Äppelätande kossor

Nu blir jag riktigt deprimerad.. Jag hade skrivit värsta inlägget och denna jävla skitburk hakar sej precis när jag ska spara och publicera. Denna jäkla teknik!

Måndag nu då och skolan har börjat igen. Suprise!? Nej inte direkt va..
Måndagar är för mej den absolut jobbigaste dagen av alla veckodagar. I skolan börjar det med hälsopedagogik från 8.00-10.45, därefter är det lunchrast 45 min. 11.30 börjar svenskan och slutar igen vid 12.30. Då har vi rast 15 min och sen är det Matte C mellan 12.45 och 15.15 (!). Sen får man äntligen åka hem. Men vilan blir inte långvarig för 18.00 börjar min fotbollsträning inne i stan. Ca 20.00 är jag hemma igen och ÄNTLIGEN kan denna jobbiga dag ta slut. Först lite nertrappning framför datorn innan jag tillslut får krypa ner i sängen och slå igen ögonen. Alla andra dagar i veckan är jag bortdskämd med någon håla eller så är skoldagen ganska kort, så man får vila lite mellan varven. Men på måndagar är det verkligen fullfart hela dagen lång. Det speedar på så fort så man blir ju helt slut... Tur det bara är måndag en gång i veckan...

Imorse när jag drog upp rullgardinen möttes jag av en märklig syn. Nedanför mitt fönster stod två kvigor och betade i trädgården. Och för alla som inte vet så kan jag upplysa om att vi vanligen inte har några kor i vår trädgård. Däremot går det en hel del kor i grannens hage som endast är ett staket ifrån vår trädgård. Detta staket hade gått sönder nånstans och dessa två kvigor hade då tagit sej friheten att klampa in på vår gård. Snabbt som ögat for jag ner till mamma som ännu låg och sov, och sa till henne att två kossor står i vår trädgård och äter upp våra äpplen. Inom loppet av 20 sekunder var hon uppe, påklädd och hade ringt grannen som äger korna. 10 minuter senare kom grannen och hans bror och de båda kvigorna kunde fösas in i hagen igen.
Ja så det blev en lite ovanlig morgon. Jag kände det på mej när jag vaknade denna morgon kommer bli annorlunda..

Nej nu är det dags att lämna datorn för denna gång.
 
Hoppas nu bara att datorn vill spara mitt inlägg och inte hakar upp sej igen..

pusspuss

Johan Glans och den deprimerande söndagen

Söndag. En deprimerande dag. Imorgon börjar skolan igen och jag längtar inte dit. Egentligen gillar jag skolan. Jag gillar min klass, lektionerna är inte överdrivet många och man har nåt att göra om dagarna. Det är bara det att en massa härliga sovtimmar försummas där i skolan. Jag vill sova till 10 iaf på dagarna. När skolan börjar får jag bara sova till tjugo över sex, ibland fuskar jag och sover till kvart i sju men då blir det väldigt stressigt istället. Dessutom tar skolan upp min fritid. Det där med läxor och inlämningsarbeten är inte min grej. Jag vill göra det som ska göras i skolan på plats, inte va tvungen att släpa hem och utnyttja min dyrbara fritid. Ja så känslorna är lite delade vad gäller att komma tillbaka till skolan...men... det är ju faktiskt inte så långt kvar till jullov nu :-D

Jag har nu upptäckt stockholm live. Jag har märkt att jag älskar standup! Igår kväll sökte jag på "stockholm live" inne på you tube och fick upp hur mycket som helst! Då såg jag det här klippet och jag skrattade så jag grät!

http://www.youtube.com/watch?v=Pefa6D-Gh6k

Johan Glans är imn favorit. Fast Björn Gustafsson är nästan ännu roligare, tyvärr har jag bara hittat ett klipp där han är med i stockholm live (han kanske inte har uppträtt fler ggr)..

pusspuss

Ugglas nya skiva har släppts!!

Ja så har halva lovet passerat nästan. Jag har minsann inte legat på latsidan som jag annars brukar göra på mina lov. Jag har gjort något bra och hälsosamt varje dag faktiskt.
Söndags tränade jag.
Måndags var jag först med mamma systrarna och mommo i skogen och plockade kantareller. Jag har aldrig plockat svamp förut, och det hade nog vart ganska skoj om det inte vart så avplockat som det var där. Gick flera minuter mellan varje svamp man hittade. Men jag ska nog göra ett försök nästa år med, fast då ska jag va ute i tid, innan alla skogsmullar hinner före och länsar hela skogen!
Tisdag då, igår alltså. Då var jag i stan. Syrran skulle sätta in tandställning och jag såg min chans att kunna gå på stan och göra lite ärenden samt köpa present till min kära mor som fyller år om precis en vecka. Hade sån tur att jag träffade Matilda sådär helt plötsligt på stan, så hon höll mej sällskap hela dagen. Jättekul att du ville va me mej, och att du trotsade den äckliga hamburgarmaten och följe med mej på Max. Det blev ju ganska billigt ju ;P
Idag (onsdag) har jag gjort ett dataprov (Fas F) och klarat det, nu återstår repetitionsdelarna. Snart ska jag börja städa och sen ska det bakas, vad vet jag inte ännu. Nån som har nåt förslag??
Ikväll ska jag se Sverige-Tyskland på gutavallen, fotboll med flickor-18 landslaget. Ska bli spännande. Tyskorna är ett av de bästa lagen i just flickor-18. För två år sedan (eller var det tre?) så var dom här och spelade också, och då blev det vinst för tyskland med 1-3. Hur det blir i år får vi se...
Imorrn bär det av ut till sommarstugan. Vi trotsar det kalla höstvädret och tänker bo över i stugan en natt. :-)
Har pratat om att åka ut på höstlovet i flera år, men alltid har det kommit annat i vägen eller så har vi helt enkelt glömt bort det. Men i år var jag på mamma och pappa och så passade det sej så bra att mamma inte har nåt jobb denna vecka och pappa kunde ta kompledigt tors-fre. Så kanon!
Mysigt värre ska det bli.
Vad som händer i helgen vet jag inte än. Kanske nån filmkväll?, träffa elin? som kommer hem, ingen aning..

Ha de bra!

pusspuss

Förresten idag har helt klart årets bästa skiva släppts! :P
Magnus Ugglas nya album, pärlor åt svinen!
Jippie!!

image77

Parlamentet-fantast

Snart börjar Parlamentet. Då ska jag se på Björn Gustafsson.
Han är min nya favorit. Han petar ner Johan Glans från första platsen, med marginal. Blir förhoppningsvis ett roligt avsnitt ikväll eftersom alla mina favorit-komiker är med. Björn Gustafsson, Johan Glans och Magnus Betner. Låter som att jag är värsta parlaments-nörden, och det är jag kanske. Jag gillar tv helt enkelt.

Tycker förresten att jag förtjänar att få sitta o glo lite på tv nu efter träningen. Det var så skönt o få spela lite inomhusfotboll igen!! men puh*, jobbigt som tusan när bollen går 100 gånger snabbare på gympasalsgolv än på gräs..

Nu ska jag värma upp med lite Frasier innan parlamentet drar igång på tv4 halv 9.

Ha de gott!

pusspuss

Värsta morgonfrillan?

Jag måste ha världens hemskaste morgonfrilla!
När jag vaknar på morgonen står håret verkligen åt alla tänkbara håll och vinklar, lockar spretar ut hur som helst, och jag ser allmänt galen ut!
Värst är det när jag kvällen innan gått och lagt mej med blött hår, (vilket jag gjorde igårkväll efter att ha duschat bort den äckliga röklukten som satte sej i mitt hår igår när vi eldade ute på gården) då är verkligen mitt hår inte att leka med.
Familjen tycker jag ska skicka in en bild på det till mix megapols " värsta morgonfrilla"-tävling, men aldrig att jag tänker förnedra mej på detta vis. Möjligen skicka in anonymt och ta kort på frillan bakifrån, never att jag visar ansiktet i detta rufs! 

Idag då.
Ska TRÄNA för första gången sen i måndags.
Vi har dragit ner på antalet träningar nu såhär precis efter säsongens slut, och tränar frivilligt två ggr veckan. Jag har faktiskt tänkt flera gånger att jag ska ut och ta en liten springrunda, men längre än till tanken har jag aldrig kommit. träningen har jag istället ersatt med tonvis godis. Märkte igårkväll att det blivit lite för mycket av det goda. Magen börjar säga ifrån, så det är nog dags att börja på diet. Men de är ju så jädra tråkigt!
Jaja, vi får se hur det blir. Ikväll ska jag iaf träna. Första träningen inomhus :-D
Alltid lika kul första gången man tränar inomhus, men efter någon månad instängd i en dammig, trång gympasal börjar man längta ut igen. Då är det ännu två månader minst kvar till man får börja träna ute igen, och ytterligare 3-4 månader kvar tills man får känna på riktigt gräs.
Ja detta fotbollsliv..... 

Ha en kulig söndag!

pusspuss


image76
Mitt hår är i stil med detta troll:s hår ungefär, på morgonen. Möjligen lite mindre av det blåa och lite fler lockar, men annars mycket likt..

Guinness rekordbok nästa!

Idag har det blivit rekord här på min blogg.
Rekord i antalet läsare. Hela 9 stycken har läst min blogg idag!
Nio stycken låter kanske inte så mycket för världen, men så jämför jag mej heller inte med världen utan med min egen blogg som har ett genomsnittet på ungefär 3st/dag.
En gång har det varit åtta, men då hade jag nog läst bloggen själv en gång också..

Ja men de här var ju kul...
Jag vet inte vad jag ska göra ikväll. Hade hoppats på en filmkväll i goda vänners lag. ja alltså Emma, Wenke och jag då. Tyvärr skulle Emma jobba och wenke har icke hört av sej, så det blir väl till o ruttna hemma framför tv:n med löjliga familjen. Löjliga familjen är förresten ett kortspel som jag tyckte var väldigt kul att spela när jag var liten. Längesen jag såg en sån kortlek.. Nån som vet om den ännu existerar??
 
jaja, Grattis till mej iallafall för att jag är en så otroligt intressant bloggerska!
hmm...

pusspuss och fortsatt trevlig helg. Nu ska jag se disneydags med timon och pumba för jag har inget bättre för mej. Ja, och så gillar jag tecknat också!

flum flum

Björn Gustafsson

Kolla in denna roliga människa!
 
http://www.youtube.com/watch?v=q93DWjL_quM

Såg honom första gången förra söndagen när han var med i parlamentet.
Har aldrig sett honom innan dess, men han är ju skitkul! :-D

pusspuss

hmm..

Snart är klockan tolv mitt på dagen och jag har fortfarande inte lyckats åstadkomma nåt av värde denna fina, soliga men kyliga dag. Vad ska hittas på idag??
Mamma vill att jag ska hjälpa henne baka. Baka är kul så det kan jag nog tänka mej faktiskt! Äppelpaj och havrerutor tror jag det var närmare bestämt.

pusspuss


Framtidsdrömmar..

Idag började jag fundera på vad jag skulle vilja göra efter studenten och allt. Även mamma hjälpte mej att fundera, och oj va mycke vi kom på!
Jag vill b.la:
- resa till USA
- plugga i Uppsala eller nåt liknande
- bo på fastlandet (gärna Göteborg)
- resa på solsemester till Mauritius
- jobba i Norge (verkar vara väldigt populärt just nu)
- plugga lite olika kurser
- resa till Australien
- resa, resa, resa

Ja detta var bara lite av ideérna som kom upp. Har värsta planerna nu, men frågan är ju bara om dom kommer genomföras sen. Det är ju så himla enkelt att sitta hemma och säga att man vill resa jorden runt,  men att sen göra verklighet av det är inte riktigt lika enkelt. Jag tror inte ens hälften av det jag skrev ner nu kommer bli av, men hoppas och drömma kan man ju alltid :-)

Ja snart är min första höstlovsdag slut.
Dagen började med att jag tog bussen in till stan för att ha dubbel körlektion. Vi tränade b.la.  placering vid enkelriktat, kurvteknik, tvärbromsningar, och olika vändningar.
Jag gillar körlektionerna, speciellt nu sen jag har börjat ha dubbellektioner, för man hinner mycket mer då och det känns som att man går framåt så mycket mera efter varje gång. Fast idag var det liite jobbit ändå. Höll nämligen på att bli galen på bilens jäkla gaspedal, för så fort man rörde den så knakade det, och idag blev det då extra jobbigt eftersom vi tränade kurvteknik där man använder gasen väldigt mycket, just att sänka farten när man närmar sej kurvan, sen gasa på igen och efter en stund släppa gasen igen för en ny kurva. Så det var lite irriterande. Förhoppningsvis slipper jag den bilen nästa vecka. Hade nämligen en annan bil än den jag brukar ha som var på serviece. Ja den bilen jag körde idag skulle allt behöva lite service..    
Sen var jag och åt mat på ringduvan med Katja, och då stötte vi även på Wenke som följde med oss.  Ville träffa Katja en sista gång nu innan hon åker hem till Tyskland igen på Söndag. Trevligt som bara den var det och vi fick prata av oss ordentligt :-)
Så tråkigt att hon redan ska åka hem! har inte hunnit träffa henne så mycket och nu lär det dröja innan vi ses igen. Påsklovet blir nästa gång verkar det som..

Imorrn ser jag framemot att bara slappa och ta det lugnt. Möjligen göra lite dataprov. Det börjar närma sej nu. Min körlärare tyckte att jag skulle göra ett till dataprov och klara det, sen kunde jag boka tid till uppskrivning! :-O
Så vi får väl se hur det blir :-)

Tänk, Elin har redan varit i USA en vecka redan nästan. Tiden går fort. Hoppas du har det kul där borta Elin. Eller det vet jag att du har! ;-)

ha de bra!

pusspuss


Kanelbullar och Singelolyckor

När jag kom hem från skolan idag och öppnade ytterdörren möttes jag av en ljuvlig doft av nybakade kanelbullar. Så nu sitter jag här med ett glas apelsinjuice och en rykande färsk kanelbulle som bara väntar på att få slinka ner i min tomma mage. Gillar när min mamma nån gång ibland får för sig att baka. Då gillar jag henne jättemycket, ja självklart gillar jag henne annars också, men extra mycket när hon bakat vrålgoda bullar :-D

Ja det där orienteringsprovet då... njaa de gick väl inte åt helvete förhoppningsvis, men det gick nog inte så bra heller. Innan provet fick jag höra att "åh provet var så lätt, det tog bara en kvart för mej" och "jamen de var simpla frågor" , tvivlar på att vi snackade om samma prov, för det var allt annat än simpelt och det tog säkert en halvtimme för mej, vilket är ganska lång tid eftersom det inte var så många frågor.
 Skitsamma, jag får försöka göra bra ifrån mej rent fysiskt istället då, det är ju det bästa med gympa: kan man inte göra bra ifrån sej teoretiskt har man chansen att göra bra ifrån sej fysiskt istället.
Ja gympa är ett ämne som passar alla, både skolbänksnördar och idrottsnördar!

Nu ska jag göra några dataprov. Var tidigare idag på trafikskolan och gjorde fas C, vilket inte gick bra. Två gånger gjorde jag det där jäkla provet och båda gångerna fick jag 62/70, och man måste ha 63, alltså var jag bara ett poäng ifrån att klara provet båda gångerna!
Frågorna är ju inte så direkt skitkul heller. En fråga var ungefär såhär:
 Hur många i procent av alla singelolyckor med dödsfall varje år har det varit där föraren varit alkoholpåverkad?
Hallå!? tror ni på allvar att jag lägger det på minnet när jag pluggar inför ett körkortsprov. Visst är det bra att veta att man inte ska dricka och köra bil, men att va tvungen att lägga såna siffror på minnet när man ska ta körkort kan väl ändå inte va så jäkla viktigt! Jag tycker det verkar mer vettigt och smart att plugga in trafikregler och skyltar, inte siffror över dödsfall.
Den hade passat in på en sån där "don't drink and drive" kampanj, men inte på ett körkortsprov. Så är iallafall min mening..

Nej nu ska jag gå och hämta en till kanelbulle innan jag slår mej ner framför ännu ett dataprov på fas C.

pusspuss

Ps. Förresten, mitt HÖSTLOV har börjat nu!!! :-D ingen mer skola förrän måndagen den 29 oktober. Det är långt dit! :-D d.s

Gympa-prov!?!?!

Ja här sitter jag i skolan igen. Klockan är snart 8.30. Jag börjar 9.30...
Fan va jag hatar dessa bussar! och gympan.
Har bara en lektion idag som är gympa. Då ska vi ha prov, i orientering! suck*
Och jag som trodde gympa var en praktisk kurs där man kom undan allt teoritiskt och fula skolbänkar, men icke.. Hej jag ska ha gympa-prov nu! Hur låter det liksom?? och i orienterng dessutom.. Den enda fördelen med teoretiskt orienteringsprov skulle väl isåfall vara att man inte springer vilse i allafall..
Nej får ta mej i kragen o genomföra det där provet. Sen börjar ju faktiskt mitt höstlov! Inga lektioner varken imorrn eller på fredag, så mitt höstlov börjar två dagar tidigare. Jippie!
Tycker faktiskt jag förtjänar det nu efter förra året. Hu, ibland läser jag mina gamla inlägg från mars-maj, och bara förundras hur man kunde överleva den tiden! det var ju nya arbeten var eviga dag, och inga små läxor nej utan stora inlämningsuppgifter. Ja det är tur man passerat den tiden och istället går trean, för där gör man inte speciellt mycket. :D

Nej ska försöka plugga lite matte nu. Nåt vettigt får man väl göra av den trevliga håltimmen klockan 8 en onsdagmorgon..

pusspuss

Sweet Dreams

Skulle just till att börja skriva ett nytt inlägg när brandlarmet gick här på skolan. det var bara att motvilligt lämna datorn och värmen och ta sej ut på skolgården. det visade sig vara falskt alarm och sen slut med det.

Har håla nu fram till 11.15 då fortsätter musicerandet. I eftermiddag är det kör´. Då ska jag med nöje berätta för min körledare att det minsann gick bra att sjunga i kyrkan i söndags. det är nämligen så att den som var mest orolig för att jag inte skulle klara solot i kykan inte var jag, utan min kära körledare Gudrun. men nu ska hon allt få höra!

Har haft så konstiga drömmar dom två senaste nätterna. i nättras drömde jag att jag och familjen satt och åt jättegod mat tillsammans. Då häller Josse (mellansyster) cocacola på min tallrik så all mat förstördes och blev jätteäcklig. Då blev jag sur på henne och ville inte ha mer mat.
igårnatt handlade drömmen bl.a om sköldpaddor som förvandlades till kaniner som jag försökte fånga hemma på gården, sen var det nåt med skjutvapen i vår vedbod hemma på gården, och nån som jagade oss. 
Den natten vaknade jag flera gånger för jag hade katten uppe i sängen och han kunde inte besätmma sig hur han skulle ligga, och då vaknade jag till varje gång. Så sköldpaddorna m.m drömde jag första gången.
När jag somnade om nästa gång drömde jag att jag hade sagt till mina tränare att jag inte tänkte gå på träningen. Då kom dom hem till mej och var skitsura och skällde ut mej för att jag inte tänkte komma, och så försökte dom övertala mej att jag verkligen behövde den här träningen..
det är läskigt med drömmar. Dom kan kännas så verkliga när man precis vaknar upp, men när man sen tänker efter så är allt så otroligt overkligt!
Jag fattar inte hur dessa drömmar kan uppstå. Inte går jag ocg tänker på sköldpaddor och skjutvapen i vanliga fall. Tänk vilka mysitiska saker som försiggår uppe i hjärnan utan att vi vet om det... Läskigt..

Drömmen om tränarna kan däremot ha sin lilla förklaring.
jag har nämligen bara träning 1 gång/veckan nu och träningarna som är, dom är frivilliga, men tränarna har rekommenderat oss som ska med på cupen i växjö att vi går på de få träningar som är, så att vi inte tappar allt vi byggt upp under vären och hösten så att det sen går dåligt i växjö. Jag har inte haft en tanke på att änsålänge strunta i nån träning, men antagligen tycker min hjärna något annat. Inte för att jag tror Björn och Claes skulle komma hem till mej och tvinga mej med på träningarna, men i drömmarna överdrivs det ju endel..

Nej nu ska wenke få datorn några minuter, sen ska vi äta hoppas jag.
Fiskpanetter & stuvad spenat står det på matsedeln, blä blä blä..

pusspuss

Kyrkosång

Yes, så har man klarat ett dataprov till då :-)
Köpte hem några så jag slipper gå till trafikskolan hela tiden utan istället kan sitta här hemma.. Fast jag trivs på trafikskolan, så egentligen gör det mej inget att behöva sitta där borta, men just tidsmässigt är det bra att ha proven här hemma också..

Var då i kyrkan imorse och sjöng på högmässan.
Gick förvånansvärt bra faktiskt, inga fel nånstans och ingen falsksång trots att klockan bara var tio.. Var inte alls nervös vilket gjorde att det flöt på så bra, fast det var ju ingen större samling direkt. Jag var klart yngst och mamma var nog inte så gammal heller i jämförelse me de andra. Men de var kul, dom uppskattade min sång. Tackade ja till att sjunga sen första advent också. Har tidigare under veckan protesterat mot att ställa upp en gång till, men när det nu gick så bra så kändes det inte så hemskt att tacka ja. Dessutom så slipper jag lägga ner energi på att fixa sångerna den här gången. Det fixar kantorn och adventssånger är ju så kul och så fint att sjunga, så det blir nog bra.

Helgen börjar redan gå mot sitt slut. Har vart väldigt lugnt och skönt de här två dagarna och jag har hunnit med mycket som jag legat efter med.
Veckan som kommer ser ut att fortsätta lugnt. Måndag är visserligen lång dag fram till halv 4 med hälsopedagogik där vi håller på med ett arbete, svenskan där jag faktikskt inte vet riktigt vad vi gör, och så matte där det bara är att räkna på som vanligt. Kvällen verkar som att den ska spenderas i rävhagen med lite fotbollsträning.
Tisdag är det musik hela långa dagen, först i skolan och sen kör på eftermiddagen. På onsdag har jag endast en lektion, Gympa och då har jag prov i orientering (va som nu kan va så viktigt att veta om det??), torsdag inga lektioner men en dubbel körlektion, fredag endast svenska kl 8.00-9.10, men ska försöka flörta lite me maggan på måndag så vi kanske kan få slippa den lektionen på fredag, känns lite jobbigt att åka in bara för den lektionen när dessutom en del av klassen är på studieresa i sthlm. Helgen får vi se vad den bär med sej. Rolig blir den nog iaf för sen är det ju faktiskt HÖSTLOV!!
Ja detta har jag att vänta mej framöver..

pusspuss

Hem hem, ljuva hem...

Så vart de fredag då. Skoldagen var faktiskt oväntat bra :-)
Varken Matilda, Elin eller Wenke var ju i skolan och jag visste inte vad jag skulle göra. Men Åsa räddade min dag och vi hade de riktigt trevligt.
Dagen började med svenska där vi pratade om bilder och såg film. Sen gick jag och Åsa till trafikskolan där jag gjorde dataprov, samtidigt satt Åsa som redan har körkort bredvid och testade om hon fortfarande kunde alla frågor (de flesta kunde hon fortfarande) och så hjälpte hon mej att säga rätt alternativ på de frågor jag hade haft fel på. Efter det gick vi till matsalen och åt pannkakor, yamie*
Sen började religionen som faktiskt var intressant (!) för en gång skull. Vi började med att läsa om Yin och Yang och diskuterade det, sen hade vi diskussion om gatuvåldet i sverige och läste en artikel som stod i DN idag om ämnet. Hu, det är så hemskt! hur man oprovocerat kan gå fram till en oskyldig människa på gatan och helt hänsynslöst slå och sparka till han/hon blir medvetslös eller rent av avlider.
  Ja efter den lektionen var skoldagen slut och då gick jag och Åsa till H&M där vi köpte de efterlängtade "rally-handskarna" (Åsa köpte alltså).Kl två kom bussen och tog mej hem :-)

Just nu är Annika och hennes familj påväg till Turkiet. För exakt ett år sedan (12 oktober 2006) var min familj också påväg till Turkiet,då till Antalya i år är det Marmaris för hennes familj. För mej och min familj är det hemma som gäller. Ville gärna följa med och blev tillfrågad av Annika + familj, men ekonomin tryter. Hoppas på en resa nästa höst iaf..
  Känns riktigt surt att alla bara åker iväg på semester överallt. Elin är i USA, Wenke i Frankrike, Annika i Turkiet (snart, om två timmar ungefär) och så hörde jag nåt om att en klasskompis ska iväg till Kina snart..
Jamen kul för er då! Ni ska bara veta va ni missar här hemma. Regnet står som spön i backen, vinden sliter tag i träden och drar loss de gula orangea och röda bladen ner på marken. En promenad på en kilometer tar dubbelt så lång tid efter som det blåser så mycket att man knappt kommer framåt. Ja visst är det härligt med höst, och allt det missar ni som drar i väg till värmen i utlandet!! hahah
Ja ä' inte bitter!

Nu ska jag se idolröstningen.. Heja Daniel, Amanda och Kristoffer!
Bu för Sam!
Ja jag vet,  jag är en jävla tönt som följer idol..

Trevlig helg!

pusspuss

Tecken från ovan??

Min dator stängde nyss av sej när jag var inne på facebook för att ÄNTLIGEN lägga in lite bilder.... Kan detta vara ett tecken?? Vill datorn mej nånting?? eller är det facebook som helt enkelt inte vill ha med mej att göra???
Det kanske är meningen att jag inte ska blotta mitt liv inför en massa människor genom att lägga ut mitt privatliv i bilder på fenomenet fecebook...hmm.. tål att tänkas på...

Nu är de flesta av gotlands treor (gymnasie-treor alltså) ute och festar runt på stan. Jag hör också till gotlands treor, men jag sitter här hemma framför datorn i min ensamhet istället.. Guu va tråkig jag är.. var NÄSTAN lite sugen på att festa runt lite ikväll, men de får helt enkelt bli en annan gång.. Du och jag Matilda kanske kan festa i helgen, nu när Elin och Wenke lämnat oss?? ;-P

Nej time to sleep nu tror jag..

pusspuss

Trea-dag

Idag vart de Trea-dag i skolan. Det betyder att gymnsieskolornas alla treor klär ut sig enligt ett tema (som för dagen var tecknat) Sen har de en egen liten hörna i caffis under skoldagen där de kan äta godis, lyssna på musik och mingla runt. På kvällen är det sen treafest, först på O'lerays och sen Hamnplan. Låter ju jätteskojsigt. Allt det skojsiga avstår jag ifrån denna gång ( ja, man är ju själv trea nu). Religionsprov och annat boring sätter stopp för det. Dessutom åker Elin och Wenke till USA resp. Frankrike, o de är dem jag skulle gå me isåfall. Matilda är ju förstås kvar här på ön men hon hade inte heller tänkt gå och då struntar jag också i det.
Jag hade nästan glömt bort att det var treadag tillochmed! När jag såg de som klätt ut sej tänkte jag bara "hmm, dålig klädstil" ( religionsprovet satte djupa spår i min hjärna) och sen traskade jag vidare, tills jag märkte att det var väldigt många som har dålig klädstil och kom på hur det hela låg till.

Religionsprovet avklarat iaf. Snacka om att plugga förgäves!
Jag hade läst igenom sidorna om buddhismen och hinduismen i läroboken, lärt mej de olika termerna och tyckte att jag därmed var fullärd. På provet var det sen fem frågor, varav tre handlade om att hitta samband och skillnader eller resonera eller analysera en text... Texterna som togs upp finns i en av våra läroböcker, men jag tyckte det var meningslöst att läsa i den eftersom jag inte fattar texternas innebörd. Så jag satt som ett stort frågetecken där i klassrummet och försökte svara genom att på nåt sätt få med det som jag FAKTISKT kan (vilket inte är särskilt mycket eftersom jag endast pluggade nån timme sent igårkväll). Vi får se vad resultatet blir sen.....

Var uppe i vår kyrka och repade sångerna jag ska sjunga där på söndag. Kantorn ringde i söndags och vi bestämde tid kl 15 idag. Jag fick i uppgift att ta med "alla" (vilket är noll eftersom jag inte sjungit solo i kyrkan förut) sångtexter jag har. Så i ren panik ringde jag min kära körledare och frågade om hon visste några bra sånger jag skulle kunna sjunga. Hon tog med sig några texter hon trodde skulle passa bra, till kör repet igår. Igårkväll fick jag alltså lära mej sångerna samtidigt som jag var tvungen att plugga religion. Idag hann jag träna lite och sångerna satt som en smäck. Sen upp till kyrkan o spela igenom dem med kantorn sen var det klart. Trodde inte det skulle gå så bra, men ibland överträffar jag mej själv. Ja sen återstår de ju o se om jag nu gör lika bra ifrån mej på söndag när det är dags på riktigt.

Nu lämnar Elin och Wenke mej för sina systrar i utlandet. Elin ska va borta i två hela långa veckor! vad ska jag göra fram tills dess???
Hoppas du får det jättekul Elin!

pusspuss

Besök från Tysklandet

Sitter i skolan och har håla fram till 11.15. Funderar på om jag ska börja plugga lite religion. Har ju religionsprov imorrn och har knappt öppnat böckerna än.
Men jag har verkligen ingen lust!!
Religion är nog jordens tråkigaste ämne. Fysik som jag hatar hade vart mer underhållande än va religionskunskapen är just nu.... O inte blir de bättre av att läraren heter Böörnt och är världens torraste och tråkigaste lärare....

Katja är här :-D
Utbytesstudenten som gick i vår klass förra året. Hon har höslov i tyskland och är här på besök nu i två veckor. Så kul o träffa henne igen :-)

Nej nu ska jag antingen va social me vännerna eller plugga religion (tsss.. som att jag skulle sätta mej o plugga det nu)

pusspuss

Magnus Uggla

Pärlor åt svin är en bra låt. Jag gillar Magnus Uggla. Han är bra :-)

Nu BORDE jag plugga till religionsprovet vi har på onsdag.
Jag KOMMER sätta mej och se på Frasier nu.

Min nyttiga vecka börjar inte bra. Har redan ätit en biskvi idag som jag fick av Elin..
Men ikväll åt jag jättegod paj, matpaj alltså..


Imorrn är det endast musik på schemat. Härligt! :-)

pusspuss

Du, du e du e för fiin!
Du e, du e, du e för fin för det trash du gillar,
Varför ska du kasta pärlor åt svin?

Freeedoooom!

Måndag, klockan är snart 17.00 och jag är hemma! :-O
För en vecka sedan satt jag på trafikskolan och hade teori vid den här tiden, förrförra måndagen likaså, måndagen dessförinnan samma sak, måndagen innan det var jag också där. I en hel månad har jag varje måndag tvingats stanna kvar i skolan efter att vi slutat och väntat på att kl skulle slå 4, sen har jag suttit och ugglat på trafikskolan i två timmar innan jag i ren panik skyndat mej bort till rävhagen för att träna fotboll.
Ett moment är nu avklarat, teorin. Det betyder att jag får åka hem med bussen halv 4 och sen kan åka in till rävhagen till kl 6 istället. Nice :-D

Vet inte riktigt vad jag hade tänkt skriva egentligen. Hade nåt jättesmart i skallen bara för en liten stund sen, men det verkar ha försvunnit (precis som mycket annat i min hjärna gör nuförtiden).

Heh, Elin sa en liten skojsig sak idag. Ni har väl hört uttrycket "du går mej på nerverna". När Åsa idag satt o retade Elin sa Elin "du tar mej på nerverna". hehe* Åsa är nästan lite läskig som kan ta på andras nerver sådär...
kulkul..

Nu måste jag nog gå och byta om inför veckans ENDA träning! :-O
Jag som är van vid att spela fotboll ca 4 ggr i veckan ska helt plötsligt bara träna 1 gång/veckan. Hur ska detta gå?? ;P

Ikväll ska jag äta svamppaj, det låter konstigt men gott.
Den är vegetarisk också. Bra va, Elin :-D

pusspuss

Avslutningsfest :-)

Igårkväll var jag på avslutningsfest med Dalhem/Gothem. Stämmningen var på topp hela kvällen och jag hade skittrevligt :-)
Åt god mat, pratade en massa, skrattade, sjöng, löste melodikrysset, hade prisutdelning, höll tal, hade och såg på uppträdanden, och mer därtill.
Gothems lilla sånguppträdande gick jättebra :-)
Inga läskiga sponsorer var på plats och musikproblemet löste vi med mobilen i bakgrunden.

Prisutdelning blev det till alla. Div.3 fick medaljer från sthlms fotbollsförbund och Div.4 från Gotlands fotbollsförbund. Sen fick Rebecca och Elena pris för att ha vart bäst i poängligan i dalhem resp. gothem. Moa, Amanda, Emelie och Linnea fick pris för bäst träningsnärvaro.
Jag fick pris för att ha vart me på alla jobb vi gjort för laget. Hmm väldigt kul pris att vinna........
Fick iaf 200kr presentkort på Intersport :-) Yees ett litet bidrag till de fotbollsskor jag snarast måste köpa eftersom i princip hela undersidan på ena skon håller på att lossna :-S

Jag är KÄR i mitt fotbollslag! Det var en känsla jag fick igår när jag såg alla glada ansikten och tal och allt va de nu var. Alla är så himla härliga i det här laget :-)
Snart sker det några förändringar och jag verkligen HOPPAS att det blir bra! Vill inte att vi tappar den här goda stämmningen som finns i de båda lagen just nu.


Idag ska jag se fotboll. Lillasyster Therese spelar säsongens sista match så det får man väl se då :-) 
Sen ska vi till farmor och farfar. Fammo fyllde år i tisdags så vi ska dit o fira henne lite.

Ja detta blev ett ganska tråkigt inlägg, men det blir så ibland. 

pusspuss 

Flöjtisten

Lördag. Vad är att vänta?

Ja dagen ska jag spendera på mitt rum med en dammtrasa i handen och Magnus Uggla på hög volym i stereon. Har ni nånsin prövat att lyssna på Uggla när ni städar? Funkar asbra!
Tänk er lite "pom pom" eller "värsta grymma tjejen", man fullkomligt flyger fram i rummet och städningen är klar på 5min (nästan iaf). Så det är vad jag ska ägna mej åt idag.

Ikväll är det den efterlängtade avslutningsfesten med Dalhem. Har nu fått reda på att alla sponsorer är inbjudna också, vilket gör att gothems lilla uppträdande vi ska ha inte känns så lockande längre... Pinsamt o stå där o sjunga för helt okänt folk som inte alls fattar vad det är texten handlar om.. Jaja, det blir nog bra.
Har lite problem med klädval bara. Jossan kom o fråga mej i skolan igår om jag bestämt mej än för vad jag ska ha för kläder ikväll. Innan igår hade jag inte haft en tanke på det och det sa jag också till Jossan, men när jag kom hem började jag fundera på det. Jag vill ju va lite uppklädd, men inte för mycket uppklädd. förstår ni?
Jag hade tänkt ha en tunika som jag fick i årsdagspresent men det känns som att det blir lite väl mycket, fast jag vet inte, det kanske inte alls är för mycket.. Ja detta går jag och funderar på idag...

Vet ni vad jag gjorde imorse?
Jag spelade blockflöjt!
För er som inte vet så hade jag en mycket kort karriär som flöjtist när jag var 9-11 år. När jag slöt hamnade den i garderoben där den sen fått legat i stort sett hela tiden sen dess, men så i morse när jag gick in i garderoben för o ta fram kläder så ramlade den ner framför fötterna på mej, bara sådär helt plötsligt. Jag såg det som ett tecken på att jag skulle plocka ur den ur sitt fodral och spela lite. Det gjorde jag också, och jädrarimej det satt fortfarande i fingrarna. Hittade alla toner och lyckades spela klassikerna:  "spanien" och "köp varm korv". Funderar på att plocka ihop tvärflöjten nu och sätta några toner (har ju som projektarbete i år att lära oss spela tvärflöjt), men jag får se....

Förresten.. Prövade min nya film med Frasier igår. Som jag tidigare berättat så köpte jag en hel säsong på hemsetorgdag i onsdags för endast 59kr (brukar annars kosta ca 200 spänn, eller som ny 500). Jag tyckte det lät lite för bra för att vara sant, men med ett så billigt pris tyckte jag det var värt att köpa. Det visade sig att det faktiskt var för bra för att vara sant. Den funkar nämligen inte på varken min Dvd eller familjens Dvd, men som tur var funkar den på datorn iaf! men hur ofta har man lust att sitta framför datorn och se film??

Nej måste komma igång med städningen nu! 

Trevlig helg gott folk!

pusspuss 


Sagan Om Komposten

KÄNSLIGA OCH MAGSJUKA PERSONER VARNAS!

Finns det nåt äckligare än komposter???
Har svårt att tro det. Var nämligen nyss ute och tömmde sophinken i komposten och jag trodde jag skulle spy!
Redan på 10 meters håll känner man den där avskyvärda lukten, och när man kommer fram hör man hur det surrar runtomkring en. När man sen lyckas få upp locket så möts man av 1000-tals minimala små flugor som flyger emot en. Med armarna viftandes omkring sej och blå i ansiktet för att man håller andan (för att slippa stanken), gör man allt man kan för att inte titta ner i tunnan, men hur man än gör råkar man alltid skymta det där mögliga och ruttna äcklet av gamla matrester nere på botten. Man fylls av en kväljande känsla och tömmer sophinken snabbt, smäller igen locket och springer med andnöd iväg så långt bort man bara kan från den stinkande zonen. Därefter kan man ju tro att det är slut på äckel, men icke. När man kommit in igen efter att ha hämtat andan måste man skura ur sophinken (enligt mammas hårda regler). Så med en spretig gammal diskborste börjar man diska ur hinken där det fortfarande sitter kvar nåt potatisskal, kaffesump eller liknande, men det har också bildats någon slags vätska som oftast blivit orange och luktar inte hallon kan jag säga. Åter igen har man lust att spy.. SEN är äcklet ÄNTLIGEN avklarat.
Skulle hellre städa skolans alla toaletter än tömma den där sophinken en gång till!

Nej får väl ta o dra mej härifrån nu och sätta igång med kvällsmaten. Pappa lär väl inte ha lust att ställa sig framför spisen när han kommer hem. Han har vart på utbildning med jobbet i två dagar och de kom hem från båten halv 1 inatt. Sen var han uppe igen kl halv 7 då han skulle jobba, och nu ringde han för en kvart sen och sa att det hänt nåt på jobbet så han blir lite sen.. Ja jisses va den människan jobbar! Fast han tjänar väl pengar på det hoppas jag, och då kan han ju alltid skänka lite pengar till sin stackars fattiga dotter som inte har nåt jobb..
Vilken fantastisk dotter jag är!

pusspuss och trevlig helg!

A Öh ä ??

Denna värdelösa dag börjar upplösas i en ganska bra kväll faktiskt. Blev nyss klar med anteckningarna inför morgondagens svenskaskrivning om naturalismen och realismen. Har tjatats om dessa sen första svenskatimmen för två månader sen, och äntligen ska man få ett slut på det!

Ahhh de kliar på min fot! Måste va kontorsstolens fel. När jag satt på stolen förut och skrev ner anteckningarna började det klia som tusan. Sen gick jag iväg en liten stund, och när jag nu kommit tillbaka och satt mej på stolen igen, börjar foten klia som f** igen!
Fast det behöver inte nödvändigtvis vara kontorsstolen,nån kan ha bitit mej, frågan är bara vem...?

Hmm.. måste äta en kanelbulle sen. Det är ju kanelbullens dag idag ju.. Längesen jag åt..

Hörde en liten rolig konversation idag på busstationen:

En kille går förbi en annan kille.

Kille nr. 1: Aa tjeena Robban!
Kille nr. 2: A tja!
Kille nr. 1: läget? bra ella??
Kille nr. 2: Ä jo de är lugnt de. själv da'? lugnt ella?
Kille nr. 1: öh de e' coolt de.
Kille nr.2: A schysst.

Sen har de passerat varann och samtalet är slut.
Märkliga varelser, vilken planet kommer dom ifrån??


Nej nu ska jag äta mat. Köttbullar och kladdmakaroner, yamie :-D

pusspuss

Värdelös dag!

Jaha, så hamnade man i skolan idag iallafall. Allt p.ga. dom där förbannade bussarna med sina så otroligt DÅLIGA busstider!
På den buss jag åker kan man välja två tider att åka in när man ska till skolan. Den ena är 07.15, då kommer man till skolan kl 8, annars kan man ta en buss som går 09.35, då är man i skolan ca 10.15. Någon annan buss finns inte att välja om man vill hinna gå  i skolan.
 " ställ bilen, ta bussen" eller nåt liknande, står det på en skylt i alla våra trevliga swebussar. Ja de är ju enkelt när det inte finns nån någorlunda tidsmässigt bra buss att ta. Till Hemse och till Fårösund går det bussar en gång i timmen. Aldrig att det skulle falla in att hända med min buss. Vi har ju BARA två mil till stan. Jamen, vi har det väl inte lättare att ta oss till skolan än vad dom i fårösund eller hemse har det, ja sålänge man inte har körkort vill säga. Det är ju inte så att jag vill ta cykeln till skolan direkt. Cykla fyra mil på en dag, nej tack.
Åter till idag då.. Det är nämligen såhär att jag har körlektion idag. 10.05 närmare bestämt. Hade bussen gått 10 min tidigare eller det hade funnits en buss vid 9-tiden, då hade jag hunnit! Nu tvnigades jag istället åka in med mamma imorse. Så så ligger det till... Bussj***vel


Ska spendera mina första två timmar här i bibblan med o plugga inför svenskaprovet del. 2 som vi har imorrn. Har vart otroligt lat som inte börjat än.. Sen kan jag ju alltid räkna lite matte eller plugga teori.
Kl 12.50 har jag körlektion nr.2. Vi bokade nämligen dubbellektioner, eftersom det är så svårt att få ihop skolschemat med de få tider som finns på den fullbokade bilskolan.. suck*

Och inte nog med att jag tvingades kliva upp kl halv 7 på min skollediga dag, jag missar dessutom Elins och Wenkes spelning med deras ensemble på SYO-mässan.. Kunde ni inte spelat igår!?

Vill ha körkort NU! Då hade jag kunnat ligga hemma och sova vid det här laget, och inte behövt ta mej till stan överhuvudtaget idag, men nu är det som de är.

Nej blä vilken VÄRDELÖS dag. Ikväll tänker jag iallafall sätta mej o se grey's anatomy, kanske lite Frasier uppå de.. Så de så!

pusspuss 

Torsdag 4/10-2007

Just nu håller jordens bästa tv-program på på kanal 5, nämligen Grey's anatomy. Det är inne i några riktigt spännanade avsnitt nu som jag absolut inte vill missa. Då undrar ni kanske varför jag sitter här framför datorn då och inte vid tv:n. Det beror helt enkelt på att jag inte hann hem till början och vill inte missa nånting, därför spelar mamma in det så kan jag se hela avsnittet samtidigt en annan dag.. Så här sitter jag med Lars Winnerbäck på hög volym i lurarna, för att absolut inte höra nåt från tv:n.
 Otroligt TÖNTIGT, jag vet, men när det gäller grey's anatomy är jag omöjlig, that's it.

För övrigt har jag varit på SYO-mässan idag ( mässa där gymnasieelever försöker sälja in sitt program till de stackars förvirrade åttorna och niorna) för att spela med ensemblen. Vi spelade två låtar. "I say a little prayer for you", och "The look of love". Jag har då uppgiften att stå för sången tillsammans med Saranna. De cirka tio minuter (?) vi stod på scen, var nog de jobbigaste minuterna på länge. Jag hörde inte mej själv för fem öre och så skulle jag sjunga en stämma men det funkade ju absolut inte eftersom jag inte kunde höra stämman. Jag fick smått panik och hade lust att avbryta allt, men det kunde jag ju inte göra! Så där stod jag och trodde mej sjunga jätte falskt hela tiden nästan..
Efteråt var jag skitarg på mej själv och så missnöjd, egotrippad som jag då är så glömde jag resten av min grupp.. Alla i ensemblen var jätteduktiga och spelade precis så som vi kommit överens om, det lät så bra! Men det insåg jag inte förrän senare. Ensemblen kretsar ju inte runt mej för FAN! Om 6 av 7 st spelar bra måste man ändå var nöjd ju, för gruppens skull!
Nej skärpning där Isabelle...

Eftermiddagen har spenderats PÅ (rätt nu matilda?) hemse. Det var ju nämligen hemse torgdag, årets största dag för suderborna, större än självaste julafton!
Bussresan dit från stan var en ren mardröm! Satt alldeles för nära ett gäng "fjortisar" av nåt slag som pratade högljutt och lät hela bussen få veta vilka dom strulat med, vem dom smällt till på käften senast, hur många sugmärken dom hade osv. osv. och med mobiler spelandes alldeles för hög musik. Jag hade god lust att ta självmord där ett tag, eller iallafall hoppa av bussen! Snälla människor, väx upp, skaffa er ett liv för fan!
Ja iallafall så kom vi fram till hemse när det började plockas ihop, ungefär vid 4 tiden, men vi hann ändå med att köpa lite godis, biskvier (matilda) och Frasier (endast 59 kr för en hel säsong!). Sen höll jag och Elin på att missa bussen till stan, guu va vi sprang! Elin med sin förkylning och Matilda som oftast undviker allt där man måste anstränga sej, sprang för glatta livet. Hann precis.. Bussresan hem blev en trevligare historia än den till hemse..

Ikväll har det skrivits sång till avslutningsfesten med dalhem i helgen. Efter en timmes idétorka kom vi tillslut igång och fick ihop nåt... Resultatet?... Ja det visar sej på lördagkväll...

pusspuss


LasseW forever

Mest spelade låt hos mej just nu:

Lars Winnerbäck & Miss Li - Om du lämnade mig nu


Jag blir kär!

Oh Happyday!

Hej alla människor!

Idag är jag på toppen humör! Anledningarna är många, bla. så gick det väldigt bra på ensemblen imorse. Började inte så väldigt bra kanske, vi hade lite svårt att spela samstämt, men mot slutet gick det jäkligt bra :-) Imrogon ska vi nämligen spela på SYO-mässan i rackethallen. 10.30 ska vi stå på scen.
En annan anledning till mitt så väldigt braiga humör idag är att jag är klar med körteori-kursen, och att jag nu är träningsledig okober ut! Vi kommer ha frivillig träning 1 gång i veckan och det är alldeles lagom efter den här säsongen som varit. härligt härligt :-)
Nyss läste jag mugnus ugglas blogg också. han skriver så bra och roligt så det kan också vara en anledning till att jag är så glad. kolla in den på
www.magnusuggla.nu

Funderar på att gå och låna en bok med Marian Keyes nu. Läste ut "Terror" i förgår kväll, en bok som jag började på i somras men som fick läggas undan när skolan började. Men för några kvällar sen tog jag upp den igen och läste ut den. Väldigt bra bok faktiskt. En kriminalroman som utspelar sig på gotland, närmare bestämt NISSEVIKEN.
Hemskt va det skrivs kriminalromaner som utspelar sig på Gotland, nu för tiden!
Anna Jansson har ju skrivit en massa böcker härifrån som förresten filmatiseras just nu, Mari Jungstedts alla kriminalare utspelar sej här ( har läst 1 hittills), Håkan östlundh som skrivit den här terror har skrivit 2 kriminalromaner till som också utspelar sej här på Gotland, och så har vi Morden i Buttle (väldigt lustigt namn, hur fan kan man välja just Buttle av alla ställen?)
Hmm.. måste ligga nåt mordiskt över vår lilla ö....

Nej nu ska här räknas matte, nog nästan det enda idag som kan få mitt humör att svaja...

pusspuss

softis

Måndag. Soft dag hitills. Snart dags för matte med den konstiga läraren. Jobbigt läge och jag ligger efter en hel vecka.

Idag står det att läsa i tidningen att Gothem inte kommer kvala till trean. Jaha!? Kul att oss som det gäller har fått reda på något innan!
Ahh de är alltid så när nåt nytt händer i laget. Senast i vintras fick jag läsa i tidningen att mitt lags tränare skulle ta över Dalhem. Vi hade inte fått hört ett enda skit om det, utan läste det först i tidnigen. kul. det hela ordnade sig ju till det bästa sen, men iaf, man vill ju få reda på saker som angår en innan det går ut till resten av gotland.
Jag hoppas det förklaras ordentligt på träningen ikväll.

Nu börjar mattelektionen om 5min.

pusspuss