Drömmarnas tid

Så var det helg igen då.
Kan inte påstå att jag märkt av det.
Dagarna är ganska lika varandra nuförtiden.
Min helg är det två dagar i veckan då jag är ledig. 
Det kan vara måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, eller söndag.

Så var det dags igen då. Mitt drömmande inför match har kommit tillbaka.
Ikväll har vi match mot KIK/FG. Inför matcherna mot IFK och första matchen mot KIK/FG drömde jag om laget och matchen natten innan. Nu har drömmarna uteblivit ett tag men inatt var det tillbaka.
Jag var i bygdegården på släktkalas av nåt slag. Ca 18.10 kommer jag på att matchen jag ska spela har börjat (18.00 börjar den). Jag får panik och springer till mina föräldrar och säger att vi måste skynda oss hem. Väntan på att dom ska säga hejdå till allt folk känns som en evighet. 
Jag försöker ringa min tränare men har stora problem med att få fram hans nummer i telefonboken. Jag letar under kategorin "jobb" men hittar honom inte där. Tillsut kommer jag på: ahh just de, han jobbar inte på mitt jobb, han står under fotbollskategorin. Trots att jag kommit på detta lyckas jag inte få fram hans nummer i telefonboken och paniken stiger ännu lite till. Då ringer plötsligt tränaren och jag får förklara varför jag inte är på plats. Vi kommer fram till att jag kommer hinna till andra halvlek om jag skyndar mig.
Tillslut beger jag mig mot Klinte. Jag kör genom stan och har antagligen nåt ärende där för jag åker till lägenheten (som inte längre befinner sig på Gråbo utan på A7-området) för att skriva på nåt papper eller nåt. Där möter jag några av mina klasskompisar som tycker det är kul att jag kör Volvo och säger nåt om körkort. Sen kommer också en annan gammal klasskompis, från högstadiet. Den absolut stöddigaste typen i min högstadieklass och inte en person jag har kontakt med idag. Han håller min katt i famnen och tycker det är världens sötaste katt. Han frågar mig om katten har någon mamma, och när jag svarar att mamman är död blir min klasskompis sur och släpper katten och går därifrån.
På vägen tillbaka till bilen möter jag Hilda som spelar i laget. Hon har redan varit i klinte och säger att vi ska spela på en annan plan än den som först var tänkt. Jag blir jättenervös eftersom jag knappt hittar till den först bestämda planen. Hur ska jag då hitta till den andra planen!? Hilda går vidare och jag fortsätter till bilen. På vägen är det nåt mer som hindrar mig, men tillslut kommer jag till klinte iaf.
Väl på plats har matchen inte alls börjat. Det är uppvärmning och eftersom jag kom sent så ska jag ha special uppvärmning hos en av våra andra tränare. Uppvärmningen är jättekonstig och liknar mest ett styrkepass på Friskis.
Själva matchen hinner aldrig börja innan jag vaknar...
Sjukt konstig dröm.

Har även drömt inatt att jag, mamma och Josse skulle bo över nånstans och var på Konsum Gråbo och handlade. Där hittade Josse nåt konstigt och drack det. Hon blev jättefull och skämde ut mig och mamma..

Det är drömmarnas tid nu..

18.00 spelar Dalhem B mot KIK/FG på Klintevallen. Go Dalhem!
20.35 är det EM final. Spanien - Tyskland. Jag är fortfarande lite sur över detta. Hade från början hoppats på Holland - Turkiet i en final, där Holland skulle segra, men icke!
 Holland åkte ur kvarten och mina förhoppningar riktades mot Ryssland. Att spela ut Holland kräver ju en hel del och det skulle kunna bli en väldigt kul final mellan Ryssland - Turkiet, men icke!
Först försvinner Turkiet. Okej tänker jag, Tyskland - Ryssland i final, spännande, men icke!
Spanien - Ryssland 3-0. Fuck.
Det blir alltså final mellan Spanien och Tyskland. En vinst till Spanien och jag blir någorlunda nöjd.
Alltså vinner Tyskland ikväll då.....

PussKram

Summertime

Det märks på alla bloggar att sommaren är här nu. Det finns inte lika mycket att läsa trista dagar, färre blogginlägg med allt längre mellanrum. Detta inkluderar självklart också min egen blogg. Lite tråkigt men också ett tecken på att folkgör nåt vettigt av sin sommar. Bra.

I veckan har jag jobbat måndag och tisdag. Tisdagen var sjukt tråkig. Trodde ett tag att jag skulle falla ihop på golvet. Död av tristess. Det spöregnade ute och tursiterna satt gömda i sina tält, husvagnar etc. och ugglade. Ingen ville leka på sommarland och äta Sibyllas goda hamburgare. Detta gjorde att vi i gatuköket putsade fönstrar och städade HELA dagen. Fönstrarna var skinande rena efter vår putsning kan jag tala om. Mot sena eftermiddagen kom solen fram men det gjorde inte besökarna gladare och vår arbetsdag förblev trist. Klockan fem slutade jag och då kom Elin. Vi gick och hämtade Annika som jobbar i caféet och sen mötte vi upp Simon för att spela lite minigolf. Vem som vann? Ingen aning. Vi hann inte med alla hål heller, för klockan sju fick vi (utom Elin som inte är kneippbynpersonal) bege oss bort till restaurangen för kick off. Jag var helt slut och åkte hem så fort middagen var över. Så var min tisdag.

Igår var jag ledig och var då med systrarna och mamma i Hide. Det blåste och var molnigt till och från så nåt bad blev det inte, men det var ganska mycigt ändå. 
Igårkväll hade vi intervallträning me laget på P18. Trodde jag skulle gå av på mitten. Jag måste ha blivit otroligt otränad på den senaste tiden. Det krävs inte speciellt mycket för att  benen ska vika sig under mig. I sommar ska det dock bli ändring på detta! Varje träningstillfälle ska jag vara på plats. Förutom när jag jobbar...

Nej nu ska jag vänta på Elin. Vi ska leka idag :-D
tjohoo!!

PussKram


Nu är det sommar nu är det sool,
nu är det koskit i hagen!

Nu är det dags

Den sista dagen i min ledighetsvecka börjar gå mot sitt slut.
Fy FAN va skönt det har varit!
Men imorgon börjar allvaret. Nu är det inga fulla MC-knuttar som kommer och vill ha mat, nu kommer de ersättas av högljudda barngrupper, gnälliga morsor, och störda små skitungar, åhh vilken härlig sommar!
PENGAR PENGAR PENGAR. Det ekar i huvudet och gör allt slit värt nånting.

Imorrn är det match också. Första på två veckor (två veckor idag faktiskt) och det ska bli så härligt att få spela igen! Det känns som en evighet sen senast. Motståndet är Hangvar, på bortaplan. Hoppas självklart på en ny vinst.
Senast vi förlorade en seriematch var faktiskt mot just Hangvar. Den 30 Augusti 2006, Skogsgläntan i Hangvar.
Det är ett tag sen...

Och Holland ramlade ur EM igårkväll. Jädra ryssar!
Fast dom var otroligt bra, ryssarna. Dom sprang ju över Holland som tillslut inte orkade nånting längre!
Efter Hollands förlust är nu Ryssland min favorit. En final mellan dem och Turkiet är vad jag hoppas på nu.
Ja Turkiet kvarstår. Jag hoppas och tror att dom kan göra några underhållande matcher till, med sina plötsliga vändningar i matchen.




Nu ska jag experimentera litegranna....

PussKram


Tidsfördriv

Associationsleken: (skriv det första ordet du tänker på)
Grön:
Gräs
Paris: Eiffeltornet
USA: snabbmat
Elvisp: kladdkaka
Krulligt: lammisar
Alkohol: fest
Skräckfilm: sleepy hollow (den första skräckis jag såg)
Skitfilm: Office space (varför köpte jag den skitfilmen??)
Dricka: läsk
Destruktiv: dåligt
Varmt: sommaren
Döden: jobbigt
Begravning: sorgligt
Bröllop: långt kvar (flera ord, men vadå?)
Sommar: nu
Djurpark: gorillor
Vinterlek: pulkabacken
Godis: CHOKLAD (ohh du ljuva godbit..)
Mardröm: usch
Skönt: ledighet
Vass: kniv
Smycke: halsband
Politik: aahh
Paris Hilton: lägg ner!
Syslöjd: fula örngott
Pyssel: smällkarameller
Växt: min döda pelargon
Picasso: tavlor
Musik: Ulf Lundell (han spelar i mina öron!)
Ost: gott
Frukt: jordgubbar (är inte en frukt men det var det första ord jag kom på)
Kusin: Vickan
Doft: sommarregn
Pizza: capriccosa
Gott: mat
Äckligt: bajs
Härligt: lycka

Jag är verkligen igång och verksam denna midsommardag.
Äsch, orka!

PussKram


Klagovisan

Fy va tråkigt allt är idag.
Vädret är blåsigt och kallt.
Jag är trött.
Mina fötter är kalla.
Sillen och potatisen jag åt för en stund sen var äcklig.
Jag är bara ledig imorgon också sen börjar allvaret.
Blä va allt är trist.

Ahhh, va skönt det där var!
Det är så underbart skönt att få klaga av sej lite ibland. Det renar kroppen.
Egentligen är jag inte speciellt deppig idag. Trött är jag dock.
Midsommaraftonen blev lyckad med mycket mat och prat (det rimmar nästan) hemma hos Elin. Josse var också med och vi hade en mysig kväll.

Nån som såg kvartsfinalen mellan Kroatien och Turkiet igårkväll??
Shit va spännande det blev! men Turkiet har haft sån tur hela detta mästerskap! Fast det är kul. Dom ligger under till en början och vänder allt i slutminuterna, eller slutsekunden som det var igårkväll. Ett lag som kämpar in i det sista och ger inte upp förrän slutsignalen gått. Det är så fotboll ska va! Det är så man ska spela!
Min drömfinal i detta EM är Holland-Turkiet där Holland vinner.


PussKram

Traditioner är till för att bryta

Dagarna går fort.
Nu är det midsommar.
"Tänk positivt nu när den bästa tiden är här" som det så fint stod i en tidning. 
bästa o bästa vet jag väl inte om det är direkt, men positiv är jag nog ändå, trots att midsommarplanerna inte blev som dom skulle. Man är nu i den period i livet då högtidsdagar som midsommar måste tillbringas på jobbet. Jag har haft den turen att va ledig hela midsommarveckan, men de flesta jag umgås med har inte haft samma tur. 
Middag hos Elin blir det ikväll iaf, sen får vi se vad kvällen har att bjuda på. 
Innan middagen ska jag va med o klä midsommarstång här hemma i trädgården. En tradition som lever kvar sen vi flyttade hit för en tio år sedan. Familjer runt omkring på bygden med barn i ungefär samma åldrar kommer hit på midsommaraftonens eftermiddag. Vi klär midsommarstången som sen placeras mitt i vår "rundel" ute på gården. Sen fikas det i trädgården och på kvällen grillar vi allihopa. Vi äldre "barn" har dock hoppat av de senaste åren, så det är mest föräldrar och de barn som fortfarande är för små för eget midsommarfirande, som firar här. 


En tapper skara, färre än tidigare
 Ser ut att bli finare väder iår iaf  
Igår var cementa här och fyllde i vatten i vår fina pool. Dock är det inte badvänligt än (kaaallt), men såhär såg det ut förra året .





Glad Midsommar på er!

PussKram 

Slutet

http://slutet.se/

Freedom!

JAG ÄR LEDIG!


Igår var jag på picknick på galgberget med Elin och Annika. Det blåste men solen sken och utsikten var fin. Mycket jobbprat men en hel del annat också. En mysig och avkopplande stund med två toppentjejer :-)

Sen var jag inne hos min mormor och morfar och åt hamburgare tillsammans med familjen och kusinerna. Kul att vara samlade igen efter att mormor och morfar varit på semester och kusinerna varit i London. Najs najs.

Efter det åkte jag till Väskinde och firade Väskinde kyrkas orgel som fyller 10 år! Hipp hurra för den.
Nej, det var inte därför jag var där. Elin skulle sjunga där så det var henne jag var ute efter!
Sen såg vi fotboll hos henne. EM-matchen mellan Turkiet och Tjeckien, ohh va spännande det blev!

Med det här vill jag ha sagt att det är underbart med ledighet för då hinner man med så mycket annat!

Mitt humör är fortfarande tipptopp, tjohoo!


PussKram


Jädra skåningar...

JAG ÄR DÖD.

Har jobbat tio timmar idag och det har varit den stressigaste dagen hittills. Kön ringlade sig ända ut genom dörren under lunchtimmarna idag. Jag var den enda av oss som kunde kassan så där placerades jag idag. Efter ett tag börjar hjärnan strejka och det var ett antal som fick fel hamburgare, uteblivna hamburgare, osv.
Sen kom chenfen och "muntrade upp" oss genom att säga,
- Det här är bra träning för såhär kommer det se ut hela sommaren sen.
Suck* Dock kommer det bara bli åtta timmar åt gången då, och inte 10 tim som idag.

Är nu så fasligt trött på skånska. Tre av dom jag jobbat med (varav en är min chef) hittills pratar alla skånska. Hälften av alla MC-knuttar som vart på Kneippbyns Lellevecka dessa dagar är SKÅNINGAR. Jag missuppfattar dagligen. Idag var det en stackare som fick upprepa meningen: "en korv me bröd", fem gånger. Tillslut fattade jag och hans kompisar fick sig ett gott skratt. Herregud! säger jag bara. Spotta ut gröten och snacka som en normal människa!

Ska dock få vila mina öron från skånskan nu en vecka. Nästa vecka har nämligen gatuköket STÄNGT, vilket betyder att jag är LEDIG!
Tjohoo tjohoo!

Nu kom jag just på att jag glömt bort att jag skulle ringa Elin...opps

PussKram

Veckans krönika från Jenny:
http://www.helagotland.se/gt/artikel.aspx?articleid=3804311

En Coca!?

Jippie, idag är jag ledig :-)

Vaknade klockan åtta imorse av en skrämd katt och ett öronbedövande smatter mot taket.
 Det hagel-regnade som bara den. Längesen det var så kraftigt!
Det skrämde iaf slag på katten som kom springandes upp för trappan skrikjamandes. Efter lite klappande och kramande så somnade han gott i min säng iaf, och det gjorde jag med (somnade alltså).
Vaknade när systrarna kom hem från jordgubbsplockningen vid 11.15. Förbannad över att ha sovit bort nästan hela min lediga dag.
Man kan verkligen inte göra nåt klokt av dagen om man vaknar för sent. Iaf inte jag..
Fast egentligen ska jag bara ta det lugnt idag hade jag tänkt. Det har jag inte gjort sen början av Maj. Det har varit mycket den senaste månaden med studenten, och när väl det var över började man jobba med en gång.

Jobbet då?
Jo det går bra. Igår fick jag dricks för första gången i mitt liv. Hela åtta kronor! tjohoo!

Här ni sett Johan Glans i Stockholm live nån gång? Isåfall har ni säkert hört om när han skulle beställa en CocaCola på McDonalds. I skåne säger många "Coca" till CocaCola, och det gjorde även Johan Glans när han skulle beställa. Problemet var bara att kassörskan inte förstod vad han menade. Tillslut var det nån kollega som gjorde ett försök att hjälpa till och sa
- Jag tror han vill ha en kaka.

Ungefär samma sak hände mej igår:
Skåning (på grötig och sluddrig skånska): - En coca.
Jag: -Va?
Skåning: - En coca.
Jag: - Ursäkta va sa du?
Skåning (en aning irriterat): - En Coca.
Jag (i en aning ursäktande ton): - Va?
Skåning: En C.O.L.A.
Jag (febrilt, stelt leende): - Jahaaa! javisst, det kan du ta borta vid ketchupen.

När han gått sprang jag snabbt in i köket och panikfnissade en god stund.

Här är klippet med Johan Glans, mycket annat roligt också:
 
http://www.youtube.com/watch?v=gpxJhpofAPE

PussKram

Förste hamburgerstekare

Här sitter jag och äter chokladtårta med grädde och har det bra.
Åh så onyttigt, men oooh så gott!
har sjukt ont i mina fötter och ben efter en hård dag på jobbet och en fotbollsträning,
men det har vart skoj :-)

jag jobbade för första gången på mitt nya jobb idag. Hela sommaren ska jag stå i Kneippbyns gatukök och steka hamburgare.
Efter första dagen är betyget klart Godkänt. Det var över mina förväntningar. Chefen är trevlig (och rolig!), och de två andra jag jobbade med idag, förutom chefen, är också roliga och trevliga, så jag stortrivs :-)
Det har vart lugnt hela dagen och mycket stillastående och pratande, men det har vart bra för man har kunnat lära sig saker och ting i en bra takt och det mesta jag lärt mig idag tror jag sitter kvar imorgon också.
Fick steka hamburgare de första timmarna. Inte alls lika svårt som hemma med stekpannan. Jag har en förmåga att få en tjock svart yta på mina hamburgare när jag steker dom, och det är inte speciellt gott, men här gick det jättebra. Kanske för att dom inte har stekpannor utan en stor...ja sån där man har i snabbmatsrestauranger...
Senare under dagen fick jag också lära mig kassan. Inte alls lika krånglig som den på restaurangen jag provjobbade hos, och korta stunder kände jag att jag verkligen hade läget under kontroll. Fantastiskt!
Så första dagen var lyckad, men det är ännu en hel sommar kvar, mycket kan hända.

I nättras fick jag och Åsa ett kusinbarn. Min och Åsas kusiner är tillsammans och har nu två barn ihop, som är våra kusinbarn då. Det gör att jag och Åsa är släkt. Nästan.
Det är kul. Jag är gärna släkt med Åsa :-)
Undrar om hon vill va släkt me mej också??

Gu va jag känner mig glad idag. Det har jag varit nu några dagar.
Det är skönt att va glad.

Imorgon spelar Sverige premiärmatch i EM. Tjohoo!
Skiter i hur det går, bara dom spelar bra.

PussKram

Jag trivs bättre här, där jag kan lukta på blommorna.

Om mindre än 11 timmar börjar jag på mitt nya sommarjobb.
Stå och vända hamburgare hela sommaren, ååå va kul det ska bli (ironi, ironi, ironi).
Nej man ska väl inte klaga, det är PENGARNA som räknas i slutändan!
Sitter här och är lite nervös. Ganska mycket nervös faktiskt. Usch, jag tycker inte om nya saker. Det är så jobbigt att komma in i det liksom. Shit, va jag ljög i min jobbansökan kom jag just på.
"Jag gillar nya utmaningar och kände att jag ville prova på ett nytt arbete".
Pff*...jag hatar nytt. Det är så jobbigt att komma in i. Jag är nog lite för bekväm av mig.
Och så gillar jag att veta precis vad som gäller och hur jag ska göra. Det vet man inte när man kommer till ett nytt arbete. Då är man en gröngöling och kan ingenting. Hittar ingenstans, måste ställa frågor om de absolut enklaste grejerna och inte har man koll på nånting.
Fatta nada..
Fast det som känns jobbigast just nu egentligen är att tänk om chefen är lika hemsk som den chef jag provjobbade hos i våras. Eller tänk om alla som jobbar där är som hon... oooh hemska tanke.
Nej, men såna människor kan det väl inte finnas fler av på ön? Gotland är ju så litet! Det är ju isåfall värt att få skrivas med i Guiness rekordbok.
-Världsrekord i antalet ragator på liten yta.
Det ni!

.....Nej hu va jag tycker det här är jobbigt.... fast när man väl tagit sig över den här höga tröskeln ska det väl kunna bli ett bra jobb som ger mycket pengar och en rolig sommar. Man kan ju hoppas på det iaf.
Den här veckan ska bli bra. Är man glad och positiv på jobbet lär det säkert gå mycket bättre. Eller hur!?

Nu ska jag se lite EM-fotboll och hoppas på att det lugnar nerverna något.
 


Förresten....vi vann ikväll mot VSB. En skitmatch och den absolut tråkigaste jag nånsin spelat i min 10-åriga fotbollskarriär (jädra va länge jag spelat egentligen!). De flesta av oss i Dalhem ville bara att det skulle ta slut nån gång. Varmt som sjuttan och dåligt spel kan få vem som helst att längta hem. 3-0  blev det iaf, och det får vi väl vara nöjda med. En vinst är alltid En vinst.

Glad Sommar!

PussKram  

Ny match

Om några timmar är det återigen dags för match. Tjohooo va kul!
VSB - Dalhem B 17.00 Tingsbrovallen i Bro.

Jag ska ladda upp på bästa tänkbara sätt, nämligen på stranden....
Naj, en solig och varm dag på stranden är kanske inte så jättebra samma dag som man spelar match, risk för vätskebrist och trötthet osv.  under match, men orka bry sig.
Det här kanske är det enda sommarväder Gotland får denna sommar och då måste man ju ta chansen när den är här!
Nästa vecka jobbar jag större delen av soltimmarna och då lär det inte bli nån stranddag.

Mitt glada humör från igår håller i sig. Fast nu kan man räkna till lite nervositet inför jobbet imorrn. Jag har ingen aning om vart jag ska ta vägen när jag kommer dit. Vet inte var man kan parkera. Vet inte ens om jag har en bil att parkera imorrn (tänk om jag måste gå till kenippbyn!). Ja mycket ska redas ut ännu, men det hinner jag gott och väl innan det är dags.

Tjohoo

PussKram

I'm a happy happy girl, with a happy happy smile

Nu har de sista gästerna gått och studentfirandet är därmed över.
Jag har haft jättetrevligt ikväll med mina släktingar och har fått många fina presenter. Vinglas, ljusstakar, pengar, cocktailglas, två halsband, dricksglas, plånbok, blommor, och annat.
Jag är så glad över min familj och släktingar. Guu va tråkigt det skulle bli utan dom!

Dom har ringt från jobbet idag också. På måndag börjar jag jobba klockan 10.00. Jobbar sen mån-ons 10.00-18.00, fredag 9.00-18.00, och lördag 11.00-20.00. Därefter är jag ledig hela midsommarveckan verkar det som! Han sa iaf att dom skulle ha stängt då. Veckan därefter drar det igång på riktigt. 
Det känns helt perfekt!

Imorgon är det match med B-laget. Vi ska möta VSB och hoppas självklart på en ny vinst. A-laget förlorade borta mot Gamla Uppsala idag med 7-3. Jag börjar bli trött på deras förluster. Det är inte kul, bara oroväckande.
Nej, släng in B-laget och hela div.2 norra svealand kommer få sig en chock!

Jag känner mig så lycklig just nu!
Ganska oväntat. Jag trodde jag skulle deppa ihop totalt efter allt studentfirande. Det är ju liksom ÖVER NU! men näej, jag känner mig väldigt glad och hoppfull.
Hoppas nu på att det kan bli en riktigt bra midsommar också..Och att Sverige storspelar i EM..
Det kommer räcka hela sommaren!

Nu börjar det bli dags att sova. Klockan är inte jättemycket men förkylningen tar kol på mig!

PussKram

För vi har tagit studeeenten... Fy fan va' vi är bra!

Hjälp jag går inte i skolan längre.
Hmm...
Tjohoooo!

Studentdagen blev en minnesvärd dag. På gott och ont.
Dagen började gott iaf. 9.30 öppnades dörrarna in till Wisby strand och cirkus 700 studenter tågade in för lite mingel. 10.00 gick vi in i stora salen och där blev vi underhållna i någon timme av skolornas körer och en symfoniorkester (de' ni!) samt stipendieutdelning. Därefter bjöds det på brunch. Inte det godaste jag ätit men det var trevligt ändå att sitta med klassen och äta. 12.00 började utsläppet. Jag trodde att min klass inte skulle ut förrän nån timme senare, men allt gick väldigt fort och plötsligt var det vår tur. Skrikandes och hurrandes sprang vi ut på kongresshallens balkong inför en massa föräldrar, släktingar och vänner. Väldigt coolt och roligt om jag får säga det själv.
Talet vi höll förstod jag inget av. Det var inte jätteförberett (hela klassen hade inte hört talet ens), och långt ifrån jättebra, men våra talare var duktiga ändå som ställde upp för klassen.
Nere väntade familjen och såsmånigom dök släktingarna upp också. Mycket fotografering och kramar innan det var dag att kliva på vagnen.
Här är allt fortfarande minnesvärt på ett positivt sätt.
14.00 började vår vagnkortege att rulla upp mot östercentrum. Längs hela vägen stod det massa folk och vinkade glatt till oss studenter och vi vinkade glatt tillbaka. På öster bjöds det på jättegod tårta och vi strosade runt bland alla folk. Sen höll jag, elin och matilda på att missa vagnen (hur man nu lyckas med det!?) hade vi kommit två minuter senare hade vi missat dom. Nu hann vi precis kliva på innan vagnen stängdes. Puuh*
Vi eskorterades av polis ut mot oskarstenen. I rondellen släppte dom oss och tåget gick direkt till Felix där föräldrarna dukat upp förrätt åt oss. Vi satt allihopa ute i gräset på filtar och åt pastasallad. Riktigt mysigt tyckte jag att det var.
Här är allt fortfarande minnesvärt på ett positivt sätt.
Efter första stoppet körde vi runt lite i stan och jublade dansandes på vår fina jordgubbsvagn :)
Sen var det dags för huvudrätt hos Albin. Det bjöds på grillat av alla dess slag och roligt var det här med.
Sen brummade vi ut till väskinde och Elins hus. Där åt vi jättegod efterrätt och allt var jättemysigt. Här fick jag även byta skor för mina hade gått sönder och skavde som tusan.
Fram hit var allt jättekul och glatt, men när vi kom ut till vagnen var det inte så kul längre. Vi upptäckte att någon varit och snokat bland våra grejer på vagnen. Dom hade tagit ett flak öl, två väskor, och en kylbag. Efter det var det inte så kul längre. Många i klassen var deppiga till en början men de gick igång efter ett tag. Jag tappade dock lusten och efter att vi gjort sista stoppet hos Markus och sen blivit avsläppta vid hamnen åkte jag (och de flesta andra) hem. Dessutom var kön till hamnplan kilometer-lång, det kostade 150 spänn, och vi skulle bara kunna vara där en dryg timme.

Trots den väldigt tråkiga avslutningen på kvällen hade jag i stort sett en väldigt rolig student. Jag räknade på alla timmarna och kom fram till att majoriteten av studenttimmarna igår var roliga. Så sammanfattningsvis var det en lyckad student och jag är gillar min klass om inte ännu mer nu!

Idag har vi plockat ner vår studentvagn och våra tre skolår tillsammans är nu över. Sorgligt som bara den, men förhoppningsvis träffas vi endel i sommar och kan hitta på en massa roliga saker.
Sp3f !!

Nu ska jag och familjen införa en ny tradition. Nationaldagen ska vi från och med nu fira med en semla.
Mamma hittade semlor i frysen ikväll och vi bestämde oss för att äta upp dem. Nu på en gång.
Just idag är det också nationaldagen och för rolighetens skull ska vi i fortsättningen äta semlor varje nationaldag.
Tjohoo


PussKram

Det är över..

Nu är det inte många timmar kvar tills jag och mina klassisar jag gått i skolan med i tre år kliver ut på Wisby strands balkong. Det är helt obeskrivligt vad man känner nu. På ett sätt är man otroligt lättad över att det snart är över. Dels tolv långa, jobbiga, och krävande skolår, och dels allt studentplanderande som varit nu den senaste månaden. Det tar mer tid att fixa inför studenten än vad man tror.
Men på ett sätt är det också väldigt vemodigt. Tolv mycket tunga men också mycket roliga år är snart över. Det har hänt så mycket på den tiden. Bara gymnasietiden har man hunnit uppleva jättemycket.
Idag var jag i skolan för sista gången. Som elev iallafall. Under hela trean har man gång på gång sagt "nu har jag gjort .... för sista gången". Vet ni hur mycket jag har gjort " för sista gången" detta år?! men idag var nog den sorgligaste "sista gången". Jag gick igenom bibblan och mindes alla dötimmar jag haft där under mina tre gymnasieår. De röda sofforna, alltid lika inbjudande, datorn, alltid till hands vid håltimmarna, läshörnan där man så ofta suttit och slappat eller läst tidningen. Nu såg jag dem för sista gången.
Sista gången jag var inne i ett klassrum.
Sista gången jag var i ett klassrum med mina klasskompisar.
Sista gången jag såg vissa av lärarna (några lär man säkert möta på stan, gotland är ju ganska litet).
Sista gången jag gick i den läskiga spiraltrappan.
Sista gången jag gick i steffenhusets korridorer.
Sista gången mycket.

Ja vemodigt är det nu, men samtidigt väldigt roligt. Morgondagen kommer spenderas med världens underbaraste klass. Visst har jag stört mig på dem ibland, men mest har jag gillat dem och varit så glad att jag hamnat i just denna klass, Sp3f.

Lärarna gav oss en fin avslutning idag iaf. Rektorn och bitr. rektor sjöng och spelade gitarr för oss i aulan först. Magnus Ugglas hit "allting som jag vill kan jag göra" (heter låten så??), som gav oss budskapet att aldrig sluta tro på sig själv och verkligen våga göra det man vill. Sen gick vi till steffenhusets foaje där alla lärarna radat upp sig under lampan. Där sjöng de studentsången under ledning av vår kära musiklärare Gunnar. Inte den mest rensjungande kör, men ändå fint. Därefter var det mingel på bibblans balkong där det bjöds på cider, och därefter betygsutdelning med klassen i ett klassrum. Vår handledare maggan höll tal för oss där hon liknade oss vid en sommaräng där var och en i klassen var en viss blomma. Jag var blåklockan, lugn och harmonisk. Betygen är jag nöjd med och fick dessutom Gyllenhammars stipendium på 800 kr. Det kändes mycket bra!

är lite orolig för morgondagen. Jag vaknade med halsont i söndags och under kvällen på balen tappade jag rösten tillslut. På måndagen var den tillbaka och då hade jag bara lite ont i halsen, men så spelade jag match igår (jag vet, väldigt dumt gjort) och tappade rösten igen. Den är tillbaka idag men istället har jag mer ont i halsen och har dessutom dragit på mej en förkylning. Under dagen har jag nog dessutom haft feber vilket gjorde att jag svek mina klassisar som håller på med vagnen och åkte hem för att vila istället. Nu känns det lite bättre och jag hoppas att det blir ännu bättre tills imorrn.

Balberättelsen kommer snart, men nu ska jag se Grey's anatomy.

PussKram

Askungen

Balen är avklarad.
En dag jag sent kommer glömma.
Tiden är knapp denna vecka och det lär inte bli mycket bloggande på ett tag.
En mer utförlig sammanfattning av bal, student och annat kommer när det lugnat ner sig.

PussKram

och godnatt