"Bor man i en jordbruksbygd får man tåla djurlukt"

Denna artikel läste jag nyligen på helagotland.se:
http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4350192

För er som inte orkar läsa kommer här en kort sammanfattning:
Grannar till en bondgård i Stenkyrka har anmält bondgården till miljö- och hälsoskyddsnämnden och klagat på svinlukten. Dom har då besökt bondgården och grannarna och lagt fram olika förslag på åtgärder till bonden som i sin tur då genomförde dessa åtgärder.
Men grannarna var fortfarande inte nöjda. De krävde att grisproduktionen skulle läggas ner. Under ett års tid var häsloskyddsinspektörer ute och "provluktade" och beslutet från nämnden blev: lukten är inte en olägenhet för människors hälsa och miljö.
Grannarna överklagade till länsstyrelsen och tyckte att dessa "provluktningar" inte var tillräckliga. Efter att de utrett ärendet beslutade länsstyrelsen att: "nej, det luktar inte tillräckligt illa för att det ska krävas ett stopp för svinuppfödningen i Stenkyrka."

För det första, vilken knäpp anmälan överhuvudtaget. För det andra, jävla stadsbor. Herregud, bor man på landet får man väl för fan tåla lite skitlukt. 

Någon vid namn (förmodligen) Arne Eriksson kommenterar artikeln såhär:

Arne Eriksson med familj (3 timmar och 37 minuter sedan)

Jag har tidigare debatterat detta i tidningarna. Varför skall bönderna få göra som de vill. Sommartid är det bajs och flugor på badstränderna och vintertid på åkrarna. Likaså alla dessa störande vindsnurror som står och går till ingen nytta på sommaren. Bönderna är bara ute efter bidrag och borde kunna göra mer för att skapa trivsel för oss sommargotlänningar.

Nej men stackars lilla Arne. Ditt sommarparadis innehåller bajs och flugor, jädra bönder alltså. De förstör ditt liv! Det är inte lätt att vara sommargotlänning nej..

Jag blir mörkrädd. Tror folk på ALLVAR att bönder sprider skit på åkrar och har stinkande gårdar bara för att jävlas med övrig befolkning. Jisses. Vart är den här världen påväg?

Själv har jag bott på landet och granne med bondgårdar i hela mitt liv. Man vänjer sig ju, och vad skulle vi göra utan alla dessa lantbruk? Den gotländska befolkningen skulle bli ett enda stort gäng fjolliga innerstadsfolk, livrädda för minsta lilla smuts. Tillslut skulle det bara finnas turister kvar på ön (sommartid, på vintern skulle Gotland bli obebott och gå i ide) eftersom stockholmarna skrämt iväg de smutsrädda gotlänningarna under stockholmsveckan. Nej fy och blä.
MER SKITLUKT ÅT FOLKET säger jag bara!!!!

Hade det inte varit mörkt ute, och jag inte hade trivts så extremt bra här framför datorn så hade jag bannimej gått ut och med ett djupt andetag dragit in varenda lilla skitluktsmolekyl jag kom åt. Som en hyllning till gården i stenkryka och i ren protest mot dessa fisförnäma människor.

Halleluja!

PussKram


Kommentarer
Postat av: Åsa

Fy fan va arg man blir på folk som Arne Eriksson!! Han kan få bo i en pensionärskuvös i stadsmiljö. Men sådana människor hittar nog något att klaga på var de än befinner sig. GaaH! Han dricker säkert mjölk, äter kött, äter bröd med vetemjöl och allt möjligt som en bonde slitit hårt för att få fram. Dra åt helvete Arne! Där kanske du blir nöjd! Nej du Bellan, ska vi bilda oss en stinkande armé att utrota allt sånt här gnäll? Vi jagar tillbax dem till fjollträsk! Hehe

Postat av: ewelina

Och se, ta bort skitlukten från djuren,flugorna och vinkraftvärken, och vad blir kvar?

Jo skitlukt efter människor, toapapper, godispåsar, ölburkar, ruttna matrester till alla getingar, bilavgaser och fjortisar som spelar hög,vidrig "musik" på sina mobiler.



hmm...om det första är värdelöst, vad är då inte det andra?



Bra inlägg bello!

2008-10-23 @ 23:42:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback