På söndagen var div. 3  i solna och mötte AIK DFF. Där var jag med och spelade. Det blev en tuff match utan dess like. Citerar våra tränare: "vi fick träna försvarsspel hela matchen". Ja, dom var duktiga kan man säga. Grym teknik och snabba som tusan och vi hade inte mycket att säga till om. 6-1 blev slutresultatet, men när vi sen fick höra att flera av spelarna är uppe och tränar med allsvenska AIK två gånger i veckan, så var vi ändå ganska nöjda. Trötta också..
Även den här helgen har innehållit fotboll. Igår var jag med div. 2 på fastlandet och spelade mot Tyresö. Det var ingen rolig match och vi förlorade med 4-2. Jag gjorde min första div.2 match och var med i startelvan. Det gick jättedåligt och jag var ordentligt missnöjd efteråt. Jaja, shit happens. Men kul var det inte iaf.
Idag var jag på P18 och såg helgens div. 3 gäng spela oavgjort, 1-1, mot Hässelby.

Men jag har faktiskt hunnit med lite mer än jobb och fotboll faktiskt.
I torsdags var det ju valborg. Jag firade med Elin, Annika och Lovisa samt Lovisas vänner. Vi grillade på balkongen, vilket resulterade i en väldigt rökig lägenhet, men gott var det.
Sen splittrades vi en aning när vi på divserse färdmedel tagit oss till östergravar och brasan. Jag, Elin och Annika åkte sen hem till Annika en stund där dom gjorde sig iordning för lite partande på munken. Själv skulle jag jobba tidigt nästa dag (ja, jag vet! jag fick jobba 1:a Maj!! fyy f*). Sen körde jag dem till öster innan jag styrde kosan hemåt där sängen väntade.
I fredags efter en halvdag på jobbet tränade jag och sen stressade jag runt hela kvällen och packade, för på lördagen väntade bortamatch och på kvällen, personalfest.
Matchen vet ni hur det gick, och personalfesten som hölls på Hp5 var trevlig.

Idag skulle jag sova LÄNGE. Så blev dock inte fallet. 9.15 vaknade jag. Helt av mig själv. Alla tidiga morgnar har rört till det i min sovrytm. Eller så håller jag på att bli gammal.. Jaja, i vilket fall som helst så var det nog lika bra ändå. Klockan tio var jag klar med alla morgonbestyr och kunde ge mig ut på en långpromenad. Sex kilometer iaf. Det var skönt. Sen var det då div. 3 matchen på P18 som jag redan tagit upp. När jag kom hem (efter att ha handlat bl.a godis på ICA atterdags med Vero och Sofia, en massa choklad som fick släcka mitt enorma godisbegär jag känt hela dagen) städade jag och PUTSADE FÖNSTER! ja, herregud va duktig jag kände mig.
Sen funderade jag på att ta en cykeltur här på bygden i vårt vackra vårväder, men det slöt med att jag hamnade här framför datorn. Så det kan gå.

Nu är det definitivt läggdags för min del.

Avslutar detta inlägg med en vacker vårdikt som jag och Åsa skrev som hyllningstal till våren, under en svenska C lektion för drygt ett år sedan.


Hyllningstal till våren:


Solen

Alla motorcyklar alla

alle jänk

alle fine bilar

alle blommar

alle fjärilarna vakna

alle korte kjolar kuomma fram

iiiiiiiiiii, en bil krocka me ett yrvaket lejon

Made by Åsa och Bellan



PussKram